|
|
#3181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
A czy te niebieskie na pewno się odbarwią po jakimś czasie?
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moja orto zazwyczaj proponuje aparat metalowy, chyba ze wie ze mozna uratowac zeby dzieki zalozeniu samolgatury to wtedy namawia na niego, mi tez mowila ze wystarczy zwykly metalowy do mojej wady.Za wszelka cene stara sie uniknac wyrywania zebow z tego wzgledu: Cytat:
Zeby nie bylo, moja orto nie ma z ta klinika nic wspolnego, wiec to nie jest zadna reklama. Nie chcialam wypisywac herezji, wiec to skopiowalam, zeby nie przekrecic czegos, ale jej motto jest podobne ![]() Mysle ze warto to podkreslac, bo nie kazdy zdaje sobie sprawe z konsekwencji wyrywania zebow pod aparat.
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Ja miałam też niebieskie ligaturki i wyglądały nieziemsko
Jakbym za dwa tygodnie nie ściągała metalu, to pewnie bym wzięła je ponownie ![]() A tak... Zostało mi tylko odliczać czas jeszcze pamiętam jak od orto wyszłam i bałam się cokolwiek do buzi włożyć (bo na bank zamki odpadną razem z zębami!!!) a zaraz go nie będzie
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Po prostu kolor się ściera i są takie...popielate
Moja siostra była zdziwiona jak jej powiedziałam, że mam niebieskie ligatury i musiałam zrobić taką minę -> , a ona dokładnie się przyjrzeć, żeby zobaczyć jakiś kolor Ale śmiem twierdzić, że moja orto ma po prostu beznadziejne gumki, które szybko tracą kolor, bo przezroczyste potrafiły mi się przebarwić po 1.5 tygodnia Jedynie intensywne kolory cały czas są super ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ja do operacji podchodzę na luzie, gorzej na pewno będzie na kilka dni przed. Aa no i jeszcze zdejmowanie tych nieszczęsnych płytek.. To też jest takim poważnym zabiegiem? Akcja z tymi zatokami była tylko dlatego żeby kolega miał później ułatwione oddychanie przez nos, pytałam. Ale to Oby mnie to nie spotkało, bo będę miała traumę do końca życia Terminu z chirurgiem jeszcze nie mam ustalonego, co prawda moja ortodontka mówi że do końca roku powinnam być gotowa. Dopiero jak zęby będą odpowiednio ustawione to mogę jechać na tą właściwą konsultację. Najbardziej chciałabym gdzieś w okolicach styczeń-luty 2014, bo w maju mam maturę ![]() A Ty jak się czujesz od tego czasu po operacji? Możesz jakoś mówić? I na który dzień po tym pierwszy raz coś wypiłaś?
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że zakładałyśmy mniej więcej w tym samym czasie
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3191 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Cytat:
![]() Dzięks, dzięks, dziewczyny, sama sobie zazdroszczę
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
Zdobyłam aparat i chciałam sobie zrobić zdjęcie na pamiątke. Zaniepokoił mnie jeden fakt. Mam tak jakby takie wgniecenie na druciku na jedynkach. na zdjęciu jakoś bardziej się w oczy rzuciło, w rzeczywistości jakoś mniej, ale tak jak na zdjęciu część łuku jest 'grubsza' a część taka cieńsza i widać takie lekkie załamanie. Nie umiem tego jakoś tak dobrze opisać, dlatego wrzucę zdjęcie, żeby było wiadomo o co mi chodzi. Powstało to raczej z mojej winy, prawda? gdzieś przy czymś musiałam pewnie nie uważać, choć nie mogę sobie przypomnieć przy czym..
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, której pasty Clinomyn używacie? Bo kończy mi się Elmex i chciałabym wypróbować Clinomyn (nie palę, ale ponoć dobra na osady jest?), ale jest kilka rodzajów i nie wiem jaki wybrać
|
|
#3194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to zgrubienie to stoper żeby łuk nie wędrował za bardzo na boki.
|
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3198 |
|
Konto usunięte
|
Mnie coraz bardziej zaczyna podobać się mój uśmiech- dawniej był wąski i nie odsłaniałam zbytnio zębów. Teraz, choć jeszcze trochę brakuje im do prostości absolutnej, jest znacznie, znacznie ładniej. Zdjęcie w ramach pochwalenia się i podbudowania, że nawet przy stłoczeniach i wąskim uśmiechu z czasem wszystko ładnie się układa
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-03-26 o 10:34 |
|
|
|
#3199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko właśnie chodziło mi o te jedynki.
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39984318]Mnie coraz bardziej zaczyna podobać się mój uśmiech- dawniej był wąski i nie odsłaniałam zbytnio zębów. Teraz, choć jeszcze trochę brakuje im do prostości absolutnej, jest znacznie, znacznie ładniej. Zdjęcie w ramach pochwalenia się i podbudowania, że nawet przy stłoczeniach i wąskim uśmiechu z czasem wszystko ładnie się układa
[/QUOTE]Małe zdjęcie, ale mimo to widać, że ząbki ładnie ułożone
|
|
|
|
#3201 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Chyba przez to że jestem "nowa" moderator coś nie bardzo chce dodawać moje posty.. tak więc odpisuje raz jeszcze ![]() młoda nie jestem, ale chyba dopiero teraz dojrzałam do tego, że bez oporów mogłabym założyć aparat na ząbki. Tylko pewnie jak niektóre osoby, wciąż mam jakieś wątpliwości jak to będzie zaraz po nałożeniu no i jak będę wyglądać..
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, sporo czasu. Długo jeszcze do końca?
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39984717]Niestety, wycięte z innego i gdyby było większe, zęby byłyby dużymi pikselami
Dziękuję w imieniu orto, to jej (prawie) czteroletnie dzieło[/QUOTE]4 lata Czemu tak długo?
|
#3205 |
|
Konto usunięte
|
Miałam duży niedorozwój przednich odcinków i szczękę ustawioną pod dziwacznym kątem, nie prosto- choć zęby nie były wybitnie stłoczone (tylko przód, zachodzenie dwójek pod jedynki, następnie ich wykrzywienie). Generalnie wyglądało to tak, że miałam "krzywy" uśmiech- jedna strona pokazywała się w całej okazałości, druga-tylko do trójki. Najprawdopodobniej w wakacje pozbędę się złomka, ponieważ jest znacznie, znacznie lepiej
![]() Ps. Poza tym też miałam w tym wydłużonym czasie swój "udział"- przez pół roku nie pojawiałam się na wizytach (moje leczenie miało się skończyć po 1,5 roku, w tym czasie zdążyłam wyprowadzić się daleko od rodzinnego miasta, przez co szalenie zaniedbałam wizyty kontrolne; wtedy nie myślałam nawet, by przenieść się do innego lekarza), przez co moje zęby zaczęły wracać do stanu sprzed założenia aparatu. Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-03-26 o 11:40 |
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawde, aparat mnie zaskoczyl poki co pozytywnie, jesli chodzi o wyglad to mi nie przeszkadza, bolec tez jakos super nie bolalo, myslalam ze bede musiala sie faszerowac tabletkami przeciwbolowymi, a tu nic Obawiam sie ze jeszcze pewnie troche bolu bedzie przede mna, jak mi orto przywali innymi lukiem albo wyciagami czy lancuszkiem ![]() Jedyne co mi przeszkadza i w ogole sie nie spodziewalam, bo nikt mnie nie uprzedzil, to moja wymowa... Ale to podobno tylko przez podniesienie zgryzu, nie kazdy musi to miec. Na poczatku seplenilam bardzo, ale pocieszalam sie ze to tylko na miesiac, miesiac minal i zab nie przeszedl i dalej musze to nosic
Edytowane przez karolina2020 Czas edycji: 2013-03-26 o 18:05 |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam to podwyższenie i też jakoś inaczej mówię, niestety to nie tylko moje 'urojenia', bo już moja mama zwróciła na to uwagę i moi znajomi też mówią, że trochę inaczej mówię... Niby tragedii nie ma, ale jednak nie jest to zbyt fajne
![]() Ale u mnie to dopiero początek, cała buzia zapchana żelastwem, więc może musi się tam jeszcze to wszystko poukładać :p
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
emmm_e ja szczerze mowiac wiekszych obaw nie mialam, bedzie jakos to bedzie, byle zeby zeby wyprostowac. ale moze to kwestia tego ze z wiekiem przestalam sie mocno przejmowac moim wygladem i "co ludzie powiedza".
ciekawa informacja na temat usuwania zebow przy leczeniu ortodontycznym, szczerze mowiac myslalam ze usuwa sie tylko po to by miejsce zrobic. mi osemki wychodza (gorne bo dolnych nie mam juz) i poki rosna prosto to doktor powiedziala ze maja zostac-powinny sie zmiescic w rozszerzonym luku-jak bedzie z nimi problem to usune w trakcie albo po leczeniu
|
|
#3210 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)Co do seplenienia, dlatego właśnie chciałabym założyć aparat jakoś w lipcu już po obronie aby nie mieć z tym problemów pod koniec studiów.. Nie wiem dlaczego nie boję się ani bólu, ani seplenienia tak bardzo jak faktu tego jak aparat będzie wyglądać pod ustami ![]() Muszę się zdecydować bo jak teraz tego nie zrobię to nie wiem czy znajdę później odwagę, chęci i cel na ładniejsze ząbki ![]() Cytat:
dlatego muszę wykorzystać ten monet na maska i założyć tego druciaka
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Moja siostra była zdziwiona jak jej powiedziałam, że mam niebieskie ligatury i musiałam zrobić taką minę ->
Jedynie intensywne kolory cały czas są super 

To też jest takim poważnym zabiegiem?
Oby mnie to nie spotkało, bo będę miała traumę do końca życia