|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Ale jak nie urodzę do 1 listopada to będę zaciskać nogi 2.11 i trzeciego mogę rodzić.
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1-szego bym nie chciała rodzić, w święto zmarłych... ale co tam ja nie mam nic w tej kwestii do gadania
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1203 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny
Ja cały czas czekam na Naszego laptopa, mieli Nam go oddać przed świętami ale wczoraj zadzwonili że jednak będzie gotowy po świętach, no szlag człowieka trafia... ![]() U mnie wszysio ok, zaraz po świętach mam wizytę więc się nie mogę doczekać Jeszcze dziś i jutro i urlop Jedziemy do teściów nad morze na święta z moją mamą. Mamy zamiar im przekazać nowinę, ciekawe jak zareagują![]() Nie wiem czy jeszcze będe miała okazje tu napisać przed wyjazdem więc już teraz życzę Wam ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH! Buziaki dla Wszystkich mamusiek i tych "starych" i nowych. A no i trzymam kciukasy za Wasze wizyty! |
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie parę dni i nie mogę się wbić w dyskusję
Byłam z córką u rodziców na kurowaniu od choróbsk, bo w kółko nasza trójka choruje
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już zdrowi jesteście.
|
|
#1206 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Głowa do góry, dbaj o siebie i maleństwo i wybierz się na wizytę. Cytat:
![]() Nie martw się na zapas i nie nastawiaj się tak źle bo psychika może za dużo zdziałać, bóle brzucha na początku ciąży są normalne o ile nie są ciągłe i nie do zniesienia. Cytat:
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39982443]Ale robi się tutaj tłum Ale to fajnie, bardzo się cieszę, że przybędzie tyle dzieciaczków ![]() My już jesteśmy po 1 wizycie, ale może od początku: OM 16.02, brałam orgametril od 19 do 26dc i zawsze po 2 dniach miałam @. Tym razem nie. Czekałam 4 dni i zrobiłam test bo byłam zmęczona jak nigdy i biust urósł mi o rozmiar. Test pozytywny, 2 grube krechy po kilku sekundach. 1 ciąża była bez problemów, urodziłam córcię w czerwcu 2010r. przez CC. No i wczoraj była wizyta. Pani dr określiła ciążę na 4/5 tydzień (od owulacji), ale tylko po dacie OM bo usg jeszcze nie robiliśmy. Mam przyjść za miesiąc z kompletem badań. Z poleceń pani dr: dużo spać, leżeć jak najwięcej, nie dźwigać, Folik raz dziennie, w razie bólu brzucha Duphaston 2x dziennie, z dala od komórki, mikrofali i wszelkich chemikaliów. Mam też "olać" Święta i nic nie robić ;p To jest akurat nierealne, ale postaram się nie szaleć. Powiem Wam, że mimo, że to moja 2 ciąża to teraz dopiero miałam pierwszą ciążową wizytę- taką prawdziwą. Poczułam się szczęśliwa, zaopiekowana. Poprzednim razem tak jak wcześniej pisałam, pierwsza wizyta była taka, że pani dr z przychodni zbadała mnie, powiedziałam, że pobolewa mnie brzuch, ona na to: "nie ciesz się dziecko bo to już na pewno poleciało". I wyszłam z płaczem. Wysłała mnie na usg i okazało się, że to 6 tydzień, nic nie poleciało i wszystko jest ok, ale ten 1 dzień czekania na usg był dla mnie jak horror. Teraz wierzę, że będzie dobrze. W domu wszyscy się cieszą, dostałam od teściowej wielką czekoladę ;p A teść jakoś tak przychylniej na mnie patrzy he heMąż 3 dni się nie odzywał, gdy się dowiedział (ku mojej rozpaczy!), a potem się okazało, że był w szoku i musiał to sobie poukładać. Nic nie mówił, a w głowie już zaplanował imiona Ach ci faceci...Nie mogę doczekać się kolejnej wizyty i pierwszego usg Teraz czeka mnie mnóstwo badań.Jeśli mogę jeszcze nawiązać do tego co pisałyście wyżej: ból brzucha na początku nie musi być sygnałem, że dzieje się coś złego- macica się rozrasta i boli. Co do zapobiegania rozstępom, można coś stosować, ale ja bym nie szalała z drogimi kosmetykami. Niestety z rozstępami tak już jest, że jeśli mają być to będą choćby się smarowało kremem za 500zł. To jakby genetyczne uwarunkowanie. Ja np. mam tak jak moja mama (po 3 dzieci), brak rozstępów na brzuchu (mimo, że przytyłam 19kg), ale za to na piersiach i pośladkach mam, ale z tym da się żyć, nie ma rozpaczy ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i idę na odwyk od komputera [/QUOTE]Super że jesteś zadowolona z wizyty, szczęśliwa mamusia to szczęśliwe dziecko. Co do rozstępów jestem takiego samego zdania, cóż jak mają wyjść to i tak wyjdą chociaż byśmy się smarowały non stop najdroższymi specyfikami. Cytat:
zaciśnięte i zdaj nam relację ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|
#1207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale najważniejsze że jest nas coraz więcej ![]() Mam nadzieję że zdrówko już dopisuje
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam nadzieje,ze w tej ciazy mnie mdlosci omina a tu od 4 nad rano mam i dupa blada nie chca przejsc.Do tego ta pogoda mnie dobija a tu trzeba syna odebrac i wyjsc na ten mroz.
|
|
|
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja według @ liczenia dopiero 5 tydzień, ale żadnych mdłości nie mam,mam nadzieję, że mnie nie dopadną
jedyne co się zmieniło to temperatura ciała oraz brak apetytu, co u mnie jest nienormalne.![]() Za tydzien - 2.04 mam wizytę u dentysty, mam nadzieję, że ma znieczulenie dla przyszłych mam, bo muszę rwać, ale boję się ciągle, że nie będę mogła znaleźć tutaj nad morzem dentysty co ma takie znieczulenie ![]() W sumie jestem troszkę zła na samą siebie, bo zdecydowaliśmy się na bobo i pod wpływem emocji od razu zaczęliśmy staranka, a mogłam najpierw zęby wyleczyć ale tak to ze mną jest, najpierw robię - potem myślę, ale mam zamiar to zmienić.
Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-03-26 o 12:21 |
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za dentystę, żeby miała odpowiednie znieczulenie
Pomadka Tobie też zdrowych i radosnych Świąt. I fajnie macie z teściami nad morzem, super taka baza wypadowa na wakacje ![]() Misia bywa jeszcze gorzej, znam dziewczyny, które z odwodnieniem w szpitalu lądowały, tak wymiotowały i to kilka ładnych tyg. Ślimaczek chorobowa pętla przerwana? ![]() Dzidzia napisz co u Was? Pewnie jeszcze w szpitalu, ale co z tym zapaleniem oskrzeli? Lepiej już? |
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak byłam ostatnio u dentysty co prawda, tylko na leczeniu powiedział mi, że wszystkie zęby co ze znieczuleniem lub lekami to lepiej w 2 trymestrze ciąży. Nie martw się. Może przeczekasz do 2 trymestru ? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny ja tak z innej beczki .. jakoś od 2 tygodni zauważyłam zwiększony o 1000% łupież na mojej głowie, stosowałam nizoral, syoss, i inne szampony przeciwłupieżowe, ale nic nie pomogło i jest jeszcze gorzej! Znacie jakiś sposób.. na moich włosach wygląda to naprawdę masakryczni bo mam ciemne włosy, a raczej ciemne odrosty i wypłukany czerwień..
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do dentysty, to mi się wczoraj ząb złamał, musze iść jak najszybciej, bo to górna 4 z lewej strony na razie nie boli ale utrudnia jedzenie, a jeszcze może da się coś uratwać bo jakoś w takim miejscu nie chciałabym mieć dziury, podobno w ciąży często zęby się kruszą, z powodu odwapnienia. najgorsze jest to ze ja dzis co chwile do wc latam i jak tu isc do dentysty, skoro mycie zębów powduje u mnie wymioty!!! jak nie dzis to jutro juz na pewno pojadę
|
|
|
#1216 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
córce dalej się leje z nosa, zupy nie chce jeść, nie wiem jak mam ją przekonać ![]() Cytat:
Cytat:
Mam wizytę dopiero 10 kwietnia (z usg) i tak mi się dłuuuużyyyy
|
|||
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedys myslalam sobie ze poczatek ciązy to sielanka
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny, więc i ja mogę do was dołączyć.
Jestem zielona w temacie, jeszcze troszkę sparaliżowana.Wiedziałam, że się to w końcu stanie, nie spodziewałam się że tak szybko.Wszystkim mamusiom dużo zdrówka!!!!
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam to uczucie, człowiek się stara, jest rozczarowany jak @ przychodzi, a jak widzi II kreski na teście, to nagle " jak to ? już?, to niemożliwe!!" Napewno wszystko bedzie dobrze. Mam nadzieję, że bierzesz kwas foliowy ?
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj kupowalam test i odrazu wrzucilam do koszyka Dziewczyny zmieniłyscie jakoś swoje nawyki żywieniowe ? Na co zwracacie uwagę, co wprowadziłyscie do diety, czytam, czytam, mam taki napływ informacji, że dzisiaj wykupie poł sklepu chyba
marzec 2017 - Zostane mama Nelki 03.2015 - wkladki 475 cc 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-03-26 o 15:24 |
|
|
|
|
#1222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio smakują mi zwłaszcza chipsy
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś diety nie zmieniłam za bardzo, tzn jem zdrowiej, staram się nie jeść śmieci, kawy nie piję, bo mi nie smakuje już, staram się jeść zdrowsze śniadanie więcej owoców i błonnika.
Codziennie rano piję wodę z suszonych śliwek i zjadam je, jest jakby lepiej, ale nie tak jak przed ciążą. Boję się hemoroidów. Ostatnio mama kupiła mi figi dla kobiet ciąży w h&m i są bardzo wygodne. ryba mi też czasem krew leci z nosa, katar mam straszny po nocy.
|
#1225 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
A ja mam straszne zaparcia Od wczoraj wcinam suszone śliwki i mam nadzieję, że pomogą Cytat:
Cytat:
Dobrze, że już wszystko ok ![]() Cytat:
Ja ani razu nie miałam i mam nadzieję, że tak zostanie ![]() Mocno ściskam ![]() Cytat:
![]() Ale Ci fajnie Wzajemnie Zdrowych i spokojnych Świąt Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem z Irlandii i chyba tak samo tu wygląda opieka w ciąży A do polskiego gina się nie wybierasz??W kwesti odżywiania to u mnie też raczej bez zmian..staram się jeść więcej owoców, bo jakoś wcześniej prawie wogóle nie jadłam...no i nie piję kawy...chociaż lubię, czasem sobie pozwalam na latte
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-03-26 o 16:22 |
|||||||
|
|
|
#1226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nowe mamy super, że robi się nas więcej i jest znośnie do czytania. Rzeczywiście 10 stron na dzień dla mnie to sporo, bo nie zawsze mogę spędzać tyle przed kompem. A u nas miło każda jest wysłuchana, zauważona ( przynajmniej ja się tak czuję). |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piłam herbatę i cała się poplamiłam. Brodę mam dziurawą. Ale dzisiaj w kuchni jeszcze lepszy numer wywinęłam, zrobiłam gofry i miałam jeszcze ciasto na dwa, spadła mi plastikowa miska i musiałam wszystko ścierać z szafek i podłogi. Ogólnie mam z TŻ jakiś złe dni ostatnio, nie umiem sie z nim dogadać, drażni mnie jego zachowania, dzisiaj widział, że sie źle czuję, to ani słowa, potem jeszcze coś złośliwego powiedział. Nawet mnie nie przytula. Mama leci w piątek do Irlandii na święta, nie wiem jak ja to przezyję. Heh wygadałam się. Ogólnie mi smutno, bo siedzę w domu sama cały dzień. A i wymyśliłam sobie fryzurę na wesele, bo nie chce iść do fryzjera ( nie lubię po prostu jak ktoś obcy dotyka moich włosów), dlatego mama mnie czesze. I chce mieć dziewczęcy warkocz, koronę. Mama mi dzisiaj zrobiła i nawet fajnie wygląda.
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tak baaaarrrrrrrrdzo tu przyjemnie ![]() Cytat:
dlatego nie oszczędzam i chodzę do polskiego lekarza Hehe to uważaj w tej kuchni Oj może Tż ma jakiś gorszy okres teraz? a Ty też masz huśtawkę hormonalną to możesz wszystko inaczej odbierać... oby szybko było lepiej OO super fryzurka a długie masz włosy??Cytat:
a co masz do zrobienia? może lepiej zadzwonić i zapytać czy można teraz i nie lepiej poczekać do II trymestru ![]() Najadłam się i spodnie mnie cisną w brzuch
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-03-26 o 16:49 |
|||
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Mam włosy mniej więcej do łopatek Więc da się mnie jakoś tak uczesać, po jednej stronie wiadomo tych włosów jest więcej, ale tam gdzie są bardziej "przylizane" to będę miała wpięte kwiatki. No właśnie dlatego ja też idę jeszcze prywatnie dzisiaj, potem pójdę pewnie jeszcze w maju i w lipcu przed ślubem w Polsce.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

Ale jak nie urodzę do 1 listopada to będę zaciskać nogi 2.11 i trzeciego mogę rodzić. 

Coś mnie tknęło, bo od kilku dni strasznie bolał mnie brzuch jak na @ i do tego ciągłe kłucia w okolicach pępka i nerek 

. Tragedia. 
Wczoraj kupowalam test i odrazu wrzucilam do koszyka