|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Copyraptor
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
Cytat:
Zresztą to mogły być równie dobrze jakieś kosmetyki, perfumy, pyłki które ta osoba "nazbierała" w innym miejscu, sierść szynszyla czy jeszcze co innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Konto usunięte
|
Czy ktoś orientuje się ile waży (albo ma możliwość zważenia) łyżeczka oleju kokosowego?
Nie mam wagi kuchennej, a w internecie znalazłam sprzeczne informacje, np. według strony ilewazy łyżeczka oleju kokosoewgo waży 15g, według innej strony 4,5g. Rozbieżność jest więc znaczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Copyraptor
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;3998162 8]Czy ktoś orientuje się ile waży (albo ma możliwość zważenia) łyżeczka oleju kokosowego?
Nie mam wagi kuchennej, a w internecie znalazłam sprzeczne informacje, np. według strony ilewazy łyżeczka oleju kokosoewgo waży 15g, według innej strony 4,5g. Rozbieżność jest więc znaczna.[/QUOTE] Ileważy jest raczej rzetelne i można im ufać. Te 4,5g to raczej w przypadku, gdy olej kokosowy jest płynny i mieści się na łyżeczce tak bez górki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co w przypadku, kiedy TŻ płaci alimenty na dziecko a ostatnio jego była żona powiedziała mu, żeby się rozliczył z tą ulgą na dziecko i teraz chce tej kasy na konto. TŻ ma obowiązek jej to wysłać czy może po prostu kupić coś za to dziecku?
#3156 |
Konto usunięte
|
Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
chyba połowe na konto, nie całość bo alimenty idą zawsze po połowie wydatków na dziecko (w teorii )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
Cytat:
![]()
![]() |
#3158 |
Konto usunięte
|
tu pytaj w us albo u mamusiek, połowa pewnie jej się należy na konto a za druga cos może kupić
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
wg mnie nie musi się niczym z nikim dzielić. przecież to on płaci podatek - to są jego pieniądze... a ulga mu przysługuje, bo płaci alimenty. nie ma obowiązku niczego kupować za to dziecku czy dawać byłej żonie...
#3160 |
Konto usunięte
|
fajnie by było ale niech to sprawdzi zanim mu zabiorą prawo jazdy, i nie na forum tylko w urzędzie
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
LeejdiNaati, wszystko zalezy od tego czy dziecko przebywa czasem u ojca i ile czasu w roku? A dlaczego była żona nie ubiegała się o ulgę?
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3164 |
Konto usunięte
|
Mamuski będą wiedzieć bo dużo z nich ma taka sytuację. No pierwsze co leci za nieplacenie to prawko, pewnie odsetki ustawowe też jakieś sa.
ale jak tak to on nie może obniżyć alimentów? pamiętam ze je się wylicza na podstawie tego ile ona wydaje na dziecko (na co na paragony). Jak to idzie na nią to nie będzie mieć paragonów i można to udowodnić w sądzie. jestem trochę cięta na takie, jeden mój znajomy zrujnowany bo ona sobie operacje plastyczne robiła za alimenty, drugi zrujnowany bo płaci a dzieci nie widuje bo chore, wujek zrujnowany bo z jego 1200 ona chce 1000, dzieci nie widział od 10 lat ale w sumie to jeśli dają teoretycznie po połowie to jej się powinna taka sama ulga należeć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3166 |
Konto usunięte
|
Tak, alimenty to suma wydatków ma dziecko dzielona na pół. Ona ma obowiązek tyle samo wykładać co on. Z tym ze sąd mniej niz 400 raczej nie da, to jest rozsądna kwota. Biorąc pod uwagę ubrania, leki, dentystę itd.
Niektórzy mają dużo wyższe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Tylko co z tą ulgą, skoro ona nawet nie dorównuje wydatkami do alimentów?
#3168 |
Konto usunięte
|
lepiej spytać się w us, oni będą wiedzieć, chyba on nie ma zasądzone ze ma ulgi jej zwracać dodatkowo do alimentów
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się trochę zadzwonić do US, żeby nie wyszła sytuacja, że TŻ dostał ten zwrot bezprawnie czy coś ![]()
![]() |
#3170 |
Konto usunięte
|
nie bój się bo masz zawsze chyba 14 snu na reakcje, lepiej się dowiedzieć
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli oboje rodziców chcą otrzymać ulgę, to oboje muszą o nią wnioskować. I wtedy ulga rozdzielana jest po połowie. Jeśli tylko jeden rodzic wnioskował o ulgę to tylko on ją dostaję. Oczywiście może się podzielić z drugą stroną, ale z tego co znalazłam w necie - nie ma takiego obowiązku. Tutaj jeszcze co do tego czy płacącemu alimenty przysługuje ulga: Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- oczywiście, że nie zabiorą mu za to żadnego prawa jazdy Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-03-26 o 10:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3998471 0]http://forumprawne.org/prawo-finanso...-alimenty.html
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- oczywiście, że nie zabiorą mu za to żadnego prawa jazdy[/QUOTE] Czytałam, ale nic tam nie ma konkretnego ![]()
#3174 | |
Wtajemniczenie
|
wklejam tutaj moje pytanie, może Wy poratujecie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zadomowienie
|
Czy receptę wystawioną w województwie X, mogę zrealizować w województwie Y? Lek jest refundowany i nie chciałabym w innym mieście płacić całości kwoty...
![]() |
#3176 |
Konto usunięte
|
Jak nie ma nic konkretnego, jak konkretnie jest napisane, że ulga należy się ojcu?
Edytowałam również poprzedniego posta, doczytaj. W każdym razie 10min z google i ja wszystko wiem na temat. Jeżeli matka chce ulgę to sama musi się rozliczyć i ubiegać o jej połowę (bo druga połowa należy się ojcu). Jeśli matka się nie rozliczy i całą ulgę otrzyma ojciec to MOŻE, ale nie musi się z nią podzielić. Także w przyszłym roku po prostu matka musi sama się rozliczyć - wtedy otrzyma ulgę na 100%, a teraz musi liczyć na dobrą wolę ojca. Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-03-26 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3998508 1]Jak nie ma nic konkretnego, jak konkretnie jest napisane, że ulga należy się ojcu?
Edytowałam również poprzedniego posta, doczytaj. W każdym razie 10min z google i ja wszystko wiem na temat.[/QUOTE] W tym wątku, do którego dałaś mi linka pisało, że ten chłopak mieszkał jakiś czas z ojcem. A Mała ze swoim tatą nie mieszka, tylko on ją ma 6x w tygodniu po kilka godzin i to wszystko ![]() ![]() Dziękuję za pomoc, już wszystko wiem ![]()
![]() |
#3178 |
Konto usunięte
|
No ale zakładając, że buty mają gwarancję 24 miesiące to przetarcie się materiału podeszwy po 1/3 tego okresu to nie jest wada fabryczna? Gdybym ja w tych butach chodziła, to spoko, bo ja chodzę codziennie bardzo dużo, ale w tych butach chodziła osoba, która zakładała je nie częściej niż 3 razy w tygodniu przez okres możliwy do chodzenia w takich butach (gdybyśmy złożyli jak on je "zdjął", czyli w grudniu, to pewnie załapałoby się na 6 miesięcy). Mam ochotę złożyć jeszcze raz tę reklamację.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.