Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 15:08   #2881
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Ah Perse i gratuluję udanej wizyty
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 15:08   #2882
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A co do prania i noszenia ciuchów to mam taką głupią manię - nie ubiorę nic 2 razy. Mój mąż twierdzi, że jestem nienormalna, a ja codziennie muszę mieć świeże spodnie/legginsy, koszulkę i bluzkę. Nawet teraz jak siedzę w domu ...
I codziennie do spania nowy zestaw-koszulka +majtki.
Macie tak?
ja jak gdzies ide to tez musze miec nowki ciuchy ( nie liczac jeansow zdarzy mi sie wyjsc dwa dni w tych samych ,zwlaszcza teraz jak nosze 3 pary na zmiane bo tylko tyle mam ktore mnie nie gniotą) ale koszulki,bielizna itp musza byc swieze i czyste ..
w domu chodze zazwyczaj pare dni w tym samym ( tzn majtki zmieniam i skarpetki ale sportowy stanik czy spodenki plus bluzka,chyba ze bluzka urabana od czegos to wiadomo) a do spania co jakis czas zmieniam srednio co 3 dni koszulki zmieniam do spania a tak to spie w majtkach wiec tez zmieniam

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Nawet nie wyobrażasz sobie mojego nerwowego śmiechu jak Pani mi powiedziała, że idealny rozmiar dla mnie to S i zobaczyłam nogawki jak dla lalki barbie ale jakoś poszło, ciężko się je wkłada przez to że są zbite ale ładnie wyglądają

Super, że z Wami wszystko ok !
Mnie mój ginek ostrzegał jak miałam cytologię, że może pojawić się ślub różowy, brązowy lub nawet trochę krwi przez to że dotykał szyjki, więc myślę, że to właśnie się stało u Ciebie

Hahahahaha tak tak, dokładnie te- ostatni raz jakoś się prezentowały na mnie jak pojechaliśmy na sylwestra
heheh no kurde mi tez dala s i mowila ze beda idealne jak je rozlozylam to sobie pomyslalam ze chyba ja pogielo ( zreszta one zawsze o jeden rozmiar dawaly do "tylu" wiec ja sie uparlam i chyba mam m i sa idealne( co nie zmienia faktu ze nadal malutkie itp))

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 15:11   #2883
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No ten model faktycznie był zupełnie kryjący, w przeciwieństwie do niektórych w ofercie Ja często noszę zwykle bluzki do leginsów, w sumie za bardzo nie analizowałam, czy mi prześwituje bielizna w tych obecnych Są grubsze, jako takich prześwitów nie zauważyłam, a w sumie i tak zawsze pod ciemne rzeczy zakładam ciemną bieliznę więc...
No ja też ciemną bieliznę zakładam, ale ja w sumie zawsze stringi noszę, więc gdybym się nie zastanawiała to dupencję bym wszystkim pokazywała naokoło

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
heheh no kurde mi tez dala s i mowila ze beda idealne jak je rozlozylam to sobie pomyslalam ze chyba ja pogielo ( zreszta one zawsze o jeden rozmiar dawaly do "tylu" wiec ja sie uparlam i chyba mam m i sa idealne( co nie zmienia faktu ze nadal malutkie itp))
Najwyżej po porodzie Tż będzie musiał zainwestować w M jak mi kolumienki nie powrócą do stanu sprzed ciąży hahahah
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 15:15   #2884
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, jak to jest, nie ma gorszego faux pas niż zawyżyć rozmiarówkę klientce Pamiętam, że przyszła kiedyś do nas słusznej postury babka, to ja oczywiście zapewniałam, że L jest dla niej ideałem
Ja sama zrobiłam jedno podejscie do Mki, ale przy moich udach i tyłku to marzenie Jakoś załapałam się na L

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
No ja też ciemną bieliznę zakładam, ale ja w sumie zawsze stringi noszę, więc gdybym się nie zastanawiała to dupencję bym wszystkim pokazywała naokoło
Boże, ja mam moje stringi gdzieś głęboko zakopane
Noszę większe majtki najczęściej, np. typu bokserki, bo tylko takie mój tyłek ogarniają... przynajmniej nie zmienię za bardzo rozmiarówki po porodzie
Stary 2013-03-27, 15:17   #2885
enlevee
Zakorzenienie

dobra, przegram sobie te badania na telefon bo mam w pdfie i lekarz będzie z komórki oceniał czy są ok, nie będę popylać do Tżta pracy specjalnie żeby mi wydrukował

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Noszę większe majtki najczęściej, np. typu bokserki, bo tylko takie mój tyłek ogarniają... przynajmniej nie zmienię za bardzo rozmiarówki po porodzie
ja lubię jeszcze takie wycięte bokserki ale koronkowe.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 15:20   #2886
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40007958]Hej Dziewczyny,
Zaraz nadrobię, u nas wszystko OK, mały waży 570 g.
Tylko mam pytanie - miałam robioną cytologię i wymaz na bakterie znowu. I jak wróciłam do domu, to zauważyłam na wkładce ciemnożółty/beżowy śluz. Myślicie, że może tak być? Miała któraś z Was tak?[/QUOTE]napewno jest ok i tak jak dziewczyny pisza to po badaniu.

Cytat:
Wiesz, jak to jest, nie ma gorszego faux pas niż zawyżyć rozmiarówkę klientce Pamiętam, że przyszła kiedyś do nas słusznej postury babka, to ja oczywiście zapewniałam, że L jest dla niej ideałem
Ja sama zrobiłam jedno podejscie do Mki, ale przy moich udach i tyłku to marzenie Jakoś załapałam się na L

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

No ale wiesz jak jest trzeba pomagac a nie,tak jak z rajtkami kupilam wcisly mi najmniejszy rozmiar chodziaz wiedzialam ze beda na mnie zle i mowie do nich ze kupie pojde do salonu( bo obok pracowalam) rozloze je z opakowaia i jak beda zle to przyjde i rzuce jej na twarz je bo wiem ze beda zle! ale ona nadal w uparte ze idealne ( nie lubie bezczelnych ludzi a ta co mnie obslugiwala nalezala do takich) ona ze ok napewno beda dobre ( no bo co miala powiedziecjuz ) poszlam do salonu rozlozylam pokazalam dziewczyna one w smiech ... i wrocilam i jak mnie zobaczyla w drzwiach to blagala zebym nic nie mowila glosno bo one maja jakas wizytacje i nie moga miec przypalu i dopiero wtedy mi je wymienila na wieksze!! oczywiscie jakbym obok nie pracowala to odrazu bym wziela wieksze a tak to troche sie posmialysmy ze jak dla dziecka.

zrobilam ta liste do szpitala- moge wkleic jak ktoras chce..

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

a ja sie przerzucilam ze stringow na figi takie cos pomiedzy zwyklymi a stringami w nich dopiero pupcia wyglada uff albo bokserkowate

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 15:22   #2887
Neni1984
Zakorzenienie

Uwaga, nadrabiam
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Swoją drogą net to fajna sprawa. Jesteśmy bardzo daleko od siebie, mało tego ty jesteś w ,,przeszłości" a ja w ,,przyszłości" a rozmawiamy ze sobą
Padłam
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Witam sie przy sniadanku w 26 tc

Cytat:

Dzień dobry wszystkim
Dzisiaj wizyta o 17, ale jestem ciekawa ile maluch waży
W związku z tym muszę iść do spa- domowego.. i zrobić całą robotę za kosmetyczkę
już zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się w 22 tygodniu

Marcelek porządnie skopał tatusia wczoraj
małż był w szoku

A dziś muszę go zaciągnąć do Ikei
dla Marcelka
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
[COLOR=Blue]Dzień dobry!!!

[COLOR=Black]ja się witam dziś w 27tc nadaje prosto z mojej bazy na kanapie, pewne jest, że już do pracy nie idę w tym tygodniu, kuruje się w domu i przygotowuje święta

I bardzo dobrze, że w domu siedzisz
Wykurujesz się, przygotujesz święta-super
Stary 2013-03-27, 15:22   #2888
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
napewno jest ok i tak jak dziewczyny pisza to po badaniu.

No ale wiesz jak jest trzeba pomagac a nie,tak jak z rajtkami kupilam wcisly mi najmniejszy rozmiar chodziaz wiedzialam ze beda na mnie zle i mowie do nich ze kupie pojde do salonu( bo obok pracowalam) rozloze je z opakowaia i jak beda zle to przyjde i rzuce jej na twarz je bo wiem ze beda zle! ale ona nadal w uparte ze idealne ( nie lubie bezczelnych ludzi a ta co mnie obslugiwala nalezala do takich) ona ze ok napewno beda dobre ( no bo co miala powiedziecjuz ) poszlam do salonu rozlozylam pokazalam dziewczyna one w smiech ... i wrocilam i jak mnie zobaczyla w drzwiach to blagala zebym nic nie mowila glosno bo one maja jakas wizytacje i nie moga miec przypalu i dopiero wtedy mi je wymienila na wieksze!! oczywiscie jakbym obok nie pracowala to odrazu bym wziela wieksze a tak to troche sie posmialysmy ze jak dla dziecka.

zrobilam ta liste do szpitala- moge wkleic jak ktoras chce..
Daj listę Im ich więcej tym lepsze będę miała porównanie, bo ja jeszcze takiej nie stworzyłam

Ja dzisiaj muszę ginka spytać o pare rzeczy- o szpital, o nacinanie krocza, o moją astmę, do tego o lek przeciwko laktacji.. chyba to sobie spiszę na kartce tak jak Perse robi bo tak to zapomnę

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 15:25   #2889
Neni1984
Zakorzenienie

Enlevee też fajne rzeczy kupiłaś
Wszystkie te malutkie ciuszki są bossskie
Stary 2013-03-27, 15:26   #2890
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

A ja ostatnio chodzę ciągle w tych samych ciuchach ( majtki zmieniam), bo po pierwsze nie mam już w czym chodzić, kurtki już nie jestem w stanie zapiąć, po drugie nie chce mi się nawet ubierać, po trzecie nie mam już kasy żeby coś kupić nowego, a kasę z zusu dostane dopiero po 8 kwietnia. Idioci.
Stary 2013-03-27, 15:28   #2891
d0tkaaa
Zakorzenienie

moze zaczne robic liste wyprawkową za jednym zamachem jak juz sie wkrecilam

mi to wogole wczoraj tak z cycka cieklo ze dramat haha az mialam koszulke do spania mokra .. ciekawe co bedzie za pare tyg..

Niezbędne dokumenty:
- dowód tożsamości
- dowód ubezpieczenia
- NIP pracodawcy
- karta ciąży
- oryginały wyników badań z okresu ciąży (grupa krwi i Rh, morfologia i badanie moczu, HBS, WR, wyniki badań USG, inne istotne wyniki badań czy konsultacji)

Na czas porodu:
- koszula do porodu, której nie będzie ci żal ubrudzić(2-3sztuki)
- ciepłe skarpetki( ale wsumie po co?jak to lato)
- jednorazowa lewatywa, (jeśli chcesz, aby wykonano lewatywę)
- pomadka ochronna do ust obowiazkowo ( strasznie sie wysuszaja)
- woda mineralna niegazowana z dziubkiem(najlepiej pare malych butelek-jest wygodniej)

Na okres poporodowy:
- chustki jednorazowe do intymnej
- mydło biały jeleń koniecznie
- Tantum Rosa – 10 saszetek + sprywskiwacz
- jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek Bella Mama (3 paczki)
- podpaski (przydatne od około czwartego dnia po porodzie)( 2 paczki)
- podkłady na łóżko jednorazowe, 90*60 - 5 szt. - Seni
- majtki jednorazowe (ok. sześć sztuk) lub siateczkowe- firmy hartmann pakowane są po trzy
- koszule nocne do karmienia (1sztuka ew.2)
- szlafrok
- kapcie i klapki pod prysznic
- dwa biustonosze do karmienia
- maść na obolałe brodawki, np. Bepanthen, Floslek, Rossmann, Babydream fur Mama
- osłonki na piersi- kapturki z Medeli
- szczoteczka, pasta, mleczko do twarzy,dezodorant,ew kosmetyki do malowania,szczotka do wlosow,krem do buzi.ew. Szampon i odzywka.
- ręczniki, których nie żal wyrzucić(2 duze lub 1 duzy i 1 maly)(najlepsze ciemne)
- papier toaletowy
- podkładki jednorazowe na WC
- ręczniki papierowe
- sztućce, kubek, talerzyk
- telefon i ładowarka
- pieniądze na nieprzewidziane wydatki i TV
- jasiek swój
- jedzenie i jakies przekaski.
- suszarka, prostownica
-Maszynka do podgolenia krocza jak cos w szpitalu ( ale wsumie lepiej to zrobic samemu w domu chyba nie?)
-gumka do wlosow
Dla dzidziusia:
- Ubranka do wyjścia ze szpitala odpowiednie do pogody (choć je może ktoś później przywieść razem z fotelikiem)
- Kocyk
- Pieluszki tetrowe
- Pampersy (powinno wystarczyć ok30szt.na3 doby)
- Chusteczki nawilżane
- Smoczek (tak na wszelki wypadek)
- Butelka
-Skarpetki/buciki
- Body/kaftaniki x4
- Śpioszki/pajacyki x4 (pajacyki w całości rozpinane są najlepsze dla początkującej mamy)
- Czapeczka
- Rękawiczki/niedrapki
-krem do pupki
-recznik

Rzeczy dla dziecka na wyjście ze szpitala przygotować i zostawić w domu
najlepiej położone na foteliku samochodowym - wtedy szansa, że mąż o czymś
zapomni jest minimalna.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

jakie kosmetyki bedziecie uzywać dla swoich pociech? tzn jakiej firmy?myslalyscie juz?
np do mycia oliwka johnsona
husteczki mokre te ..
itp

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 15:35   #2892
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A no i nie wiem czy Wam pisałam ale wczoraj pofarbowałam te włosy i wyszły trochę takie rudawe pod światło i Tż się ze mnie śmieje, żem ruda

A kolor pięknie nazwany "orzech laskowy" więc mu wmawiam od wczoraj że taki własnie miał być ale brzydko nie jest, pod światło widać
A robiłaś kolor ten co zawsze czy jakiś nowy testowałaś?
Ja farbowałam już 2 razy "swoją" farbą i kolor normalny

Dotkaa mam już wybrane kosmetyki, wczoraj chyba 2 godziny analizowałam składy.
I tak:
Płyn/żel do kąpieli:
1. Babydream, Pielęgnujący płyn do kąpieli z rumiankiem i pantenolem,
2. Babydream Kopf bis Fus (ten co ja)

Krem pielęgnacyjny dla niemowląt:

1. HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała,
2. Babydream, Gesichts und Körpercreme,
3. Pharmaceris Baby, Krem Ochronno-Kojący Do Twarzy Dla Dzieci (od chwili narodzin)

Emolient na suchą, szorstką skórę i wypryski:

1. Atoperal Baby
2.Atopra Med, krem, hipoalergiczny

Mleczko do ciała – może być NIVEA Baby

Krem z filtrem du buzi - dla noworodka polecane są filtry mineralne, np Mustela. Ogólnie godne polecenia są filtry koncernu L'Oreal - czyli La Roche, Bioderma, Vichy, oczywiście Rossmann.

Mokre chusteczki do przecierania pupy
:
1. Lidl Tujurs Baby Wipes Sensitive najlepsze-zielone,
2. Huggies Natural Care – też zielone,
3. Babydream - białe

Jak widać w niektórych kategoriach mam kilka typów-pewnie będę stosowała zamiennie. Kosmetyki ww. są polecane przez Srokę (tę od analiz)

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-03-27 o 15:39
Stary 2013-03-27, 15:41   #2893
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ok zapisalam sobie i tez w ktorys dzien przeanalizuje itp i poszukam de bestowych

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 15:44   #2894
enlevee
Zakorzenienie

Neni wstawiłam do klubu zdjęcie- nie jest jakoś dramatycznie inny, po prostu pod światło wygląda jakby był trochę rudy ale miałam już nie raz taki więc w sumie mi to obojętne własnie wybrałam inną farbę, bo nie chciałam mieć takiego bardzo ciemnego Na zdjęciu nawet tego nie widać z tego co patrzę ale macie urośniętego brzuchala już

Dobra laski- idę wziąć prysznic i zmykam na wizytę kciuki trzymajcie !

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 15:47   #2895
d0tkaaa
Zakorzenienie

cos mialam pytac i nie pamietam co? :P aaaaaaaaa czy wy tez bedziecie kupowac pieluchy FLANELOWE czy tylko tetrowe?i czym one sie roznia ?(oprocz tego ze podobno flanelowe sa ladniejsze?)

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 15:48   #2896
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa no i witam się w 20tc!
Mogę to już bezkarnie liczyć jako półmetek tak?

Możesz
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Też mam codziennie katar, zatkany nos. Dobrze się czuję, chyba nic mnie nie bierze, tylko ten nos dokucza, ale jakoś przeżyję
Też mam ciągle zatkany nos i zmarkam takimi (przepraszam) skrzepami z krwi
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jak pracowałam w salonie to babki przychodziły z małymi dziewczynami po 2-3 latka i malowalam im paznokcie. Ten dzieciak sie cały umazal zaraz w tym lakierze. Matki nic nie rozumialy i nawet im do głowy nie przyszło, ze taki lakier zawiera tyle chemii , ze az strach np. Formaldehyde ,ze weźmie to zdrapie i zje i ze to przez płytkę paznokcia przenika do krwi.
No trzymajcie mnie bo padne
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
W biodrach 97 cm, a wcześniej miałam 92cm. Ale mi coś siostra TŻ mówiła, że biodra się rozchodzą i że niekoniecznie tłuszczu mi przybyło tylko się rozchodzą w przygotowaniu na poród, nie wiem czy mnie chciała pocieszyć
Też się staram samą siebie pocieszyć, że trochę mi się biodra rozeszły, że to nie sam tłuszcz, bo mam 97 cm, a miałam 87cm!
Z drugiej strony mam nadzieję, że jeśli się rozeszły to się później zejdą!!
Cytat:
A propos kupowania na allegro - te tuniczki (polecone przez Oliath), które zamówiłam 2tyg temu, przyjdą dopiero dzisiaj 2 tyg paczuszka czekała na odpowiedni moment w magazynie...
Też czekam na taką paczuszkę, która jest od tygodnia "na magazynie i gotowa do wysłania". A zapłaciłam za kuriera
Stary 2013-03-27, 15:51   #2897
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi

Teraz już jest OK, tzn. trochę żółtawo, a jak byłam siku, to mnie piekło trochę, więc przypuszczam, że może faktycznie mam tam coś podrażnione :/

A u nas - wszystko OK w sumie, szyjka "się trzyma", łożysko, wody OK, miałam pobrany materiał na wymaz bakteriologiczny i na cytologię, brzuszek nawet niezły (choć Nospę kontynuujemy). TP 20.07, a więc równiutko z OM, z Małym wszystko OK, waży ok. 570 g

A co do kolczyków - ja miałam zrobione w wieku ok. 4 lat, ale na własną prośbę i byłam bardzo zadowolona. Natomiast później kolczyków mama mi nie pozwoliła już żadnych robić, musiałam czekać, aż będę dorosła (tzn. chciałam jeszcze jakieś dodatkowe w uszach, w sumie teraz się cieszę, że nie zrobiłam).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 15:52   #2898
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
cos mialam pytac i nie pamietam co? :P aaaaaaaaa czy wy tez bedziecie kupowac pieluchy FLANELOWE czy tylko tetrowe?i czym one sie roznia ?(oprocz tego ze podobno flanelowe sa ladniejsze?)
Ja tylko tetrowe kupiłam. Wydają mi się praktyczniejsze.

Enleve
śliczny ten kolor
Ponadto masz śliczną bluzeczkę! Skąd??

I wogóle ślicznie wyszłaś
Stary 2013-03-27, 15:53   #2899
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Ja kupiłam i te i te. Flanelowe to takie bardziej kocykowate, do przykrycia malucha. I śliczne sa, takie mięciutkie
Stary 2013-03-27, 15:53   #2900
Neni1984
Zakorzenienie

Perse ale duży już Arturek
Ciekawe ile mój waży
Stary 2013-03-27, 15:55   #2901
d0tkaaa
Zakorzenienie

Enlevee trzymam kciuki

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 15:56   #2902
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Takie (rozmiary też dokładnie te co wzięłam):
http://allegro.pl/legginsy-getry-cia...093519793.html
http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...093521462.html

Te z wiskozy rozciągają się baaaardzo, więc dobranie rozmiaru nie jest trudne.
Te bawełniane wiadomo-mniej się rozciągają, ale rozciągają się też jak to legginsy
Dziękuję

Cytat:
Podejrzewam kochana, że na to samo wychodzi, a może i taniej Twoim sposobem. Legginsy to podstawa mojego ubioru na codzien po domu, ale jeszcze mieszczę się w te sprzed ciąży. Za to jestem wściekła bo na wyjścia z domu miałam takie legginsy z calzedoni, które nie prześwitywały ani nic i były bardzo jakby "zbite" i wyszczuplające przez to.. oczywiście jak już wydałam na nie kupę kasy i byłam zachwycona to zaszłam w ciążę i teraz mnie uciskają
Ja będąc już w ciąży kupiłam extra legginsy z gatty. Oczywiście dowiedziałam się po 2 tyg, że jestem w ciąży. I leżą sobie w szafie.

Cytat:
A co do prania i noszenia ciuchów to mam taką głupią manię - nie ubiorę nic 2 razy. Mój mąż twierdzi, że jestem nienormalna, a ja codziennie muszę mieć świeże spodnie/legginsy, koszulkę i bluzkę. Nawet teraz jak siedzę w domu ...
I codziennie do spania nowy zestaw-koszulka +majtki.
Macie tak?
Ja spodnie i np. sweter czy bluzę (takie ubranie, które nakładam na zwykłą bluzkę) nakładam wiecej niż raz. A reszta po razie.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio chodzę ciągle w tych samych ciuchach ( majtki zmieniam), bo po pierwsze nie mam już w czym chodzić, kurtki już nie jestem w stanie zapiąć, po drugie nie chce mi się nawet ubierać, po trzecie nie mam już kasy żeby coś kupić nowego, a kasę z zusu dostane dopiero po 8 kwietnia. Idioci.
Ja też mam problem z ciuchami. Piorę i nakładam te same.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 15:57   #2903
enlevee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40008819]Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi

Teraz już jest OK, tzn. trochę żółtawo, a jak byłam siku, to mnie piekło trochę, więc przypuszczam, że może faktycznie mam tam coś podrażnione :/

A u nas - wszystko OK w sumie, szyjka "się trzyma", łożysko, wody OK, miałam pobrany materiał na wymaz bakteriologiczny i na cytologię, brzuszek nawet niezły (choć Nospę kontynuujemy). TP 20.07, a więc równiutko z OM, z Małym wszystko OK, waży ok. 570 g

A co do kolczyków - ja miałam zrobione w wieku ok. 4 lat, ale na własną prośbę i byłam bardzo zadowolona. Natomiast później kolczyków mama mi nie pozwoliła już żadnych robić, musiałam czekać, aż będę dorosła (tzn. chciałam jeszcze jakieś dodatkowe w uszach, w sumie teraz się cieszę, że nie zrobiłam).[/QUOTE]

Ciekawe ile mój klocek waży bo mamy różnicę jednego dnia
Bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku
Zapewne masz podrażnioną szyjkę i dlatego

Cytat:
Ja tylko tetrowe kupiłam. Wydają mi się praktyczniejsze.

Enleve
śliczny ten kolor
Ponadto masz śliczną bluzeczkę! Skąd??

I wogóle ślicznie wyszłaś
Dziękuję, aż się zarozumieniłąm
Bluzka stara, jeszcze przedciążowa z h&mu
Ale brzusio już widać, nie?

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Enlevee trzymam kciuki

Dzięki !
No, ja już lecę i wpadnę po wizycie to zdam relację!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 15:58   #2904
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe ile mój klocek waży bo mamy różnicę jednego dnia
I my też mamy różnicę 1 dnia
Stary 2013-03-27, 16:00   #2905
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Wypralam za to dziś moje chrapiace psie futro
Teraz sobie wypoczywa, a ja szukam natchnienia do prasowania, bo ciągle tylko piore i piore..

uploadfromtaptalk1364396401538.jpg

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-03-27 o 16:35
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:00   #2906
d0tkaaa
Zakorzenienie

Perse dobrze ze wizyta ok

a to wsumie kupie same tetrowe a flanelowe sa zbedne a do przykrycia kocyk.

A co sadzicie o termometrze do wody?

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 16:02   #2907
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cześć mamuski
Nadrobilam wszystko co od wczoraj naskrobalyscie
Gratuluje nowych tygodni i wizyt

Mnie jeszcze bardziej rozlozylo gardło nadal boli, do tego kicham i smarkam. Wyglądam dziś uroczo nadal w pizamce w łóżku hehe
Zrobiłam wczoraj moja miksture na przeziębienie, zobaczymy czy pomoże.
Wolne z pracy mam do końca tygodnia

Szkoda ze TZ w pracy, poslalabym go po herbatę a tak muszę sama sie zwlec spod kolderki

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:06   #2908
angelak86
Raczkowanie

Witam
Dołączam do sierpniowych mamusiek Może napiszę coś o sobie tak żebyście wiedziały z kim macie "do czynienia". Piszę ze śląska i jestem w 20tc, termin mam na pierwszą połowę sierpnia. W brzuszku rośnie mi Synuś! Moja ciąża przez 2 miesiące była wielką tragedią- złe wyniki usg genetycznego i testu PAPPA, później amniopunkcja i okres wyczekiwania na diagnozę na szczęście okazało się że noszę pod sercem zdrowego chłopczyka. Czeka mnie jeszcze 04.04.2013 echo serduszka ale na połowkowym lekarz powiedział że na jego oko wygląda wszystko prawidłowo. Tak więc jestem już dobrej myśli Powiem Wam że czas nieubłagalnie pędzi a ja póki co nie robię jeszcze żadnych zakupów. Mamy troszkę szalony okres bo w niedzielę powiemy sobie TAK w USC Mała nerwówka. Wracając do dzieciaczków. Zastanawiałam się nad wózkiem. Sierpień wrzesień październik szybko zleci, Młody pewnie będzie szybko rósł więc rozglądałam się za szerszą gondolą, a te przeważnie mają 35 cm. Na moje oko to mało zważając na to że dziecko ma przejeździć w gondoli zimą. Znalazłam jedynie gondolkę o szer. 43 cm tj. babyActiv Elipso. Czy macie jakieś inne propozycje? W Smyku dostałam katalog 2012 i są tam tez gondolki 61 cm ale to już "krowa". Pozdrawiam
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:06   #2909
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Perse dobrze ze wizyta ok

a to wsumie kupie same tetrowe a flanelowe sa zbedne a do przykrycia kocyk.

A co sadzicie o termometrze do wody?
ja termometr nie kupuję, kupiliśmy termometr na podczerwień który mierzy też otoczenie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Cześć mamuski
Nadrobilam wszystko co od wczoraj naskrobalyscie
Gratuluje nowych tygodni i wizyt

Mnie jeszcze bardziej rozlozylo gardło nadal boli, do tego kicham i smarkam. Wyglądam dziś uroczo nadal w pizamce w łóżku hehe
Zrobiłam wczoraj moja miksture na przeziębienie, zobaczymy czy pomoże.
Wolne z pracy mam do końca tygodnia

Szkoda ze TZ w pracy, poslalabym go po herbatę a tak muszę sama sie zwlec spod kolderki
zdrówka życzę mi też coś zimno dzisiaj jest i boję się że się rozłożę na święta

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:06   #2910
ita83
Wtajemniczenie

moje notki na niebiesko - z reszta sie zgadzam w 100%

Cytat:
moze zaczne robic liste wyprawkową za jednym zamachem jak juz sie wkrecilam

mi to wogole wczoraj tak z cycka cieklo ze dramat haha az mialam koszulke do spania mokra .. ciekawe co bedzie za pare tyg..

Na czas porodu:
- koszula do porodu, której nie będzie ci żal ubrudzić(2-3sztuki) do porodu najlepsza zwykla podkoszulka za 5 zl z dyskontu i tak zaraz idzie do kosza
- ciepłe skarpetki( ale wsumie po co?jak to lato) ja rodzilam w marcu i maz mi zakladal skarpeki podczas porodu bo tak mi marzly stopy
- jednorazowa lewatywa, (jeśli chcesz, aby wykonano lewatywę) w niektorych szpitalach jest wiec mozna sie spytac czy trzeba miec wlasna
-- woda mineralna niegazowana z dziubkiem(najlepiej pare malych butelek-jest wygodniej) i paczka biszkoptow

Na okres poporodowy:
- chustki jednorazowe do intymnej zapomnij mi nie pozwolili sie niczym innym podmywac oprocz wody
- podkłady na łóżko jednorazowe, 90*60 - 5 szt. - Seni w irl dawali sami podklady wiec moze tez spytac czy maja w szpitalu
- majtki jednorazowe (ok. sześć sztuk) lub siateczkowe- firmy hartmann pakowane są po trzy i na potem z 5 zwyklych babcinych bawelnianych do latania po domu po jednym uzyciu tez do kosza
- koszule nocne do karmienia (1sztuka ew.2) hehehehe moje 10 dalej aktualne
- szlafrok nie za gruby
- szczoteczka, pasta, mleczko do twarzy,dezodorant,ew kosmetyki do malowania,szczotka do wlosow,krem do buzi.ew. Szampon i odzywka. szampon mozna sobie darowac umyjesz wlosy w domu
-Maszynka do podgolenia krocza jak cos w szpitalu ( ale wsumie lepiej to zrobic samemu w domu chyba nie?) lepiej w domu a bron boze nie pros o ogolenie w szpitalu bo cie potna
- Butelka powinni dac w szpitalu

jhonson uczulil wiekszosc ze znanych mi dzieciakow wiec tej marce mowie nie

itp
Cytat:
flanelowe sa drozsze/grubsze i ladniejsze ja mam 3 na wyjscia do lekarza bo to ladnie wyglada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości