|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982276]Serio?? Ja myślałam, że to tylko ja mam takie pomysły....
W miarę dobrze na razie, choć jak mam pełny pęcherz, to ból nie do pozazdroszczenia. No i same problemy ze wstawaniem i przewracaniem się. Zastanawiam się nad taką dużą poduszką - rogalem. Teraz będziemy mieli więcej miejsca na łóżku i zmieściłabym się z tym chyba, dlatego myślę, czy by tego nie kupić - miałyście? ![]() Tylko nie kupię oryginalnej z Motherhood, bo cena 160 zł wydaje mi się irracjonalna, widziałam jakąś podróbkę za 100 albo ew. używaną, ale nie wiem, czy w ogóle to warto... ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Słodziak Ja mam rogala- używanego po mojej siostrze jeszcze. Jest super i dużo lepiej mi się z nim spi ![]() Cytat:
Po pierwsze to musicie się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Ja myślę, że nerwy i kłótnie to chyba normalne...w końcu nie macie lekko oboje ![]() Co do rogala to już pisałam, że jest super ![]() No i kochana brawo za wagę Torreska ![]() klaski :![]() Cytat:
Ufff..w końcu ma swoje szczęście ![]() klask i:![]() Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie.. zna któraś jakiegoś dobrego ortopedę?? Obojętnie w jakiej części Polski?? |
||
|
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cześć kochane
Przytulam każdą nową Aniołkową Mamę.. tak mi przykro, gdy czytam Wasze wpisy.. Trzymajcie się kochane.. Przeżycia związane z # są straszne i niestety niejednokrotnie traumatyczne.. pozostawiają w nas ślad do końca życia.. Serce Aniołkowych Mam można porównać do potłuczonej filiżanki,którą sklejono.. niby jest taka jak kiedyś.. ale ślad i blizna pozostaje.. Z czasem, mimo że czasami zwłaszcza początkowo trudno w to uwierzyć zaczniecie znów żyć.. i nawet się uśmiechać i cieszyć, ale nic nie będzie już tak jak przed #. MONIKA GRATULACJE!!! Panika dla Torreska za cudny przyrost wagi i dla Ciebie za doskonałą "obsługę" będzie dobrze Czujesz już pociążowe humorki? huśtawka emocjonalna jest?Parse kciukam za wizytę!!! i przytulam mocno, bo wierzę że jest Ci bardzo ciężko, tak emocjonalnie ciężko ![]() Agatko powiem tak "zobaczysz, że zobaczysz" Izka kciuki za tż i za Twoje wolne żebyś mogła iść do gina!!! Barbi remonty niech się sprawie do przodu posuwają Amilcia.. Maksi.. tak smutno jak czyta się o cierpieniach Waszych maluszków i waszych.. Bardzo kochacie swoje pociechy, miłość matczyna po prostu płynie z postów. Mam nadzieję, że dzieciaczki będą zdrowieć!!! i więcej nie pamiętam co komu ...---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam...dziś już ze mną lepiej....
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39977013]W Bodziu?:O:O:O My je kupowaliśmy w sklepie meblowym takim nie za dużym, gdybym wiedziała, że są w Bodziu, to bym tam pojechała, mam dużo bliżej........ Filcowy może być Te w Bodziu -teraz zerkam- są ciut mniejsze, mają 185 cm długości do spania, a mój TŻ ma 186 i byłoby mu ciasno, ta nasza ma 190.[/QUOTE] tak w bodziu...no ale widzisz....jednak nie ma czego żałować a filc normalnie się pierze....wkładam do wody z płynem i piorę a potem wykręcam albo na chwilkę do pralki wkładam odwirować i rozkładam na stole mokry! Mam 2 takie bieżniki...swego czasu były tanie w biedronce albo w pepco bo ogólnie jak widze te ceny bieżników to mi szkoda kasy hihi no ale ja teraz przyciskam pasa Cytat:
no to zaciskam mocno, dobrze że kompa włączyłam Monika ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Fiol Twój Staś jest cudowny!!! Panika dla Torreska widzisz jak pięknie przybiera??!!! Zatem nie wkręcaj sobie że wyrodna matka jesteś bo nic nie wiesz!! Koocurek a ja zastanawiam się jaki chcę układ w szafie...czy wiecej półek czy wieszaków....
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż poszedł..Denerwuje się. Dostane to wolne na czwartek.Ale powiem wam że denerwuje się tą wizytą u gina,że nie da mi tego Clo tak jak mówił.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Sądziłam, że pytanie jest ściśle związane z mamami, więc założyłam nowy wątek tutaj. No nic, może ktoś przeniesie
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek to Aniołkowe Mamy czyli Mamy które straciły swoje dzieci...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1807 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Do wycałowania Cytat:
Cytat:
Tak więc chyba się nie przepracuję Dziękuję ![]() Cytat:
Dzięki!Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę. Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni.... Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej... Potem szłam na targ po pyszny chlebek i jak zobaczyłam kolejkę do piekarni, to myślałam, że mi oczy wyjdą z orbit. Chyba z 30 ludzi... Zimno jak nie wiem, dobrze, że już jestem w domu... |
||||
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, nie wiedziałam. Wybaczcie
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Tż dostał prace
|
|
|
#1810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co Iza, super bardzo się cieszę.. Twój TŻ jest żywym przykładem, że jak się chce, to można. Ile razy czytałam na wizażu o takich właśnie "szukam pracy już pół roku i nie mogę nic znaleźć, bo... " i cała litania, a u Was - z jednej pracki do drugiej. Bardzo się cieszę i życzę mu, aby znalazł coś dobrze płatnego
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro maja dzwonić i w czwartek badania.Do pracy chyba od przyszłego tygodnia.Nawet nie zdążył się zarejestrować na bezrobociu
|
|
|
#1812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiedziałam że wszystko będzie dobrze Najważniejsze że jakaś praca jest a zawsze w razie co można szukać czegoś innego
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
ba
![]() zwlaszcza ze chlop nie chce mi kupic serka homogenizowanego. mowi ze to samo ZUO... jestem non stop glodna... (to i zła) [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984470]Pisz o nim więcej ![]() [/QUOTE]hehe o moim cycowym Talibie?! terrorysta maly. teraz TZ probuje go uspokoic/ukoic... pojadl, sucho ma a krzyk jest. chyba ze zmeczenia ![]() a masz blisko inne lab?! Iza, Ty to masz szybkiego Billa! poprzednio tez tak bylo! Gratki!!!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-03-26 o 11:14 |
|
|
|
#1814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Monika, gratulacje
fiolusiek, Stasiu śliczny [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39977013]W Bodziu?:O:O:O My je kupowaliśmy w sklepie meblowym takim nie za dużym, gdybym wiedziała, że są w Bodziu, to bym tam pojechała, mam dużo bliżej........ Te w Bodziu -teraz zerkam- są ciut mniejsze, mają 185 cm długości do spania, a mój TŻ ma 186 i byłoby mu ciasno, ta nasza ma 190.[/QUOTE] Perse, ja mam ten komplet z bodzia i kanapa jest chyba dłuższa, bo mój Małżonek ma 186 wzrostu i spokojnie się mieści ale nie masz czego żałować, bo są miękkie i do spania średnio się nadają. Poza tym ja siadam tak na brzegu tej kanapy, gdy korzystam z internetu, bo tak mam komputer ustawiony, i juz w tym miejscu kanapa jest zdeformowana, więc jakość taka sobie ![]() Cytat:
No i już wiem - super Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja po praniu wszystko prasuję od razu i składam do półeczek. No i oczywiście, po wyjeciu znowu prasuję a gdyby to wszystko ładnie na wieszaczki dać, to byłoby bez podwójnego prasowania
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-03-26 o 11:17 |
||||
|
|
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984991]Wiesz co Iza, super bardzo się cieszę..
Twój TŻ jest żywym przykładem, że jak się chce, to można. Ile razy czytałam na wizażu o takich właśnie "szukam pracy już pół roku i nie mogę nic znaleźć, bo... " i cała litania, a u Was - z jednej pracki do drugiej. Bardzo się cieszę i życzę mu, aby znalazł coś dobrze płatnego [/QUOTE]Tak jak mówisz jego kuzyn szuka pracy już rok i nie może znalezc Ale jak jest wybredny bo na produkcje nie pójdzie,a nawet szkoły nie ma On chyba myśli że od razu kierownikiem bez szkoły zostanieDziekuje dziewczyny za wszystkie kciuki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-03-26 o 11:19 |
|
|
|
#1817 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tamten jest dość twardy i dla nas musi taki być, bo TŻ ma problemy z kręgosłupem, a ja już też nie wyrabiam w tych dziurach powoli (tzn. w naszym komplecie się nam już porobiły wgłębienia). Podziwiam za podwójne prasowanie.... U mnie jest norma tak 0,5 - tzn. jeden raz ale byle jak, więc się nie liczy za jeden :P ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
No dokładnie tak, jak milion wątków na wizażu. Mam trochę alergię na takie osoby ![]() Rozumiem, że ktoś może mieć wysokie aspiracje, ale jak nie ma kasy na chleb, to ja też bym schowała dumę do kieszeni i poszła do pierwszej lepszej pracy... |
||
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Maksi, super! Elizka, pisz, co się tam u Ciebie dzieje ![]() Fiol, no, cudny ten Twój chłopaczek Zeberko, ucałuj swoją dziewczyneczkę! Widać, że mała ma w nosie te wszystkie wady i dolegliwości, jakich chciał się u niej doszukać tamten doktorek ![]() Kocur, a co by to miało być konsultowane z tym ortopedą? Perse, jak czytam o tym Twoim labie, to mi się słabo robi :/ Pani, pięknie ta Twoja "Malizna" nadrabia! ![]() A Twój konkubent sprawia wrażenie okrutnie przejętego ![]() Monia, gratulacje! Dobrze, że szybko zadziałali z tą cesarką... A Ty w końcu masz swoje maleństwo przy sobie! Trzymajcie się tam ![]() Iza, brawa dla Twojego męża!
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Izka
dla tż!!! Super z niego facet ![]() Cytat:
A jak jesteś głodna to trzeba po prostu jeść powiedz Tż żeby Cię nie głodził - Matki Karmiącej Perse współczuję przejść w labo. Też nie lubię chodzić do swojego.. Obyś tylko nic tam nie złapała!!! a i pochwalę się że jestem wolna od wszelkich chlamydii, mykoplazm i ureoplazm jupiii
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39985208]
Rozumiem, że ktoś może mieć wysokie aspiracje, ale jak nie ma kasy na chleb, to ja też bym schowała dumę do kieszeni i poszła do pierwszej lepszej pracy...[/QUOTE]dokladnie. bo jest... ale wnerwia tez okrutnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i cudnie!!!!
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Stasio dziękuje za komplementy
Pani Michaś rośnie jak smok |
|
|
|
#1824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Pani powinnaś się cieszyć, że konkubent dba o was
|
|
|
|
#1826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984470]
Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę. Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni.... Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej... Potem szłam na targ po pyszny chlebek i jak zobaczyłam kolejkę do piekarni, to myślałam, że mi oczy wyjdą z orbit. Chyba z 30 ludzi... Zimno jak nie wiem, dobrze, że już jestem w domu...[/QUOTE] w mojej Diagnostyce jest maszynka z numerkami i wyświetla się który teraz wchodzi ![]() nie ogarniam niczego dziecko mi po domu pełza główny cel wędrówek kocia kuweta
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
dostalam podpowiedz jak poradzic sobie z kolkmi. siostrzenica Tz dala mi butelki firmy Dr. brown. wiecej mycia, ale ulga dla Malej
i jak tu ja ruszyc, jak ona tak lubi fotelik
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moje cudowne odwapnione kości... Cytat:
![]() Cytat:
Już tam lookam. dzieki Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dziekuje za ciepłe przyjęcie
.Berbie - pytałaś ile mam lat - 33, i dlatego chcialabym zajsc jak najszybciej, bo czas leci... ale tez boje się zajsc od razu, zanim tam sie wszystko unormuje, zeby znowu nie przezywac tego samego.... Ech, my sie juz chyba zawsze bedziemy martwic... Gratuluje Moni - świeżo upieczonej mamie jak rozumiem . Wasze historie ze szczesliwymi dziećmi dodają mi otuchy .Ide dalej zagłuszać smutek sprzątaniem, milego dnia! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Słodziak 

klaski :

...
Będzie dobrze