|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Mięsko, żółtka i witamina c i zaraz będziesz bić rekordy hemoglobiny Cytat:
Z nogami jakoś sobie poradziłam, ale miejsca intymne muszą zaczekać do rana...Trzymam kciuki za wizytę, glukozę i depilację
|
||
|
|
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
w takim razie niech cierpliwość będzie z Tobą ![]() Cloche- jak tam ostatni dzień ?
|
||
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam jedną stronę
ale i tak nie dam rady... ostatni dzień w pracy był bardzo intensywny. nie wiem, czy wszystko załatwiłam, ale w razie wu jeszcze odwiedzę towarzystwo ![]() jutro USG trzeciego trymestru no i w ogóle wizyta po pięciu tygodniach - wreszcie!
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
muszę się Wam pochwalić - pierwszy raz od ponad dwóch miesięcy wyszłam z domu "dla przyjemności" tzn nie do lekarza/badania itp. pojechaliśmy do Rossmana bo chciałam zrobić większe zakupy żeby starczyło wszystkiego do połowy maja (szampon, odżywka, wkładki i takie tam), potem jeszcze poszliśmy do Smyka, w sumie ponad dwie h chodzenia a nie łapały mnie skurcze bardziej niż zawsze i brzuch nie boli więc dla mnie o wydarzenie miesiąca
![]() mąż w smyku dorwał się do małpki (wrzucam Wam zdjęcie) i stwierdził że bez małpy nie wychodzi dorwaliśmy jeszcze pajacyk ciepły polarowy 74 w przecenie za 17 zł (będzie na zimę), i taki komplecik (mąż się uparł):http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p coś czuje że powinniśmy dostać bana na sklepy z rzeczami dziecięcymi, najchętniej połowę zabawek byśmy wykupili, a mężu cały wieczór bawił się małpką |
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, ale ze mnie pierdoła...
stwierdziłam, że zjem jogurcik na kolację Bakoma-7 zbóż - już prawie skończyłam jeść i zobaczyłam że termin ważności minął ![]() w dodatku prawie tydzień temu
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- a ja kalarepkę spróbowałam dopiero jakies dwa lata temu..u teściowej tylko po niej strasznie się chce bączki puszczać![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- ja bym chciała, ale nie wiem sie uda.. |
|
|
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy pojutrze usg IIItrymestru Cytat:
chociaż końcówka miło Cię zaskoczy ![]() śliczna małpka i komplecik smoka- Mężu ma gust
|
||
|
|
|
#2589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- twardnienie brzucha - jest bardziej napięty, ale nie jest to skurcz. No i jest jednolity, żaden kształt się nie odznacza. Mogę czuć wtedy ruchy dziecka. Często tak mam jak chodzę. - skurcz macicy - tak jak opisywałam Cloche. Cała macica się jakby odcina od brzucha i jest twarda jak kamień. Dziecka nie jestem w stanie wtedy czuć. Zazwyczaj mija po kilku-kilkunastu sekundach. - przeciąganie się dziecka - z jednej strony brzuch nagle rośnie, ale wiem, że to dziecko a nie macica. Trudno mi powiedzieć jak to u Ciebie jest, chyba po prostu twardnienie brzucha... ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
za zakończenie pracy na okres ciąży!Ciekawa jestem bardzo co tam słychać u Hubercika, więc szybko nam zdaj jutro relację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miał za to więcej bakterii mlekowych, które są bardzo pożyteczne Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-25 o 23:01 |
||||
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
hmm to może dlatego mnie w tej ciąży tak ciągnie do jabłek.. normalnie nie lubie a teraz wcinam jak szalona.. dzisiaj np. zjadłam 5...
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Ja tak samo...
|
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
jak tam łezka się zakręciła na chwilową przerwę?? kiedy wstępnie zamierzasz wracać?? ile tam masz wolnego w niemczech?bo coś o home office mówiłas?
|
||
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja będę dzisiaj spała jak wczoraj spałam 11h. Przecież dzisiaj nie zasnę
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- u mnie też z lusterkiem ale nie mogłam dojechać wszędzie:p ale zlałam to, przecież mi gin nie powie ze wyglądam na dole jak debil.. najwyżej sobie coś pomyśli... |
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macica ćwiczy ale jest leniwa
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwyżej na kibelek mnie pogoni- a to będzie całkiem pożyteczny (w tym stanie) skutek uboczny
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Zarzuciłam pytanie, ale widzę, żę nie zareagowałyście, albo ja przeoczyłam..
Czy są jakieś negatywne konsekwencje tego, że przebijają pęcherz płodowy jak sam nie pęknie?? mam takie pytanie w planie porodu czy chce zeby przebili czy nie.. i sie zastanawiam... |
|
|
|
#2599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż dziś na zakupach mąż marudził że zimno a ja się rozpinałam a normalnie jest na odwrót ... no i w szpitalu nie umiałam wytrzymać z gorąca, od razu skręciłąm kaloryfer do 0 ... na szczęście rano dogadałam się z dziewczynami że im reż gorąco i miałyśmy cały dzień okno otwarte ![]() Lonely super zakupy jeeeej ale bym sobie poszła do lumpka ... może w przyszłym tygodniu się przejdę w końcu ![]() porodówkę nie, ale szpital i lekarzy mam już obcykanych ![]() Cytat:
ale mam nadzieję że wyniki się szybko poprawią Cytat:
|
|||
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
to moze i ja wszystko powypieram.. tylko poczekam az mi malż półki pozawiesza w szafce..
W ogóle postanowiłam zmodyfikować komode i szafe.. tzn podorabiać dodatkowe półki, bo były takie duze odstępy i stwierdzilam, zę jeszcze się pomiędzy wciśnie połka.. I zamówiłam w castoramie 5 półek i zapłaciłam 17 zł za wszystko.. tanioszka, z wycięciem i w ogóle tylko musze przód obkleić taśmą zeby wiór nie było widać..
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję zasnąć ale coś czuję, że dziś to nie będzie proste. Do jutra
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jestem naiwna, ale ja jednak będę starała się ufać lekarzom i położnym... oni wiedzą najlepiej co jest dla mnie dobre a co nie.. podobnie z nacięciem krocza.. jeśli da się uchronić to będę szczęśliwa, ale jeśli nie to chyba wolę żeby delikatnie położna nacięła jak miałabym pęknąć jakoś niekontrolowanie uciekam spać, dobrej nocki i do jutra |
|
|
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() A ZUSem i pracodawcami tak właśnie jest....kadrowa coś źle wypisze, pójdzie do ZUSu, tam zanim ktoś się zorientuje co jest źle mija miesiąc, odsyłają z powrotem, potem znowu kadrowa wysyła...i tak krąży A próbowałas dzwonić do ZUSu w Lbn? Bo nie doczytalam.... Może pomóc? Ja ich miałam już tyle robionych że chyba jestem specjalistą jakbym mogła wstawać to sama bym je sobie włączała ![]() Cytat:
![]() Mam już głowy umytą Magiusia - witaminki, dietka i będzie super A z tym stawianiem macicy to ja zawsze się macam czy mam cały brzuch twardy czy tylko jakąś część. Tak mi tutaj babki powiedziały. Jak tylko jakaś część to spoko - tzn że któraś gwiazda postanowiła się wypiąć na mamusię i cały świat ![]() Jeeeeny chyba cały czas na lewym boku teraz spalam bo mi pół ciała zdretwiala łącznie z brzuchem... No i kurde dziewczyny się obudziły. Obie ![]() Aaaa i rozmawialyscie kiedyś o liczeniu ruchów. Tu na wejściu dostaje się kartkę do notowania ruchów. I na niej jest napisane żeby liczyć 3 razy dziennie: 1h po śniadaniu,1h po obiedzie i 1h po kolacji. Tylko mi pielęgniarka od razu powiedziała żeby to olać i liczyć po prostu 3 razy dziennie w ciągu 15min 10 ruchów starać się naliczyć. Bo jakby każdy liczył wg tej kartki to by wyszło na to że dzieci się wcale nie ruszają a na pewno moje |
||
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---- Pogrzało mnie totalnie ![]() Usiadłam dziś do literek z filcu i najpierw postanowiłam TYLKO odrysować, później TYLKO wyciąć, uszyć TYLKO jedną literkę, jak już się wzięłam za zieloną to stwierdziłam, że uszyję wszystkie zielone, jak skończyłam to pomyślałam, że T jest łatwe i tak oto właśnie skończyłam całość Lublana zamordowała jaśka a ja lalkę (ale przyznacie same, że była brzydka) załączam foty, proszę się nie śmiać - to mój pierwszy raz
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-26 o 02:54 |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
A ja nie śpię bo z okazji ktg o 6 rano przyszła toksyczna mamuska i siedzi do tej pory
|
|
|
|
|
#2607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marchewka ja z mlodym mialam przebity pecherz i po 7 minutach maly byl na swiecie Jade zawiezc mlodego do szkoly a pozniej do Tk Maxa bo otworzyli dzial dzieciecyyy
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, jeden dzień nie wejdę i już 20 stron do nadrobienia...
Będę popołudniu!
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Justyna Literki wyszły ŚWIETNE!!! Vil i dobrze, że mąż wziął smoka Jest super ![]() Justyna mi też zazwyczaj robi się twrady poniżej pępka i akurat byłam wtedy u lekarza jak mi tak stwardniało i pytam czy to dziecko tak, a on, że w pewnym stopniu tak, ale brzuch i tak jest za twardy i leżeć... Idę obejrzeć jakiś pochłaniacz czasu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Mięsko, żółtka i witamina c i zaraz będziesz bić rekordy hemoglobiny
. Co to będzie później, chyba zagonię TŻ
Z nogami jakoś sobie poradziłam, ale miejsca intymne muszą zaczekać do rana...

Ślub 27. X. 2012

, ja zawsze zmarzluch byłam, w skarpetkach spałam, w 2 swetrach po domu chodziłam, teraz latam roznegliżowana i warczę na męża jak w kominku pali.