|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej
![]() Dziękuję wszystkim za życzenia zdrowia z małą lepiej, już nie gorączkuje, dzisiaj rano miała 37 więc właściwie nic takiego, kataru nie ma, nie kaszle, więc to chyba nie choroba stawiam na zęby, bo widać, że idzie druga dolna jedynka. No i dzisiaj dalej jest marudna trochę, ale i tak jest lepiej niż wczorajza to ja szkoda gadać, gardło mam zawalone na maksa, kicham, prycham i zaczynam kaszleć. Żebym tylko małej nie zaraziła ![]() Ciastuś doczytałam o wieściach od lekarza, nic się nie martw, rehabilitacja na pewno szybko pomoże, bo u Rozi to moim zdaniem nic strasznego, bo przecież ładnie się rozwija, tylko troszkę ćwiczeń i raz dwa będzie wszystko ok co do podejrzenia padaczki - to tylko podejrzenie, u córki mojej znajomej też podejrzewali, a okazało się, że po prostu mózg się bardzo szybko rozwijał co dawało różne dziwne objawy neurologiczne. Małej samo przeszło, więc uszy do góry ![]() Lu też się czasem za pipkę łapie
|
#4023 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Tak, zdarzyło mu się parę razy, że się łapał za siusiaka... To raczej normalne ![]() Cytat:
Wiecie my teraz też tak kąpiemy małego, bo przecież się nie da inaczej, tak się wierci... Z tym, że tata z nim włazi do wanny ![]() Cytat:
![]() Mimo wszystko miłego dnia również Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2013-03-26 o 09:29 |
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
mała od jakiś 3 tyg. przesypia noce ![]() za to teraz marudzi ![]() Cytat:
dostaje przeciwciała. Moja w takiej samej sytuacji się nie rozchorowała |
|
|
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane,
moj szkrabik jeszcze siusiaka nieodkryl ale to normalne ze wkoncu sie na niego natrze tak mi sie niechce pracowac |
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wkur,wiona
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
a z ta padaczka to wiem ze to tyko podejrzenie ale wiesz, samo podejrzenie to juz sie martwie.NO bo wiaodmo to malutkie dzieckpo i w ogole dziecko moje wiec sie martwie. Moze ta glowka czasem leci(ma zawieche) bo ma slabszy kegoslup? w kazdym razie zrobimy badania bedzie pewnosc ze wszytsko wporzadku. A moja tesciowa stwierdzila ze z dziecka chca zrobic kaleke i mnie wku.rwila jak by conajmniej pchali juz w nia przeciwpadaczkowe leki bozeeeeeeeeeeeeeeeee
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
wiem o tym, dlatego wczoraj zrezygnowałam w ogóle z dawania jej innego jedzonka i cały dzień tylko cyca dostawała
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nie mam czasu na wątek Strasznie mnie to irytuje no bo jak to można nie miec czasu na wizaz....
Wieczorem malż ma trening i licze że będę mogła posiedziećprzed kompem. Pogoda fatalna, bardzo wieje. Jeszcze nie wiem czy pójdę z mała na spacer. Tymczasem miłego dnia Kobietki |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teściową porąbało, jasne, to pewnie lepiej olać jakieś niepokojące objawy, nie robić nic, a potem pluć sobie w brodę, że poszło się za późno do lekarza
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadążam małemu zmieniać pieluchy i ubranka tyle sadzi wodnistych kup od rana
za godzine mamy wizyte.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-03-26 o 10:18 |
|
|
|
#4033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
U nas nocka ok, więc jestem wyspana .Pamiętam jak Agunia pisała, że Lu gwiżdże - moja od 2 dni też zaczęła . Śmiesznie to brzmi w takich malutkich usteczkach. Cytat:
żeby to nie była padaczka. A rehabilitacja pomoże Rozi i niedługo nie będziecie pamiętały, że cokolwiek było nie tak za zębolka!Cytat:
Moja jeszcze nie odkryła, że tam coś ma .
|
||
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny dzieki kazdej za wsparcie (nie cytuje bo brak czasu na obrotach jestem od 5.30 bo moj szogun juz byl wyspany a teraz spi i co 2 minuty trzeba lulac bo sie budzi z placzem![]() a noge to sobie zaraz na glowe zalozy tak sie wierci
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocka w miarę, znów pospalismy prawie do 9 Za oknem tam w miarę więc może pójdziemy na spacer ![]() Muszę jeszcze moje okna ogarnąć na święta, ale to może innego dnia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja jej tak robilam bo mi uciekala jak jej zmienialam pampersa. I sie nauczyla w mig ode mnie i teraz chodzi i tak robijuz nie spi spala az 10 minut
|
|
#4038 |
|
Rozeznanie
|
Linka to co się stało ze z tylu pobudek mała teraz przesypia noc? Przegapiłam coś?
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej jak się budziła bardzo często to za każdym razem karmiłam (bardziej podawłam pierś bo zjadała mało albo wcale) Trwało to i trwało aż minęło. Teraz śpi całą noc. Aniczego w swoim postępowaniu nie zmieniłam, niczego w sposobie karmienia, po prostu minęło.
|
|
|
|
|
#4040 | |||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Nie miałam czasu wczoraj napisać (choć podczytywałam cały dzień ), więc dopiero dziś dziękujemy za wszystkie życzenia Cytat:
Tyle że w końcu chyba zacznie być bardziej mobilna i wtedy coś czuję, że już nie będzie tak łatwo ją posadzić ![]() Cytat:
![]() Ale pamiętaj, że z kolei z przedmiotów ścisłych byłam antytalenciem . A chęci miałam chyba jeszcze mniej, niż talentu! A z tymi teoriami to zdecydowanie tak - wystarczy pomyśleć, że przecież 20 czy 30 lat temu teorie były całkiem inne a przed 70 laty prawdopodobnie w ogóle ich nie było. I co? czy wyrosłe wtedy pokolenia były w większym stopniu "ułomne" od innych? czy odsetek wad postawy, braków intelektualnych, postaw antyspołecznych czy czegokolwiek, czego się teraz obawiamy, był/jest większy? nie sądzę, co więcej - o tym, jak sprawdzą się dzisiejsze teorie będziemy mogli się przekonać dopiero za 20-50 lat ![]() Cytat:
Co prawda nie do końca rozumiem widok dziecka raczkującego po podłodze w wyjściowym, białym płaszczu, czy zestawienie grubej czapy z bosymi stopami, ale nie zmienia to faktu, że dziewczynka wygląda świetnie ![]() taaaa. Jestem przekonana, że mój teść zareagowałby identycznie, gdyby się okazało, że Zosię trzeba jakoś rehabilitować Że zamiast się cieszyć, że została zdiagnozowana, rozdarłby się, że ktoś próbuje zrobić z jego wnuczki nienormalną .Swoją drogą też się trochę zastanawiam, czy nie przejść się do neuropediatry - a niech spojrzy na nią choćby, niech powie, czy ta chęć do spędzania całych dni w pozycji małego buddy wynika z lenistwa, predyspozycji rodzinnych czy może jednak z osłabienia jakichś partii mięśni. A podejrzeniem padaczki rozumiem, że się martwisz, ale prawdopodobnie zupełnie niepotrzebnie. Jak miałam 10 lat też to u mnie podejrzewano, matka woziła mnie po jakichś szpitalach we Wrocławiu, robiono mi kilkakrotnie eeg i...nic. Zapis nawet wykazywał jakieś nieprawidłowości, ale nic z nich nie wynikało. Potem też stwierdzono, że to były najwyraźniej wariacje szybko rozwijającego się mózgu
|
|||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
dostalśmy osłonik i coś nawadniającego - w razie gdyby się coś działo mamy skierowanie do szpitala.
a mnie jakoś słabo i niedobrze mi
|
#4042 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Wróciłam od kardiologa i według pani doktor przyczyną moich dolegliwości jest niski potas, który jest w dolnej granicy normy. Nic innego mi nie znaleźli. Mam nadzieję że to jest to. Zaleciła mi suplementację potasu, dała mi jeszcze jakies piguły na wzmocnienie serca no i niby powinno być ok. Swoją drogą dziękuję za doktora googla bo dzięki niemu zrobiłam sobie wczoraj prywatnie morfologię i elektrolity i praktycznie sama siebie zdiagnozowałam bo przypuszczałam, że to może być brak potasu. A lekarka rodzinna się upierała że skoro jest na granicy normy to jest ok. Mam jeszcze zleconego holtera, heh u uwaga termin na koniec czerwca ![]() Dzięki za kciuki
|
|
|
|
#4043 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za czerwcowego holtera (termin powalający...).
|
||
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
http://kwejk.pl/obrazek/1723031/fast-foody.html
jejkuuu jak mi zimno!! jedyne o czym marzę to legnąć do łóżka i zasnąć. a muszę czekać do 19 na męża........
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
wrpocilysmy ze spaceru dzis 3 godizny
slonce ale zimno i starsznie wieje.Bylysmy sie zapisac na rehabiloitacje na kase chorych raz ze nie w moim miescie a dwa ze trzeba czekac poltorej miesiąca(poj.ebalo ich) wiec zapisałam malą prywatnie. Nie bede tyle czekac. Pani bardzo miła pierwsza rehabilitacja juz w czwartek na 12.30. Dzis ogladala R mowila ze duzego niema, ale ogolnie to jest. Ze trzeba rozmasowac. I popracpowac nad jej koncentracją(chyba tak to ujeła) od razu zapytala czy z glowka z trzymaniem niema problemu wiec opisalam to jak jej czasem opada mowila ze byc moze to od napięcia wlasnie. (troche mnie uspokoila, zawsze lepiej od napięcia niz od epilepsji) W kazdym razie badania itak porobie. Zaraz bede dzwonic i nas umawiac. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- a w ogole dzis tak jej wymasowala stopy ze normalnie ulozyla je plasko. Wiec mysle ze zle nie jest ale wiadomo chwile to za malo, trzeba poswiecic troche czasu an to
|
#4046 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej, u nas niestety nie lepiej, prawie dziś nie spałam. Nosiłam małego od 21 do 1 w mocy bez przerwy, bo jak tylko zmierzałam w stronę łóżeczka włączał straszny wrzask, na rękach tez popłakiwał ale ciszej
O 1 go nakarmiłam zasnął na całe 2 godziny i jazda od nowa. Ile to jeszcze potrwa opadam z sił. Niech te cholerne zęby wyjdą, serce mi się kroi jak widzę jak on cierpi![]() Cytat:
M. się ciągle łapie jak tylko nie ma pieluszki Czasem tak mocno złapie i ciągnie że potem ma czerwonego![]() Dziekuję ![]() Cytat:
i koń nie widaćKomentarz teściowej poniżej krytyki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby uzupełnienie potasu wystarczyłoNie wiem czy Wam pisałam, że w naszej spacerówce Jedo brakowało jednej otulinki na pas bezpieczeństwa. Napisałam maila do sprzedawcy, że stwierdziłam brak tego elementu i proszę o jego dosłanie, wysłałam skan dowodu zakupu. Odpisali mi, że gwarancja nie obejmuje elementów zagubionych przez klienta i żebym sobie zakupiła taką osłonkę uniwersalną na allegro
|
|||||
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho
własnie wróciłam z miasta, było fajnie, pogadałam z koleżankami, powędrowałam po sklepach. zakupiłam Małżowi koszulę, Lilce smoka i zapas jakichś słoiczków, sobie okulary i tyle.... w drodze powrotnej był taki ryk, że targałam eskimoska na rękach, teraz buszuje w zabawkach....i chyba pocisła coś w pampka, czyli nie złapane do nocnika, pierwsze od 5 dni ale dziś już było 2 razy.....Ciastek-dobre wieści w ogóle jakaś paranoja-wszędzie brakuje mleka HIPP Bio Combiotic 2 ok idę ogarniać i pakować resztę.....
|
#4048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy na spacerze ale wije brrr, wytrzymałam całe 40 minut
Nie wiem Ciastek jak Ty dałaś radę te 3 h Cytat:
Jak kładziesz Zosię na brzuchu to jak się zachowuje? Turla się? Moja turla się i pełza ale właśnie nie siedzi ![]() Cytat:
![]() a teściowa to niech siedzi cicho ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz tez im nic nie powiemm, zreszta teraz powiedzial tz a nie ja. Mam nadz ze to nie padaczka. teraz jestem spokojniejsza. No ale itak na badania pojade. Bylam tez u pediatry(zanim sie rejestrowalam do rehabilitacji) i mowila zebym na kase chorych poszla do neurologa to mi da na te badania skierowanie ale to potrwa i na wizyte trzebva czekac i an badania......wiec wole isc prywatnie i miec z glowy a nie sie glowic czy wszytsko wporzadku. W kazdym razie jestem tylko dobrej mysli po rozmowie z rehabilitantką kupiłam malej spodnie dresowe w pepco
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-03-26 o 15:40 |
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ktoś w rodzinie cierpi na epilepsje? u nas tragedia...do wieczora chyba mi ubranek na zmiane zabraknie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

stawiam na zęby, bo widać, że idzie druga dolna jedynka. No i dzisiaj dalej jest marudna trochę, ale i tak jest lepiej niż wczoraj

żeby to nie była padaczka. A rehabilitacja pomoże Rozi i niedługo nie będziecie pamiętały, że cokolwiek było nie tak
wcześniej jak się budziła bardzo często to za każdym razem karmiłam (bardziej podawłam pierś bo zjadała mało albo wcale) Trwało to i trwało aż minęło. Teraz śpi całą noc. Aniczego w swoim postępowaniu nie zmieniłam, niczego w sposobie karmienia, po prostu minęło.
), więc dopiero dziś dziękujemy za wszystkie życzenia 
. A chęci miałam chyba jeszcze mniej, niż talentu!