Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 09:29   #3121
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Seler naciowy tzn ze sloika? Ciekawe czy ma jakies wartosci bo musz tza pasc na obnizenie cisnienia.. do tego szynka kukurydza?
A co dodajesz do tortelini bo moja wersja jest strasznie ciezka tak mi mowia
ooooo ja sobie ostatnio przypomnialam o tym selerze w paseczkach. ale nie naciowy.
Ja lubię sałatkę z nim, kukurydzą, pekińską i majonezem. Ostatnio miałam na obiad, pycha

Dobre też są kotleciki z serem i selerem

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:30   #3122
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zazdroszczę ale liczę na to, że mój też w końcu zacznie się rozpychać i będzie go w końcu widać
no pewnie że będzie go widać u mnie to II ciąża, wiec szybciej brzuszek wybił

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Natala dlatego piszę,że mój brat leciał z młodym i to jego wybór. A ja sama bym tego nie zrobiła

Taaa ja to doskonale wiem i bezpieczniej bym się czuła ze skierowaniem na cc.Podejrzewam jednak,że nikt mi takiego nie da...
a w jakiej cześci Polski mieszkasz? planujesz jeżdzić z dzieckiem na wakacje? dla nas po prostu lot 2,5 h, podczas którego dziecko mogło sobie trochę pochodzić, posiedzieć raz u jednego raz u drugiego rodzica na kolanach był lepszym wyjściem niż 6-7 h samochodem, gdy dziecko jest unieruchomione w foteliku no i pogoda przez 7 dni ani kropli deszczu, a w Polsce wiadomo jak jest zamknięcie się w jakiejś kwaterze z małym dzieckiem,które rozpiera energia, bo ciągle leje, to dopiero masakra generalnie zmierzam do tego, że my zdecydowaliśmy się na lot własnie po to, by zminimalizować Marysi dyskomfort podróży i zapewnić super pogodę - całe dnie spędzaliśmy na dworze
a co do skierowania na cc, czemu wątpisz? znam kilka osób z taką wadą jak Ty (lub podobną) i żadna z nich nie miała problemu ze skeirowaniem

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:30   #3123
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Boje sie!! Czy niebezpieczny jest kontakt kobiety w ciazy z dzieckiem ktore ma ospe? Ja ospe mialam. Z tym dzieckiem przebywalam 2 tyg temu ale wiem ze choroba dlugo sie ' wylega' na sama mysl dostaje swedzenia. Co o tym myslucie cos mi sie obilo o uszy ze dziecko moze przechodzic w brzuchu. Znam tez przyklad ze dorosly zlapal od dziecka choregna ospe pol pasiec.
Jeśli przechodziłaś ospę to nie musisz się martwić.
Półpaścem nie można się zarazić on w okresie osłabienia organizmu może się rozwinąć samoistnie u osoby która przechodziła ospę i ma wirusa uśpionego. Dotyczy to głównie osób, które miały słaby wysyp przy ospie.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:32   #3124
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość

nawet na spacery nie wychodzilas??
wlasnie dziewczyny mam do was pytanie-jak czesto przebywacie na swiezym powietrzu???
zalezy od pogody. jak ladnie to z godzine spaceruje po pracy z moimi wariatami. liczymy tez 2x10 min na dojscie do pracy i powrot (tylko jak nie pada bo wtedy zostawiam samochod pod przedszkolem a nie pod praca, bo mam w miare blisko). jak jest jak teraz, czyli mroz, to nie chce mi sie zwyczajie wychodzic i nie wychodze. ale jak przyjdzie wiosna to kazdy niedeszczowy dzien spedzimy na dzialce (przynajmije po pracy, a jak bede na l4 to nawet od rana)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:33   #3125
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ooooo ja sobie ostatnio przypomnialam o tym selerze w paseczkach. ale nie naciowy.
Ja lubię sałatkę z nim, kukurydzą, pekińską i majonezem. Ostatnio miałam na obiad, pycha

Dobre też są kotleciki z serem i selerem
Ja tez jadłam kiedys w Niemczech sałatke własnie z tego selera ze słoiczka i byla rewelacyjna..szkoda tylko ze juz nie pamietam co w niej sie znajdowało..wiem ze byly rodzynki ale co jeszcze..nie wiem..

Musze sie zbierac a tak mi sie nie chce...Wiecie co kupilam wczoraj komplecik dla dziecka kuzyna..prosilam o rozmiar od 62 do 68,Pani mi dała na 3 miesiace(tak bylo na metce).W domu mam jeden komplecik 62 ktory dostalam na poczatku ciazy i porownalam i powiem Wam ze ten co dala mi ta Pani to chyba nawet 56 nie jest..A wiecie ja sie nie znam jeszcze na tych wymiarowkach i wogole ..tak wiec musze isc wymienic..mam nadzieje ze wymieni...

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-03-27 o 09:37
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:37   #3126
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

weszłam na te listopadowo - grudniowe mamusie i twierdza ze jedziemy po nich ;/
matko, podziwiam was: was wrzesien-pazdiernik i listopad-grudzien - że chce sie wam latac po innych watkach i czytac wypowiedzi starszych/mlodszyc ciaz... jak macie tak duzo wolnego czasu to zapraszam - mam chate do wysprzatania i okna do umycia szkoda zycia na glupie dąsy czy niesnaski

Stary 2013-03-27, 09:37   #3127
misia332
Zakorzenienie

Laloca ślub bierzemy w pierwszą sobotę lipca, był planowany od grudnia, jak TŻ się oświadczył, a dziecko też już było wtedy planowane, stwierdziliśmy, że nie wiadomo ile będziemy musieli się starać, a jak się uda to będzie ok.

Wesele jest na 50 osób, sama najbliższa rodzina, ale jakoś mnie to nie przeraża, wszyscy mówią, a bo nie będziesz się bawić na swoim weselu, a ja będę się bawić, tylko bez alkoholu itp. I tak nie lubię więc... Drażni mnie takie gadanie.

Ja dzisiaj bardzo źle spałam, budziłam się co godzinę na siku... Masakra.

Uciekam na targ, już mi trochę mdłości przeszły, a swieże powietrze dobrze mi zrobi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:41   #3128
butterfly20
Zakorzenienie

LaLoca Acuvue2 I jeszcze cały dzień przed kompem w pracy,nie mam problemów z oczami.

Natala na Podbeskidziu i jak pisałam-pod domem zaczyna mi się autostrada i ciągnie cały czas na południe Europy.Na początku na pewno będziemy jeździć do Włoch, Chorwacji,Węgry Mamy bliziutko,fajna droga. A postoje zawsze można robić. Polecam jazdę nocą-my zawsze jeździliśmy tak do Włoch na narty, siostrzeńce męża pięknie przesypiali prawie całą drogę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:45   #3129
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
z innej beczki, znów się nam auto spierniczylo. tylko tym razem chyba na amen zostaniemy w ciąży, potem z dzieckiem i bez auta.
z mieszkaniem dalej lipa. boję się, że nic z tego nie wyjdzie. a tu dzie mieszkamy nie ma warunków, a i finansowo mogiła.
oglądalismy kilka mieszkań, ale albo drogie, albo pozadłużane u komornika i boimy się. jedno oglądaliśmy totalą ruinę i koleś dopytywał potem pośredniczki ile byśmy dali. tośmy powiedzieli., dajemy stówę,bo tam wszystko trzeba zrobić od sufitu do podłogi, łącznie z oknami, meblami etc. pytał, to ma odpowiedź. a remont z meblami bez kosztów robocizny to myślę ok 20tyś by wyszedł. oczywiście pewnie nie wyszystko idealnie byłoby zrobione,pewnie sprzęty z niższej półki... ale wątpie,że się zgodzi.

ostatnio to nic innego nie robię tylko martwię się i ryczę. i tak się zastanawiam się jakie to będzie dziecko, jak ja tak mam teraz. aż szkoda słów... z resztą dlatego też nie mam siły żeby tu często pisać.
i jeszcze głupio mi, że to pisze,ale kompletnie nie mam z kim pogadać. siedzimy razem z mężem sami. teraz tylko był ojciec,bo odebrał mnie ze szpitala i na weekend został. a tak to tylko we dwójkę i siedzę w domu pół dnia sama. mam tu ciotki,wujów,kuzynków, babcię,ale wszyscy mają mnie w d... chrzestna tylko zadzwoni do mojej matki żeby się wszystkiego wywiedzieć, obieca, że zadzwoni do mnie i na obietnicy się kończy. nie wiem czy boi się, że ją o coś poproszę... a ja nie jestem nachalna,więc sama też się nie wcinam.
przykro mi i juz coraz bardziej nie mam sił. sorry, żę truje tu Wam tyłek
po pierwsze: bez auta mozna zyc ja nie mialam jakis rok auta jak bylam z dzieckiem (no i w ciazy) pierwszym, zwyczajnie nie bylo potrzeby. lekarz blisko, do pracy autobusem. potem troche lipnie bo zima trzeba bylo isc o 7 na autobus z dzieckiem w wozku/chuscie by zawiezc do zlobka, potem innym do racy i o 16 spowrotem taki sam scenariusz. nie powiem, łatwiej. ale wszystko sie da.

po drugie: jakie masz obecnie warunki? moze nie warto tak w ciazy sie stresowac tylko na spokojnie zrobic rozeznanie po porodzie itd. dziecko na poczatku najczesciej w pokoju rodzicow spi... ja obecnie mam 1 pokoje i 3 dziecko w drodze i do czasu az srodkowe bedzie w podstawowce nie mam meeega cisnienia by zamieniac mieszkanie czy szukac domku (moje marzenie - domek na wsi pod koszalinem...) bo zwyzcajnie wiemy ze jak male to malo miejsca trzeba i sie pomiescimy.

po trzecie : masz rodzine i chcesz kontaktu to badz nachalna

po czwarte: zamiast nachalna przeczytałam NACHLANA

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-27 o 09:47
Stary 2013-03-27, 09:46   #3130
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
matko, podziwiam was: was wrzesien-pazdiernik i listopad-grudzien - że chce sie wam latac po innych watkach i czytac wypowiedzi starszych/mlodszyc ciaz... jak macie tak duzo wolnego czasu to zapraszam - mam chate do wysprzatania i okna do umycia szkoda zycia na glupie dąsy czy niesnaski
Ja to tylko z ciekawosci czy faktycznie tych mam pazdziernikowych jest tak duzo
Stary 2013-03-27, 09:47   #3131
daohar
Raczkowanie

dzieki dziewczyny za rady z pieczarkami bardzo nam smakowały te "na kotleta"

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Czesc Wam cos dawno mnie nie bylo, przygotowania do swiat ruszyly
w niedziele zaczelam 18 tydzien i powiem wam, ze jakos gorzej sie czuje. Strasznie slaba jestem, kreci mi sie w glowie i ogolnie mi zlee. Mam nadzieje, ze to przejsciowe
mamy dokładnie ten sam dzień porodu i mi też jest słabo...miałam nadzieje, że ta II trymestrowa energia bedzie mnie rozpierać, a to różnie z tym...

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hehe ja jutro mam ostatni dzień 3 miesiąca ale kosmosem są dla mnie już połówkowe usg dziewczyn
przecieramy szlaki

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kupilam dzis w tesco bawelniany staniko-top ktory dosc trzyma mi piersi.. bardzo mi rosna i pojawily sie rozstepy zamierzam w nim tez spac..
kurde też sie muszę zaopatrzyć bo bede sie po karmieniu mogła zawijać jak szalikiem i też zlokalizowałam rozstępy

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja tez sie czuje jak krowa, choc uwazalam wczesniej, ze moglabym miec wiekszy biust. Mialam miseczke 70B, teraz jest 75C(70C trudno znalezc). Niby tylko jeden rozmiar, ale jakos mi nie pasuje :sly:
ja miałam 75C teraz 75D i to chyba nie koniec...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Zaraz wyruszam do lekarza. Czeka na mnie endokrynolog i ginekolog, później do pracy dostarczyć muszę zwolnienie. Już dzwoniła teściowa, żebym jechała z teściem do lekarza, bo ślisko . No nie wierzą we mnie . Mam od 17 lat prawo jazdy, swój samochód, jeżdżę codziennie... No i powiedziałam, żeby się nie martwili, to będę jechała pomalutku. Także muszę zaraz wyjść żeby zdążyć żółwim tempem na 9:20
mnie wszyscy traktują jak jajko "nie biegaj! nie podnoś! nie schylaj się! nie wchodź za szybko po schodach!" może zacznijmy raczej od "nie denerwuj się"?

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:59   #3132
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
A tego nie wiem...a do ktorego tyg sie TOXO robi w ogole???
zawsze mozesz, to badanie nawet bez ciazy wychodzi miarodajnie

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
mam mozliwosc kupic taki wózek z fotelikiem do samochodu za 300zł
od znajomej, wiec z pewnego źródła - taka cena,bo oni przejeli go po dziecku z rodziny
ponoc fajny,ale szeroki.. co myślicie?
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/coletto-austin-3/
trójkołowce sa wstretne jak masz podjazdy (takie http://www.wnowogardzie.pl/wp-conten...zków-bank2.jpg) na schodach. poza tym cena ładna, a chyba raz jechalam takim i nie ma sie do czego rpzyczepic. sama mam podobny ale innej firmy

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
jesli mąż pojedzie na Święta do rodziców to każe mu oblukać ten wózek i najlepiej zmierzyć
poprosimy zeby jeszcze poczekali ze sprzedażą, zobaczymy gdzie wylądujemy, bo cena jest na prawde atrakcyjna. wozek jest po dwójce dzieci i wiec dlatego cena tak spadła z tej startowej. nie slyszalam zeby byl zniszczony, ale lepiej jak obejrzy go osobiscie

gorzej jak wylądujemy na 4p., a w większości mieszkania do sprzedania są wlasnie na 4... i przyjdzie mi wnosic na 4
ten wazy 13kg, ciężki,ale też ciężko o lzejsze..
pamietaj ze czesto sa piwnice lub wózkownie w blokach. ja swoj zostawiam w piwnicy (jest zamykana na klucz). albo jak bedziesz miala samochod to w samochodzie sama mieszkam na 4p. szkoda by mi bylo miejsca w domu jeszcze na wózek...

Stary 2013-03-27, 10:00   #3133
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dzień dobry

piszecie i piszecie a mi ciężko nadrabiać:P

powinnam zabrać się za pracę mgrską ale nie mam kiedy... czytajcie-> nie chce mi sie mam lenia

co do rwy to mnie też dopada, zauważyłam, że wtedy jak zmarznę w nogi, ja noszę spodnie i leginsy lub rajstopy bo ten ból nie dawał mi z łóżka wstawać

spadam zabrać się dalej za porządki przedświąteczne

ps. moj brzuch stanął i nie chce rosnąć;D
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:02   #3134
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Do Chorwacji chcemy leciec samolotem. Bedzie to 6 miesiac i jazda samochodem bylaby duzo bardziej meczaca. Musze tylko jeszcze z doktorkiem pogadac czy nie widzi przeciwwskazan. A co do latania samolotem to mozna bodajze do 32tc
ja dzisiaj mam wizyte u gina i mam zamiar się zapytać czy widzi jakieś przeciwskazania żebym za miesiąc leciała samolotem
chcemy z tż wybrać się w podróż poślubną bo z powodu remontu przełożyliśmy to na ten rok... później zaczęliśmy się starać o dziecko ale nie spodziewaliśmy się że uda się od razu
w wakacje będzie już za gorąco i będę miała za duży brzuch więc chciałabym polecieć przełom kwiecień/maj
jeszcze nie wiemy gdzie, będziemy polować na jakiegoś lasta mnie to w sumie jest obojętne.. ważne żeby wyjechać odpocząć, bo wiadomo jak dziecko się urodzi to prędko się okazja nie trafi

także proszę dzisiaj o żeby gin nie widział przeciwskazań

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja tam robiłam praktyki zawodowe na porodówce i położniczym i mogę z czystym sumieniem polecić ten szpital.

Ogólnie na Śląsku znam prawie wszystkie szpitale od kuchni
a w katowicach jaki szpital byś poleciła

Edytowane przez Brydzia_
Czas edycji: 2013-03-27 o 10:03
Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:12   #3135
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

A dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy któraś w Was miała lub zna kogoś, kto miał operację przegrody nosowej ? Mój TŻ ma skrzywioną przez co źle mu się oddycha przez nos i śpi (no chrapie jak smok ).
moja szwagierka pod koniec marca miala. mam o cos wypytac?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Uuu przy pracy fizycznej i jeszcze w takich warunkach poszłabym wcześniej na zwolnienie. Ja też planuję pracować do końca czerwca (TP 6.10.), ale ja pracuję w biurze. Pracuję już tutaj 4 lata i wiem, że w lecie jest nie do wytrzymania, do tego siedzenie przy kompie i jeszcze dojazdy samochodem po wertepach. No way! Mam okazję być na zwolnieniu 100% płatnym to czemu nie skorzystać. Jeszcze się do tej odległej emerytury napracuję.
ja tak samo, ale pewnie w polowie czerwca. za to poczatek biore urlop

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Ja to tylko z ciekawosci czy faktycznie tych mam pazdziernikowych jest tak duzo
ja tylko zerknelam na liste mamusiek

Stary 2013-03-27, 10:14   #3136
matallewar
Zakorzenienie

misia ja mialam operacje przegrody, ale nic mi nie pomogło, a tylko się nameczylam i nadal mam lekko skrzywiona

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:19   #3137
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzień dobry, wstałam i dorwałam się do lapka służbowego mamy a to rzadkość

Cytat:
Ja też muszę taki kupić.
Ostatnio kupiłam jakiś większy,ale już mi znowu bambole wypływają.Czuję się jak krowa dojna
też się tak czuję.. ale mój D. jest wniebowzięty

Cytat:
hej
nawet mi nie mów ja wczoraj odkryłam 2 malutkie rozstępy na jednym i drugim
zaczęło się..

Cytat:
Ogólnie na Śląsku znam prawie wszystkie szpitale od kuchni
a wiesz coś o szpitalu w Świętochłowicach? prowadzi mnie lekarz stamtąd i mam zamiar tam rodzić.. no i zapisać się do szkoły rodzenia

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

dzisiaj równo 15 tc jutro wejdziemy w 16 tydzień, ale ten czas leci
Stary 2013-03-27, 10:19   #3138
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
misia ja mialam operacje przegrody, ale nic mi nie pomogło, a tylko się nameczylam i nadal mam lekko skrzywiona
Weź nie strasz bo i mnie to niby czeka. A jak pomyślę o tych tamponach wyciąganych z głębin... brrrr. I jeszcze by miało nie pomóc? NIEeeeee!

Wymianka.
Stary 2013-03-27, 10:28   #3139
ladanseuse14
Zakorzenienie

tak sobie przeglądam wątek i widzę na pierwszej stronie, że bajka będzie mieć córeczkę super, druga córa
Stary 2013-03-27, 10:31   #3140
kaska87
Zakorzenienie

Matallewar wiesz co teraz tak patrzę na 1 stronę i myślę, że jest tam dużo mamuś, które się nie udzielają-robimy jakieś czystki? będzie bardziej czytelne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:32   #3141
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Matallewar wiesz co teraz tak patrzę na 1 stronę i myślę, że jest tam dużo mamuś, które się nie udzielają-robimy jakieś czystki? będzie bardziej czytelne
może nie mają czasu..
Stary 2013-03-27, 10:33   #3142
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Laloca ślub bierzemy w pierwszą sobotę lipca, był planowany od grudnia, jak TŻ się oświadczył, a dziecko też już było wtedy planowane, stwierdziliśmy, że nie wiadomo ile będziemy musieli się starać, a jak się uda to będzie ok.

Wesele jest na 50 osób, sama najbliższa rodzina, ale jakoś mnie to nie przeraża, wszyscy mówią, a bo nie będziesz się bawić na swoim weselu, a ja będę się bawić, tylko bez alkoholu itp. I tak nie lubię więc... Drażni mnie takie gadanie.
Fajne są takie niewielkie wesela. My mieliśmy na 70 osób i było super. Takie małe wesela kończą się wcześniej, więc powinnaś wytrzymać.
W czasie przygotowań nie bierz na swoją głowę za wiele. Co możesz to zleć innym. Bez dziwnych atrakcji myślę, że sobie poradzisz. Zresztą to też zależy od przebiegu ciąży. Różnie może być...
Moja siostra brała ślub 2,5 miesiąca przed porodem i nie wspomina tego najlepiej, ale ona od początku nie chciała wesela.

Cytat:
LaLoca Acuvue2 I jeszcze cały dzień przed kompem w pracy,nie mam problemów z oczami.
O to moje marzenie, żeby w soczewkach wytrzymać cały roboczy dzień przed komputerem :/ Chyba mam zbyt wrażliwe oczy do soczewek a tak je lubię...

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
mnie wszyscy traktują jak jajko "nie biegaj! nie podnoś! nie schylaj się! nie wchodź za szybko po schodach!" może zacznijmy raczej od "nie denerwuj się"?
Nie lubię takiego traktowania :/ brak zainteresowania też jest nie fajny, ale bez przesady.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ps. moj brzuch stanął i nie chce rosnąć;D
Ej mój też coś się przyblokował :/ jak mi urósł gdzieś 2 tygodnie temu tak żadnych zmian ostatnio nie widzę.
Stary 2013-03-27, 10:35   #3143
ladanseuse14
Zakorzenienie

LaLoca mówiłam już, że uwielbiam Twój av?
Stary 2013-03-27, 10:37   #3144
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie usuwała nikogo. Może nie piszą, ale czytają. Nie każdy jest taki wygadany

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
LaLoca mówiłam już, że uwielbiam Twój av?
Tak dziękuję
Stary 2013-03-27, 10:37   #3145
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja bym nie usuwała nikogo. Może nie piszą, ale czytają. Nie każdy jest taki wygadany
jestem za
Stary 2013-03-27, 10:41   #3146
kaska87
Zakorzenienie

ale jak ktoś przez 3 wątki napisał 2 posty

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:45   #3147
passion80
Zakorzenienie

ja bym zrobiła czystki
pdczytuje nas pewnie spor osób które nawet w ciązy mogą nei być, to jesr raczej info dla nas kto, gdzie kiedy, po co obce osoby

rozumiem, że ktoś może nei mieć czasu, no ale jak ktoś się nei udziela, kogoś nei ma to i nie ma potrzeby żeby był na liście
widaomo, że każdy może miec jakiś gorszy czas, że mało pisze albo wcale, ale to takie już znane osoby więc na liście powinny być
Stary 2013-03-27, 10:45   #3148
Brydzia_
Zakorzenienie

mysle że jeśli ktoś się zgłosił żeby tam być to chce tam być
usunąć kogoś można jeśli napisze że chce żeby go usunąć... a tak to komu to przeszkadza czy ktoś kto tam jest udziela się czy nie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:45   #3149
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak ktoś przez 3 wątki napisał 2 posty
Nie kazdy ma czas i siły siedzieć i produkować masowo posty. Mi by się przykro zrobilo gdybym wróciła po jakimś czasie i została wykreślona. Jakoś szybko te porządki

Wymianka.
Stary 2013-03-27, 10:46   #3150
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ja bym zrobiła czystki
pdczytuje nas pewnie spor osób które nawet w ciązy mogą nei być, to jesr raczej info dla nas kto, gdzie kiedy, po co obce osoby

rozumiem, że ktoś może nei mieć czasu, no ale jak ktoś się nei udziela, kogoś nei ma to i nie ma potrzeby żeby był na liście
widaomo, że każdy może miec jakiś gorszy czas, że mało pisze albo wcale, ale to takie już znane osoby więc na liście powinny być
uff, dzięki bo już się bałam, że i mnie wywalicie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie kazdy ma czas i siły siedzieć i produkować masowo posty. Mi by się przykro zrobilo gdybym wróciła po jakimś czasie i została wykreślona. Jakoś szybko te porządki
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mysle że jeśli ktoś się zgłosił żeby tam być to chce tam być
usunąć kogoś można jeśli napisze że chce żeby go usunąć... a tak to komu to przeszkadza czy ktoś kto tam jest udziela się czy nie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości