|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
marysia jest urocza Alfa zobaczysz lada moment Wiktor stanie na nogi Wtedy dopiero będzie rewolucja po mieszkaniuPerse a nie masz gdzieś blisko jakiegoś laboratorium prywatnego ![]() Ja chodziłam do takiego szpitalnego, tam rzadko kto był, a ceny były porównywalne ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- iza zapomniałam pogratulować Twojemu TŻtowi szybkiego znalezienia pracy Monika gratuluję. Kubuś w końcu z nami |
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Alfa,Mesia śliczne macie dzieciaki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
co się dzieje? bo ja nie w temacie
![]() Cytat:
|
|
#1834 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
prawie każdej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
superkał musimy dać do badań 3 razy co 3 dni, i mocz morfologia. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
. niech Cię rygorystycznie nie karmi i nie stresuje bo laktacje Ci zatrzyma.
|
||||
|
|
|
#1835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, macica ładnie się oczyściła, zostało tylko trochę w szyjce. Dostałam antybiotyk c.d., cilest i lek na skurcze macicy, żeby tą resztę dobrze usunąć. I teraz najciekawsze:
Ten lek nazywa się ERGOTAMINA, chodziłam od apteki do apteki, nigdzie jej nie mieli. Nareszcie znalazłam w jednej, ale pani aptekarka ledwo mi ten lek sprzedała... Popatrzyła na mnie podejrzliwie znad okularów dopytywała 10 razy czy na pewno chcę ten lek, kazała dzwonić do lekarza itd. Bo to podobno bardzo silny lek. Naprawdę mnie nastraszyła... Zadzwoniłam do gina, trochę mnie uspokoił, ale dalej boję się tego leku, nie wiem co mam teraz o nim myśleć...I jeszcze zastanawia mnie jedno - mam jednocześnie zacząć brać tą ergotaminę na skurcze i cilest na odbudowanie śluzówki. Czy to nie będzie ze sobą kolidowało? Czy nie powinno być tak, że najpierw oczyszczenie skurczami do końca, a potem odbudowa?... Wy też dostałyście podobne leki? Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-03-26 o 19:49 |
||
|
|
|
#1836 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A do innego muszę jeździć ok. 20 min busem, ale na glukozę tam pojadę, to bardzo blisko moich rodziców, więc poproszę, żeby mi tata zajął kolejkę. I zrobię wtedy od razu więcej badań. Wadera a nie jest tak, że Cilest bierzesz od 1 dnia miesiączki? Ja się nie znam, ale ja tak brałam ten lek... Ale najważniejsze, że wszystko jest OK ![]() Dziewczyny są meble... Wklejam Wam zdjęcie, w rzeczywistości nie wygląda to tak ciemno, tylko aparat mam kiepski. Jutro położę narzuty (bo je dopiero przeprałam), kupię ten obrusik i też będzie jaśniej. |
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Perse:
dlaczego chcesz chować pod narzutami?
|
#1838 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995518]
Dziewczyny są meble... Wklejam Wam zdjęcie, w rzeczywistości nie wygląda to tak ciemno, tylko aparat mam kiepski. Jutro położę narzuty (bo je dopiero przeprałam), kupię ten obrusik i też będzie jaśniej.[/QUOTE] wyglądają rewelacyjnie. zazdraszczam
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Mam mega doła dzisiaj. Wypadła mi dzisiaj o 12:30 plomba z zęba jedynki, od razu ubrałam Tobiasza i biegiem do dentysty, który mi robił tego zęba. I co? I dzisiaj czynne było do 12:00 ![]() Perse śliczne meble Monika GRATULACJE!!! Amilcia dużo zdrówka dla Was życzę. Maksi Wam także dużo zdrówka życzę. Agatka jeszcze tylko jeden dzień i zobaczysz bijące jak dzwon serduszko Twojego maleństwa. Iza super, że Tż dostał tą pracę. Fiol Stasiu jest słodziutki Pani ładnie Michaś (Torres) przybiera na wadze ![]() Aha, zapomniałam Wam się pochwalić, że jutro Tż jedzie do domu i w czwartek rano już będzie w domciu
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Bacha- myślę, że to chamstwo byłoby jakby jutro nie uznał gwarancji
super, że Tz-et już wraca- radość ogromna- nie? ![]() Perse- super mebelki się prezentują, fajnie się ogląda, a czy wygodne? ja też jestem na kupnie wypoczynku ...niestety to ostatnia pozycja na naszej liście zakupów ![]() wedera- nie pomogę w kwestii leków dobrze, że już po wizycie na pewno znajdziesz za jakiś czas odwagę na napisanie listu lub inne symboliczne pożegnanie pani- trudno mi uwierzyć, że Twój konkubent taki uparty i zmierzły ![]() pewnie postrzegasz go przez pryzmat hormonów ![]() no ale z dżemem i serkiem homo to przesada! najważniejsze, że Torreso przybiera pięknie- cała reszta to detale tule (bo ciągle pamiętam ten nerwowy dla mnie po ciążowy czas...) a ja ma powoli dość byliśmy u alergologa koziego mleka nie podawać, wrócić na mleko H.A., odstawić gluten, desery i ryby, żółtko, pozostawić zupy z wszystkimi warzywami i indykiem lub królikiem, bezmleczne kaszki ryżowe, kleik ryżowy i kukurydziany pokazać się po 10 dniach jak liszaje nie znikną przechodzimy całkowicie na mieszanki mlekozastępcze
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to jeszcze jaka ogromna ![]() Kamil też miał cały czas liszaje na policzkach. Było podejrzenie skazy białkowej ale testy alergologiczne nic nie wykazały. Z czasem z tego wyrósł. Ja też już mam powoli dość. Co drugi tydzień jeżdżę z Tobiaszem do laryngologa bo już prawie trzy miesiące ma bez przerwy katar.
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja brałam po zabiegu tylko antybiotyk. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995518] Dziewczyny są meble... Wklejam Wam zdjęcie, w rzeczywistości nie wygląda to tak ciemno, tylko aparat mam kiepski. Jutro położę narzuty (bo je dopiero przeprałam), kupię ten obrusik i też będzie jaśniej.[/QUOTE] Bardzo ładne Cytat:
Mam nadzieje że jednak jutro uzna ci gwarancje.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1844 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Dziękuję za komplementy odnośnie mebli ![]() Zeberko nie wiem jeszcze, czy wygodne Póki co spaliśmy na nich jedną noc i jest OK, choć twarde w porównaniu z poprzednimi i aż mnie biodra w nocy bolały :/ Ale siedzi się fajnie, nie za twarde nie za miękkie ![]() Bacha to byłby szok, jakby Ci nie zrobił tej plomby na gwarancji :/ W końcu stało Ci się to wczoraj, a nie było już możliwości pójścia... Za chwilę wizyta... o 10.30.... Aaaaa! |
|
|
|
#1845 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() uśmiecham się do Was choć za oknem kolejny paskudny, mroźny, śnieżny i zimowy dzień wiosny.... Maksi chodzi o wyłapanie ewentualnych jaj pasożytów. Tylko z doświadczenie wiem, że niejednokrotnie pasożyty są a jaj w badanie nie ma, bo nie trafi się akurat na okres wylęgu jaj. Ale jest duża szansa, że coś wyjdzie jeśli są bo akurat jest okres pełni księżyca a jaja pasożytów mają coś wspólnego z fazami księżyca i akurat badanie w próbce pobranej w czasie pełni (+/-) jest duże prawdopodobieństwo ich wystąpienia. Zleciły Wam pediatra badania na Lamblie? bo ona może powodować podobne objawy ale w zwykłym bad. na pasożyty nie wychodzi. A no i gdyby ujawniły się w badaniu jakiś jaja to musicie się wszyscy wtedy poddać leczeniu. Choć walka z pasożytami to jak walka z wiatrakami.. większość z nas je ma i nie ma o tym pojęcia. Mam jednak nadzieję, że znajdziecie przyczynę bólu i płaczu Twojego synka ![]() Cytat:
Ja swoje Aniołki mimo, że nie zostały pochowane, to ochrzciłam tzw. chrzest pragnienia. Zrobiłam to w zaciszu domu gdy byłam sama i nadałam moim dzieciom intuicyjnie imiona, które noszę w sercu. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995518] Dziewczyny są meble... Wklejam Wam zdjęcie, w rzeczywistości nie wygląda to tak ciemno, tylko aparat mam kiepski. Jutro położę narzuty (bo je dopiero przeprałam), kupię ten obrusik i też będzie jaśniej.[/QUOTE] Perse ale ładnie!!! Cytat:
Super że Tż wraca, nie ma to jak rodzinne święta Cytat:
Miłego dnia kochane |
|||
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki Perese- proszę o niepanikowanie
anitax- tylko liszajki na buzi a co do przybierania- głowę dałabym, że nabiera ciałka, buzia jakas okrąglejsza nam się wydała tymczasem po 3 tygodniach przyrost 10dkg... alergolog powiedziała, że może się udać podtuczyć dziecko na kozim mleku ale i tak morfologia wyjdzie fatalna po kilku tygodniach nic nie pozostaje- wrzucam plan B- zgodnie z jej zaleceniami wiem, że to sprawa drugorzędna ale jak mi się przypomina cena mleka H.A (29-32zł puszka 4oo gram) i świadomość, ze mamy to średnio na 4 dni to przestaje mnie dziwić, że mamy niż demograficzny, dziękuję Panu Bogu, że obje z Tz-etem mamy pracę bo nie chcę nawet myślec jakby to było gdybyśmy pracy nie mieli
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-03-27 o 08:28 |
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000515]
Za chwilę wizyta... o 10.30.... Aaaaa! [/QUOTE] Perse to zaciskam ![]() ![]() a łóżko z czasem będzie coraz wygodniejsze dotrzecie je
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000515]
Za chwilę wizyta... o 10.30.... Aaaaa![/QUOTE]będzie gites! Bacha, powinni Ci uznać gwarancję na plombę. bez jaj... Pasiasta, ale alergolog jakoś uzasadnił dlaczego melko kozie jest be?!
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
paniczko- własnie niby dlatego, że mało witamin ma - podawanie mleka koziego to ponoć "przestarzałe" metody
a w rejonie pediatra(która mnie przekonuje) powiedziała, żeby dawać bez obawy, że można z kartonu mleko kozie podać, pytałam czy nie będzie ubogie w witaminy i wskazała mi jakie wit podawać i w jakich dawkach arelgolożce nawet nie mówiłam, że mleko z kartonu dawaliśmy+wit bo widziałam, że ma swoje teorie, jak usłyszała, że dajemy kozie mleko to minę zrobiła taką, że juz do końca wizyty stałam jak na "tureckim kazaniu", usłyszelismy dokładnie 100% odwrotne rzeczy niż u pediatry ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- nie będę się wymądrzać i posłucham jej, buzia wysypana, liszaje okropne, ona jest spec więc się konsekwentnie dostosuję i zobaczymy co będzie (wczoraj zrobiłam zapas koziego mleka i deserów żeby na 1,5 tygodnia chociaż było... w zupie ma być królik/indyk + wszytskie warzywa na pytanie "skąd wziąśc taką zupę?" (pani jest przeciwna gotowaniu) a wszystkie "rozbudowane" zupy we wszelakie warzywa mają też albo masło albo gluten albo żółko, które mam wykluczyć z diety - usłyszałam, że w takim razie gotować więc kolejne pytanie - "skąd wziąśc teraz eko kalafior, brokuł, szparag, cebule" itp jeżeli nie znajdę eko warzyw mam użyc mrożonek dobrej jakości (?!) są takie?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-03-27 o 08:52 |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Perse kciukasy!
![]() Anitaxas a Ty jak się czujesz?? Pani Jak synek??? Nasza będzie miał na drugie Michałek No i jak Ty się czujesz?? Zeberka- nawet nie chce myśleć jak się martwisz. Ja wczoraj byłam w takim gospodarstwie ekologicznym. Była kapusta, ziemniaki, buraki, marchew itp. Nie było to bardzo drogie... Poszukaj u siebie w pobliżu.... jak nie znajdziesz to będę Wam paczki robić Mrożonki są eko. Musze zobaczyć jaka to firma produkuje. Ale ceny maja z kosmosu.. Mój dzieć wczoraj przeszedł sam siebie. Tak się ułożył, że plecki jego miałam po lewej stronie brzucha a po prawej było pusto. Mogłam Go normalnie zmierzyć...mieści się na mojej małej dłoni To było tak niesamowite....!!!!! Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-03-27 o 08:58 |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku- znam takie "eko" gospodarstwa- one tylko mają eko na opakowaniu napisane
![]() jedynie swoich ziemniaków jestem pewna, ale przecież nie będę dziecka tylko ziemniakami karmić... poszukam tych eko mrożonek- dzięki za info, że są ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- czas ciąży to niesamowity czas kocurku- to masz podróżnika
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co pewności nie mam, ale to jest na wiosce, dość znane gospodarstwo często kontrolowane. Nie maja opakowań... Zresztą smak warzyw mówi wiele.. bynajmniej dla mnie.. ![]() Podróżnik bo mama prowadzi biuro podróży..
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie wrażenie, że w mrożonkach są warzywa II klasy, które nie nadały się do sprzedaży w naturalnej oprawie
a z drugiej strony myślę sobie, że lepszy kalafior z mrożonki- zebrany w sezonie niż teraz sztucznie napędzany żeby na przedwiośnie był gotowy do zebrania....---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- dla mnie eko warzywo to takie niezbyt ładnie wyglądające, nie wyrośnięte i właśnie bardzo smaczne jak to ładnie wygląda to to od rau podejrzane i chemicznie podpędzane![]() może za bardzo przeżywam, sama mi wczoraj alergolog powiedziała, ze nie przeskocze pewnyh rzeczy jak nie ma eko to trudno- trzeba nie eko ![]() (a na pierwszej wizycie nie pzowoliła mi zup gotować tyko dawać słoiczki bo bardziej eko!) kocurku- wiem, wiem- pamiętam o Twojej profesji, rośnie następca
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam takie wrażenie...
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
nie zapytałam czy mogę dawać do zupy wywar z eko - królika
lub jakąś oliwę...wczoraj nie odbierała już tel a dzisiaj odebrał mąż i powiedział, że żona jest zajęta...
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marchewkę jak wczoraj jadłam to przypomniała mi się działka babci na którą chodziłam 20 lat temu ![]() Frytki z ziemniaków....boskie!! |
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
kocurku- jakbyś znalazła jaka to firma albo podpowiedziała w jakim sklepie te mrożonki widziałas to będę wdzięczna
teoretycznie to na każdych pisze, że jest eko więc może jednak trzeba się zasugerować ceną i uwierzyć, że te droższe są faktycznie lepsze...
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeberka chyba musisz zaufać intuicji |
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
to na 100% są eko!
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- intuicja: odpuścić sobie wywar a dać oliwę z oliwek ale z czego to moje dziecko ma przytyć(!)biorąc pod uwagę ruchliwość to się nie dziwię, że ona nie przybiera
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo to były te warzywa:
http://www.sklepy24.pl/szukaj/kozlek...o%C5%BCone+bio |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Wtedy dopiero będzie rewolucja po mieszkaniu

.

dopytywała 10 razy czy na pewno chcę ten lek, kazała dzwonić do lekarza itd. Bo to podobno bardzo silny lek. Naprawdę mnie nastraszyła... Zadzwoniłam do gina, trochę mnie uspokoił, ale dalej boję się tego leku, nie wiem co mam teraz o nim myśleć...

Mam nadzieje że jednak jutro uzna ci gwarancje.