Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 19:09   #2491
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Muszę was pochwalić, że ładnie nie dużo naskrobałyście dzisiaj i nie musiałam długo tego nadrabiać

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Co do smoczków jeszcze.. bo poruszyłam temat i nie miałam okazji podyskutować to co, dziecka można w ogóle nie przyzwyczajać? znacie w ogóle takie dziecko wychowane zupełnie bez? A nie jest też tak, że zdrowiej dla prawidłowego rozwoju jest używanie przez jakiś czas smoczków?
Znam. I powiem ci, że generalnie rodzice zadowoleni z nie używania smoczków. Poza jednym przypadkiem, kiedy dziecko zastąpiło sobie smoczek kciukiem. Nie dość, że był wielki problem z oduczeniem go od tego palca (bo nie da się go wyrzucić jak smoczka w zamian za krzyki) to właśnie pojawiły się problemy ze zgryzem. A znam też rodziców smoczkowych, gdzie wystarczyło powiedzieć dziecku, że smoczek zmienia się w coś tam (zastąpienie) i żadnych wad nie było.

Cytat:
Ja już do domku, później szkoła rodzenia, a później do wieczora będziemy z mamą piekły keksa i jakieś pasztety na święta Jak mi się uda, to zajrzę wieczorkiem, a jak nie to do jutra
Ciekawie się popołudnie zapowiada Napisz potem jak było w szkole

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
powtarzałam wyniki moczu bo ostatnio zrobiłam z pierwszego strumienia i wyszły jeszcze gorsze. mocz mam już mętny i pełno nabłonków i bakterii. Znowu pewnie z apteki wyjdę z pustym portfelem
Mi ginka kazała profilaktycznie brać urosept i póki co nic się nie przyplatało.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam Afrykę raz jeszcze, bo do niej mam oświetlenie ledowe pod sufitem Specjalnie dla Was załoniłam rolety i włączyłam ledy Wyglądają jakby świeciły na różowo, ale to przez mój tel Świecimy je głównie na pomarańczowo, bo wtedy jest klimatycznie, ale można też na zielono, biało, fioletowo, żółto, niebiesko i naprzemiennie-jak na dyskotece
fajna ta afryka

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Muszę się wziąć za plany na wielkanoc bo goście przybywają, będę mieć 8 osób na obiedzie w niedzielę i muszę zaplanować co podać, jakie ciasta upiec i zrobić listy zakupów, zamówić część przez net, a po część wyślę męża do biedronki. W tym roku też pierwszy raz będziemy spożywać śniadanie wielkanocne u nas, tylko my dwoje i Tymuś więc też chcę coś fajnego wymyśleć, ładnie podać. Nie wiem czy będę miała siły przez tą chorobę, ale mam nadzieję, że jak poleżę z 2 dni to mi przejdzie Podoba mi się moje optymistyczne nastawienie w ciąży
Trochę pracy cię czeka, ale na pewno atmosfera to wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A tutaj przedstawiam Wam moją wyprawkę Urwisową
Zawsze coś na początek Większe body z dł. rękawem są takie wymiętolone, bo wyprałam je już, ale oczywiście nie chciało mi się prasować Maleństwa z krótkim rękawkiem i skarpetki upolowałam dziś Jak zobaczyłam te napisy, już wiedziałam, że te body będą moje(Zdjęcia przekłamane, bo mój fantastyczny aparat w tel nie ogarnia takiej palety kolorystycznej)
Fajne te bodziaki

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwile, u mnie już po wszystkim. Spedziłam pierwszy raz 3 dni w szpitalu. Jednak nie było tak źle jak sie spodziewałam musze powiedziec, ze polozne byly bardzo mile i pomocne Pessarium założone, mimo mojej uciesze mam leżec i nic nie robic. jestem strasznie uzalezniona od innych, bardzo zle sie z tym czuje :-( ale wszystko dla maluszka, zeby jeszcze sobie posiedzialo w ciepelku.
Oby szczęśliwie do końca

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jutro idę na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia- zabrać ze sobą jakiś notatnik nie?
pewnie będą dawać jakieś ulotki, broszurki, ale notatnik chyba też się przyda
Pewnie nie zaszkodzi mieć, chociaż u nas nie był potrzebny
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:11   #2492
fiazo
Zakorzenienie

dziwnie tu jak taki spokój, idę barszcz biały gotować

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:27   #2493
madi82
Zakorzenienie

Dziewczyny,ja jeszcze nawet nie weszlam.....ale to sie dzis wszystko opozni.relacje zdam wam chyba dopero jutro....buuuu

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-26 o 21:09
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:31   #2494
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Helołł

My z mężem od rana naklejaliśmy naklejkę w kuchni na ścianie i jest-nasza Afryka
To już większość macie z głowy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:35   #2495
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Czy te wszystkie potrzebne rzeczy co kupujecie na allegro faktycznie są tańsze niż w hurtowni?
Ja kupuję na allegro, bo kupuję dużo rzeczy, a za przesyłkę płacę tylko raz. No i nie mam u siebie hurtowni art. dziecięcych. Gdybym miała to na pewno zajrzała bym porównać ceny
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39993536]Laski, czy któraś może wie, czy rano na czczo przed glukoza mogę wziąć eutyrox?
[/QUOTE]
Nie wiem
Akurat jutro robię glukozę ale robię też TSH i dlatego nie biorę Eutoryxu.
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak tak ladnie robicie fotke z przebiegu ciazy? chodzi mi o to zeby w jednej fotce bylo kilak zdjec dla porownania? bo ja kombinuje i nie moge ;/
Domciątko ładnie robi. Ja robię w paincie-tyle potrafię

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To już większość macie z głowy
Niby tak, ale większość to są artukuły zużywalne
Ale jeszcze nigdy nie cieszyły mnie tak zakupy patyczków, podpasek, podkładów na WC i innych podobnych
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:41   #2496
iwona335
Zakorzenienie

Witam Mamusie
Pamietacie mnie jeszcze??

Dziś przeżyłam szok, jak zobacyzłam co teściowa kupiła. Najpierw sie ucieszyłam, bo mówi że ma rożek, kocyk i skarpetki.
Wszystko ładnie pięknie, ale ... wszystko jest piekielnie różowe
masakra jakaś. Jeszcze chce kupić pościel do łóżeczka, mam nadzieje, że nie kupi różowej bo sie wsciekne. Nie podoba mi sie to i to bardzo juz 100razy wolałabym żółte, beżowe lub zielone lub jakies wieeelokolorowe, normalnie myślałam ze sie popłacze jak to zobaczyłam
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:48   #2497
dzoan
Zakorzenienie

Witam się wieczorkiem
Mama z siostrą już poszły, upiekłyśmy tylko keksa, a pasztety i jakieś mięsko w czwartek zrobimy. Zmęczona jestem i chyba szybko padnę. Mąż jeszcze nie wrócił, też cały dzień na nogach..biedny..a ja mam tylko dla niego kanapki i parówki
Na szkole rodzenia nie było jednak ćwiczeń, położna chciała zrealizować 2 tematy: opiekę prenatalną i zapomniałam drugiego tytułu W ogóle jakaś zmęczona byłam i nie mogłam się skupić. Ale jest coś co zapamiętałam... seks w ciąży A więc to, że można się, jeśli nie ma przeciwwskazań, to każda wie..Położna natomiast wręcz nakazywała seksić się od 38tc. I nie ważne jak stoi nasze libido..czy się chce czy nie -mamy się zmusić sperma ma dobroczynny wpływ na szyjkę macicy.. staje się ona miękka, jak to położna mówiła - odżywiona, nabalsamiona..do porodu jak najbardziej A po stosunku nie lecieć zaraz pod prysznic, tylko poduszka pod pupę, żeby jak najwięcej spermy się wchłonęło

A no i odnośnie pozycji..nie nie!..nie seksualnych! tych do spania to mamy spać jak nam wygodnie, tzn. jak sobie tego życzy dzidziuś. Nie mamy się zmuszać do spania na lewym boku, jeśli wolimy na prawym. Dziecko, gdy jest ułożone główką w dół, to może być odwrócone np. po skosie w jedną stronę..no i może się okazać, że matka kładąc się na lewym boku przewala dziecko tak jakby na twarz, jest mu niewygodnie kopie i ani kobieta nie odpoczywa, a i dziecko się męczy.. a jakby się ułożyła na prawym to bobas leżałby jakby na pleckach i byłby spokojny..
Jeśli wygodnie nam spać na plecach i nie czujemy przy tym, że słabniemy, co wskazywałoby na ucisk głównej aorty i niedotlenienie, to też możemy tak sobie spać (no i jeśli dzidziol się nie buntuje ).

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:50   #2498
Oliath
Zakorzenienie

OKROPNIE bola mnie pachwiny dzis, ledwo doszlam z przedszkola do domu.

Chyba te 4 h szlifowania krzesla nie za dobrze mi zrobily .
Ale jakie piekne jest (surowe poki co )

Poza tym moje dziecko zajelo 5 miejsce w wojewodztwie w olimpiadzie jezyka hiszpanskiego powiedzialo, ze za rok zajmie pierwsze

Straszna cisza tutaj dzis
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:50   #2499
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Dziś przeżyłam szok, jak zobacyzłam co teściowa kupiła. Najpierw sie ucieszyłam, bo mówi że ma rożek, kocyk i skarpetki.
masakra jakaś. Jeszcze chce kupić pościel do łóżeczka, mam nadzieje, że nie kupi różowej bo sie wsciekne. Nie podoba mi sie to i to bardzo juz 100razy wolałabym żółte, beżowe lub zielone lub jakies wieeelokolorowe, normalnie myślałam ze sie popłacze jak to zobaczyłam
O rety, to nie zadzroszczę

A mnie dziś spotkała miła niespodzianka, bo mama stwierdziła, że skoro dziadek (tato mój) kupuje łóżeczko to ona też chce coś kupić, ale ja już tyle nakupiłam to ona mi za coś zwróci kasę. I stanęło, że odda mi kaskę za bujaczek-leżaczek z Fisher Price Super

W związku z tym znów zaszalałam i kupiłam 18 par takich bazowych bodziaków Za 60 zł już z przesyłką
9 par na 0-3 miesiąca i 9 par na 3-6 miesięcy Załączam niektóre z nich.
Będą super do kolorowych półśpiochów, które zaraz planuje zakupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3108001581.jpg (69,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3108001600.jpg (59,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3108001627.jpg (58,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3108001688.jpg (67,0 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-03-26 o 19:52
Stary 2013-03-26, 19:51   #2500
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

A to mój brzuchol w 25 tc, w sukience z Allegro
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:00   #2501
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Ej, nie martw sie moi tesciowie to wspaniali, ale bardzo prosci i niebogaci ludzie i wiekszosc rzeczy, jakie dziewczynki dostaja od nich, to albo kompletny kicz, albo brzydactwo, albo totalny lump. No wiec ja udaje, ze sie dziko ciesze, a potem chowam to gleboko i nigdy nie wyjmuje . Oczywiscie dyskretnie, zeby nie sprawic przykrosci przypadkiem...
Cytat:
Witam się wieczorkiem
mamy spać jak nam wygodnie, tzn. jak sobie tego życzy dzidziuś. Nie mamy się zmuszać do spania na lewym boku, jeśli wolimy na prawym. Dziecko, gdy jest ułożone główką w dół, to może być odwrócone np. po skosie w jedną stronę..no i może się okazać, że matka kładąc się na lewym boku przewala dziecko tak jakby na twarz, jest mu niewygodnie kopie i ani kobieta nie odpoczywa, a i dziecko się męczy.. a jakby się ułożyła na prawym to bobas leżałby jakby na pleckach i byłby spokojny..
Jeśli wygodnie nam spać na plecach i nie czujemy przy tym, że słabniemy, co wskazywałoby na ucisk głównej aorty i niedotlenienie, to też możemy tak sobie spać (no i jeśli dzidziol się nie buntuje ).
Oooooo bo ja wlasnie nijak nie moge sie zmusic do spania na lewym i Twoja polozna ma racje - Lilo mieszka bardziej po lewej z ruchow wnioskujac Madra polozna

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:

W związku z tym znów zaszalałam i kupiłam 18 par takich bazowych bodziaków Za 60 zł już z przesyłką
słodziuchne te ze slonikiem albo z owieczka !!!
Kubulek
Stary 2013-03-26, 20:02   #2502
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Poza tym moje dziecko zajelo 5 miejsce w wojewodztwie w olimpiadzie jezyka hiszpanskiego powiedzialo, ze za rok zajmie pierwsze

Łał!
Fajne masz te dzieci, są takie ... fajne

Teso fajnie się prezentujesz

A mi nie przyszło jeszcze nic z allegro Zamówiłam specjalnie na święta bluzeczki i cisza Oby przyszły do piątku...
Zamówiłam też legginsy ciążowe i niby w środę wysłali i też nic nie dostałam

A te bluzeczki z koronką co Ewusia zamówiłaś to widziałam u mnie w galerii i faktycznie te kolory są dość mocne, a koszulki za krótkie na ciążowe brzuszki Jak mnie to wkurza jak zdjęcia wproadzają w błąd
Kupiłam zimą swetrek biały za 80 zł i okazało się, że jest kremowy, gdzie ja nie lubię kremowego, bo źle wyglądam. I wogóle wyglądam w nim jak w worku po ziemniakach
Stary 2013-03-26, 20:04   #2503
Oliath
Zakorzenienie

A ja sie znow nie oparlam, i zalicytowalam
No ale jak mialam NIE licytowac??!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 76312583066035601060.jpg (92,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 89791845781775909139.jpg (48,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 95078603685012773192.jpg (60,6 KB, 29 załadowań)
Kubulek
Stary 2013-03-26, 20:06   #2504
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

słodziuchne te ze slonikiem albo z owieczka !!!
Fajne, nie?
Tych na 3-6 z krótkim rękawem już miałam nie brać, bo pomyślałam, że będzie zima i po co body z krótkim...
Ale pomyślałam mocniej i wymyśliłam, że pod pajaca albo dresik będą super jako podkoszulka
Mówię Wam-warto czasem się wysilić przy myśleniu
Stary 2013-03-26, 20:06   #2505
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39994637]A to mój brzuchol w 25 tc, w sukience z Allegro [/QUOTE]

TESO to ta, na ktora tez sie czailam i w koncu odpuscilam, bo za duzo kasy rozwalam ostatnio?? mniammmi, pieknie sie prezentujecie w duecie
Kubulek
Stary 2013-03-26, 20:07   #2506
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
O rety, w tych białych się zakochałam

Szał zakupowy trwa
Stary 2013-03-26, 20:07   #2507
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Gratulacje zdolnej córy Może do Hiszpanii na wakacje ją wyślij w nagrodę?

Chyba wszyscy przyjmują barwy wojenne na mecz bo wielka szansa, że wygramy. Właśnie widziałam jakąś wypowiedź "piłkarza" z San Marino, który powiedział, że taktykę mają taką, żeby przegrać z jak najmniejszą ilością punktów! Podobno tam gra tylko jeden zawodowy piłkarz, reszta to barmani, jacyś biznesmeni itd. Ale wydają mi się bardzo pozytywną drużyną i widać, że robią to dla funu!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:09   #2508
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Łał!
Fajne masz te dzieci, są takie ... fajne

Cytat:
Jkbym mogla, Lilo bylaby od stopek po glowine sniezynka
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Super! Gratulacje zdolnej córy Może do Hiszpanii na wakacje ją wyślij w nagrodę?
Gdzies pojedzie, ale sama wybiera, a ja tylko facepalm i place
Kubulek
Stary 2013-03-26, 20:12   #2509
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Jkbym mogla, Lilo bylaby od stopek po glowine sniezynka
To pasowałaby do mojego synka, bo ja też mam już sporo białych ciuszków
Stary 2013-03-26, 20:18   #2510
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ta ostatnia sukieneczka przecudowna, sama taka bym kupiła
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:26   #2511
Oliath
Zakorzenienie

Tylko na sukieneczkach moge sie zrealizowac, bo tak to Lili juz wszystkie ciuszki ma wiec nawet nie pytam Neni, skad wyhaczyla bodziaki

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

http://allegro.pl/body-68-krotki-rek...098462539.html
Kubulek
Stary 2013-03-26, 20:28   #2512
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
gdzieś Ty wyczaiła takie fajne ciuchy????
Pepco oczywiście Były jeszcze fajne body z napisem "największy skarb świata", ale widziałam, że znajoma na fejsbuku wstawiła zdjęcie synka właśnie w takim body, i wybrałam "najukochańszego synka"
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Tweedlee: świetne zakupy!

hyhy na to samo liczę. Nasi rodzice mieszkają od nas jedni 130km, drugi 250km. I kazdy wyjazd to jedzenie od nich - wcale mi nie jest wstyd. Jedni i drudzy robią rzeczy których my nie robimy w domu lub dostajemy od nich rzeczy, których nie mamy od kogo tutaj załatwić (jaja wiejskie, mleko wiejskie, ryby prosto z kutra, domowe przeciery pomidorowe, buraczki itd..). W tym roku bedziemy u tesciow, wiec mam nadzieje ze u nich cieplej bo we Włocławku mieszkają, a moi nad samym pełnym morzem

Ja też z domu przywożę, co tylko się da (ojciec ma swoją działkę) i też nie mam z tym większego problemu. Przecież nie zabieram rodzicom tym samym całej pensji A jeśli ktoś chce mi w jakikolwiek sposób pomóc i się deklaruje, to wiem, że większą przyjemność takiej osobie sprawi właśnie przyjęcie takiej "pomocy" niż opcja zosia-samosia
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
tweedle a te body z napisami to z pepco?bardzo ladne.
Tak, tak, dzisiaj tak tam wpadłam na szybciora, ale dużo mają fajnych ciuszków, tanich i nienajgorszych jakościowo
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
wrocilamuff kupilysmy wanienke w auchan za 30zl super wanienka a yaka sama w smyku 100 pogielo ich hahaha wogole fajne rzeczy na auchan dla dzieci tez tam kupie co nie co.zmeczylam sie uf zjadlam szparage taaakaaa dobra!zmeczylam sie bardzo ta wyprawa.bylam na chwile u dziewczyn z pracy jak mnie wymacaly po 4,6rak na brzuchu hahaha:-P zaraz z mama do lidla i do tz..no i zrobilam zapasy slodkiego co by mi nie braklo do nast zakupow hahahah
Dotka, a jak tam cenowo z ciuszkami i akcesoriami w Auchan? Bo moglibyśmy podjechać z tż, mamy dość blisko, tylko nie wiem czy jest sens
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
właśnie odgrzewam pierogi z kapustą i grzybami
ostały się w zamrażalniku
Mmm, też dzisiaj zjadłam pierogi, które tż kiedyś tam przywiózł od babci i tak leżakowały w zamrażalniku, czekając na odpowiedni moment
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Super ciuszki
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Fajne te bodziaki

Cytat:
Bardzo fajne, gdzie kupowałaś?
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39994637]A to mój brzuchol w 25 tc, w sukience z Allegro [/QUOTE]
Ślicznie teso, fajna dzianinka
I lustro
Stary 2013-03-26, 20:31   #2513
Neni1984
Zakorzenienie

Oliath te z napisami wymiatają

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Bardzo fajne, gdzie kupowałaś?
Tu:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=26947855

Wszystkich nie wykupiłam, więc można skorzystać
Stary 2013-03-26, 20:33   #2514
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath te z napisami wymiatają
Tego jest kilka stron na All wpisalam po prostu "smieszne body"

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:

Tu:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=26947855

Wszystkich nie wykupiłam, więc można skorzystać
Oby trąba Twojego słonia nigdy nie trafiła w pokrzywy niech Cie trafi, Neni
Kubulek
Stary 2013-03-26, 20:34   #2515
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jutro idę na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia- zabrać ze sobą jakiś notatnik nie?
pewnie będą dawać jakieś ulotki, broszurki, ale notatnik chyba też się przyda
Ja dzis miałam kartke i długopis

Bylismy na pierwszych zajeciach ale tylko na teorii.Jak doniose pozwolenie od gina to bd mogla cwiczyc.
Zajęcia prowadziły 2 położne-sympatyczne wesołe kobitki.Och zeby jedna z nich chociaz byla przy moim porodzie

Podały liste rzeczy do szpitala i opowiadały jak to wyglada porod rodzinny itp. itd.
W sumie to takie organizacyjne sprawy
Moj Tz zadawął pytania,reszta panow siedziała cicho
Za tydzien bedziemy rozmawiac o karmieniu i przerabiac konkretnie ten temat A w polowie kwietnia planowane jest obejrzenie porodówki
Fajnie było i fajnie sie zapowiada
Stary 2013-03-26, 20:34   #2516
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Ja już po wizycie, mały waży już 438 g ale uparciuch mały odwrócił się do nas plecami, główka była w dół, więc nie dał się obejrzeć wcale. Trochę się zmartwiłam bo powiedziała, że mały jest, szczególnie główka mniejsza o tydzień ale kazała się nie martwić bo mieści się w normie, za to mamusia nie mieści się w normie i przybrała przez 4 tygodnie 3,5 kg czyli od poczatku mam 6,5 kg na plusie. Musze więcej chodzić i zdrowiej jeść bo masakra będzie poza tym mam zapalenie układu moczowego, jutro muszę posiew moczu zrobić. Dostałam Furaginum i Pimafucin. Z dobrych wieści to luteinę mam odstawić bo od niej mam infekcję a jak wyleczę infekcję to duphaston zmniejszamy do jednej tabletki dziennie Zdjęcia nie mam żadnego oczywiście.

któraś robiła posiew moczu? jak to się robi? ile kosztuje?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:35   #2517
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Szał zakupowy trwa
Kochana jakie leginsy zamówiłaś, tez musze a nie mogę się na nic zdecydować

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:35   #2518
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Oby trąba Twojego słonia nigdy nie trafiła w pokrzywy niech Cie trafi, Neni
Coś nie tak zrobiłam?
Stary 2013-03-26, 20:39   #2519
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Są meble

Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:39   #2520
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Niby tak, ale większość to są artukuły zużywalne
Ale jeszcze nigdy nie cieszyły mnie tak zakupy patyczków, podpasek, podkładów na WC i innych podobnych

Cytat:
Witam Mamusie

Noby fajnie ze kupiła ale masakra .....
Cytat:
Witam się wieczorkiem
Mama z siostrą już poszły, upiekłyśmy tylko keksa, a pasztety i jakieś mięsko w czwartek zrobimy. Zmęczona jestem i chyba szybko padnę. Mąż jeszcze nie wrócił, też cały dzień na nogach..biedny..a ja mam tylko dla niego kanapki i parówki
Na szkole rodzenia nie było jednak ćwiczeń, położna chciała zrealizować 2 tematy: opiekę prenatalną i zapomniałam drugiego tytułu W ogóle jakaś zmęczona byłam i nie mogłam się skupić. Ale jest coś co zapamiętałam... seks w ciąży A więc to, że można się, jeśli nie ma przeciwwskazań, to każda wie..Położna natomiast wręcz nakazywała seksić się od 38tc. I nie ważne jak stoi nasze libido..czy się chce czy nie -mamy się zmusić sperma ma dobroczynny wpływ na szyjkę macicy.. staje się ona miękka, jak to położna mówiła - odżywiona, nabalsamiona..do porodu jak najbardziej A po stosunku nie lecieć zaraz pod prysznic, tylko poduszka pod pupę, żeby jak najwięcej spermy się wchłonęło

A no i odnośnie pozycji..nie nie!..nie seksualnych! tych do spania to mamy spać jak nam wygodnie, tzn. jak sobie tego życzy dzidziuś. Nie mamy się zmuszać do spania na lewym boku, jeśli wolimy na prawym. Dziecko, gdy jest ułożone główką w dół, to może być odwrócone np. po skosie w jedną stronę..no i może się okazać, że matka kładąc się na lewym boku przewala dziecko tak jakby na twarz, jest mu niewygodnie kopie i ani kobieta nie odpoczywa, a i dziecko się męczy.. a jakby się ułożyła na prawym to bobas leżałby jakby na pleckach i byłby spokojny..
dzieki za kolejne istotne info
Cytat:
OKROPNIE bola mnie pachwiny dzis, ledwo doszlam z przedszkola do domu.

Chyba te 4 h szlifowania krzesla nie za dobrze mi zrobily .
Ale jakie piekne jest (surowe poki co )

dla zdolnego dziecka
Cytat:
O rety, to nie zadzroszczę

A mnie dziś spotkała miła niespodzianka, bo mama stwierdziła, że skoro dziadek (tato mój) kupuje łóżeczko to ona też chce coś kupić, ale ja już tyle nakupiłam to ona mi za coś zwróci kasę. I stanęło, że odda mi kaskę za bujaczek-leżaczek z Fisher Price Super

Nnei wymiatasz wsrod nas z zakupami
Śliczny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości