|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Kiedy masz wizytę? Macie kota? Widzę, że ktoś napisał, że to w normie. U mnie norma jest od 0,6 na wynikach z diagnostyki?! Poza tym to, że pierwszy wynik jest dodatni i to wysoki- może oznaczać, że to albo niedługo sprzed ciąży, albo w ciązy. Chociaż powiem wam, że jak dla mnie to skomplikowane za bardzo chyba
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-26 o 16:49 |
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego!!zmienniczka ja się staram wychodzic codziennie nawet wczoraj jak nigdy poszlam z TŻ do sklepu z buta bo mu się fajki skończyły o 20, normalnie by niepalił, albo pojechał sam autem, bo sklep dość daleko, ale poszliśmy i super szkoda że tak zimno czapa, szalik, rekawiczki i rajstopy pod spodnie też by sie przydały.weszłam na te listopadowo - grudniowe mamusie i twierdza ze jedziemy po nich ;/
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to tak. Ja to oscypkiem nazywam to coś co kształtem go przypomina i idzie go dostać w hipermarkecie. Wiadomo, że smak nie do porównania z tym goralskim- aż się zaślinilam. Ale kojarzę, że pisałyście coś że lepiej nie jeść właśnie takich serów- lepiej dla mnie że mogę bo tylko czekam aż dotrę do domu i je wszamam ![]() A to mamy jakiś konflikt z innym wątkiem ? Nawet nie wiedziałam? |
|
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
tylko napisały dziewyczny, że nie wiedzą dlaczego te z terminami wrzesień-październik udzielają się tam-jak chcą ok
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-03-26 o 17:07 |
|
|
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łącznie minuta...Cytat:
najwidoczniej nastąpiła jakaś nadinterpretacja nie mamy nic lepszego d roboty niż kogoś obrażać i po kimś jechać chciałybyśmy żeby październikówek było więcej i tyle ale 100% ciężarówek przeżywa zbudynienie mózgu- tak samo my jak na pewno i one więc dlatego tak ciężko się dogadać
|
|
#2979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I skoro lekarz nic nie mówił to na pewno jest ok. Moja ginka mówiła że te badania się niby 3 razy w ciązy robi, więc może mają jakieś swoje sposoby. |
|
|
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
ustaliłyśmy, że nikt nie jest złośliwy i nie "zlewa" specjalnie i nie trzeba się obrażać
z tego co zrozumiałam to niektóre dziewczyny co próbowały się tutaj dołączyć poczuły się odrzucone właśnie przez niby brak zainteresowania, a tam ich jest jeszcze mało i łatwiej sie zgrać niech każdy udziela się tam gdzie mu wygodniej i nie przerzucajmy sie kto komu i co bedzie spokojniej może
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nikt nie napisał, że jedziecie po nas, ale że trochę niemiło napisałyście o dziewczynach z końca października, do Was ciężko było się 'wbić' wiem sama po sobie. Także nie ma co się obrażac itp.
Forum jest po to, żeby się wspierać i pisać o tym co nas dręczy, a nie po to, żeby po kimś "jeździć". Każda z nas przeżywa te same problemy i obawy związane z ciążą, a niektóre słowa bierzemy za bardzo siebie, no cóż "zbudynienie mózgu". I nie ma żadnej wojny między wątkami, ja Was podczytuje, bo po prostu lubię
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po prostu czuję sentyment do końcówki października i myślałam że więcej mamusiek będzie i jakiś słodki dzidziuś wstrzeli się w moje urodzinki zaglądajcie do nas bo ja wam na pewno będę kibicować w tym ulubionym przeze mnie czasie
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda sama zauważyłam, że jak przyjdą nowe osoby często zaraz rezygnują ponieważ czują sie odrzucone, ale tak nie jest, tylko dziewczyny ktore sa na watku dluzej juz sie znaja i pisza na wspolne tematy, czasami trzeba napisac kilka postow, cos zacytowac by byc zauwazonym na tak duzym watku ![]() ja sama czuje sie jak mloda stazem choc jestem prawie od poczatku ![]() pozdrawiam Mamusie listopadowo grudniowe! |
|
|
|
|
#2985 | ||
|
dryfuję słowami
|
z naleśnikiem pyycha
![]() Cytat:
a tak poważnie to mówiła mi, że to surowa ryba i generalnie nie. aczkolwiek w "O Matko" mieli bardziej luźne podejście do tematu :P:ja mam ochotę na coś niezdrowego, ale dobrego. zjadłam jednego pikantnego kurczakburgera z maca i jakbym jadła rarytasy ![]() Cytat:
z innej beczki, znów się nam auto spierniczylo. tylko tym razem chyba na amen zostaniemy w ciąży, potem z dzieckiem i bez auta. ![]() z mieszkaniem dalej lipa. boję się, że nic z tego nie wyjdzie. a tu dzie mieszkamy nie ma warunków, a i finansowo mogiła. oglądalismy kilka mieszkań, ale albo drogie, albo pozadłużane u komornika i boimy się. jedno oglądaliśmy totalą ruinę i koleś dopytywał potem pośredniczki ile byśmy dali. tośmy powiedzieli., dajemy stówę,bo tam wszystko trzeba zrobić od sufitu do podłogi, łącznie z oknami, meblami etc. pytał, to ma odpowiedź. a remont z meblami bez kosztów robocizny to myślę ok 20tyś by wyszedł. oczywiście pewnie nie wyszystko idealnie byłoby zrobione,pewnie sprzęty z niższej półki... ale wątpie,że się zgodzi. ostatnio to nic innego nie robię tylko martwię się i ryczę. i tak się zastanawiam się jakie to będzie dziecko, jak ja tak mam teraz. aż szkoda słów... z resztą dlatego też nie mam siły żeby tu często pisać. ![]() i jeszcze głupio mi, że to pisze,ale kompletnie nie mam z kim pogadać. siedzimy razem z mężem sami. teraz tylko był ojciec,bo odebrał mnie ze szpitala i na weekend został. a tak to tylko we dwójkę i siedzę w domu pół dnia sama. mam tu ciotki,wujów,kuzynków, babcię,ale wszyscy mają mnie w d... chrzestna tylko zadzwoni do mojej matki żeby się wszystkiego wywiedzieć, obieca, że zadzwoni do mnie i na obietnicy się kończy. nie wiem czy boi się, że ją o coś poproszę... a ja nie jestem nachalna,więc sama też się nie wcinam. przykro mi i juz coraz bardziej nie mam sił. sorry, żę truje tu Wam tyłek
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-26 o 17:52 |
||
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja wszystko się ułoży do narodzin Bąbelka jeszcze czas i Wasze wymarzone 4 kąty gdzieś na Was czekają
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. siedzę w domu cały dzień sama i wariuje pomału z nudy, TŻ z mamą do pracy,a ja sama Dlatego czytam oba wątki. Może moja dzidzia okaże się starsza, dzisiaj idziemy prywatnie na USG.
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się uda w terminie, albo i przed ![]() ja u siebie myślę, że sierpień może być realny
|
|
#2989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale puki co wyczekuje wizyty i kolejnego usg połówkowe będzie ale ile jeszcze do 9 kwietnia...wie może któraś jak robi się zasmażane pieczarki?
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie chce spac, ta pogoda mnie dobija ;/
w czwartek mam egzamin na prawo jazdy ;/ juz to widze jak znam dzisiaj bylam mierzuc suknie jeszcze kilka poprawek i w kwietniu odbieram.
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała połówkowe w sobotę bo mąż wtedy będzie mógł iść ze mną
20.04 byłoby ok
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak masz ochote na nalesnika z Nutella to zapraszam do mnie jeszcze zostało pare z wczorajeszej kolacji![]() U mnie polowkowe 12.04.zastanawiam sie kiedys isc sobie na 4d czy po swietach czy po polowkowym... Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-03-26 o 18:03 |
|
|
|
|
#2993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nikt nie ma różowego życia... grunt to dobrze się nastawić i optymistycznie do wszystkiego ale łatwo powiedzieć gorzej zrobić![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a na zwolnieniu jesteś? coś się dzieje ze zdrówkiem? moja koleżanka urodziła 1 listopada synka i w gruncie rzeczy może dzień nie za ciekawy ale pomyśl że twoje dziecko zawsze będzie miało wolne w tym dniu nie będzie musiało chodzić nigdy w urodziny ani do szkoły ani do pracy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- w sumie nigdy nie robiłam ale jak na moje oko na masełku trzeba je zesmażyć... sól pewnie i pieprz do smaku i może trochę cebulki? ![]() Cytat:
masz dwa mózgi więc może zdasz śpiewająco![]() poka poka suknię co to za cudo![]() wybieranie sukni ślubnej- raaaaaaany kiedy to było ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Niech ktoś zrobi za mnie lasagne. Od 17 mam kryzys-czas.
Śmierdzi mi nawet świeże powietrze przy wietrzeniu domu. Ono w sumie dla mnie ma zawsze taki dziwny zapach- hahah jak wariatka się czuję jak to tłumaczę. |
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam za granica i pracowałam do 6 grudnia, 6 grudnia szef mnie zwolnił, bo nie było pracy, teraz dostaje zasiłek do końca maja i potem koniec. A ze zdrowiem no cóż, mam mdłości od 5 tygodnia do teraz.
TŻ z mamą pracują od 7 do 13, dwie godziny przerwy i od 15 do 19. Także caly dzień ich nie widzę.
|
#2996 |
|
dryfuję słowami
|
ktoś tu pytał o smażone pieczarki... ja je robię w panierce, tak jak kotlety. tzn. rozbełtuje jajko z pieprzem i solą, maczam, a potem w bułce tartej. u nas na wigilię co roku to się robi. pyycha
![]() dzięki dziewczyny za wsparcie. żałuję, że nie mam tu nawet znajomych, z którymi można byłoby pogadać, pograć w karty, cokolwiek...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-26 o 18:34 |
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po nadrabianiu z wczorajszego wieczoru i dzisiejszego dnia.
U mnie też ostatnio z humorem słabo, a jak zobaczyłam niedawno rachunek z gazowni to dopiero mną zatelepało i zaczęłam ryczeć rzewnymi łzami jak histeryczka jakaś. Ale mam wymówkę-hormony![]() Dlatego dziś na zresetowanie mózgu obejrzę meczyk i będę mieć wszystko w d. |
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też w domu mamy, ale nie jest źle- w lecie płacimy zawsze kilka stówek więcej i się zbiera na zimę
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ale dziewczęta poszalały! Tyle czytania!!
![]() Po pierwsze gratuluję DZIEWCZYNEK To cudowne wieści Witam też NOWE MAMUSIE ![]() Cytat:
Wszystko będzie dobrze! Polip to nie rak!! Cytat:
Rajcuję się jednak tym, że chyba już na tej wizycie 13-stego będzie USG 3D
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
Niestety tak, w dodatku te prognozowane faktury (ale już jestem na etapie zmiany na rzeczywiste odczyty).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

smacznego!!

łącznie minuta...
ale 100% ciężarówek przeżywa zbudynienie mózgu- tak samo my jak na pewno i one więc dlatego tak ciężko się dogadać

zostaniemy w ciąży, potem z dzieckiem i bez auta. 
20.04 byłoby ok 

to dopiero mną zatelepało i zaczęłam ryczeć rzewnymi łzami jak histeryczka jakaś. Ale mam wymówkę-hormony
To cudowne wieści