|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Ja lubię sałatkę z nim, kukurydzą, pekińską i majonezem. Ostatnio miałam na obiad, pycha ![]() Dobre też są kotleciki z serem i selerem
|
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i pogoda zamknięcie się w jakiejś kwaterze z małym dzieckiem,które rozpiera energia, bo ciągle leje, to dopiero masakra generalnie zmierzam do tego, że my zdecydowaliśmy się na lot własnie po to, by zminimalizować Marysi dyskomfort podróży i zapewnić super pogodę - całe dnie spędzaliśmy na dworze a co do skierowania na cc, czemu wątpisz? znam kilka osób z taką wadą jak Ty (lub podobną) i żadna z nich nie miała problemu ze skeirowaniem
|
||
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Półpaścem nie można się zarazić on w okresie osłabienia organizmu może się rozwinąć samoistnie u osoby która przechodziła ospę i ma wirusa uśpionego. Dotyczy to głównie osób, które miały słaby wysyp przy ospie. |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy od pogody. jak ladnie to z godzine spaceruje po pracy z moimi wariatami. liczymy tez 2x10 min na dojscie do pracy i powrot (tylko jak nie pada bo wtedy zostawiam samochod pod przedszkolem a nie pod praca, bo mam w miare blisko). jak jest jak teraz, czyli mroz, to nie chce mi sie zwyczajie wychodzic i nie wychodze. ale jak przyjdzie wiosna to kazdy niedeszczowy dzien spedzimy na dzialce (przynajmije po pracy, a jak bede na l4 to nawet od rana)
|
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze sie zbierac a tak mi sie nie chce...Wiecie co kupilam wczoraj komplecik dla dziecka kuzyna..prosilam o rozmiar od 62 do 68,Pani mi dała na 3 miesiace(tak bylo na metce).W domu mam jeden komplecik 62 ktory dostalam na poczatku ciazy i porownalam i powiem Wam ze ten co dala mi ta Pani to chyba nawet 56 nie jest..A wiecie ja sie nie znam jeszcze na tych wymiarowkach i wogole ..tak wiec musze isc wymienic..mam nadzieje ze wymieni... Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-03-27 o 09:37 |
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda zycia na glupie dąsy czy niesnaski
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Laloca ślub bierzemy w pierwszą sobotę lipca, był planowany od grudnia, jak TŻ się oświadczył, a dziecko też już było wtedy planowane, stwierdziliśmy, że nie wiadomo ile będziemy musieli się starać, a jak się uda to będzie ok.
Wesele jest na 50 osób, sama najbliższa rodzina, ale jakoś mnie to nie przeraża, wszyscy mówią, a bo nie będziesz się bawić na swoim weselu, a ja będę się bawić, tylko bez alkoholu itp. I tak nie lubię więc... Drażni mnie takie gadanie. Ja dzisiaj bardzo źle spałam, budziłam się co godzinę na siku... Masakra. Uciekam na targ, już mi trochę mdłości przeszły, a swieże powietrze dobrze mi zrobi.
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
LaLoca Acuvue2
I jeszcze cały dzień przed kompem w pracy,nie mam problemów z oczami.Natala na Podbeskidziu i jak pisałam-pod domem zaczyna mi się autostrada i ciągnie cały czas na południe Europy.Na początku na pewno będziemy jeździć do Włoch, Chorwacji,Węgry Mamy bliziutko,fajna droga. A postoje zawsze można robić. Polecam jazdę nocą-my zawsze jeździliśmy tak do Włoch na narty, siostrzeńce męża pięknie przesypiali prawie całą drogę
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mialam jakis rok auta jak bylam z dzieckiem (no i w ciazy) pierwszym, zwyczajnie nie bylo potrzeby. lekarz blisko, do pracy autobusem. potem troche lipnie bo zima trzeba bylo isc o 7 na autobus z dzieckiem w wozku/chuscie by zawiezc do zlobka, potem innym do racy i o 16 spowrotem taki sam scenariusz. nie powiem, łatwiej. ale wszystko sie da.po drugie: jakie masz obecnie warunki? moze nie warto tak w ciazy sie stresowac tylko na spokojnie zrobic rozeznanie po porodzie itd. dziecko na poczatku najczesciej w pokoju rodzicow spi... ja obecnie mam 1 pokoje i 3 dziecko w drodze i do czasu az srodkowe bedzie w podstawowce nie mam meeega cisnienia by zamieniac mieszkanie czy szukac domku (moje marzenie - domek na wsi pod koszalinem...) bo zwyzcajnie wiemy ze jak male to malo miejsca trzeba i sie pomiescimy. po trzecie : masz rodzine i chcesz kontaktu to badz nachalna ![]() po czwarte: zamiast nachalna przeczytałam NACHLANA
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-27 o 09:47 |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3131 | |||||
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za rady z pieczarkami
bardzo nam smakowały te "na kotleta"![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"nie biegaj! nie podnoś! nie schylaj się! nie wchodź za szybko po schodach!" może zacznijmy raczej od "nie denerwuj się"?
|
|
#3132 | ||
|
Zakorzenienie
|
zawsze mozesz, to badanie nawet bez ciazy wychodzi miarodajnie
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
sama mieszkam na 4p. szkoda by mi bylo miejsca w domu jeszcze na wózek...
|
||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() piszecie i piszecie a mi ciężko nadrabiać:P powinnam zabrać się za pracę mgrską ale nie mam kiedy... czytajcie-> nie chce mi sie mam lenia co do rwy to mnie też dopada, zauważyłam, że wtedy jak zmarznę w nogi, ja noszę spodnie i leginsy lub rajstopy bo ten ból nie dawał mi z łóżka wstawać ![]() spadam zabrać się dalej za porządki przedświąteczne ps. moj brzuch stanął i nie chce rosnąć;D |
|
|
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() chcemy z tż wybrać się w podróż poślubną bo z powodu remontu przełożyliśmy to na ten rok... później zaczęliśmy się starać o dziecko ale nie spodziewaliśmy się że uda się od razu ![]() w wakacje będzie już za gorąco i będę miała za duży brzuch więc chciałabym polecieć przełom kwiecień/maj jeszcze nie wiemy gdzie, będziemy polować na jakiegoś lasta mnie to w sumie jest obojętne.. ważne żeby wyjechać odpocząć, bo wiadomo jak dziecko się urodzi to prędko się okazja nie trafi ![]() ![]() także proszę dzisiaj o żeby gin nie widział przeciwskazań ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2013-03-27 o 10:03 |
||
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
misia ja mialam operacje przegrody, ale nic mi nie pomogło, a tylko się nameczylam i nadal mam lekko skrzywiona
|
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, wstałam
i dorwałam się do lapka służbowego mamy a to rzadkość Cytat:
![]() Cytat:
zaczęło się..a wiesz coś o szpitalu w Świętochłowicach? prowadzi mnie lekarz stamtąd i mam zamiar tam rodzić.. no i zapisać się do szkoły rodzenia ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- dzisiaj równo 15 tc jutro wejdziemy w 16 tydzień, ale ten czas leci
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie przeglądam wątek i widzę na pierwszej stronie, że bajka będzie mieć córeczkę
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Matallewar wiesz co teraz tak patrzę na 1 stronę i myślę, że jest tam dużo mamuś, które się nie udzielają-robimy jakieś czystki?
będzie bardziej czytelne
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czasie przygotowań nie bierz na swoją głowę za wiele. Co możesz to zleć innym. Bez dziwnych atrakcji myślę, że sobie poradzisz. Zresztą to też zależy od przebiegu ciąży. Różnie może być... Moja siostra brała ślub 2,5 miesiąca przed porodem i nie wspomina tego najlepiej, ale ona od początku nie chciała wesela. Cytat:
a tak je lubię...Cytat:
Ej mój też coś się przyblokował :/ jak mi urósł gdzieś 2 tygodnie temu tak żadnych zmian ostatnio nie widzę. |
|||
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
LaLoca mówiłam już, że uwielbiam Twój av?
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Tak
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak ktoś przez 3 wątki napisał 2 posty
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym zrobiła czystki
pdczytuje nas pewnie spor osób które nawet w ciązy mogą nei być, to jesr raczej info dla nas kto, gdzie kiedy, po co obce osoby ![]() rozumiem, że ktoś może nei mieć czasu, no ale jak ktoś się nei udziela, kogoś nei ma to i nie ma potrzeby żeby był na liście ![]() widaomo, że każdy może miec jakiś gorszy czas, że mało pisze albo wcale, ale to takie już znane osoby więc na liście powinny być
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
mysle że jeśli ktoś się zgłosił żeby tam być to chce tam być
![]() usunąć kogoś można jeśli napisze że chce żeby go usunąć... a tak to komu to przeszkadza czy ktoś kto tam jest udziela się czy nie
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kazdy ma czas i siły siedzieć i produkować masowo posty. Mi by się przykro zrobilo gdybym wróciła po jakimś czasie i została wykreślona. Jakoś szybko te porządki
|
|
|
|
#3150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo już się bałam, że i mnie wywalicie ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

no i pogoda
zamknięcie się w jakiejś kwaterze z małym dzieckiem,które rozpiera energia, bo ciągle leje, to dopiero masakra 

zostaniemy w ciąży, potem z dzieckiem i bez auta. 

. No nie wierzą we mnie
. Mam od 17 lat prawo jazdy, swój samochód, jeżdżę codziennie... No i powiedziałam, żeby się nie martwili, to będę jechała pomalutku. Także muszę zaraz wyjść żeby zdążyć żółwim tempem na 9:20 
żeby gin nie widział przeciwskazań
i dorwałam się do lapka służbowego mamy a to rzadkość
prowadzi mnie lekarz stamtąd i mam zamiar tam rodzić.. no i zapisać się do szkoły rodzenia