|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Nie dam rady dzisiaj nadrabiać..zmęczona się czuję.. wrócił mężul, nakarmiłam go, wyściskałam, umyłam się i lecę do niego do łóżka przed tv
![]() Przypomniało mi się jeszcze, że kolejnym nakazem naszej położnej jest mieć przy sobie w czasie porodu gorzką czekoladę min. 70% by co godz jedną kosteczkę pożerać, dla dodania energii. A po porodzie można spokojnie zeżreć całą czekoladę, ale jakąś słodką np. milkę.. ![]() No i dużo chodzić..chodzić chodzić i jeszcze raz chodzić..przy czym ma to być chód energiczny (oczywiście jeśli nie ma żadnych poważnych bóli czy ogólnych przeciwwskazań). No i basen bardzo polecany..ale do pierwszego zapalenie układu moczowego..później już odpada stokrotka24 za wizytę wiesz obawiam się, że ja też mogłam już tyle przytyć.. a do gina w przyszłym tyg pójdziemy.. po 5 tyg przerwy. Ja też do poprzedniej wizyty miałam 3kg na plusie.. a teraz na mojej wadze widzę, że też mogę mieć dodatkowe min 3kg..ale zobaczymy na wadze gina ![]() Dobranoc Dziewczynki.. jutro z samego rana będę Was nadrabiać Słodkich snów
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Też lecę pod prysznic
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Ale widać, że aukcje zostały przetrzebione przez Neni
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Hej baby!
Normalnie Was nie ogarniam... czytam powolutku i jeszcze tylko 12 stron!!! Skończę rano, nie pisać tu nic przez noc ![]() Byłam dziś na wizycie, u malucha wsio ok, płci na tym sprzęcie nie poznamy niestety, ale nic straconego - 4.04 połówkowe u innego doktorka. U mojego wizyta 16.04 (Enleeve proszę o dopisanie, jeśli zauważysz Na fotelu wszystko ok, szyjka trzyma, nic niepokojącego się nie dzieje. Ciśnienie po kawie miałam dziś 115/70... Waga - U(waga) ![]() Lecę do łóżka, bo normalnie głowa mi sama opada ![]() Do jutra. Śpijcie słodko! |
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, i w zwykłych sklepach i w markowych i typowo dzieciecych sieciówkach. Dla mnie one są ładne, ale bez szału. Normalne ciuchy ot co. ja patrzylam w trzech aptekach i wszedzie mówią o podwyżkach |
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff już jestem
Tak po krótce... Wito to dalej Wito ![]() Ma już 55o g tak, ze sporo Pomiary ok, serducho bije, jedynie co zastanawiał się gin, że nie za bardzo widzi..żołądek...ale mówi, że jak pusty to słabo widać...i tak myślę...że może za mało daję mu jeść...w sumei jadła ok 16...a zanim na badanie weszłam była 20..czy to możliwe, że dziecko juz by nic nie miało w żołądku????Mówił, zeby to kontrolować...Mam nadz. że to tylko oznaka tego, że zjadłam o 16 i potem nic...ale kto przewidział że bedzie 1,5 h poślizgu...? Załączam Wam face mojego synalka
|
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Załączam fotkę wanienki (Ikea) z butelką wody 0,5 w środku i kotem z tyłu dla zobrazowania wymiarów-jeśli któraś z was się zastanawia nad tą wanienką
Podobają mi się te antyślizgacze w środku i od spodu,bardzo praktyczny pomysł,wanienka nie będzie mi się ślizgać po stole Ani dzidzia się nie będzie ślizgać w niej, a wiadomo jak plastik i woda i jakieś płyny do mycia czy mydło- to ślisko.
|
#2558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Perse ładne meble Neni, Oliath ale szalejecie z zakupami, ja co poniedziałek z lumpeksu tez tacham po kilka ubranek, radoch jest straszna z tego ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan dzięki za relację z SR, postaram się wsio pamiętać
Neni, Oliath itp...skubanice allegrowe ja też nigdy nic nie umiem wynaleźć:/Czyżby Margosi nie było tu dziś...hmmmm gdzie ona? Baloniku widać kotek ostro zanteresowany ile taka wanienka w ike kosztuje?Perse fajne mebelki. Neni ja też lubie motywy afrykańskie, my z kolei mamy płótna z Afryki muszę je oprawić porządnie bo na razie są w zwykłych ramkach ikeowskich. Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-03-28 o 11:40 |
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi to nic tylko w ciąży musisz chodzić
![]() Zazdroszczę niestandardowego "tycia" ![]() Mamy wizty w te same dni- 4 i 16 kwietnia ![]() Madi śliczna buziulinka A lekarz powiedział Ci jak masz kontrolować żołądek malucha
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie, powiedział na razie, żeby to sprawdzić ponownie, albo u niego albo u swojego gina...
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-03-28 o 11:40 |
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee proszę o wpisanie mi wizyty na 22,04
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
madi82 śliczny synuś
roxi1980 super że wszystko w porządku życzę ci poznania płci na następnym usg ja też jeszcze nie znam,ale już do tego przywykłam ![]() tweedledee Pytałaś co na suche gardło rano. Polecam rozgryzienie kapsułki z witaminą E. Też miałam problem z suchym gardłem i drapaniem, farmaceutka mi poleciła ten sposób, tylko z 2-3godz nie można nic pić ani jeść po i nie prekraczać dawki podanej w ulotce na dzień. Jak się rozgryzie taką kapsułkę, wit E bardzo łądnie nawilża gardło i łagodzi, szybko działa. Tylko nie jestem pewna czy w ciąży też można,musiałabyś poczytać. surka gratuluję córeczki wiem,że to narazie na 90%,ale 90% to już bardzo duże prawdopodobieństwo ![]() Próbuję was nadrobić,ale nie wiem czy dam radę bo coraz bardziej mnie muli ze zmęczenia.
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Madi nie martw się
|
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
madi82 wanienka w Ikei 20zł
Kot jest bardzo ciekawski,cokolwiek nowego do domu przyniosę odrazu musi obwąchać,taka jego natura
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jutro pewnie będę wdrażać wszystkie możliwości, które mi z gardłem pomogą, bo wybitnie mnie to irytuje ![]() Madi jaki przystojniak! Mi tam się wydaję, że dopóki lekarz nic na ten temat konkretniejszego nie mówił, to nie masz się czym przejmować Przecież maluszek rośnie
|
|
#2567 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zazdroszcze tych Waszych dzieciowych zakupów
A ciuszki mega ![]() Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39994637]A to mój brzuchol w 25 tc, w sukience z Allegro [/QUOTE]Sukienka super no i brzuszek pięknie się w niej prezentuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995669]Hej. Są meble ![]() Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta [/QUOTE]Ładniutkie mebelki Cytat:
Czekam na więcej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja grzecznie mowię dobranoc i uciekam |
|||||||
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995669]Hej. Są meble ![]() Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta [/QUOTE]Ładne meble! lubię takie ![]() Dziewczyny, gratuluję wizyt! Ja niedawno wróciłam z firmowego jajeczka, bardzo miła atmosfera. Wykupiłam receptę na clexane i już pierwszy zastrzyk za mną. Jutro błagam o kciuki 8:30 mam tą wizytę u profesora... Nie wiem co on zaleci. Mój szef powiedział, że tamten mnie pewnie zbada, więc mam już nie jechać do niego na wizytę. Oby zrobił usg... ![]() Będę się zbierać, bo pewnie nie pośpię za dużo... Dobranoc Kochane |
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!!
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- I uciekam |
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
papa /Nen
|
|
|
|
#2573 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A ja dla odmiany pojechałam z mężem na mecz kosza. Muszę powiedzieć, że był dobry, emocjonujący i co najważniejsze wygrany
) Musiałam stać, bo kregoslup tak mnie nawalal ze siedzieć nie dałam rady...Cytat:
) moze delikatnie zasugerujesz ze różowego nie chcesz? Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39994637]A to mój brzuchol w 25 tc, w sukience z Allegro [/QUOTE]piękny brzuchol i sukienka ![]() to najwazniejsze )gratulacje za udaną wizytę ![1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995669]Hej. Są meble ![]() Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta [/QUOTE]bardzo ładnie sie prezentują! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale tak oglądam wasze zdjęcia, pokazuje mężowi i coś będziemy myśleć.Cytat:
nawet nie wiedzialam ze taka jest u nich. Ja to juz mam cała listę (ale nie z dzialu dzieciecego) na zakupy. Czekam na wyplatę, i jazda. A na dzieciece musze looknąć, bo do tej pory omijałam.
|
|
#2574 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla córkiCytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995669]Hej. Są meble ![]() Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta [/QUOTE]bardzo ładne meble Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
dzoan Z tą czekoladą po urodzeniu,jeśli się zamierza karmić piersią,to z tego co wiem czekolada jest przeciwskazana przy karmieniu piersią,bo dziecko może mieć duże zatwardzenia no i możliwa alergia.
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- No nie gadajcie, że wszystkie już dzisiaj odpuszczacie wizaż ![]() Ja mam dzisiaj wolny wieczór z Urwisem, bo tata ma próbę, mogę spokojnie siedzieć, bez walki o komputer a was nie ma? Będę sama ze sobą gadać
|
|
#2578 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal sie krzeslem, uwielbiam takie DIY projekty Wishlist jak najbardziej jest dobrym pomyslem. W Pl powinien wejsc Baby shower wtedy nie trzebaby sie martwic wlasnie, ze sie dostanie 5albumow do zdjec dla dziecka Cytat:
Mnie miesnie nie bola mnie jakby macica boli, a potem musze szybko do lazienki na mega siku. Nie moge sie dobrze wczuc tak do konca tego przezyc tylko szybko zwalam TZ zeby spadal bo musze do lazienki Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628] Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę. Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni.... Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej... .[/QUOTE] Ale to nie ma, ze ciezarne bez kolejki wchodza czy cos? Szok! no i nie wiem ludzie to jezyka w gebie nie maja czy to wstyd powiedziec kto ostatni jest? Masakra jakas Ja ostatnio stalam w Pl sklepie ser kupic i bylo przedemna dwie babki. Zadna nie ustapila mi zebym poszla bez kolejki bo przeciez ja gruba jestem, a nie w ciazy ![]() JAk jezdzilam tutaj w USA autobusem to zauwazylam, ze mlodzi ludzie, ktorzy wracali z liceum w ogole nie respektowali tego zeby ustapic miejsca starszej osobie czy kobiecie w ciazy. Nie wiem moze to w tej jednej lini akurat takie bydlo jezdzilo. W Pl tez pamietam, ze sie jakos nie wychylali z tym,ale nie bylo az tak zle. Tutaj szoku doznalam bo dla mnie to jest niedopomyslenia zeby osoba starsza z laska stala ledwo na nogach i sie hustala na boki. Wstyd. Moze ja jestem poprostu juz starej daty i nie czaje dzisiejszej mlodziezy Cytat:
![]() Cytat:
![]() O matko ,ale jak to chudniesz ? A ja dlaczego tyle tyje ![]() Cytat:
Wanienka tez fajna A nie myjecie dzieci w wannie i w wanience? Albo widzialam , ze tez mozna wanienke do zlewu w kuchni wstawic i to jest dobry pomysl bo nie trzeba sie schylac nad wanna czy kleczec na podlodze czy miec zawalony wanienka stol do jedzenia.
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero jakieś 20 minut temu dopiero sobie na spokojnie usiadłam na tyłku w domu, bo tak to mi zeszło dłużej niż myślałam i cały dzień poza domem.
Roxi, stokrotka, Surka- gratuluję udanych wizyt kochane, super, że z dzieciaczkami wszystko ok Madi-śliiiiiczny Wituś ! A żołądkiem się nie martw na zapas- napewno wszystko jest w porządku tylko po prostu za długo nie jadłaś i bąbel sobie nie pojadł ![]() Perse- bardzo ładne meble, super wybó Przepraszam, że nie cytowałam większości, ale po prostu nie mam siły.. dopiero odeszłam od garów i mi się spać chce jak cholera ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- A no i chcę tylko dodać, że zmierzyłam się u babci centymetrem i tak: - na wysokości pępka 91 cm - w talii przybyło mi 15 cm :wow: i mam 78 - najgorzej tak jak myślałam- w udach 98 gdzie miałam 93..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-26 o 22:51 |
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do zlewu w kuchni stanowczo jest za duża wanienka,a nad wanną się codziennie schylać odpada bo nie damy tak rady stabilnie utrzymać dziecka,nie wspominając już o bolących kręgosłupach i niewygodzie. Stół mamy duży i z regulowaną wysokością,więc na wieczór się będzie robić na nim miejsce,jeśli go zabraknie, i kąpu kąpu Pozatym na stole wygodniej będzie mieć wsio pod ręką ręcznik mydełko itd Tu już mamy obmyślony plan działania,akurat nam tak pasuje,też ze względu na ciasną łazienkę się na stół decydujemy,no ale przedewszytskim będzie się tak stabilniej trzymać dziecko niż schylając się nad wanną,która jest dość głęboka.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

za wizytę
wiesz obawiam się, że ja też mogłam już tyle przytyć.. a do gina w przyszłym tyg pójdziemy.. po 5 tyg przerwy. Ja też do poprzedniej wizyty miałam 3kg na plusie.. a teraz na mojej wadze widzę, że też mogę mieć dodatkowe min 3kg..ale zobaczymy na wadze gina 

powiedzialo, ze za rok zajmie pierwsze 
ja tu smece o pierdołach, a dziewczyny maja kurczę prawdziwe stresy. Kejt, Perse, wszystkie nasze (i nie nasze tez) Aniolkowe Mamy.... postawila mnie do pionu swiadomosc, ze najwazniejsze jest zdrowie, rodzina, zycie - a cala resazta to pikus, dopoki nikomu nie zagraza prawdziwe nieszczescie to nie ma co zrzedzic, trzeba byka za rogi brac
Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....
98 gdzie miałam 93..