|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
|
|
|
|
|
#2282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rzęsy, to przy tym pikuś Przeczytałam czy organizm was boli Ale być może, że tak można odczuwać.. mięśnie się napinają i może rzeczywiście jest jakiś dyskomfort, jakby ból. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrzze ![]() Cytat:
Ja śpię tak ze przytulam sie do tz plecow brzuszkiem. On w ciagu nocy spi czujnie, sam sie odsuwa co jakis czas. dziś w nocy też mi się śnił krwotok, ale byłam w łazience i jest ok Cytat:
|
|||
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
kejt- bardzo dobrze, profesjonalna opieka Cię uspokoi i dobrze się Tobą zajmą
![]() Oliath- Ty mnie kobieto normalnie w kompleksy wprowadzasz chyba jak wrócę po tych wszystkich jazdach dzisiaj do domu to znowu zacznę sprzątać, chociaż robiłam to w piątek ![]() stokrotka- za 6 msc!dzoan- nie tylko Ciebie Tż unika- mnie traktuje jak trędowatą mam wrażenie czasem No, zjadłam bułeczkę na śniadanie, wypiłam herbatkę, zrobiłam Tżtowi śniadanie więc będzie miał jak wróci z psem ze spaceru.. a teraz idę szybko farbować włosy A no i jest mały sukces- waga dzień z kolei pokazała tyle samo, a nie więcej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Witam się przy herbatce i lece was trochę ponadrabiać i poczytać co u was słychać bo mam kompa na mała godzinkę ![]() Mój ciągle w naprawie i może będzie około 14 kwietnia
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy dzieciaczkom daje się smoczek? Przypomniało mi się, że znajomi 2 tyg po narodzinach córeczki w ogóle nie dawali jej do spania smoka.. zasypiała bez..to jak to jest??
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze lekarz zalatwil ci konsiltacje wszystko bedzie dobrze. a ja teraz grzecznie sobie czeksm na usg |
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzialam w pracy ze jade na warsztaty to naskoczyli na mnie, że nie potrzebne bo się nauczę sama w ciągu tygodnia po porodzie wszystkiego
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- twoja indywidualna decyzja kiedy i czy wogóle dawać |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się.. Trzeba korzystać jak jest możliwość.. |
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie żabki brzuchate
![]() Ale się stęskniłam.Wczoraj wróciłam pozno do domku i nie miałam siły na nic.Powłoczyłam sie z kuzynką po Zamościu city Kupiłam 2 tuniki-jedna nada sie na Swięta a druga bardziej wiosenna.Musze sesje w niej zrobic bo fajnie baniak eksponuje ![]() Właśnie zjadłam sniadanko,rozpaliłam w piecu i mam w planach ogarniać sypialnie Ale stoi w niej komp wiec bd tez z Wami Kupilam tez Laurze 2 xbody z krótkim i jedną bluzke białą w rozowe kwiatki A od kuzynki dostałam juz chyba na zajączka Lactacyd Femina i płyn do płukania ubranek dla dzieci ![]() Ide sie ubrac i powoli nadrabiam.Chyba ze ktosik stresci???????? ![]() Ogolnie to:trzymam kciuki za wizyty,gratuluje wczorajszych i gratuluje ew.ujawnionych maluszkow
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oni to słabo chodzili, koleżanka dopiero pod koniec, a kolegi żonka tylko na wykłady. Ja się wyłamuję bo ja już od kwietnia zaczynam na ćw chodzić. |
|
|
|
|
#2292 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry Pupulenki
Cytat:
( uzywam tez plynu micelarnego do buzi i mleczka z Soraya).Ale krem ten ogolnie moge polecic.Cytat:
Ja spie roznie,ale zawsze jak sie przestawiam to sie budze juz zaczynam czuc ze ciezko mi sie z prawej strony na lewa przewrocic i wogole ulozyc,a TZ spi tez jak "na szpilkach" nie boje sie ze mnie uderzy zawsze mowi ze sie pcham na niego ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Jestem tego samego zdania ![]() Cytat:
Cytat:
a co do TZ to mnie tez unika w tej kwestii ..Mowi ze po porodzie się wyżyjemy..![]() Moje dziecie cos zamulone od wczoraj.. od kiedy trzeba liczyc ruchy? Dobrze ze w czwartek wizyta. I jeszcze nie mam nic slodkiego co by ja obudzilo to zrobie kakao chyba zaraz i tak mialam smaka to akurat moze sie obudzi:PDzis jedziemy z Szw kupic wanienke i mate edu dla jej synka-nie musze mowic ile mi to sprawia przyjemnosci hhahaha chodzenie po sklepach dla dzieci Moj tz juz z malym K obchodzi sie sprawnie bardzo podnosi i juz nawet z wozka wyciagal.. i na raczkach obracal z przodu do tylu jestem z niego taka dumna ![]() ) moja sis niby byla z mala J u lekarza wczoraj ale co? ona tak kaszle i podobno ma tylko jakiegos wirusa i lekarz nie przepisal jej ZADNEgO syropu NIC zadnej recepty i J psika sobie tantum verde .. eh ( mam podejrzenia ze wogole nie byla z nia u lekarza no ale trudno nie moje dziecko jak to sie mowi..) Ogolnie J juz od rana u nas jest tak .. rozwydrzona czy jakas.. drazni mnie chodziaz to jest corka mojej siostry ale jest taka ... Miny stroi obraza sie o wszystko,wszystko musi byc po jej mysli.. :/ mowi ze jest glodna zrobilam jej kanapki a ta zaraz drze sie do dziadka ze ona ich jesc nie bedzie i jedna zrzucila na podloge zeby pies zjadł .. dalam jej troche pomidora bo ona wogole warzyw nie je! NIC!! zadnych!! to juz siedzi rece zalozone i mina sfochowana eh.. bede sie starac swojego dziecka tak nie wychowac eh.I komputer musi byc wlaczony na kolorowankach,TV na bajkach eh.. Ma 5 lat.. ( i to ona ma tylko takie zachowanie bo znowu kolezanka obok ma N co ma 5 lat i jest taka kochana dziewczynka rozesmiana i wogole a ta J mala taka co ona to nie jest i wszyscy maja jej uslugiwac.. ) sory ze to napisalam ale musialam sie wygadac.. :P juz nie narzekam Ide robic to kakao![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Kejt zagladnelam na Twojego bloga i szczena mi opadla! Jakie super robic z welny misie!!! o jej ile Ci zajmuje zrobienie takiego? sprzedajesz moze ?
|
|||||
|
|
|
#2293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982232] Chyba nie Wiem, że mogą wyjść problemy z płytkami i to może naprowadzić na problemy z krzepliwością, ale raczej trzeba zrobić dokładniejsze badania, na które ja się obecnie co tydzień udaję i właśnie zaraz to czynię, dlatego aż mnie skręca w żołądku, jak piszecie o śniadankach :P Ja robię APTT, INR, czas protrombinowy i coś tam jeszcze, chyba wskaźnik protrombinowy, w sumie ok. 13 zł. Co tydzień... Lub właśnie te d-dimery, które badała Kejt. Ale to już droższa sprawa. A co do skłonności - również nie mam pojęcia, lepiej spytaj o takie rzeczy lekarza (albo Kejt odpowie ). Ale wydaje mi się, że owszem, takie historie w rodzinie jak żylaki czy miażdżyca być może w jakiś sposób mogą wpłynąć na tę skłonność. Np. też jak masz bardzo długo unieruchomioną kończynę, to wtedy to się może stać.[/QUOTE]kurczę, będę musiała swojemu gin o tym wspomnieć, bo ja mam problemy z krążeniem odkąd pamiętam. Póki co nic złego się nie dzieje, ale lepiej trzymać nad tym wszystkim pieczę Cytat:
Wspominałam o tym wcześniejszej gin to powiedziała tylko, żeby za jakiś czas poszukać chirurga naczyniowego, zacząc nosić rajstopy uciskowe i tyle z porad![]() Dzień dobry tak poza tym... ja zbieram się powolutku do skarbówki znów (pewnie wyjdę gdzieś koło 13 ).Odebrałam wyniki wczorajszych badań i morfologia niestety nie jest już tak fantastyczna jak na początku No nic, zobaczymy, co mi w pt lekarz powie---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Nie rozumiem takich komentarzy. Ja się cieszę, że jeszcze za darmo będę mogła być doedukowana, bo wiem, że będę się chociaż nieco pewniej czuła przy porodzie i po nim, bo zrobiłam cokolwiek w tym kierunku.
|
|
#2294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Brzuchatki
)Cytat:
![]() Kochana, każda ma chwilę zwątpienia. Z tego co tu czytamy jesteś mega silną, obrotną kobietą i matką, masz wspierającego męża, więc na pewno dacie radę ze wszystkimi przeciwnościami, jakie tylko pojawią się na waszej drodze. Zmiany zawsze budzą niepokój, bo burzą pewną stabilizacje, ale jestem pewna, że wciągnie Cie wir przeprowadzkowy, urządzanie domku i Lilo ![]() Cytat:
Samantha: fajne przyjęcie ) teściowych nie da się zmienić, można zaakceptować, byleby za mocno w życie nie właziły z butami.. a co do włosów to mam podobnie, generalnie rosną mi wolniej, duzo wolniej, paznokcie też. Na głowie mam lśniące i gęste ale pozostałe miejsca dość zubożały (co akurat mnie nie martwi, bo często golić się nie musze:P)skylie: uzywam na noc nivea visage i mi super nawilża buźkę, a mam suchą skórę (szczególnie pod oczami). Cytat:
![]() Cytat:
Kejt: czyli widze wizyta umówiona, zastrzyki na horyzoncie. DObrze że taka szybka reakcja lekarza. Nie martw się za dużo. Na pewno będzie dobrze Dzoan, Surka: normy są 77-105 (tak mi napisali), więc wygląda na niski wynik. Tak naprawdę jak lekarz zobaczy to sie wypowie, ale jestem dobrej mysli
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ja od rana byłam oddać krew i siurki w labo. pojutrze odbieram wyniki, jestem ich ciekawa, zwłaszcza moczu i żelaza. kurde, jakoś wczoraj wieczorem czułam słabo Oliwkę, dziś rano cisza, troszkę już zniecierpliwiona jestem, tym bardziej, że od dłuższego czasu ładnie do mnie puka pewnie to nic poważnego, ale dziś muszę być czujna
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde a macie takie cos ze nieraz jak siedzicie to w okolicach pepka ( badz jak lezycie bokiem) to czujecie jakby ktos wam wbijal od srodka hm.. paznokcie? od 3-4 dni nasilil mi sie bol w zebrach z prawej stronyy probowalam cos poczytac na ten temat i wszyscy pisza ze to dzidziol musial cos tam wlozyc .. ale niewiem musze powiedziec gin o tym w czwartek.szczegolnie jak siedze taka troche zgarbiona bardziej.. zreszta wczoraj to nawet jak normalnie siedzialam .. :P |
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kochana córka, ledwo napisałam, że ją słabo czuję od wczoraj wieczora, poszłam zrobić herbatę i już zapukała dwa razy no i my CHYBA zdecydowaliśmy się na wózek-> Navington Caravel ma tylko jeden minus w stosunku do Jedo Bartatiny- jest cięższy o 3,5 kg. Ale jak my mieszkamy w domku, gdzie nie będzie noszenia po schodach, to olewam to
|
|
#2300 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to teraz: powodzenia we wbijaniu się w brzuch :P Albo gdzieś indziej. Ale Ty to masz luzik, bo jesteś pielęgniarką. Ja miałam Clexane po porodzie, dla mnie każdy zastrzyk to był taki stres, że nie wiem... Cytat:
A co do tabletek anty, no to niestety - taki jest skutek, ale co tu zrobić... Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę. Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni.... Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej... Potem szłam na targ po pyszny chlebek i jak zobaczyłam kolejkę do piekarni, to myślałam, że mi oczy wyjdą z orbit. Chyba z 30 ludzi... Zimno jak nie wiem, dobrze, że już jestem w domu... ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- No to ja to mam, pisałam tu już wiele razy - gin mi powiedział, że rozchodzą się mięśnie brzucha po prostu, ale po porodzie to wróci do normy. |
||
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam siły na nadrabianie,wbijam na bieżaco Ale przeleciałam Was na szybciora Nie chce mi sie nic!!!!!
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() moje dziecko chyba wstydzi sie kamery bo bawilam sie z nim wczoraj, tzn pukalam do niego i on mi odkopał, jak chciałam nagrac to cisza ![]() w ogole dzis bardziej aktywny tatus przyjedzie to mam nadzieje, ze poczuje
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628]
Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę. Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni.... Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej... [/QUOTE] ja się już u mnie w labo nauczyłam, że w godzinach 7-8 rano są zawsze kolejki, więc spokojnie jadę sobie koło 9tej i wtedy praktycznie pustki. dziś byłam druga w kolejce i czekałam może 3 minutki.
|
#2304 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale nie wychowana jestem. Tak poza tym to Dzień Dobry
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendobry brzuszki i maluszki! W irl snieg
i zima brrrrrrza pol godziny pewnie wszystko stopnieje ale nie zmienia to faktu ze jednak snieg jest
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Elaine-ciesze sie ze o mnie myślisz jak widzisz żabyy
![]() Madi -borok to po mojemu biedak ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
A mniejszy piesek tez lubki dupki z chlebka
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628]Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę.
Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni.... Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej... Potem szłam na targ po pyszny chlebek i jak zobaczyłam kolejkę do piekarni, to myślałam, że mi oczy wyjdą z orbit. Chyba z 30 ludzi... Zimno jak nie wiem, dobrze, że już jestem w domu... [/QUOTE] Po samym opisie ciśnienie mi się podniosło Jak tylko masz możliwość zmienić lab, to rób to koniecznie, bo nie dość, że sie zestresujesz to przyniesiesz do domu wszystkie możliwe zarazki.Ja dzięki bogu w swoim obecnym laboratoium mam luzik. Wczoraj była tylko babka w ciąży na glukozie i jakas jedna przede mną na morfologię. I spokój W poprzednim też stałam(!) w kolejkach na kilkanaście metrów. A tutaj jeszcze wszystko robię na nfz---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Nie mam ochoty z domu wychodzić. Jeszcze coś mi pół nocy strasznie zimno było, a dopiero rano zauważyłam, że wczoraj skręciłam grzejnik na 3(czyli był chłodny), żeby parówy w mieszkaniu nie robić
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628]
No to ja to mam, pisałam tu już wiele razy - gin mi powiedział, że rozchodzą się mięśnie brzucha po prostu, ale po porodzie to wróci do normy.[/QUOTE] oj to mi umklo.. to dobrze,dziekuje Perse ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() d0tkaaa ruchy to od ok 28tc się liczy. Coś sporo z nas sny o krwawieniu miało.. łysy mocno świecił tej nocy, to może jego sprawka A co do małych dziewczynek, to mamy z mężem młode siostry.. męża- ma 9 lat prawie, ale jest zupełnie inna od mojej 11letniej siostry. Wiem, ze patrze też trochę nieobiektywnie, bo w koncu do siostry mi bliżej. Ale widzę spore różnice. Niestety siostra męża tez powoduje u mnie częsty ruch gałkami ocznymi do góry |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Więc tak, jestem po kolejnym połówkowym, tym razem u gina na nfz. Ogólnie wszystko ok, ale powiedział, ze dziecko jest tak obrócone, że nie widzi górnej wargi, ogólnie mam się nie stresować, bo przy następny usg zobaczy jeszcze raz, ale oczywiście dało mi to do myślenia
![]() Pyta się mnie czy znam płeć, to ja oczywiście, że nie (niech mi powie bez naprowadzania Więc ogólnie wszystko ok, a jednak ta wareczka mnie martwi i chyba będę musiała się przejść jeszcze do jakiegoś gina
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

Dosłownie jak jakas nastolatka. Masakra
Rzęsy, to przy tym pikuś 

za 6 msc!

Kupiłam 2 tuniki-jedna nada sie na Swięta a druga bardziej wiosenna.Musze sesje w niej zrobic bo fajnie baniak eksponuje 

klask i:
od kiedy trzeba liczyc ruchy?
Wspominałam o tym wcześniejszej gin to powiedziała tylko, żeby za jakiś czas poszukać chirurga naczyniowego, zacząc nosić rajstopy uciskowe i tyle z porad

Jak tylko masz możliwość zmienić lab, to rób to koniecznie, bo nie dość, że sie zestresujesz to przyniesiesz do domu wszystkie możliwe zarazki.