Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 09:30   #2281
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ok dziewczyny, do jutra mam spokój. Dziś dostanę clexane 0,4 więc zaczynam zastrzyki, a jutro 8:30 mam konsultację u ordynatora oddziału gin-poł. I zobaczymy co dalej.
Będzie dobrze. Trzymam
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:32   #2282
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Widać musi być sprawiedliwość. Te co miały piękne rzęsy muszą poczuć to co czują te z nikłymi rzęsami i na odwrót
to mi się nawet podoba, zwłaszcza że ja ta z nikłymi zawsze byłam.. choć ogólnie nie zauważyłam u siebie by były jakoś szczególnie gęstsze.. ale na pewno mniej wypadają i włosy na głowie to samo

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
To zalezy. Czasem jest tak czasem Na odwrót. ja np.mialam mega tradzik,ale mi znikl, a teraz znów mam kilka krostek.
Na głowie włosy mi nie wypadają, mam grube. Za to rzęsy owszem i na klacie mam mniej włosów niż zawsze. Rosły mi tez na pepku i tez ich nie ma

Ps. Chciałam Was jeszcze zapytać czy Wy tez macie czasem tak, ze orgazm was jakby boli?
Ja z Tz juz chyba z miesiąc nie miałam sexu i dzis w nocy miałam orgazm przez sen az sienobudzialm Dosłownie jak jakas nastolatka. Masakra
W Twoim przypadku rzęsami bym się nie przejmowała..skoro trądzik i nadmierne owłosienie na klacie i pępku zniknęło, a włosy na głowie też mocne Rzęsy, to przy tym pikuś
Przeczytałam czy organizm was boli I sobie myślę, ale jak organizm? że co? cała JA mnie boli? Orgazm- ciężko stwierdzić, jakoś dawno nie przechodziłam, mąż mnie unika
Ale być może, że tak można odczuwać.. mięśnie się napinają i może rzeczywiście jest jakiś dyskomfort, jakby ból.

Cytat:
jednak zostaję w domu jeszcze, bo dzwonił mój gin, powiedział, że może uda mu się załatwić wizytę w szpitalu, także mam czekać na info. Mam nadzieję, że nie będą chcieli mnie przyjąć na oddział
Fajnie, że załatwia to za Ciebie i nie musisz nigdzie latać i prosić. Nie życzę Ci szpitala, ale jeśli to konieczne, to lepiej i tak.. zresztą sama wiesz

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:44   #2283
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie było żadnych przypadków zakrzepicy w rodzinie. Mam tego naczyniaka w udzie (wada wrodzona, wykryta właśnie w styczniu), wyszła po 1,5 miesiąca stosowania tabletek anty.
Ogólnie ciąża sprzyja zakrzepom, bo jest większe ciśnienie brzuszne, nogi mają większy problem z odprowadzaniem krwi.
W styczniu bolał mnie ten naczyniak, ale na usg nie wyszło nic (miałam badaną całą nogę). Nie mam pojęcia. Może naczyniowiec coś powie więcej, a jak nie to chyba czeka mnie instytut hematologii. Może mam po prostu jakąś chorobę krwi i stąd d-dimery... Nie mam pojęcia. Aż tak się na tym nie znam, wiem tylko, że zakrzepica w ciąży jest bardzo groźna. Ale będzie dobrze, prawda?

będzie dobrzze doczytałam, że masz konultacje u ordynatora, b. dobrze

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja śpię przeważnie odwrócona do męża plecami, na lewym boku.. a jak potrzebuje odpocząć na prawym, to uginam nogi i alb jaska przed brzuchem kładę albo choć dłoń na brzuch, bo też mam stracha, że mąż niechcący mnie uderzy.

A w nocy miałam sen, że krwawiłam..myślałam, że to się dzieje naprawdę.. Jaka radość, gdy się okazało, że to jednak nie...

Ja śpię tak ze przytulam sie do tz plecow brzuszkiem. On w ciagu nocy spi czujnie, sam sie odsuwa co jakis czas.

dziś w nocy też mi się śnił krwotok, ale byłam w łazience i jest ok

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Jestem na etapie panikowania nad butelką i smoczkiem i przeszukując internet natknęłam się na coś takiego. Myślę, że warto poczytać. Może pomoże w wyborze

http://dzieciowo.pl/2010/11/nuk-tomm...e-butelek.html
dzieki, tez szukam butli i smoka
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:54   #2284
enlevee
Zakorzenienie

kejt- bardzo dobrze, profesjonalna opieka Cię uspokoi i dobrze się Tobą zajmą

Oliath- Ty mnie kobieto normalnie w kompleksy wprowadzasz chyba jak wrócę po tych wszystkich jazdach dzisiaj do domu to znowu zacznę sprzątać, chociaż robiłam to w piątek

stokrotka- za 6 msc!

dzoan- nie tylko Ciebie Tż unika- mnie traktuje jak trędowatą mam wrażenie czasem

No, zjadłam bułeczkę na śniadanie, wypiłam herbatkę, zrobiłam Tżtowi śniadanie więc będzie miał jak wróci z psem ze spaceru.. a teraz idę szybko farbować włosy
A no i jest mały sukces- waga dzień z kolei pokazała tyle samo, a nie więcej może jest jakaś szansa, żeby się zamknąć w wadze małego wielorybka, a nie dorosłego samca
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:55   #2285
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry dziewczynki

Witam się przy herbatce i lece was trochę ponadrabiać i poczytać co u was słychać bo mam kompa na mała godzinkę
Mój ciągle w naprawie i może będzie około 14 kwietnia

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:00   #2286
dzoan
Zakorzenienie

Dziewczyny kiedy dzieciaczkom daje się smoczek? Przypomniało mi się, że znajomi 2 tyg po narodzinach córeczki w ogóle nie dawali jej do spania smoka.. zasypiała bez..to jak to jest??

Stary 2013-03-26, 10:02   #2287
surka
Zakorzenienie

Talking Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Ok dziewczyny, do jutra mam spokój. Dziś dostanę clexane 0,4 więc zaczynam zastrzyki, a jutro 8:30 mam konsultację u ordynatora oddziału gin-poł. I zobaczymy co dalej.

Super ze lekarz zalatwil ci konsiltacje wszystko bedzie dobrze.

a ja teraz grzecznie sobie czeksm na usg
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:06   #2288
fiazo
Zakorzenienie

powiedzialam w pracy ze jade na warsztaty to naskoczyli na mnie, że nie potrzebne bo się nauczę sama w ciągu tygodnia po porodzie wszystkiego

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Dziewczyny kiedy dzieciaczkom daje się smoczek? Przypomniało mi się, że znajomi 2 tyg po narodzinach córeczki w ogóle nie dawali jej do spania smoka.. zasypiała bez..to jak to jest??
twoja indywidualna decyzja kiedy i czy wogóle dawać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:09   #2289
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
powiedzialam w pracy ze jade na warsztaty to naskoczyli na mnie, że nie potrzebne bo się nauczę sama w ciągu tygodnia po porodzie wszystkiego
U mnie w pracy też usłyszałam po co mi chodzenie do szkoły rodzenia.. bo nie każda chodziła i dała radę z porodem i dzieckiem w domu..że mi się chce w ogóle..
Nie przejmuj się.. Trzeba korzystać jak jest możliwość..

Stary 2013-03-26, 10:12   #2290
Rockyyy
Zakorzenienie

Witajcie żabki brzuchate
Ale się stęskniłam.Wczoraj wróciłam pozno do domku i nie miałam siły na nic.Powłoczyłam sie z kuzynką po Zamościu city Kupiłam 2 tuniki-jedna nada sie na Swięta a druga bardziej wiosenna.Musze sesje w niej zrobic bo fajnie baniak eksponuje
Właśnie zjadłam sniadanko,rozpaliłam w piecu i mam w planach ogarniać sypialnie Ale stoi w niej komp wiec bd tez z Wami Kupilam tez Laurze 2 xbody z krótkim i jedną bluzke białą w rozowe kwiatki A od kuzynki dostałam juz chyba na zajączka Lactacyd Femina i płyn do płukania ubranek dla dzieci

Ide sie ubrac i powoli nadrabiam.Chyba ze ktosik stresci????????

Ogolnie to:trzymam kciuki za wizyty,gratuluje wczorajszych i gratuluje ew.ujawnionych maluszkow
Stary 2013-03-26, 10:16   #2291
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w pracy też usłyszałam po co mi chodzenie do szkoły rodzenia.. bo nie każda chodziła i dała radę z porodem i dzieckiem w domu..że mi się chce w ogóle..
Nie przejmuj się.. Trzeba korzystać jak jest możliwość..
Powiedziałam im, że jak jest za darmo to czemu mam nie korzystać. Dziewczyna powiedziała, że wykłady w szkole rodzenia się jej podobały, a chłopak wszystko na nie.
Ale oni to słabo chodzili, koleżanka dopiero pod koniec, a kolegi żonka tylko na wykłady.
Ja się wyłamuję bo ja już od kwietnia zaczynam na ćw chodzić.

Synek
Stary 2013-03-26, 10:31   #2292
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dzien Dobry Pupulenki

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

A właśnie miałam pytać- potrzebuję dobrego kremu nawilżającego do twarzy, bo mi się skóra zaczęła strasznie wysuszać i nie pomaga pilling ani maska nawilżająca 1x w tyg
ja kiedys mialam taka sucha skore i do tego uczulil mnie krem nivea.. i kosmetyczka polecila mi z apteki nawilżający krem do skory wrażliwej z Iwostinu.. dwa op zużyłam i sie poprawilo juz nawet po umyciu buzi nie mam takiej spiętej skory... ale teraz kupilam Olay i tez jest fajny ( uzywam tez plynu micelarnego do buzi i mleczka z Soraya).Ale krem ten ogolnie moge polecic.
Cytat:
Ja śpię przeważnie odwrócona do męża plecami, na lewym boku.. a jak potrzebuje odpocząć na prawym, to uginam nogi i alb jaska przed brzuchem kładę albo choć dłoń na brzuch, bo też mam stracha, że mąż niechcący mnie uderzy.

A w nocy miałam sen, że krwawiłam..myślałam, że to się dzieje naprawdę.. Jaka radość, gdy się okazało, że to jednak nie...
Ojej,powaznie? ja tez! Snilo mi sie ze strasznie krwawilam nie moglam zatamowac tego eh naszczescie jak sie obudzilam to wszystko bylo ok! Okropne te sny ...
Ja spie roznie,ale zawsze jak sie przestawiam to sie budze juz zaczynam czuc ze ciezko mi sie z prawej strony na lewa przewrocic i wogole ulozyc,a TZ spi tez jak "na szpilkach" nie boje sie ze mnie uderzy zawsze mowi ze sie pcham na niego
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Widzisz Oliath bo ja wychodzę z założenia, że póki jestem zdrowa to zawsze mam jakieś wyjście. Zawsze coś da się poradzić.
ooo klask i:Jestem tego samego zdania
Cytat:
Wszystko bedzie ok!
Cytat:
Przeczytałam czy organizm was boli I sobie myślę, ale jak organizm? że co? cała JA mnie boli? Orgazm- ciężko stwierdzić, jakoś dawno nie przechodziłam, mąż mnie unika
Ja tez przeczytalam ze organizm Was boli i sobie mysle o co Wam chodzi z rana :P a co do TZ to mnie tez unika w tej kwestii ..Mowi ze po porodzie się wyżyjemy..

Moje dziecie cos zamulone od wczoraj.. od kiedy trzeba liczyc ruchy?
Dobrze ze w czwartek wizyta.
I jeszcze nie mam nic slodkiego co by ja obudzilo to zrobie kakao chyba zaraz i tak mialam smaka to akurat moze sie obudzi:P
Dzis jedziemy z Szw kupic wanienke i mate edu dla jej synka-nie musze mowic ile mi to sprawia przyjemnosci hhahaha chodzenie po sklepach dla dzieci
Moj tz juz z malym K obchodzi sie sprawnie bardzo podnosi i juz nawet z wozka wyciagal.. i na raczkach obracal z przodu do tylu jestem z niego taka dumna i niemoge sie doczekac az zobacze go z corką.Wczoraj jak na nich patrzylam to aż lzy w oczach he )

moja sis niby byla z mala J u lekarza wczoraj ale co? ona tak kaszle i podobno ma tylko jakiegos wirusa i lekarz nie przepisal jej ZADNEgO syropu NIC zadnej recepty i J psika sobie tantum verde .. eh ( mam podejrzenia ze wogole nie byla z nia u lekarza no ale trudno nie moje dziecko jak to sie mowi..)
Ogolnie J juz od rana u nas jest tak .. rozwydrzona czy jakas.. drazni mnie chodziaz to jest corka mojej siostry ale jest taka ... Miny stroi obraza sie o wszystko,wszystko musi byc po jej mysli.. :/ mowi ze jest glodna zrobilam jej kanapki a ta zaraz drze sie do dziadka ze ona ich jesc nie bedzie i jedna zrzucila na podloge zeby pies zjadł .. dalam jej troche pomidora bo ona wogole warzyw nie je! NIC!! zadnych!! to juz siedzi rece zalozone i mina sfochowana eh.. bede sie starac swojego dziecka tak nie wychowac eh.I komputer musi byc wlaczony na kolorowankach,TV na bajkach eh.. Ma 5 lat.. ( i to ona ma tylko takie zachowanie bo znowu kolezanka obok ma N co ma 5 lat i jest taka kochana dziewczynka rozesmiana i wogole a ta J mala taka co ona to nie jest i wszyscy maja jej uslugiwac.. ) sory ze to napisalam ale musialam sie wygadac.. :P

juz nie narzekam Ide robic to kakao

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Kejt zagladnelam na Twojego bloga i szczena mi opadla! Jakie super robic z welny misie!!! o jej ile Ci zajmuje zrobienie takiego? sprzedajesz moze ?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:35   #2293
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
A co do owłosienia, to myślałam, że w ciąży włosy stają się ładniejsze gęstsze i mocniejsze..a Tobie Sam wypadają?
Bo tak jest... ale mi wzmocniły się chyba tylko na nogach, rękach i brzuchu Z głowy lecą jak oszalałe
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982232]
Chyba nie
Wiem, że mogą wyjść problemy z płytkami i to może naprowadzić na problemy z krzepliwością, ale raczej trzeba zrobić dokładniejsze badania, na które ja się obecnie co tydzień udaję i właśnie zaraz to czynię, dlatego aż mnie skręca w żołądku, jak piszecie o śniadankach :P
Ja robię APTT, INR, czas protrombinowy i coś tam jeszcze, chyba wskaźnik protrombinowy, w sumie ok. 13 zł. Co tydzień...

Lub właśnie te d-dimery, które badała Kejt. Ale to już droższa sprawa.

A co do skłonności - również nie mam pojęcia, lepiej spytaj o takie rzeczy lekarza (albo Kejt odpowie). Ale wydaje mi się, że owszem, takie historie w rodzinie jak żylaki czy miażdżyca być może w jakiś sposób mogą wpłynąć na tę skłonność. Np. też jak masz bardzo długo unieruchomioną kończynę, to wtedy to się może stać.[/QUOTE]
kurczę, będę musiała swojemu gin o tym wspomnieć, bo ja mam problemy z krążeniem odkąd pamiętam. Póki co nic złego się nie dzieje, ale lepiej trzymać nad tym wszystkim pieczę
Cytat:
dlatego nie można bagatelizować obrzęków nóg, bólu łydek, uczucia ciężkości nóg, a już na pewno duszności, bo to może już świadczyć o zatorowości płucnej.
Dobra, lecę, bo już nie chcę się nakręcać. Dam Wam znać po wszystkim.
U mnie to byłoby ciężkie do stwierdzenia, bo dretwiejące szybko nogi, uczucie ciężkości czy ból łydek mam właśnie od paru lat, ciąża nic nie zmienia, bo i tak była pod tym względem masakra. Kucnąć mogę dosłownie na 1min Wspominałam o tym wcześniejszej gin to powiedziała tylko, żeby za jakiś czas poszukać chirurga naczyniowego, zacząc nosić rajstopy uciskowe i tyle z porad

Dzień dobry tak poza tym... ja zbieram się powolutku do skarbówki znów (pewnie wyjdę gdzieś koło 13).
Odebrałam wyniki wczorajszych badań i morfologia niestety nie jest już tak fantastyczna jak na początku No nic, zobaczymy, co mi w pt lekarz powie

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Fiazo nikim się nie przejmuj, rodzić za ciebie nie będą, ani opiekować się dzieckiem też Nie rozumiem takich komentarzy. Ja się cieszę, że jeszcze za darmo będę mogła być doedukowana, bo wiem, że będę się chociaż nieco pewniej czuła przy porodzie i po nim, bo zrobiłam cokolwiek w tym kierunku.
Stary 2013-03-26, 10:38   #2294
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry Brzuchatki)

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja jestem zadowolona Nawet mój TŻ przyznał, że spodziewał się, że będzie gorzej Zajęcia prowadzi położna ze szpitala, w którym chcę rodzić i jest super uśmiechnięta cały czas. Bardzo pozytywna W przyszłym tygodniu mamy spotkanie z rehabilitantką. W sumie nie wiem co będziemy na nim robić, ale już dzisiaj sporo było ćwiczeń na ratunek kręgosłupa, więc może ona powie coś więcej.
to super!! najważniejsze że wam sie podobają
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
To ja sie pozale na noc, a co....
Kochana, każda ma chwilę zwątpienia. Z tego co tu czytamy jesteś mega silną, obrotną kobietą i matką, masz wspierającego męża, więc na pewno dacie radę ze wszystkimi przeciwnościami, jakie tylko pojawią się na waszej drodze. Zmiany zawsze budzą niepokój, bo burzą pewną stabilizacje, ale jestem pewna, że wciągnie Cie wir przeprowadzkowy, urządzanie domku i Lilo

Cytat:
Musialam kupic Lilo spiworek, zeby w koncu poszla spac
Na poprawe nastroju - za dychę
dobry poprawiacz humor. A ja przy okazji mam wlaśnie pytanko do mam o śpiworek - jakie macie doświadczenia? dzieciaki lubiły? rozpinane dookoła? na ramiączka? z długim rękawem? Jakie używałyście?

Samantha: fajne przyjęcie) teściowych nie da się zmienić, można zaakceptować, byleby za mocno w życie nie właziły z butami.. a co do włosów to mam podobnie, generalnie rosną mi wolniej, duzo wolniej, paznokcie też. Na głowie mam lśniące i gęste ale pozostałe miejsca dość zubożały (co akurat mnie nie martwi, bo często golić się nie musze:P)

skylie: uzywam na noc nivea visage i mi super nawilża buźkę, a mam suchą skórę (szczególnie pod oczami).

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w 6 miesiącu
Dzisiaj wizyta więc jeszcze bardziej się cieszę.
I uciekam na zakupy a potem do garów bo dzisiaj pierogi ruskie będą a wiadomo ile z nimi roboty
Będę podczytywać, miłego dnia
gratulacje rozpoczętego 6 miesiąca

Cytat:
Powiedziałam im, że jak jest za darmo to czemu mam nie korzystać. Dziewczyna powiedziała, że wykłady w szkole rodzenia się jej podobały, a chłopak wszystko na nie.
Ale oni to słabo chodzili, koleżanka dopiero pod koniec, a kolegi żonka tylko na wykłady.
wiesz co? ja płacę za naszą szkołę rodzenia, ale z każdymi kolejnymi zajęciami utwierdzam się w przekonaniu, że są to jedne z lepiej zainwestowanych pieniędzy.

Kejt: czyli widze wizyta umówiona, zastrzyki na horyzoncie. DObrze że taka szybka reakcja lekarza. Nie martw się za dużo. Na pewno będzie dobrze

Dzoan, Surka: normy są 77-105 (tak mi napisali), więc wygląda na niski wynik. Tak naprawdę jak lekarz zobaczy to sie wypowie, ale jestem dobrej mysli

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:38   #2295
fiazo
Zakorzenienie

Coraz gorzej z moją głową, chciałam coś od męża, miałam napisać mu smsa i zapomniałam co chciałam ;/

Synek
Stary 2013-03-26, 10:38   #2296
lachryma
Zakorzenienie

hejka

ja od rana byłam oddać krew i siurki w labo. pojutrze odbieram wyniki, jestem ich ciekawa, zwłaszcza moczu i żelaza.

kurde, jakoś wczoraj wieczorem czułam słabo Oliwkę, dziś rano cisza, troszkę już zniecierpliwiona jestem, tym bardziej, że od dłuższego czasu ładnie do mnie puka pewnie to nic poważnego, ale dziś muszę być czujna
Stary 2013-03-26, 10:42   #2297
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka

ja od rana byłam oddać krew i siurki w labo. pojutrze odbieram wyniki, jestem ich ciekawa, zwłaszcza moczu i żelaza.

kurde, jakoś wczoraj wieczorem czułam słabo Oliwkę, dziś rano cisza, troszkę już zniecierpliwiona jestem, tym bardziej, że od dłuższego czasu ładnie do mnie puka pewnie to nic poważnego, ale dziś muszę być czujna
Pewnie nasze corki poprostu zamulone sa chwilowo a jak nas kopną to pozalujemy
Kurde a macie takie cos ze nieraz jak siedzicie to w okolicach pepka ( badz jak lezycie bokiem) to czujecie jakby ktos wam wbijal od srodka hm.. paznokcie?

od 3-4 dni nasilil mi sie bol w zebrach z prawej stronyy probowalam cos poczytac na ten temat i wszyscy pisza ze to dzidziol musial cos tam wlozyc .. ale niewiem musze powiedziec gin o tym w czwartek.szczegolnie jak siedze taka troche zgarbiona bardziej.. zreszta wczoraj to nawet jak normalnie siedzialam .. :P

Zuza

Razem
Stary 2013-03-26, 10:45   #2298
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka

Synek
Stary 2013-03-26, 10:47   #2299
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Kurde a macie takie cos ze nieraz jak siedzicie to w okolicach pepka ( badz jak lezycie bokiem) to czujecie jakby ktos wam wbijal od srodka hm.. paznokcie?
nie mam czegoś takiego

no kochana córka, ledwo napisałam, że ją słabo czuję od wczoraj wieczora, poszłam zrobić herbatę i już zapukała dwa razy

no i my CHYBA zdecydowaliśmy się na wózek-> Navington Caravel
ma tylko jeden minus w stosunku do Jedo Bartatiny- jest cięższy o 3,5 kg. Ale jak my mieszkamy w domku, gdzie nie będzie noszenia po schodach, to olewam to
Stary 2013-03-26, 10:48   #2300
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Ufff...
No to teraz: powodzenia we wbijaniu się w brzuch :P Albo gdzieś indziej. Ale Ty to masz luzik, bo jesteś pielęgniarką.
Ja miałam Clexane po porodzie, dla mnie każdy zastrzyk to był taki stres, że nie wiem...

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja robiłam te badania ostatnio i wyszły ok. Ale po porodzie Lenki zrobili mi w szpitalu wszystkie badania związane z krzepliwością (d-dimery też) i wyszły ok więc u mnie to raczej nie ten problem....moja gin za każdym razem pyta się mnie czy nie dostałam żylaków itp. No i przyjmowanie tabletek anty przez dłuższy czas może powodować problemy z krzepliwością ale nie musi. Za wyniki
U mnie teoretycznie było to nadciśnienie, ale z tą krzepliwością też muszę trzymać rękę na pulsie, bo to też pogarsza przepływy (a ja miałam z Dawidkiem zawalone łożysko, w 30% niepracujące, więc ewidentnie przepływy nie były OK).
A co do tabletek anty, no to niestety - taki jest skutek, ale co tu zrobić...

Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę.
Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....
No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni....
Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej...

Potem szłam na targ po pyszny chlebek i jak zobaczyłam kolejkę do piekarni, to myślałam, że mi oczy wyjdą z orbit. Chyba z 30 ludzi...

Zimno jak nie wiem, dobrze, że już jestem w domu...

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Pewnie nasze corki poprostu zamulone sa chwilowo a jak nas kopną to pozalujemy
No to ja to mam, pisałam tu już wiele razy - gin mi powiedział, że rozchodzą się mięśnie brzucha po prostu, ale po porodzie to wróci do normy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:49   #2301
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie było żadnych przypadków zakrzepicy w rodzinie. Mam tego naczyniaka w udzie (wada wrodzona, wykryta właśnie w styczniu), wyszła po 1,5 miesiąca stosowania tabletek anty.
Ogólnie ciąża sprzyja zakrzepom, bo jest większe ciśnienie brzuszne, nogi mają większy problem z odprowadzaniem krwi.
W styczniu bolał mnie ten naczyniak, ale na usg nie wyszło nic (miałam badaną całą nogę). Nie mam pojęcia. Może naczyniowiec coś powie więcej, a jak nie to chyba czeka mnie instytut hematologii. Może mam po prostu jakąś chorobę krwi i stąd d-dimery... Nie mam pojęcia. Aż tak się na tym nie znam, wiem tylko, że zakrzepica w ciąży jest bardzo groźna. Ale będzie dobrze, prawda?
Bedzie dobrze

Cytat:
Dzien Dobry Pupulenki

Nie mam siły na nadrabianie,wbijam na bieżaco Ale przeleciałam Was na szybciora Nie chce mi sie nic!!!!!
Stary 2013-03-26, 10:52   #2302
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
moje dziecko chyba wstydzi sie kamery bo bawilam sie z nim wczoraj, tzn pukalam do niego i on mi odkopał, jak chciałam nagrac to cisza
w ogole dzis bardziej aktywny tatus przyjedzie to mam nadzieje, ze poczuje

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:54   #2303
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628]
Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę.
Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....
No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni....
Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej... [/QUOTE]
ja się już u mnie w labo nauczyłam, że w godzinach 7-8 rano są zawsze kolejki, więc spokojnie jadę sobie koło 9tej i wtedy praktycznie pustki. dziś byłam druga w kolejce i czekałam może 3 minutki.
Stary 2013-03-26, 10:55   #2304
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No.. a czasami jak dostanie jabłko to jego święto. Uwielbia je- i on właśnie nie połyka w całości byleby zjeść tylko rozgryza, mamle i się nim rozkoszuje
Mój pies tak reaguje na surową czerwoną papryke. Czasem jak sobie kupię to jemy razem na spółkę A i bardzo lubi pamarańcze. Po obiedzie oczywiście jest rytuał, że jak pies zje swoją porcje to stoi koło szafki z chlebem, bo chce suchą piętke. Siedzi pod stołem i je suchą piętkę chleba, chyba tak czyści sobie zęby.

Cytat:
To ja sie pozale na noc, a co....

Ewusia ostatnio pisala o zaburzeniu poczucia bezpieczenstwa - no i ja teraz tak samo...

Ja jestem w ogole nieodporna na zmiany, rutyna mnie uspokaja, miec dobry plan i sie go trzymac...

Teraz czeka nas tych zmian tak duzo, ze mnie to dzis przeroslo - Lilo, szkola Lali, przeprowadzka, nowy kredyt, utrzymanie przez jakis czas dwoch mieszkan poki sie naszego nie wynajmie, bardzo wysokie zobowiazania kredytowe przez co najmniej 5 najblizszych lat........

Dzisiaj widze wiecej zagrozen niz zalet i czuje sie strasznie zagubiona i przerazona.

Jeszcze sie na pewno bede cieszyc i ekscytowac, po prostu trzeba czasu i dystansu.

No jak na "diabelskim mlynie" w lunaparku. Lilo szaleje az mi brzuszek skacze, maz dzis po raz pierwszy polozyl reke i oberwal wyrazne kopniaczki za duzo adrenaliny, ot co.

Ale posmecilam
Będzie dobrze. Głowa do góry. Wszyscy trzymamy

Cytat:
Takie sny to miałam na początku ciąży, że poronię i w nocy sprawdzałam czy pościel jest sucha lub od krwi

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w 6 miesiącu
Dzisiaj wizyta więc jeszcze bardziej się cieszę.
I uciekam na zakupy a potem do garów bo dzisiaj pierogi ruskie będą a wiadomo ile z nimi roboty
Będę podczytywać, miłego dnia
Za 6 miesiąc

Ale nie wychowana jestem. Tak poza tym to Dzień Dobry
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:55   #2305
ita83
Wtajemniczenie

Dziendobry brzuszki i maluszki! W irl snieg i zima brrrrrr
za pol godziny pewnie wszystko stopnieje ale nie zmienia to faktu ze jednak snieg jest
Stary 2013-03-26, 10:56   #2306
Rockyyy
Zakorzenienie

Elaine-ciesze sie ze o mnie myślisz jak widzisz żabyy

Madi -borok to po mojemu biedak

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mój pies tak reaguje na surową czerwoną papryke. Czasem jak sobie kupię to jemy razem na spółkę A i bardzo lubi pamarańcze. Po obiedzie oczywiście jest rytuał, że jak pies zje swoją porcje to stoi koło szafki z chlebem, bo chce suchą piętke. Siedzi pod stołem i je suchą piętkę chleba, chyba tak czyści sobie zęby.
Mój Kaukaz zje cobym mu nie dała A mniejszy piesek tez lubki dupki z chlebka
Stary 2013-03-26, 11:00   #2307
tweedledee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628]Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę.
Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej...

Potem szłam na targ po pyszny chlebek i jak zobaczyłam kolejkę do piekarni, to myślałam, że mi oczy wyjdą z orbit. Chyba z 30 ludzi...

Zimno jak nie wiem, dobrze, że już jestem w domu...

[/QUOTE]
Po samym opisie ciśnienie mi się podniosło Jak tylko masz możliwość zmienić lab, to rób to koniecznie, bo nie dość, że sie zestresujesz to przyniesiesz do domu wszystkie możliwe zarazki.
Ja dzięki bogu w swoim obecnym laboratoium mam luzik. Wczoraj była tylko babka w ciąży na glukozie i jakas jedna przede mną na morfologię. I spokój W poprzednim też stałam(!) w kolejkach na kilkanaście metrów. A tutaj jeszcze wszystko robię na nfz

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dziendobry brzuszki i maluszki! W irl snieg i zima brrrrrr
za pol godziny pewnie wszystko stopnieje ale nie zmienia to faktu ze jednak snieg jest
U nas może i śniegu nie ma, ale za to jak zimno Nie mam ochoty z domu wychodzić. Jeszcze coś mi pół nocy strasznie zimno było, a dopiero rano zauważyłam, że wczoraj skręciłam grzejnik na 3(czyli był chłodny), żeby parówy w mieszkaniu nie robić
Stary 2013-03-26, 11:02   #2308
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628]

No to ja to mam, pisałam tu już wiele razy - gin mi powiedział, że rozchodzą się mięśnie brzucha po prostu, ale po porodzie to wróci do normy.[/QUOTE]
oj to mi umklo.. to dobrze,dziekuje Perse
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze

Nie mam siły na nadrabianie,wbijam na bieżaco Ale przeleciałam Was na szybciora Nie chce mi sie nic!!!!!
Super ze nas przelecialas

Zuza

Razem
Stary 2013-03-26, 11:07   #2309
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
No i bardzo dobrze robisz

d0tkaaa ruchy to od ok 28tc się liczy. Coś sporo z nas sny o krwawieniu miało.. łysy mocno świecił tej nocy, to może jego sprawka
A co do małych dziewczynek, to mamy z mężem młode siostry.. męża- ma 9 lat prawie, ale jest zupełnie inna od mojej 11letniej siostry. Wiem, ze patrze też trochę nieobiektywnie, bo w koncu do siostry mi bliżej. Ale widzę spore różnice. Niestety siostra męża tez powoduje u mnie częsty ruch gałkami ocznymi do góry..jest rozkapryszona, można powiedzieć, ze wchodzi na głowę, w jednej chwili jest głodna, za chwilę ju nie, w jednej chce zostać u nas, za chwilę się nudzi i stęka, ze chce wyjść,w jednej chwili się przytula, za chwilę zrywy skoki i jej nie ma...bardzo chce zwrócić na siebie uwagę i to widać na każdym kroku..i też ma częste foszki, jak się nie zrobi tego czego ona by chciała. Natomiast moja siostra jest poważniejsza i rozsądniejsza. Zna umiar we wszystkim, potrafi zająć się sobą, nie wymaga tyle uwagi. A przy dorosłych też potrafi się zachować..wie kiedy należy milczeć, a kiedy może wtrącić swoje 3 grosze. Przede wszystkim nie zamęcza sobą.

Stary 2013-03-26, 11:08   #2310
surka
Zakorzenienie

Więc tak, jestem po kolejnym połówkowym, tym razem u gina na nfz. Ogólnie wszystko ok, ale powiedział, ze dziecko jest tak obrócone, że nie widzi górnej wargi, ogólnie mam się nie stresować, bo przy następny usg zobaczy jeszcze raz, ale oczywiście dało mi to do myślenia

Pyta się mnie czy znam płeć, to ja oczywiście, że nie (niech mi powie bez naprowadzania) i pokazywał jak jest dziecko obrócone, że chyba dzisiaj mi nie poda płci. Szturchał ją itd. i na sam koniec mówi, że na 90% córa, bo wg niego to są wargi sromowe (pokazał na monitorze), ale przy następnym usg, potwierdzi na 100% jeśli dzidzia się znowu nie zawstydzi.

Więc ogólnie wszystko ok, a jednak ta wareczka mnie martwi i chyba będę musiała się przejść jeszcze do jakiegoś gina
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości