Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 10:50   #3151
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

ja spojrze na listę, zobacze która z Was kiedy, lub w którym tyg jest, ale szczerze, to interesują mnie koleżanki, osoby które znam, taka byłaby bardziej przejrzysta
Stary 2013-03-27, 10:50   #3152
marysia_258
Zadomowienie

Witam
Dziewczynki,pędzicie z prędkością błyskawicy
Ciężko Was nadrobić
Kolejny dzień nic mi się nie chce. W domku burdelik się zrobił jak nie wiem trzeba się za niego zabrać. Pogoda do wieje, mrozi jak nie wiem co.
Marnie się dziś czuję, mój biedny brzusio wygląda jak posiniaczone sitko po tych zastrzykach Nie mam już gdzie igły wbić....

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:52   #3153
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ja spojrze na listę, zobacze która z Was kiedy, lub w którym tyg jest, ale szczerze, to interesują mnie koleżanki, osoby które znam, taka byłaby bardziej przejrzysta
no mnie też obchodzą tylko dziewczyny, które kojarzę i napisały coś więcej niż "cześć proszę o dopisanie mnie do listy om 20.12.2012"

albo jak już to zróbmy jak na innych wątkach normalna lista a na dole mniejszą czcionką "mamusie zaginione w akcji" czy coś tam bo mi się nie chce wertować 100 nick,ów, żeby znaleźć, którąś z Was

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-27 o 10:56
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:03   #3154
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za rady z pieczarkami bardzo nam smakowały te "na kotleta"

mamy dokładnie ten sam dzień porodu i mi też jest słabo...miałam nadzieje, że ta II trymestrowa energia bedzie mnie rozpierać, a to różnie z tym...

przecieramy szlaki

kurde też sie muszę zaopatrzyć bo bede sie po karmieniu mogła zawijać jak szalikiem i też zlokalizowałam rozstępy

ja miałam 75C teraz 75D i to chyba nie koniec...

mnie wszyscy traktują jak jajko "nie biegaj! nie podnoś! nie schylaj się! nie wchodź za szybko po schodach!" może zacznijmy raczej od "nie denerwuj się"?
No wlasnie, bo takie gadanie najbardziej szkodzi, bo DENERWUJE. U mnie jeszcze tesciowa wciaz we mnie jedzenie wpycha. A ostatnio cos marudzila nt moich kozakow na obcasach, ze latwo sie poslizgnac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-27, 11:03   #3155
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny a co sądzicie o czymś takim? potrzebne czy zbędny wydatek?

http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Stary 2013-03-27, 11:04   #3156
marysia_258
Zadomowienie

W kwestii listy się nie wypowiem, bo mnie na liście nie ma i nie wiem czy nie za mało się udzielam żeby tam być

ladanseuse14 uważam że krzesełko jest super i nie jest zbędnym wydatkiem. Ja przy Mai miałam podobny i byłam baaaardzo zadowolona. Maja uwielbiała w nim siedzieć, stawiałam sobie ją sobie np. w kuchni spokojnie zajmowałam się gotowaniem wiedząc że nic jej się nie stanie. Do karmienia też jest bardzo wygodne

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2013-03-27 o 11:08
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:08   #3157
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Wlasnie siedze u fryzjera i przyciemniam wlosy - wracam do naturalnych

Zalączam poranne zdjecie - powoli COŚ widac. A na sobie mam ostatni z serii różowych zakupów

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1364378925866.jpg (50,0 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-03-27, 11:09   #3158
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Matallewar wiesz co teraz tak patrzę na 1 stronę i myślę, że jest tam dużo mamuś, które się nie udzielają-robimy jakieś czystki? będzie bardziej czytelne
na moje mozna robic czystki - ja w podpisie i tak mam w miare aktualna liste i tam nie bede wyrzucac, wiec jak ktos wroci na nasze forum albo znajdzie czas to sie skopiuje dane z moejj listy i tyle

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:10   #3159
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Zalączam poranne zdjecie - powoli COŚ widac. A na sobie mam ostatni z serii różowych zakupów

no, faktycznie
Stary 2013-03-27, 11:11   #3160
policzanka
Wtajemniczenie

Byłam odebrac wyniki z TSH-wszystko w normie-ufffff...
U mnie to juz ciaza pełna para.Wczoraj w nocy przez jakis czas lezałam na plecach a gdy chcialam sie przekrecic na bok,zablokował mnie straszny bol,wogole nie moglam sie ruszyc az Tz obudzilam by mnie pchnol jakos na bok bo ja nie sama nie dałam rady..masakra to byla..czyli juz wiecej na plecach leZec nie bede...druga sprawa ktora zaczela mi doskwierac to nie trzymanie moczy...Zdarza mi sie popuscic sporo siuskow przy wymiotowaniu-wogole to jakos nie swiadomie to robie,juz trzy razy mi sie przytrafilo...straszne to..

Co do listy to jestem za aby utworzyc liste mamus zaginionych-sama w takiej jestem na sierpniowkach
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:13   #3161
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
W kwestii listy się nie wypowiem, bo mnie na liście nie ma i nie wiem czy nie za mało się udzielam żeby tam być

ladanseuse14 uważam że krzesełko jest super i nie jest zbędnym wydatkiem. Ja przy Mai miałam podobny i byłam baaaardzo zadowolona. Maja uwielbiała w nim siedzieć, stawiałam sobie ją sobie np. w kuchni spokojnie zajmowałam się gotowaniem wiedząc że nic jej się nie stanie. Do karmienia też jest bardzo wygodne
o, to fajnie.. bo właśnie się zastanawiamy nad tym z D. a też nie chcemy wyrzucić kasy na coś, co się nie przyda..
Stary 2013-03-27, 11:15   #3162
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

1- lezaczek przydaje sie do czasu siadania dziecka
2- bujaczek troche dluzej
3- krzeselko do 2 roczku i czasem dalej!
4- z tym ostatnim roznie. syn byl dugo w takim krzeslku, corka chcioala góra wychodzic (znaczy sie wspinala sie) ibylo niebezpieczne

ogolnie zestaw fajny ale cena mnie powala...
pamietaj ze musisz miec miejce np. na taki bujak w domu, bo zajmuje duzo! ja mialam hustawke i w sumie przy drugim juz nie uzywalam bo tylko mi miejsce zagracala, a dziec wolam siedziem na macie albo potem sie rzemieszczac. mlodsze nie kochalo zbytnio fotelika-leżaczka, jak juz byla faza na turlanie to fotelik parzył

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:17   #3163
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
no mnie też obchodzą tylko dziewczyny, które kojarzę i napisały coś więcej niż "cześć proszę o dopisanie mnie do listy om 20.12.2012"

albo jak już to zróbmy jak na innych wątkach normalna lista a na dole mniejszą czcionką "mamusie zaginione w akcji" czy coś tam bo mi się nie chce wertować 100 nick,ów, żeby znaleźć, którąś z Was
wydaje mi się, że fajny pomysł z tymi mamusiami zaginionymi w akcji
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:20   #3164
papalinka83
Zakorzenienie

Heloł Ostatnio tak dziwnie jakoś, od rana mam strasznego powera i uśmiech na twarzy, ale na prawdę aż mi się wszystko chce i tak dociągam do ok 16, a potem zjazd w drugą stronę i już jestem śledź na maksa... Byłam u endo i znowu zwiększam euthyrox
Cytat:
ja też jakoś myślę, że będzie sierpień ale puki co wyczekuje wizyty i kolejnego usg połówkowe będzie ale ile jeszcze do 9 kwietnia...

wie może któraś jak robi się zasmażane pieczarki?
Normalnie smażysz na maśle i solisz do smaku, ewentualnie jeszcze pieprz, ale ja nie lubię z pieprzem
Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ja też jestem starsza o 9 m-cy. Ja jestem z października, a mąż czerwca. sałam, że rok, bo rocznikowo tak wychodzi.

Mój mąż jest ode mnie starszy o jeden dzień
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nie wiem, z jakiego miesiąca jesteś mamusią, ale czy dobrze rozumiem, że już od lipca nie będziesz pracować? W sumie to zależy, jaką masz pracę. Ja siedzę przy kompie, ale w ciągu dnia zdarza się, że muszę to tu, to tam wyskoczyć. Ja myślałam, że popracuję gdzieś do końca lipca (mam rodzić 21 września) i że to i tak krótko. Jak słyszę, że koleżanka pracowała jeszcze dwa tygodnie przed porodem i siłą ją wygnali z pracy, to mnie to zawstydza
Ja mam TP na 25 września i zamierzam pracować do końca czerwca i nawet u mnie w pracy sugerują, że od 7 miesiąca już będzie za ciężko z brzuchem w upale...Jak widzę dziewczyny teraz, to już tak w 6 mają te brzuchy naprawdę ogromne

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
TRochę mi już lepiej, sorki za sianie paniki, ale byłam sama w domu i za dużo myśli sie pojawiało... Ale tż już wrócił, podał nospę, położył mnie do łózeczka i jest lepiej.

dobranoc!

Aaa ja musze chyba na konsultacje do kardiologa się wybrać, bo dawno nie byłam a mam wadę serca. Wolę się dowiedziec, czy nie będzie problemu z naturalnym porodem...
Ja też mam wadę serca i ginka panikuje, więc idę w piątek do kardiologa, chociaż to raczej taka wada opanowana, ale iść nie zaszkodzi. Normalnie będę przebadana jak nigdy
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To chyba taka norma w UK . Ja jestem ponad 4 lata i tak czy siak nie narzekam na nadmiar znajomych .

Ktos pytal czy ja mam zamiar pracować tylko do lipca ? Tak i to maksimum. Pracuje na magazynie , mam prace raczej fizyczna. W Lipcu w nmiewietrzonym w zadnym sposób magazynie jest około 40 stopni. Patrzac na to jak się teraz czuje , i w jakim tepie rosne - modle się żeby do lipca dotrwać
Przy pracy fizycznej to ja sobie w ogóle nie wyobrażam... a nie możesz szybciej iść na zwolnienie?
Cytat:
A ja myslalam, ze to obowiazkowr badanie, ale juz sie uswiadomilam.
A jesz surowe mieso? Masz kontakt z podworkowymi kotami? Bo jak nie, to raczej nie masz sie czego obawiac.
Ja nie mam kota, mięsa surowego w życiu nie jadłam, a toxo przechodziłam wg wyników badań, także nie wiem...
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
my mieliśmy jechać na wycieczkę do Włoch, tygodniową, objazdową autokarem,codziennie inny hotel, inna miejscowość, całymi dniami zwiedzanie, było to moje marzenie , akurat taka wycieczka trafiła się u Męża w pracy,a jak jedziemy od niego, to płacimy tylko za jedną osobę,ale mimo tego zrezygnowaliśmy, za duży wysiłek,jazda autokarem ok 35 h, cały czas chodzenie.
Gin powiedziała że jakby było to samolotem to można by się pokusić,ale autokarem odradza. trochę mi było szkoda,ale teraz już wiem że dobrze zrobiliśmy ja nadal mam nudności, cieszę się bardzo z ciąży i nie darowałbym sobie jakby coś zagroziło Maleństwu tylko dlatego że rodzicom się zachciało zwiedzania.
Ja uwielbiam objazdówki, ale one są wymagające fizycznie i wydaje mi się, że w ciąży nie ma szans niestety na taką dyscyplinę i takie tempo, ... Też ubolewam nad tym... W ogóle ja chciałam do Chorwacji w tym roku, ale sobie darujemy, wolę mieć normalnie lekarza w pobliżu, bo ciągle jakieś sensacje. Jeszcze coś się stanie zagranicą i będzie kłopot...
Cytat:

Sliczne, mi się podoba

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:

Ale masz figurkę śliczną

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:20   #3165
daohar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
U mnie to juz ciaza pełna para.Wczoraj w nocy przez jakis czas lezałam na plecach a gdy chcialam sie przekrecic na bok,zablokował mnie straszny bol,wogole nie moglam sie ruszyc az Tz obudzilam by mnie pchnol jakos na bok bo ja nie sama nie dałam rady..masakra to byla..czyli juz wiecej na plecach leZec nie bede...druga sprawa ktora zaczela mi doskwierac to nie trzymanie moczy...Zdarza mi sie popuscic sporo siuskow przy wymiotowaniu-wogole to jakos nie swiadomie to robie,juz trzy razy mi sie przytrafilo...straszne to..

Co do listy to jestem za aby utworzyc liste mamus zaginionych-sama w takiej jestem na sierpniowkach
Ja też jestem za tym, żeby nie kasować...zaprosić do odzywania się i napisać w oddzielnej liście zawsze przecież mogą wrócić

a co do siusiania...czy wszystkie wstajecie w nocy siku? bo ja nie wstaje, rano mam pełny pęcherz na maxa, ale nie budzi mnie to to normalne?

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:22   #3166
ladanseuse14
Zakorzenienie

no właśnie cena nas tylko powstrzymała przed kupieniem tego od razu
Stary 2013-03-27, 11:33   #3167
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też jestem za tym, żeby nie kasować...zaprosić do odzywania się i napisać w oddzielnej liście zawsze przecież mogą wrócić

a co do siusiania...czy wszystkie wstajecie w nocy siku? bo ja nie wstaje, rano mam pełny pęcherz na maxa, ale nie budzi mnie to to normalne?
U mnie to zazlezy od tego ile w dzzien wypije..Na poczatku ciazy pilam okolo 2 l wody wiec wtedy kilka razy w nocy nawet wstawałam.Na chwile obecna tyle nie pije wiec zdarzaja sie noce(dosc czesto) w ktorych nie musze wstawac do wc.

Raczej nic złego to to nie jest..Gorzej jakbys wogole nie mogla sie wysiusiac...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Zastanawiam sie kiedy zrobic te 4d..Czy mozna np wykonac 2 usg tego samego dnia?bo jesli tak to moze bym zrobila wtedy co polowkowe..mąz akurat bedzie mial wolne..to bedzie 21 tydzien wiec pewnie dzidzi juz bedzie ładnie widac..czy wstzrymac sie i zrobic pozniej?jak radzicie?

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-03-27 o 11:27
Stary 2013-03-27, 11:38   #3168
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Ślicznie wyglądasz

Cytat:

My mieliśmy takie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...107527375.html
Bardzo praktyczne i korzystałam z niego codziennie Ze swojej strony uważam,że nie jest to zbędny wydatek.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie kazdy ma czas i siły siedzieć i produkować masowo posty. Mi by się przykro zrobilo gdybym wróciła po jakimś czasie i została wykreślona. Jakoś szybko te porządki
Ja też bym nie kasowała-komuś może się zrobić po prostu przykro...
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:41   #3169
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
My mieliśmy takie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...107527375.html
Bardzo praktyczne i korzystałam z niego codziennie Ze swojej strony uważam,że nie jest to zbędny wydatek.
no to chyba się zdecydujemy zobaczymy jak wrócę..
Stary 2013-03-27, 11:47   #3170
vea7
Zakorzenienie

papalinka, kocham pomidory z mozarellą i bazylią Tylko do tego muszą być dobre pomidory, a teraz takie bardziej papierowe są
A sałatkę grecką robię z sałatą lodową - ona cały czas taka sama, bo tak czy tak szklarnie

passion,
ciekawa jestem co Ci w wynikach wyszło, mam nadzieję, że ok
Co do historii z dziewczyną, powiem tak, przed każda wizytą u gina mam ogromnego stracha, że usłyszę to, co poprzedni - przykro mi, ale serduszko już nie pika - każda, ale to absolutnie każda wizyta wywołuje totalny popłoch. I niestety dopóki nie będę czuła ruchów dziecka, nic się z tym strachem chyba nie da zrobić... a zdecydowanie jestem mocno opanowaną osobą

SAMBA jeśli takie klimaty jedzeniowe lubicie, to polecam takiego kuraka u mnie zazwyczaj do tego dziki ryż i sałatka typu grecka, albo mieszanka sałat z resztą suszonych pomidorów. Serwowałam na kilka "oficjalnych" imprez i wszystkim bardzo smakowało

czarna, ale chociaż wiesz, że wszystko jest z maluchem ok A 6 cm to poważna wielkość

madziuchna, można sadzone, ale dobrze ścięte - chodzi o to, żeby salmonellę wybić temperaturą. Jak ktoś lubi takie prawie że surowe, to trochę ryzykuje - ścięte są ok

teacherka

cześć Katee86, piękny avek

bajka,
ale super,też bym dziewczynkę chciała

cotynato

butterfly, majówka w Dolnośląskim? Ale objazd, czy konkretnie któreś miasto?

Diorisha, dziękuję To będę piekła

agusiamaskota, cześć

marharet
, a skąd są te ciuszki, które kupiłaś? Bardzo mi się podobają koszulki

LADANSE
dobrze, że jesteś

kaska woda z ogórów Mam przyobiecany od teściowej ostatni 2 litrowy słoik na Wielkanoc
Nie krzycz na Kluska, bo się w sobie zamknie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:47   #3171
vea7
Zakorzenienie

shure, ja bym się specjalnie rodziną nie szczypała... najwyżej będą gadać To ma byś wasz ślub i to wy macie się na nim dobrze czuć - oboje! Jeśli razem zdecydujecie, że chcecie już, to go, jeśli nie, to spokojnie poczekacie
Nie jesteś dziwna, nie każda marzy o księciu na białym koniu i wieeelkim weselu Grunt to znaleźć kompromis... a najlepiej konsensus
Cywilny rzeczywiście może nie być głupim pomysłem, chociażby po to, żeby nie robili problemów Twojemu partnerowi jak będziesz w szpitalu
Co do kościelnego ślubu, to jest jeszcze opcja ślubu "współuczestniczącego " - jeśli jedna ze stron jest niewierząca, a druga, tak, to zmienia się lekko treść przysięgi i odrobinę ceremonię. W skrócie jest tak, ze wierzący przysięga przed bogiem, a niewierzący przed małżonkiem i rzeczywiscie, ślub kościelny, a z nim zazwyczaj wesle, to sporo zamieszania, nerwów i przygotowań... może taki argument trafi do teściów - to nie jest dobry czas na denerwowanie się

inwersja, głowa do góry, kiedyś się wszystko ładnie poukłada

mattale, przy dużej wadzie troszkę (krótkowzroczności) niestety z automatu rośnie ryzyko - nie powinno się podejmować dużego wysiłku, aktywności wymagających np. wiszenia głową w dół, takich, przy których mocno telepie (np. jazda konna, cross) i takich, które powodują nagły wzrost lub zmianę ciśnienia. Przy porodzie problemem jest wzrost ciśnienia podczas parcia, stąd kobiety w ciąży ze stwierdzoną krótkowzrocznością po pierwsze powinny być pod obserwację okulisty (wada niestety może się czasowo powiększyć), a po drugie, odpowiednio przeć (jak jeszcze nie wiem, ale się dowiem)

misia, owszem, znam Mój Kolega Małżonek miał prostowaną

LaLoca, ja po Cibie tez miałam problem z oczami Teraz chodzę w Johnsonach Acuvue i jest ok Fajnie też mi się nosiło AirOptix.
A w ogóle wiesz co, może po prostu Twoje oczy potrzebują lepszego nawilżenia. Stosujesz jakieś kropelki w czasie pracy?

Brydzia, kciuki są Tez mam dzisiaj wizytę

Snow White, ślicznie wyglądasz

Ja bym nie usuwała z listy, ale rzeczywiście jak Kaska napisała, zrobiła osobna listę dla "zaginionych w akcji" - nikomu nie będzie przykro, że jest skreślony, a dla stałych bywalczyń zrobi się jaśniej

Wiecie co, ciąża na prawdę siada na mózg
Pisałam, że złapałam po piątkowym filmie fazę na "Zmierzch"... no i właśnie wczoraj skończyłam czytać "Przed Świtem" Wciągnęło mnie na tyle, że nakrzyczałam na Bartka, bo Pani nie napisała więcej niż 4 części Chłop popatrzył na mnie dziwnie i przyniósł mi czekoladowe ciasteczko... od razu mi lepiej

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:48   #3172
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie wstaję w nocy

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:49   #3173
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
no to chyba się zdecydujemy zobaczymy jak wrócę..
U nas przez 4 lata leżało zafoliowane na strychu i czekało na kolejnego potomka.W ubiegłe lato zdecydowaliśmy,że na 100% pozostaniemy przy jednym dziecku i krzesełko sprzedaliśmy.A w grudniu zmieniliśmy zdanie Krzesełko na pewno kupię i to takie samo jakie mieliśmy
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:49   #3174
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie pogratulowałam jeszcze bo padłam zmęczona.
Będzi twój tż miał bab w domu lomatko

Ja coś czuję, że u mnie się 3 chlopów ( z mężem licząc) szykuje.
Obiecywałam sobie, że dziewczynka do upadłego będzie tworzona, ale chyba dopiero po dłuuuugiej przerwie
hehe dziekuje, ale jak strzelal tak ma zreszta ja celowalam w dziewczynke, u nas jak widac NPR sie sprawdzil, tzn przytulanki zaczete 4 dni przed owu i jak widac przetrwaly zenskie dziady

na chlopaka moze jeszcze kiedys sie zdecyduje, ale chyba po 30

Cytat:
zelazo na anemie.. pytalam o zamienniki ale sa o wiele slabsze.. a ja jeszcze biore dwie tabsy dziennie a na ulotce jest ze brac jedna
tez w pierwszej ciazy lykalam tardyferon

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn co już wiedzą, że spodziewają się dziewczynki. Jak Wasze menu wygląda? wiem, że to może mylić, ale coś na pewno w tym ukierunkowanym guście kulinarnym jest skoro o tym się tak dużo mówi:P
u mnie sie nie sprawdzilo, generalnie nie mam na nic smaka, czasem na kwasne, w sumie to w ogole mi sie jesc nie chce jesli chodzi o wyglad, to na poczatku mialam pare syfkow, i procz tych suchych plam ktore zalatuja mi AZS to skore mam super
a ostatnio jak bylam na uczelni, to mi dziewczyny wmawialy ze bedzie chlopak bo tak super wygladam i wyladnialam i ze nie ciagnie mnie do slodkiego, tak tak jasne

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć Wam.
Na początek gratuluję Bajka córci i udanych wczorajszych wizyt pozostałym dziewczynom
Ladanseuse cieszę się, że się pokazałaś, dużo zdrowia ci życzę
Hmm....a ja miałam dziś usg j. brzusznej, miałam takie wskazanie ze względu na dwa ataki kolki żółciowej, które mnie złapały w ciąży już, a łapały też wcześniej czasem. No i nie wyszły mi kamienie, ale za to polip, cholera. Jestem lekko przybita, u mnie się to normalnie operuje, ale nie mam do tego głowy teraz, co normalne jest ze względu na ciążę, ani później z małym dzieckiem...może za kilka lat, ale wkurzona jestem! Taki polip póki mały to nie musi być groźny, w sumie lepiej taki polip co rośnie na ściance pęcherzyka niż kamienie, które w nim latają i mogą podrażniać bardziej albo co gorsza utknąć w drogach żółciowych...ale takie polipy mogą zesłośliwieć z czasem, no ca jak co, ale na raka nie mam ochoty, kur...a!!
No i piasek w lewej nerce mi wyszedł dodatkowo, wiecie, tak na dobicie...tym juz tak bardzo się nie martwię, muszę zacząć więcej wody pić, płukać nery tą wodą....
dziekuje
a Tobie zdrowka zycze! mam nadzieje ze po ciazy z tym porzadek zrobisz

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
weszłam na te listopadowo - grudniowe mamusie i twierdza ze jedziemy po nich ;/
nie ma to jak nadinterpretacja

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy któraś w Was miała lub zna kogoś, kto miał operację przegrody nosowej ? Mój TŻ ma skrzywioną przez co źle mu się oddycha przez nos i śpi (no chrapie jak smok ).
ja bym z checia tz na to wyslala, ale powiedzial ze mam zapomniec, bo jego kolega byl i teraz jak sie nawet lekko w nos puknie to mu farba leci, wiec tz podziekowal za takie rozwiazanie.

Cytat:
tak sobie przeglądam wątek i widzę na pierwszej stronie, że bajka będzie mieć córeczkę super, druga córa
tez sie ciesze

Cytat:

fajne to to ja mialam oddzielnie krzeselko do karmienia i lezaczek z funkcja fotelika, bardziej to wolalam, bo akurat to z linku to juz dla siedzacego dziecka raczej bo chyba sie oparcie nie rozklada

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
norma tzn ile ci wyszlo? norma ktora tam podana, nie jest norma dla kobiet w ciazy. ciezarne powinny miec ok 1,5. a co do spania, nie spij na plecach tylko na prawym boku bo dziecko wtedy najlepiej sie dotlenia i nie uciskasz na jakas tam zyle

boze mialam wczoraj pisac ale bylam zrypana jak kon po westernie po wczorajszych wojazach po lekarzach bylam u diabetologa i przez to ze nadal cukier na czczo mi skacze dostalam insuline :/ juz mialam ja brac ale zadzwonilam jeszcze do swojego ex ktory choruje na cukrzyce chyba z 10 lat, to powiedzial ze przy moich wartosciach mam absolutnie tego gowna nie brac bo niedocukrzenie mam gwarantowane, wiec moge zemdlec albo i nawet zejsc, jak za duzo sobie strzele. lekarz kazal 6 j. gdzie jedna zbija cukier o 30, a ja max mialam 104. wiec mialabym grubo wiec napierw dzialam jeszcze z dieta, odstawiam ostatni posilek i zobacze przez pare dni jak to sie bedzie mialo do rzeczywistosci. narazie boje sie brac ta insuline:/

pozniej jeszcze wizyta u endo i zwiekszenie dawki na 50/37,5 przez to ze ft4 mi spadlo, zrobila usg tarczycy i juz jakies zwapnienia i drobnotorbielowatosc czy co tam, kuzwa :/ sypie sie juz powoli

a dzisiaj smigam juz do mamusi na swieta, mam nadzieje ze sie troche cieplej zrobi to pochodze sobie na spacerki nad morzem

a teraz spadam sprzatac, bo syf jak zwykle
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:50   #3175
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mysle że jeśli ktoś się zgłosił żeby tam być to chce tam być
usunąć kogoś można jeśli napisze że chce żeby go usunąć... a tak to komu to przeszkadza czy ktoś kto tam jest udziela się czy nie
Cytat:
Nie kazdy ma czas i siły siedzieć i produkować masowo posty. Mi by się przykro zrobilo gdybym wróciła po jakimś czasie i została wykreślona. Jakoś szybko te porządki

Cytat:
Ctrl + f i wpisujesz nick i samo się szuka :P Mnie wogóle nie przeszkadza taki układ, ale jak chcecie to można zrobić listę zaginionych w akcji, ale nie od razu usuwać.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:51   #3176
ladanseuse14
Zakorzenienie

cześć vea

dziewczyny a czy oprócz ubranek zaczęłyście kompletować wyprawkę? mówię o butelkach, podgrzewaczach, termometrach, kocykach, smoczkach, pampersach i innych?
Stary 2013-03-27, 11:54   #3177
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
cześć vea

dziewczyny a czy oprócz ubranek zaczęłyście kompletować wyprawkę? mówię o butelkach, podgrzewaczach, termometrach, kocykach, smoczkach, pampersach i innych?
ja na razie mam same ubranka, ale myślę, że w maju zaczniemy robić resztę zakupów jak mąż wróci

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:54   #3178
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

norma tzn ile ci wyszlo? norma ktora tam podana, nie jest norma dla kobiet w ciazy. ciezarne powinny miec ok 1,5. a co do spania, nie spij na plecach tylko na prawym boku bo dziecko wtedy najlepiej sie dotlenia i nie uciskasz na jakas tam zyle

moj wynik TSH to: 0,865.....
Stary 2013-03-27, 11:55   #3179
bajka1807
Zakorzenienie

Lightbulb Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
cześć vea

ja mam pare ciuszkow i kocyk byl taki mieciutki w pepco ze musialam go miec ale rzeczy typu butla,smoczki, pieluchy to sobie na koniec zostawiam bo to takie pier*dolki.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:55   #3180
Candy Doll
Raczkowanie

Hej! Piekna pogoda dzis u mnie, slonko swieci, ale ja tam przepowiadam deszcz :p bo zawsze kiedy umyje okna to zaraz pada... A mam zamiar myc, wiec.. :p

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości