Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 20:41   #2521
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Moj Tz zadawął pytania,reszta panow siedziała cicho
Za tydzien bedziemy rozmawiac o karmieniu i przerabiac konkretnie ten temat A w polowie kwietnia planowane jest obejrzenie porodówki
Fajnie było i fajnie sie zapowiada
Jaki odważny
Ja też chyba się zdecyduję na szkołę rodzenia .... Pogadam z ginem na kolejnej wizycie. U nas zaczyna się ok 26 tygodnia, więc w połowie kwietnia bym zaczęła
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Ja już po wizycie, mały waży już 438 g ale uparciuch mały odwrócił się do nas plecami, główka była w dół, więc nie dał się obejrzeć wcale. Trochę się zmartwiłam bo powiedziała, że mały jest, szczególnie główka mniejsza o tydzień ale kazała się nie martwić bo mieści się w normie, za to mamusia nie mieści się w normie i przybrała przez 4 tygodnie 3,5 kg czyli od poczatku mam 6,5 kg na plusie. Musze więcej chodzić i zdrowiej jeść bo masakra będzie poza tym mam zapalenie układu moczowego, jutro muszę posiew moczu zrobić. Dostałam Furaginum i Pimafucin. Z dobrych wieści to luteinę mam odstawić bo od niej mam infekcję a jak wyleczę infekcję to duphaston zmniejszamy do jednej tabletki dziennie Zdjęcia nie mam żadnego oczywiście.

któraś robiła posiew moczu? jak to się robi? ile kosztuje?
Posiew? Mi zawsze lekarz pisze "mocz"

6,5 kg to niedużo Ja mam 10 na plusie... Ale od miesiąca waga stoi. Ostatnio zaczęłam nawet po trochę chudnąć Rety żebym tylko nie zapeszyła
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochana jakie leginsy zamówiłaś, tez musze a nie mogę się na nic zdecydować
Zamówiłam od polecanego sprzedawcy od legginsów ciążowych, a legginsy dokładnie takie:
http://allegro.pl/legginsy-getry-cia...093519793.html
http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...093521462.html
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:42   #2522
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór
Ja już po wizycie, mały waży już 438 g ale uparciuch mały odwrócił się do nas plecami, główka była w dół, więc nie dał się obejrzeć wcale. Trochę się zmartwiłam bo powiedziała, że mały jest, szczególnie główka mniejsza o tydzień ale kazała się nie martwić bo mieści się w normie, za to mamusia nie mieści się w normie i przybrała przez 4 tygodnie 3,5 kg czyli od poczatku mam 6,5 kg na plusie. Musze więcej chodzić i zdrowiej jeść bo masakra będzie poza tym mam zapalenie układu moczowego, jutro muszę posiew moczu zrobić. Dostałam Furaginum i Pimafucin. Z dobrych wieści to luteinę mam odstawić bo od niej mam infekcję a jak wyleczę infekcję to duphaston zmniejszamy do jednej tabletki dziennie Zdjęcia nie mam żadnego oczywiście.

nie robiłam wiec nie wiem......Moze Perse kojarzy
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995669]Hej.

Są meble

Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta [/QUOTE]
superanckie Tez mi sie w takim stylu podobają
Stary 2013-03-26, 20:45   #2523
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Nnei wymiatasz wsrod nas z zakupami
Oj wymiatam-kasę z konta

Perse
super ten komplet
Stary 2013-03-26, 20:46   #2524
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Zamówiłam od polecanego sprzedawcy od legginsów ciążowych, a legginsy dokładnie takie:
http://allegro.pl/legginsy-getry-cia...093519793.html
http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...093521462.html

Dziękuję! Jutro sobie zamówię

a teraz Dobranoc

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:49   #2525
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki odważny
Ja też chyba się zdecyduję na szkołę rodzenia .... Pogadam z ginem na kolejnej wizycie. U nas zaczyna się ok 26 tygodnia, więc w połowie kwietnia bym zaczęła
Pewnie,zapisz sie.Zawsze sie jakos oswoimy z nadchodzącym małymi krokami porodem

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Oj wymiatam-kasę z konta
[B]
ale w szczytnym celu

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

A gdzie Margosia i Enleeve???????????????????????
Stary 2013-03-26, 20:49   #2526
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
TESO to ta, na ktora tez sie czailam i w koncu odpuscilam, bo za duzo kasy rozwalam ostatnio?? mniammmi, pieknie sie prezentujecie w duecie
nooo to ta dzięki no ale nie wyglądam tak ponętnie jak ta laska z aukcji he he

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-03-26 o 20:54
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:50   #2527
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie,zapisz sie.Zawsze sie jakos oswoimy z nadchodzącym małymi krokami porodem
No właśnie na to liczę
Tylko TŻ nie będzie ze mną chodził i za bardzo połączenia autobusowego nie mam -będę musiała zasuwać pół godziny z buta a potem dopiero autobusem. No ale szkoła darmowa i przy szpitalu, w którym planuję rodzić
Stary 2013-03-26, 20:58   #2528
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dziewczynki,bardzo dziękuję wam za ciepłe słowa i kcikasy za wizytę u pulmunolog Miałyście rację, dzidzia się dziś bardziej uaktywniła,tak więc jestem spokojna i szczęśliwa Kopał/a mnie jak dłużej posiedziałam w pociągu i jak wróciłam do domu i poleżałam. Zauważyłam wzrost aktywności przy odsłonięciu brzuchola na światło-lampa zapalona a ja leżałam z zadartą bluzką dłuższą chwilę i obserwowałam jak mi brzuch drga Muszę się pochwaić,że mam już wanienkę (tą ikeowską) i wcale nie wydaje mi się za mała Wręcz przeciwnie. Oczywiście będąc w większym mieście dziś nie mogłam sobie odmówić Burger kinga Wtrąbiłam whoopera junior, 2 kubki pepsi, potem stwierdziłam że jeden hamburger będzie się stanowczo zbyt samotnie czuł w żołądku więc poprawiłam drugim i małymi frytkami, a potem jeszcze ciastko ulubione hot blondie no i w rezultacie siedziałam dobre 10min zanim się mogłam ruszyć po takim obżarstwie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628]Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę.
Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....
No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni....
Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej...

Potem szłam na targ po pyszny chlebek i jak zobaczyłam kolejkę do piekarni, to myślałam, że mi oczy wyjdą z orbit. Chyba z 30 ludzi...[/QUOTE]

Perse, to ja dziś byłam w nowym Rossmanie-otwarcie,kupa ludzi i kolejka taka,że nigdy takiej długiej nie widziałam,po długości całego Rossmana się ciągnęła i zakręcała w następną alejkę Ale,że nie miałam zamiaru w niej stać,to zrobiłam zakupy i idę do jednej z kasjerek,mówię "Dzień dobry,jestem w 6 miesiącu ciąży,czy jest szansa na ominięcie kolejki,bo nie dam rady tyle wystać?" Pani bardzo życzliwa i miła mówi że jasne,nie ma problemu,a jeśli się ludzie będą ciskać to im krzyknie że obsługuje kobietę w ciąży Ale nikt się na szczęście nie ciskał
Stary 2013-03-26, 20:59   #2529
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie na to liczę
Tylko TŻ nie będzie ze mną chodził i za bardzo połączenia autobusowego nie mam -będę musiała zasuwać pół godziny z buta a potem dopiero autobusem. No ale szkoła darmowa i przy szpitalu, w którym planuję rodzić
U mnie tez za free i w moim szpitalu w ktorym bd rodzic.Znajome mowiły ze jest duze prawdopodobienstwo ze mozna trafic na polozną z SR
Ja akurat mam blisko ,i autobusem i autkiem.A Tż zapowiedzial ze nie bedzie na wszystkie zajęcia chodził ale juz ja sie postaram zeby był
Na cwiczeniach wszystkich byc nie musi bo u nas na sali nie ma miejsca zeby je w parach robic ale fajnie jak pare razy zobaczy co i jak zeby mnie w domu motywowac i zebym codziennie te 15 min cwiczyła.
Polozna mowila ze bedą fajne zajecia dla tatusiów jak bedą uczyć kapać maluszki
Stary 2013-03-26, 21:00   #2530
tweedledee
Zakorzenienie

Dzięki Neni zawsze to 3 bodziaki do przodu
Stary 2013-03-26, 21:01   #2531
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczynki,bardzo dziękuję wam za ciepłe słowa i kcikasy za wizytę u pulmunolog Miałyście rację, dzidzia się dziś bardziej uaktywniła,tak więc jestem spokojna i szczęśliwa Kopał/a mnie jak dłużej posiedziałam w pociągu i jak wróciłam do domu i poleżałam. Zauważyłam wzrost aktywności przy odsłonięciu brzuchola na światło-lampa zapalona a ja leżałam z zadartą bluzką dłuższą chwilę i obserwowałam jak mi brzuch drga Muszę się pochwaić,że mam już wanienkę (tą ikeowską) i wcale nie wydaje mi się za mała Wręcz przeciwnie. Oczywiście będąc w większym mieście dziś nie mogłam sobie odmówić Burger kinga Wtrąbiłam whoopera junior, 2 kubki pepsi, potem stwierdziłam że jeden hamburger będzie się stanowczo zbyt samotnie czuł w żołądku więc poprawiłam drugim i małymi frytkami, a potem jeszcze ciastko ulubione hot blondie no i w rezultacie siedziałam dobre 10min zanim się mogłam ruszyć po takim obżarstwie

Perse, to ja dziś byłam w nowym Rossmanie-otwarcie,kupa ludzi i kolejka taka,że nigdy takiej długiej nie widziałam,po długości całego Rossmana się ciągnęła i zakręcała w następną alejkę Ale,że nie miałam zamiaru w niej stać,to zrobiłam zakupy i idę do jednej z kasjerek,mówię "Dzień dobry,jestem w 6 miesiącu ciąży,czy jest szansa na ominięcie kolejki,bo nie dam rady tyle wystać?" Pani bardzo życzliwa i miła mówi że jasne,nie ma problemu,a jeśli się ludzie będą ciskać to im krzyknie że obsługuje kobietę w ciąży Ale nikt się na szczęście nie ciskał

Prosze..trafiłaś na normalnych ludzi
Stary 2013-03-26, 21:02   #2532
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Pamietacie mnie jeszcze??

Dziś przeżyłam szok, jak zobacyzłam co teściowa kupiła. Najpierw sie ucieszyłam, bo mówi że ma rożek, kocyk i skarpetki.
Wszystko ładnie pięknie, ale ... wszystko jest piekielnie różowe
masakra jakaś. Jeszcze chce kupić pościel do łóżeczka, mam nadzieje, że nie kupi różowej bo sie wsciekne. Nie podoba mi sie to i to bardzo juz 100razy wolałabym żółte, beżowe lub zielone lub jakies wieeelokolorowe, normalnie myślałam ze sie popłacze jak to zobaczyłam
Moja mama też kupuje tylko różowe, więc ja będę strzelać w inne kolory Mój tż mówi dzisiaj do mnie:

A czemu te ubranka są wszsytkie różowe

To mówię, bo to będzie dziewczynka i widocznie innych w sklepach nie ma

dzoan

Ciekawe rzeczy, tylko jak teraz moje libido przepadło, to pod koniec myślę, że wogóle nie podołam takimwyczynom

Cytat:
Poza tym moje dziecko zajelo 5 miejsce w wojewodztwie w olimpiadzie jezyka hiszpanskiego powiedzialo, ze za rok zajmie pierwsze

Straszna cisza tutaj dzis
Gratulacje dla dolnje córci

Cytat:
W związku z tym znów zaszalałam i kupiłam 18 par takich bazowych bodziaków Za 60 zł już z przesyłką
9 par na 0-3 miesiąca i 9 par na 3-6 miesięcy Załączam niektóre z nich.
Będą super do kolorowych półśpiochów, które zaraz planuje zakupić
Gratuluję bazy

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39994637]A to mój brzuchol w 25 tc, w sukience z Allegro [/QUOTE]

Bardzo ładnie się prezentuje

Cytat:
A ja sie znow nie oparlam, i zalicytowalam
No ale jak mialam NIE licytowac??!!
Zwłaszcza ta ostatnia

Cytat:
Dobry wieczór

Gratulację za wiytę

Ja robiłam posiew, nie powiem ile kostuje bo robiłam na nfz. Ale kupujesz pojemnik w aptece na siuśki, mówisz, że do posiewu (jak dla mnie normalny jałowy kubek) i sikasz i zanoszisz do labka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995669]Hej.

Są meble

Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta [/QUOTE]

Cytat:
No właśnie na to liczę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:04   #2533
Neni1984
Zakorzenienie

Baloniku no to super

Mój kot chodzi po domu i szpera mi po szafkach z nudów
Stary 2013-03-26, 21:05   #2534
Rockyyy
Zakorzenienie

Chciałam ogarnąć szafe w sypialni.Tż grzecznie powwyciągał rzeczy z górnych pólek,umył je i spowrotem poukładał tak jak nadzorca czyli ja mu nakazalam.Ale swojej czesci dolnej nie dam rady.Tak mnie kręgosłup boli

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Baloniku no to super

Mój kot chodzi po domu i szpera mi po szafkach z nudów
Jak umyłam dziś podłoge w łazience to na czystych bielutkich kafelkach miałam odbite łapki bo moj kłapouchy Pies musiał sprawdzic czy tam akurat teraz nie ma nic ciekawego
Stary 2013-03-26, 21:07   #2535
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Dzięki Neni zawsze to 3 bodziaki do przodu
Też kupiłaś na tej aukcji?

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Jak umyłam dziś podłoge w łazience to na czystych bielutkich kafelkach miałam odbite łapki bo moj kłapouchy Pies musiał sprawdzic czy tam akurat teraz nie ma nic ciekawego

Świeżo umyta podłoga jest zawsze bardzo ciekawa

Mnie najbardziej wkurza jak otwiera mi szafy przesuwane, bo później muszę iść i za nim pozamykać
Stary 2013-03-26, 21:08   #2536
Rockyyy
Zakorzenienie

Tż w koncu załozył konto na Allegro Trzeba zacząc po wypłacie zamawiac
Stary 2013-03-26, 21:08   #2537
Oliath
Zakorzenienie

Ktoras reflektuje?...
http://allegro.pl/3-sztuki-body-z-kr...130721422.html
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:09   #2538
surka
Zakorzenienie

czerwony_balonik

Super, że dzidzia dzisij taka aktywna
Stary 2013-03-26, 21:12   #2539
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie najbardziej wkurza jak otwiera mi szafy przesuwane, bo później muszę iść i za nim pozamykać
Jak był szczeniakiem to jak nie dosunęłam szafy to wbijał miedzy ciuchy,zakopywał sie ze tylko czubek noska mu wystawał i chrapał smacznie

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Kobitki ide się kąpać i nyny.Kręgosłup mnie strasznie boli.Do jutra żabki
Słodkich snów
Stary 2013-03-26, 21:12   #2540
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam szok, jak zobacyzłam co teściowa kupiła. Najpierw sie ucieszyłam, bo mówi że ma rożek, kocyk i skarpetki.
Wszystko ładnie pięknie, ale ... wszystko jest piekielnie różowe
masakra jakaś. Jeszcze chce kupić pościel do łóżeczka, mam nadzieje, że nie kupi różowej bo sie wsciekne. Nie podoba mi sie to i to bardzo juz 100razy wolałabym żółte, beżowe lub zielone lub jakies wieeelokolorowe, normalnie myślałam ze sie popłacze jak to zobaczyłam
Zasugeruj jej może, że nie przepadasz za różowym... Bo tak wszystko co kiedykolwiek będzie kupować będzie w tym kolorze. Nie wiem czy umiałabym się powstrzymać od okazania reakcji w takiej chwili

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A no i odnośnie pozycji..nie nie!..nie seksualnych! tych do spania to mamy spać jak nam wygodnie, tzn. jak sobie tego życzy dzidziuś. Nie mamy się zmuszać do spania na lewym boku, jeśli wolimy na prawym. Dziecko, gdy jest ułożone główką w dół, to może być odwrócone np. po skosie w jedną stronę..no i może się okazać, że matka kładąc się na lewym boku przewala dziecko tak jakby na twarz, jest mu niewygodnie kopie i ani kobieta nie odpoczywa, a i dziecko się męczy.. a jakby się ułożyła na prawym to bobas leżałby jakby na pleckach i byłby spokojny..
Jeśli wygodnie nam spać na plecach i nie czujemy przy tym, że słabniemy, co wskazywałoby na ucisk głównej aorty i niedotlenienie, to też możemy tak sobie spać (no i jeśli dzidziol się nie buntuje ).
No i dobrze. Mi się znacznie lepiej śpi na prawej stronie, a rano i tak często budzę się na plecach. Martwiłam się nie raz, że nie dotleniam odpowiednio dziecka, ale ulżyło mi trochę teraz

Cytat:
Poza tym moje dziecko zajelo 5 miejsce w wojewodztwie w olimpiadzie jezyka hiszpanskiego powiedzialo, ze za rok zajmie pierwsze
dla twojego dziecka
P.S. Hiszpański jest super

Cytat:
A mnie dziś spotkała miła niespodzianka, bo mama stwierdziła, że skoro dziadek (tato mój) kupuje łóżeczko to ona też chce coś kupić, ale ja już tyle nakupiłam to ona mi za coś zwróci kasę. I stanęło, że odda mi kaskę za bujaczek-leżaczek z Fisher Price Super

W związku z tym znów zaszalałam i kupiłam 18 par takich bazowych bodziaków Za 60 zł już z przesyłką
9 par na 0-3 miesiąca i 9 par na 3-6 miesięcy Załączam niektóre z nich.
Będą super do kolorowych półśpiochów, które zaraz planuje zakupić
Fajnie, że tak zaproponowali Moi coś mówili o wózku, ale póki co temat ucichł.

Genialne niektóre

Cytat:
Ja dzis miałam kartke i długopis

Bylismy na pierwszych zajeciach ale tylko na teorii.Jak doniose pozwolenie od gina to bd mogla cwiczyc.
Zajęcia prowadziły 2 położne-sympatyczne wesołe kobitki.Och zeby jedna z nich chociaz byla przy moim porodzie

Podały liste rzeczy do szpitala i opowiadały jak to wyglada porod rodzinny itp. itd.
W sumie to takie organizacyjne sprawy
Moj Tz zadawął pytania,reszta panow siedziała cicho
Za tydzien bedziemy rozmawiac o karmieniu i przerabiac konkretnie ten temat A w polowie kwietnia planowane jest obejrzenie porodówki
Fajnie było i fajnie sie zapowiada
Kolejne pozytywne wrażenia Chyba większość z nas jest zadowolona z pierwszych spotkań Oby następne takie były też

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
O matko ile ty zmieściłaś tego do siebie W życiu nie zjadłabym nawet połowy

Perse bardzo ładne meble Lubię taki styl A w tle dostrzegłam stół z krzesłami, jaki mieliśmy w kuchni Jeszcze w Lublinie i póki co tam został... Może kiedyś go przywieziemy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:12   #2541
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
J
Posiew? Mi zawsze lekarz pisze "mocz"

6,5 kg to niedużo Ja mam 10 na plusie... Ale od miesiąca waga stoi. Ostatnio zaczęłam nawet po trochę chudnąć Rety żebym tylko nie zapeszyła

muszę posiew zrobić bo z normalnego badania moczu wyszło, ze mam zapalenie dróg moczowych.
U ciebie tych 10 nie widać bo wcześniej ważyłaś mało a ja już do 80 prawie doszłam

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
M

Gratulację za wiytę

Ja robiłam posiew, nie powiem ile kostuje bo robiłam na nfz. Ale kupujesz pojemnik w aptece na siuśki, mówisz, że do posiewu (jak dla mnie normalny jałowy kubek) i sikasz i zanoszisz do labka
dzięki za informację, kupiłam taki właśnie pojemniczek i jutro zaniosę

nadrobię was jutro bo dzisiaj już nie bardzo mam siłę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:14   #2542
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Fajowe
Stary 2013-03-26, 21:17   #2543
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nie wiem czy umiałabym się powstrzymać od okazania reakcji w takiej chwili
Zalezy od stosunku do darczyncy
Kubulek
Stary 2013-03-26, 21:18   #2544
idzia111
Zakorzenienie

Zniknęłam dziś

Uwaga do dziewczyn co biora femibion natal 2. W aptekach podnoszą ceny, bo w hurtowniach podnoszą itp. U mnie w aptece były za 49 a teraz jest za 59

Nie kupiłam bo sie załamałam, żeby tyle na witaminy wydać. Wziełam w zamian vita-miner prenatal + DHA. Zapłaciłam za nie 22zł. Różnica kolosalna. Tylko nie wiem czy one sa ok. w nich jest już magnez i żelazo. Jod tak samo jak w femibionie, no i DHA. Może któraś zerknie na skład na necie?

Ja Wam powiem, że synek jest wybawieniem dla mojego portfela Rzeczy dla chłopców te co widziałam są takie nijakie, są bo są, a dla dziewczynek śliczne, że szok. Zostawiłabym w sklepach pół wypłaty, a tak kupię to co trzeba i już.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:18   #2545
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Tż w koncu załozył konto na Allegro Trzeba zacząc po wypłacie zamawiac
Nie wie co uczynił

Ja to się ustawiłam - konto na allegro jest TŻ i jego wypłata jest na moim koncie
Wczoraj klikam i klikam, a na pocztę TŻ co raz przychodzą wiadomości "Właśnie kupiłeś ... ". Każda wiadomość oznajmiona oczywiście sygnałem dziękowym o brzmieniu klaksona samochodowego TŻ w końcu patrzy na mnie, ja na niego i pytam " A ciebie to na to wszystko stać?"
Jego mina bezcenna
Stary 2013-03-26, 21:19   #2546
Oliath
Zakorzenienie

Z cyklu "Życiowe Refleksje": posiadanie wiekszej liczby dzieci wiaze sie nieuchronnie z dyskomfortem oczekiwania na wolną łazienkę .
Kubulek
Stary 2013-03-26, 21:20   #2547
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Ja Wam powiem, że synek jest wybawieniem dla mojego portfela Rzeczy dla chłopców te co widziałam są takie nijakie, są bo są, a dla dziewczynek śliczne, że szok. Zostawiłabym w sklepach pół wypłaty, a tak kupię to co trzeba i już.
Źle szukasz

Ja biorę zwykły Vita-miner
Stary 2013-03-26, 21:20   #2548
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Zniknęłam dziś

Uwaga do dziewczyn co biora femibion natal 2. W aptekach podnoszą ceny, bo w hurtowniach podnoszą itp. U mnie w aptece były za 49 a teraz jest za 59

Nie kupiłam bo sie załamałam, żeby tyle na witaminy wydać. Wziełam w zamian vita-miner prenatal + DHA. Zapłaciłam za nie 22zł. Różnica kolosalna. Tylko nie wiem czy one sa ok. w nich jest już magnez i żelazo. Jod tak samo jak w femibionie, no i DHA. Może któraś zerknie na skład na necie?

To ja już się właśnie chyba na tą podwyżkę załapałam, bo 2tyg płaciłam za ten femibion 64zł To ci dopiero masakra
Stary 2013-03-26, 21:21   #2549
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak był szczeniakiem to jak nie dosunęłam szafy to wbijał miedzy ciuchy,zakopywał sie ze tylko czubek noska mu wystawał i chrapał smacznie
Fajnie musiał wyglądać

A teraz uciekam myć się i potowarzyszę tż podczas oglądania meczu

Raczej nie uda mi się wejść z rana, więc już zaciskam za jutrzejsze wizyty

Miłej nocki
Stary 2013-03-26, 21:22   #2550
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wie co uczynił

Ja to się ustawiłam - konto na allegro jest TŻ i jego wypłata jest na moim koncie
Wczoraj klikam i klikam, a na pocztę TŻ co raz przychodzą wiadomości "Właśnie kupiłeś ... ". Każda wiadomość oznajmiona oczywiście sygnałem dziękowym o brzmieniu klaksona samochodowego TŻ w końcu patrzy na mnie, ja na niego i pytam " A ciebie to na to wszystko stać?"
Jego mina bezcenna

Też będę musiała tak za niedługo zrobić, bo dzisiaj właśnie tymi bodziakami wyczyściłam resztki z konta

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości