Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 14:45   #2911
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
chyba wam już pisałam ale w mym uwielbieniu do słodyczy ostatnio nawet makrelę w pomidorach musiałam poprawić czymś słodkim i nie rzygałam!
niam niam

ja dzisiaj kupiłam nutellę i zjem z makaronem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:48   #2912
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja jeszcze mieszczę się w ubrania, ale nie wiem jak długo to potrwa 11 maja mamy ślub... chyba nie chcę, żeby mnie wywaliło.
Piękny termin. 5 maja bedziemy mieć z męzem pierwszą rocznice Maj to mój ulubiony miesiąc. konwalie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Czy któraś z was też ma problemy z anemią w ciąży?
O dziwo niby nie...

Cytat:
ja też mam już dość tej pracy... dzisiaj na przykład nie mogę się ułożyć wygodnie na krześle i mnie kręgosłup boli po chwili takiego wykrzywionego siedzenia i mnie już zaczyna wkurzać to siedzenie za biurkiem... a wcześniej lubiłam siedzieć tak że jak ktoś mi kazał wstać i gdzieś iść to mi się nie chciało- a teraz najchętniej bym trochę chodziła, trochę siedziała, trochę leżała- ale takiej pracy chyba nie ma do czerwca na bank w robocie nie wytrzymam...
a jak ci minął pierwszy trymestr? mdłości cię dopadły czy wszystko ok?
A ja w pracy siedzę na krzesełeczku dla przedszkolaków cieakwe ile tak pociągnę:P

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny..

moze zaczne od tego, ze ze mna i z dzidzim jest wszystko ok.. mielismy bardzo ciezki czas, bardzo zle sie culam, przez kilka dni lezalam u tesciow pod stala kontrola lekarza.. niemal calya czas spalam.. teraz jestem u mamy. chcialam do was wczoraj napisac ale przyjechalam wczoraj to mama cos to tamto i tak wyszlo.. teraz pisze z tel wiec przepraszam za bledy..

nie bylam w stanie siasc i nic naskrobac, to byly bardzo trudne dni i nie chce do nich wracac.. ale juz jestem.. choc z telefonu
Dobrze, że już wszytko wraca do normy.

Znowu mnie boli brzuch... Wywalilo mi go dzisiaj... ale to widac tylko na siedząco, na stojąco nie bardzo.
Słabiutko sie dzisiaj czuję, a jeszcze jade na zajęcia do dzieciaków. Niezbyt mam siły i ochotę,a le ostatnio tyle razy nawalilam że już wstyd.

Ja pracować będę do końca czerwca, no chyba że wcześniej nie dam rady, ale wtedy nie będzie za dobrze ;/
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:48   #2913
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
niam niam

Ja wczoraj mialam straszna chcice na Nutelle.Kupilam i zjadlam razem z nalesnikami...jeszcze mi pare zostało wiec zaraz wszamam
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:50   #2914
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

nie, to jest dobry temat gdyby nie to, ze odcoeli nam 15 tys. z kredytu czyli kuchni i szaf nie bedzie.. dostalismy we wtorek za tydzien idziemy podisac umowe o mieszkanie, do notariusza, do sadu, umowe o kredyt..
No to dobrze, że będziecie mieć swoje 4 ściany a i szafa z czasem będzie. ja mam ieszkanie od czerwca, mieszkam w nim po remoncie od listopada, a dopiero teraz po świętach będziemy mieć narożnik do dużego pokoju i meble, a jeszcze mnóstwo innych rzeczy nam brakuje
Cytat:
ha ha ha nieźle ja znowu jak zjem posiłek bez słodkiego np zupę czy jakieś mięsko to i tak muszę chapsnąć na koniec kostkę czekolady najchętniej miodku bym do wszystkiego dodawała ostatnio kupiłam gorzką czekoladę żeby była zdrowsza niż normalna to wydała mi sie jednak nieatrakcyjna i ją porzuciłam w szafce kuchennej i leży niekochana
Ja przed ciążą jadłam mnóstwo słodyczy, a teraz normalnie coś mi się pokręciło chociaż nie powiem, że wcale nie jem, bo trochę jem od czasu do czasu mnie na coś najdzie ochota i lody mi normalnie smakują, ale ogólnie 10 razy mniej słodkiego jem niż normalnie i jakoś tak mnie mdli od pomidorów, zwłaszcza sosów pom. i zupy
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
niam niam

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:58   #2915
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Witam ja też przyznam że rzadko tu bywam ale tyle zajeć przed swiętami... Ja juz ruchy często czuje szególnie wieczorem jak położe sie do łożka gilgocze mnie mała No właśnie mój gin potwierdził na 95 % dziewczynka Martynka jednak z resztą czułam że dziewczynka Na USG nawet serduszka nie mogliśmy posłuchać dobrze bo wierciła się strasznie Nawet moja dzidzia Was pozdrawia bo właśnie się ruszyła Mam pytanko a ma któraś już jakiś sposób na zgage? Męczy mnie po każdym jedzonku nawet po zwykłej wodzie Podobno jak w ciązy męczy zgaga to dzidzia będzie mieć bujną czuprynę
mnie niestety tez zaczyna dopadac zgaga żadko ale jednak Dobre są migdały choć w poprzedniej ciąży już nawet to mi nie pomagało;/

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Ja pracować będę do końca czerwca, no chyba że wcześniej nie dam rady, ale wtedy nie będzie za dobrze ;/
w naszym przypadku to chyba każdy dyrektor liczy na pracę do końca czerwca Ja na pewno do maja (końca) .Oceny sobie ustawię i potem jak się będę źle czuła to sobie poprostu odpusczcze
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:59   #2916
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mnie niestety tez zaczyna dopadac zgaga żadko ale jednak Dobre są migdały choć w poprzedniej ciąży już nawet to mi nie pomagało;/
ja jem Rennie

dzieki
Stary 2013-03-26, 14:59   #2917
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj mialam straszna chcice na Nutelle.Kupilam i zjadlam razem z nalesnikami...jeszcze mi pare zostało wiec zaraz wszamam
Olnol nie rób mi smaka. Chętnie bym zjadła, ale później miałabym takie wyrzuty sumienia, że wolę nie ryzykować

Pytanie do dziewczyn co już wiedzą, że spodziewają się dziewczynki. Jak Wasze menu wygląda? wiem, że to może mylić, ale coś na pewno w tym ukierunkowanym guście kulinarnym jest skoro o tym się tak dużo mówi:P
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:02   #2918
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
w naszym przypadku to chyba każdy dyrektor liczy na pracę do końca czerwca Ja na pewno do maja (końca) .Oceny sobie ustawię i potem jak się będę źle czuła to sobie poprostu odpusczcze
Po prostu u mnie będą jakies pożegnania z występami, a piosenki po angielskusą duża atrakcją a w prywatnym przedszkolu to najwazniejsze żeby się pokazać
Stary 2013-03-26, 15:07   #2919
shure
Zadomowienie

Napisane przez agusiamaskota
Ja jeszcze mieszczę się w ubrania, ale nie wiem jak długo to potrwa 11 maja mamy ślub... chyba nie chcę, żeby mnie wywaliło. [/QUOTE]

Kurde u mnie Tesciowie naciskaja na slub z reszta Tz ostatnio tez a mi juz brakuje argumentow ... Jak to tak zeby w takiej rodzinie dziecko bez slubu lohohohoh...

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:08   #2920
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
to makrele z puszki, albo paprykarza można? ja się powstrzymuję bo, że surowa ryba...a jak mąż zajada to bym mu z kanapki zabrała
Ja jadlam paprykasz ze dwa razy taki z lososien chyba. I ostatnio jednego sledzia w zalewie musztardowej z lisnera - wlasnie mozna sledzie?
Stary 2013-03-26, 15:11   #2921
passion80
Zakorzenienie

Ladan, mam nadzieję, że teraz już będziesz wszystko ok
Stary 2013-03-26, 15:14   #2922
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Kurde u mnie Tesciowie naciskaja na slub z reszta Tz ostatnio tez a mi juz brakuje argumentow ... Jak to tak zeby w takiej rodzinie dziecko bez slubu lohohohoh...
To jest bardzo indywidualna sprawa, ale ja bym wolała, gdybym jeszcze nie miała ślubu, poczekać do po porodzie aż już się będę dobrze czuć. Zebym mogła się pobawić na weselu i w ogóle nie zastanawiać się właśnie, jaki będę mieć brzuch, w co się ubrać, itp...

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-26, 15:17   #2923
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Po prostu u mnie będą jakies pożegnania z występami, a piosenki po angielskusą duża atrakcją a w prywatnym przedszkolu to najwazniejsze żeby się pokazać
to ja juz mam to za sobą na dniu otwartym były występy, na przywitanie erazmusów itp. Koniec roku należy do 3gimnazjum a początek do 6 klasy sp(moi wychowankowie)_>co mnie ominie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:17   #2924
policzanka
Wtajemniczenie

Kochane, jak to jest z tą toksmoplazmoza moje wyniki to:
igg-120
igm-4,5

skad sie wzieło to 4,5?bo rozumiem ze to drugie oznacza chorobe ktora jest w nas obecna w tej chwili?no bo rozumiem ze jakbym nie byla chora to chyba bym miala zero?
Stary 2013-03-26, 15:18   #2925
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
To jest bardzo indywidualna sprawa, ale ja bym wolała, gdybym jeszcze nie miała ślubu, poczekać do po porodzie aż już się będę dobrze czuć. Zebym mogła się pobawić na weselu i w ogóle nie zastanawiać się właśnie, jaki będę mieć brzuch, w co się ubrać, itp...
Zwalaszcza ze jeszcze teraz mieszkanie potem remont wozki lozeczka itp kupa kasy...
Tz zarabia dobrze ale ja obecnie nie pracuje i nie moge isc do pracy niestety.
Najgorsze jest to ze Tz siostra bierze slub przed moim porodem Tz ma byc swiadkiem i wiadomo jak to ludzie starej daty..ze z brzuchem ze rodzina ...juz mi leb rosnie

[*]
Stary 2013-03-26, 15:19   #2926
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny termin. 5 maja bedziemy mieć z męzem pierwszą rocznice Maj to mój ulubiony miesiąc. konwalie
taaak konwalie i bzy aaaah ten zapach

Cytat:
no u mnie teściowa nie była chyba zbyt ścieszona jak dowiedziała się o ciąży, od razu coś napomknęła o ślubie, a jak powiedział jej tż że inne wydatki teraz będą ważniejsze i że ten ślub nie ucieknie to mówiła że tak nie po kolei itd... ale chyba się ogólnie cieszy nie wiem nie rozmawiam z nią o tym :/ chociaż chciałabym żeby tż mówił że chce ze mną ślub alee nie ze względu na dziecko, tylko ze względu że CHCE ))) to by było miłe, narazie tylko żono do mnie mówi może kiedyś się doczekam!

w ogóle jestem ciekawa czy na tej wiosce ochrzczą nam dziecko, tż mówił że oni tacy konserwatywni są :\ a jak nie to cóż, w Mielcu się urodzi to i w Mielcu bez problemu ochrzcimy jak tam nie będą chcieli i niech się pocałują! o!
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:20   #2927
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
igg-120
igm-4,5

skad sie wzieło to 4,5?bo rozumiem ze to drugie oznacza chorobe ktora jest w nas obecna w tej chwili?no bo rozumiem ze jakbym nie byla chora to chyba bym miala zero?
A nie masz norm z labolatorium?> Wg moich norm tak wysokie igm oznacza obecną teraz infekcję, ale może masz inne normy

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-26, 15:20   #2928
daohar
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się z papalinką, bo jeśli możecie wziąć ślub teraz, to tym bardziej możecie już po porodzie, nie ma co zdawać się na presję sytuacji, z tego niewiele dobrego wychodzi zazwyczaj...

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40

Edytowane przez daohar
Czas edycji: 2013-03-26 o 15:23
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:20   #2929
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
igg-120
igm-4,5

wygląda na to, że chorujesz w tej chwili

wg norm na moich wynikaqch, Ty jak dokladnie masz?
Stary 2013-03-26, 15:20   #2930
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
to ja juz mam to za sobą na dniu otwartym były występy, na przywitanie erazmusów itp. Koniec roku należy do 3gimnazjum a początek do 6 klasy sp(moi wychowankowie)_>co mnie ominie
U mnie było pasowanie na przedszkolaka, świeta, dzień babci i dziadka... pewnie jeszcze dzień mamy a potem to zakonczenie. Nie ja sie wszystkim zajmuje, ale jednak przygotowac ich trzeba

Jejkuuu jak mnie głowa boli
Stary 2013-03-26, 15:21   #2931
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Zwalaszcza ze jeszcze teraz mieszkanie potem remont wozki lozeczka itp kupa kasy...
Tz zarabia dobrze ale ja obecnie nie pracuje i nie moge isc do pracy niestety.
Najgorsze jest to ze Tz siostra bierze slub przed moim porodem Tz ma byc swiadkiem i wiadomo jak to ludzie starej daty..ze z brzuchem ze rodzina ...juz mi leb rosnie
Zrób jak uważasz, spróbuj go przekonać i pamiętaj, że ślub ma się tylko raz ( w wersji idealnej i że powinien być to twój dzień w pełnym tego słowa znaczeniu, a nie coś robione na siłę, na szybko, bo wypada itp

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-26, 15:22   #2932
passion80
Zakorzenienie

Suhre, zalezy jak się dogadacie z TŻ i zalezy jak jesteście silni, niezalezni by postawić się rodzinie
Stary 2013-03-26, 15:24   #2933
policzanka
Wtajemniczenie

U mnie norma to <6 awiec wg tego wszystko jest okej

tyle tylko ciekawi mi skad sie te 4,5 wzielo...
Stary 2013-03-26, 15:26   #2934
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
zgadzam się z papalinką, bo jeśli możecie wziąć ślub teraz, to tym bardziej możecie już po porodzie, nie ma co zdawać się na presję sytuacji, z tego niewiele dobrego wychodzi zazwyczaj...
i ja też się zgadzam i też tak zrobimy na spokojnie, po remoncie, po porodzie a to że ktoś będzie gadał pfff, teraz wiele jest takich przypadków
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:26   #2935
passion80
Zakorzenienie

u mnie IgM >= 1,0 reaktywny
możliwe, że aż takie róznice są

no chyba, że mało rozumiem, wybaczcie blondynce
Stary 2013-03-26, 15:26   #2936
shure
Zadomowienie

Moj Tz jest taki wlasnie ze zawsze chcial ten slub itp ... ja moze jeszcze nie doroslam do tego jak by nie patrzac na moj wiek.. nie chce robic czegos bo ktos kaze albo chce ...
niestety moj charakter jest na tyle "wredny" ze nie da sie mnie ustawiac i w sumie to chyba dobre w zyciu.
Wczesnie trafil nam sie ten bobas jestesmy ze soba dopiero rok. Niczego nie zaluje bo chcialam miec z nim dziecko ale nigdy nie bawil mnie slub wesele czy tym podobne rzeczy
Moze jestem jakas dziwna??

[*]
Stary 2013-03-26, 15:27   #2937
tancerka212
Zakorzenienie

nie wiem czy śledzie można ale ostatnio musiałam dziabnąć jednego koreczka śledziowego bo do mnie mówił "zjeeeedz mnieeee"
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:28   #2938
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy śledzie można ale ostatnio musiałam dziabnąć jednego koreczka śledziowego bo do mnie mówił "zjeeeedz mnieeee"
można śledzie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:30   #2939
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Moj Tz jest taki wlasnie ze zawsze chcial ten slub itp ... ja moze jeszcze nie doroslam do tego jak by nie patrzac na moj wiek.. nie chce robic czegos bo ktos kaze albo chce ...
niestety moj charakter jest na tyle "wredny" ze nie da sie mnie ustawiac i w sumie to chyba dobre w zyciu.
Wczesnie trafil nam sie ten bobas jestesmy ze soba dopiero rok. Niczego nie zaluje bo chcialam miec z nim dziecko ale nigdy nie bawil mnie slub wesele czy tym podobne rzeczy
Moze jestem jakas dziwna??
czy dziwna, to bym nei powiedziała, ludzie róznie sobie życie układają, niezaleznie czy komuś zalezy na ślubie, czy ktoś chce wielkie weselisko, małe przyjęcie lub nic, każda opcja jest ok
a skoro nei zalezy Ci, nie martwi Cie zbytnio opinia, naciski innych, to ja bym odpuściła. Z tym, że z TŻ to musicie się dogadać, z kim jak z kim ale z partnerem życiowym trzeba dojść do porozumienia
a że jesteście tylko/aż rok razem, ne ma reguły co do trwałości związków
Stary 2013-03-26, 15:31   #2940
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

nie chcesz czy nie chcesz tearz? ja bym w super zaawansowanej ciazy nie brala slubu koscielnego z weselem. ew bralabym cichy albo sam cywilny (to ostatnie zrobila moja jedna kolezanka, potem koscielny z chrztem zaraz )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości