|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Może i ja jakieś pranie dziś zrobię. U mnie bardzo ładnie święci słońce.Ciekawe kiedy mróz się skończy i będzie wiosną
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
twedlee: wlasnie zauwazyłam że przekręcam Twojego nicka, mam nadzieję że nie masz mi za złe, ale szukam skrótów, jak któraś z was ma długi
u mnie potem pewnie też będzie ciężko z organizacją. ZObaczymy...narazie korzystam, póki jeszcze jestfiazo: podobno od połowy kwietnia:P
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
my już po śniadanku, dziś idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Jeśli chodzi o kolczyki dla córki, poczekam na jej decyzję. Ja miałam przebijane jak byłam dość mała (4-5 lat) i pamiętam, że nie byłam zadowolona. Nie będę zmuszała Oliwki, jej uszy- jej decyzja
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
kocur- śliczne te body z misiem
kejt- a nie mówiłyśmy? nie ma co się stresować na zapas bo wszystko będzie dobrze ! ![]() Dotka- już lecę do klubu patrzeć co tam naskrobałaś ![]() Poza tym też mnie wkurza takie gadanie, ale ja to znam tylko z Waszych opowieści.. zarówno mama jak i Tata Tżta traktują mnie jak córkę i nigdy z nimi takich przebojów nie miałam.. powiedziałabym wręcz, że troszczą się o mnie bardziej niż o Tżta. Mam naprawdę wielkie szczęscie z tego co czytam ![]() Nie wiem po co mówić i straszyć na zapas, bo dziecko jest Waszym mniej lub bardziej świadomym kolejnym krokiem ( u mnie akurat mniej, ale kij )Zresztą zobaczą jak to wszystko wyjdzie po urodzeniu dziecka. Każdy rodzic się uczy, ale dziecko to nie jest więzienie, gdzie trzeba z czegoś rezygnować. Owszem- imprezy co tydzien i beztroskie życie raczej tutaj nie mają miejsca, ale priorytety będą już całkiem inne i to co było szczęsciem dla nas kiedyś teraz może być podwójnym szczęsciem bo z dzieckiem ![]() dzoan- później może wstawię, ale na zdj tak tego nie zobaczycie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz, jak ci wygodniej, może być też samo "tweed" Wiem, że najłatwiejszego nicka nie wymyśliłam![]() Pranie wstawione, naczynia ze zlewu pomyte, łazienka na szybko ogarnięta... i co ja mam teraz robić ![]() ![]() Pewnie gdzieś koło 13-14 pójdę na zakupy, bo nie ma sensu szybciej, nie mam pomysłu na zaplanowanie dnia. Może jeszcze szybko poodkurzam ten mój nieziemski metraż
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się wkurzyłam bo Tżtowi wysyłałam ostatnio wyniki badan do wydrukowania w pracy, a on oczywiscie zapomniał i mam problem bo dzisiaj wizyta. No i wyszło na to, ze w ta pogode jeszcze bede musiała podjechac do pracy Tżta, bo mam wizytę o 17, a on w pracy do 19.. a nie muszę Wam mówić jak mi się chce w taką pogodę jeszcze jak jestem chora
![]() U mnie też pranie wstawione i kurze wytarte, wieczorem się wezmę za mycie podłogi.
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam do mnie..u mnie trzeba naczynia do zmywarki wstać, jakieś pranie... a później napijemy się kawki inki
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2709 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pocztę polską, to wg mnie nie jest aż tak źle jak wszyscy narzekają, w ostatnim czasie znacznie poprawiła się jakość i szybkość usług. Prowadzimy sklep internetowy i jesteśmy na bieżąco w kwestii poczty, kiedyś było naprawdę dużo gorzej. Więc myślę, że jeśli ZUS wysłał to szybko powinnaś dostać pieniążki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też robię się nerwowa z powodu uciekającego czasu i że jeszcze tyle spraw na głowie, ale mam perspektywę, że teraz już siedzę w domu to będę wszystko po kolei kompletować. Tylko, aktualnie mnie trapi, żeby mi starczyło moich oszczędności na wyprawkę Cytat:
Ale przy okazji się pomierzyłam wszędzie i moje aktualne wymiary to: biust: 96 cm ( w stosunku do wymiarów przed ciążą +12cm) pod biustem: 79cm (+6cm) talia: 76cm (+11cm) brzuch w najszerszym miejscu (ok. 2cm pod pępkiem): 93 cm (+13cm) biodra: 95cm (+3cm) Sama nie wiem po co się tym chwalę, ale jakby ktoś chciał porównać może czy coś ![]() Aha waga dziś pokazała 60,3kg, więc rozpoczynając 27tc mam +7,4 kg Cytat:
Cytat:
Myślę, że takie sytuacje to standard w ciąży Cytat:
za pracowitość Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem jak ktoś może takie teksty mówić, to tak jakby dzieci to była największa kara, a nie największe szczęscie jakie nas spotyka. Owszem pewnie kolorowo nie będzie, obowiazki i zmęczenie będą, ale ile szczęścia daje taki młody człowiek to stokroć przewyższa wszelkie niedogodności.
|
|
|
#2710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też dzisiaj tż wysłałam wyniki do druku (dzięki bogu na piątek ), to nie dość, że ekspresowo wydrukował, to jeszcze przeanalizował wyniki, moja dr Quinn![]() Ooo! Mycie podłóg! Jak poodkurzam spróbuję sposobem Neni![]() Cytat:
Ani się wtedy nie poparzę, ani nie skaleczę![]() A inki z chęcią bym się z Tobą kocurku napiła, kupuję sobie sama od dłuższego czasu i co? Oczywiście ciągle zapominam Aaa no i zapomniałam wam sie pochwalić, w tym całym moim zakręceniu ![]() Uwaga, uwaga (bardzo ważny komunikat): Kupiłam ostatnio w Ikei takie oto cudeńko! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50119054/ Jestem z niej meeeega zadowolona Oczywiście fakt, że posiada haczyk do zawieszenia np. w szafie, zauważyłam dopiero w domu Wtedy to dopiero był pisk radości... tyle teraz do szczęścia potrzebuję![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
2. Pytaniem jest, gdzie Ci się chudzinko te kg rozkładają, bo ciąża bardzo Ci służy ![]() Moja siostra też przed ciążą była bardzo szczupła, w trakcie przytyła 14kg czy 16kg, ale nawet z tymi nadprogramowymi pięknie wyglądała ![]() Miała po prostu spory biust, duży brzuszek, w końcu dostała nieco tyłka a nóżki dalej miała szczupłe. Szkoda, że ja w tym swoim sieprniu pewnie będę jak taran wyglądać![]() 3. Też tego nie rozumiem. Chociaż na początku zupełnie inaczej do swojej ciąży podchodziłam - byłam tak wykończona mdłościami i wymiotami, że nie miałam ochoty i siły na nic. Teraz czuję się lepiej, a przede wszystkim "widzę" ciążę - brzuszek, czuję kopniaki małego i cieszę się z tego wszystkiego ogromnie, nawet nie wiedziałam, że już mogę pokochać go tak mocno Mogę ciągle nie spać, byleby mały był zadowolony
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie jest zlota kobieta-bardzo sie lubimy do mnie nic nigdy nie powiedziala i wiem ze nie powie i nie bedzie sie wtracac ale po co tz straszyc ze koniec zycia jak jest dziecko..sama wychowala ich tak ze maja wsYStko pod nos podane a jeszcze narzeka.i jej zlote rady dla swojej corki na szczescie
wpuszczam jednym uchem wypuszczam drugim )ogolnie sie lubimy bardzo.ide sprzatac dalej.
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co dom, to obyczaj, młodzi sobie czasami wbrew pozorom bardzo fajnie radzą z wychowaniem![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Ooo, w końcu moje dziecko wygląda na nieco dokarmione na babystrology Taki maluszek mi wcześniej pływał, a na półmetku już kawał byka
|
|
#2713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, zobaczę jak mi się będzie chciało to pojadę, jak nie to przepiszę na kartkę i kij ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No widzisz- mój stwierdził, że zapomniał bo UWAGA-wysłałam mu w nocy na maila i mu na następny dzien nie przypomniałam że ma wydrukować- pytam się go po co miałam przypominac skoro tytuł maila brzmiał "DO WYDRUKOWANIA BARDZO WAZNE"... a on do mnie: żebym nie zapomniał ![]() Ooo fajna deseczka. jak to niewiele kobiecie trzeba do szczęscia![]() z tarana to się uśmiałam bo ja w lipcu nim będę, a Ty w sierpniu
|
|||
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie Pani z salonu dzwoniła i okazało się że wizytę mam dzisija, nie jutro! ha! i przesunęła mi jeszcze na wcześniej, więc super, szybciej będę wyglądać jak człowiek. Mam ochotę zaszaleć. Włosy zawsze dłługie nosiłam.... jak ostatnio przeglądałam zdjęcia to nawet mąż się zachwycił że długie i czy planuję zapuszczać po urodzeniu będę zapuszczać:P teraz utrzymam tą długość, ale coś bym kolorek urozmaiciła.. zobaczyny co z tego wyjdzie
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem też, że po porodzie nie będzie łatwo- zarwane nocki, płacz, brak doświadczenia- ale to jest nic w porównaniu z tym, co dziecko może nam dać. to wszystko zrekompensuje. Z imprez do rana wraz z mężem już wyrosłam, wybawiliśmy się swoje za czasów studenckich, a przecież dzidzia nie będzie nam przeszkadzała w zapraszaniu znajomych do siebie na kolację czy drinka. Wszystko da się pogodzić, trzeba tylko chcieć. Jak mała będzie troszkę większa, też nie widzę problemu by na wieczór została sama z tatą, jeśli ja będę chciała wyjść z koleżankami pogadać. I na odwrót. Zresztą i tak sądzę, że przez pierwsze miesiące będzie dla nas takim priorytetem i taką zagadką do opracowania, że nie będziemy myśleli o niczym więcej jak o niej.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-03-27 o 11:07 |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Slucham wiadomości i tam komunikat: "48 godzinne kolejki ciężarówek na przejściu granicznym w dorohusku" i ja się zastanawiam: po co te ciężarne tam czekają?? dopiero zajarzyłam po chwili że chodzi o samochody ciężarówki, a nie kobiety ciężarne. A gdzie jest Margosia, dawno nic od niej nie czytałam??
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie- gdzie Margosia?? Neni też by mogła zajrzeć ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Zresztą zależy dla kogo ![]() tak mnie dziś ojciec wkurza że jak znów się nie pokłócę to będzie święto Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Margosi to już jakoś dziwnie długo nie ma jak na nią.....
Pewnei nas testuje czy za nią tęsknimy ![]() TĘSKNIMY!! |
|
|
|
#2722 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh taran piękne określenie, ale z Twoim mini brzuchem to chyba Ci nie groźny ![]() Cytat:
Super, też myślę nad obcięciem włosów i jakąs zmianą, ale jakos mi do fryzjera ciągle nie po drodze... No a po porodzie to raczej wszyscy włosy obcinają, niż zapuszczają, bo dzieci targają za długie włosy i druga sprawa, że często wypadają, stają się rzadsze więc zapuszczone kiepsko wyglądają. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#2723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas tak jest ze śmieciami, powiedziałam tż, jak tylko się tu wprowadziliśmy, że nie truję mu tyłka o jakieś obowiązki domowe, bo wiadomo, że ja wszystko zrobię szybciej i lepiej (serio - nie wiedziałam wcześniej, że można zużyć tyle wody do umycia jednego kubka i jeszcze go nie domyć ) i nie mam z tym absolutnie żadnego problemu, jedynym(!!!) jego obowiązkiem będzie wyrzucanie śmieci i pilnowanie, żeby ciągle się nie walały. Oczywiście jak się to skończyło?Mam pod zlewem pełny zestaw butelek po wodzie, 2 worki ze śmieciami, 3 się napełnia, a w przedpokoju ciągle stoi karton po komodzie, którą tż złożył w piątek(!!!). Ostatnio stwierdził, że nie wyrzuca tego kartonu, bo o nim zapomina ![]() Ja w ogóle wychodzę z ikei w błogostanie, bo np. kupiłam chochelkę za 1,79zł Takie jakieś skrzywienie już mam![]() Zobaczymy enlevee, która będzie większa ![]() Cytat:
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Idę na coś zapolować z lodówki, bo juz dawno minęła pora drugiego śniadania.
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja chyba rzeczywiście wezmę wolne w ten piątek.. no niby jak już jestem w pracy, to wysiedzę tu swoje i zapominam jak ciężko się wstawało..Ale po pracy jestem już jak dętka i non stop ziewam.. Sam pisała o spaniu min 8godz - u mnie tylko w weekendy.. A tak w tygodniu to max. 7 godz, przeważnie 6, a zdarza się i 5 Swoją drogą Sam byłas kochanym dzieckiem.. Spałaś więcej niż norma przewiduje |
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAm nadzieję...że tam nei zrobiła jakiegoś falstartu....co prawda wyprawkę szpitalną już skompletowała...:/ |
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry żabki
![]() Własnie mam zamiar zabrac sie do roboty i ogarnać szafee ![]() Z samego rana zapukał listonosz i dostalismy socjal-pake od tesciów juz na Święta Praktycznie lodówka pełnaaa
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
No ginekologiem dobra sprawa być pod względem kasy
![]() On ogólnie taki odpicowany jest jak Tż kiedyś ze mną poszedł na usg to oczy mu z orbit prawie wyszły, że chłop wygląda jakby na imprezę szedł i że tak ginekolog wygląda hahahaha ![]() Cytat:
![]() Zrobię może zdj brzuszyska to zobaczysz jak mi wybuliło ładnie ![]() O mnie też już fryzjer chyba pyta na mieście bo mam strasznie rozdwojone końcówki
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to już w ogóle wysypiam się, szkoda że nie można na zapas
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

u mnie potem pewnie też będzie ciężko z organizacją. ZObaczymy...narazie korzystam, póki jeszcze jest
)

pojechałam z psem do weta na szczepienie (25km), TZ ze mna bo miał wolne w pracy. No i zajechalismy, mowie żeby TZ sam wszedl zebym ja czasem sie czymś nei zaraziła, chce wyciagnąć książeczke od psa i co?? psikus
za pracowitość