Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 09:29   #2671
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Dzień Dobry Brzuchatki

przeleciałam, przyznaję pobieżnie, ale naprawdę mam mało czasu.
Trzymamy kciukaski za wizyty, objawienia, zdrówko!

U nas rwa tfuuu odpuściłą trochę, ale za to bolą mnie nogi, pachwiny jakbym bez przygotowania zaliczyła maraton dookoła świata. No i żołądek nawala, mdli, zgaguje...
Przygotowujemy się powoli do remontu, obczajam dalej wyprawki moje i Lokatorka, ogarniam pracę i ciągle wpadam w panikę, że ten czas tak szybko leci.

Oprócz tego mam napady płaczu, zrzędze Tż, każde słowo biorę do siebie

Dobra lecę, może zajrzę jeszcze dziś do Was.
Ściskam mocno!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:32   #2672
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
a jak Ty mierzysz te uda?? bo ja mierzę każde osobno w najgrubszym miejscu na dole i każde ma 54 cm obwodu, a przed ciążą miałam 52cm.
W talii też mam 78
W biodrach 97 cm, a wcześniej miałam 92cm. Ale mi coś siostra TŻ mówiła, że biodra się rozchodzą i że niekoniecznie tłuszczu mi przybyło tylko się rozchodzą w przygotowaniu na poród, nie wiem czy mnie chciała pocieszyć

---

idę dalej czytać
Nie mierzyłam każdego oddzielnie tylko najszersze miejsce w udach łącznie biorę i mierzę

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! czekam na prof. bo jest na odprawie. jeszcze dwie pacjentki do niego, ale jestem pierwsza w kolejce. strasznie się denerwuje...dam znać po.
zaciśnięte kochana Będzie dobrze ! Nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Wszystkie chorobowe dotarły do ZUS-u, i sprawa zostala poprawnie rozpatrzona, i po prostu musze czekać na kase aż poczta mi przyniesie.
Chociaż tyle sie dowiedziałam.
A nr konta musi podac mój zakład pracy a nie ja, wiec mojej szefowej serdecznie podziekuje następnym razem jak pójde z L4

eh.. jestem dzisiaj wybitnie zmierzła, dobrze, ze TŻ w pracy bo bym mu cały dzień głowe suszyła jak nic
Dobrze, że się wyjaśniło, teraz tylko czekać na pieniążki !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:34   #2673
fiazo
Zakorzenienie

Moje dziecie chyba sie cieszy że mamusia w domu została bo kopie od 7 i nie przestaje

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:34   #2674
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Brzuchatki

przeleciałam, przyznaję pobieżnie, ale naprawdę mam mało czasu.
Trzymamy kciukaski za wizyty, objawienia, zdrówko!

U nas rwa tfuuu odpuściłą trochę, ale za to bolą mnie nogi, pachwiny jakbym bez przygotowania zaliczyła maraton dookoła świata. No i żołądek nawala, mdli, zgaguje...
Przygotowujemy się powoli do remontu, obczajam dalej wyprawki moje i Lokatorka, ogarniam pracę i ciągle wpadam w panikę, że ten czas tak szybko leci.

Oprócz tego mam napady płaczu, zrzędze Tż, każde słowo biorę do siebie

Dobra lecę, może zajrzę jeszcze dziś do Was.
Ściskam mocno!

Cześć, mnie też rwa daje odpocząć teraz Napady płaczu również mam. Dwa dni były straszne pod względem psychicznym, ale dziś jest dużo lepiej.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:34   #2675
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Nie w tę stronę idziesz z wagą wiesz Oddalasz się od nas

dla Wicia
Na jakimś forum znalazłam, że dziewczynie lekarz w 32tc nie widział żołądka.. a na kolejnej wizycie okazało się, że jest duży i wyraźny Wytłumaczył, że mogło się zdarzyć, że dziecko nie było głodne,a żołądek był opróżniony i dlatego był malutki i słabo widoczny
oby...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:37   #2676
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc Mamuski
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
co wchodzę na wizaż to mi antywirus się włącza, że jakieś zagrożenie jest. Też tak macie?
ja tez tak mam,niewiem czemu.
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
ALe fajnie

Super bodziak, może inne zdjęcie ci się nie wgrały bo jest inny format.

Jeśli chodzi o smoczka, to ja chcę dawać dziecku, jeśli będzie wypluwał i nie chciała to zrezygnuję. Jednak wolę dziecko oduczyć od smoczka, niż oduczać od kciuka w budzi. Smoczka wyrzucę, a palca nie utnę
oo dobre,ja tez bede dawac smoczka jak bedzie chcialo- jak nie to nie.ale nie jestem przeciwna.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja sie znow nie oparlam, i zalicytowalam
No ale jak mialam NIE licytowac??!!
ja nawet nie wchodze na all bo tak sie wlasnie skonczy ze zaczne zamawiac itp
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Pepco oczywiście Były jeszcze fajne body z napisem "największy skarb świata", ale widziałam, że znajoma na fejsbuku wstawiła zdjęcie synka właśnie w takim body, i wybrałam "najukochańszego synka"

Dotka, a jak tam cenowo z ciuszkami i akcesoriami w Auchan? Bo moglibyśmy podjechać z tż, mamy dość blisko, tylko nie wiem czy jest sens
w moim pepco bylam pare dni i nie bylo nic ciekawego hm musze podejsc jakos na dniach..
Co do ciuszki itp w Auchan to powiem Ci ze sa body ( bardzo ladne i fajne jakosciowo za 6 zl teraz taka promocja,zreszta na ciuszki co chwile jest promocja duzy wybor mozna trafic na cos fajnego zawsze) ja bede kupowac wanienke napewno w auchan.. sa pieluchy tetrowe kolorowe jakby ktos chcial biale tez ale z tego co widzialam to 10 jest za 25 zl niewiem czy to tanio czy nie?..jakies smoczki butelki itp tez sa w auchan jak bede jutro i uda mi sie zaciagnac w ta alejke tz to zobacze na ceny bo wydaje mi sie ze na all bardziej sie oplaca ale moge sie mylic i jak beda takie same ceny to kupie w auchan.Tak samo jak rozne gryzaki ( haaa to jeszcze nie teraz ale przyklad po szwagierce kupila gryzaka malemu w auchan ktory kosztuje 4 zl a chwile wczesniej ten sam w smyku 8 zl kosztowal) wiec mysle ze warto sie przejechac tak samo jakies pieluchy,plyny, proszki i mleka sie oplaca

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Ja już po wizycie, mały waży już 438 g ale uparciuch mały odwrócił się do nas plecami, główka była w dół, więc nie dał się obejrzeć wcale. Trochę się zmartwiłam bo powiedziała, że mały jest, szczególnie główka mniejsza o tydzień ale kazała się nie martwić bo mieści się w normie, za to mamusia nie mieści się w normie i przybrała przez 4 tygodnie 3,5 kg czyli od poczatku mam 6,5 kg na plusie. Musze więcej chodzić i zdrowiej jeść bo masakra będzie poza tym mam zapalenie układu moczowego, jutro muszę posiew moczu zrobić. Dostałam Furaginum i Pimafucin. Z dobrych wieści to luteinę mam odstawić bo od niej mam infekcję a jak wyleczę infekcję to duphaston zmniejszamy do jednej tabletki dziennie Zdjęcia nie mam żadnego oczywiście.

któraś robiła posiew moczu? jak to się robi? ile kosztuje?
ja robilam posiew chyba kosztowal cos ok 30 zł i czeka sie na niego pare dni ( ok.tyg) bo musza tam jakies bakterie wychodowac.. przydatne badanie ja mialam wynik ujemny czyli wszystko ok ale jak jest dodatni to lepiej jakies leki dobrac bo tam Ci wychodzi co lepiej przyswajasz itp. Tylko pamietam mnie facet pytal czy mam pasywny mocz tzn musisz sie podmyc i byc "czysta" i ze srodkowego strumienia nabrac,oczywiscie pierwsze siuski -ja kupowalam zwykly pojemnik na mocz.
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Właśnie nie, powiedział na razie, żeby to sprawdzić ponownie, albo u niego albo u swojego gina...
Mojego mam 12.04 więc zobaczymy co z żołądeczkiem:/
Mówił, ze widzi żolądek, ale jest pusty no i powinien być taki większy pęcherzyk...:/ kurde nie wkręcam sę mam nadz. że to nic poważnego nie bedzie..
eee napewno jest,ja tak mialam na genetycznych ze gin nie widzial pecherza bo poprostu dzidzius sie wysiusial chwile wczesniej i tez mi mowil o tym i na nastepnej wizycie juz wszystko ok
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
dzoan Z tą czekoladą po urodzeniu,jeśli się zamierza karmić piersią,to z tego co wiem czekolada jest przeciwskazana przy karmieniu piersią,bo dziecko może mieć duże zatwardzenia no i możliwa alergia.
Ja niewiem czy bede potrafic sobie odmowic czekolady
Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
pytanie do mam oczekujących dziewczynek - przekłułybyście uszy kilkumiesięcznym Maluszkom?

http://dzieci.pl/kat,1024259,title,K...uticaid=6104d9

ile miałyście lat jak sobie przekłułyście?
ja nie pamietam,ale mala bylam.. mojej corce cos kolo roku przebije,znam duzo dziewczynek ktore mialy wtedy przekłute i wszystko jest ok!

co tam? u nas snieg a myslalam ze juz bedzie fajnie i cieplo:P
zaraz ide tate ostrzyc i biore sie za jakies porzadki czy cos..

dobrze ze mam wizyte jutro bo po wczorajszym przytulaniu z tz jest nieciekawie... tzn ...
Wiadomosc w klubie,w trudnych sprawach

pozatym wczoraj znowu u tesciowej byl temat i "straszyla" mojego tz ze dziecko to jest praca na caly etat i nie bedzie mial juz czasu cwiczyc,chodzic na rower i od czasu do czasu do kolegow itp ... po co takie gadanie wogole,wedlug mnie jak sie ma dobrze czas zagosodarowany to wszystko sie da.. on bedzie chcial pocwiczyc to ja posiedze z dzieckiem,ja bede chciala gdzies isc cos zrobic on bedzie pilnowal dziecia.. eh jakos mnie ostatnio to drazni wszystko zle! ( ze tesciowa,wrocila SZW z malym i caly czas jej mowi ze to zle robi to zle robi itp a wcale mi si enie wydaje zeby to zle robila tylko tesciowa sobie musi pogadac eh..)
rozpisalam sie,a teraz ide strzyc ojca kompac sie i sprzatac paaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:38   #2677
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Cześć, mnie też rwa daje odpocząć teraz Napady płaczu również mam. Dwa dni były straszne pod względem psychicznym, ale dziś jest dużo lepiej.
ojj.. napady płaczu, ja też to mam, bez powodu, byle pierdołka a ja łzy w oczach

ale powiem Wam co zrobiłąm wczoraj
ja genialna Iwona pojechałam z psem do weta na szczepienie (25km), TZ ze mna bo miał wolne w pracy. No i zajechalismy, mowie żeby TZ sam wszedl zebym ja czasem sie czymś nei zaraziła, chce wyciagnąć książeczke od psa i co?? psikus nie mam torebki, została w domu
TŻ wkurzony namaksa, ja oczywiscie w płacz, no i jedziemy spowrotem po torebke, tam tez wszystkei dokumenty itd. Zbudynienie z roztargnieniem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:41   #2678
dzoan
Zakorzenienie

Guuusiaa, madi, Ewusia, tweedledee, idzia gratuluję tygodni

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja mialam z 6 lat jak uszy mialam przebijane i to dlatego, ze to ja chcialam i prosilam mame, a nie ze to byl jej wybor.
Ja też miała 6 lat..w zerówce byłam.. i to też był mój wybór, nie mamy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Moje nowe nabytki dla dzidziusia- za 23 zł łącznie z przesyłką
nieźle wyhaczyłaś

Cytat:
może sobie z muchą pomylił- Twoja mama taka mała?
hmm.aż taka, zeby z muchą pomylić, to nie Ja myślę, że to kocie wrodzone chamstwo i bezczelność

Cytat:
A no i nie wiem czy Wam pisałam ale wczoraj pofarbowałam te włosy i wyszły trochę takie rudawe pod światło i Tż się ze mnie śmieje, żem ruda

A kolor pięknie nazwany "orzech laskowy" więc mu wmawiam od wczoraj że taki własnie miał być ale brzydko nie jest, pod światło widać
Wrzuć fotę do klubu..pośmiejemy się razem

Cytat:
Hej! czekam na prof. bo jest na odprawie. jeszcze dwie pacjentki do niego, ale jestem pierwsza w kolejce. strasznie się denerwuje...dam znać po.
czekamy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:42   #2679
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski
ja tez tak mam,niewiem czemu.
oo dobre,ja tez bede dawac smoczka jak bedzie chcialo- jak nie to nie.ale nie jestem przeciwna.

ja nawet nie wchodze na all bo tak sie wlasnie skonczy ze zaczne zamawiac itp
w moim pepco bylam pare dni i nie bylo nic ciekawego hm musze podejsc jakos na dniach..
Co do ciuszki itp w Auchan to powiem Ci ze sa body ( bardzo ladne i fajne jakosciowo za 6 zl teraz taka promocja,zreszta na ciuszki co chwile jest promocja duzy wybor mozna trafic na cos fajnego zawsze) ja bede kupowac wanienke napewno w auchan.. sa pieluchy tetrowe kolorowe jakby ktos chcial biale tez ale z tego co widzialam to 10 jest za 25 zl niewiem czy to tanio czy nie?..jakies smoczki butelki itp tez sa w auchan jak bede jutro i uda mi sie zaciagnac w ta alejke tz to zobacze na ceny bo wydaje mi sie ze na all bardziej sie oplaca ale moge sie mylic i jak beda takie same ceny to kupie w auchan.Tak samo jak rozne gryzaki ( haaa to jeszcze nie teraz ale przyklad po szwagierce kupila gryzaka malemu w auchan ktory kosztuje 4 zl a chwile wczesniej ten sam w smyku 8 zl kosztowal) wiec mysle ze warto sie przejechac tak samo jakies pieluchy,plyny, proszki i mleka sie oplaca

ja robilam posiew chyba kosztowal cos ok 30 zł i czeka sie na niego pare dni ( ok.tyg) bo musza tam jakies bakterie wychodowac.. przydatne badanie ja mialam wynik ujemny czyli wszystko ok ale jak jest dodatni to lepiej jakies leki dobrac bo tam Ci wychodzi co lepiej przyswajasz itp. Tylko pamietam mnie facet pytal czy mam pasywny mocz tzn musisz sie podmyc i byc "czysta" i ze srodkowego strumienia nabrac,oczywiscie pierwsze siuski -ja kupowalam zwykly pojemnik na mocz.

eee napewno jest,ja tak mialam na genetycznych ze gin nie widzial pecherza bo poprostu dzidzius sie wysiusial chwile wczesniej i tez mi mowil o tym i na nastepnej wizycie juz wszystko ok

Ja niewiem czy bede potrafic sobie odmowic czekolady

ja nie pamietam,ale mala bylam.. mojej corce cos kolo roku przebije,znam duzo dziewczynek ktore mialy wtedy przekłute i wszystko jest ok!

co tam? u nas snieg a myslalam ze juz bedzie fajnie i cieplo:P
zaraz ide tate ostrzyc i biore sie za jakies porzadki czy cos..

dobrze ze mam wizyte jutro bo po wczorajszym przytulaniu z tz jest nieciekawie... tzn ...
Wiadomosc w klubie,w trudnych sprawach

pozatym wczoraj znowu u tesciowej byl temat i "straszyla" mojego tz ze dziecko to jest praca na caly etat i nie bedzie mial juz czasu cwiczyc,chodzic na rower i od czasu do czasu do kolegow itp ... po co takie gadanie wogole,wedlug mnie jak sie ma dobrze czas zagosodarowany to wszystko sie da.. on bedzie chcial pocwiczyc to ja posiedze z dzieckiem,ja bede chciala gdzies isc cos zrobic on bedzie pilnowal dziecia.. eh jakos mnie ostatnio to drazni wszystko zle! ( ze tesciowa,wrocila SZW z malym i caly czas jej mowi ze to zle robi to zle robi itp a wcale mi si enie wydaje zeby to zle robila tylko tesciowa sobie musi pogadac eh..)
rozpisalam sie,a teraz ide strzyc ojca kompac sie i sprzatac paaa
a moja teściowa wczoraj wyskoczyła do mnei z tekstem "to bedziesz sie teraz rok byczyć w domu" że też jej nie potrafie zripostować, mam szacunek do matki TZ i z grzecznosci tylko nie mówie tego co myśle.
Noi temat przewodni: ile dostaniemy kasy za dziecko: ubezpieczenie, becikowe itd.. dla mnie to był kosmos, wogole nie mysle o tym, ze dostaniemy jakąkolwiek kase

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-03-27 o 09:44
Stary 2013-03-27, 09:49   #2680
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

pędzicie od rana...

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja mialam z 6 lat jak uszy mialam przebijane i to dlatego, ze to ja chcialam i prosilam mame, a nie ze to byl jej wybor.

nie przebilabym dziecku uszu, chyba ze corka mnie poprosi
ja uprosilam mame po komunii (dostałam 5 par kolczyków:P), poszła ze mna do kosmetyczki w tajemnicy przed tata jaka bylam szczesliwa! tata w sumie nigdy nie polubil do konca moich kolczyków, bo potem to sie rozszalalam

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!

ja się witam dziś w 27tc
witamy i gratulujemy

Cytat:

Moje nowe nabytki dla dzidziusia- za 23 zł łącznie z przesyłką
fajne zakupy!i piękna cena
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Aaaa no i witam się w 20tc!
Mogę to już bezkarnie liczyć jako półmetek tak?
oj tak, zdecydowanie półmetek gratki!

Cytat:
3mamy kciuki!!

Cytat:
Hej!

za nowe tygodnie. Dziś zaczynam 23 tydzień
gratulacje!)

Cytat:
Wszystkie chorobowe dotarły do ZUS-u, i sprawa zostala poprawnie rozpatrzona, i po prostu musze czekać na kase aż poczta mi przyniesie.
Chociaż tyle sie dowiedziałam.
A nr konta musi podac mój zakład pracy a nie ja, wiec mojej szefowej serdecznie podziekuje następnym razem jak pójde z L4

eh.. jestem dzisiaj wybitnie zmierzła, dobrze, ze TŻ w pracy bo bym mu cały dzień głowe suszyła jak nic
no i dobrze że ZUS wyjaśniony, a do księgowej z bejsbolem?:P

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Moje dziecie chyba sie cieszy że mamusia w domu została bo kopie od 7 i nie przestaje
to na pewno, że w końcu odpoczywa i się nie stresuje

ja mam zapał od rana przez to słoneczko - pranie zrobiłam, ogarnęłam kuchnię, zmywarka też już wstawiona, maile z pracy ogarnięte, teraz do 12 cisnę z pracą mgr potem pójdę do auchana na malutkie zakupy i wysłać książkę, potem robota z pracy.. mąż dzisiaj na zajęciach, ale dzięki temu śniadanie razem zjedlismy

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:52   #2681
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
pędzicie od rana...

ja uprosilam mame po komunii (dostałam 5 par kolczyków:P), poszła ze mna do kosmetyczki w tajemnicy przed tata jaka bylam szczesliwa! tata w sumie nigdy nie polubil do konca moich kolczyków, bo potem to sie rozszalalam

witamy i gratulujemy

fajne zakupy!i piękna cena

3mamy kciuki!!

gratulacje!)

no i dobrze że ZUS wyjaśniony, a do księgowej z bejsbolem?:P

to na pewno, że w końcu odpoczywa i się nie stresuje

ja mam zapał od rana przez to słoneczko - pranie zrobiłam, ogarnęłam kuchnię, zmywarka też już wstawiona, maile z pracy ogarnięte, teraz do 12 cisnę z pracą mgr potem pójdę do auchana na malutkie zakupy i wysłać książkę, potem robota z pracy.. mąż dzisiaj na zajęciach, ale dzięki temu śniadanie razem zjedlismy
no szefowa zawaliłą sprawe. Ona powinna wpisać nr konta na jakims papierku.
Tylko u nas wypłate dostaje sie na reke a nie przelewem, wiec pewnie poszła tym tropem, tylko szkoda, że nie wziela pod uwage ze na poczte polska to se moge czekać, i czekać i czekać
Stary 2013-03-27, 09:54   #2682
kooocur
Zakorzenienie

Pozazdrościłam Wam zakupów i sama dziś kliknęłam:

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5t2331?c=2744

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5t2324?c=2740

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...y-5t2340?c=889

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5t2309?c=2521

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:55   #2683
dzoan
Zakorzenienie

czarownica1

d0tkaaa co do straszenia brakiem czasu przy dziecku, to nam znajomi też ciągle coś wkręcają..mają prawie już roczną dziewczynkę i na każdym kroku podkreślają co się w naszym życiu skończy.. np. jak mąż oglądał skoki czy biegi narciarskie, to usłyszeliśmy..'no oglądaj oglądaj, bo za rok przy dziecku już nie będziesz miał możliwości'.. jak utrzymujemy temp 18-19 stopni w mieszkaniu, to 'no za rok już będziecie grzać ile się da' (czyli do zapocenia 24stC jak u nich).. Denerwują mnie takie teksty.. jakby dziecko miało oznaczać koniec własnego życia, hobby, przyjemności? Pewnie jak ktoś dziecko nauczy, ze mamusia nie może na krok dziecka opuścić, a tatuś do opieki się nie nadaje, to tak później jest..dom staje się więzieniem, a dziecko jak kula u nogi

Stary 2013-03-27, 10:00   #2684
idzia111
Zakorzenienie

Pojawiły mi się pierwsze rozstępy

Na piersiach, są jasne różowe lekko. Smaruje się dwa razy dziennie na udach, pupie, brzuchu i piersiach

Za dużo mi piersi urosły, z 70D wskoczyłam już na 75F.

Dziewczyny jak się pojawią to smarujcie się dalej. Ja kiedyś brałam takie leki (na przewlekłe bóle głowy) po których w ciągu 2 tygodni przytyłam 10kg, a potem miałam zmienione i w ciągu miesiąca schudłam 19kg. Moja początkowa waga była 52, potem 62, a potem 43. Zrobiły mi się wtedy na pupie rozstępy, ale że smarowałam je oliwką to są prawie niewidoczne. Mam nadzieje, że tym razem będzie to samo
Stary 2013-03-27, 10:01   #2685
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
czarownica1

d0tkaaa co do straszenia brakiem czasu przy dziecku, to nam znajomi też ciągle coś wkręcają..mają prawie już roczną dziewczynkę i na każdym kroku podkreślają co się w naszym życiu skończy.. np. jak mąż oglądał skoki czy biegi narciarskie, to usłyszeliśmy..'no oglądaj oglądaj, bo za rok przy dziecku już nie będziesz miał możliwości'.. jak utrzymujemy temp 18-19 stopni w mieszkaniu, to 'no za rok już będziecie grzać ile się da' (czyli do zapocenia 24stC jak u nich).. Denerwują mnie takie teksty.. jakby dziecko miało oznaczać koniec własnego życia, hobby, przyjemności? Pewnie jak ktoś dziecko nauczy, ze mamusia nie może na krok dziecka opuścić, a tatuś do opieki się nie nadaje, to tak później jest..dom staje się więzieniem, a dziecko jak kula u nogi
no wlasnie dokladnie,jakby dziecko oznaczalo kobiec zycia eh.

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 10:04   #2686
idzia111
Zakorzenienie

Ciekawe czy w stacjonarnym 5 10 15 są takie promocje fajne???

Przez to, że wczoraj tż zauważył rozstępy na cycuszkach (są w takim miejscu, że sama szybko bym ich nie zauważyła, w nocy śniło mi się, że jestem cała w rozstępach, nawet na stopach i twarzy
Stary 2013-03-27, 10:04   #2687
d0tkaaa
Zakorzenienie

co tu taka cisza?kurde przytlacza mnie ta zima juz..spac mi sie chxe caly czas eh..

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 10:05   #2688
tweedledee
Zakorzenienie

Wszystkie śliczne
Cytat:
czarownica1

Ja może nie tyle się nasłuchałam (chociaż jak słyszę "wyśpij się zawczasu..." - cokolwiek to miałoby znaczyć i jakkolwiek miałabym to zrobić), co córa mojej siostry jest po prostu żywym dzieckiem. I rzeczywiście mała jest bardzo energiczna i chociaż w maju skończy 2 lata, to średnio dała się mamie wyspać. Ja sama przerażam się wizjami takiego żywego dziecka Chociaż faktycznie siostra jest typem zosi-samosi, wszystko chciała sama przy dziecku robić, także w będne koło sama się zapędziła troszkę. A ja z racji tego, że we Wro nie mamy nikogo, żeby mu dziecko podrzucić i tak będziemy musieli wypracować system zmiany, żebym szału nie dostała
Stary 2013-03-27, 10:05   #2689
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
no szefowa zawaliłą sprawe. Ona powinna wpisać nr konta na jakims papierku.
Tylko u nas wypłate dostaje sie na reke a nie przelewem, wiec pewnie poszła tym tropem, tylko szkoda, że nie wziela pod uwage ze na poczte polska to se moge czekać, i czekać i czekać
to fakt, czekać to se mozna....

Cytat:

podzielam Twoją opinię. Najbardziej teksty że się na nic nie będzie miało czasu, wkurzają męża, bo stwierdza, że sory, ale jak ktoś się decyduje na dziecko, to powinien mieć świadomość, że codziennie nie będzie się spotykał z kolegami na piwie, ale też nie znaczy to, że nie będzie się z nimi spotykał w ogóle

Cytat:
Pojawiły mi się pierwsze rozstępy

Na piersiach, są jasne różowe lekko. Smaruje się dwa razy dziennie na udach, pupie, brzuchu i piersiach

Za dużo mi piersi urosły, z 70D wskoczyłam już na 75F.

Dziewczyny jak się pojawią to smarujcie się dalej. Ja kiedyś brałam takie leki (na przewlekłe bóle głowy) po których w ciągu 2 tygodni przytyłam 10kg, a potem miałam zmienione i w ciągu miesiąca schudłam 19kg. Moja początkowa waga była 52, potem 62, a potem 43. Zrobiły mi się wtedy na pupie rozstępy, ale że smarowałam je oliwką to są prawie niewidoczne. Mam nadzieje, że tym razem będzie to samo
woow to pięknie CI urosły.. mi z małego A na duże C. I nie chcę już większych a z wagą to nieźle Ci skakała, masakra jakaś.
Też licze na to, że przy dobrym dbaniu o siebie, te rozstępy jakoś nie będą tak widoczne potem, jeśli wyjdą

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 10:06   #2690
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
co tu taka cisza?kurde przytlacza mnie ta zima juz..spac mi sie chxe caly czas eh..
Mnie też... chociaż rano, jak tż wychodził do pracy świeciło ładne słonko
Jeszcze dzisiaj ledwo na oczy widzę, bo poszłam spać po 3 przez to drapiące gardło A najlepsze jest to, że mały Urwis buszował przez ten czas w brzuchu na całego, dzisiaj od rana tak samo Ja nie wiem, skąd on ma na to energię
Stary 2013-03-27, 10:07   #2691
dzoan
Zakorzenienie

jakie ładne .i ceny fajowe

Stary 2013-03-27, 10:08   #2692
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Ja z całej Twojej listy planuję właśnie na szybciora wstawić pranieMój wewnętrzny leń mnie zabija
Stary 2013-03-27, 10:08   #2693
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Kochane, czekam jeszcze na usg. prof. powiedział, że takie wyniki są ok ale zastrzyki do końca ciąży będę robić.mam mieć usg Fi i tego naczyniaka w nodze. na koniec prof mnie przytulil i pocalowal w czoło dziękuje za kciuki już teraz

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:09   #2694
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy w stacjonarnym 5 10 15 są takie promocje fajne???

Przez to, że wczoraj tż zauważył rozstępy na cycuszkach (są w takim miejscu, że sama szybko bym ich nie zauważyła, w nocy śniło mi się, że jestem cała w rozstępach, nawet na stopach i twarzy

Nie wiem...ale byłam ostatnio w sklepie i nie było nic ciekawego...

Rozstępy zbieleją

Synuś
Stary 2013-03-27, 10:10   #2695
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane, czekam jeszcze na usg. prof. powiedział, że takie wyniki są ok ale zastrzyki do końca ciąży będę robić.mam mieć usg Fi i tego naczyniaka w nodze. na koniec prof mnie przytulil i pocalowal w czoło dziękuje za kciuki już teraz
No widzisz, szkoda było stresu zaraz jeszcze zobaczysz, jak mały bryka, to już będziesz zupełnie spokojna Najważniejsze, że wszystko jest pod kontrolą!
Stary 2013-03-27, 10:11   #2696
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Tweedlee::P doskonale rozumiem mnie słońce mega nakręca!To dlatego, poza tym wiem, że do piątku musze trochę rzeczy zzrobić w domu, żeby nie zmarnować faktu, że siedzę na l4. Bo od środy znowu do pracy i wolne dopiero na majówkę.

Przed chwilą walczyłam z wordem - chciałam zrobić poziomą stronę, ale tylk jedną i zapomniałam jak to sie robi( z 10 min nad tym się zastanawiałam i kombinowałam.

Jakby któraś była zainteresowana mam do sprzedania telefon. Nówka, nie używany, prosto ze sklepu. Cena do negocjacji:
http://allegro.pl/sony-xperia-tipo-b...120323823.html

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 10:12   #2697
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Rozstępy zbieleją
Ja mam cały tyłek w paski (nagle zaczęłam nabierać kobiecych kształtów, do osiągnięcia rozm. murzyńskiego "booty"), a tż nie wzrócił na nie uwagi, dopóki mu ich nie pokazałam
Jakoś rozstępami się nie martwię, jestem odludkiem na tym wątku?
Stary 2013-03-27, 10:12   #2698
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Kejt: ufff!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 10:13   #2699
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
jakie ładne .i ceny fajowe

No ceny mnie najbardziej skusiły

Synuś
Stary 2013-03-27, 10:13   #2700
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tweedlee::P doskonale rozumiem mnie słońce mega nakręca!To dlatego, poza tym wiem, że do piątku musze trochę rzeczy zzrobić w domu, żeby nie zmarnować faktu, że siedzę na l4. Bo od środy znowu do pracy i wolne dopiero na majówkę.
Pewnie też bym tak miała, gdybym wolnego miała parę dni, a ja niestety już tylko ciągle wolne i wolne Ciężko u mnie wtedy z organizacją

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości