|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lęku współczuje, u nas już nieco lepiej, ale jak idę do łazienki muszę zostawić otwarte drzwi i Lu wędruje za mną. Zawsze. Drzwi nie zamykam, bo zaraz by się na nie wspięła i ryczała i nie miałabym jak wyjść (sprawdzane jak małż był w domu). I przez to jej się teraz włączył schemat, że jak w łazience jest zapalone światło i drzwi zamknięte, to jej się wydaje, że tam ktoś jest, ona tam się nie może dostać i jest ryk. Małż ją trochę tego oduczał, zamknął drzwi od łazienki i stojąc przy nich co chwilę gasił i zapalał światło. Podziałało, nawet teraz nie zawsze ryczy jak któreś z nas pójdzie i się w niej zamknie ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwłaszcza jak siedzę przy stole i coś jem![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Dziś miałam dzień dziecka - mąż w domu , rano zajął się M więc mogłam pospać do 8 SZALEŃSTWO prawdziwe hehe i pomyśleć, że kiedyś gniło się w łóżku do 11 w weekendy... piękne czasy. JUŻ NIE WRÓCĄ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Kurde dziewczyny... Czeka mnie dziś mycie okien, pranie i prasowanie firanek i zasłon... Niech mnie któraś kopnie w tyłek na rozpęd
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
haha, ja się już wycwaniłam i jak ja coś jem, to sadzam Lu na macie i daję do łapki albo biszkopta albo kawałek chleba. I mam spokój
inaczej mam ją oczywiście uczepioną nogi, wpatrzoną we mnie i mlaskającą, czym daje mi wyraźnie do zrozumienia "podziel się"
|
#4086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj mamy całkiem w miarę pogodę i rowniez chciałabym umyć moje okna, mam nadzieje, ze syn mi pozwoli na ten ruch Cytat:
![]() Było mi bardzo przykro z tego powodu i rowniez super nie cieszyłam sie na wyjazd ale miałam świadomość, ze nie często mogę sobie pozwolić na taki wyjazd. Wiedziałam , ze będziemy tęsknić a Tz tym bardziej bo zostaje sam, ale to on mnie namawiał na dłuższy wyjazd i w żaden sposób nie robił mi wyrzutów, ze będzie tesknil. Ten Twój tydzien raz dwa zleci więc nawet mąż nie zdąży odpocząć przeżyje to pare dni bez Was a Ty z młoda zdążyła sie na chwile nacieszyc Rodzina w Polsce. Cytat:
młody w większości czasu chce być tylko u mnie
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
ja się czuję lepiej i mały też ma humor, co do kup to jeszcze nie wiem bo do 9 zmieniał je tata a ja się szykowałam do lekarza - zostawiliśmy w aptece 77zł moje lekarstwa na przeziębienie i mleczko Misia.Rozmawiałam z babeczką od szczepień. Powiedziała że muszę mieć zaświadczenie od neurologa odnośnie szczepionek! Ciastek Wy pewnie też!! Ogólnie jej mina do wesołych nie należała. A pamiętam jak pediatra mi wtedy powiedziała (gdy prosiłam o skierowanie) że to nie ma znaczenia
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolka ja nie mówię, ze Twój mąż robi Ci wyrzuty. Po prostu życie za granica pod tym względem jest bardzo ciężkie i czasem jak w naszym wypadku trzeba wybrać- albo zostać z Tztem, z którym jest sie na codzień albo rozstać sie na tydzien i odwiedzić rodzine z która niestety nie ma możliwości aby sie często spotykać. Ja do tego podchodzę na zasadzie takiej, ze chciałabym aby mój syn znał swoją rodzine, chciałabym aby mógł poprzebywac z moja babcia, która ma ju swoje lata. No i niestety w tej sytuacji trzeba coś poświęcić ogólnie nieciekawie
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zrobiłam małej supergęstą owsiankę z gruszką na wodzie. Czekam aż wystygnie i jej dam, ciekawe jak sobie będzie z nią radzić
![]() Cytat:
a mi jedna pediatra raz wyraźnie powiedziała, żeby po szczepionce obserwować, czy nie ma jakichś objawów neurologicznych, bo wtedy trzeba się zastanowić co z kolejnymi. Szczepionki do cholery nie są obojętne dla układu nerwowego. I weź tu zaufaj lekarzowi
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-27 o 11:03 |
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mi wtedy mówiło żeby zaprotestować i miałam rację! Oczywiście wszyscy w rodzinie wzięli mnie za wariatkę
|
|
#4092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty to masz daleko...ja mam 750km, kiedy jest dłuższy urlop to jeździliśmy, teraz już nie tak często, bo to jednak męka dla Dzidzi.....
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
no w związku z tymi podejrzeniami neurologa
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli są podejrzenia, że coś jest nie tak z układem nerwowym maluszka (u Was to podejrzenie padaczki) dziecko nie powinno być szczepione bez zgody neurologa
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wtedy za każdym razem myślę sobie o Blue, która kiedyś napisała, że chciałaby aby jej córcia już raczkowała. Wtedy poszłaby za nią do kuchni...karolka110 ciężka decyzja, jednak myślę, że powinnaś jechać. Małż będzie tęsknić, jednak ma Was codziennie. Przeżyje jakoś ten tydzień. Poza tym są telefony, skype i inne takie. Dacie radę, a radość rodzinki z Waszego przyjazdu będzie bezcenna Cytat:
![]() Taka cwana jestem bo ja porządków nie robię. Na święta nas nie ma w domu, więc porządki zrobię po świętach. Też czeka mnie mycie okien, jednak zrobię to jak nieco się ociepli. Cytat:
Też tak robię, czasami dam małej jabłko. Też zajmuje się na dłużej. No i codziennie biorę ją do kuchni na śniadanie, dostaje żarełko, a ja mam wystarczająco dużo czasy aby przyszykować obiad i posprzątać kuchnię.Cytat:
Cytat:
A jak z krążkami owsianymi?Też zamówiłam książkę kucharską - przyjdzie dzisiaj, albo jutro i też będę eksperymentować. A i ostatnio zrobiłam małej kluseczki (ziemniaki ze szpinakiem, do tego przyprawy, żółtko i mąka pszenna). Jednak nie podeszły jej, chyba konsystencja jej nie odpowiadał. Za to miała mega frajdę przy zgniataniu kluseczek rączką i rzucania o podłogę
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-03-27 o 11:34 |
|||||
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olcia moja jeszcze namiętnie stoi miedzy(moimi) nogami jak siedze
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
U nas świeciło słońce więc na szybkości umylam okno w salonie a teraz śnieg pruszy
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciasteczka jej tak średnio podeszły, chyba za suche były. Dzisiaj z owsianką dzielnie walczyła, na początku ostro jadła, a potem oczywiście już nuuuuuda, dostała jeszcze troszkę gruszki w kawałku. Jednak chyba zjadła nawet sporo, bo co prawda potem zawołała cyca, ale zjadła już niewiele i poszła spać. Mam zamiar w najbliższym czasie zrobić placki ziemniaczano-kapuściane i potrawkę mięsno-warzywną. No i generalnie jeszcze kilka przepisów wpadło mi w oko, które sama chętnie bym spróbowała ach i dostała też już jajeczniczkę z cebulką i rzodkiewką (strasznie jej smakowała!) i chleb maczany w jajku smażony na masełku, też hicior
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Dałam dziś małej deserek czekoladowy od 8 miesiąca (o, taki http://lakowasklep.pl/kaszki-obiadki...dowy-6szt.html) i przekonana byłam, że wzbudzę tym zachwyt ![]() A gdzie tam! mała aż się wzdrygała z obrzydzenia, zupełnie jak przy cukinii (a smakuje to identycznie, jak te puddingi dla dorosłych) |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar malej to kupic, moze dzis bo ide do rosmana. Zobaczymy czy mojej posmakuje
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Depoison-a to ciekawe, moja wcinała jak szalona, zresztą smkowało i mi
![]() jednak przerzuciłam się na jogurt naturalny-podpasował i te gotowce zostawiłam na wyjścia widać z Zosi wybredna smakoszka
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Witam się tylko o melduję, że żyję, ale czasu brak na pisanie i czytanie ostatnio. Ale obiecuje, że wkrótce się odezwę i nadrobię
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrawy brzmią bardzo apetycznie
|
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też bunt na krzesełko, nie chce w nim jeść ani się bawić, a było wręcz przeciwnie.
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co za pogoda ![]() W nocy przylatuje mój brat )Dom mam średnio ogarnięty przed Świętami, ale jakoś mnie to w tym roku nie stresuje ![]() Mam jeszcze pytanie do pumas Mąż zażyczył sobie tiramisu Postanowiłam skorzystać z Twojego przepisu Powiedz mi tylko, czy te surowe żółtka są bezpieczne? Jajka trzeba sparzyć?
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Działają mi kable
![]() Uszyłam mu spodenki Idealne nie są, ale praktyka... ![]() Fabian sam stoi
|
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jak??przecie to wełenka??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

a co dopiero wyjście do ubikacji...

Zwłaszcza jak siedzę przy stole i coś jem

inaczej mam ją oczywiście uczepioną nogi, wpatrzoną we mnie i mlaskającą, czym daje mi wyraźnie do zrozumienia "podziel się"

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)