Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 11:07   #2671
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Kamciatka dla Wojtusia
Wojtuś dziękuje
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:08   #2672
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dobra to Plan porodu kolejne pytanie, trzeba się ustosunkować do poniższego:
2. Osoby obecne przy porodzie

chcę, aby poród prowadziła położna
Tak ………………………………………………………………… …………………………………………
Nie ………………………………………………………………… …………………………………………

chcę, aby poród prowadziła położna wspólnie z lekarzem
Tak ………………………………………………………………… …………………………………………
Nie ………………………………………………………………… …………………………………………
chcę, by osobą towarzyszącą mi podczas porodu była (był) ……………………………………………….

Można nie chcieć lekarza przy porodzie?? bez sensu dla mnie trochę?? jak jest wolny i nie ma co robić to dobrze jakby przyszedl i zerknąl ale moze ja jakaś dziwna jestem?
jakieś głupie masz te pytania
bezsensu zupełnie

Cytat:
a będziesz brala torbę do porodu i szpitala??
bo sie tak zastanawiam.. ja też będę jechać, co prawda w troche krótszą trasę bo tak 230 km. no ale nie zdążę po nią wrócić w razie "w"...
nie no torby nie będę brała,po świętach jeszcze zostajemy parę dni, ale mam jednak nadzieję że wrócę szczęśliwie w dwupaku. W sumie nawet jakbym chciała wziąć torbę do porodu to nic nie mam
jak coś to kupię na miejscu

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
U nas to ja tak wołam, a raczej - jestem głodna! Dobrze mieć męża z zamiłowaniem do gotowania.

Idziemy dzisiaj na drugie zajęcia SR, a przecież mecz wieczorem. Ciekawe ilu facetów nie przyjdzie. Chciałam odpuścić mężowi, ale upiera się, że idzie (wow). Po ostatniej naszej porażce to chyba jednak SR wydaje się ciekawsza
no to prawa dla Tż

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:09   #2673
maarchewka
Zakorzenienie

tych też nie rozumiem:

Proszę o ograniczenie liczby badań przez pochwę

Wolałabym, jeśli nie będzie przeciwwskazań medycznych, aby monitorowanie stanu dziecka było okresowe a nie stałe

chyba nie bedą mi tam zaglądać bez potrzeby?? aaa pooglądamy sobie otworek.. jakby mój byl jakis szczególnie ciekawy..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:10   #2674
Veronic
Wtajemniczenie

witam w ten piękny słoneczny dzień

wczoraj wieczorem zdychałam... niedobrze mi było <rzygi> i miałam biegunkę, całe szczęście dziś już jest ok

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ej, wszystkie zwiedzacie porodówkę przed wielkim dniem ?
nie zwiedzam widziałam w necie fotki nie potrzeba mi więcej

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

Duże chłopaki, jak tak dalej pójdzie to będziemy żeby już nie przybierali
dokładnie dlatego ja chcę za max miesiąc mieć Małego przy sobie!! od 20 kwietnia zacznę intensywne przygotowania

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja to kilka bawełnianych takich co to diabli polecała..
ooo...od tego Pana
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3519652

i jakieś polarkowe

Przyszłam Wam się wyżalić. Byłam od rana na pobraniu krwii i otrzymałam już wyniki. Jak zobaczyłam to się poryczałam i pędem do ginekologa po interpretację, bo prócz hemoglobiny na poziomie 10 to pełno innych współczynników poza normą.
Teraz jestem już w domku z orzeczeniem głębokiej anemii
Ja nawet nie czułam, że coś jest aż tak nie tak
Oczywiście doszły mi tabletki z żelazem do wcinania
będzie dobrze jedz zdrowe rzeczy, wcinaj witaminki no i oby się wyniki poprawiły pewnie dzidziuś "ciągnie " od Ciebie wszystkie dobroci

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lepiej jak sam pęknie, bo to wtedy idzie wszystko fizjologicznie ale jak trzeba to niech przebijają wg mnie

----

Pogrzało mnie totalnie
Usiadłam dziś do literek z filcu i najpierw postanowiłam TYLKO odrysować, później TYLKO wyciąć, uszyć TYLKO jedną literkę, jak już się wzięłam za zieloną to stwierdziłam, że uszyję wszystkie zielone, jak skończyłam to pomyślałam, że T jest łatwe i tak oto właśnie skończyłam całość

Lublana zamordowała jaśka a ja lalkę (ale przyznacie same, że była brzydka)

załączam foty, proszę się nie śmiać - to mój pierwszy raz
piękne literki

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Laski pytanko, a raczej potwierdzenie l4 i macierzyński wylicza się ze średniej z ostatnich 12 miesięcy? bo dostałam podwyżkę od marca więc nic z tego nie będę mieć?
wydaje mi się , że nic z tego nie będzie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wczoraj nam powiedziała połozna na SR, że one wcale nie są chętne do nacinania krocz, bo to dla nich robota dodatkowa, że szyć muszą więc dbają o krocze
fajne, jeśli tak rzeczywiście jest ale ja nie sądzę, żeby obeszło się u mnie bez nacinania

Cytat:
a będziesz brala torbę do porodu i szpitala??
bo sie tak zastanawiam.. ja też będę jechać, co prawda w troche krótszą trasę bo tak 230 km. no ale nie zdążę po nią wrócić w razie "w"...
ja bym brała torbę na wszelki wypadek
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:12   #2675
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tych też nie rozumiem:

Wolałabym, jeśli nie będzie przeciwwskazań medycznych, aby monitorowanie stanu dziecka było okresowe a nie stałe

chyba nie bedą mi tam zaglądać bez potrzeby?? aaa pooglądamy sobie otworek.. jakby mój byl jakis szczególnie ciekawy..
właśnie niektóre położne za często tam zaglądają ponoć ale... jak będą chciały i tak to zrobią nawet jak napiszesz, że nie chcesz

Veronic dziękuję

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:13   #2676
Katate
Raczkowanie

A swoją drogą ciekawe na ile ten plan porodu jest respektowany
Jak się coś dzieje i są jakieś komplikacje to myślę, że na nic nie patrzą tylko ratują.
Ale może jak poród jest ok to sie stosują? Nie znam osobiście żadnej dziewczyny co "korzystała" z takiego planu dlatego mnie to ciekawi.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:13   #2677
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

nie no torby nie będę brała,po świętach jeszcze zostajemy parę dni, ale mam jednak nadzieję że wrócę szczęśliwie w dwupaku. W sumie nawet jakbym chciała wziąć torbę do porodu to nic nie mam
no własnie ja mam kupione to mi szkoda jakby się zaczęło a wszystkie rzeczy w domu.. ale chyba też nie będę brała bo jeszcze jakieś ubrania muszę wziąśc i tz coś zabierze to nam sporo gratów do wożenia wyjdzie..

Wojtek
Stary 2013-03-26, 11:14   #2678
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
hej witam sie przy herbatce i śniadanku

dzisiaj nawet miałąm spokojną noc w porównaniu do wczorajszej Kubeniek dał mi pospać chociaż większa część nocy
tak sie zastanawiam dalczego on tak buszuje nocą? czy to wynika z tego ze on jest wiekszy i te ruchy są takie same jak wczesniej tylko ze teraz każdy ruch jest bardziej odczuwalny?

Mój Wojtek ma to samo. Potrafi cały dzień przespać, czasem się tylko tak leniwie porozciąga, a tak od 23 zaczyna fikać,że mam wrazenie, ze mi macicę rozerwie Ostatnio mówię do niego "Wojtek wystaw doope, dostaniesz klapsa, matce spać nie dajesz", aż Tż się ze mnie śmiał No ale łatwo mu się śmiać, bo on nie ROZUMIE, że ja naprawdę nie mogę zasnąć, jak on mi z brzucha jesień średniowiecza robi
I dobrze dedukujesz - Kubuś jest coraz większy dlatego tak coraz mocniej ci daje w kość.
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:16   #2679
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Jak się coś dzieje i są jakieś komplikacje to myślę, że na nic nie patrzą tylko ratują.
Ale może jak poród jest ok to sie stosują? Nie znam osobiście żadnej dziewczyny co "korzystała" z takiego planu dlatego mnie to ciekawi.
Wiadomo, że jak się coś dzieje to wszelkie życzenia idą na bok

Dam Ci znać po porodzie czy się słuchali

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:18   #2680
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Wiadomo, że jak się coś dzieje to wszelkie życzenia idą na bok

Dam Ci znać po porodzie czy się słuchali
Trzymam za słowo
Stary 2013-03-26, 11:21   #2681
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to w ogóle się zdziwiłam, że coś takiego istnieje.. nie wiem to było kiedyś czy to jakiś nowy wymysł jest?? bo mi nic bratowe, które rodziły 2 lata temu nie mowiły o czymś takim, ale może szpital bardziej zacofany (jadna w małej miejscowości 20 tys mieszkanców rodziła, druga w Lublinie)..
Ale na szkole rodzenia tak strasznie zachecają, żeby to wypełnić i ze to ważny dokument który niby mają respektować, tylko, żeby tam się nie upierać ze tylko tak i nie bierzemy innej opcji pod uwagę bo różne rzeczy mogą się zdarzyc...
Rozumiem tylko takie kwestie na które osoby mogą mieć inne zdanie - np. jedna chce znieczulenie przede wszystkim, inna chce go uniknać chyba ze nie wytrzyma..
-czy za wszelką cenę chce uniknąć cc czy woli, jak jest szansa na cc zeby go zrobili,
-ze woli mieć nacięte krocze niż popękać, a druga bedzie wolała lekko popękać niż być nacinana,
-albo czy dziecko ma być dokarmiane czy nie,
-czy można smoczka czy nie,

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Mój Wojtek ma to samo. Potrafi cały dzień przespać, czasem się tylko tak leniwie porozciąga, a tak od 23 zaczyna fikać,że mam wrazenie, ze mi macicę rozerwie Ostatnio mówię do niego "Wojtek wystaw doope, dostaniesz klapsa, matce spać nie dajesz", aż Tż się ze mnie śmiał No ale łatwo mu się śmiać, bo on nie ROZUMIE, że ja naprawdę nie mogę zasnąć, jak on mi z brzucha jesień średniowiecza robi
I dobrze dedukujesz - Kubuś jest coraz większy dlatego tak coraz mocniej ci daje w kość.
Może Wojtki tak mają Moj rusza sie głównie nad ranem jak tylko oko otworze i jak się kladę spać.. wtedy zaczyna się wiercić.. ja się obracam na bok i już znajdę odpowiednią pozycję to ten dupe wystawi i mnie gniecie, to zmieniam to wtedy od się przekręca i zaczyna maszerowac..

Wojtek
Stary 2013-03-26, 11:22   #2682
Katate
Raczkowanie

Cytat:
tych też nie rozumiem:

No te badania to dla mnie były najgorsze z tego wszystkiego. Ale jakoś muszą sprawdzać rozwarcie i postęp porodu.
Pod KTG mnie na szczęście nie trzymali non stop bo bym sie wściekła chyba. Tylko raz na jakiś czas sprawdzali tętno małego. Dopiero przy partych po każdym skurczu.
Stary 2013-03-26, 11:26   #2683
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
No te badania to dla mnie były najgorsze z tego wszystkiego. Ale jakoś muszą sprawdzać rozwarcie i postęp porodu.
Pod KTG mnie na szczęście nie trzymali non stop bo bym sie wściekła chyba. Tylko raz na jakiś czas sprawdzali tętno małego. Dopiero przy partych po każdym skurczu.
a jak to wygląda, co jakis czas wołają na fotel zeby sprawdzić? co robi wtedy osoba towarzysząca?

Wojtek
Stary 2013-03-26, 11:26   #2684
Katate
Raczkowanie

Cytat:
szczerze to w ogóle się zdziwiłam, że coś takiego istnieje.. nie wiem to było kiedyś czy to jakiś nowy wymysł jest?? bo mi nic bratowe, które rodziły 2 lata temu nie mowiły o czymś takim, ale może szpital bardziej zacofany (jadna w małej miejscowości 20 tys mieszkanców rodziła, druga w Lublinie)..
Ale na szkole rodzenia tak strasznie zachecają, żeby to wypełnić i ze to ważny dokument który niby mają respektować, tylko, żeby tam się nie upierać ze tylko tak i nie bierzemy innej opcji pod uwagę bo różne rzeczy mogą się zdarzyc...
Rozumiem tylko takie kwestie na które osoby mogą mieć inne zdanie - np. jedna chce znieczulenie przede wszystkim, inna chce go uniknać chyba ze nie wytrzyma..
-czy za wszelką cenę chce uniknąć cc czy woli, jak jest szansa na cc zeby go zrobili,
-ze woli mieć nacięte krocze niż popękać, a druga bedzie wolała lekko popękać niż być nacinana,
-albo czy dziecko ma być dokarmiane czy nie,
-czy można smoczka czy nie,
NO to ja jestem z zacofanego Lublina właśnie
I 2 lata temu rodziłam i nie miałam takiego planu i moje kumpele też nie.
Stary 2013-03-26, 11:27   #2685
sharpnowaja
Zakorzenienie

vil za zakupy i spędzony dzień

Justi za Twoje rękodzieło

Karolina instrukcja dla faceta boska

Cytat:
wiesz co, nam położna kazała spakować jedną torbę ale możesz mieć dwie - jedną na poród, jedną na pobyt, którą możesz zostawić w bagażniku i po porodzie mąż podskoczy
torba małej jest w sumie w połowie pusta a w mojej to większość miejsca zajmuje szlafrok i te duże podpaski

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dla facetów "pępkowe" to magiczne słowo. U mnie mąż i teściu planują już od miesiąca, a rodzę dopiero za 3
u mnie też już wielkie plany
Stary 2013-03-26, 11:28   #2686
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
NO to ja jestem z zacofanego Lublina właśnie
I 2 lata temu rodziłam i nie miałam takiego planu i moje kumpele też nie.
hehe nic do Lublina nie mam, a w którym szpitalu? bo moja bratowa na jaczewskiego.. siakoś tak

Wojtek
Stary 2013-03-26, 11:29   #2687
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Tak na marginesie - moja mama jest z BP. I pół rodziny tam mam łącznie z super babcią co to jeździ na rowerze do Białej 8 km
A ZUSem i pracodawcami tak właśnie jest....kadrowa coś źle wypisze, pójdzie do ZUSu, tam zanim ktoś się zorientuje co jest źle mija miesiąc, odsyłają z powrotem, potem znowu kadrowa wysyła...i tak krąży
A próbowałas dzwonić do ZUSu w Lbn? Bo nie doczytalam....
Hej, dzwoniłam dziś do ZUSu, chyba z pół godziny czekałam na rozmowę z konsultantem. Nie mogła mi za wiele powiedzieć, powiedziała tylko, że dokumenty zostały złożone i lada dzień mogę się spodziewać pieniędzy

Ja już po wizycie. Cukrzycy nie mam Glukoza na czczo 82 a po 2 godzinach 100. Z Julią wszystko OK, waży prawie 1 kg i fikała jak szalona Puki co leży główką do dołu tak jak czułam Powiedział, że za miesiąc zrobi mi posiew. Nie za wcześnie trochę?
No i mam brać 2x dziennie Tardyferon bo hemoglobina 11,2 i lepiej żeby już nie spadała
Pytałam się go czy mogę iść na szkolę rodzenia, tzn wykonywać te ćwiczenia wszystkie, to kazał mi iść nie w 29 tc tylko od 32 bo bezpieczniej dla dziecka.

A i przez 2 tygodnie przytyłam 1 kg, od początku ciąży 6,5 ciekawe jak będę finiszować

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-03-26 o 11:30
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:31   #2688
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:
rewelka, uśmiałam się strasznie
i dobrej zabawy na weselu życzę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:31   #2689
Katate
Raczkowanie

Cytat:
a jak to wygląda, co jakis czas wołają na fotel zeby sprawdzić? co robi wtedy osoba towarzysząca?
U nas jak już jesteś na porodówce to sprawdzają na łóżku (takie inne niż te na oddziałach, nowocześniejsze). A na fotel to się wchodzi już na sam finał, na parte.
A jak z os. towarzyszącą to nie wiem bo ja męża sama wygoniłam za drzwi i tam czekał.
Stary 2013-03-26, 11:32   #2690
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
mi lekarz torbę kazał zabrać ale u mnie to się zacznie 36 tc
Na Twoim miejscu też bym brała, może to leżeć w samochodzie a bez sensu będzie jak będziesz musiała znów wszytsko kupować, no chyba że jeszcze nie masz wszytskiego

marchewka mnie też zdziwił ten plan porodu, ba! moje koleżanki co rodziły w październiku to nic nie wiedziały na ten temat jedynie w trakcie pytają czy się zgadzasz na to czy na tamto
Stary 2013-03-26, 11:32   #2691
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej, dzwoniłam dziś do ZUSu, chyba z pół godziny czekałam na rozmowę z konsultantem. Nie mogła mi za wiele powiedzieć, powiedziała tylko, że dokumenty zostały złożone i lada dzień mogę się spodziewać pieniędzy

Ja już po wizycie. Cukrzycy nie mam Glukoza na czczo 82 a po 2 godzinach 100. Z Julią wszystko OK, waży prawie 1 kg i fikała jak szalona Puki co leży główką do dołu tak jak czułam Powiedział, że za miesiąc zrobi mi posiew. Nie za wcześnie trochę?
No i mam brać 2x dziennie Tardyferon bo hemoglobina 11,2 i lepiej żeby już nie spadała
Pytałam się go czy mogę iść na szkolę rodzenia, tzn wykonywać te ćwiczenia wszystkie, to kazał mi iść nie w 29 tc tylko od 32 bo bezpieczniej dla dziecka.

A i przez 2 tygodnie przytyłam 1 kg, od początku ciąży 6,5 ciekawe jak będę finiszować
a w którym będziesz wtedy tygodniu ciąży??

Wojtek
Stary 2013-03-26, 11:32   #2692
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Pogrzało mnie totalnie
Usiadłam dziś do literek z filcu i najpierw postanowiłam TYLKO odrysować, później TYLKO wyciąć, uszyć TYLKO jedną literkę, jak już się wzięłam za zieloną to stwierdziłam, że uszyję wszystkie zielone, jak skończyłam to pomyślałam, że T jest łatwe i tak oto właśnie skończyłam całość

Też takie chce...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Justyna mi też zazwyczaj robi się twrady poniżej pępka i akurat byłam wtedy u lekarza jak mi tak stwardniało i pytam czy to dziecko tak, a on, że w pewnym stopniu tak, ale brzuch i tak jest za twardy i leżeć...

My to chyba tak samo...a od ktorego tygodnia lezysz?? Powiedział ci lekarz od czego się tak dzieje??

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wysłałam Jenny sms jak coś

a co z Inną, wie ktoś?
Na prawdę słodkie to jest, że jak ktoś znika to sie zauważa jego nieobecnosc...ciekawe czy moją też byście zauważyły :P

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Witam w tak piękny mroźny dzień

Zaraz mnie szlag trafi. umówiłam się dziś na wizytę do gina, jeszcze kazała mi przyjść jak najwcześniej bo przed świętami pewnie będzie do niej wielka kolejka. 7.30 jestem pod gabinetem a tam wywieszona kartka że w dniu dzisiejszym nie przyjmuje bo lekarka ma urlop. spróbuję jutro do niej z samego rana pójść........

Co za ludzie, U mnie dzwonią w takim przypadku.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:33   #2693
Katate
Raczkowanie

Cytat:
hehe nic do Lublina nie mam, a w którym szpitalu? bo moja bratowa na jaczewskiego.. siakoś tak
No to ja w innym, na Lubartowskiej (mój gin tam pracuje)
Stary 2013-03-26, 11:33   #2694
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja to kilka bawełnianych takich co to diabli polecała..
ooo...od tego Pana
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3519652

i jakieś polarkowe

Przyszłam Wam się wyżalić. Byłam od rana na pobraniu krwii i otrzymałam już wyniki. Jak zobaczyłam to się poryczałam i pędem do ginekologa po interpretację, bo prócz hemoglobiny na poziomie 10 to pełno innych współczynników poza normą.
Teraz jestem już w domku z orzeczeniem głębokiej anemii
Ja nawet nie czułam, że coś jest aż tak nie tak
Oczywiście doszły mi tabletki z żelazem do wcinania
Nie martw się, po żelazie się poprawi. Ja też mam anemię, na dodatek teraz nie mogę brać witamin, bo mnie żołądek boli strasznie...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja tez myslalam o 12, zeby trafic w tatusiowe urodziny ale nie wiem czy 2 tyg, wczesniej to nie za wczesnie...planuje ustalic jakas fajna date jesli juz ma byc cesarka tylko 12 to niedziela i wujek-doktor moze nie chciec pracowac.
opowiadalam Wam jak moja mala fikala i mialam same kopniaki na ktg, a jak wszedl gin na obchod to przestala? prosta cieniutka kreseczka polozne smialy sie, ze siedzi cicho zeby nas do domu puscili czuje respekt przed wujkiem
Z moim ginem ustaliłam....na dzień w terminie... Trzymał mnie do końca, bo twierdził, że tak będzie lepiej dla małego, więc można sobie poplanować...

Cytat:
może to główka po prostu?

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

u mnie też z lusterkiem ale nie mogłam dojechać wszędzie:p ale zlałam to, przecież mi gin nie powie ze wyglądam na dole jak debil.. najwyżej sobie coś pomyśli...
Ja to już w ogóle tam nic nie widzę. A tak zadam niedyskretne pytanie,Wy się calkiem do lekarza golicie?

Cytat:
Śliczne literki

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Helloł
zaraz wstaję z wyrka i muszę zabrać się za podłogi, zmiotę je ładnie i potem tż jak wróci wymyje, muszę się dziś na spacer wybrać, może o lumpka zahaczę
dziś na obiad kurki w sosie śmietanowym
muszę wymyślić co na Wielkanoc upichcić, myślałam nad babką, 3 bitem, żurkiem i jakąś sałatką.
My robimy mazurek, jajka faszerowane, sałatkę i pieczoną karkówkę. Moja mama zrobi pieczoną kaczkę i żurek.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:
.
No to się pośmiałam

Przy okazji chcę się pochwalić, że znalazłam imię dla synka. Będzie Julian

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:34   #2695
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jak już jesteś na porodówce to sprawdzają na łóżku (takie inne niż te na oddziałach, nowocześniejsze). A na fotel to się wchodzi już na sam finał, na parte.
A jak z os. towarzyszącą to nie wiem bo ja męża sama wygoniłam za drzwi i tam czekał.
ale to leżałaś na lóżku przez większość czasu?? bo ja myślalam, żeby sobie lazić w te i spowrotem, wydaje mi sie ze trochę mniej boli niż tak w miejscu siedziec..

Wojtek
Stary 2013-03-26, 11:36   #2696
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:36   #2697
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja to już w ogóle tam nic nie widzę. A tak zadam niedyskretne pytanie,Wy się calkiem do lekarza golicie?
wcześniej to się goliłam tylko tak, żeby amazonii nie bylo i nie wystawało poza majtki
a teraz to przy okazji ćwiczę do porodu i patrzę czy daje radę sie owalić na zero ale nie daje rady..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-26 o 11:38
Stary 2013-03-26, 11:37   #2698
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
a w którym będziesz wtedy tygodniu ciąży??

Dokładnie nie wiem, teraz wizytę mam za 2 tygodnie bo zwolnienie mi się kończy, a za miesiąc pewnie będę miała wizytę pewnie gdzieś w 30-31 tygodniu. Ale poważnie to brzmi.

Doczytałam, że najlepiej robić 33-37 TC ten posiew. Może spróbuje to jakoś wydłużyć :P

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-03-26 o 11:39
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:38   #2699
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Przy okazji chcę się pochwalić, że znalazłam imię dla synka. Będzie Julian
gratulacje ładne imię
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:40   #2700
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie nie wiem, teraz wizytę mam za 2 tygodnie bo zwolnienie mi się kończy, a za miesiąc pewnie będę miała wizytę pewnie gdzieś w 30-31 tygodniu. Ale poważnie to brzmi.
to faktycznie jakoś wcześnie ten posiew..

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Odpisała cos Jenny??

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości