|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Cytat:
za pępuszekEmilianek - cudeńko Cytat:
Wymarzony miałaś powrót do domu Idę się szykować do wizyty ![]() Dzisiaj w nocy się źle czułam, co chwile się przewalałam z boku na bok, sapałam i stękałam, bo wszystko mnie bolało. Jak wstałam do wc, tż się zerwał na równe nogi i prawie że krzyczy do mnie "co się dzieje " ha ha, chłopina już też na ostatnich nogach Wczoraj wreszcie mama wróciła ze szpitala do domu |
|||
|
|
|
|
#632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, u nas była położna - waga Roszka 4040 w 19 dniu czyli przez 17 dni 800 gram przytył ,więc super ! Ale pępuszek nadal mamy .... położna mówi ,że pięknie się goi ale jest bardzo gruby więc jeszcze tydzień może być ... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szybciutko odpadł pepuszek !!!! Roszek ma dziś 19 dni a nadal pępuszek jest i ma się dobrze ...... ![]() a fotka Emiliana słodka Cytat:
poród zaskoczenie ...... za wszystkie wizyty !!!!!
|
|
|
#633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie wizyty dzisiejszeCytat:
![]() cudo! i za pępuszekCytat:
dla mezaCytat:
Cytat:
ja też nie mam ani jednego rozstępu----------- a u nas dziś rano zauważyła ze KArolkowi ropieje prawe oczko na szczescie zadzwoniła pediatra zapowiedziec sie z wizytą do nas i właśnie była przypisała kropelki do oczka, przy okazji umówiłyśmy sie na szczepienia i dała skierowanie na morfologie zeby zrobić na dzień badań. Mam nadzieje ze te kropelki nam pomoga na oczko
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-03-27 o 13:32 |
||||
|
|
|
|
#634 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() A według tych wyliczeń mam termin na jutro (tak se tłumaczę, że mam dłuższe cykle niż przeciętne, wiec może to dlatego U mnie rozwarcie na jeden palec, cokolwiek to znaczy. |
|
|
|
|
|
#635 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Coś mało napisałyście
Cytat:
Śliczny! za tydzień i pępek.Cytat:
dla Męża, piękne powitanie.A jak z laktacją po cc? Cytat:
Cytat:
za rozpoczęcie pakowania ![]() Chyba nieużywanie żadnych smarowideł daje najlepszy efekt.
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sobie ktoregos dnia zamontuje rurke z butelka na siusiu
na spacerze tylko popedzam mojego psa, szybciej szybciej, bo mam takie parcie na pecherz.. aaaaaa zdecydowalam sie na kupno chusty, do noszenia dziecka po domu.. no i moze jak mi sie spodoba to na krotkie spacery ![]() i znowu dylemat.. nie wiem, ktory kolor wybrac.. zdecydowalam sie na Hoppediz w wersji lekkiej (ma byc bardziej przewiewna od wersji normalnej - na lato bedzie chyba idealna).. niebieska, zolta czy bezowa? ![]() strippi jest tu chyba specjalistka od chust , bedzie ok ta z Hoppediz? (tutaj zachwalana niby)
|
|
#637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj pelnia.. moze sie cos ruszy w koncu ![]() Cytat:
trzymam kciuki zeby pelnia przyczynila sie rozpakowania przeterminowanych mam (jejjj jak to brzmi ![]() a w domu juz normalna bielizna wystarczy?
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za brak rozstępów !!!!!!!!!!!!!!!! za wyzdrowienie oczka !!!Cytat:
|
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc w sumie zależy od lekarza, czy pójdzie na rękę
|
|
|
#640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekanie męczy, ja dopiero jeden dzień po terminie. Jak do drugiego nic to wywoływanie, a Ty masz jakiś termin kiedy masz iść do szpitala gdyby nic się nie ruszyło? Zresztą dziś pełnia to trzeba być dobrej myśli Megi czy dostałaś kilka dni temu moją prywatną wiadomość?
|
|
|
|
|
|
#641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w ogóle była dupa, bo 6 godzin leżałam bez małego na oddziale gin więc późno mi go przystawili... na szczęście mały ssać potrafił... męczyłam się zanim zaczęło się coś lać 2 dni, ale położne pomagały i dodawały otuchy a Filip nie grymasił, że głodny tylko pomagał i ssał jak opętany (nie powiem w jakim stanie miałam brodawki). Bałam się co to będzie bo mi nawet kropla siary w ciąży nie kapnęła... ale.. "jakoś poszło ośle, jakoś poszło"cewnik, woreczek i już wygoda w 100%
|
|
|
|
#642 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam moje drogie!!!
Cytat:
W Smyku tylko pooglądaliśmy wózki, miły Pan nam zaprezentował ale dla nas za drogi, choć fajny Jedo 4fyn DS. Przy okazji pokazał jak montować fotelik do samochodu, także przynajmniej się czegoś dowiedzieliśmy ![]() A nasz wózek kupimy w zwykłym sklepie Cytat:
za pępuszek Emilianek uroczy Cytat:
Czyli już wózek wybrany ? U mnie taaaak! No no wrzucaj fotki co tam upolowałaś Ja jutro jadę z koleżanką też w ciąży do mega dużego lumpka, ostatnio spędziłam tam 4h, ledwo co dałam radę, teraz na pewno będę krócej. Sorceresss całe szczęście, że lekarze podjęli decyzję o CC. No i brawa dla Ciebie i oczywiście TŻ za miłą niespodziankę!-------------------------------------- W ogóle zapisałam się ostatnio na warsztaty dla kobiet w ciąży z koleżanką, które będą 12 kwietnia - liczę, że dam radę się dotoczyć Stwierdziłam, że napewno się czegoś dowiem no i gratisiki dostanę, będzie można sobie zrobić też foto z brzuszkiem.No i muszę się pochwalić, że wózek już wybrany Weźmiemy Kaps Neo 3 opcję 2w1 i do tego adaptery, fotelik Mimas Safety (brat - bliźniak Maxi Cosi), więc wyjdzie nam 1330 zł za wszystko. Wózeczek jest taaaki śliczny W internecie nie ma za wielu opinii o wózku, ale napisałam do dziewczyny, która go użytkuje i jest zadowolona jak za taką cenę, więc się bardzo cieszę
|
|||
|
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
Klementynka z Kacperkiem są w szpitalu ma tzw cichę zapalenie płuc widać katarek nie był z niczego
proszą o trzymanie kciuków i to bardzo mocno
|
|
#644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#645 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Kacperka Dziewczyny takie zapytanie mam, powiedziała mi położna że do szpitala mam wziąć stanik do karmienia w rozmiarze dwa razy większym niż nosze Czyt też macie takie zalecenia ?? Mamusie już rozpakowane - czy naprawdę aż tak się te cycki powiększają ????Gdzie ja znajdę taki wielki stanik |
|
|
|
|
|
#647 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za brak rozstępów, zazdroszczę. Mam też oliwkę BD, może pomoże. Jak narazie na biuście coś wyskoczyło. Na brzuchu jeszcze nic ale miesiąc cały mi został. Gorzej jest z miejscem po kolczyku. Mam wielką plamkę w kolorze czerwono-sinym, skóra w tym miejscu bardzo cienka, widać żyłki. Paskudnie to wygląda Cytat:
trzymam kciuki za was dziewczyny ![]() A z tymi zwolnieniami to dziwni ci ludzie są. Jak gina ostatnio pytałam to mówił że będzie mi wystawiał cały czas, nawet jak już będę po terminie. Macierzyński to będę miała jak już dziecko obok będzie. Cytat:
za wózek. Pooglądałam, bardzo fajny i cena tez zachęcająca. My też już na pewno Lupo bierzemy. Nie powiem sprawa z wózkiem to naprawdę ciężki temat. Za dużo tego.Fajnie że macie takie szkolenia, a to darmowe jest? W mojej bidnej mieścinie nie ma żadnych niestety. A jak tam sprawa położnej? Umówiłaś się? Moja po świętach na trzecią wizytę przychodzi.
|
|
|
#648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
porzadny stanik kupie po porodzie, na razie nie wiem, jak sie zmieni .. na razie mam zwykle z h&m, w obwodzie raczej nie urosne, a w miseczce odrobina miesjca jeszcze jest, gdyby biust zrobil sie pelniejszy. Cytat:
![]() kciuki zacisniete ![]() hehehe.. ohhh jeeeee nadal nie wiem.. ![]() albo bez albo kolor ![]() dla skory dziecka pewnie neutralny kolor (ten bezowy) bedzie lepszy JolanT jak tam po wizycie?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-27 o 16:21 |
|||
|
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie, chciałabym się przywitać
Podczytuję wątek od jakiegoś czasu i bardzo się emocjonuje Waszymi postami, jestem w 38 t.c. termin mam na 12.04 urodzę synka To moje druga ciąża ponieważ jestem mamą ślicznej księżniczki ale....może to nie koniec. Bardzo polubiłam Wasze forum i chciałabym się w końcu ujawnić i porozmawiać z Wami.
|
|
|
|
|
#650 | |||
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak ja juz na wyjscie ze szpitala założyłam normlane
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
o rety! zdrówka dla maluszka...
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
jestem jestem!
melduję się po wizycie ![]() mama rośnie- +3,5kg w 2 tygodnie ![]() a Maleńka chyba przybiera razem z mamą bo taka fajna pyziulka! waga dziecka 2,7-3,0 kg.. nie pamiętam wymiarów bo spamiętać to wszystko nie łatwo ale w normie to najważniejsze żelazo się ładnie podniosło i mam brać już tylko co 2 dni ktg ok!yyy o akcjach typu skurcze, rozwarcia itp nie rozmawialiśmy ![]() następna wizyta za 2 tygodnie 9tego ![]() no i tradycyjnie już chwalę się moją Malutką! chwyciła się za nosek i nie chciała puścić
|
|
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malenka sliczna ![]() tez mam kolejna wizyte 9. kwietnia ![]() Cytat:
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy i zapraszamy
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte a mała sliczniutka
|
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
OtTakaJa
pamiętaj kto jest teraz najważniejszy! głowa do góry i trzymamy kciuki, żeby do czasu porodu mąż wyzdrowiał i był razem z Wami w tym szczególnym dniu Dragusia jak się żyje bez coli po porodzie? ;> za 2 tydzień ![]() bzinka ale super ten króliczek i taki fajny materiał Kasia za pępuszek! ![]() a Emilian jest boskiiii!!! Małpka ojj biedny Karolek! trzymam kciuki, żeby oczko szybko się wygoiło! ![]() Moderna ja bym wybrała czerwoną chustę :P ale z tych Twoich to chyba niebieska ![]() a co do majtek- podeślij linka skąd zamawiasz.. mi położna mówiła, że nie potrzebuję ale może jednak warto kupić.. Klementyna trzymamy mocno kciuki dużo zdrówkamisiulka06 kciuki gotowe czekamy na relację ![]() Tajgusia witam nową mamusię no i dzisiaj pełnia ![]() może którejś będzie sprzyjać ja przez tą cholerę spać nie mogę tak mi świeci, że chyba zewnętrzną roletę zapuszczę
|
|
|
|
|
#658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do reszty to , "zaraz" się coś ruszy , przecież nie możesz wiecznie w ciąży chodzić ..... , nie skupiaj się tak na tym , wykorzystaj ostatnie chwile sam- na sam z synkiem , albo najedz się pyszności "na zapas" bo potem już nie będzie można aż tak .....i nie myśl - głowa do góry Cytat:
Cytat:
aby jak najszybciej maluch wyzdrowiał !!!Cytat:
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
JolanT ja zamawiam zawsze wszystkie leki i kosmetyki w EU-Apotheke
http://www.eu-versandapotheke.com/pr...en-gr-m.344231 sa rozne rozmiary, ja zamowilam Mki .. od 15€ przesylka jest darmowa.. a w czwartki jest promocja (jutro) i za kazda sume mozna zamowic z bezplatna przesylka (no oprocz tych 50 centow za oplate transportowa)
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-27 o 17:10 |
|
|
|
|
#660 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie sie wydaje, ze to mocno indywidualne.
miałam 4 pay na szpital, ale szybko wyslalam mamę po kolejne, bo z dziadowskich innych jednorazowek nie bylam zadowolona. na Zgody? jak wybor Ci sie podobal? Cytat:
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

,
Mamy Juz TYDZIEN 
za wszystkie wizyty !!!!!
na szczescie zadzwoniła pediatra zapowiedziec sie z wizytą do nas i właśnie była przypisała kropelki do oczka, przy okazji umówiłyśmy sie na szczepienia i dała skierowanie na morfologie zeby zrobić na dzień badań. Mam nadzieje ze te kropelki nam pomoga na oczko
05.07.2008