Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 11:19   #2731
Ewusia709
Zadomowienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ale, myślisz, że od wczoraj by to robiła tak namiętnie...hmmmm
MAm nadzieję...że tam nei zrobiła jakiegoś falstartu....co prawda wyprawkę szpitalną już skompletowała...:/
Na pewno wszystko dobrze, nie martwmy się na zapas, ja nie dopuszczam do siebie takich myśli, że coś może być źle.
Wysyłamy do Margoś dobre fluidy i ściągamy telepatycznie co by się zameldowała w końcu.

Powiedziała to życiowa pesymistka - optymistka ciążowa

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:19   #2732
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Super, mój od 3 tygodni taki sam.

Slucham wiadomości i tam komunikat:

"48 godzinne kolejki ciężarówek na przejściu granicznym w dorohusku"
i ja się zastanawiam: po co te ciężarne tam czekają??
dopiero zajarzyłam po chwili że chodzi o samochody ciężarówki, a nie kobiety ciężarne.

A gdzie jest Margosia, dawno nic od niej nie czytałam??

No właśnie..gdzie jest Margoś??

Cytat:
Idę na coś zapolować z lodówki, bo juz dawno minęła pora drugiego śniadania.
HAZZZIAAA.....mam cię!! i zjem cię!!!!

wyobraziłam sobie polowanie w lodówce

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:20   #2733
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
bo pęknę, a to "niby" my jesteśmy w ciąży

U nas tak jest ze śmieciami, powiedziałam tż, jak tylko się tu wprowadziliśmy, że nie truję mu tyłka o jakieś obowiązki domowe, bo wiadomo, że ja wszystko zrobię szybciej i lepiej (serio - nie wiedziałam wcześniej, że można zużyć tyle wody do umycia jednego kubka i jeszcze go nie domyć) i nie mam z tym absolutnie żadnego problemu, jedynym(!!!) jego obowiązkiem będzie wyrzucanie śmieci i pilnowanie, żeby ciągle się nie walały. Oczywiście jak się to skończyło?
Mam pod zlewem pełny zestaw butelek po wodzie, 2 worki ze śmieciami, 3 się napełnia, a w przedpokoju ciągle stoi karton po komodzie, którą tż złożył w piątek(!!!). Ostatnio stwierdził, że nie wyrzuca tego kartonu, bo o nim zapomina Nie wiem, jak można zapomnieć o czymś, o co się potyka
Mój Tż to chyba w ciąży całe życie- tylko poród go omija

hahahaha uśmiałam się z tym kubkiem
Mój śmieci wynosi bo ja mu powiedziałam, że tego nie mam zamiaru robić, bo u nas trzeba isc takim parkingiem podziemnym i ja się zawsze boję, że mnie gdzieś tam zgwałcą jak na filmach

ale my mamy inaczej rozwiązane- stoi wielki worek 120L na śmieci i go zapełniamy- już jak się z niego wysypuje to jego problem i on to potem musi ogarniać
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:22   #2734
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No ginekologiem dobra sprawa być pod względem kasy
On ogólnie taki odpicowany jest jak Tż kiedyś ze mną poszedł na usg to oczy mu z orbit prawie wyszły, że chłop wygląda jakby na imprezę szedł i że tak ginekolog wygląda hahahaha
jakbym była ginem, to też bym codziennie odpicowana chodziła
a tak, po prostu staram się nie straszyć
Stary 2013-03-27, 11:24   #2735
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

dopiero zajarzyłam po chwili że chodzi o samochody ciężarówki, a nie kobiety ciężarne.

Cytat:
Mój lekarz ma iphone'a 5 i zawsze jak ktoś do niego dzwoni w czasie wizyty ma dzwonek jakby obcy leciał
Jeezu, ja z tym swoim durnym poczuciem humoru pewnie zaczęłabym się rechotać na wizycie

Na ostatniej, jak gin badał mi piersi ledwo co powstrzymałam się od śmiechu... i nie, nie wiem, o co mi chodziło. Jakieś takie głupie głupwaki w tej ciąży łapię
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
powodzi się
Jak to lekarzom

Jak mnie zacytowałaś magolina znowu zobaczyłam, że ja się podniecam tą swoją połówką, a tu za niedługo dziewczyny w 3 trymestrze będąCiągle do tyłu jestem, w ogóle nie mogę was dogonić

Cytat:
zapomniałam dodać najważniejszego ja mam 158cm wzrostu, a nie 170 jak niektórzy inni
Ooo, to ja nie wiedziałam, że ty jesteś taka kompaktowa, jak ja
Cytat:
Idę na coś zapolować z lodówki, bo juz dawno minęła pora drugiego śniadania.
Ja też, wydaje mi się, że niedawno jadłam, a tu już głód po żołądku jeździ...

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Ja tam dzięki bogu na nic polować z lodówki nie muszę, bo przy takich pustkach ciągle bym pudłowała
Stary 2013-03-27, 11:25   #2736
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

dzień dobry dziewczynki!!!

i jednak nie pojechałam na glukoze, po pierwsze rano jak wstałam byłam tak głodna że zjadłabym konia z kopytami po drugie musiałam zawieść synka do przedszkola na drugą stronę miasta bo TZ wczoraj rozwalił o naszą bramę koło i felgę
planuję badanie na piątek...

co do gadania innych dotyczących kończącego się życia po urodzeniu się dziecka to olewajcie to ciepłym moczem !!!!
trudno będzie - wiadomo; będą momenty że będzie sie chciało oddac dziecko do okna życia - wiadomo, będą zarwane nocki i dnie, będą spadki nastrójów i kłótnie domowe bo przestawienie się wszystkich domowników na nowego członka rodziny bywa trudne, ale dziecko nie zamyka furtki do starego życia, tylko je zmienia - bardziej lub mniej
a momenty spędzone z własnym dzieckiem, obserwowanie jak się zmienia, jak jesteśmy dla niego najważniejszymi osobami na świecie, jego świeże podejście do życia, nabieranie doświadczenia, uśmiechy, zabawy - są sprawami które rekompensują wszystko i są najcudowniejszym doświadczeniem w naszym dorosłym życiu !!!!!!!!!!!!!
nie oddałabym tych chwil za żadne skarby świata !!!!!!!!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:25   #2737
lachryma
Zakorzenienie

dobra, mykam coś ze sobą zrobić, bo szlafrok mam ciągle na sobie
czasami jak otwieram listonoszowi drzwi w szlafroku o 12tej, dziwnie się na mnie patrzy
Stary 2013-03-27, 11:27   #2738
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż to chyba w ciąży całe życie- tylko poród go omija

hahahaha uśmiałam się z tym kubkiem
Mój śmieci wynosi bo ja mu powiedziałam, że tego nie mam zamiaru robić, bo u nas trzeba isc takim parkingiem podziemnym i ja się zawsze boję, że mnie gdzieś tam zgwałcą jak na filmach

ale my mamy inaczej rozwiązane- stoi wielki worek 120L na śmieci i go zapełniamy- już jak się z niego wysypuje to jego problem i on to potem musi ogarniać

Gdybym ja pozwoliła na trzymanie takiego worka, to chyba całkiem zatopiłabym się w śmieciach... A najlepsze jest to, że chodzę i ciągle truję mu, żeby wyrzucił śmieci, to zawsze jest "później, jutro", a kończy się tak, że wychodzi obładowany 5 workami, 6 butelek pod pachą i oczywiście zło wypisane na twarzy, bo mu nie przypominałam o śmieciach
Cytat:
U mnie przerażającym jest to, że też weszłam w ten tryb Wcześniej codziennie myte włoski, starannie układane, makijaż dzienny wyglądał jak ten ze zdj brzucha w klubieSerio... a teraz nic mi się nie chce
Stary 2013-03-27, 11:27   #2739
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzien dobry żabki

Własnie mam zamiar zabrac sie do roboty i ogarnać szafee

Z samego rana zapukał listonosz i dostalismy socjal-pake od tesciów juz na Święta
Praktycznie lodówka pełnaaa
Dzień dobry kum kum
Super, do mnie socjal paka przyjedzie jak zamówię zakupy w almie... i sobie za nie zapłacę

Cytat:
On ogólnie taki odpicowany jest jak Tż kiedyś ze mną poszedł na usg to oczy mu z orbit prawie wyszły, że chłop wygląda jakby na imprezę szedł i że tak ginekolog wygląda hahahaha

Dobra dobra- Ty się wzrostem tutaj nie wybronisz kochana
Zrobię może zdj brzuszyska to zobaczysz jak mi wybuliło ładnie

O mnie też już fryzjer chyba pyta na mieście bo mam strasznie rozdwojone końcówki
Mój gin, też ogólnie nie wygląda jak lekarz, zadbany, pachnący, ubiera się w koszule i eleganckie sweterki, praktycznie zawsze ubrany w błękicie, nigdy nie widziałam go w fartuchu. Ale ogólnie to on mnie się średnio podoba bo jest blondynem i ma niebieskie oczy, zupełnie nie mój typ I mój TŻ też się zdziwił pierwszy raz jak poszedł i go zobaczył.

No wstaw wstaw foto, zobaczymy jak tam Bezik apartament rozepchał
Cytat:
HAZZZIAAA.....mam cię!! i zjem cię!!!!

Cytat:

To ja muszę mojego pochwalić, bo on jest wyjątkowo pilny w wynoszeniu śmieci, a ja za to zapominam o wszystkim.

Stary 2013-03-27, 11:28   #2740
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Zniknęłam dziś

Uwaga do dziewczyn co biora femibion natal 2. W aptekach podnoszą ceny, bo w hurtowniach podnoszą itp. U mnie w aptece były za 49 a teraz jest za 59

Nie kupiłam bo sie załamałam, żeby tyle na witaminy wydać. Wziełam w zamian vita-miner prenatal + DHA. Zapłaciłam za nie 22zł. Różnica kolosalna. Tylko nie wiem czy one sa ok. w nich jest już magnez i żelazo. Jod tak samo jak w femibionie, no i DHA. Może któraś zerknie na skład na necie?

Ja Wam powiem, że synek jest wybawieniem dla mojego portfela Rzeczy dla chłopców te co widziałam są takie nijakie, są bo są, a dla dziewczynek śliczne, że szok. Zostawiłabym w sklepach pół wypłaty, a tak kupię to co trzeba i już.
OMG znowu podwyzki.Ja biore Femibion Classic.....
A Vita-Miner Prenatal z DHA brałam 2 miesiące i zadowolona byłam z niego.Brałam tylko dodatkowo Magne B6 bo mnie skurcze nóg męczyły.

No kochana musze Ci przynac racje-ostatnio w sklepie nie wiedziałam kóre body Laurce kupic tyle tego było a jak zerknęłam na chłopięce ciuszki to juz mniejszy wybór.
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nie wie co uczynił

Ja to się ustawiłam - konto na allegro jest TŻ i jego wypłata jest na moim koncie
Wczoraj klikam i klikam, a na pocztę TŻ co raz przychodzą wiadomości "Właśnie kupiłeś ... ". Każda wiadomość oznajmiona oczywiście sygnałem dziękowym o brzmieniu klaksona samochodowego TŻ w końcu patrzy na mnie, ja na niego i pytam " A ciebie to na to wszystko stać?"
Jego mina bezcenna
Ale dziecko chceeee
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Z cyklu "Życiowe Refleksje": posiadanie wiekszej liczby dzieci wiaze sie nieuchronnie z dyskomfortem oczekiwania na wolną łazienkę .
Ja mam dziecko w brzuszku jeszcze ale mamy tak ze zawsze jak ja ide do łazienki to Tż chce w tym samym czasie Albo leze sobie w wannie a on mnie pogania bo chce sikuuuuuuu
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej baby!
Normalnie Was nie ogarniam... czytam powolutku i jeszcze tylko 12 stron!!! Skończę rano, nie pisać tu nic przez noc

Byłam dziś na wizycie, u malucha wsio ok, płci na tym sprzęcie nie poznamy niestety, ale nic straconego - 4.04 połówkowe u innego doktorka. U mojego wizyta 16.04 (Enleeve proszę o dopisanie, jeśli zauważysz ). Nie mierzyliśmy maluszka, dr pooglądał serduszko, tętno w normie. Dla śmiechu zmierzył maluchowi stopę - całe 31mm
Na fotelu wszystko ok, szyjka trzyma, nic niepokojącego się nie dzieje.
Ciśnienie po kawie miałam dziś 115/70... Waga - U(waga) - od ostatniej wizyty -1,5kg w dół, więc w sumie jestem do tyłu 3,5kg
Lecę do łóżka, bo normalnie głowa mi sama opada

Do jutra. Śpijcie słodko!

Cytat:
Ufff już jestem

Tak po krótce...

Wito to dalej Wito
Ma już 55o g tak, ze sporo Pomiary ok, serducho bije, jedynie co zastanawiał się gin, że nie za bardzo widzi..żołądek...ale mówi, że jak pusty to słabo widać...i tak myślę...że może za mało daję mu jeść...w sumei jadła ok 16...a zanim na badanie weszłam była 20..czy to możliwe, że dziecko juz by nic nie miało w żołądku????
Mówił, zeby to kontrolować...Mam nadz. że to tylko oznaka tego, że zjadłam o 16 i potem nic...ale kto przewidział że bedzie 1,5 h poślizgu...?

Załączam Wam face mojego synalka
Piękności Cudnego bede mieć ŻIĘCIUNIA
Nie zamartwiaj sie na zapas
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Załączam fotkę wanienki (Ikea) z butelką wody 0,5 w środku i kotem z tyłu dla zobrazowania wymiarów-jeśli któraś z was się zastanawia nad tą wanienką Podobają mi się te antyślizgacze w środku i od spodu,bardzo praktyczny pomysł,wanienka nie będzie mi się ślizgać po stole Ani dzidzia się nie będzie ślizgać w niej, a wiadomo jak plastik i woda i jakieś płyny do mycia czy mydło- to ślisko.
Naprawde fajna ta wanienka
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A nie myjecie dzieci w wannie i w wanience? Albo widzialam , ze tez mozna wanienke do zlewu w kuchni wstawic i to jest dobry pomysl bo nie trzeba sie schylac nad wanna czy kleczec na podlodze czy miec zawalony wanienka stol do jedzenia.
Ja sobie mysle ze na poczatku bedziemy kąpac dziecko w pokoju.
Cytat:
j
[/COLOR]A no i chcę tylko dodać, że zmierzyłam się u babci centymetrem i tak:

- na wysokości pępka 91 cm
- w talii przybyło mi 15 cm :wow: i mam 78
- najgorzej tak jak myślałam- w udach 98 gdzie miałam 93..
Ja sie nie mierze-wystarczy ze wczoraj Tz przyniosł mi moje najszersze materiałowe spodnie z tekstem:,,moze w nie wejdziesz na Święta"?
Nie było szans.........:hahah a:
Stary 2013-03-27, 11:29   #2741
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Super, też myślę nad obcięciem włosów i jakąs zmianą, ale jakos mi do fryzjera ciągle nie po drodze...
No a po porodzie to raczej wszyscy włosy obcinają, niż zapuszczają, bo dzieci targają za długie włosy i druga sprawa, że często wypadają, stają się rzadsze więc zapuszczone kiepsko wyglądają.
A propo's włosów, to właśnie jakiś mit. Wcale nie są rzadsze, ani słabsze.. tylko.. w czasie ciąży rośnie ich więcej,) a po wraca wszystko do normy:P jako że zdążymy się przyzwyczaić że lepiej wyglądają, to wydaje nam się że są gorsze, słabsze itd. A tu po prostu powrót do normalności i tych extra trzeba się pozbyć...
no chyba że my nie uzupełniamy witaminek i wszystkiego co dzidzia od nas w ciąży zabiera, to wtedy faktycznie włosy (i nie tylko siadają i to zaraz po ciąży najbardziej widać).
Cytat:
Dzien dobry żabki

Własnie mam zamiar zabrac sie do roboty i ogarnać szafee

Z samego rana zapukał listonosz i dostalismy socjal-pake od tesciów juz na Święta
Praktycznie lodówka pełnaaa
no i jak mam Ciebei nie kojarzyć z żabkami??:PP

Brawo dla teściów!

Cytat:
o jaaa, malutko śpisz. nawet jak byłam "czynna" zawodowo, to starałam się spać te 7, nawet 8 godzin.
teraz to już w ogóle wysypiam się, szkoda że nie można na zapas
ooj, ja też tyle musze spać, więc dzoan dla mnie to co spisz normalnie to malooo

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:30   #2742
Rockyyy
Zakorzenienie

A tak wogóle to witamy sie w 27 tygodniu
Ukonczyłyśmy caaałe 26
Stary 2013-03-27, 11:36   #2743
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam to samo..

Cytat:

Jeezu, ja z tym swoim durnym poczuciem humoru pewnie zaczęłabym się rechotać na wizycie

Na ostatniej, jak gin badał mi piersi ledwo co powstrzymałam się od śmiechu... i nie, nie wiem, o co mi chodziło. Jakieś takie głupie głupwaki w tej ciąży łapię
W ogóle szukałam informacji kiedyś na temat tego lekarza w internecie- no i profil na facebooku- ja fb nie używam i nie mam konta, więc mogłam tylko sprawdzić co "lubi" i tam jest- imprezy do samego rana mam nadzieję, że nie będzie właśnie na imprezie jak będę mu rodzić hahahha
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40004015]dzień dobry dziewczynki!!!

i jednak nie pojechałam na glukoze, po pierwsze rano jak wstałam byłam tak głodna że zjadłabym konia z kopytami po drugie musiałam zawieść synka do przedszkola na drugą stronę miasta bo TZ wczoraj rozwalił o naszą bramę koło i felgę
planuję badanie na piątek...

co do gadania innych dotyczących kończącego się życia po urodzeniu się dziecka to olewajcie to ciepłym moczem !!!!
trudno będzie - wiadomo; będą momenty że będzie sie chciało oddac dziecko do okna życia - wiadomo, będą zarwane nocki i dnie, będą spadki nastrójów i kłótnie domowe bo przestawienie się wszystkich domowników na nowego członka rodziny bywa trudne, ale dziecko nie zamyka furtki do starego życia, tylko je zmienia - bardziej lub mniej
a momenty spędzone z własnym dzieckiem, obserwowanie jak się zmienia, jak jesteśmy dla niego najważniejszymi osobami na świecie, jego świeże podejście do życia, nabieranie doświadczenia, uśmiechy, zabawy - są sprawami które rekompensują wszystko i są najcudowniejszym doświadczeniem w naszym dorosłym życiu !!!!!!!!!!!!!
nie oddałabym tych chwil za żadne skarby świata !!!!!!!!![/QUOTE]

Ładnie to napisałaś
A na glukozę pójdziesz w piątek i też będzie dobrze

Cytat:
dobra, mykam coś ze sobą zrobić, bo szlafrok mam ciągle na sobie
czasami jak otwieram listonoszowi drzwi w szlafroku o 12tej, dziwnie się na mnie patrzy
E no co Ty, całkiem normalne

Cytat:

Gdybym ja pozwoliła na trzymanie takiego worka, to chyba całkiem zatopiłabym się w śmieciach... A najlepsze jest to, że chodzę i ciągle truję mu, żeby wyrzucił śmieci, to zawsze jest "później, jutro", a kończy się tak, że wychodzi obładowany 5 workami, 6 butelek pod pachą i oczywiście zło wypisane na twarzy, bo mu nie przypominałam o śmieciach

U mnie przerażającym jest to, że też weszłam w ten tryb Wcześniej codziennie myte włoski, starannie układane, makijaż dzienny wyglądał jak ten ze zdj brzucha w klubieSerio... a teraz nic mi się nie chce
Tylko u nas zapełnienie worka to jakieś 3 dni.. bo 3/4 to butelki po wodzie co Tż pije 2-3 zgrzewek na tydzien.. masakra, wszędzie butelki
Nie wiem czy u Was też to jest ale u mnie zawsze jak Tż zawali to i tak jest moja wina- tak samo było u mnie w domu- ojciec zawalił- matki wina- a mama metodą spychacza zrzucała winę na mnie dlatego cieszę się, że teraz będę mogła zwalić winę na dziecko hahahah

Odnośnie ubrania to teraz non stop dresy.. pomalować się pomaluję, ale żeby to czasochlonny makijaz był to nie bardzo- włosy niegdyś ułożone są związywane w niedbały koczek na czubku głowy , szpilki 12cm które nosiłam niezależnie od pory roku zmieniłam na bardzo seksowne rozczłapane emu.. no kosmos

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Ukonczyłyśmy caaałe 26

Gratuluję żabeńko nasza

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 11:36   #2744
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ukonczyłyśmy caaałe 26
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:37   #2745
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Męża wołaj, niech dźwiga kochaną żonę

Ja to tęsknię za wanną.. teraz mamy prysznic w tym mieszkaniu i tak bym się wyległa, że raczej bym nie chciała bo bym tam zasnęła z rozkoszy
A ja tesknie za prysznicem.W wannie mi ciezko,ledwo tam usiedze/uleze.Masakra ze wstawaniem sie juz robi.
Cytat:
hehe, będę rolnikiem. Rzeżucha ładnie rośnie Nakupiłam dużo jej, bo mam taką ochotę. Lubicie?
Uwielbiam
Cytat:
U nas w tę sobotę przestawiają czas.

Właśnie dziewczyny pamiętajcie !!! Z soboty na niedzielę jest przestawienie czasu, godz. do przodu. O losie na rezurekcję zamiast na 6 idziemy jakby na 5

Kurcze coś mi tu nie pasi. Bo Samantha mówi, ze 7 godz róznicy jest, a jak my teraz cofniemy zegarki, czyli zamiast 23:52 będzie u nas 22:52, to będzie 5 godzin.
Albo coś namotałam albo nie wiem już.

Dobra zakręciłam się jak woda w klozecie! :haha" Poprawiam błąd. Masz rację Samantha, bo u nas nie będzie 22:52 tylko 00:52. Do przodu idą zegarki. O matko chyba już mam cały mózg zbudyniały.
Ooo jak dobrze ze przypomniałaś
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Witam sie przy sniadanku w 26 tc

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się w 22 tygodniu

Marcelek porządnie skopał tatusia wczoraj
małż był w szoku

A dziś muszę go zaciągnąć do Ikei
niech kopieee ,moj Tz sie zawsze cieszy jak Laura szaleje.
Cytat:

Lekarz tez był zadowolony, mówi, że mały super się ustawił do fot
PS. Laski Wrocławskie moge podać namiar na doktorka 3d/4d + 2 zdjęcia + badanie ja u niego 1 raz byłam z polecenia więc nei wiem czy ta jakość to tak fuksem czy poprostu taki ma dobry sprzęt...

Witam się dziś...jeszcze 2 dni i święta...

Aha i dziś jest ten dzien co pół wątku zaczyna nowe tygodnie
W tym my z Witem więc my się witamy w 22 td..czyli 23:P
moj zięciunio juz w brzuszku jest modelem

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
pytanie do mam oczekujących dziewczynek - przekłułybyście uszy kilkumiesięcznym Maluszkom?

http://dzieci.pl/kat,1024259,title,K...uticaid=6104d9

ile miałyście lat jak sobie przekłułyście?
Ja miałam przekłuwane na Komunię.
Cytat:
Dzień dobry!!!

ja się witam dziś w 27tc nadaje prosto z mojej bazy na kanapie, pewne jest, że już do pracy nie idę w tym tygodniu, kuruje się w domu i przygotowuje święta Dziś jeszcze gardło mnie boli i głowa, ale czuję się chyba lepiej niż wczoraj. Dziś poleżę jeszcze w bazie, a jutro mam nadzieję, że wrócę do formy i zacznę sprzątanie

za dzisiejsze wizytacje

i dla licznej grupy rozpoczynającej dziś wraz ze mną nowe tygodnie
Ewusia lecimy tak samo z tygodniami
Stary 2013-03-27, 11:37   #2746
ita83
Wtajemniczenie

Witam was bruzchatki w ten piekny zimowy poranek....w Irl spadlo ok 2 cm sniego co sparalizowalo caly ruch i dotarcie do pracy zajelo mi zaledwie 2 godz......ozywiscie drogi czarniutenkie a snieg tylko na poboczu ale irlanczykom to wystarczylo do paniki i poruszania sie z predkoscia 10km/h
Stary 2013-03-27, 11:40   #2747
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry Dziś planuję kupić materacyk,pościel i kilka innych rzeczy na allegro, dziewczyny jak dobierałyście rozmiar materacyka? Mam łóżeczko używane i nie jestem pewna,czy należy zmierzyć samo dno łóżeczka i ściśle wg tych wymiarów?

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
pytanie do mam oczekujących dziewczynek - przekłułybyście uszy kilkumiesięcznym Maluszkom?

http://dzieci.pl/kat,1024259,title,K...uticaid=6104d9

ile miałyście lat jak sobie przekłułyście?
Nie wiem co prawda jakiej płci jest moje dziecko,ale jeśli to dziewczynka,to napewno nie będę jej przekłuwać uszu w wieku niemowlęcym. Uważam,że powinna sama zdecydować i chcieć tego jak już trochę podrośnie np 10-15lat będzie miała. Nie będę decydować za nią, tak samo wielu innych rzeczy nie zamierzam narzucać swojemu dziecku,tam gdzie może-niech wybierze samo
Stary 2013-03-27, 11:41   #2748
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Witam was bruzchatki w ten piekny zimowy poranek....w Irl spadlo ok 2 cm sniego co sparalizowalo caly ruch i dotarcie do pracy zajelo mi zaledwie 2 godz......ozywiscie drogi czarniutenkie a snieg tylko na poboczu ale irlanczykom to wystarczylo do paniki i poruszania sie z predkoscia 10km/h
W Anglii śnieg to też kataklizm narodowy Brat mi mówił, że zaczyna brakować pokładów gazu

Ewusia- zrobię zdjęcie, ale najpierw muszę się doprowadzić do stanu używalności zobaczysz jak Bezik urósł

No-na drugie śniadanie zjadłam muesli z mlekiem i z malinami

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 11:44   #2749
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ukonczyłyśmy caaałe 26

Cytat:
Tylko u nas zapełnienie worka to jakieś 3 dni.. bo 3/4 to butelki po wodzie co Tż pije 2-3 zgrzewek na tydzien.. masakra, wszędzie butelki
Nie wiem czy u Was też to jest ale u mnie zawsze jak Tż zawali to i tak jest moja wina- tak samo było u mnie w domu- ojciec zawalił- matki wina- a mama metodą spychacza zrzucała winę na mnie dlatego cieszę się, że teraz będę mogła zwalić winę na dziecko hahahah

Odnośnie ubrania to teraz non stop dresy.. pomalować się pomaluję, ale żeby to czasochlonny makijaz był to nie bardzo- włosy niegdyś ułożone są związywane w niedbały koczek na czubku głowy , szpilki 12cm które nosiłam niezależnie od pory roku zmieniłam na bardzo seksowne rozczłapane emu.. no kosmos
Nie no, u nas jeden z worków też zapełniony jest poupychanymi butelkami, reszta, którą tż niesie, to te które się nie zmieściły
A no tak, też mam fukcję robota wielozadaniowego - muszę o wszystkim myśleć i pamiętać z tym, że w ziązku z tym, że ostatnio pamięć mi porządnie nawala, to tż stara się stawać na wysokości zadania... pomijając śmieci ofc

A na temat wyglądu już się nie wypowiadam
U mnie też transformacja była wybitna Co prawda zapuszczona nie jestem, ale...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Rocky no patrz, a gdzie gratki z okazji mojego aż 20tc??!!
No pięknie
Stary 2013-03-27, 11:45   #2750
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no, u nas jeden z worków też zapełniony jest poupychanymi butelkami, reszta, którą tż niesie, to te które się nie zmieściły
A no tak, też mam fukcję robota wielozadaniowego - muszę o wszystkim myśleć i pamiętać z tym, że w ziązku z tym, że ostatnio pamięć mi porządnie nawala, to tż stara się stawać na wysokości zadania... pomijając śmieci ofc

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

No pięknie
...ALE SEXY MAMĄ też nie jestem- moje przysłowie ostatnio

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 11:46   #2751
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
...ALE SEXY MAMĄ też nie jestem- moje przysłowie ostatnio

Coś czuję, że sobie zapożyczę
Stary 2013-03-27, 11:48   #2752
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Coś czuję, że sobie zapożyczę
dobrze, że nie tylko ja czuję się karakanem w ciąży

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 11:49   #2753
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40004015]dzień dobry dziewczynki!!!

nie oddałabym tych chwil za żadne skarby świata !!!!!!!!![/QUOTE]

)))
Cytat:
witamy)
ale śniegu nam nie przesyłaj!:P

Rockyy: nooo gratki!! jestem kilka dni za toba

Usmialam sie przy opisie wynoszenia smieci:P u mnie w miare to dziala..

Gin moj tez mega zadbany i ma fajne autko. CHodzi w rozowych koszulach i jak dla mnie jest troszke zbyt metro, ale tak to go bardzo lubie!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 11:49   #2754
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Mój kot (mieszkający u rodziców) ostatnio zaczepił mamę w bezczelny sposób.. Siedział w przedpokoju i kiedy podnosił łapę do wylizania, akurat napatoczyła mu się mama, przechodząca z kuchni do salonu..i jego łapa zamiast skończyć przy jego pysku, zaczepiła o jej łydkę..pacnął sobie z nudów..a później umył cham jeden
Co za typek
Cytat:
A no i nie wiem czy Wam pisałam ale wczoraj pofarbowałam te włosy i wyszły trochę takie rudawe pod światło i Tż się ze mnie śmieje, żem ruda

A kolor pięknie nazwany "orzech laskowy" więc mu wmawiam od wczoraj że taki własnie miał być ale brzydko nie jest, pod światło widać
Fota!!!!!!!!!!!!!
Cytat:

Ja dokładnie tak samo, miałam 6 lat, sama chciałam mieć przebite i tak samo zrobiłabym ze swoją córeczką. Temat jest tak drażliwy jak KP czy MM z tego co zauważyłam na innych wątek. I tak swoją drogą przeraża mnie trochę widok maleńkiego dziecka w kolczykach, przecież taki maluch może przypadkiem o taką ozdobę zaczepić, że o bólu i gojeniu nie wspomnę.

za tc
No i w końcu sobie odpoczniesz, fajnie, że w takim momencie masz zwolnienie, bo przygotujesz święta na spokojnie, a nie na wariackich papierach

Aaaa no i witam się w 20tc!
Mogę to już bezkarnie liczyć jako półmetek tak?
oczywiscie
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Brzuchatki

przeleciałam, przyznaję pobieżnie, ale naprawdę mam mało czasu.
Trzymamy kciukaski za wizyty, objawienia, zdrówko!

U nas rwa tfuuu odpuściłą trochę, ale za to bolą mnie nogi, pachwiny jakbym bez przygotowania zaliczyła maraton dookoła świata. No i żołądek nawala, mdli, zgaguje...
Przygotowujemy się powoli do remontu, obczajam dalej wyprawki moje i Lokatorka, ogarniam pracę i ciągle wpadam w panikę, że ten czas tak szybko leci.

Oprócz tego mam napady płaczu, zrzędze Tż, każde słowo biorę do siebie

Dobra lecę, może zajrzę jeszcze dziś do Was.
Ściskam mocno!
my tez ściskamy,fajnie ze sie odezwałaś
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski

pozatym wczoraj znowu u tesciowej byl temat i "straszyla" mojego tz ze dziecko to jest praca na caly etat i nie bedzie mial juz czasu cwiczyc,chodzic na rower i od czasu do czasu do kolegow itp ... po co takie gadanie wogole,wedlug mnie jak sie ma dobrze czas zagosodarowany to wszystko sie da.. on bedzie chcial pocwiczyc to ja posiedze z dzieckiem,ja bede chciala gdzies isc cos zrobic on bedzie pilnowal dziecia.. eh jakos mnie ostatnio to drazni wszystko zle! ( ze tesciowa,wrocila SZW z malym i caly czas jej mowi ze to zle robi to zle robi itp a wcale mi si enie wydaje zeby to zle robila tylko tesciowa sobie musi pogadac eh..)
rozpisalam sie,a teraz ide strzyc ojca kompac sie i sprzatac paaa
Aaaaaa tam takie gadanie Jak sie człowiek dobrze zorganizuje to znajdzie czas dla siebie i na swoje sprawy.Tylko trzeba chciec.
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
no wlasnie dokladnie,jakby dziecko oznaczalo kobiec zycia eh.
Śmierć towarzyska i wogóle....
a to G*** prawda
Ale niektórzy ludzie tak podchodzą-jak urodzisz dziecko to juz koniec imprez,spotkań ,rozrywek itp. Wszystko zalezy do człowieka.My bedziemy zyc jak do tej pory,nie bedziemy uwięzieni w domu,normalnie-jak sie pojdzie na imprezke to ktos z Laura zostanie .Jak Tż bedzie chciał na silownie to ja bd w domu i odwrotnie.No i bedziemy na wakacje juz we 3 jezdzic A np. jego kuzyn ma dwie coreczki i jeszcze nigdy z nimi nigdzie nie byli ,nie licząć Zamoscia i odwiedzin u rodziny nie chodzą na piwko,pizze,kręgle itp bo MAJĄ dzieci
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Kochane, czekam jeszcze na usg. prof. powiedział, że takie wyniki są ok ale zastrzyki do końca ciąży będę robić.mam mieć usg Fi i tego naczyniaka w nodze. na koniec prof mnie przytulil i pocalowal w czoło dziękuje za kciuki już teraz
bedzie dobrze
Cytat:
Super, mój od 3 tygodni taki sam.

A gdzie jest Margosia, dawno nic od niej nie czytałam??

wlasnie ,gdzie MArgosiaaa?
Stary 2013-03-27, 11:50   #2755
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
W Anglii śnieg to też kataklizm narodowy Brat mi mówił, że zaczyna brakować pokładów gazu

Ewusia- zrobię zdjęcie, ale najpierw muszę się doprowadzić do stanu używalności zobaczysz jak Bezik urósł

no niestety - nie sa przygotowani na zime w ogole...
ja ostatnio jadam arbuzy...arbuz na sniadanie arbuz na obiad arbuz na kolacje jedyne co chamuje moje mdlosci

Cytat:

Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

No pięknie
gratulujeklask i: 20tyg
u mnie dziec juz pelnoletni i ma ponad 18tyg dalej nie mamy imienia bo maz nie moze sie przestawic i caly czas mowi do brzucha jak do dziewczynki i mowi ze on nie wierzy ze tam jest chlopak wiec mi tez jest ciezko cos wybrac
Stary 2013-03-27, 11:51   #2756
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: a kto Ci broni w szlafroku chodzic:P

szlam po drozdzowke do kuchni i zapomnialam ja wziac. Za to wlaczyłam sobie Samaela - niech dziecię się przyzwyczaja.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

ita: slodki ten twoj maz) hihihihi

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 11:52   #2757
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

No pięknie
No przeciez Ci gratulujeee,nadrabiałam i pewnie nie zdążyłaś doczytac
Cytat:
dobrze, że nie tylko ja czuję się karakanem w ciąży
Stary 2013-03-27, 11:54   #2758
enlevee
Zakorzenienie

dziewczyny przepraszam, ale muszę się tym z kimś podzielić

http://www.youtube.com/watch?v=OS5QOn0jOwg

Wiem, że to nie trailer tylko ktoś sobie to sklecił.. ale tak tęsknię za jakimś przebraniem się dla Tżta w ładne ciuszki i czuciem się seksowną
Wybaczcie, musiałam wyrzucić z siebie tą frustrację

I ta piosenka...

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 11:56   #2759
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Ewusia lecimy tak samo z tygodniami
A Ty też przegapiłaś swoją studniówkę? Bo mnie sie dopiero na wieczór w poniedziałek przypomniało i świętowałam arbuzem

Cytat:
Wow, u nas juz zapowiadają wiosnę na szczęście. Ale śniegu u Was to bym się nie spodziewała o tej porze roku. 2 godz w drodze do pracy i współczuje, oby powrót do domu zajął Ci mniej czasu.

Cytat:

to czekamy na foto, ja dziś w piżamie cały dzień w mojej bazie i nie mam zamiaru się doprowadzać do stanu używalności

A ja miałam polowanie na lodówkę wyjątkowo udane zjadłam jajecznicę z 2 jaj i kanapkę z szynką i pomidorem. I pomarańcza na deser, a teraz dopijam inkę.
A musli to jem codziennie na 1 śniadanie, wiec drugie to zazwyczaj już na słono
Ale mam już plan co będzie na lunch... gofry z bitą śmietaną i malinami

Stary 2013-03-27, 12:00   #2760
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

envl:pomarudz nam a potem niech Ci sie humorek poprawi.

aaaaa Oliath: moi znajomi jak im sie coreczka urodzila to ubierali ja w słodkie czarne body z napisem Rammstein)) hihi a najlepsze ze mała zasypiała i uspokajała się przy ich muzyce. Kolezanka sporo w ciąży słuchała...

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości