Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 17:05   #1831
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
dostalam podpowiedz jak poradzic sobie z kolkmi. siostrzenica Tz dala mi butelki firmy Dr. brown. wiecej mycia, ale ulga dla Malej
i jak tu ja ruszyc, jak ona tak lubi fotelik
Mam te butelki o ile plastikowa jest ok to szklana tak dobrze nie działa
marysia jest urocza

Alfa zobaczysz lada moment Wiktor stanie na nogi Wtedy dopiero będzie rewolucja po mieszkaniu

Perse a nie masz gdzieś blisko jakiegoś laboratorium prywatnego
Ja chodziłam do takiego szpitalnego, tam rzadko kto był, a ceny były porównywalne Raz poszłam do takiego na przeciwko, a tam stałam godzinę w kolejce do rejestracji

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

iza zapomniałam pogratulować Twojemu TŻtowi szybkiego znalezienia pracy

Monika gratuluję. Kubuś w końcu z nami Ucałuj go od nas
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 17:07   #1832
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Alfa,Mesia śliczne macie dzieciaki

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:04   #1833
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
bo jest... ale wnerwia tez okrutnie
co się dzieje? bo ja nie w temacie
Cytat:
Napisane przez margot_2012 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dziekuje za ciepłe przyjęcie .
Berbie - pytałaś ile mam lat - 33, i dlatego chcialabym zajsc jak najszybciej, bo czas leci... ale tez boje się zajsc od razu, zanim tam sie wszystko unormuje, zeby znowu nie przezywac tego samego.... Ech, my sie juz chyba zawsze bedziemy martwic...
wiesz nie ma reguły, ja odczekałam 4 cykle i nie uratowało mnie to.
Stary 2013-03-26, 19:38   #1834
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
każdej nocy jest płacz?
prawie każdej
Cytat:
[/COLOR]Wypozyczylismy wage i Mlody w ciagu 10 dni przytyl 0,5 kg
Byku waży 3170
cycuś służy
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
monika napisała " Nie miałam wczoraj jak napisać. Zaczęli wywoływać, cewnik, ale balonik pekł od razu, potem oxy ale coś z tetnem się działo, monitorowali, w końcu zakrecili, skurcze osłabłyi okazało się, że się źle wstawiał, niewiele pamiętam nawet ale szybko zrobili cc po południu. z wieczora niewiele pamiętam poza tym, że zaraz wygonili tż bo koniec odiwedzin. zaczynam chodzić choć jeszcze z drenem. młodego prawie całą noc miałam przy sobie. Pozdrawiamy!"[COLOR="Silver"]
gratulacje
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Tż dostał praceMówi że warunki finansowe średnie ale bedzie pracował i szukał czegoś lepiej płatnego.
super
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
To jakie badania teraz?
kał musimy dać do badań 3 razy co 3 dni, i mocz morfologia.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
tja... ale on ma swoja wizje diety matki karmiacej. dzemu mi nie kupi - bo konserwanty, serka homo - nie, bo to trucizna itp. ser moge jesc. ewentualnie...
ehh... nie popadajmy w skrajność, bo za niedługo tż otworzy gospodarstwo ekologiczne, swojskie mleczko, jajeczka, wieprzowinka . niech Cię rygorystycznie nie karmi i nie stresuje bo laktacje Ci zatrzyma.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:48   #1835
wadera4
Wtajemniczenie

Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, macica ładnie się oczyściła, zostało tylko trochę w szyjce. Dostałam antybiotyk c.d., cilest i lek na skurcze macicy, żeby tą resztę dobrze usunąć. I teraz najciekawsze:
Ten lek nazywa się ERGOTAMINA, chodziłam od apteki do apteki, nigdzie jej nie mieli. Nareszcie znalazłam w jednej, ale pani aptekarka ledwo mi ten lek sprzedała... Popatrzyła na mnie podejrzliwie znad okularów dopytywała 10 razy czy na pewno chcę ten lek, kazała dzwonić do lekarza itd. Bo to podobno bardzo silny lek. Naprawdę mnie nastraszyła... Zadzwoniłam do gina, trochę mnie uspokoił, ale dalej boję się tego leku, nie wiem co mam teraz o nim myśleć...
I jeszcze zastanawia mnie jedno - mam jednocześnie zacząć brać tą ergotaminę na skurcze i cilest na odbudowanie śluzówki. Czy to nie będzie ze sobą kolidowało? Czy nie powinno być tak, że najpierw oczyszczenie skurczami do końca, a potem odbudowa?...
Wy też dostałyście podobne leki?

Cytat:

wedera- kiedy ja przyszłam tu kilka tygodni po # dziewczyny też rozmawiały o brzuszkach, oczekiwaniach- i to dawało mi nadzieję, żadna nie była zła, że ja jestem na etapie przeżywania #i o tym chcę rozmawiać
po to jest to forum- tu smutek przeplata sie z radością po to aby mieć nadzieję i wierzyć, że każda z nas szcześliwie doczeka narodzin dziecka
jak sytuacja u Ciebie?
mocno tule, pierwszą ciazę też # w domu, u mnie po dwóch dniach mocnego krwawienia nastąpiło#, mimo, że wiedziałam że ono nastąpi był to dal mnie szok dlatego ciepło o Tobie myślę, wiem co teraz przechodzisz
chcesz jakoś symbolicznie pożegnać maleństwo? to pomaga
Czytałam, że pomaga chociażby napisanie listu, czy pożegnanie się z jakąś rzeczą związaną z dzieckiem... Mam test, usg, chciałabym też napisać list, ale nie wiem czy starczy mi odwagi...

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie.. zna któraś jakiegoś dobrego ortopedę?? Obojętnie w jakiej części Polski??
Mieczysław Gadomski, Ostrołęka. Polecam

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2013-03-26 o 19:49
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:33   #1836
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Perse a nie masz gdzieś blisko jakiegoś laboratorium prywatnego
Ja chodziłam do takiego szpitalnego, tam rzadko kto był, a ceny były porównywalne Raz poszłam do takiego na przeciwko, a tam stałam godzinę w kolejce do rejestracji
Tzn. ja w tym labie i tak płacę. Więc jest mi wszystko jedno.
A do innego muszę jeździć ok. 20 min busem, ale na glukozę tam pojadę, to bardzo blisko moich rodziców, więc poproszę, żeby mi tata zajął kolejkę. I zrobię wtedy od razu więcej badań.

Wadera a nie jest tak, że Cilest bierzesz od 1 dnia miesiączki? Ja się nie znam, ale ja tak brałam ten lek...
Ale najważniejsze, że wszystko jest OK

Dziewczyny są meble... Wklejam Wam zdjęcie, w rzeczywistości nie wygląda to tak ciemno, tylko aparat mam kiepski. Jutro położę narzuty (bo je dopiero przeprałam), kupię ten obrusik i też będzie jaśniej.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:35   #1837
Hosenka*
Zakorzenienie

Perse:
dlaczego chcesz chować pod narzutami?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:40   #1838
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Perse:
dlaczego chcesz chować pod narzutami?

Bo po 1 boję się, że czymś się zabrudzi, a po 2 - mam kota w połowie białego
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:47   #1839
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995518]
Dziewczyny są meble... Wklejam Wam zdjęcie, w rzeczywistości nie wygląda to tak ciemno, tylko aparat mam kiepski. Jutro położę narzuty (bo je dopiero przeprałam), kupię ten obrusik i też będzie jaśniej.[/QUOTE]
wyglądają rewelacyjnie. zazdraszczam
Stary 2013-03-26, 22:05   #1840
bacharybnik
Zadomowienie

Witam.
Mam mega doła dzisiaj.
Wypadła mi dzisiaj o 12:30 plomba z zęba jedynki, od razu ubrałam Tobiasza i biegiem do dentysty, który mi robił tego zęba. I co? I dzisiaj czynne było do 12:00 A do dzisiaj miałam gwarancję na tą plombę A jutro już pewnie mi powie, że jest po gwarancji i będę musiała płacić znowu 150 zł

Perse śliczne meble

Monika GRATULACJE!!!

Amilcia dużo zdrówka dla Was życzę.

Maksi Wam także dużo zdrówka życzę.

Agatka jeszcze tylko jeden dzień i zobaczysz bijące jak dzwon serduszko Twojego maleństwa.

Iza super, że Tż dostał tą pracę.

Fiol Stasiu jest słodziutki

Pani ładnie Michaś (Torres) przybiera na wadze

Aha, zapomniałam Wam się pochwalić, że jutro Tż jedzie do domu i w czwartek rano już będzie w domciu

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:19   #1841
zebrawpaski
Zakorzenienie

Bacha- myślę, że to chamstwo byłoby jakby jutro nie uznał gwarancji
super, że Tz-et już wraca- radość ogromna- nie?

Perse- super mebelki się prezentują, fajnie się ogląda, a czy wygodne?
ja też jestem na kupnie wypoczynku ...niestety to ostatnia pozycja na naszej liście zakupów

wedera- nie pomogę w kwestii leków dobrze, że już po wizycie
na pewno znajdziesz za jakiś czas odwagę na napisanie listu lub inne symboliczne pożegnanie

pani- trudno mi uwierzyć, że Twój konkubent taki uparty i zmierzły
pewnie postrzegasz go przez pryzmat hormonów
no ale z dżemem i serkiem homo to przesada!
najważniejsze, że Torreso przybiera pięknie- cała reszta to detale
tule (bo ciągle pamiętam ten nerwowy dla mnie po ciążowy czas...)

a ja ma powoli dość
byliśmy u alergologa
koziego mleka nie podawać, wrócić na mleko H.A., odstawić gluten, desery i ryby, żółtko, pozostawić zupy z wszystkimi warzywami i indykiem lub królikiem, bezmleczne kaszki ryżowe, kleik ryżowy i kukurydziany
pokazać się po 10 dniach
jak liszaje nie znikną przechodzimy całkowicie na mieszanki mlekozastępcze

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:32   #1842
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Bacha- myślę, że to chamstwo byłoby jakby jutro nie uznał gwarancji
Jutro zadzwonię do dentysty i się okaże czy będę musiała płacić.

Cytat:
Bacha-
super, że Tz-et już wraca- radość ogromna- nie?
I to jeszcze jaka ogromna

Cytat:
a ja ma powoli dość
byliśmy u alergologa
Kamil też miał cały czas liszaje na policzkach. Było podejrzenie skazy białkowej ale testy alergologiczne nic nie wykazały. Z czasem z tego wyrósł.

Ja też już mam powoli dość. Co drugi tydzień jeżdżę z Tobiaszem do laryngologa bo już prawie trzy miesiące ma bez przerwy katar.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 23:30   #1843
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, macica ładnie się oczyściła, zostało tylko trochę w szyjce. Dostałam antybiotyk c.d., cilest i lek na skurcze macicy, żeby tą resztę dobrze usunąć. I teraz najciekawsze:
Ten lek nazywa się ERGOTAMINA, chodziłam od apteki do apteki, nigdzie jej nie mieli. Nareszcie znalazłam w jednej, ale pani aptekarka ledwo mi ten lek sprzedała... Popatrzyła na mnie podejrzliwie znad okularów dopytywała 10 razy czy na pewno chcę ten lek, kazała dzwonić do lekarza itd. Bo to podobno bardzo silny lek. Naprawdę mnie nastraszyła... Zadzwoniłam do gina, trochę mnie uspokoił, ale dalej boję się tego leku, nie wiem co mam teraz o nim myśleć...
I jeszcze zastanawia mnie jedno - mam jednocześnie zacząć brać tą ergotaminę na skurcze i cilest na odbudowanie śluzówki. Czy to nie będzie ze sobą kolidowało? Czy nie powinno być tak, że najpierw oczyszczenie skurczami do końca, a potem odbudowa?...
Wy też dostałyście podobne leki?
Lekarz pewnie wie co daje,choć dziwne że nie chcieli ci tego leku wydać

Ja brałam po zabiegu tylko antybiotyk.

Dziewczyny są meble... Wklejam Wam zdjęcie, w rzeczywistości nie wygląda to tak ciemno, tylko aparat mam kiepski. Jutro położę narzuty (bo je dopiero przeprałam), kupię ten obrusik i też będzie jaśniej.[/QUOTE]
Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam.
Mam mega doła dzisiaj.
Wypadła mi dzisiaj o 12:30 plomba z zęba jedynki, od razu ubrałam Tobiasza i biegiem do dentysty, który mi robił tego zęba. I co? I dzisiaj czynne było do 12:00 A do dzisiaj miałam gwarancję na tą plombę A jutro już pewnie mi powie, że jest po gwarancji i będę musiała płacić znowu 150 zł
Cholera ale pechMam nadzieje że jednak jutro uzna ci gwarancje.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 07:40   #1844
Konto usunięte

Hej!

Dziękuję za komplementy odnośnie mebli

Zeberko nie wiem jeszcze, czy wygodne Póki co spaliśmy na nich jedną noc i jest OK, choć twarde w porównaniu z poprzednimi i aż mnie biodra w nocy bolały :/ Ale siedzi się fajnie, nie za twarde nie za miękkie

Bacha to byłby szok, jakby Ci nie zrobił tej plomby na gwarancji :/ W końcu stało Ci się to wczoraj, a nie było już możliwości pójścia...

Za chwilę wizyta... o 10.30.... Aaaaa!
Stary 2013-03-27, 08:09   #1845
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry
uśmiecham się do Was choć za oknem kolejny paskudny, mroźny, śnieżny i zimowy dzień wiosny....

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
kał musimy dać do badań 3 razy co 3 dni, i mocz morfologia.
Maksi chodzi o wyłapanie ewentualnych jaj pasożytów. Tylko z doświadczenie wiem, że niejednokrotnie pasożyty są a jaj w badanie nie ma, bo nie trafi się akurat na okres wylęgu jaj. Ale jest duża szansa, że coś wyjdzie jeśli są bo akurat jest okres pełni księżyca a jaja pasożytów mają coś wspólnego z fazami księżyca i akurat badanie w próbce pobranej w czasie pełni (+/-) jest duże prawdopodobieństwo ich wystąpienia. Zleciły Wam pediatra badania na Lamblie? bo ona może powodować podobne objawy ale w zwykłym bad. na pasożyty nie wychodzi. A no i gdyby ujawniły się w badaniu jakiś jaja to musicie się wszyscy wtedy poddać leczeniu. Choć walka z pasożytami to jak walka z wiatrakami.. większość z nas je ma i nie ma o tym pojęcia.
Mam jednak nadzieję, że znajdziecie przyczynę bólu i płaczu Twojego synka

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ten lek nazywa się ERGOTAMINA,
Wedera najważniejsze że wszystko się już oczyściło. Co do leków to cilest to środek antykoncepcyjny, więc rozumiem że nie masz w planach póki co kolejnych starań. A erfotaminnę brałam, ale w wieku licealnym na migreny. Skutków ubocznych nie kojarzę, bo mi pomagała przeżyć ataki, ale wiem że nie wolno jej stosować w dużych ilościach i ogólnie trzeba się obserwować czy nie wystąpią jakieś podejrzane reakcje. Skoro lekarz zalecił to widocznie wiem co robi. Trzymaj się kochana
Ja swoje Aniołki mimo, że nie zostały pochowane, to ochrzciłam tzw. chrzest pragnienia. Zrobiłam to w zaciszu domu gdy byłam sama i nadałam moim dzieciom intuicyjnie imiona, które noszę w sercu.

Perse ale ładnie!!!

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Aha, zapomniałam Wam się pochwalić, że jutro Tż jedzie do domu i w czwartek rano już będzie w domciu
Bacha mam nadzieję, że dentysta okaże jednak się na tyle ludzki, że uzna gwarancję, w końcu ząb popsuł się wczoraj tylko fizycznie nie mogłaś już złapać dentysty.
Super że Tż wraca, nie ma to jak rodzinne święta Musisz być niesamowicie stęskniona..

Cytat:
a ja ma powoli dość
byliśmy u alergologa
koziego mleka nie podawać, wrócić na mleko H.A., odstawić gluten, desery i ryby, żółtko, pozostawić zupy z wszystkimi warzywami i indykiem lub królikiem, bezmleczne kaszki ryżowe, kleik ryżowy i kukurydziany
pokazać się po 10 dniach
jak liszaje nie znikną przechodzimy całkowicie na mieszanki mlekozastępcze
Zeberko nie wiem co napisać, bo nic sensownego nie poradzę.. A czemu koziego mleka masz nie podawać skoro na nim Kasia przybiera? Córa mojej siostry też ma liszajki na buzi, ale żaden lekarz nie kazał przejść jej na dietę bezglutenową, niektóre dzieci tak mają i z wiekiem wyrastają. A Kasia ma jakieś inne objawy które świadczyłyby o alergii??

Miłego dnia kochane
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:10   #1846
zebrawpaski
Zakorzenienie

trzymam kciuki Perese- proszę o niepanikowanie

anitax- tylko liszajki na buzi
a co do przybierania- głowę dałabym, że nabiera ciałka, buzia jakas okrąglejsza nam się wydała tymczasem po 3 tygodniach przyrost 10dkg...
alergolog powiedziała, że może się udać podtuczyć dziecko na kozim mleku ale i tak morfologia wyjdzie fatalna po kilku tygodniach
nic nie pozostaje- wrzucam plan B- zgodnie z jej zaleceniami
wiem, że to sprawa drugorzędna ale jak mi się przypomina cena mleka H.A (29-32zł puszka 4oo gram) i świadomość, ze mamy to średnio na 4 dni to przestaje mnie dziwić, że mamy niż demograficzny, dziękuję Panu Bogu, że obje z Tz-etem mamy pracę bo nie chcę nawet myślec jakby to było gdybyśmy pracy nie mieli

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-03-27 o 08:28
Stary 2013-03-27, 08:15   #1847
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000515]
Za chwilę wizyta... o 10.30.... Aaaaa!
[/QUOTE]

Perse to zaciskam
a łóżko z czasem będzie coraz wygodniejsze dotrzecie je
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:29   #1848
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000515]

Za chwilę wizyta... o 10.30.... Aaaaa![/QUOTE]będzie gites!

Bacha, powinni Ci uznać gwarancję na plombę. bez jaj...

Pasiasta, ale alergolog jakoś uzasadnił dlaczego melko kozie jest be?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 08:51   #1849
zebrawpaski
Zakorzenienie

paniczko- własnie niby dlatego, że mało witamin ma - podawanie mleka koziego to ponoć "przestarzałe" metody
a w rejonie pediatra(która mnie przekonuje) powiedziała, żeby dawać bez obawy, że można z kartonu mleko kozie podać, pytałam czy nie będzie ubogie w witaminy i wskazała mi jakie wit podawać i w jakich dawkach
arelgolożce nawet nie mówiłam, że mleko z kartonu dawaliśmy+wit bo widziałam, że ma swoje teorie, jak usłyszała, że dajemy kozie mleko to minę zrobiła taką, że juz do końca wizyty stałam jak na "tureckim kazaniu", usłyszelismy dokładnie 100% odwrotne rzeczy niż u pediatry

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

nie będę się wymądrzać i posłucham jej, buzia wysypana, liszaje okropne, ona jest spec więc się konsekwentnie dostosuję i zobaczymy co będzie
(wczoraj zrobiłam zapas koziego mleka i deserów żeby na 1,5 tygodnia chociaż było... a dzisiaj od nowa muszę zakupy robić)
w zupie ma być królik/indyk + wszytskie warzywa
na pytanie "skąd wziąśc taką zupę?" (pani jest przeciwna gotowaniu) a wszystkie "rozbudowane" zupy we wszelakie warzywa mają też albo masło albo gluten albo żółko, które mam wykluczyć z diety - usłyszałam, że w takim razie gotować
więc kolejne pytanie - "skąd wziąśc teraz eko kalafior, brokuł, szparag, cebule" itp
jeżeli nie znajdę eko warzyw mam użyc mrożonek dobrej jakości (?!) są takie?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-03-27 o 08:52
Stary 2013-03-27, 08:57   #1850
kooocur
Zakorzenienie

Perse kciukasy!

Anitaxas a Ty jak się czujesz??

Pani Jak synek??? Nasza będzie miał na drugie Michałek
No i jak Ty się czujesz??

Zeberka- nawet nie chce myśleć jak się martwisz. Ja wczoraj byłam w takim gospodarstwie ekologicznym. Była kapusta, ziemniaki, buraki, marchew itp.

Nie było to bardzo drogie... Pyszne sa te warzywa...

Poszukaj u siebie w pobliżu.... jak nie znajdziesz to będę Wam paczki robić

Mrożonki są eko. Musze zobaczyć jaka to firma produkuje. Ale ceny maja z kosmosu..

Mój dzieć wczoraj przeszedł sam siebie. Tak się ułożył, że plecki jego miałam po lewej stronie brzucha a po prawej było pusto. Mogłam Go normalnie zmierzyć...mieści się na mojej małej dłoni
To było tak niesamowite....!!!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2013-03-27 o 08:58
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:05   #1851
zebrawpaski
Zakorzenienie

Kocurku- znam takie "eko" gospodarstwa- one tylko mają eko na opakowaniu napisane
jedynie swoich ziemniaków jestem pewna, ale przecież nie będę dziecka tylko ziemniakami karmić...
poszukam tych eko mrożonek- dzięki za info, że są

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

czas ciąży to niesamowity czas kocurku- to masz podróżnika

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-27, 09:09   #1852
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Kocurku- znam takie "eko" gospodarstwa- one tylko mają eko na opakowaniu napisane
jedynie swoich ziemniaków jestem pewna, ale przecież nie będę dziecka tylko ziemniakami karmić...
poszukam tych eko mrożonek- dzięki za info, że są

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

czas ciąży to niesamowity czas kocurku- to masz podróżnika

Wiesz co pewności nie mam, ale to jest na wiosce, dość znane gospodarstwo często kontrolowane. Nie maja opakowań...

Zresztą smak warzyw mówi wiele.. bynajmniej dla mnie..

Podróżnik bo mama prowadzi biuro podróży..

Synuś
Stary 2013-03-27, 09:15   #1853
zebrawpaski
Zakorzenienie

mam takie wrażenie, że w mrożonkach są warzywa II klasy, które nie nadały się do sprzedaży w naturalnej oprawie a z drugiej strony myślę sobie, że lepszy kalafior z mrożonki- zebrany w sezonie niż teraz sztucznie napędzany żeby na przedwiośnie był gotowy do zebrania....

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

dla mnie eko warzywo to takie niezbyt ładnie wyglądające, nie wyrośnięte i właśnie bardzo smaczne jak to ładnie wygląda to to od rau podejrzane i chemicznie podpędzane
może za bardzo przeżywam, sama mi wczoraj alergolog powiedziała, ze nie przeskocze pewnyh rzeczy jak nie ma eko to trudno- trzeba nie eko
(a na pierwszej wizycie nie pzowoliła mi zup gotować tyko dawać słoiczki bo bardziej eko!)

kocurku- wiem, wiem- pamiętam o Twojej profesji, rośnie następca

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-27, 09:16   #1854
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie wrażenie, że w mrożonkach są warzywa II klasy, które nie nadały się do sprzedaży w naturalnej oprawie a z drugiej strony myślę sobie, że lepszy kalafior z mrożonki- zebrany w sezonie niż teraz sztucznie napędzany żeby na przedwiośnie był gotowy do zebrania....

Też mam takie wrażenie... chociaż te mrożonki eko były w takich cenach....

Synuś
Stary 2013-03-27, 09:17   #1855
zebrawpaski
Zakorzenienie

nie zapytałam czy mogę dawać do zupy wywar z eko - królika lub jakąś oliwę...
wczoraj nie odbierała już tel a dzisiaj odebrał mąż i powiedział, że żona jest zajęta...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-27, 09:19   #1856
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie eko warzywo to takie niezbyt ładnie wyglądające, nie wyrośnięte i właśnie bardzo smaczne jak to ładnie wygląda to to od rau podejrzane i chemicznie podpędzane
może za bardzo przeżywam, sama mi wczoraj alergolog powiedziała, ze nie przeskocze pewnyh rzeczy jak nie ma eko to trudno- trzeba nie eko
(a na pierwszej wizycie nie pzowoliła mi zup gotować tyko dawać słoiczki bo bardziej eko!)

kocurku- wiem, wiem- pamiętam o Twojej profesji, rośnie następca
No właśnie te warzywa takie są. Krzywe, nieładne, ale mega smaczne...

Marchewkę jak wczoraj jadłam to przypomniała mi się działka babci na którą chodziłam 20 lat temu

Frytki z ziemniaków....boskie!!

Synuś
Stary 2013-03-27, 09:20   #1857
zebrawpaski
Zakorzenienie

kocurku- jakbyś znalazła jaka to firma albo podpowiedziała w jakim sklepie te mrożonki widziałas to będę wdzięczna
teoretycznie to na każdych pisze, że jest eko więc może jednak trzeba się zasugerować ceną i uwierzyć, że te droższe są faktycznie lepsze...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-27, 09:21   #1858
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
nie zapytałam czy mogę dawać do zupy wywar z eko - królika lub jakąś oliwę...
wczoraj nie odbierała już tel a dzisiaj odebrał mąż i powiedział, że żona jest zajęta...

Zeberka chyba musisz zaufać intuicji

Synuś
Stary 2013-03-27, 09:24   #1859
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No właśnie te warzywa takie są. Krzywe, nieładne, ale mega smaczne...
to na 100% są eko!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

intuicja: odpuścić sobie wywar a dać oliwę z oliwek
ale z czego to moje dziecko ma przytyć(!)biorąc pod uwagę ruchliwość to się nie dziwię, że ona nie przybiera

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-27, 09:26   #1860
kooocur
Zakorzenienie

Oooo to były te warzywa:

http://www.sklepy24.pl/szukaj/kozlek...o%C5%BCone+bio

Synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości