|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
My też po połowie mimo, że ode mnie będzie 3/4 gości.
|
#4952 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
![]() u mnie podobnie, bo TZ stwierdzil ze ode mnei wiecej gosci, ale tez moze wiecej w koperte w sumie włożą
|
|
|
#4953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z mojej strony 36 osób, od Tżta 32 plus wspólni znajomi i przyjaciele![]() Tak czasem wychodzi, wydaje mi się że nikt na siłę nie dodaje sobie gości ![]() wiolixx najserdeczniejsze życzenia Baranku (mówi to baranek jutrzejszy ) Szczęścia i miłości! Niech się Twoje wszystkie marzenia spełniają i organizowanie ślubu i wesela sprawnie idzie ![]()
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4956 |
|
Wtajemniczenie
|
Próbowałam nadrobić, ale wybaczcie, nierealne to :P
Miałam się odnieść do wątkowej kłótni (do tego momentu dotarłam), ale może lepiej nie będę się wypowiadała, bo widzę, że temat już skończony. Czuję, że wypowiedziałabym się za ostro i zostałabym zbanowana a po co mi to Najkrócej i w jednym zdaniu: nie wiem co ma wspólnego moja wiara z tym, że chcę mieć piękny ślub, piękne wesele, że chcę, żeby wszystko było piękne i zaplanowane na ostatni guzik. I jak to mówi mój TŻ "wszystko na temat" ![]() Misiadelko, no kuzyneczka niezła niezła :/ Ale to trzeba mieć tupet ;] Niestety, coraz więcej takich osób można spotkać, najgorzej, gdy to bliscy. Uważam podobnie jak większość dziewczyn, że nie ma sensu zmieniać sali. Rozumiem, że chcesz, aby to był wyjątkowy dzień, ale uwierz, goście nie przywiązują aż tak wagi do dekoracji itp. jak my - PM-ki. Swoją drogą, ja na moją 18-stkę zaprosiłam kilka koleżanek i poszłyśmy sobie do klubu, z którego nas wyrzucili po 22, bo nie mieliśmy dowodów osobistych, potem łaziłyśmy od klubu do klubu i nigdzie nas nie chcieli wpuścić Ostatecznie poszłyśmy do ogródka piwnego na starówkę Chłopak koleżanki kupował nam piwko A potem poszłyśmy pod miejską fontannę i się chlapałyśmy wodą jak jakieś wariatki Ale bardzo miło wspominam :P :PMy z TŻ-tem będziemy mieli gości po równo, może 1-2 osoby różnicy (z moją przewagą). Ale to będzie skromne wesele. Zapraszamy 60 osób, liczę, że więcej niż 10 nie odmówi. Jeśli odmówi ok. 10 osób to nie dopraszamy, ale jeśli więcej niż 10 to chcemy doprosić tak do 50. Mamy wspólny budżet, za wszystko płacimy razem, nie dzielimy twoje-moje.
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-03-26 o 19:49 |
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też się dzielimy po połowie. Podniosło mi się ciśnienie. TŻ mnie rozlicza i mówi, że mam 230 zł zapłacić do urzędu
|
|
|
|
|
#4959 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice mnie w 100% popierają, ale zobaczymy co będzie przy zapraszaniu. Bo np.:ciotkę zapraszam, ale już jej córki z mężem (+4dzieci) nie. Mam z nimi kontakt tylko na pogrzebach, nie potrzebuję ich na ślubie, nie ma między nami więzi. Nie mam zamiaru nikogo zapraszać "bo wypada" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na Wielkanoc ja robię ciasta bo na święta idziemy do moich rodziców. W sobotę bedzie wielkie pieczenie Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Wtajemniczenie
|
Adziu, doskonale rozumiem co czujesz i co to znaczy czekać na operację, chociaż moje zdrowotne historie nie były nigdy aż tak skomplikowane jak Twoje
![]() Kochana, nie wiem jak tu by Cię pocieszyć, ale zobaczysz, wszystko będzie dobrze, jestem tego pewna. Jestem z Tobą! Moja mama dzisiaj miała operację na halluksy, w innym mieście. Już jest po. Dzisiaj miała operację, jutro ją wypisują już :/ Rozmawiałam z nią już, jest obolała, ale najważniejsze, że już po wszystkim
|
|
#4962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
(
|
||
|
|
|
#4963 |
|
Rozeznanie
|
wiolix, 100 lat
|
|
#4964 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie!
Mój TŻ wymyslił sobie, że chce czymś takim do ślubu jechać
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewuchy
Za niecałą godzinkę meczyk Polska - San Marino jak tego nie wygramy tym razem to ......................... .. masakra po całej linii ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
ostro ale ja bym się nie zgodziła
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Rozeznanie
|
My też po połowie mimo, że ode mnie będzie 3/4 gości.
|
#4967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn. ja bym tak wstawała, a właśnie się go zapytałam, a on do mnie: "Co Ty, będę wstawał 6.00, 6.15. Wstaję, ząbki, kanapki, wrzucenie na siebie ciuchów i jadę "No, ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() No ale trzeba wierzyć, a nóż chłopaki zaszaleją
|
|
|
#4968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jej slub po moim bedzie. ja chyba bym sie nie odważyla
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak my, znudził mi się tamten avek. Może szybciej przyjdzie wiosna
![]() Cytat:
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-03-26 o 20:06 |
|
|
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
wiolixx samych radości!
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), zajechać na stację/do sklepu/odśnieżyć samochód i na 8:00 być w pracy, 50km od domu ![]() Ale teraz wstaję o 6:00, słońce świeci to łatwiej wyleźć z łóżka
|
|
|
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju, wracam na forum na kilku godzinach a tu kolejne strony do nadrobienia
![]() wiollix sto lat i spełnienia marzen Kishlaczkowa śliczne te dekoracje które wrzuciłaś... Tylko kurde, jak ktoś by chciał coś takiego to ile to kasy potrzeba... ![]() kroooliczek89 a myślałam że tylko ja wstaję tak wcześnie... U mnie codziennie budzik dzwoni o 4:30. W pracy jestem przed 7 ale ja dojeżdżam 70 km w jedną stronę. Widziałam, że byl temat o gościach, cenach, kolegach z pracy. My planujemy wesele na 80-90 osób i chcemy się zamknąć w 40 tyś. Chociaż mój tata liczy 50 tyś. Nie wiem jak mu to wychodzi, bo na wszystko i tak krzyczy "drogo" ![]() Za wesele placą nasi rodzice i za gości każda strona osobno, tylko za znajomych na pół, reszta kosztów też na pół. Uznaliśmy jedynie z TŻ że chcielibyśmy ubrać się i obrączki kupić za swoje. Ja mam pomysł na suknię i chcę taką jaka mi sie wymarzy, a nie mam pewności że dostanę używaną lub z wyprzedaży kolekcji. TŻ będzie miał garnitur szyty na miarę a to też koszt prawie 2 razy większy. No i obrączki wymyśliliśmy z odciskiem palców i one też tanie nie są... Tylko musimy nazbierać troche kasy w rok :/ A co do znajomych z pracy, to TŻ ma z poprzedniej pracy fajną ekipę ale w sumie oni już wszyscy razem nie pracują więc liczą się jako koledzy. Teraz pracuje w firmie 2-osobowej i szef jest nieco dziwnym człowiekiem i na pewno go nie zaprosi. A ja pracuję w swojej firmie od listopada więc jeszcze się jakoś szczególnie nie zaprzyjaźniliśmy, ale jeśli zostanę tam na dłużej to pewnie za rok sytuacja będzie onaczej wyglądać. Jeśli miałabym zapraszać to albo wszystkich z którymi mam dobry kontakt czyli 5 facetów z żonami, albo nikogo. Bo jak zaproszenie dostanie tylko szef i kolega z biurka naprzeciwko, to reszta może poczuć się gorsza... Na pewno pójdzie oficjalny mail do wszystkich, a z zaproszeniami zacznę myśleć za rok. Na ślub i tak nie wiem czy by ktoś przyjechał bo to ponad 100 km.
|
#4974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to mam jakies 5 min drogi do kosciola na piechote eheheh
|
|
#4976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie romantiko
|
|
|
|
|
#4978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do ślubu to zależy... Od pogody, od dystansu między kościołem a salą weselną, rodzaju sukienki. Bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie PM w sukni typu princessa ze średnicą koła 1,5 metra, w deszcz, jadącą przez cale miasto, 20 km na salę ![]() Ja znalazłam http://klimatyczniedoslubu.pl/galeria.html ale w Gdańsku niestety. Ciekawe czy dojechaliby do Ol... Chociaz my chyba nie będziemy mieli samochodu, z racji tej motorówki. Rozważam opcję jazdy autokarem z goścmi, tylko nie wiem co na to TŻ. On na wszystkie moje pomysły reaguje tak samo: jaaaaaaa a ty znowu o ślubie... Nie masz co robić? Przecież jeszcze tyle czasu... Ehhh faceci
|
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ograniczona komunikacją miejską. Jadę około 20 minut na uczelnię. Jak mam na 8.00 to wstaję 6.30, o 7.30 mam autobus. 7.25 muszę wyjść i biegnę (dosłownie - zawsze niemal biegnę na przystanek). Przez 55 minut muszę wykonać podstawowe zabiegi higieniczne w tym umyć włosy, wysuszyć je :P Zrobić jakiś make-up, cokolwiek zjeść, ubrać się, nałożyć jakieś biżu no i goł Zawsze jestem na przystanku na styk, niemal codziennie biegnę i macham panu kierowcy, aby na mnie poczekał :PJestem ogólnie bardzo zdyscyplinowaną i uporządkowaną osobą, no ale jeśli chodzi o biegi do autobusu to taki mój mały codzienny standardzik Co ja poradzę, że tak uwielbiam długo spać i nie mogę się zwlec wcześniej z łoża :PP
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Znając życie i tak to TŻ da większość bo ja nie dam rady tyle nazbierać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no ale już nie poruszam tego tematu z tż. Gdybym się uparła to zebrałabym i 100 osób lekką ręką ale na co mi to (tylko komu chciało by się przejechać te 700km?). Zapraszam tylko najbliższą rodzinę, z którą widuję się na święta i uroczystości rodzinne. Zdaję sobie sprawę, że niektórzy mają większe bliższe rodziny.
co usnęłam to śniły mi się operacyjne koszmary. MASAKRA jakaś.

wszystkiego co najlepsze