|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mąż początkowo bardzo nie chciał być przy porodzie, nie zmuszałam go, tylko mówiłam jak bardzo by mi się tam przydał, no i ostatnio stwierdził że będzie, ale tyle ile wytrzyma. no zawsze coś. a potem zaczął mi lecieć z tekstami że jak to będzie długo trwało to będzie głodny, ZMĘCZONY ... w sumie żartował ale myślałam że go zabije wtedy chociaż znając życie będzie pod wpływem takich emocji że nie pojedzie do domu tylko będzie siedział do końca ![]() idę się kąpać. o ile zakład, że akurat jak będę w wannie przyjedzie kurier i listonosz? ;p Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-26 o 12:21 |
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha, skąd my to znamy
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam dwie torby, ale teraz biorę jedną bo tylko zamieszanie miałam z tymi torbami. A jak się urodzi, to wywożą na łóżku i w nogach kładą tą torbę i po dwóch godzinach wiozą na połóżniczy oddział i tam już się jest z dzieckiem do końca. Tak to w moim szpitalu wygląda mniej więcej. |
|
|
|
|
#2736 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To żeby było 7 i ani dnia dłużej
Cytat:
Bo jak już skurcze są to po co przebijać pęcherz przecież on może pękać i pod koniec porodu - tu nie ma reguły.Nie rozumiem-najwidoczniej co kraj to obyczaj... ![]() Ja myję mopem więc myję kilka razy w tygodniu ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=maarchewka;39985050]tych też nie rozumiem: Proszę o ograniczenie liczby badań przez pochwę Wolałabym, jeśli nie będzie przeciwwskazań medycznych, aby monitorowanie stanu dziecka było okresowe a nie stałe chyba nie bedą mi tam zaglądać bez potrzeby?? aaa pooglądamy sobie otworek.. jakby mój byl jakis szczególnie ciekawy..[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i zus![]() Cytat:
na tym etapie już tak. Król Julian ![]() ![]() Cytat:
Nie pachnie w ogóle i rzeczy po nim są bardzo miłe w dotyku Jest dużo tańszy od Loveli na przykład a jeszcze był w jakiejś promo więc wzięłam do białego i koloru. Poprałam też swoje piżamki w nim
|
|
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
osoba towarzysząca wychodzi z sali, zresztą nawet jak zapomni to go wyproszą lekarz czy położna
|
|
|
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakiś pech mnie dziś prześladuje, otworzyłam okno, zrobił się przeciąg i 3 storczyki runeły na ziemie, oczywiście bałaganu co nie miara, potem chciałam posegregowac ciuszki do wyprania- czapki, skarpetki i białe i cały karton wyleciał mi z rąk ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjechal do mnie jak leżałam pozwijana w bólach (ja byłam drugą dobę w szpiotalu bo przyjęli mnie dzień wcześniej bo im się ktg już nie podobało) i jak zobaczyłam jego wyraz twarzy to po prostu go wygoniłam - położna myślałam, ze się posika ze śmiechuPojechał do pracy i potem jego szefowa mi opowiadała, ze siedział i się gapił w jeden punkt - telefon sprawdzał co 2 min czy ma naładowany i zero było z nim kontaktu Powiedziała, ze cieszy się, ze ten poród był szybki bo inaczej to kiepsko to sobie wyobraża No i po telefonie od swojej mamy, ze już Z. jest na świecie wybiegł z pracy jak szalonySzefowa za nim krzyczała, ze jak dojedzie do szpitala to ma dać jej znać że jest na miejscu w jednym kawałku ![]() Faceci ![]() :brzyda l:
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam proszek lovela ale tylko dlatego, że był na promocji i wychodził na prawde tanio, ale od poczatku nastawiałam się, że kupie Dzidziusia ale raczej też priszek. Wydaje mi sie , ze jest wydajniejszy.
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wtedy taki wielki lęk miałam, żeby nie zaczęło spadać. Edytowane przez Katate Czas edycji: 2013-03-26 o 12:45 |
|
|
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wrocilam z zakupow , kupilam pare rzeczy dla siebie do szpitala- szczoteczke, paste do zebow, mydlo szare zeby po porodzie sie nim myc , dla mlodego sudocrem - srednie opakowanie i gratis malutkie i bede miala do szpitala heheh ii weszlam do H&M i nie moglam nie wziasc heheh w tk maxie przykuly moja uwage buciki byly boskieee
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
a jak zaczyna spadać to na cc?
|
|
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy musze sobie zapisać do listy to szare mydło, ostatnio byłam w rossmanie i zapomniałam o nim |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz mnie trafi z tym moim internetem. Chciałam coś obejrzeć ale nawet sie nie włączy tak "szybko" chodzi. Napisałam wczoraj zgłoszenie na orangeonline ale nic nie zrobili. Mam miec 10mb, a predkosc pobierania według ich testu jest 0,06. nosz kur...oczywiscie pani na videorozmowie poleciła mi zadzwonić na płatną infolinie. Nie dośc ze nie wywiązują się umowy to jeszcze mam im dac zarobić
|
#2749 |
|
siedzę i myślę
|
Proszek Lovela 19,49 za kg... tanio ?
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za późno jest przy partych na cc Kończy się tak jak u mnie - vacum. lub szczypce...
|
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
w realu jest 19,99 za 1,8 kg Lovela
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
i tez tylko płynow używam. Moja koleżanka miała poród kleszczowy, bo właśnie zanikało tętno przy partych i nieźle ją poharatali, mały tez miał od tego kilka sinaków |
|
|
|
|
#2752 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o 3 w nocy to sie spi, a nie morduje DZIEN DOBRY! |
|
|
|
|
#2755 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Gdzie?
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie dziwie sie mezowi, ze nie chcial jej zostawic w sklepie, toz to oczy kota ze shreka :P komplecik dinozaurowo-smokowy tez idalny dla malego mezczyzny az milo czyta sie, ze glupie wyjscie z domu moze sprawic tyle radosci! korzystaj, byle bez wielkich szalenstw. |
|
|
|
|
#2758 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie dość że nie mam kupione, to jeszcze jak z Tż gdzieś wyjeżdżamy to bierzemy duuuuuuże bagaże ![]() zawsze każdy się nabija z naszych walizek ![]() dlatego teraz kupujemy kombi ![]() Cytat:
dla Julci i za glukozę ![]() kurcze z tą hemglobiną to jakiś popłoch jest.. ciekawa jestem jaką ja mam.. skoro w listopadzie już miałam 11 ![]() Cytat:
za imię- będzie król Julian ![]() Cytat:
ja też mam zamiar rodzić aktywnie, skakać na piłce, chodzić, robić te różne śmieszne pozycje wertykalne..Podobno to przyśpiesza poród i przynosi ulgę.. Ale jak wyjdzie w praniu-zobaczymy. Może mi ulgę przyniesie właśnie leżenie- chociaż wątpię ![]() Tak jak piszesz, można sobie planować a obrót wydarzeń sam to zweryfikuje ![]() ja kupuję 120x90 Marchewka- dobrze kombinujesz. Też mam łóżeczko o takich wymiarach i tym się sugeruję ![]() ![]() ja właśnie zawsze myłam na kolanach (tak raz w tygodniu) ale od kiedy mój brzuch jest piłeczką nie robię tego. Męczące to strasznie, ale zawsze miałam wrażenie, że mopem nie umyję tak dokładnie.. dzisiaj umyłam mopem, lepiej tak niż wcale ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze pytanie z innej beczki. Mam taką suszarkę: http://www.google.pl/imgres?q=suszar...w=1173&bih=556
i połamały mi się takie plastikowe łapki, które trzymają jedną stronę suszarki.. da się coś takiego dokupić? jak to się nazywa?? |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
W intermarche. Dziewczyny tu mówiły o tej promocji. Ale to było już 2 tygodnie temu chyba.
A mi lepiej było myć na kolanach jak jeszcze mogłam bo od mopa zaraz mnie plecy bolały.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

też się zastanawiałam nad tym, bo wtedy bym się inaczej spakowała, mała torba na porodówkę a nie dwie pomieszane ...

za wizytę i zus

Ślub 27. X. 2012

i tez tylko płynow używam.