|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
|
|
|
|
#2672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() bezsensu zupełnie Cytat:
jak coś to kupię na miejscu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
tych też nie rozumiem:
Proszę o ograniczenie liczby badań przez pochwę Wolałabym, jeśli nie będzie przeciwwskazań medycznych, aby monitorowanie stanu dziecka było okresowe a nie stałe chyba nie bedą mi tam zaglądać bez potrzeby?? aaa pooglądamy sobie otworek.. jakby mój byl jakis szczególnie ciekawy.. |
|
|
|
#2674 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam w ten piękny słoneczny dzień
wczoraj wieczorem zdychałam... niedobrze mi było <rzygi> i miałam biegunkę, całe szczęście dziś już jest ok nie zwiedzam nie potrzeba mi więcejCytat:
dlatego ja chcę za max miesiąc mieć Małego przy sobie!! od 20 kwietnia zacznę intensywne przygotowania![]() ![]() Cytat:
jedz zdrowe rzeczy, wcinaj witaminki no i oby się wyniki poprawiły pewnie dzidziuś "ciągnie " od Ciebie wszystkie dobroci Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ja nie sądzę, żeby obeszło się u mnie bez nacinania![]() Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Veronic dziękuję |
|
|
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
A swoją drogą ciekawe na ile ten plan porodu jest respektowany
![]() Jak się coś dzieje i są jakieś komplikacje to myślę, że na nic nie patrzą tylko ratują. Ale może jak poród jest ok to sie stosują? Nie znam osobiście żadnej dziewczyny co "korzystała" z takiego planu dlatego mnie to ciekawi. |
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ja mam kupione to mi szkoda jakby się zaczęło a wszystkie rzeczy w domu.. ale chyba też nie będę brała bo jeszcze jakieś ubrania muszę wziąśc i tz coś zabierze to nam sporo gratów do wożenia wyjdzie..
|
|
|
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio mówię do niego "Wojtek wystaw doope, dostaniesz klapsa, matce spać nie dajesz", aż Tż się ze mnie śmiał No ale łatwo mu się śmiać, bo on nie ROZUMIE, że ja naprawdę nie mogę zasnąć, jak on mi z brzucha jesień średniowiecza robiI dobrze dedukujesz - Kubuś jest coraz większy dlatego tak coraz mocniej ci daje w kość. |
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam Ci znać po porodzie czy się słuchali |
|
|
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na szkole rodzenia tak strasznie zachecają, żeby to wypełnić i ze to ważny dokument który niby mają respektować, tylko, żeby tam się nie upierać ze tylko tak i nie bierzemy innej opcji pod uwagę bo różne rzeczy mogą się zdarzyc... Rozumiem tylko takie kwestie na które osoby mogą mieć inne zdanie - np. jedna chce znieczulenie przede wszystkim, inna chce go uniknać chyba ze nie wytrzyma.. -czy za wszelką cenę chce uniknąć cc czy woli, jak jest szansa na cc zeby go zrobili, -ze woli mieć nacięte krocze niż popękać, a druga bedzie wolała lekko popękać niż być nacinana, -albo czy dziecko ma być dokarmiane czy nie, -czy można smoczka czy nie, ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Moj rusza sie głównie nad ranem jak tylko oko otworze i jak się kladę spać.. wtedy zaczyna się wiercić.. ja się obracam na bok i już znajdę odpowiednią pozycję to ten dupe wystawi i mnie gniecie, to zmieniam to wtedy od się przekręca i zaczyna maszerowac..
|
||
|
|
|
#2682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pod KTG mnie na szczęście nie trzymali non stop bo bym sie wściekła chyba. Tylko raz na jakiś czas sprawdzali tętno małego. Dopiero przy partych po każdym skurczu. |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I 2 lata temu rodziłam i nie miałam takiego planu i moje kumpele też nie. |
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
vil
za zakupy i spędzony dzień Justi za Twoje rękodziełoKarolina instrukcja dla faceta boska Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już po wizycie. Cukrzycy nie mam Puki co leży główką do dołu tak jak czułam Powiedział, że za miesiąc zrobi mi posiew. Nie za wcześnie trochę? No i mam brać 2x dziennie Tardyferon bo hemoglobina 11,2 i lepiej żeby już nie spadała ![]() Pytałam się go czy mogę iść na szkolę rodzenia, tzn wykonywać te ćwiczenia wszystkie, to kazał mi iść nie w 29 tc tylko od 32 bo bezpieczniej dla dziecka. A i przez 2 tygodnie przytyłam 1 kg, od początku ciąży 6,5 ciekawe jak będę finiszować
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-26 o 11:30 |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dobrej zabawy na weselu życzę
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak z os. towarzyszącą to nie wiem bo ja męża sama wygoniłam za drzwi i tam czekał. |
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu też bym brała, może to leżeć w samochodzie a bez sensu będzie jak będziesz musiała znów wszytsko kupować, no chyba że jeszcze nie masz wszytskiego ![]() marchewka mnie też zdziwił ten plan porodu, ba! moje koleżanki co rodziły w październiku to nic nie wiedziały na ten temat jedynie w trakcie pytają czy się zgadzasz na to czy na tamto
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też takie chce... Cytat:
My to chyba tak samo...a od ktorego tygodnia lezysz?? Powiedział ci lekarz od czego się tak dzieje?? Na prawdę słodkie to jest, że jak ktoś znika to sie zauważa jego nieobecnosc...ciekawe czy moją też byście zauważyły :P Cytat:
Co za ludzie, U mnie dzwonią w takim przypadku.
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2694 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymał mnie do końca, bo twierdził, że tak będzie lepiej dla małego, więc można sobie poplanować...Cytat:
Śliczne literki Cytat:
Cytat:
Przy okazji chcę się pochwalić, że znalazłam imię dla synka. Będzie Julian |
|||||
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
ale to leżałaś na lóżku przez większość czasu?? bo ja myślalam, żeby sobie lazić w te i spowrotem, wydaje mi sie ze trochę mniej boli niż tak w miejscu siedziec..
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz to przy okazji ćwiczę do porodu i patrzę czy daje radę sie owalić na zero ale nie daje rady..
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-26 o 11:38 |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie nie wiem, teraz wizytę mam za 2 tygodnie bo zwolnienie mi się kończy, a za miesiąc pewnie będę miała wizytę pewnie gdzieś w 30-31 tygodniu. Ale poważnie to brzmi. ![]() Doczytałam, że najlepiej robić 33-37 TC ten posiew. Może spróbuje to jakoś wydłużyć :P
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-26 o 11:39 |
|
|
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładne imię
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Odpisała cos Jenny?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

dla Wojtusia

ale moze ja jakaś dziwna jestem?

?
żeby już nie przybierali

pewnie dzidziuś "ciągnie " od Ciebie wszystkie dobroci 

Ślub 27. X. 2012