Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 07:24   #2611
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Witam sie przy sniadanku w 26 tc
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 07:43   #2612
fiazo
Zakorzenienie

Dzien dobry.Wstalam do pracy i zrezygnowalam.cos mnie zaczyna brac i wole 1dzien w domu posiedziec niz tydzien z goraczka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 07:47   #2613
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzien dobry.Wstalam do pracy i zrezygnowalam.cos mnie zaczyna brac i wole 1dzien w domu posiedziec niz tydzien z goraczka
I slusznie , odpoczywaj.

Ok, ja pojedzona, pies wysiurkany, biore sie za przewijaczek troche mi lepiej po nocy, trzeba pocwiczyc aerobik z papierem sciernym zeby za duzo na All nie przesiadywac

Gratki pelnym tygodniom , kciuczki za wizyty
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 07:50   #2614
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Ja już po wizycie, mały waży już 438 g ale uparciuch mały odwrócił się do nas plecami, główka była w dół, więc nie dał się obejrzeć wcale. Trochę się zmartwiłam bo powiedziała, że mały jest, szczególnie główka mniejsza o tydzień ale kazała się nie martwić bo mieści się w normie, za to mamusia nie mieści się w normie i przybrała przez 4 tygodnie 3,5 kg czyli od poczatku mam 6,5 kg na plusie. Musze więcej chodzić i zdrowiej jeść bo masakra będzie poza tym mam zapalenie układu moczowego, jutro muszę posiew moczu zrobić. Dostałam Furaginum i Pimafucin. Z dobrych wieści to luteinę mam odstawić bo od niej mam infekcję a jak wyleczę infekcję to duphaston zmniejszamy do jednej tabletki dziennie Zdjęcia nie mam żadnego oczywiście.

któraś robiła posiew moczu? jak to się robi? ile kosztuje?
Brawa za wizytę A zapalenie na pewno szybko uda się wyleczyć

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie, u malucha wsio ok, płci na tym sprzęcie nie poznamy niestety, ale nic straconego - 4.04 połówkowe u innego doktorka. U mojego wizyta 16.04 (Enleeve proszę o dopisanie, jeśli zauważysz ). Nie mierzyliśmy maluszka, dr pooglądał serduszko, tętno w normie. Dla śmiechu zmierzył maluchowi stopę - całe 31mm
Na fotelu wszystko ok, szyjka trzyma, nic niepokojącego się nie dzieje.
Ciśnienie po kawie miałam dziś 115/70... Waga - U(waga) - od ostatniej wizyty -1,5kg w dół, więc w sumie jestem do tyłu 3,5kg
Lecę do łóżka, bo normalnie głowa mi sama opada

Do jutra. Śpijcie słodko!
Brawa za wizytę, ale lanie za wagę. Mam nadzieję, że się nie odchudzasz? Dzieciątko zabiera sobie co potrzebuje, ale twój organizm po ciąży będzie wykończony, a maluchowi zdrowa i silna mamusia jest bardzo potrzebna.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ufff już jestem

Tak po krótce...

Wito to dalej Wito
Ma już 55o g tak, ze sporo Pomiary ok, serducho bije, jedynie co zastanawiał się gin, że nie za bardzo widzi..żołądek...ale mówi, że jak pusty to słabo widać...i tak myślę...że może za mało daję mu jeść...w sumei jadła ok 16...a zanim na badanie weszłam była 20..czy to możliwe, że dziecko juz by nic nie miało w żołądku????
Mówił, zeby to kontrolować...Mam nadz. że to tylko oznaka tego, że zjadłam o 16 i potem nic...ale kto przewidział że bedzie 1,5 h poślizgu...?

Załączam Wam face mojego synalka
Rzeczywiście od ostatniego posiłku minęło troszkę i to może dlatego.Będzie dobrze. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hehe, będę rolnikiem. Rzeżucha ładnie rośnie Nakupiłam dużo jej, bo mam taką ochotę. Lubicie?
Bardzo lubię Uwielbiam. Moja też jest już spora, ale w tym roku nie pachnie tak jak zawsze. Nie wiem dlaczego?! Muszę wsadzić w nią nos, żeby poczuć zapach.

Cytat:
U nas w tę sobotę przestawiają czas.

Właśnie dziewczyny pamiętajcie !!! Z soboty na niedzielę jest przestawienie czasu, godz. do przodu. O losie na rezurekcję zamiast na 6 idziemy jakby na 5
Aj, zepsułaś mi dzień. To już teraz? Ja jak wstanę na tę rezurekcję? Kolejną mszę mamy u siebie o 10:30, więc na szybko musielibyśmy przygotować i jeść śniadanie i nie byłoby tak rodzinnie i świątecznie jak być powinno, więc tylko rezurekcję biorę pod uwagę.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A, zapomniałam napisać, że u mnie sypie śnieg i jestem w tego powodu wściekła
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 07:51   #2615
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Gratki

Cytat:
Miłego odpoczynku

Ja ide do kościoła zawsze na 6wieczorem. Nie przezylabym wstanie o 4:30 zeby zdarzyć na 6rano do kościoła.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-03-27 o 07:54
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 07:53   #2616
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Bry.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Perse, to ja dziś byłam w nowym Rossmanie-otwarcie,kupa ludzi i kolejka taka,że nigdy takiej długiej nie widziałam,po długości całego Rossmana się ciągnęła i zakręcała w następną alejkę Ale,że nie miałam zamiaru w niej stać,to zrobiłam zakupy i idę do jednej z kasjerek,mówię "Dzień dobry,jestem w 6 miesiącu ciąży,czy jest szansa na ominięcie kolejki,bo nie dam rady tyle wystać?" Pani bardzo życzliwa i miła mówi że jasne,nie ma problemu,a jeśli się ludzie będą ciskać to im krzyknie że obsługuje kobietę w ciąży Ale nikt się na szczęście nie ciskał
i dla Ciebie, bo egzekwujesz swoje PRAWA i dla kasjerki, że była taka miła.

Cytat:
Z cyklu "Życiowe Refleksje": posiadanie wiekszej liczby dzieci wiaze sie nieuchronnie z dyskomfortem oczekiwania na wolną łazienkę .
wystarczy, że w domu są dziewczynki U mnie byłam ja i moja siostra i jak ja się zabarykadowałam w łazience, to wszyscy wiedzieli, że godzina z głowy....
A u Ciebie będą 3+ Ty, więc... w tym domku ile macie łazienek?

Cytat:
Wito to dalej Wito
Ma już 55o g tak, ze sporo Pomiary ok, serducho bije, jedynie co zastanawiał się gin, że nie za bardzo widzi..żołądek...ale mówi, że jak pusty to słabo widać...i tak myślę...że może za mało daję mu jeść...w sumei jadła ok 16...a zanim na badanie weszłam była 20..czy to możliwe, że dziecko juz by nic nie miało w żołądku????
Mówił, zeby to kontrolować...Mam nadz. że to tylko oznaka tego, że zjadłam o 16 i potem nic...ale kto przewidział że bedzie 1,5 h poślizgu...?

Załączam Wam face mojego synalka
piękny
A może akurat wysiusiał wody płodowe i nie było widać? Żołądek to taki malutki czarny pęcherzyk, może się skurczył

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ale to nie ma, ze ciezarne bez kolejki wchodza czy cos? Szok!
no i nie wiem ludzie to jezyka w gebie nie maja czy to wstyd powiedziec kto ostatni jest? Masakra jakas

Ja ostatnio stalam w Pl sklepie ser kupic i bylo przedemna dwie babki. Zadna nie ustapila mi zebym poszla bez kolejki bo przeciez ja gruba jestem, a nie w ciazy

JAk jezdzilam tutaj w USA autobusem to zauwazylam, ze mlodzi ludzie, ktorzy wracali z liceum w ogole nie respektowali tego zeby ustapic miejsca starszej osobie czy kobiecie w ciazy. Nie wiem moze to w tej jednej lini akurat takie bydlo jezdzilo.
W Pl tez pamietam, ze sie jakos nie wychylali z tym,ale nie bylo az tak zle. Tutaj szoku doznalam bo dla mnie to jest niedopomyslenia zeby osoba starsza z laska stala ledwo na nogach i sie hustala na boki.
Wstyd. Moze ja jestem poprostu juz starej daty i nie czaje dzisiejszej mlodziezy
Ja nie raz czytałam/słyszałam, że w różnych krajach nie ma takiego zwyczaju ustępowania miejsca...
Dla mnie to zwyczajnie kwestia wychowania :/

Wczoraj padłam jak kawka, byłam taka wymęczona tymi meblami (tzn. nerwami zw. z oczekiwaniem na nie).

Dziękuję za miłe słowa odnośnie mebelków

A zaraz się zbieram na wizytę.....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 07:56   #2617
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
przypomniałaś mi, że jutro mam swoje pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
i mąż nie może iść jutro wyjątkowo ze mną, mam nadzieję, że nie będę się czuła się jakoś wyjątkowo osamotniona
U mnie pierwsze zajęcia były organizacyjne..wypełniani e papierków, bo do refundacji nfz potrzebują i zapoznanie z tematami jakie będziemy omawiać. Mąż nie powinien być niezbędny Mój idzie ze mną po raz pierwszy za tydzień, a to już 4 z kolei spotkanie..będą tematy odnośnie oznak zbliżającego się porodu - żeby panowie nie panikowali za szybko

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Wrzucam Wam Afrykę raz jeszcze, bo do niej mam oświetlenie ledowe pod sufitem Specjalnie dla Was załoniłam rolety i włączyłam ledy Wyglądają jakby świeciły na różowo, ale to przez mój tel Świecimy je głównie na pomarańczowo, bo wtedy jest klimatycznie, ale można też na zielono, biało, fioletowo, żółto, niebiesko i naprzemiennie-jak na dyskotece
Eee..nieźle to wygląda bardzo klimatycznie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj musialam pojechac do lekarza bo w niedziele stracilam glos i mowilam tylko szeptem. Dzis juz troche mnie slychac ale wole szeptac. Zapalenie krtani i jak narazie bez antybiotyku. A ja juz w sobote jak lepiej sie poczulam to biegalam i sprzatalam i sie dorobilam. Maz rano niunia zawozi do szkoly a kolezanki odbieraja bo mi lekarz zabronil z domu wychodzic ale obiad i mycie naczyn niestety musialam sama ogarnac
zdrówka

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Mialam bole takie jak na miesiaczke, potem zaczal twardniec brzuch i szyjka zaczela sie skracac i trzeba bylo zalozyc krazek, czyli pessar. Pomaga on przy skracaniu i pozwala donosic ciaze.
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Tak rzucialam okiem na Wasze plany swiateczne i fajnie macie, a ja nawet nie pojde z koszyczkiem tż mnie pociesza ze za rok pojdziemy we trojke. Ale jakos tak dla mnie to dziwnie...
Odpoczywaj
Nie przejmuj się, ja z koszyczkiem nie idę, bo go nie mam a jak chciałam kupić, to mąż stwierdził, żebyśmy dali sobie spokój ze święconkami w tym roku, bo i tak idziemy na śniadanie wielkanocne do rodziców..uległam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:01   #2618
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Ja ide do kościoła zawsze na 6wieczorem. Nie przezylabym wstanie o 4:30 zeby zdarzyć na 6rano do kościoła.
U nas w wioseczce nie ma wieczornej mszy. Co niedzielę o 7:00 i 10:30, a w święta wiadomo rezurekcja więc 6:00 i 10:30. Zawsze chodzę na 10:30, ale w Wielkanoc jak tu się cieszyć śniadaniem rodzinnym kiedy trzeba spoglądać na zegarek, bo o 10:15 trzeba z domu wyjść.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:04   #2619
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry słonecznie!
Tak ładnie świeci ze szkoda spać.
Cytat:
hehe, będę rolnikiem. Rzeżucha ładnie rośnie Nakupiłam dużo jej, bo mam taką ochotę. Lubicie?
lubie)

Cytat:

Zapomnialam, ze w Pl sa takie wysokie wanny. Moja jest mega niska wiec bedzie dobrze w wannie.

Ale obczajam jeszcze wanienke na zlew w kuchni http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3247567
Jest jeszcze cos takiego dla maluszka http://www.toysrus.com/product/index...ductId=4014798 ,ale nie wiem sama czy to by robilo.

enlevee - czy moglabys poprawic moj nick na pierwszej stronie z 07 na 7. Czuje sie jak James Bond

elaine-blath - nie no niby tak,ale i tak zawsze sa jakies prezenty wiec mozna by choc taka wishlist zrobic.
Nawet ta Chrzciny potem mozna zrobic jakas liste co sie chce i nie trzeba wybierac jakis mega drogich rzeczy. Ziarnko do ziarnka i sie zbierze miarka. Na jakas droga rzecz to moga sie np.dwie czy trzy kolezanki zlozyc i juz prezent jest

Tak samo jak na slub jest Bridal shower i zeby wlasnie nie bylo, ze sie dostanie potem kilka kompletow tej samej poscieli czy 5 zelazek jak to w mojej mamy przypadku bylo to wlasnie robi sie taki wishlist w jakims sklepie i ludzie skladaja sie razem etc.

Halloween juz w Pl jest to i tylko patrzec jak BS bedzie

Mysle, ze Amerykanie maja dobre pomysly

Norton mi pokazal, ze wizaz ma wirus
oczywiscie ze masz racje,zawsze można zrobić taka listę.zawsze też można zorganizować baby shower) to jest coraz popularniejsze w PL. Sama coś takiego koleżance robiłam,bo mi się ten zwyczaj bardzo podoba.

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

nie wiem cy dam radę nadrobić wczorajszy dzień, ale spróbuję później
wczoraj oficjalnie rozpoczęliśmy tydzień22 i Młode z tej okazji się rozleniwiło i postanowiło niewiele fikać jak dobrze pójdzie to lecę dziś do gina sprawdzać co tam TicTac ma między nogami trzymajcie kciuki żeby w końcu trochę je rozchylił
i ja trzymam kciuki za pozostałe wizyty
gratki!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witajcie
Nadrabiania a nadrabiania mam Poszalałyście nieco wczoraj.
Kiepsko mi się wstawało dzisiaj, aż zaczynam myśleć czy by nie wziąć wolnego w piątek. Brakuje mi snu..Tak 2 godz więcej i byłoby mi znacznie lepiej
Dobra, idę czytać, bo jak wstaniecie, to będę miała tego spamu więcej
powinnaś się wysypiac,to B.wazne.pomysl nad kilkoma dniami wolnego.
Cytat:
gratki zakupoholiczko)

Cytat:
zdrówka!lepiej wyprzeć niż potem walczyć z choroba nie wiadomo ile

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:06   #2620
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000612]
Ja nie raz czytałam/słyszałam, że w różnych krajach nie ma takiego zwyczaju ustępowania miejsca...
Dla mnie to zwyczajnie kwestia wychowania :/
.[/QUOTE]

witam!

piszesz, że to kwestia wychowania, zgadzam się!
wychowania w pewnej kulturze)
trzeba o tym pamiętać, że to którą rękę się na powitanie wyciąga, czy pierwszeństwo mają kobiety czy mężczyźni, to zależy od kultury w której się wychowujemy)

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

a ja jestem i Was podczytuję, ale coś ostatnio nie umiem się wbić w rozmowę)

teraz ja zwykle do pracy zmykam, także postaram się być bardziej aktywna po 15)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:09   #2621
Samantha7
Zakorzenienie

U mnie w domu rodzinnym największym blokerem łazienki jest moj najmłodszy brat.
W moim domu to Tz siedzi dłużej i sie piekni.

Ja odkąd jestem w ciazy to niecierpie sie myć i jestem leniem do kwadratu. I dzis np.myslcie co chcecie ńie myje sie i nawet make up nie zmywam i może zeby umyje. Moooooze.

Dzień brudasa

Perse - zgadzam sie

Miłej wizyty

Anulka - ja jadę do sąsiedniej wioski Mieszkam na przedmieściach na wsi
U mnie jest tylko amerykański kościół.

Stary 2013-03-27, 08:11   #2622
sarna405
Zadomowienie

cześć
Oliath gratuluję 26 tc

ale wy się martwicie tą wagą że tyjecie że spada- ja jestem jakaś inna chcę przytyć i lekarz mi też marudzi zaszłam w ciąże przy wadze 48,6 a mam dopiero 53 a to już 18 tc zaraz jutro 19
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:12   #2623
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
... jeny ale to leci !

Cytat:
Poleż kochana, bo chyba jakieś wirusy latają i wszyscy chorzy. Lepiej się wykuruj zanim się zaczęło na dobre !

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000612]Bry.

A zaraz się zbieram na wizytę.....[/QUOTE]

Samantha- Nie chcesz być dziewczyną Bonda? Ja to tam bym nie pogardziła

Dzień dobry wszystkim
Dzisiaj wizyta o 17, ale jestem ciekawa ile maluch waży
W związku z tym muszę iść do spa- domowego.. i zrobić całą robotę za kosmetyczkę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:12   #2624
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzien dobry słonecznie!
Tak ładnie świeci ze szkoda spać.lubie)

oczywiscie ze masz racje,zawsze można zrobić taka listę.zawsze też można zorganizować baby shower) to jest coraz popularniejsze w PL. Sama coś takiego koleżance robiłam,bo mi się ten zwyczaj bardzo podoba.e
I jak podobało jej sie? Lubiła?

Stary 2013-03-27, 08:13   #2625
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się w 22 tygodniu

Marcelek porządnie skopał tatusia wczoraj
małż był w szoku

A dziś muszę go zaciągnąć do Ikei

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:15   #2626
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
cześć
Oliath gratuluję 26 tc

ale wy się martwicie tą wagą że tyjecie że spada- ja jestem jakaś inna chcę przytyć i lekarz mi też marudzi zaszłam w ciąże przy wadze 48,6 a mam dopiero 53 a to już 18 tc zaraz jutro 19
Sarenko bo nie masz na co narzekać- kruszynką byłaś przed ciążą i kruszynką jesteś w ciąży

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się w 22 tygodniu

małż był w szoku

już za tydzień 6 msc u Ciebie

I brawa dla małego za skopanie Tatusia

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 08:19   #2627
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
cześć
Oliath gratuluję 26 tc

Tobie ze za mało mnie ze za duzo. Wpadnij oddam Ci troszkę
A tak serio to może musisz zmienić dietę inwiecej jeść

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Samantha- Nie chcesz być dziewczyną Bonda? Ja to tam bym nie pogardziła
E tam ja mam mego Tz Bond wysiada

Cytat:
Dzień dobry wszystkim
Dzisiaj wizyta o 17, ale jestem ciekawa ile maluch waży
W związku z tym muszę iść do spa- domowego.. i zrobić całą robotę za kosmetyczkę
za wizytę

Padlam

Stary 2013-03-27, 08:19   #2628
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w domu rodzinnym największym blokerem łazienki jest moj najmłodszy brat.
W moim domu to Tz siedzi dłużej i sie piekni.

Ja odkąd jestem w ciazy to niecierpie sie myć i jestem leniem do kwadratu. I dzis np.myslcie co chcecie ńie myje sie i nawet make up nie zmywam i może zeby umyje. Moooooze.

Dzień brudasa

Perse - zgadzam sie

Miłej wizyty

Anulka - ja jadę do sąsiedniej wioski Mieszkam na przedmieściach na wsi
U mnie jest tylko amerykański kościół.
w Pl często na to się teraz mói..dzięń dziecka heheh

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000612]Bry.

piękny
A może akurat wysiusiał wody płodowe i nie było widać? Żołądek to taki malutki czarny pęcherzyk, może się skurczył

A zaraz się zbieram na wizytę.....[/QUOTE]

Pęcherzyk pokazywał, ale mówił, że powinien być większy, ale też tłumaczył, ze my jak mamy pusty żołądek to tez jest mneijszy...ech zasiał panikę i teraz mam stresa...jak się wkurze i zestresuje to po Świętach podejde do niego i nei ch spr znów bo wizytke normalna mam dop. 12.04...

Cytat:
Gratki za wizyty

Trzymam kciuki za jutrzejsze

Tak mnie nogi kręcą, będzie padało. Nie wiem jak dziś zasnę, chyba nogi obetnę

Oliath na all też. Jakoś nie kręcą mnie te ciuchy itp., mnie chyba to przytłaczać zaczęło. Tyle do kupienia, wózek nie wiadomo jaki wziąć. Myślałam, że łózeczko mam już z gowy, bo chciałam Klupś z szufladą w kolorze venge. Ale oczywiście poczytałam na necie trochę negatywnych opinii i już nie mam łóżeczka.

.
A ja wczoraj ze szwagierką rozmawiałam i ona obiecała że uzyczy swoj powóz tak, że super, bede miała wózeczek fotelik i inne jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki ma mi dać szczegółowa relacje bedzie po świtach jkak przywieziemy ten stos

Cytat:
Allegro ?

Madi, przysiegam: nie widzialam jeszcze tak cudnego zdjecia, w ogole nie rozmyte i rozwleczone, normalnie HD

Bardzo estetyczna i praktyczna

Oj tam - najwyzej niejadek bedzie

Laski, ja sie boje do wanny wlezc ... ze nie wstane Mamy malutka wanne i wysoko podmurowana, pozalilam sie dzis mezowi i tacie, ze sie zabije w niej niedlugo wchodzac lub wychodzac** Maja mi zamontowac uchwyt przynajmniej dopoki TU mieszkamy, bo "na pałacach" to bedzie full wypas - dwa prysznice i osobno wanna wielkosci mojej lazienki niemal, narozna

EDIT: ** szczegolnie kiedy mnie tak nap... biodra i krocze jak dzis
Lekarz tez był zadowolony, mówi, że mały super się ustawił do fot
PS. Laski Wrocławskie moge podać namiar na doktorka 3d/4d + 2 zdjęcia + badanie ja u niego 1 raz byłam z polecenia więc nei wiem czy ta jakość to tak fuksem czy poprostu taki ma dobry sprzęt...

Witam się dziś...jeszcze 2 dni i święta...

Aha i dziś jest ten dzien co pół wątku zaczyna nowe tygodnie
W tym my z Witem więc my się witamy w 22 td..czyli 23:P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:20   #2629
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

zanim z tą moją ręką sie przywitaam to już sporo mamusiek wstało)

perse:
kciuki za wizytę trzymam!

domciątko
: zgadzam się całkowicie, bardzo dużo robi też kultura/tradycje w jakiej młody człowiek wyrasta.

samantha: ja też zrobiłam się leniwa, więc rozumiem. Ale make up zawsze zmywam, nawet jak wracam mega późno z imprezy. Latka lecą więc po co dobijać skórę jeszcze czynnikami zewnętrznymi:P

sarna
: na pewno przytyjesz, 3mam kciuki. część z nas się martwi, bo nie jesteśmy takimi chudzinkami jak Ty! jak sie czujesz? bo ostatnio pamiętam nie bardzo samopoczucie dopisywało

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 08:21   #2630
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się w 22 tygodniu

małż był w szoku

Gratki

Zazdraszczam Ikei.
Miłych zakupów

Stary 2013-03-27, 08:23   #2631
madi82
Zakorzenienie

TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE DZISIEJSZE KCIUKI....

Małaczarnakejt..pamiętamy 8.30:Pżeby nei było!!!

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Malinka czy to Ty miałaś wstawić ceglastą kiecuszkę? ciekawa jej jestem

28.07.2013r.
Stary 2013-03-27, 08:23   #2632
rasha90
Raczkowanie

pytanie do mam oczekujących dziewczynek - przekłułybyście uszy kilkumiesięcznym Maluszkom?

http://dzieci.pl/kat,1024259,title,K...uticaid=6104d9

ile miałyście lat jak sobie przekłułyście?
Stary 2013-03-27, 08:24   #2633
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

samantha: podobało się, zebrała całkiem fajne prezenty. Nie tylk ciuszki, ale i akcesoria.

guusia: gratulacje no ja mam do ikei 5 min ale sie ciagle zbieram, pojade po wypłacie:P

idę na śniadanie, do później

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 08:24   #2634
fiazo
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny za mile slowa ;* gratuluje rozpoczetych tygodni i trzymam kciuki za wizyty oraz zeby nie ujawnione maluszki sie ujawnily

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:25   #2635
madi82
Zakorzenienie

Enlevee..ja wczoraj też wypytywałam jak jazdy:P chyba jeszcze nas nei nadrabiałaś:P

PS. a jak babcia? coś się odnosiła do dzidzi?i brzuszka czy juz zaakceptowała?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-27, 08:26   #2636
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
pytanie do mam oczekujących dziewczynek - przekłułybyście uszy kilkumiesięcznym Maluszkom?

ja mialam z 6 lat jak uszy mialam przebijane i to dlatego, ze to ja chcialam i prosilam mame, a nie ze to byl jej wybor.

nie przebilabym dziecku uszu, chyba ze corka mnie poprosi

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:26   #2637
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

ja jako przyszła mama chłopca też bym się chciała wypowiedzieć...moge ?:P

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-28 o 11:41
Stary 2013-03-27, 08:28   #2638
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!!

ja się witam dziś w 27tc nadaje prosto z mojej bazy na kanapie, pewne jest, że już do pracy nie idę w tym tygodniu, kuruje się w domu i przygotowuje święta Dziś jeszcze gardło mnie boli i głowa, ale czuję się chyba lepiej niż wczoraj. Dziś poleżę jeszcze w bazie, a jutro mam nadzieję, że wrócę do formy i zacznę sprzątanie

za dzisiejsze wizytacje

i dla licznej grupy rozpoczynającej dziś wraz ze mną nowe tygodnie

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:28   #2639
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
w Pl często na to się teraz mói..dzięń dziecka heheh

Pęcherzyk pokazywał, ale mówił, że powinien być większy, ale też tłumaczył, ze my jak mamy pusty żołądek to tez jest mneijszy...ech zasiał panikę i teraz mam stresa...jak się wkurze i zestresuje to po Świętach podejde do niego i nei ch spr znów bo wizytke normalna mam dop. 12.04...

Witam się dziś...jeszcze 2 dni i święta...

Nie nadarzam pisać

Ah to mam dzis dzień dziecka

Jeśli martwisz sie to sprawdź to dokładnie . Mam nadzieje,ze bedzie w porządku

Gratki

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
zanim z tą moją ręką sie przywitaam to już sporo mamusiek wstało)

perse:
kciuki za wizytę trzymam!

domciątko
: zgadzam się całkowicie, bardzo dużo robi też kultura/tradycje w jakiej młody człowiek wyrasta.

samantha: ja też zrobiłam się leniwa, więc rozumiem. Ale make up zawsze zmywam, nawet jak wracam mega późno z imprezy. Latka lecą więc po co dobijać skórę jeszcze czynnikami zewnętrznymi:P

sarna
: na pewno przytyjesz, 3mam kciuki. część z nas się martwi, bo nie jesteśmy takimi chudzinkami jak Ty! jak sie czujesz? bo ostatnio pamiętam nie bardzo samopoczucie dopisywało
Ja miałam przez x lat tradzik i dnia nieodpuscilam zeby nie zmyc make up, a teraz mam to w zadku poprostu len na maxa i juz

Stary 2013-03-27, 08:32   #2640
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę

Padlam
No niestety- ale zapału nie mam dokładnie tak jak kosmetyczka
Tragedia- trzeba się ogolić, trzeba nogi nakremować.. znowu 3h będzie przygotowań hahaha

Cytat:
A ja wczoraj ze szwagierką rozmawiałam i ona obiecała że uzyczy swoj powóz tak, że super, bede miała wózeczek fotelik i inne jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki ma mi dać szczegółowa relacje bedzie po świtach jkak przywieziemy ten stos

Ale super to Wam się udało!
Gratulacje za tydzień kochana

Cytat:

Mi mama przekłuwała jak miałam 7msc i swojej córce też bym tak przebiła uszy... gdybym miała córkę

Cytat:
Enlevee..ja wczoraj też wypytywałam jak jazdy:P chyba jeszcze nas nei nadrabiałaś:P

PS. a jak babcia? coś się odnosiła do dzidzi?i brzuszka czy juz zaakceptowała?
Oj przepraszam dzisiaj doczytuję wczorajsze posty bo byłam strasznie zmęczona, aż dzisiaj się obudziłam też taka wymordowana jakbym kopalnię węgla przekopała
Babcia w porządku- wręcz bym powiedziała, że odkąd się dowiedziała mamy lepsze relacje niż jeszcze pare lat temu

Moje nowe nabytki dla dzidziusia- za 23 zł łącznie z przesyłką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3120718982.jpg (57,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3120718982_1.jpg (111,0 KB, 14 załadowań)

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-27 o 08:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości