Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 12:08   #3031
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
to samo chcialam napisac moj tez nie jest typem wrednego kanapowca wrecz przeciwnie wraca do domu, jemy obiad i ciagnie mnie na spacer, bo "caly dzien tu boroku siedzisz sama"
u mnie jak przychodzi to albo spędzamy czas razem, albo idzie coś robić np. malować pokój młodego w domu prawie w ogóle nie gotujemy, a kanapek do pracy nie chce w ogóle jets bezobsługowy
Stary 2013-03-27, 12:10   #3032
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dobree

mam nadzieje ze dotrze hehe nie ma co podziwiac za pare lat tez bedziesz jedna z nas heheh jak bedziesz z 2 lub 3 na plac zabaw szla heheh a co do malza to fakt moj kanapowiec lubi leniuchowac hehhe ale jak jest cos do zrobienia to zrobi, i odkurzy i okna umyje czy pozmyw s nawet obiad zrobi eheh
terax dobie przypomnialam jak w 1 ciazy bylo blogo moglam lezec, po kolexankach latac itp. a teraz nie mam na to czasu heheh
2 lub 3 bedzie jeśli tż się zmieni.. jak nie to nie ma opcji hehe
mój też kanapowiec ale jak trzeba to zrobi...

a ja swierdziłam,że całą ciąże miałam chodzic na spotkania ze znajomymi,latac po sklepach i robic milion przyjemnych rzeczy... a tu i siedze w domku

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:10   #3033
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ta, pięknie zszyte, jakbyś zobaczyła na odwrocie...nie wiem jak Wy, ale ja kompletnie nie zwracałam uwagi na tył i wyszło szkaradnie przód jest zszyty jak przez sześciolatka, Kochana dzięki
mój tył też pozostawia wiele do życzenia ale nie będzie go widać przecież
Cytat:
hehe, motylek dorzucila axelli trzecia opcje godna uwagi
toż to chociaz wszystkie 3 baaardzo mi sie podobaja!
ja bym dodała jeszcze dyć
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wpadłam żeby sie przywitać
Jestem juz w drodze do ginekologa. Dziś mamy usg III trymestru wiec jedziemy do innego miasta. Zdam pózniej relacje.
Przyjemnego plotkowania Wam życzę, do napisania pózniej
powodzenia
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no, czasem niezłe opcje powstają!
a tak dla informacji - "toć" to zdaje się znaczy tyle co "przecież". nie znałam wcześniej, ale w domu małża, na ślunsku, używają "toć" właśnie zamiast "przecież". np.:
- po A w alfabecie przychodzi B, co nie?
- no toć!
mnie się to trochę wsiowe wydaje, ale w ogóle cały ten śląski jakiś taki... śmiszny...

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
1) tygodnie ciąży powinniy być podawane skończone, czyli jak ja teraz mam 31 tc 5 d to tak naprawde powinnam mówić, ze skończony 30 tc, a nie 32 jak wiekszość podaje - bo np. wymiary dziecka różne są w 30 a 32 tyg ciażu i czesem oceninie stanu zdrowia dziecka jest trudne lub poprostu wychodzi,że dziecko jest np. zaduże jak na swój wiek, a po drugie ginka mówi że podawanie "na wyrost" tyg ciąży powoduje ,ze np. pacjentka zgłasza sie na izbe przyjęć zę niby jest po terminie a tak naprawde przed.....

2) niewolno jeść sera mozarella- a ja jadłam do tej pory w sałątkach, bo ser ten jest niezpasteryzowanego maleka i może mieć szkodliwe bakterie dla dziecka

5) jeśli np. pacjentka bardzo tyje w ciaży a twierdzi,że nieje zadużo, niejej np. słodyczy a je mandarynki w duzych ilościach, to od nich się tyje, trzeba je ograniczać w ciązy

I takie tam inne rzeczy mówiła, nawet spoko wiadomości jak dla mnie, o wielu niewiedziałąm,lub po czyatniu na necie miałąm zlą wiedze

Ide teraz nadrabiać
Z tymi tygodniami to jakoś dziwnie to byś musiała 42 tygodnie w niej chodzić. Przecież jak się kończy tydzień, 7 dni to tydzień jest skończony

co do sera to chyba jej chodziło o te prawdziwe, nie ma co świrować, z mleka pasteryzowanego można jeść wszystko

no a co do tego tycia to wg mnie nie same mandarynki tylko ogólnie owoce jedzone w dużych ilościach wieczorem mogą to powodować
Cytat:
My juz po wizycie. Wracamy do domku wiec tak na szybko tylko napisze ze wszystko ok. Wiktorek ma bardzo długie nóżki i spora główkę a brzuszek znacznie mniejszy. Lekarz jednak powiedział ze wszystko jest idealnie, także Cloche nie martw sie wytłumaczył mi jak to jest z tym brzuszkiem i nie ma powodów do obaw. Lozysko nie ma żadnych zwapnien i jest bardzo młode. Wody płodów ok. Mały ma dużo włosów
Cały czas leży główka w dół .
Wpadnie wieczorkiem na dłużej bo teraz juz muszę uciekać.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Wizyta u gina pozytywna, wyniki w normie Za 2 tygodnie idę na usg. Lekarki trochę zdenerwowane bo eWuś im nie działał i miały dość pretensji dziewczyn stojących w kolejce, które narzekały że długo muszą siedzieć i czekać aż każda wypełni oświadczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
PYTANIE WYPRAWKOWE!
materac kokos=pianka-gryka dwustronny jest ok?
bo juz kuwa nie wiem
niby tak a niby nie, ja mam lateks

Cytat:
no wg tej ginki co prowadziła wczrej sr i mojej też to to jest pełne 30 tyg, a dopiero jak bedzie 32 tc 1d to mówimy o skończonych,pełnych 31 tc

ja tak mam od poczatku ciaży,ze niepodaje tc nieskonczonych , bo teraz to już bym musiałą podawać 32 tak jak dużo z mamusiek podaje na forum, atak mówi że mam pełne 3o tc,
dziwne przecież jak masz pierwszy tydzień i dochodzisz do siódmego dnia to skończył się ten pierwszy tydzień, ósmego dnia zaczął się drugi a czternastego się skończył

ja tam liczę jak liczyłam, mam 32+1, więc skończyłam 32 tygodnie ciąży i jestem w 33, o !

Magiusa 100lat dla kotków! Piękne i urocze

---

dzień dobry, dopiero wstałam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:16   #3034
xal
Zakorzenienie

Cytat:
potem facet ma 45 lat i nagle baby brakuje u boku, no i jak tu teraz uruchomić tą cholerną pralkę?
Przypomniałaś mi jak ostatnio mówię mezowi, żeby włączył wirówkę bo pranie się skończyło. a ten oczywiście "jak?" Zaocznie udało mi się wytłumaczyć "taki ślimak na godzinie 5"
Obsługa innych urządzeń bez problemowa, ja do dzisiaj nie zaskoczyłam o co chodzi z biegami w wiertarce z udarem więc wybaczam mu pralkę
A właśnie, dumna z niego jestem, bo szampon mu się skończył dzisiaj rano i mnie nie obudził i sam znalazł nastepny Ja już swoje wiem, że on wie co gdzie w domu leży i gdzie są zapasy, ale to tak fanie jak się żona tym zajmuje
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Miałam iść od fotografa i sklepu. Ale stwierdziłam że mi się nie chce więc zdjęcia zamówiłam online w swojej mieścinie i co? ziemniaków nie mam więc i tak muszę się wygramolić z domu
Męża wygoń, albo po drodze z pracy niech kupi, ziemniaki to każdy chyba potrafi kupić
Zawsze możecie jeść ryż czy kaszę, o ile masz w domu.
Cytat:
głodny głodnemu wypomni
A wiesz, że nie mam ochoty na ten sport? Jak sobie jeszcze dodatkowo pomyślę, że młoda mogłaby się obudzić w trakcie i zacząć kopać to tak jakoś dziwnie mi się robi, że sex przy dziecku ... że o mogę zapomnieć, bo cały czas byłabym myślami przy "spi czy podgląda i kopnie zaraz".
Cytat:
PYTANIE WYPRAWKOWE!
Ja mam kokos-gąbka (pianka czy jako t zwać)- gryka ale 12cm gruby. Te grubsze jakoś lepsze mi się wydają,

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a kupiłyście już staniki do karmienia czy dopiero po porodzie ja juz będzie wiadomo jaki rozmiar cyca?
Dopiero po porodzie bo nie wiem czy mi obwód pod biustem zejdzie czy nie no i jak tam mój cyc się rozrośnie, bo nie chcę chodzić w luźnym pod biustem a wrzynającym się w cycki.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:16   #3035
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
o to za wizytę

No właśnie bo trza czytać etykiety. Ja też połowę ciąży nie jadłam pleśniowego bo naczytałam się, że nie wolno, że są niepasteryzowane, aż któregoś dnia chwyciłam Turek i czytam skład, a tam jak byk napisane "mleko pasteryzowane"

Ja nie kupiłam jeszcze bo właśnie nie wiem jaki rozmiar, bo one są pakowane w takie małe opakowania z rozmiarami a przymierzyć nie można, więc cały czas to odkładam

A moje kociaki miały niedawno roczek Lapis ( on) 20.03, a Amber ( ona) 22.03 z tej okazji foteczka słodziaków z okazji ich roczku
Załącznik 5179825

Przepiękne te koty

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:26   #3036
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
My juz po wizycie. Wracamy do domku wiec tak na szybko tylko napisze ze wszystko ok. Wiktorek ma bardzo długie nóżki i spora główkę a brzuszek znacznie mniejszy. Lekarz jednak powiedział ze wszystko jest idealnie, także Cloche nie martw sie wytłumaczył mi jak to jest z tym brzuszkiem i nie ma powodów do obaw. Lozysko nie ma żadnych zwapnien i jest bardzo młode. Wody płodów ok. Mały ma dużo włosów
brawa dla Wiktorka

Cytat:

1) tygodnie ciąży powinniy być podawane skończone, czyli jak ja teraz mam 31 tc 5 d to tak naprawde powinnam mówić, ze skończony 30 tc, a nie 32 jak wiekszość podaje - bo np. wymiary dziecka różne są w 30 a 32 tyg ciażu i czesem oceninie stanu zdrowia dziecka jest trudne lub poprostu wychodzi,że dziecko jest np. zaduże jak na swój wiek, a po drugie ginka mówi że podawanie "na wyrost" tyg ciąży powoduje ,ze np. pacjentka zgłasza sie na izbe przyjęć zę niby jest po terminie a tak naprawde przed.....
no tu też bym miała wątpliwości. dziś mam 35t+5d i zgadzam się z tym, że dla lekarzy to jeszcze nie jest 36t, ale 35, bo jest skończony. dlaczego miałby być 34?
dla siebie to ja już prawie w 37 jestem jakoś fajniej się tak myśli

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:28   #3037
Mysia mysz
Zakorzenienie

btw. jakbyście kupowały pościel to widzę, że jest kilka wzorów z feretti za 1/3 ceny, normalnie zestaw 200-300 a jest kilka po 100, chyba zamówię młodemu

http://allegro.pl/nino-feretti-posci...111452105.html
http://allegro.pl/posciel-feretti-ni...104072662.html

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:

A moje kociaki miały niedawno roczek Lapis ( on) 20.03, a Amber ( ona) 22.03 z tej okazji foteczka słodziaków z okazji ich roczku
Załącznik 5179825
maine coon są najpiękniejsze mój już 2,5 roczku
Stary 2013-03-27, 12:30   #3038
axella
Zakorzenienie

GG do axella

pieczecie same chleb do żurku ?
nigdy nie robiłam żurku(u mnie w domu się nie je)ale w tym roku robie tacie i tż i chlebki tez chce sama zrobic i mam przepis gdzie na 600g maki jest 15g drozdzy i boje sie,ze bedzie okropny drozdzowy smak
ma ktoras jakis sprawdzon przepis
zaraz musze wyjsc

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-27, 12:32   #3039
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadnie wieczorkiem na dłużej bo teraz juz muszę uciekać.
to może jakiegoś misia urodzisz? lubię jak niemowlaki mają bujne czuprynki ta mała wczoraj z porodówki miała... achhh... zabrałabym ją sobie na trochę...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jeszcze dzisiaj przy śnaidaniu cos tam jej mówię, że sistra Tż się pytała czy chce sukienkeczki po jej córkach. A mama na mnie, że to wszytsko za wczesnie. Ze jak mnie rodziła to nic nie było przygotowane i wyprane. Ja jej mówię, że ja będzie okazja to wózek i tak kupię. Mamy jeden na oku i może po świętach byłby już. Niby używany, ale jeszcze z gwarancją i babka twierdzi że dziecko mało jeździło w nim bo drugi od dziadków dostało. Poza tym taki wózek jest na rok zazwyczaj. A ona, że mam jeszcze nie kupować, że wogole jakiegoś "dziada używanego" chcę kupić. I na koniec stwierdziła, że miała mi nie mówić ale oni nam kupią wózek. No co jeszcze już powiedziała, że dadzą nam 600zł na wyprawkę to co odliczyli za mnie podatek. Ja nie chce zeby wszystko nam kupowali i przede wszytskim nie chce czekać z zakupami do samego porodu!!
co za głupota w ogóle z tym czekaniem z wyprawką na po porodzie
kiedyś inne czasy były, np. fotelika samochodowego nie było trzeba mieć no ale ubrania dla dziecka na ostatnią chwilę zostawiać? najlepiej na głowie zaaferowanego tatuśka? i co, potem przychodzicie do domu i nie masz gdzie dziecka położyć? pewnie, może wcześniej się na szybko od sąsiada coś dostało, jakaś ciotka przywiozła gnijący już materac i chlaś dzieciaka na taki syf!
niech mamusia sobie tak robi ze swoimi dziećmi, ale teraz to ty jesteś matką i ty decydujesz
Cytat:
PYTANIE WYPRAWKOWE!
bo juz kuwa nie wiem
ja już się oswoiłam z myślą, że na materac muszę wydać minimum 60 euro. będzie piankowy, oddychający, antyalergiczny. żadnego kokosa ani gryki ale u mnie w rodzinie same problemowe dzieciaki, więc dmucham na zimne.
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
polecam zgagę od miesiąca nie tknęłam owoców ani soków
hehe a mi się zgaga robi po pieczywie pełnoziarnistym, z jakimiś ziarenkami różnymi, m.in. siemieniem lnianym... taki paradoks ale ze zgagą uporały się migusiem pastylki rossmannowskie. jakieś z algami... no ale ja jakiejś masakry też nie miałam.
Cytat:
no wg tej ginki co prowadziła wczrej sr i mojej też to to jest pełne 30 tyg, a dopiero jak bedzie 32 tc 1d to mówimy o skończonych,pełnych 31 tc

ja tak mam od poczatku ciaży,ze niepodaje tc nieskonczonych , bo teraz to już bym musiałą podawać 32 tak jak dużo z mamusiek podaje na forum, atak mówi że mam pełne 3o tc,
ja tu nie rozumiem wielce filozofii... jak coś trwa powiedzmy 2 tygodnie... i jest pierwszy dzień tego okresu. to podajemy 0t + 1d. zaczął się pierwszy tydzień, skończony jest zerowy, znaczy się żaden
potem np. podając 1t + 3d to jest to 7+3 dni, czyli 10. to jest skończony 1 tydzień, pełny tydzień... i leci drugi. jak skończy się drugi, po 14 dniach (ale okdkrywcze ), to będzie 2t + 0d. koniec. poród!
ta ginka chyba inaczej rozumie zapis x t + y d, bo my i nasi ginekolodzy podają x = ilość pełnych, skończonych tygodni i y = który dzień następnego tygodnia leci.
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny przecież tu chodzi o pasteryzowane lub nie mleko! Atena popłoch nam wprowadziła, bo położna na SR chyba sobie mozzarelle prosto z Italii sprowadza
To co jest na naszych półkach w sklepach jest z pasteryzowanego mleka: i pleśniowe i mozzarelle i fety - przeczytajcie sobie skład

Według tej zasady naszego zwykłego twarogu też nie można, jeśli nie jest z pasteryzowanego mleka

Na szczęście dla nas, ciężarnych, a na nieszczęście dla nas w ogóle większość produktów mlecznych, które w sklepie znajdziemy jest pasteryzowana, więc nie ma co się bać tylko wcinać i chłonąć białko i wapń!
dokładnie tak!
ewentualnie u włocha na targu trzebaby się dopytać, czy jego twory z pasteryzowanego mleka są... i spotkałam się też u nas w marketach z serami ze świeżego mleka. tych mi nie wolno, albo wolno po obróbce termicznej - np. zapiekany camembert nieważne wtedy z jakiego mleka.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:33   #3040
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
to może jakiegoś misia urodzisz? lubię jak niemowlaki mają bujne czuprynki ta mała wczoraj z porodówki miała... achhh... zabrałabym ją sobie na trochę...

kiedyś inne czasy były, np. fotelika samochodowego nie było trzeba mieć no ale ubrania dla dziecka na ostatnią chwilę zostawiać? najlepiej na głowie zaaferowanego tatuśka? i co, potem przychodzicie do domu i nie masz gdzie dziecka położyć? pewnie, może wcześniej się na szybko od sąsiada coś dostało, jakaś ciotka przywiozła gnijący już materac i chlaś dzieciaka na taki syf!
niech mamusia sobie tak robi ze swoimi dziećmi, ale teraz to ty jesteś matką i ty decydujesz

ja już się oswoiłam z myślą, że na materac muszę wydać minimum 60 euro. będzie piankowy, oddychający, antyalergiczny. żadnego kokosa ani gryki ale u mnie w rodzinie same problemowe dzieciaki, więc dmucham na zimne.

hehe a mi się zgaga robi po pieczywie pełnoziarnistym, z jakimiś ziarenkami różnymi, m.in. siemieniem lnianym... taki paradoks ale ze zgagą uporały się migusiem pastylki rossmannowskie. jakieś z algami... no ale ja jakiejś masakry też nie miałam.

ja tu nie rozumiem wielce filozofii... jak coś trwa powiedzmy 2 tygodnie... i jest pierwszy dzień tego okresu. to podajemy 0t + 1d. zaczął się pierwszy tydzień, skończony jest zerowy, znaczy się żaden
potem np. podając 1t + 3d to jest to 7+3 dni, czyli 10. to jest skończony 1 tydzień, pełny tydzień... i leci drugi. jak skończy się drugi, po 14 dniach (ale okdkrywcze ), to będzie 2t + 0d. koniec. poród!
ta ginka chyba inaczej rozumie zapis x t + y d, bo my i nasi ginekolodzy podają x = ilość pełnych, skończonych tygodni i y = który dzień następnego tygodnia leci.

dokładnie tak!
ewentualnie u włocha na targu trzebaby się dopytać, czy jego twory z pasteryzowanego mleka są... i spotkałam się też u nas w marketach z serami ze świeżego mleka. tych mi nie wolno, albo wolno po obróbce termicznej - np. zapiekany camembert nieważne wtedy z jakiego mleka.
no ja nie wiem co z tym materacem..
choleeeerka...

spadam! jeszcze do rodzicow zaniesc im maselkowe barany

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-27 o 12:34
Stary 2013-03-27, 12:35   #3041
xal
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy nie robiłam żurku(u mnie w domu się nie je)ale w tym roku robie tacie i tż i chlebki tez chce sama zrobic i mam przepis gdzie na 600g maki jest 15g drozdzy i boje sie,ze bedzie okropny drozdzowy smak
zaraz musze wyjsc
To nie jest tak dużo drożdży, nie wyczujesz ich.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:37   #3042
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a moja nigdy niema pod reka "kapturków"( jak je nazywa) by dopochwo zrobic usg i kiedyś do mojego tż z tekstem : " niema pan w portfelu gumeczki zapasowej, bo mi się niechce wstawać i szukać moich kapturków a żonie szyjke trzeba zmierzyć" tż oczywiście buraczka lekkiego złapał- bo nieprzyzwyczajony do jej gadek noi jak twierdzi sam gabinet go onieśmiela, i z tekstem tylko do niej powiedział : " niesteyy niemam, teraz z żona nieużywamy"
Stary 2013-03-27, 12:40   #3043
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
jakie cudne wlochate kociska! zazdroszcze, masz sie do kogo przytulac bardzo sie lenia? wygladaja identycznie, jak rodzenstwo, a daty urodzin inne. tak dlugo sie kocily? heheh biedna kocia mama
Kociaki są takim "przyszywanym" rodzeństwem. Mają tego samego tatę, ale inną mamę A co do lnienia to okropnie. Codziennie odkurzacz, dlatego jakiś czas temu nieco podcieliśmy im sierść i na tym zdjątku są już w "skróconej" wersji
Ale sierść jest faktycznie taka maskotkowa, mięciutka, zero szorstkości

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:42   #3044
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
a kupiłyście już staniki do karmienia czy dopiero po porodzie ja juz będzie wiadomo jaki rozmiar cyca?
ja niby mam bo kupiłam na początku ciąży (na mój rozmiar do karmienia okazały się tańsze niż zwykłe ) ale już mnie dawno cisną, z tym że nie chcę kupować nowych bo licho wie jak się powiększą ... z dwa tyg po porodzie pojedziemy do GL i tam jest w miarę fajny sklep z ciuchami ciążowymi i do karmienia i kupię. chyba że znacie jakiś fajny w Katowicach? na allegro wolę nie zamawiać, muszę przymierzyć.

Stary 2013-03-27, 12:42   #3045
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
to samo chcialam napisac moj tez nie jest typem wrednego kanapowca wrecz przeciwnie wraca do domu, jemy obiad i ciagnie mnie na spacer, bo "caly dzien tu boroku siedzisz sama"
i jeszcze posprząta, i to nie tylko po sobie! no, axella, ty nie klaskaj, tylko przyjmij do wiadomości, że TAK TO POWINNO WYGLĄDAĆ

kurde, słucham sobie mozarta dla maluchów... eeee... czasem mi się z zaskoczenia podskakuje na kanapie do spania to to chyba niezbyt... dziecko nerwicy się nabawi...
Stary 2013-03-27, 12:44   #3046
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
W życiu na coś takiego nie pozwolę! Zamirzam początkiem maja najpóźniej wszytsko kupić i nie interesuje mnie jej zdanie. Jak pójde do szpitala to wszytsko ma być gotowe i już. Jak wrócę to będe chciała odpoczywać, a nie prac i prasować sterte ubranek bo wcześniej tego nie zrobiłam.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:45   #3047
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Wczoraj spotkałam się z koleżankami i jedna pyta czy mam już łóżeczko, mówię, że tak a ona "noo, i powiedz mi jeszcze, że skręcone?!" potwierdziłam "taaak się nie rooobiii!!!!" wg niej powinien zostać przytachany do domu jak się młody urodzi i to jest dziewczyna 23 lata

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:51   #3048
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
t
no tyle kosztuje dobry materac my daliśmy 245, dzisiaj przyjedzie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
zaraz musze wyjsc
wczoraj widziałam w lidlu gotowce po niecałe 3 zł/szt

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

laski ale czaaaaaad
zrobili nam w pracy stretching przychodzi bardzo fajnie wyglądający pan i 15 minut ćwiczymy w konferencyjnej, ale sie super rozbudziłam
Stary 2013-03-27, 13:06   #3049
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja bym dodała jeszcze dyć
a właśnie! jeszcze to dyć było - jak szwagier to powiedział, to już w ogóle polewkę miałam dyć jest najbardziej wsiowe ze wszystkiego, co do tej pory od niego słyszałam!
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi jak ostatnio mówię mezowi, żeby włączył wirówkę bo pranie się skończyło. a ten oczywiście "jak?" Zaocznie udało mi się wytłumaczyć "taki ślimak na godzinie 5"
Obsługa innych urządzeń bez problemowa, ja do dzisiaj nie zaskoczyłam o co chodzi z biegami w wiertarce z udarem więc wybaczam mu pralkę
A właśnie, dumna z niego jestem, bo szampon mu się skończył dzisiaj rano i mnie nie obudził i sam znalazł nastepny Ja już swoje wiem, że on wie co gdzie w domu leży i gdzie są zapasy, ale to tak fanie jak się żona tym zajmuje
no to bardzo ładnie. raz powiesz, następnym razem będzie wiedział mój małż pewnie lepiej się na naszej pralce zna ode mnie
Cytat:
W życiu na coś takiego nie pozwolę! Zamirzam początkiem maja najpóźniej wszytsko kupić i nie interesuje mnie jej zdanie. Jak pójde do szpitala to wszytsko ma być gotowe i już. Jak wrócę to będe chciała odpoczywać, a nie prac i prasować sterte ubranek bo wcześniej tego nie zrobiłam.
no, to jesteś nastawiona bojowo, prawidłowo! będzie dobrze, dasz radę
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wczoraj spotkałam się z koleżankami i jedna pyta czy mam już łóżeczko, mówię, że tak a ona "noo, i powiedz mi jeszcze, że skręcone?!" potwierdziłam "taaak się nie rooobiii!!!!" wg niej powinien zostać przytachany do domu jak się młody urodzi i to jest dziewczyna 23 lata
no, a że niby co się stanie, jak łóżeczko będzie przygotowane przed porodem??? goofniary durne ja nie wiem w ogóle skąd te zabobony się wzięły...

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

laski ale czaaaaaad
zrobili nam w pracy stretching przychodzi bardzo fajnie wyglądający pan i 15 minut ćwiczymy w konferencyjnej, ale sie super rozbudziłam
no, kupię taki do łóżeczka 140/70, więc na długo wystarczy. sobie wypasiony materac kupiłam (i opłacało się!!!), to dlaczego miałabym na dziecku oszczędzać

stretching jest super! zapamiętaj sobie te ćwiczenia i potem rób w domciu

jejku jak mi brzuch skacze... nie wiem, czy to dlatego, że młody domaga się mozarta albo obiadu, czy tak sobie skacze... no zrozum tu dziecko! nic to, trzeba głaskać
Stary 2013-03-27, 13:08   #3050
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
btw. jakbyście kupowały pościel to widzę, że jest kilka wzorów z feretti za 1/3 ceny, normalnie zestaw 200-300 a jest kilka po 100, chyba zamówię młodemu

http://allegro.pl/nino-feretti-posci...111452105.html
http://allegro.pl/posciel-feretti-ni...104072662.html

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

maine coon są najpiękniejsze mój już 2,5 roczku

Mysia, zwróć uwagę na ten ochraniacz, jest wyższy niż polskie i na pierwszy etap jak dzidzia wysoko leży to chyba będzie wystawał nad łóżeczko, oświeciła mnie kiedyś Lublana. Też mi się podobają ich komplety może będzie jeszcze później okazja, narazie nie kupuję pościeli.
Cytat:
no ja nie wiem co z tym materacem..
choleeeerka...

spadam! jeszcze do rodzicow zaniesc im maselkowe barany
a Ty już nie musisz leżeć?

Cytat:

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

wczoraj widziałam w lidlu gotowce po niecałe 3 zł/szt

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

laski ale czaaaaaad
wow
Stary 2013-03-27, 13:11   #3051
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no, kupię taki do łóżeczka 140/70, więc na długo wystarczy. sobie wypasiony materac kupiłam (i opłacało się!!!), to dlaczego miałabym na dziecku oszczędzać

stretching jest super! zapamiętaj sobie te ćwiczenia i potem rób w domciu

jejku jak mi brzuch skacze... nie wiem, czy to dlatego, że młody domaga się mozarta albo obiadu, czy tak sobie skacze... no zrozum tu dziecko! nic to, trzeba głaskać
ja kupiłam 120x60 bo takie łożeczko akurat, kokos na pierwsze 8 miesięcy potem lateks, własnie uważam tak jak Ty, że sobie bym nie kupiła materaca taniego to an dziecku też nie będę oszczędzać

ja chodzę 1x w tygodniu an gimnastykę i 1x na jogę dla ciężarówek i dużo mi to daję, nie mam w ogóle problemów z kręgosłupem i super śpię

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Mysia, zwróć uwagę na ten ochraniacz, jest wyższy niż polskie i na pierwszy etap jak dzidzia wysoko leży to chyba będzie wystawał nad łóżeczko, oświeciła mnie kiedyś Lublana. Też mi się podobają ich komplety może będzie jeszcze później okazja, narazie nie kupuję pościeli.
o, to nie wiedziałam dzięki za cynk dzisiaj powinnam mieć łóżeczko to pomierzę, bo kształt mam taki http://www.ceneo.pl/20013273

mam juz jeden zestaw z mothercare tez muszę sprawdzić, chciałam drugi na zmianę do prania mieć
Stary 2013-03-27, 13:17   #3052
vvgh
Wtajemniczenie

Ech,mam jakieś 30 stron do nadrobienia... Nie dam rady. Coś się działo?
Stary 2013-03-27, 13:21   #3053
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
skąd my to znamy .... w pon wróciliśmy z Rossmana z trzema siatami zakupów. ja się położyłam, mąż zabrał się za sprzątanie i pytał co gdzie ma odłożyć. w garderobie mamy jedno pudełko takie duże z kosmetykami "na zapas" bo czasem coś kupuje w promocji, czy jak się kupuje większą ilość np mydeł czy czegoś to tam wrzucamy. i jedno z rzeczami nie-kosmetykami, czyli jakieś ściereczki, gąbki do naczyń, zapas worków na śmieci itp. to mu ładnie podzieliłam - jedna siateczka z rzeczami dziecięcymi - do małego pokoju. druga - ze ściereczkami itp - do mniejszego pudełka. trzecia - z kosmetykami - łatwo chyba poznać bo miał tam swój dezodorant, balsam po goleniu itp - do pudełka z kosmetykami - i co? dostał posegregowane siateczki, włożył do garderoby i stwierdził "jakbyś miała chwilkę to weź to jakoś poukładaj bo ja nie wiem gdzie"

Stary 2013-03-27, 13:32   #3054
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tak podaję u gina- skończone tc, ale 31 tc i 5 d to chyba skończony 31 a nie 30

jadałam dość często, teraz mi przeszło

ja piję codziennie

dziwne bo czytałam w ostatnim wydaniu miesięcznika "dziecko" że to jest polecane

loney za wizytę
Moj gin liczy dokladnie taj jak pisala Atena, wiec cos w tym prawdy musi byc 31 t jest skonczony jak jestesmy w 32t+ 0d

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Siemka

Kupilam dzis w moim outlecie legginsy i bluzeczke z early days, wszystko z metkami za 14 zl od rana tez mecze sie z prasowaniem ale jakos nie odstrasza mnie ta praca od dalszego kupowania

Jutro gin i wyjazd do rzeszowa.. Musimy poogarniac materialy wykonczeniowe i skompletowac wyprawke

Lonely- super, ze z synkiem wszystko ok
Stary 2013-03-27, 13:38   #3055
antoinettee
Zadomowienie

Hejka. Niestety nie załatwiłam dziś dermatologa Kobiecina się chyba rozchorowała bo ma napisane, że z powodu choroby do końca czerwca nie przyjmuje. Teściowa poleciła mi inną przychodnie. Zadzwoniłam i umówiłam się na 6 kwietnia. Zdziwiłam się tylko, że to sobota. Mam nadzieje, że pani z rejestracji nie wcisnęła mnie prywatnie bo mówiłam, że chce na NFZ.
Czytałam właśnie opis porodu dziewczyny z marcowo-kwietniowych i oczywiście musiałam się popłakać Ja to się mam z tymi hormonami. Ostatnio popłakałam się, bo TŻ poganiał mnie na miasto. Zaczęłam płakać, że nie mam siły tak szybko się szykować, pół godziny zastanawiam się co założyć, bo wszystkie ciążowe łachy mi się znudziły a on chwili nie może poczekać. Wpadł w niezłą panikę
Stary 2013-03-27, 13:53   #3056
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam teorię, żeby kupić w obwodzie jak sprzed porodu i 1 rozmiar miseczki większy. Ale ja nie kupuję. Dopiero po nawale, jeśli u mnie wystąpi...

Cytat:
Załącznik 5179825
Kociaki czaderskie! Sto latek dla nich!

Cytat:
u mnie jak przychodzi to albo spędzamy czas razem, albo idzie coś robić np. malować pokój młodego w domu prawie w ogóle nie gotujemy, a kanapek do pracy nie chce w ogóle jets bezobsługowy
Mysia, powiedz mi zatem: co jecie? Rozumiem, że w pracy macie jakieś lunch bary, ale w weekendy?

Cytat:
[/COLOR]laski ale czaaaaaad
Wow, super sprawa! Ja też chce takie zajęcia w pracy! Może w mojej kolejnej będą
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 14:01   #3057
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny czytała któraś książkę "Zaklinaczka dzieci"?? Podobno bardzo fajna.

Jeśli tak to ma ktoś pdf i wyśle mi

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 14:03   #3058
sharpnowaja
Zakorzenienie

haloo
jestem trochę zesżło mi w sklepie, nigdzie nie mogłam dostać truskawek ale w końcu mam więc na obiadek kluski na parze z sosikiem truskawkowym

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Wizyta u gina pozytywna, wyniki w normie

justyna ja mam większość rzeczy dla małej już od grudnia na Twoim miejscu kupowałabym bo nie ma na co czekać

ankaa ja stanik kupuję po porodzie, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar
Stary 2013-03-27, 14:04   #3059
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jeszcze bo ona jest w Krk i wizyte u lekarza ma dopiero w piątek. Bo ma jakieś ważne zajęcia co musi być na każdych.
Powiem wam szczerze, że aż się zdiwiłam bo on sam się zaitereował mną,a nie mamy zbyt dobrych kontaktów. I sam napisał, że nawyzej sie zamknie w pokoju i nie będzie wychodził. A mamusia stwierdziła, że "przecież nie zamkniesz go w pokoju ".

Jeszcze dzisiaj przy śnaidaniu cos tam jej mówię, że sistra Tż się pytała czy chce sukienkeczki po jej córkach. A mama na mnie, że to wszytsko za wczesnie. Ze jak mnie rodziła to nic nie było przygotowane i wyprane. Ja jej mówię, że ja będzie okazja to wózek i tak kupię. Mamy jeden na oku i może po świętach byłby już. Niby używany, ale jeszcze z gwarancją i babka twierdzi że dziecko mało jeździło w nim bo drugi od dziadków dostało. Poza tym taki wózek jest na rok zazwyczaj. A ona, że mam jeszcze nie kupować, że wogole jakiegoś "dziada używanego" chcę kupić. I na koniec stwierdziła, że miała mi nie mówić ale oni nam kupią wózek. No co jeszcze już powiedziała, że dadzą nam 600zł na wyprawkę to co odliczyli za mnie podatek. Ja nie chce zeby wszystko nam kupowali i przede wszytskim nie chce czekać z zakupami do samego porodu!!
szczerze współczuje!!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny przecież tu chodzi o pasteryzowane lub nie mleko! Atena popłoch nam wprowadziła, bo położna na SR chyba sobie mozzarelle prosto z Italii sprowadza
To co jest na naszych półkach w sklepach jest z pasteryzowanego mleka: i pleśniowe i mozzarelle i fety - przeczytajcie sobie skład

Według tej zasady naszego zwykłego twarogu też nie można, jeśli nie jest z pasteryzowanego mleka

Na szczęście dla nas, ciężarnych, a na nieszczęście dla nas w ogóle większość produktów mlecznych, które w sklepie znajdziemy jest pasteryzowana, więc nie ma co się bać tylko wcinać i chłonąć białko i wapń!
a jak na mojej mozarelli jest napisane ze mleko podpuszczka to to też jest pasteryzowane?? bo nakupiłam dzisiaj mozarelli i mam teraz stracha

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 14:05   #3060
ankaaa206
Wtajemniczenie

poprasowałam i wstawiłam ostatnią pralkę ubranek, ale tam już same popierdółki skarpetki, czapeczki i moje piżamy
wczoraj też się popłakałam a to dlatego że nie mam co ubrać, wszystko mnie ciśnie, bluzki za krótkie i wgl tragedia w mej szafie no i tż przed chwilą dzwoni że mam się szykować do miasta żeby coś sobie ładnego kupić

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości