|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
tylko ja mam takie gąbkowy - http://www.google.pl/imgres?q=mop+g%C4%85bkowy &um=1&hl=pl&client=firefo x-a&rls=org.mozilla:pl ffi cial&biw=1173&bih=556&tbm =isch&tbnid=53S7CAWGWXIBi M:&imgrefurl=http://www.promoceny.pl/detail/real-mop-gabkowy-103063/&docid=wHoiRMPBR_pnBM&img url=http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/103250/103063.jpg&w=392&h=214&ei =qo9RUfCUCs2Q4gSn4YGoBQ&z oom=1&iact=rc&dur=449&pag e=1&tbnh=166&tbnw=304&sta rt=0&ndsp=13&ved=1t:429,r :1,s:0&tx=308&ty=230i jest super bo zbiera bardzo ładnie kurz i różne paprochy... i podłoga prawie od razu sucha.. do mycia na kolanach to by mnie musiał ktoś zmuszać, albo jakaś dobrą nagrodę zaproponować w zamian ![]() tylko jakies takie newralgiczne miejsca na kolanach jak rogi... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-26 o 13:10 |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
mis farciarz mial dzien dziecka
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
pozniej przyszedl maz zabral graty i przeniosl juz do sali mamy z dzieckiem (zostawiajac nam wiekszosc jej zywieniowej wyprawki |
|
|
|
|
#2764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja koleżanka też leżała na patologii i poszła rodzić bez torby, tylko wodę i telefon wzięła ze sobą, później położne jej torbę doniosły ja jednak liczę, że patologia mnie ominie
|
||||
|
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
to taka korporacyjna podwyżka czyli dla wszystskich wg. oceny rocznej
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy przy porodzie bylby on i polozna...sama nie wiem.
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie oni np. nie dają oxy od razu tylko jak przychodzisz tydzień po terminie sprawdzają szyjkę, jak nie jest gotowa to najpierw coś tam podają i dopiero jak szyjka jest rozmiękczona czy jakoś tak to startują z oxy
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
pytałam wczoraj na SR o to pranie właśnie i prasowanie i powiedziała, że proszki dziecięce, a prasowanie to żebym zobaczyła czy mały będzie podrażniony bez prasowania
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
ależ mam dzień
dzieć waży coś koło 1300-1400g i ma bardzo ładnie rozwiniętą główkę, ale brzuszek, znaczy się obwód klatki piersiowej, ma o tydzień młodszy....... ja oczywiście się stresuję, czy to może coś znaczyć...w ogóle jak już weszłam do gabinetu i lekarz się spytał, jak się czuję itp., to się w pół sekundy rozryczałam aaa, co do mdlenia to lekarz powiedział, że oczywiście samo mdlenie nie jest fajne i trzeba uważać, żeby się nie poobijać, ale dzidziusiowi nie szkodzi. no i to już tak przy niskim ciśnieniu jest - a sam fakt, że mam niskie ciśnienie, to może dla mnie trochę uciążliwe, ale dla niego uspokajające, tak jak wiele innych dolegliwości z mojej palety przeżyć ciążowych pocieszające to trochę...miałam potem KTG i było podobno piękne był moment, że młody się coś tak przewiercił i wypiął znowu, że mi słabo było - KTG wtedy pokazało spadek jego pulsu do około 120 i też jakaś liczba obok, która zazwyczaj jest gdzieś koło 18-20, spadła do 16. ale była dalej zielona i nic nie migało... ech, nie wiem co to, ale skoro cały zapis się lekarzowi podobał, to pasi młody jest już główką na dół, zwarty i gotowy. lekarz powiedział, że dość się tam pcha, ale szyjka długa i zamknięta, więc nie ma szans ![]() na pocieszenie kupiłam sobie jeszcze jeden stanik bezszwowy i ciążowe spodnie dresowe. będzie do leniuchowania po domu. a młodemu kupiłam w second hand nierozpakowaną płytę cd mozarta (zobaczymy, czy to takie uspokajające będzie ) i książeczkę z krótkimi opowiadaniami "do poduszki" - mogę zacząć mu już czytać. albo może małż niech czyta, młody musi się do jego basu przyzwyczaić.zaraz jem pizzę...............
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wcinam gigantyczną ilość kalorii
![]() deser: lody z bakaliami + pomarańcze + bita śmietana przyozdobiony wafelkami, musli crunchy i płynną czekoladą ![]() ![]() TŻ mówi, że to najlepszy deser w jego życiu heheh
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za zakupki i wyniki
|
|
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprobuje za chwile ponownie, ale jak mowisz, ze dat nie podaja, to chyba jednak wole sie przejechac do zusu i zalatwic wszystko na miejscu.Cytat:
wiec moge sie obzerac ciastami w swieta super, ze u Ciebie tez wynik w normie. ja posiew juz tez mam zrobiony, a do porodu sporo czasu...hemoglobine masz ladna
|
||
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
dobra przekonalaś mnie zeby przejśc sie do zamrażalki..
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w polsce też do niedawna była moda na Dżesiki, Szantale, Miszele, a teraz się wraca do tradycyjnych imion. ale widać w niemczech jeszcze nie szkoda... będę musiała wymyśleć coś innego chyba...
|
|
#2776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za imie. ladne i chyba rzadko wybierane.---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
no i dobra decyzja
ja tam nie będę na razie odmawiać sobie przyjemności ![]() a po porodzie- to wiadomo, już tak nie będzie
|
|
|
|
#2778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w płaszczu dwa razy przeszywałam guziki i już dalej nie mogę, więc mam małą przerwę na brzuchu boska poza Cytat:
z dwa miesiace temu jeden lekarz ogólny spytał czy może mi pogłaskać brzuszek na szczęście bo chce zostać tatąCytat:
mój się ostatnio pytał położnej czy on będzie MUSIAŁ to ogladać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupilismy wczoraj wanienkę i poduchę fasolkę do karmienia lubię takie zakupy od razu sobie wyobraziłam jak w tej wanience kąpię juniora
|
|||||
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaką fasolkę kupiłaś? |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj wymyśliłam obiadek
![]() nie miałam ochoty na nic konkretnego, nie chciało mi się wymyślać, latać po sklepach, stać przy garach itp. no i zrobiłam makaron z jagodami i ze śmietaną ![]() ale pyszneeee... to nic, że usta i zęby mam fioletowe ![]() Ciekawe czy Mężowi spodoba się mój pomysł na obiad- wątpię dobrze, że mam jeszcze w lodówce pulpety z sosem pomidorowym od wczoraj. Makaron pewnie wciągnie na deser ![]() Cytat:
lekarz pewnie był już świadkiem gorszych scen ![]() Młody ma fajną wagę, taki średniaczek ![]() mam nadzieję, że nasz klocuszek troszkę przyhamował ze wzrostem ![]() a brzuszkiem się nie przejmuj, młody rośnie swoim tempem i na te parametry nie ma co zwracać uwagi.. u nas też różnie, raz główka sporo mniejsza, raz brzuszek zostaje w tyle.. Co do ciśnienia to też słyszałam, że lepsze niskie niż wysokie
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny odpowiedziała
![]() to ja wracam do pracy i życzę miłych plotek
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja czekałam koło 30 min, 24 osoby przede mną W miarę szybko szło, bo wzięłam na głośnik, wysuszyłam przez ten czas włosy, uprasowałam ubranie, ubrałam się i do połowy umalowałam i się kobiecina odezwała Więcej informacji mogą powiedzieć jak jakieś konto na stronie Zusu ma się założone.
|
|
#2785 |
|
Rozeznanie
|
dawno do Was nie zaglądałam, udzieliłam się parę razy na początku, później brakowało czasu,a tu już prawie finisz....
ja od lutego leżę plackiem w domu na isoptinie,fenoterolu i nospie fortę,bo małej zachciało się już w lutym wyłazić!!!! termin mam na 14.05 i mam nadzieję,że tak dotrwamy razem......Dziewczyny jak Wy się czujecie?? Ja ogólnie fatalnie,nie wiem czy to od tego leżenia,zrobiłam dziś zakupy i ledwo doniosłam je do domu, co dwa kroki musiałam stawać a jak dotarłam do domu to sapałam jak babcinka mimo,że brzuszek maleńki i zaledwie 6kg na plusie (za to hemoglobina leci jak szalona-9,8 miałamostatnio:/),odżywiam się zdrowo,biorę witaminki,narazie nie puchnę, to czuję się OKRUTNIE
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama mierzyla koldre i wyszlo jej 140x95, wiec to pewnie ta 135 na 100 poduszka 55x40---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
) prawie zepsula pralke! platki najpierw musisz rozpuscic, pozniej w nich pierzesz w pralce. tylko, ze jej wyskoczyl blad filtra, brat go czyscil, ale to nic nie pomoglo. wezwali fachowca i on zdziwiony pytal czy ona pranie robila w krochmalu |
||
|
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ryż z bananami i brzoskwiniami w puszcze polany serkiem Danio ale jeszcze nie zjadłam, choć myślę że takie pyszności to nosem wciągnę Wiosny nam się chce i lekkiego jedzonka, zjadłabym taki ryżyk z truskawkami świeżymi...
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więcej tu mamy leżących, nie jesteś sama trzymam abyście dotrwali z dzidzią do maja
|
|
|
|
|
#2790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam na chybcika po pół dnia spędzonym na bieganinie po mieście
W luxmedzie spędziliśmy 2h przez to, że: było opóźnienie, położna wypisała mi źle zwolnienie, a lekarka receptę ![]() Ale wizyta ok. Lekarka super szczęśliwa ze stanu mojej szyjki i macicy Macica czuje chyba respekt przed tą lekarką, bo jest zawsze podczas badania mięciutka i kształtna , tętno Sofii idealne i w ogóle wszystko idealne Lekarka jest jak najbardziej za tym by mnie położyli do szpitala z dniem terminu czyli 11.05, jeśli Sofia nie raczy wyskoczyć wcześniej ![]() No moja droga! Literki pierwsza klasa! są takie męskie, jak przystało dla prawdziwego mężczyzny ![]() Cytat:
ale muszę się wziąć za siebie bo materiały są, a po porodzie prędko ich nie wykorzystam...Cytat:
A rodzic spokojnie jest w stanie ręką dotrzeć we wszystkie miejsca. Dla mnie bomba, ale rozumiem, że nie wszystkich to przekonuje ![]() Cytat:
![]() za wizytę i wynik glukozy Hemoglobinę masz wciąż w porządku, ale rozumiem przezorność lekarza ![]() Moja koleżanka tam rodziła w listopadzie i była pod dużym wrażeniem położnych A jakie Ty masz doświadczenia? Rozumiem, że teraz też tam rodzisz?Cytat:
![]() Cytat:
2. Podobno mycie podłóg na kolanach jest jak najbardziej wskazane w ciąży. Taka pozycja pomaga miednicy przygotować się do porodu i często daje wytchnienie kręgosłupowi. Ada o tym kiedyś pisała. Ja myłam do tej pory mopem bo się bałam na kolanach, ale już teraz będę zmieniać te przyzwyczajenia ![]() Cloche, dobrze, że emocję znalazły swoje ujście. Dużo się na Tobie nagromadziło, więc łzawe wyładowania są jak najbardziej wskazane. Brzuszkiem się nie martw zupełnie. 1 tydz różnicy to niewiele. Pamiętasz, dziewczyny miały i większe rozbieżności, a potem się wszystko normowało. Trzeba też brać pod uwagę margines błędu. A z imieniem to ciekawa jestem jakie inne opcje bierzecie pod uwagę. Pochwalisz się ![]() ------ W drodzę do domu skoczyliśmy do lumpka 25pln za 5 rzecz W tym zakochałam się w białym sweterku! Pomyślałam,że będzie idealny na wyjście ze szpitala jeśli pogoda będzie nieciekawa ![]() No i ogrodniczka w panterkę mnie skusiła, jest na 6-9mcy, więc na jesień - zimę
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

tylko ja mam takie gąbkowy -
ffi cial&biw=1173&bih=556&tbm =isch&tbnid=53S7CAWGWXIBi M:&imgrefurl=http://www.promoceny.pl/detail/real-mop-gabkowy-103063/&docid=wHoiRMPBR_pnBM&img url=http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/103250/103063.jpg&w=392&h=214&ei =qo9RUfCUCs2Q4gSn4YGoBQ&z oom=1&iact=rc&dur=449&pag e=1&tbnh=166&tbnw=304&sta rt=0&ndsp=13&ved=1t:429,r :1,s:0&tx=308&ty=230
jeszcze był miś ale wygrał w papier, kamień, nożyczki 
pozniej przyszedl maz zabral graty i przeniosl juz do sali mamy z dzieckiem (zostawiajac nam wiekszosc jej zywieniowej wyprawki
przyjechal do mnie jak leżałam pozwijana w bólach (ja byłam drugą dobę w szpiotalu bo przyjęli mnie dzień wcześniej bo im się ktg już nie podobało) i jak zobaczyłam jego wyraz twarzy to po prostu go wygoniłam - położna myślałam, ze się posika ze śmiechu

dzieć waży coś koło 1300-1400g i ma bardzo ładnie rozwiniętą główkę, ale brzuszek, znaczy się obwód klatki piersiowej, ma o tydzień młodszy....... ja oczywiście się stresuję, czy to może coś znaczyć...

za zakupki i wyniki

w płaszczu dwa razy przeszywałam guziki i już dalej nie mogę, więc mam małą przerwę na brzuchu
W miarę szybko szło, bo wzięłam na głośnik, wysuszyłam przez ten czas włosy, uprasowałam ubranie, ubrałam się i do połowy umalowałam i się kobiecina odezwała 
ale jeszcze nie zjadłam, choć myślę że takie pyszności to nosem wciągnę
abyście dotrwali z dzidzią do maja