|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39974991]Nie wiem, ja tak szczerze mówiąc tego nie analizowałam, tylko jak widziałam, że wszystko się mieści w tych widełkach, to się uspokoiłam. A też z faktu, że oni tam mają dobre USG, to się nie martwię.
Teraz tylko na bieżąco monitorować resztę spraw...[/QUOTE] No dobra skoro i u mnie jest w tych normach to też się już nie martwię Agatka Ty też się nie martw.. będzie ok
|
|
|
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964438]Hej!
Ciekawe, jak tam Moniczka...[/QUOTE] pisałam do niej rano, ale nic mi nie odpisuje... Cytat:
witaj, ile masz lat? mi lekarz mówił o 3 miesiącach. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968267] Poza tym jutro będą nowe meble i też jutro będę musiała zamówić transport do starych. Wszystko do załatwienia w jednym momencie [/QUOTE] jakie meble kupiłaś? Cytat:
miałam okropny dzień... zwariować można
|
|
#1773 |
|
Konto usunięte
|
Komplet wypoczynkowy do pokoju.
http://i.imgur.com/LPIHpjw.png tylko boki będą trochę ciemniejsze niż te na obrazku, będzie kanapa+1 fotel i stolik: http://www.meble-andrex.pl/dane/full...676580e2ee.jpg Już się nie mogę doczekać ich... Kupię materiał i dam uszyć poszewki na poduszki i kupię jakiś ładny obrus na święta na ten stolik. Jakie są modne i fajne obrusy? |
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
super, nowy mebel od razu odmienia dom.
|
#1775 |
|
Konto usunięte
|
Dobre i to.
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufffff |
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39975800]Komplet wypoczynkowy do pokoju.
http://i.imgur.com/LPIHpjw.png tylko boki będą trochę ciemniejsze niż te na obrazku, będzie kanapa+1 fotel i stolik: http://www.meble-andrex.pl/dane/full...676580e2ee.jpg Już się nie mogę doczekać ich... Kupię materiał i dam uszyć poszewki na poduszki i kupię jakiś ładny obrus na święta na ten stolik. Jakie są modne i fajne obrusy?[/QUOTE] super! Widziałam je w bodziu na żywo My się rozglądamy za szafą taką dużą z drzwiami przesuwnymi w bodziu sa dośc tanie ale wydaje mi się że one takie wątłe są....;/ a obrusy!? ja uwielbiam filcowe i są w ładnych żywych kolorkach!! o takie http://www.google.pl/search?q=obrus+...w=1280&bih=629
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-03-25 o 20:00 |
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Filcowy może być Te w Bodziu -teraz zerkam- są ciut mniejsze, mają 185 cm długości do spania, a mój TŻ ma 186 i byłoby mu ciasno, ta nasza ma 190. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-03-25 o 20:28 |
|
|
|
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39974123]
Maksi super stronka, przy łazience z niej skorzystam Już tam widziałam kilka ciekawych projektów [/QUOTE]fajnie, że się przyda ![]() wróciliśmy, z brzuszkiem wszystko ok
|
|
|
|
#1782 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
- to super
![]() agatko - trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo.Dziękuję za życzenia zdrówka dla Darki, zła passa nie mija, wyszłyśmy ze szpitala z rotawirusem Darka ma biegunkę, jutro idę do lekarza w jej sprawie, ona musi zostać w domu.
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968267]Jaki mam zwariowany dzień........ Okazało się, że siostra zrobiła nam niespodziankę i przyjechała na 1. dzień (mieszka na stałe za granicą). Przed chwilą ode mnie wyszła, pojechała do rodziców. [/QUOTE] Jaka fajna niespodzianka [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39975800]Komplet wypoczynkowy do pokoju. http://i.imgur.com/LPIHpjw.png tylko boki będą trochę ciemniejsze niż te na obrazku, będzie kanapa+1 fotel i stolik: http://www.meble-andrex.pl/dane/full...676580e2ee.jpg Już się nie mogę doczekać ich... Kupię materiał i dam uszyć poszewki na poduszki i kupię jakiś ładny obrus na święta na ten stolik. [/QUOTE] Bardzo mi się podobają ![]() Wadera,Margot przytulam was bardzo mocno ![]() Agatko,Perse bardzo mocno trzymam kciuki za wizyty Będzie dobrzeDziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 10:30 bo mój tż ma rozmowe o prace.Niestety nie u mnie,ale ważne żeby praca była ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-03-25 o 23:39 |
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przyszłam zameldowac ze żyje (ale co to za zycie
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane- tęskno mi za Wami ale czasu jak na lekarstwo. Ząbkujemy, wstajemy, robimy pierwsze kroczki trzymając się czegoś (a jeszcze nie mamy 9 miesięcy!), pijemy kozie mleko, lekko zaokrąglamy się na buzi i nadal mamy alergiczne liszaje....
od niedzieli wołamy "tatatatatatata" a na prośbę "powiedz Mama" odpowiadamy:"tatatatatata " i nie mam już w domu maluszka, mam małą uroczą dziewczyneczkę ![]() Co sobotę uczelnia, ostatnio zrobiłam kurs tworzenia witryn (anitax- Ty mnie pytałaś o ten kurs? Robiłam go dla siebie i do awansu zawodowego) staram sie tu zerkać ale nie zawsze mam czas aby się udzielać... wedera- kiedy ja przyszłam tu kilka tygodni po # dziewczyny też rozmawiały o brzuszkach, oczekiwaniach- i to dawało mi nadzieję, żadna nie była zła, że ja jestem na etapie przeżywania #i o tym chcę rozmawiać po to jest to forum- tu smutek przeplata sie z radością po to aby mieć nadzieję i wierzyć, że każda z nas szcześliwie doczeka narodzin dziecka jak sytuacja u Ciebie? mocno tule, pierwszą ciazę też # w domu, u mnie po dwóch dniach mocnego krwawienia nastąpiło#, mimo, że wiedziałam że ono nastąpi był to dal mnie szok dlatego ciepło o Tobie myślę, wiem co teraz przechodzisz chcesz jakoś symbolicznie pożegnać maleństwo? to pomaga wieka- wiem czym jest rozłąka, jestem od 4 lat mężatką a od 2 lat Tz-et więcej czasu spędza w domu rodzinnym niż ze mną, do tego dochodzi praca- jak idzie do pacy to na 24h go nie ma, potem 48h wolnego, które dzieli na dwa domy (nierówno )czasami boję się, że my oduczyliśmy się być razem, ale trzeba będzie się nauczyć na nowo bo niebawem przeprowadzka i wspólne życie ![]() Hosenko, ja też bardzo mocno przeżyłam pierwszy samotny Dzień Matki - tym bardziej, że miał to być tp pierwszego dziecka agatko- co do Twoich zachcianek- nie chcę Cię straszyć, ale ja też się pokusiłam i wiesz jak się to skończyło przy Kasi (krwawienie w 8tc i leżenie tydzień w szpitalu) a potem do końca L4 i w większości leżący tryb życia więc nie zachęcam do seksu ![]() amilcia- biedna Darusia- dużo zdrowia dla niej i siły dla Ciebie maksi- jak przeczytałam o brzuszku to pomyślałam, ze chodzi o Twój brzuszek i że czegoś nie wiem ![]() dobrze, ze brzusio ok a czy coś więcej wiadomo? każdej nocy jest płacz? BERBIE- co remontujesz-przedpokój? fioluś- mój Tz-et się odchudza, może mnie zmotywuje ![]() Perse- fajny ten zestaw co kupiłaś iza- trzymam kciuki aby Tz-et pracę dostał i aby udało sie załatwić wolne na monitoring ![]() pani- intuicja i żadna wiedza nie jest potrzebna , Twoja Mam pojechała? Do kiedy Tz-et ma wolne? rena- proszę nie nakręcaj się
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-03-26 o 01:01 |
|
|
|
#1787 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Wstałam, w nocy miałam schizy, że się uderzyłam w brzuch albo że mnie TŻ (przypadkowo) kopnął Zaraz idę na krzepliwość, a potem przygotowuję mieszkanie do wyniesienia starych i przyniesienia nowych mebli Muszę przeprać narzuty, no i coś tam jeszcze muszę ogarnąć. W piątek TŻ ma urlop Zeberko myślałam o Tobie!!! Całuski dla uroczej dziewczynki ![]() Mocno trzymam! |
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Perse miałam to samo, pewnie wszystko przez podświadomość
A teraz dobrze Ci się śpi z brzuszkiem Chodzi mi o to czy nie gniecie. Bo ja na pewnym etapie spałam z nogą położoną na TŻcie![]() Zeberko mój TŻ się nie odchudza, ale teraz trochę nerwowy jest , mniej je, więcej się rusza i ma -3kg. A ja ograniczam się, piję dużo wody i d... On ma świetną przemiane materii. A teraz udaję Ci się jeść reguralnie ![]() Witajcie Wczoraj wymyłam wszystkie okna. Mam nadzieję, że deszczu nie będzie. Zdjęcie Stasia w kocyku LaMillou zostało wybrane i będzie na ich stronie. Mała rzecz, a cieszy Powiem wam, że wczoraj stanęły mi łzy w oczach ze szczęścia; Mały pierwszy raz obrócił się z plecków na brzuszek i w końcu zaczął piszczeć |
|
|
|
#1789 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W miarę dobrze na razie, choć jak mam pełny pęcherz, to ból nie do pozazdroszczenia. No i same problemy ze wstawaniem i przewracaniem się. Zastanawiam się nad taką dużą poduszką - rogalem. Teraz będziemy mieli więcej miejsca na łóżku i zmieściłabym się z tym chyba, dlatego myślę, czy by tego nie kupić - miałyście? ![]() Tylko nie kupię oryginalnej z Motherhood, bo cena 160 zł wydaje mi się irracjonalna, widziałam jakąś podróbkę za 100 albo ew. używaną, ale nie wiem, czy w ogóle to warto... ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Słodziak |
||
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Perse ja też chciałam kupić ten rogal z Motherhood, ale się bałam. Używałam starej poduszki. Wkładałam między nogi i było ok
Alfa pamiętam polecała Cybuszkę A co do Motherhood to kupiłam Stasiowi rożek, fajna jakość, ale kolory takie mało żywe. U mnie rzeczy z Motherhood były tańsze niż wyroby innych firm
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
mama pojechala tydzien temu. myslalam ze bedzie mi bardzo pomagac. ale ona pomagala MI (gotowala, sprzatala), ale przy dziecku - nie bardzo, bala sie malizny mojej ![]() TŻ idzie za tydzien do pracy. ale wciaz na siebie warczymy :/ on twierdzi, ze presja straszna na nim ciazy mnie sie wtedy cisnienie podnosi, bo niby ja mam leTko...cierpliwa podporka byl? Pokaz Stasinka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982276] Zastanawiam się nad taką dużą poduszką - rogalem. Teraz będziemy mieli więcej miejsca na łóżku i zmieściłabym się z tym chyba, dlatego myślę, czy by tego nie kupić - miałyście? ![]() Tylko nie kupię oryginalnej z Motherhood, bo cena 160 zł wydaje mi się irracjonalna, widziałam jakąś podróbkę za 100 albo ew. używaną, ale nie wiem, czy w ogóle to warto... [/QUOTE] dostalam od Mikolaja ten irracjonalnie drogi gadzet i nie zaluje ani zł Mikolaja od 6 XII moj ciazowy swiat wygladal inaczej ![]() w Lidlu swego czasu byly rogale i tez laseczki byly zadowolone. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- czego? pokaz fotke Stasia w kocyczku ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Wypozyczylismy wage i Mlody w ciagu 10 dni przytyl 0,5 kg ![]() Byku waży 3170
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie bałam nawet kupić spodni ciążowych, bo ciągle wydawało mi się, że to i tak wszystko na nic i się nie uda
Stasio i głupie mamusiowe pomysły, żeby go do worka włożyć Dodatkowo zdjęcie z kąpieli w wannie, bo w wanience się już nie mieści ![]() Stasio pokazuje swój duży brzuszek. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-03-28 o 21:50 |
|
|
|
#1793 | |||
|
Zakorzenienie
|
monika napisała " Nie miałam wczoraj jak napisać. Zaczęli wywoływać, cewnik, ale balonik pekł od razu, potem oxy ale coś z tetnem się działo, monitorowali, w końcu zakrecili, skurcze osłabłyi okazało się, że się źle wstawiał, niewiele pamiętam nawet ale szybko zrobili cc po południu. z wieczora niewiele pamiętam poza tym, że zaraz wygonili tż bo koniec odiwedzin. zaczynam chodzić choć jeszcze z drenem. młodego prawie całą noc miałam przy sobie. Pozdrawiamy!"
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
aktualnie klatkę schodową, reszta później. Cytat:
|
|
#1794 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982114] Zaraz idę na krzepliwość, a potem przygotowuję mieszkanie do wyniesienia starych i przyniesienia nowych mebli Muszę przeprać narzuty, no i coś tam jeszcze muszę ogarnąć. [/QUOTE] Kochana tylko się nie przemęczaj Cytat:
dla Stasia.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Wybaczcie, że zawracam Wam głowę, ale mam problem. Mianowicie TŻ ma dziecko z byłą żoną i dziecko mieszka z nią. TŻ płaci alimenty, wszystko terminowo itp, ale przez dłuższy czas jego była ma jakieś odchyły i TŻ nie może się nawet zapytać na co dziecko jest chore, bo ona od razu do niego z gębą, że jest chore i tyle. Ich rozmowy bardzo często wyglądają tak: - mam dzisiaj dziecko? - nie, bo chora. kiedy dostane kasę? Ona ciągle tylko pyta o pieniądze, mimo, że TŻ ma termin do 10go i ani razu się nie spóźnił. No i bardzo często jest tak, że TŻ nie ma dziecka w wyznaczone dni, bo Mała KASZLE... A tak chyba nie powinno być prawda? Ale mniejsza o to. Ostatnio poprosiła TŻa żeby rozliczył się z ulgą na Małą w US, bo ona ma małe zarobki... No i TŻ tak zrobił, ale czy teraz ma obowiązek wysłania jej tą kasę na konto? Czy może jej np przedstawić paragony, że kupił Małej za to jakieś rzeczy? Czy koniecznie ona musi dostać kasę a nie już kupione rzeczy? Pytam, bo jesteśmy pewni, że ona to wyda na siebie a nie na Małą. A wcale aż tyle pieniędzy nie potrzebuje, bo mieszka z rodzicami, rachunków nie płaci, obiadów nie gotuje, więc 400zł, które płaci jej TŻ idą na przedszkole a jak dziecko ma jakiś nowy ciuch to jest święto...
Edytowane przez LeejdiNaati Czas edycji: 2013-03-26 o 09:19 |
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie mam napisać?
Szukałam na tym podforum pasującego wątku, ale nie znalazłam
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Monika gratulacje
Fiol super zdjecia Stasia Pani Torresik pięknie przybiera ![]() Iza ![]() Amilcia biedna Dareczka. Niech w końcu jej przejdzie wszystko ![]() Zeberko to dużą już masz pannicę
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiol, pięknie sie Stasinek prezentuje
i jaki fajny worek... my torbe dostalismy ![]() Cytat:
![]() Gratuluje i czekam cierpliwie na szczegoly
|
|
|
#1800 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przestań się denerwować bo szkodzisz fasolce ![]() Cytat:
![]() Jejku kiedy to się skończy Cytat:
MONIA gratuluje ![]() FIOLUSIU ale Stasiu już duży i jaki zadowolony z kąpieliELIZA co się dzieje, tak mało cie ostatnio ![]() MAKSI super że się udało dostać do lekarza PERSE spokojnie z tym przemeblowaniem, pamiętasz że masz nie szaleć i odpoczywać
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.

Dobre i to.

Będzie dobrze

Chodzi mi o to czy nie gniecie. Bo ja na pewnym etapie spałam z nogą położoną na TŻcie
Słodziak 

i jaki zadowolony z kąpieli