Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 11:34   #2761
pluskotka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
I tak, sorry za zacieki na lustrze i kalkulator.
Czemu Ty jesteś taki szatan? Ja się z Tobą nie bawię!
Chcę takie, no chcę!

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Mam ochotę obciąć moje włosy na zero, nie znoszę ich, kiedy wyglądają, jak taka kupa i nawet nie wiem, co mogłabym z nimi zrobić.

Wniosek - żel lniany + Artiste niebieski to za słabe połączenie do spania w sucharkach.
O, też mam ochotę na zero się opitolić. Zwłaszcza po Waszych coraz lepszych zdjęciach włosów. Jeszcze mam taki BFD, że stwierdziłam, że nie pokazuję się nikomu i olewam jutrzejsze jedyne ćwiczenia. Dziekańskie własne sobie zrobię. Foch na wszystko.

Chyba czas sprawić sobie gustowne kapelusiki coby tych wstrętnych kudłów nie było widać.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:45   #2762
justusia16
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Blondyna

Ja robie tak, maske drozdzowa Babki, leje jej troche do miski, dodaje do niej sporo glinki mieszam
I to ma i tak bardzo rzadka konsystencje i nakladam na skalp po myciu, nosze tak z 20 min i splukuje woda

Moze sprobuj z jakas taka bardziej wodnista odzywka, np z gloria jessli masz

U mnie dziala
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:47   #2763
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

a ja mimo @ mam prawie czystą gębę!
Mam nadzieję, że używając kozieradki jako toniku nie trzeba robić przerwy?
Stary 2013-03-26, 12:09   #2764
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
To bingacz ze spiruliną i keratyną! (przynajmniej wciąż go obwiniam za moje kręcioły - nadal się trzymają! )
Kiedyś na pewno kupię wszystkie Bingacze zamierzam wypróbować.
Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Ten rok 6, stażowy to chyba pomyłka jakaś Żaden lekarz nie weźmie odpowiedzialności za studenta. Niby w teorii fajnie, w praktyce chyba nie wypali. Ale dobrze, że WF nie będzie
WF jest najlepszy pod słońcem Ja się zastanawim czy nie kupić sportowego staniczka (na przeszkodzie stoi cena - ok 200 zł muszę polować na przeceny)
Cytat:
Osz kurfa, teraz patrzę co to za kolor mi wyszedł na zdjęciu i to zdecydowanie nie jest kolor, który mam na głowie. Moje włosy ją kompletnie niefotogeniczne jednak.

Co to za łososiowy neon?
Moje też wychodzą w dziwnym kolorach na fotkach (potem się mnie podejrzewa o przyciemnianie włosów..)
Kolor w załączniku cudowny

Niby 820: http://www.viperasklep.pl/98-high-li...id_category=98 ale w rzeczywistości ten kolor jest 1000x bardziej piżdżący. Żaden aparat tego koloru nie uchwyci

Wróciłam z USG. Wszystko dobrze, nawet mi żebra żadnego nie brakuje Byłam przekonana, że badanie zrobi jakaś stara pulchna lekarka, a tam nawet całkiem młody facio Fajniejsze to niż pisanie spr z histy, mogę tak co tydzień.
Diana byłam kilka kroków od Twojego domu i znowu nici ze spotkania

Dziś będzie olejokrem

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:19   #2765
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A tak sie kiedys cykalas wstawic tu foty - co za kokieteria

Piekne!
Bo kiedyś były inne czasy!
Po prostu przez te wszystkie lata naoglądałam się włosów Narek, Kocurzycy, Miki, nabawiłam się kompleksów i tyle. Teraz już wiem, że tafli mieć nie będę i podchodzę do całej włosowej sprawy z coraz większym luzem. Shatan takim bacikiem jest- zbliża się określona liczba postów, trzeba strzelić fotę i nie ma, że nie. Bez takiego bacika zdjęć nie byłoby pewnie wcale albo raz na ruski rok.

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Właśnie pomyślałam, że po włosach Cię znajdę
Nie ma szans.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale śliczne!! powinnaś je tutaj częściej pokazywać, bo wyglądają cudownie
Był szatan zwykły (666), szatan na trzepaku (999), duoszatan (1332). Teraz wychodzi, że powinien być szatański tercet- 1998. Stay tuned! No, chyba, że wymyślicie jakiegoś innego szatana.

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Czemu Ty jesteś taki szatan? Ja się z Tobą nie bawię!
Chcę takie, no chcę!
A ja jestem zielona z zazdrości, bo moje włosy nigdy takie gładkie i błyszczące jak Twoje nie będą! I co? I co?! Też się z Tobą nie bawię, Pluskocie!

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Moje też wychodzą w dziwnym kolorach na fotkach (potem się mnie podejrzewa o przyciemnianie włosów..)
Kolor w załączniku cudowny

Niby 820: http://www.viperasklep.pl/98-high-li...id_category=98 ale w rzeczywistości ten kolor jest 1000x bardziej piżdżący. Żaden aparat tego koloru nie uchwyci

Wróciłam z USG. Wszystko dobrze, nawet mi żebra żadnego nie brakuje Byłam przekonana, że badanie zrobi jakaś stara pulchna lekarka, a tam nawet całkiem młody facio Fajniejsze to niż pisanie spr z histy, mogę tak co tydzień.
Ja pokazywałam zresztą kiedyś kolaż czterech zdjęć robionych w lipcu, cyfrówką. Ładna pogoda była, to stwierdziłam, że pora skończyć ze zdjęciami do lustra w łazience. I były- jedno w cieniu, trzy w słońcu. Był jasny blond, miodowy blond, mysi blond i ciemny blond, podchodzący pod jasny brąz. Jakby trzy różne głowy.

Mam ochotę na neony na lato. Muszę coś wykombinować, ten łososiowy bardzo ładny.

To świetnie, że wyniki dobre! Nic, tylko pić ze szczęścia!

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-03-26 o 14:20
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:12   #2766
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, miałam wstawić ładne zdjęcie jutro, świeżo po myciu, ale że ciągniecie mnie za język i do duoshatana dobijam dzisiaj- macie fotę. Sorry, zmechaciło mnie po całym dniu i spodnia warstwa (tak, tak, znów schodzę z cieniowania ) opamiętała się i zaczęła wywijać. Ale wierzcie mi, rano po Bingaczu były prościuchne.

pokazuj je częściej sa piekne i ten kolor
Cytat:
Lakier - łososiowy neon - zrobił furrorę w szkole ale zmyłam, żeby jutro u lekarza nie wyjść na idiotkę
a czemu miałabyś wyjśc na idotkę, jakbym ja sie przejmowała kolorem paznokci to juz bym idiotka była 100000 razy bo ja zawsze mam jakis rzucajcy się w oczy XD

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:32   #2767
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Liczę na duży przyrost do lata...
Masz piękne włosy
Dziękuję Ale do piękności to im jeszcze dużoo brakuje. I tak wyglądają tylko na zdjęciach
Cytat:
To już jest chore, kiedy człowiek ma do wyboru zapach ryby i zapach kozy. Żaden normalny człowiek nie ma takich problemów w życiu.

Robi trochę przyklapu, więc staram się nie nakładać blisko skalpu.

Dobra, miałam wstawić ładne zdjęcie jutro, świeżo po myciu, ale że ciągniecie mnie za język i do duoshatana dobijam dzisiaj- macie fotę. Sorry, zmechaciło mnie po całym dniu i spodnia warstwa (tak, tak, znów schodzę z cieniowania ) opamiętała się i zaczęła wywijać. Ale wierzcie mi, rano po Bingaczu były prościuchne.

Jakie piękne

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość

Mirand - widać baaaaardzo dużą zmianę.

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
miranda, ładny przyrost! A ten błysk, aaach!

scarrabeo, co za kolor! No i włosy zdrowe, lśniące - marzenie! I ta długość!

Chyba przez was wpadnę w kompleksy
Dziękuję Mam nadzieję, że szybko urosną do talii <3
I nie ma co popadać w kompleksy kochana! <nie pamiętam jakie masz włosy, ale na pewno równie ładne >
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

to niesprawiedliwe, że taki błysk i gęstość miałaś od samego początku
Niby gęste, ale cały czas wypadają.. Odkąd pamiętam, zawsze miałam z tym problem.
Ale dziękuję
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość

miranda ja uwazam ze na poczatku nie mialas zlych wloskow, ale teraz sa piekne
Ale były krótkie i źle się czułam, jak nic mi pleców nie dotykało, i z przodu brzydko w nich wyglądałam
Dziękuję

Dzisiaj do szkoły musiałam iść w koczku, bo po nocy w ślimaku, włosy były do niczego, jakieś powyginane i wgl..

Pierwszy raz wyszły mi dzisiaj w miarę ładne kreski eyelinerem
A robię od października

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:33   #2768
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję wszystkim, którzy piszą pierwszy raz. Rok temu - dzień w dzień miałam matury, tylko jeden weekend przerwy. Jakieś polskie i angielskie pierdoły, zapchaj dziury, eh. Strata energii.
Trzymam mocno kciuki!
A ja się znowu nerwuję, że mam rozwalone terminy aż do 24 maja nie dogodzisz
Cytat:
No ba, własnemi ręcami obcinałam. W styczniu.
No no to nieźle! Dobrze , że moje kręcone, bo jakbym je sama obcinała a były proste, to by było widać krzywajdy
Cytat:
Napisane przez metempsychoza Pokaż wiadomość
ale 28 marca? właśnie takiej promocji mi było trzeba, bo się wszystko kończy odżywki (może morela będzie, zawsze się łudzę ), masło do ciała (swoją drogą błogosławię Isanę, właśnie denkuję Body Shop i to takie miłe, że nie trzeba wydawać 60 zł na następne, wystarczy 7,99 zł i jest równie fajnie ), krem do rąk, a szamponów nigdy za wiele... cudownie

mój pomylił niedawno imię w łóżku, do tej pory mu wypominam, myślałam, że się spali ze wstydu
Od 28 marca
Dokładnie to samo pomyślałam jak zobaczyłam gazetkę

O kurde, wygrałaś

Cytat:
spokojnie jak na wojnie, olej szkołę, powtarzaj sobie sama - będzie dobrze! za rok stwierdzisz że matura to pikuś
Jak widzę jutrzejsze zmiany planu, to chyba robię sobie dłuższe święta a po 2 teraz żałuję, że się nie skusiłam na jakąś mega kryjącą formułę minerałów jak dziewczyny zamawiały, bo... Mam siniaka na policzku, boli mnie głowa i zęby Czyli wf z chłopakami

Cytat:
K
WF jest najlepszy pod słońcem

Diana byłam kilka kroków od Twojego domu i znowu nici ze spotkania
No chyba nie

Trzeba było powiedzieć, bym została w domu i ocaliła twarz

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 15:55   #2769
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pokazywałam zresztą kiedyś kolaż czterech zdjęć robionych w lipcu, cyfrówką. Ładna pogoda była, to stwierdziłam, że pora skończyć ze zdjęciami do lustra w łazience. I były- jedno w cieniu, trzy w słońcu. Był jasny blond, miodowy blond, mysi blond i ciemny blond, podchodzący pod jasny brąz. Jakby trzy różne głowy.

Mam ochotę na neony na lato. Muszę coś wykombinować, ten łososiowy bardzo ładny.
Zobaczę na żywo i będzie wszystko jasne

Moje lakiery są w takich kolorach: niebieski, żółty, granatowy, fioletowy, morska zieleń, łososiowy, jasny róż i taki oto KLIK ni to czerwień ni to róż.

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
No chyba nie

Trzeba było powiedzieć, bym została w domu i ocaliła twarz
A właśnie, że tak

Trzeba było powiedzieć, że możesz zostać

Mix na dziś: olej winogronowy + olej migdałowy + olejek Alterra migdałowy + krem z Biedry BeBeauty + olej rycynowy + krem Isany oliwkowy + masło kokosowe + krem Isany granatowy

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-03-26 o 15:58
Stary 2013-03-26, 15:58   #2770
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczę na żywo i będzie wszystko jasne

Moje lakiery są w takich kolorach: niebieski, żółty, granatowy , fioletowy , morska zieleń, łososiowy, jasny róż i taki oto KLIK ni to czerwień ni to róż.

A właśnie, że tak

Trzeba było powiedzieć, że możesz zostać

Mix na dziś: olej winogronowy + olej migdałowy + olejek Alterra migdałowy + krem z Biedry BeBeauty + olej rycynowy + krem Isany oliwkowy + masło kokosowe + krem Isany granatowy
Trzeba było powiedzieć, że się gdzieś wybierasz chyba , że przeoczyłam

Ta, powiedz to mojej twarzy

Ten z linku to chyba taki koralowy ?

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 16:03   #2771
Inspire
Kuźnia inspiracji

ja błogosławię mój maraton maturalny, bo 16.05 już zakończę sprawę tych egzaminów

a co do minerałów to dylemat mam :/

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 16:06   #2772
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
ja błogosławię mój maraton maturalny, bo 16.05 już zakończę sprawę tych egzaminów

dlaczego masz dylemat co do minerałów?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-26, 16:13   #2773
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo kiedyś były inne czasy!
Po prostu przez te wszystkie lata naoglądałam się włosów Narek, Kocurzycy, Miki, nabawiłam się kompleksów i tyle. Teraz już wiem, że tafli mieć nie będę i podchodzę do całej włosowej sprawy z coraz większym luzem. Shatan takim bacikiem jest- zbliża się określona liczba postów, trzeba strzelić fotę i nie ma, że nie. Bez takiego bacika zdjęć nie byłoby pewnie wcale albo raz na ruski rok.

Nie ma szans.

Był szatan zwykły (666), szatan na trzepaku (999), duoszatan (1332). Teraz wychodzi, że powinien być szatański tercet- 1998. Stay tuned! No, chyba, że wymyślicie jakiegoś innego szatana.

A ja jestem zielona z zazdrości, bo moje włosy nigdy takie gładkie i błyszczące jak Twoje nie będą! I co? I co?! Też się z Tobą nie bawię, Pluskocie!

To świetnie, że wyniki dobre! Nic, tylko pić ze szczęścia!
Dobra dobra, na spotkaniu wszystko wyjdzie na wierzch

A ja tam dużych różnic w kolorach nie widzę, a pamiętam poprzednie

Ty na neony, a ja mam w ogóle ochotę na lato. Tylko chyba w tym roku nawet wiosna nie nadejdzie.

Cytat:

Też mam dylemat, ale to z kolorami
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 16:14   #2774
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
dlaczego masz dylemat co do minerałów?
Dylemat mam tego typu, które próbki brać na targowiskum mam oferty wymiany za:

1. Anabelle Minerals:
Matujący-golden fairest, Matujący- beige fairest, Kryjący- beige fairest, Kryjący- beige fair,Róż- honey
2.
EDM: Ivory, Linen, Sandy Fair, Light Neutral, Golden Fair, Olive Fair, Fairy Light Neutral
jakiś róż i puder
Pixie: 5 próbek Complexion Perfector
2x Lumiere jakieś tam,
kolejny róż
(wszystko próbki)

co brać?

WYMIANA
Stary 2013-03-26, 16:31   #2775
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Dylemat mam tego typu, które próbki brać na targowiskum mam oferty wymiany za:

1. Anabelle Minerals:
Matujący-golden fairest, Matujący- beige fairest, Kryjący- beige fairest, Kryjący- beige fair,Róż- honey
2.
EDM: Ivory, Linen, Sandy Fair, Light Neutral, Golden Fair, Olive Fair, Fairy Light Neutral
jakiś róż i puder
Pixie: 5 próbek Complexion Perfector
2x Lumiere jakieś tam,
kolejny róż
(wszystko próbki)

co brać?
ja z racji tego że mam zamiar kupic anabelle minerals brałabym właśnie je

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-26, 16:44   #2776
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Trzeba było powiedzieć, że się gdzieś wybierasz chyba , że przeoczyłam

Ta, powiedz to mojej twarzy

Ten z linku to chyba taki koralowy ?
Mówiłam tylko, że idę na USG. W naszej okolicy można to zrobić chyba tylko w ośrodku w W. Ale wprost to nie pisałam.

Co się stało Twojej twarzy?

Ciemny róż, jasna czerwień

Zobacz sobie gazetkę Woźnicką - fota mojej klasy ze studniówki. O jakżesz dobrze, że mnie tam nie ma

Stary 2013-03-26, 17:31   #2777
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw muszę się dostać
Aha, oprócz tego co napisałam wyżej... Kascysko miała na blogu jak zrobić szampon z glinki Inaczej... Jak nią włosy umyć.

Ja akurat miałam dermaglin w tubce, więc nie było problemu. A potem trafiłam na post kascysko
Aż sobie glinkę zapodałam
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
a ja mimo @ mam prawie czystą gębę!
Mam nadzieję, że używając kozieradki jako toniku nie trzeba robić przerwy?
Robiłabym jednak, i uważała na słońce

Dorwałam się do cudowności od dziewczyn i mam nadzieję, że moje "dziecko" przyniesie mi dziś koperty i będę mogła jutro wysłać
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 17:43   #2778
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Hej
Mam ochote opitolic sie na zero. Wlosy mnie wpieniaja. Grzywka mnie wpienia. Chce ja zmienic, ale nie znam sie na dobieraniu fryzur. Mam pecha do fryzjerow, od kilku lat szukam dobrego.
P.S. Polecicie mi dobre nozyczki do 120zl? Bo miesiac temu podcinalam i dzis zauwazylam na koncach biale kropki w autobusie. Nigdy nie uda mi sie zapuscic wlosow.
P.S. 2. Znacie dobry kurs nauki angielskiego przez internet? Przez caly system nauki zmieniali nauczyciela co semestr. Kazdy nowy stwierdzal, ze guzik umiemy i zaczynal od poczatku. Do tego klasa w gim i lic byla okropna i lekcji nie dawala prowadzic. Dlatego zdawalam niemiecki na maturze, mimo ze mialam go tylko w lic. Teraz na 4 roku studiow mam poziom C1. A na profesjonalny kurs, czy korki mnie nie stac
busuu.com
Cytat:
moja mama twierdzi że w prostych wyglądam jak wydra, więc jednak też preferuję loki
dziękuję, zobaczymy jak to jednak wyjdzie w praktyce, bo tak sobie gadam i gadam a zaraz się okaże że i tak będę płakać

falki na drugim - prześliczne zwłaszcza, jak mówisz że bez stylizatora - bosko!

widziałam na fanpage'u Ewy dzisiaj akcję 'robimy przysiady', też się przejęłam u mnie problemów z zakwasami nie ma, raczej z kolanami, dlatego staram się uważać...

gratuluję 4
dzisiaj już jest trochę lepiej dla loków, acz wciąż nie idealnie idealne czasy nadejdą z wiosną, tego się trzymam!

to niesprawiedliwe, że taki błysk i gęstość miałaś od samego początku

spokojnie jak na wojnie, olej szkołę, powtarzaj sobie sama - będzie dobrze! za rok stwierdzisz że matura to pikuś

chyba zaraz zrobię sobie z tego status na fejsie

jak ja lubię takie gęste tafle no i kolor masz piękny
Cytat:
Mówiłam tylko, że idę na USG. W naszej okolicy można to zrobić chyba tylko w ośrodku w W. Ale wprost to nie pisałam.

Co się stało Twojej twarzy?

Ciemny róż, jasna czerwień

Zobacz sobie gazetkę Woźnicką - fota mojej klasy ze studniówki. O jakżesz dobrze, że mnie tam nie ma
Rób przysiady tylko dokładnie i pilnuj by kolano było w jednej lini z kostką i biodrem. Żeby jakoś na boki się nie wyginało czy coś. Jak idzie po prostej to jest wszystko cacy. Tzn. Powinno

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 17:46   #2779
Redhaired Witch
Nindżopesz

Jestem zboczona, oglądam po raz drugi Grę o tron i tak:
- Sansie i Myrcelli potrzeba porządnego stylizatora i nieczesania,
- Daenerys powinna skrócić końcówki,
- Cersei i Cat mają ładne włosy ale mogłyby je olejować,
- tylko Jon ma spoko loczki

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 18:02   #2780
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Jon ogólnie jest spoko

WYMIANA
Stary 2013-03-26, 18:10   #2781
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie tylko ja analizuję włosy aktorów/ek

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-26, 18:16   #2782
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Ale były krótkie i źle się czułam, jak nic mi pleców nie dotykało, i z przodu brzydko w nich wyglądałam
Dziękuję

Pierwszy raz wyszły mi dzisiaj w miarę ładne kreski eyelinerem
A robię od października
Też się źle czułam, jak mi włosy pleców nie dotykały. Obcięcie się na krótko to był mój życiowy błąd.

Ja to w ogóle kresek eyelinerem bym nie zrobiła, chociaż w kreskowaniu się jako takim mam wprawę - nieustannie od ok. 5-6 lat nanoszę kreskę na powiekę każdego poranka. Ale kredką. A jak się próbuję maziać eyelinerem, wyglądam jak kuzynka pandy. (nie wspominając o tym, jak stawałam na głowie, żeby dostać brązowy eyeliner) Tym bardziej podziwiam i gratuluję równych kresek.

Cytat:
Jak Ci wstecznie zazdroszczę! Ja ostatni egzamin miałam dopiero 29 maja. Strasznie byłam wściekła, że do samego końca maja wisiały mi jakieś głupie matury...

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 18:17   #2783
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
ja teraz oglądam pierwszy raz i w ogóle nie zapamiętuję imion uwielbiam włosy Cersei i a włosów Daenerys szkoda mi jak na nie patrzę, jak wata czasem wyglądają
Stary 2013-03-26, 18:24   #2784
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle kresek eyelinerem bym nie zrobiła, chociaż w kreskowaniu się jako takim mam wprawę - nieustannie od ok. 5-6 lat nanoszę kreskę na powiekę każdego poranka. Ale kredką. A jak się próbuję maziać eyelinerem, wyglądam jak kuzynka pandy. (nie wspominając o tym, jak stawałam na głowie, żeby dostać brązowy eyeliner) Tym bardziej podziwiam i gratuluję równych kresek.

u mnie niestety kredki wyglądaja ładnie prez pierwszych kilka minut potem się rozmazują

a jakiej kredki uzywasz?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-26, 18:24   #2785
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
ja teraz oglądam pierwszy raz i w ogóle nie zapamiętuję imion uwielbiam włosy Cersei i a włosów Daenerys szkoda mi jak na nie patrzę, jak wata czasem wyglądają

Prawda, jedna z gorzej wykonanych peruk
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 18:25   #2786
moooniek
Zakorzenienie

ale mam juz zniszczone koncowki ;/ nie chce do fryzjera
Stary 2013-03-26, 18:33   #2787
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Jon ogólnie jest spoko
W serialu taka trochę pipka, w książce jedna z moich ulubionych postaci

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
czyli nie tylko ja analizuję włosy aktorów/ek
No ba

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 18:36   #2788
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Najpierw muszę się dostać
Aha, oprócz tego co napisałam wyżej... Kascysko miała na blogu jak zrobić szampon z glinki Inaczej... Jak nią włosy umyć.

Ja akurat miałam dermaglin w tubce, więc nie było problemu. A potem trafiłam na post kascysko
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Blondyna

Ja robie tak, maske drozdzowa Babki, leje jej troche do miski, dodaje do niej sporo glinki mieszam
I to ma i tak bardzo rzadka konsystencje i nakladam na skalp po myciu, nosze tak z 20 min i splukuje woda

Moze sprobuj z jakas taka bardziej wodnista odzywka, np z gloria jessli masz

U mnie dziala
Dzięki dziewczyny Jutro wypróbuję. Robiłam wcześniej metodą właśnie z Kascyskowego bloga, ale nie wiem, może nie domyłam? I może ten Bingacz z shea nie ma na mnie takiego zbawiennego działania (?)

W każdym razie wypróbuję z Glorią (mam akurat na jedno użycie).

Ja monotonnie - rycynowy+witE na skalp, lniany na długość
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 18:37   #2789
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
Cersei ma świetne włosy, ale jako postać to bym ją

WYMIANA
Stary 2013-03-26, 18:39   #2790
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ale mam juz zniszczone koncowki ;/ nie chce do fryzjera
Ja też nie chce... ale muszę ściąć jakieś 5-8 cm... zastanawiam sie tylko czy iść po świętach, czy przetrzymać je miesiąc i iść po weekendzie majowym, żeby mieć ładne i równe końcówki na komunię bratanicy...

a teraz mam na włosach olej sezamowy na psikaczu aloesowym, zaraz dołoże jeszcze kremu z Biedry i Isany granatowej... A na skalp dałam końcówkę olejku GP z papryczką...
Mam już kolejny, tym razem będzie ze skrzypem wzmacniający... Któraś z Was go używała? jak wrażenia?
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości