Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 18:24   #3001
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ojej no to duze zamieszanie,ale pomysl jakie bedziecie miec mieszkanko
Szkoda malej eh.
To lez i odpoczywaj
powiem ci ze jak juz bedzie po wszystkim to wtedy odetchne - poki co mam wnerw, bo nosi sie to wszystko po domu.
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Trzymaj się dzielnie.. już niedługo po wszystkim i odetchniesz
pocieszam sie ta mysla

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
własnei kogoś mi tu brakowało

Ale fajnei bedziesz miała nowa kuchnie

wpadaj do nas jak tylko możesz
postaram sie jak najwiecej

idzia jeszcze nie zmierzylam tego wozka skleroza.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:26   #3002
shestiger
Rozeznanie

Oliath - opisywałam to trochę wyżej , może przeoczyłaś. Tż oczywiście że zareagował prawidłowo na tą sytuację bo jemu też się to nie spodobało a 2 Marika to jego pupilek i jakby był przy tej sytuacji to nie wiem co by jej zrobił jakby to widział.
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:27   #3003
BelleFramboise
Raczkowanie

Jeny, dziewczyny dostałam dzisiaj kasę 1250zł za pobyt w szpitalu i do tego wpadła dzisiaj kasa z ZUS-u boję się na allegro wchodzić

Od dwóch dni nie najlepiej się czuję, zwłaszcza wieczorem. Tak mnie mdliło wczoraj, że spałam z miską przy łóżku, ale nie mogłam się
Rano brzuch mnie bolał jak na okres, dosyć mocno, musiałam wziąć No-spe. Coraz częściej żołądek mnie boli, możliwe że mała mnie już tam uciska

Ponarzekałam sobie teraz jest na razie dobrze, malutka daje znać kopniakami

Moja przyjaciółka jest w 36 tc i rozmawiałam z Nią dzisiaj i mówi do mnie, że czuję jakby Mała chciała już wyjść, tak jakby chciały jej wody zaraz odejść

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:27   #3004
enlevee
Zakorzenienie

a więc piszę jak na wizycie i zaraz idę nadrabiać

z Małym wszystko w porządku. Powiedziałam mu ze nie chcę karmić piersią to powiedział ze nie ma sprawy- nikt nie ma mnie prawa zmusić i on mi przepisze tabletki przeciwlaktacyjne, które będę zażywać już od razu po porodzie. Fajne jest to, że polecił mi oprócz swojej kliniki w której pracuje również jeden inny szpital z którym nie jest związany. Powiedział, że szkoła rodzenia jeżeli mam czas jest fajna, ale potem absolutnie wszystko w czasie porodu się zapomina że tak zauważył więc to już moja decyzja. Powiedział, ze jak dziecko bedzie równe lub powyżej 4kg to cesarskie cięcie bo ponoć jestem drobna (tak, ktoś mnie skomplementował w ciąży) i będzie to inaczej męka dla małego i dla mnie. Na samolocie w porządku, zlecił mi badanie glukozy- mam się stawić do niego za 3 tygodnie więc powiedział, żeby też tak w tych okolicach zrobic zeby był świeży wynik. Wyniki badan mu się podobały, obejrzał spirometrie oprócz ostatnio alergologa..

Hmmm no i na usg oczywiście potwierdził znowu siusiaka, zbadał wymiary- Bezik waży 593g dokładnie i zapowiada się duuuuuuży chłop. Podczas wizyty miał ręce założone z tyłu jakby leżał na plaży z drinkiem z palemką
Łożysko na przedniej ścianie, więc ruchy póki co jeszcze mogą być niewidoczne przez brzuch. Obwód główki ma już 22 cm !

Także..dziękujemy za kciuki!

No i w nagrodę trzeci dzien z rzędu Bezik dostał pierogi z truskawkami ze śmietaną, cukrem i malinami na wierzchu i zaczął namiętnie matkę kopać w ramach wdzięczności
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-27 o 18:29
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:27   #3005
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

A w biodrach mam 97 cm (+10 cm)
A Ty?
97 cm Piona

u mnie na kartce z wynikami glukozy normy są
na czczo 72-105
po glukozie 75g 2 godziny - max 140
Nie ma dolnej normy po glukozie, więc teoretycznie tylko na czczo mam trochę za mało, ale czytałam, że w ciąży można tak mieć, bo dziecko w nocy się odżywia i wyssa nam glukozę, więc na czczo mamy mało. Na pewno lepiej niskie wyniki niż wysokie, jedno jest pewne cukrzycy nie mamy

Cytat:

Faajnie
Mój często szaleje jak oglądamy wieczorem Grysów i leżymy pod kołderką. Ale jak odkrywam kołdrę żeby TŻ zobaczył to spokój! Zakrywam-dzikie harce. Odkrywam-cisza!
Właśnie mój Tymuś też taki wstydniś, chciałam nagrać telefonem, żeby TŻ zobaczył, ale jak włączyłam to przestał się ruszać, jak wyłączyłam to znów kopał... No cóż pozostaje mi polowanie na kopniaczki, myślę, że kiedyś w końcu uda się to uchwycić

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:28   #3006
Margosia__
Zakorzenienie

Melduję:
1. żyję
2. wywaliło mi brzuchol na całego... (znaczy gruba jestem)
3. nasze biedne dziecko ma tak oryginalnych rodziców, że wynika z tego, że nie będzie miało łóżeczka (po co mu łóżeczko skoro ma biurko nie?)

W ogóle to jedna konkluzja jest taka, że złego licho nie chwyta

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:28   #3007
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath dla Ciebie foty niektórych rzeczy
Nigdy nie znudzi mnie oglądanie tych małych ciuszkow

A powiem wm jeszcze, że wracałam dzisiaj od siostry autobusem ok 40 minut jazdy i niestety musiałam stać. Ewidentnie wyglądam na grubą, a nie w ciąży Rozpięcia płaszcza, wypchanie brzucha do przodu nie pomogły, nikt mi miejsca nie ustąpił
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:30   #3008
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
No bo wiedźma kupiła na moją prośbę drożdżówki , Marika miała taką dużą z czekoladą więc przekroiłam jej na pół. Zjadła jedną połówkę a drugiej już raczej nie chciała i się bawiła przy stole. Wiedźma zagrzała sobie fasolke po brytońsku i też zaczęła jeść w kuchni ja jadłam obok małej ale akurat głowę miałam w inną stronę, usłyszałam plask i zobaczyłam że zabiera rękę z okolic jej buzi, mała rozpłakała się bardzo bo nie wiedziała co się dzieje. Pierwszy raz pokazałam jej że mi się to nie spodobało i powiedziałam że jak już to dupa jest do bicia. Zmierzyła mnie wzrokiem niezadowolona że się odezwałam (no cholera to moje dziecko!) Potem rzucała się o byle gówno aby dopieprzyć do końca. Poskarżyłam się tż prosząc by nie dzwonił a pogadał z nią jak przyjedzie ale jak usłyszał co się stało (a mała to jego oczko w głowie) to zaraz jej zadzwonił z hają. Rano usłyszałam że mam się pakować i nie chce mnie tam więcej widzieć. Miałam tylko 20zł i za nie dojechałam do Krk a tam na dworcu pkp miły staruszek zabrał mnie jako opiekuna bo ma grupe inwalidzką i opłacił mi bilet do domu a w pociągu częstował nas jeszcze czekoladą

Ja osobiście polecam Chorzów, na Strzelców Bytomskich. Rodziłam tam w 2010 roku jestem zadowolona a z tego co wiem dysponują teraz nowiutkim sprzętem i są już jakimś centrum położniczym czy jakoś tak..google więcej powie
Masz nie ciekawą sytuację.
Chyba jednak powinnaś złożyć wniosek o alimenty dla córeczki. Będziesz miała wtedy pewny, stały dochód.

Do dziewczyn, które mają dzieci:
Proszę napiszcie mi jaki rozmiar kombinezonu na zimę powinien być dobry na dziecko urodzone w lipcu? Bo znalazłam ciuchland w którym są markowe rzeczy z metkami, i tak sobie myślę jaki rozmiar powinien być dobry. Wiem, że dzieci różnie rosną i różne się rodzą, nie bedę miała pretensji jeśli okaże się zły rozm. który podacie. Chciałabym jakieś sugestie, bo wtedy będzie mi łatwiej wybrać coś. Ja i tż nie jesteśmy wysocy, myślę, że dziecko nie urodzi się jakieś gigantyczne, ale pewności wiadomo nie mam. Na usg w 21tc i 5 dniu waży ok. 430g-450g.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:31   #3009
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
pytanie do mam oczekujących dziewczynek - przekłułybyście uszy kilkumiesięcznym Maluszkom?

ile miałyście lat jak sobie przekłułyście?
nie - uważam, że to decyzja, którą dziewczynka powinna podjąć sama - ja miałam chyba 12/13 lat...

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to wczoraj wam się chwaliłam matą z ikei, która to chroni mnie przed upadkiem w wannie
Zbierałam się już pod prysznic, tż brał przede mną, więc wanna była mokra, a ja durna zamiast matę położyć na dnie i przytwierdzić przyssawkami, to rzuciłam ją tylko jak kocyk na trawę. Oczywiście skończyło się moim prawie-szpagatem, który został zamortyzowany przez drugie kolano, które mam teraz obite i obolałe Głupota ludzka granic jednak nie zna A najlepsze jest to, że zanim zaplanowałam wejście, to jeszcze wyszłam z łazienki powiadomić tż poważnym tonem, że ta mata jest zabezpieczająca przed poślizgiem i dlaczego on jej nie użył. A później słychać było tylko taki mój ślizg przez pół wanny i śmiech
aż mężowi przeczytałam - wybacz, ale śmialiśmy się jak dzikusy ja już widzę ten twój teatralny szpagat

są piękne, oby okazały się warte swojej ceny... piszę tak dlatego, że ciuszków mieliśmy sporo z tej firmy, głównie prezenty, niestety... po 2-3 praniach szmatki. Ja nie wiem, jak oni to szyją, ale wszystkie body, koszulki, bluzy po praniu są "poprzekręcane" - różnica między bocznym szwem na bole bluzki a u góry to ok. 5-7 cm... do tego część zrobiła się taka, że Norbert miał z jednej strony koszulkę do pasa, a z drugiej do biodra... Ja TAM nic nie kupię, zawiodłam się.

Za to i z maluszkowych i większych rzeczy bardzo polecam ciuszki w C&A - rewelacyjna jakość, tylko trzeba kupować ciut mniejsze niż żądany rozmiar - bo są dość spore (jak ciuchy w H&M), jedynie bielizna wychodzi odwrotnie - Norbert nosi tak na styk 116 - ciuszki z C&A ma dobre te na 110 i 116, a komplet slipek kupiliśmy 122/128...

Cytat:
d0tkaaa co do straszenia brakiem czasu przy dziecku, to nam znajomi też ciągle coś wkręcają..mają prawie już roczną dziewczynkę i na każdym kroku podkreślają co się w naszym życiu skończy.. np. jak mąż oglądał skoki czy biegi narciarskie, to usłyszeliśmy..'no oglądaj oglądaj, bo za rok przy dziecku już nie będziesz miał możliwości'.. jak utrzymujemy temp 18-19 stopni w mieszkaniu, to 'no za rok już będziecie grzać ile się da' (czyli do zapocenia 24stC jak u nich).. Denerwują mnie takie teksty.. jakby dziecko miało oznaczać koniec własnego życia, hobby, przyjemności? Pewnie jak ktoś dziecko nauczy, ze mamusia nie może na krok dziecka opuścić, a tatuś do opieki się nie nadaje, to tak później jest..dom staje się więzieniem, a dziecko jak kula u nogi
nie rozumiem takich ludzi... wiadomo, że każda z nas sytuację ma inną i inaczej będzie wyglądała opieka nad dzieckiem, wieczorne wyjścia, spotkania z przyjaciółmi u tych z nas, które mieszkają z rodzicami / teściami, inaczej u tych, które mają rodzinę blisko, inaczej u mieszkających w oddaleniu lub nie posiadających rodziców... Ja tam nie uważam, żebym coś straciła wraz z zostaniem mamą, wiadomo, że pewne sprawy muszę teraz planować, a nie robić "na głupa", spontanicznie... Wyjścia całowieczorne planujemy z wyprzedzeniem, pod grafik męża - np. 19.04 mam "zlot czarownic", bo to jedyny piątkowy wieczór, kiedy mąż ma wolne w kwietniu... więc ja wybywam. Mąż może wyjść częściej, wiadomo, bo jego znajomi z pracy, tak jak on mają wolne np. w środku tygodnia i dla nich to nie problem, moje koleżanki pracują pon-pt, więc spotkania wyłącznie pt-so. Ja poszłam do pracy jak mały miał 9 miesięcy, na 1/2 etatu, bez ustalonych godzin pracy - jak mąż ma na 14, to ja pracuję 8-12, jak ma na noc, lub na rano to albo idę po południu, na te 3-4h, albo podjeżdżała moja mama, odkąd mały chodzi do przedszkola jest o niebo łatwiej - wszystko się da jakoś zoranizować.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Pojawiły mi się pierwsze rozstępy

Za dużo mi piersi urosły, z 70D wskoczyłam już na 75F.
oj tam dużo - w sumie dwa rozmiary, chyba nie jest aż tak źle?

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Też licze na to, że przy dobrym dbaniu o siebie, te rozstępy jakoś nie będą tak widoczne potem, jeśli wyjdą
nie straszę, ale TO ZALEŻY... ja w ciąży z N. malutko przytyłam, rozstępy w ilości kilku szt. pokazały się gdzieś w 36 tygodniu... po porodzie wyszło z 50 nowych i to nie malutkie, różowiutkie niteczki tylko szerokie na 1cm baciory - jak się uda foto zrobić, to Wam pokażę bok mojego podbrzusza - koszmar po prostu i po 4 latach wyglądają tak samo...

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Aaa no i zapomniałam wam sie pochwalić, w tym całym moim zakręceniu

Uwaga, uwaga (bardzo ważny komunikat):

Kupiłam ostatnio w Ikei takie oto cudeńko!

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50119054/

Jestem z niej meeeega zadowolona Oczywiście fakt, że posiada haczyk do zawieszenia np. w szafie, zauważyłam dopiero w domu Wtedy to dopiero był pisk radości... tyle teraz do szczęścia potrzebuję[COLOR="Silver"]
na czym ją będziesz stawiać? ona ma konstrukcję z deski, czy z siatki?

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Slucham wiadomości i tam komunikat:

"48 godzinne kolejki ciężarówek na przejściu granicznym w dorohusku"
i ja się zastanawiam: po co te ciężarne tam czekają??
dopiero zajarzyłam po chwili że chodzi o samochody ciężarówki, a nie kobiety ciężarne.

Cytat:

Nie w tę stronę idziesz z wagą wiesz Oddalasz się od nas
Kurde chyba pogrubię czcionkę, bo wyjdę na jakąś odchudzającą się wariatkę... Dziewczyny, ja mam OTYŁOŚĆ, nie nadwagę, a właśnie otyłość, ważę bardzo dużo, więcej niż chyba którakolwiek z Was osiągnie do porodu, więc akurat u mnie spadek wagi, to powód do radości, tym bardziej, że waga spada, a wyniki krwi nadal super (hemoglobina 15). W poprzedniej ciąży też tak miałam, na koniec miałam +4,5kg i HGB do porodu pow. 14... po cesarce chyba 12,8
Jem normalnie, pozwalam sobie na słodkości, fakt, że porcji nie jem bardzo wypasionych (po prostu mi się nie mieści...), ale jakbym podliczyła, to kalorycznie na pewno powyżej normy dla wagi...
Dziś zjadłam rogala maślanego z masełkiem na śniadanie, 2 michałki, płatki corn flakes z żurawiną suszoną na mleku, 3 ziemniaki, kotlet z piersi w panierce a'laKFC i pół ogórka świeżego, trochę dieteycznej zupy (woda, marchew, kasza manna), bo mój zdechlak jednak ma zatrucie pokarmowe i byliśmy u lekarza. Kolacja przede mną.

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-03-27 o 18:38
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:32   #3010
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

z Małym wszystko w porządku. Powiedziałam mu ze nie chcę karmić piersią to powiedział ze nie ma sprawy- nikt nie ma mnie prawa zmusić i on mi przepisze tabletki przeciwlaktacyjne, które będę zażywać już od razu po porodzie. Fajne jest to, że polecił mi oprócz swojej kliniki w której pracuje również jeden inny szpital z którym nie jest związany. Powiedział, że szkoła rodzenia jeżeli mam czas jest fajna, ale potem absolutnie wszystko w czasie porodu się zapomina że tak zauważył więc to już moja decyzja. Powiedział, ze jak dziecko bedzie równe lub powyżej 4kg to cesarskie cięcie bo ponoć jestem drobna (tak, ktoś mnie skomplementował w ciąży) i będzie to inaczej męka dla małego i dla mnie. Na samolocie w porządku, zlecił mi badanie glukozy- mam się stawić do niego za 3 tygodnie więc powiedział, żeby też tak w tych okolicach zrobic zeby był świeży wynik. Wyniki badan mu się podobały, obejrzał spirometrie oprócz ostatnio alergologa..

Hmmm no i na usg oczywiście potwierdził znowu siusiaka, zbadał wymiary- Bezik waży 593g dokładnie i zapowiada się duuuuuuży chłop. Podczas wizyty miał ręce założone z tyłu jakby leżał na plaży z drinkiem z palemką
Łożysko na przedniej ścianie, więc ruchy póki co jeszcze mogą być niewidoczne przez brzuch. Obwód główki ma już 22 cm !

No i w nagrodę trzeci dzien z rzędu Bezik dostał pierogi z truskawkami ze śmietaną, cukrem i malinami na wierzchu i zaczął namiętnie matkę kopać w ramach wdzięczności

Mały
Stary 2013-03-27, 18:34   #3011
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Zjadłam zupkę i gołąbka (wegetariańskiego, kupnego) i tak mi się ciepło zrobiło, aż mi popłynęło takie ciepło w nogi.....

Bo cały dzień mi zimno, a na dworze to już myślałam, że się rozpłaczę. Wiało mi prosto w twarz i jeszcze kurtka mi się zacięła.. Mam taką zapinaną od góry i od dołu i nie chciał mi się ten dół zapiąć... Naprawdę klnęłam już na tę pogodę na czym świat stoi. Jak pójdę z koszyczkiem, to mi pewnie serwetkę zwieje :/

Cytat:

Super

I nie strasz mnie tym, że będzie duży. Nasze dzieci mają już podobne wymiary, więc stąd wniosek, że będą duże??
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:38   #3012
idzia111
Zakorzenienie

roxi1980 dużo, bo to nie tak do końca dwa rozmiary. Miseczka 70D jest mniejsza nić 75D, więc 75F będzie więcej niż dwa rozmiary większe od 70D. Widać dużą różnicę. Dla mnie są za duże, a na dodatek rosną nadal. No i te rozstępy.
Stary 2013-03-27, 18:40   #3013
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wielki

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Melduję:
1. żyję
3. nasze biedne dziecko ma tak oryginalnych rodziców, że wynika z tego, że nie będzie miało łóżeczka (po co mu łóżeczko skoro ma biurko nie?)

Dlatego się ukrywasz?
Pokaż się!!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A powiem wm jeszcze, że wracałam dzisiaj od siostry autobusem ok 40 minut jazdy i niestety musiałam stać. Ewidentnie wyglądam na grubą, a nie w ciąży Rozpięcia płaszcza, wypchanie brzucha do przodu nie pomogły, nikt mi miejsca nie ustąpił

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Kurde chyba pogrubię czcionkę, bo wyjdę na jakąś odchudzającą się wariatkę... Dziewczyny, ja mam OTYŁOŚĆ, nie nadwagę, a właśnie otyłość, ważę bardzo dużo, więcej niż chyba którakolwiek z Was osiągnie do porodu, więc akurat u mnie spadek wagi, to powód do radości, tym bardziej, że waga spada, a wyniki krwi nadal super (hemoglobina 15). W poprzedniej ciąży też tak miałam, na koniec miałam +4,5kg i HGB do porodu pow. 14... po cesarce chyba 12,8
Łał
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:40   #3014
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Super Bezik rośnie, Główka 22cm to już całkiem spora, na pewno ma duży mózg

Cytat:
Melduję:
1. żyję

A gdzie Ty się podziewałaś?? Cały dzień Cię nawoływałyśmy

Stary 2013-03-27, 18:42   #3015
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które mają dzieci:[/SIZE]
Proszę napiszcie mi jaki rozmiar kombinezonu na zimę powinien być dobry na dziecko urodzone w lipcu? Bo znalazłam ciuchland w którym są markowe rzeczy z metkami, i tak sobie myślę jaki rozmiar powinien być dobry. Wiem, że dzieci różnie rosną i różne się rodzą, nie bedę miała pretensji jeśli okaże się zły rozm. który podacie. Chciałabym jakieś sugestie, bo wtedy będzie mi łatwiej wybrać coś. Ja i tż nie jesteśmy wysocy, myślę, że dziecko nie urodzi się jakieś gigantyczne, ale pewności wiadomo nie mam. Na usg w 21tc i 5 dniu waży ok. 430g-450g.
Zależy... jakie duże się urodzi, jak będzie przybierać.
Norbert urodził się 3600 i 56cm. W lipcu (6 miesięcy) miał 74 cm (sprawdziłam w książeczce), więc podejrzewam, że ciuszki nosił 74/80.

Stary 2013-03-27, 18:43   #3016
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A co do prania i noszenia ciuchów to mam taką głupią manię - nie ubiorę nic 2 razy. Mój mąż twierdzi, że jestem nienormalna, a ja codziennie muszę mieć świeże spodnie/legginsy, koszulkę i bluzkę. Nawet teraz jak siedzę w domu ...
I codziennie do spania nowy zestaw-koszulka +majtki.
Macie tak?
ja muszę mieć codziennie bielizne, skarpetki i koszulkę, w spodniach pare dni chodzę bo mam tylko 2 pary na teraz

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
cos mialam pytac i nie pamietam co? :P aaaaaaaaa czy wy tez bedziecie kupowac pieluchy FLANELOWE czy tylko tetrowe?i czym one sie roznia ?(oprocz tego ze podobno flanelowe sa ladniejsze?)
ja kupię kilka

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Witam
Dołączam do sierpniowych mamusiek Może napiszę coś o sobie tak żebyście wiedziały z kim macie "do czynienia". Piszę ze śląska i jestem w 20tc, termin mam na pierwszą połowę sierpnia. W brzuszku rośnie mi Synuś! Moja ciąża przez 2 miesiące była wielką tragedią- złe wyniki usg genetycznego i testu PAPPA, później amniopunkcja i okres wyczekiwania na diagnozę na szczęście okazało się że noszę pod sercem zdrowego chłopczyka. Czeka mnie jeszcze 04.04.2013 echo serduszka ale na połowkowym lekarz powiedział że na jego oko wygląda wszystko prawidłowo. Tak więc jestem już dobrej myśli Powiem Wam że czas nieubłagalnie pędzi a ja póki co nie robię jeszcze żadnych zakupów. Mamy troszkę szalony okres bo w niedzielę powiemy sobie TAK w USC Mała nerwówka. Wracając do dzieciaczków. Zastanawiałam się nad wózkiem. Sierpień wrzesień październik szybko zleci, Młody pewnie będzie szybko rósł więc rozglądałam się za szerszą gondolą, a te przeważnie mają 35 cm. Na moje oko to mało zważając na to że dziecko ma przejeździć w gondoli zimą. Znalazłam jedynie gondolkę o szer. 43 cm tj. babyActiv Elipso. Czy macie jakieś inne propozycje? W Smyku dostałam katalog 2012 i są tam tez gondolki 61 cm ale to już "krowa". Pozdrawiam
witam nową mamę

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Cześć Brzuchatki

U mnie dziś rozpoczęcie remontów w Nelly pokoju właśnie Tż z kolegą malują ściany, ja się odizolowałam do innego pokoju bo nie chcę wdychać tego smrodku pomaluje się, posprząta(samo) i możemy wstawiać mebelki jak ja się nie mogę tego doczekać. Właśnie zamówiłam naklejki na ścianę http://allegro.pl/naklejki-scienne-s...html?source=oo ściany są jaśniutkie, to mogłam poszaleć szukam jeszcze białego, fajnego łóżeczka z szufladą?!
fajna naklejka, a moje pytanie jak ją odkleić jak już się nie podoba ?

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja tylko na chwilkę- meldujemy się po wizycie u ginekologa w Polsce
Adaś pozostał Adasiem , waży już 670g i ma cudowny, mały nosek (udało nam się go zobaczyć w 3d).
Wszystkie pomiary w normie, pięknie się rozwija, moje wyniki też ok, szyjka długa, zamknięta więc tylko niepotrzebnie mnie w UK przestraszyli

Cytat:
Hejoo
U mnie znowu się popieprzyło, powiem krótko nie dam JEJ bić mojego dziecka w język (dla mnie to część twarzy co jest totalnym przekroczeniem granicy) i jestem w Chorzowie. Moja mała zostanie jakiś czas u ojca biologicznego bo do niej to najlepsze. TŻ szuka kredytu na szybko ale i tak raczej kroją się osobne święta :/
Jak zawsze pod górkę ale jakoś daję rade, postanowiłam zrobić coś dla siebie aby się odstresować i chyba ruszę po mału z sesjami ciążowymi
eh masz się....

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!
patrzcie co nowego nabylam.uzywany, od kolezanki:
jaki fajny przewijak

Cytat:

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:44   #3017
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No bo wiedźma kupiła na moją prośbę drożdżówki , Marika miała taką dużą z czekoladą więc przekroiłam jej na pół. Zjadła jedną połówkę a drugiej już raczej nie chciała i się bawiła przy stole. Wiedźma zagrzała sobie fasolke po brytońsku i też zaczęła jeść w kuchni ja jadłam obok małej ale akurat głowę miałam w inną stronę, usłyszałam plask i zobaczyłam że zabiera rękę z okolic jej buzi, mała rozpłakała się bardzo bo nie wiedziała co się dzieje. Pierwszy raz pokazałam jej że mi się to nie spodobało i powiedziałam że jak już to dupa jest do bicia. Zmierzyła mnie wzrokiem niezadowolona że się odezwałam (no cholera to moje dziecko!) Potem rzucała się o byle gówno aby dopieprzyć do końca. Poskarżyłam się tż prosząc by nie dzwonił a pogadał z nią jak przyjedzie ale jak usłyszał co się stało (a mała to jego oczko w głowie) to zaraz jej zadzwonił z hają. Rano usłyszałam że mam się pakować i nie chce mnie tam więcej widzieć. Miałam tylko 20zł i za nie dojechałam do Krk a tam na dworcu pkp miły staruszek zabrał mnie jako opiekuna bo ma grupe inwalidzką i opłacił mi bilet do domu a w pociągu częstował nas jeszcze czekoladą
1. Podziwiam opanowanie, za uderzenie mojego dziecka oddalabym w pysk podwojnie, taki mam odruch bezwarunkowy. Ewentualnie policja, oczywiscie zalezy od sytuacji.
2. Wybacz, ale jesli po czyms takim Twoj TZ ograniczyl sie do telefonu do mamusi, a nastepnie w ogole dopuscil do sytuacji, ze jechalas do Chorzowa z 20 pln w kieszeni, to jest kompletna doopa bez jaj z niego i tyle, nie widzisz tego? Dla mezczyzny NIE MOZE BYC NICZEGO WAZNIEJSZEGO od bezpieczenstwa kobiety, z ktora jest i dzieci, ktore pozostaja od niego zalezne. Koniec, kropka.
3. Ja nie zostawilabym dziecka gdzie indziej niz sama przebywam w sytuacji, gdy poczucie bezpieczenstwa tego dziecka jest tak powaznie zachwiane, a wrecz lezy w gruzach (brak stalego domu, brak stabilizacji, poczucie zagrozenia i tymczasowosci, dziecko tak naprawde ma TYLKO Ciebie, bo Twoj TZ jest dla niej dorywczym przyszywanym "tatą" tylko wtedy, gdy akurat jest z Wami. TYLKO Ciebie, Shestiger. )
4. Prosze Cie, otworz oczy i pozbadz sie tej naiwnosci - nie macie szans na kredyt inny niz zlodziejski z Providenta czy innego gowna. Pracuje w bankowosci i jesli gdzies normalne banki daja kredyty za sama historie kredytowa, to ja widac powinnam raczej sprzatac tam, gdzie mnie zatrudniono, niz udawac ze jakas wiedze posiadam.

EDIT: Ostro to zabrzmialo, przepraszam She, ale mnie po prostu fizycznie serce boli kiedy staram sie patrzec na to oczkami Mariki i wyobrazam sobie moją mniejszą córeczkę na miejscu Twojej
Po prostu wg mnie za bardzo sie gmatwasz w tym, lecisz na emocjach i za malo patrzysz na dobro Mariki w tym wszystkim. Bardzo mi Was zal i choc jestes mi obca, zyczę Ci z calego serca jak najlepiej i mysle o Was duzo czesciej niz o innych osobach z forum - ale nie do konca zgadzam sie z tym co robisz, czego nie robisz... Ktos tak wrazliwy jak Ty musi miec niestety twardsza d.pe zeby decydowac sie na jakiekolwiek dzieci, Kochana...
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-27 o 18:56
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:47   #3018
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie Ty się podziewałaś?? Cały dzień Cię nawoływałyśmy
Nadrobiłam... przecież Ty wiesz co ja robiłam
Biurko dla Gluta składaliśmy

Odwaliło nam na całego i zmieniliśmy koncepcję naszego mieszkania
Zabraliśmy Glutowi z pokoju wersalkę a w prezencie oddaliśmy Mu narożnik, który zajął tak z pół pokoju + meble drugie pół
Tym wspaniałym akcentem brakło jakiegokolwiek miejsca na łóżeczko
Nie wiem teraz czy to słuszna koncepcja, ale Tż stwierdził, że nie będzie już wynosił narożnika bo jest za ciężki

Ale dzięki temu mamy dużo miejsca w dużym pokoju i postanowiliśmy kupić stół z krzesłami, bo biedne dziecko w przyszłości nie będzie miało przy czym zjeść obiadu )

Mały
Stary 2013-03-27, 18:47   #3019
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Kawał chłopa
Stary 2013-03-27, 18:47   #3020
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
właśnie w necie sprawdziłam wyniki- żelazo, tsh w normie, mocz to samo- cieszę się, że już pozbyłam się mojej małej infekcji pęcherza.
ale (zawsze musi być to "ale"?) mam coś pokichane z limfocytami i neutrofilami za tydzień wizyta, więc zobaczymy o co chodzi...
Luzuj, ja też mam:
za mało limfocytów i za dużo neutrofili

Lekarz mówił, że wyniki są super extra za.je.biste

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-03-27 o 18:48
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:49   #3021
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeny, dziewczyny dostałam dzisiaj kasę 1250zł za pobyt w szpitalu i do tego wpadła dzisiaj kasa z ZUS-u boję się na allegro wchodzić
Lepiej nie wchodź

Cytat:

Kolejne dzieciątko rośnie jak na droźdżach
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:50   #3022
mela1234
Zakorzenienie

No ale jeżeli on ma stałą pracę i historię kredytową to nie dadzą? Ja nigdy nie brałam więc się nie wiem.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:50   #3023
fiazo
Zakorzenienie

masakra właśnie się dowiedziałam, że w jednym ze szpitali u mnie wprowadzili opłatę za poród rodzinny, 75zł za dobę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:54   #3024
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
masakra właśnie się dowiedziałam, że w jednym ze szpitali u mnie wprowadzili opłatę za poród rodzinny, 75zł za dobę
żartujesz??? Ja myślałam, że te czasy już minęły... Ale 75/dobę rodzenia? czy pobytu po rodzinnym porodzie - nie kumam. Co za świr to wymyslił??

Stary 2013-03-27, 18:54   #3025
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Nadrobiłam... przecież Ty wiesz co ja robiłam
Biurko dla Gluta składaliśmy
Rozumiem że szanowny Glut będzie od małego spał na wielkim narożniku
No to Cię przejrzałam z tymi meblami Klaski dla mnie za pomysłowość

Stary 2013-03-27, 18:56   #3026
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Hejoo
Raczej nie dam rady nadrobić tylu stron więc jak ktoś coś odemnie chciał (pewnie nikt ) to proszę pisać raz jeszcze..
U mnie znowu się popieprzyło, powiem krótko nie dam JEJ bić mojego dziecka w język (dla mnie to część twarzy co jest totalnym przekroczeniem granicy) i jestem w Chorzowie. Moja mała zostanie jakiś czas u ojca biologicznego bo do niej to najlepsze. TŻ szuka kredytu na szybko ale i tak raczej kroją się osobne święta :/
Jak zawsze pod górkę ale jakoś daję rade, postanowiłam zrobić coś dla siebie aby się odstresować i chyba ruszę po mału z sesjami ciążowymi

Przesyłam buziaki dla was i maluszków

p.s. czy to normalne że w 22 prawie 23 tygodniu mogę czuć kopy malucha baardzo nisko?? czy lepiej się z tym zgłosić gdzieś?
Nieciekawa sytuacja, bardzo mi przykro. niestety obawiałam się, że nie będzie Wam lekko jak tam wrócicie po tym wszystkim, ale czegoś takiego bym się nie spodziewała.. Dobrze, że stamtąd zabrałaś małą i dałaś ją do ojca. Teraz czas na uporządkowanie wszelkich spraw kochana i zapewnienie sobie i swoim dzieciom godnych warunków. Boję się tylko moja droga jednego- jak Tż weźmie kredyt.. nie daj Boże się Wam nie ułoży (czego Wam oczywiście nie życzę, ale różne scenariusze trzeba w życiu zakładać, a zwłaszcza, że znacie się krótko) to znowu będziesz się turlać po świecie tylko zamiast z Mariką i brzuchem to z dwójką małych dzieci? Nie lepiej wynająć coś na początek? Koszta będą podobne jak nie mniejsze od kredytu, a nie jesteś od nikogo zależna. Jak z pieniędzmi od byłego? Płaci Ci, czy dalej jest to w planach?

Odnośnie ruchów- mój się rusza nisko i tam pozostaje, lekarz nie mówił nic, że to coś dziwnego zależy jak jest ułożony.

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość

jestem z okolic Sosnowca, Będzina
Witam nową Mamusię ! Dobrze, że po początkowych trudnościach wszystko się ułożyło. Pisz z nami bo tu fajnie jest i to szczęśliwy wątek!

Cytat:
Natchnęłaś mnie i się pomierzyłam
I tak:
- uda mierzone sposobem Enlevee - 93 cm
- biust - 97 cm
- pod biustem - 78 cm
- talia - 83 cm (+23cm!)
- brzuch w najszerszym miejscu - 96 cm (!)
- waga - 63 kg(+10 kg)
- wzrost - 164 cm - nic nie urosłam

Mój też taki piękniś
Mój mąż początkowo był o niego zazdrosny
Ale na szczęście mu przeszło
Hahahaha jestem niczym naukowiec- "MIERZONE SPOSOBEM ENLEVEE"

No mój to pierwsze co to popatrzył na iphone'a czy lekarz ma nowszą wersję od niego, czy nie hahhahaahahaha

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!

patrzcie co nowego nabylam.
uzywany, od kolezanki:
Super !

Cytat:
Mój mąż też jest idealnym śmieciowym
I pięknie kotu czyści kuwetę
Nikt tak nie potrafi, a już na pewno nie ja

A co do wyglądu to miałam i mam to samo
Czuję się totalnie aseksualna na dodatek
Uśmiałam się ze śmieciowego, hahahaha
To pioona jak to mówisz

Cytat:

Od dwóch dni nie najlepiej się czuję, zwłaszcza wieczorem. Tak mnie mdliło wczoraj, że spałam z miską przy łóżku, ale nie mogłam się
Rano brzuch mnie bolał jak na okres, dosyć mocno, musiałam wziąć No-spe. Coraz częściej żołądek mnie boli, możliwe że mała mnie już tam uciska
Fajnie, że trochę $ wpadło, zawsze to miła niespodzianka !
Mam nadzieję, że dolegliwości przejdą

Cytat:
Melduję:
1. żyję
No, jesteś ! Martwiłyśmy się o Ciebie !
Tobie brzuchol wywaliło? w ciągu jednego dnia?

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Przykro mi kochana, jeszcze jesteś chudzinką.. Mi dzisiaj pani w recepcji u ginka podliczyła i mówi: 150 zł.. a ja zawsze płacę 120 zł bo to juz któras z kolei wizyta w ciazy z usg.. i mówię, że czemu tyle skoro 120 zł płacę zawsze. A ona: a co Pani miała? jakie badanie? bo potem usg było. Ja mówię, że była wizyta no i to usg...a ona tak na mnie patrzy i mówi: CIĄŻOWA?? aaaa to tak, to 120 zł normalnie szczypiorkiem się poczułam haha

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40011842]
Bo cały dzień mi zimno, a na dworze to już myślałam, że się rozpłaczę. Wiało mi prosto w twarz i jeszcze kurtka mi się zacięła.. Mam taką zapinaną od góry i od dołu i nie chciał mi się ten dół zapiąć... Naprawdę klnęłam już na tę pogodę na czym świat stoi. Jak pójdę z koszyczkiem, to mi pewnie serwetkę zwieje :/
Super

I nie strasz mnie tym, że będzie duży. Nasze dzieci mają już podobne wymiary, więc stąd wniosek, że będą duże??[/QUOTE]

Mi ogólnie lekarze wszyscy u których byłam na usg mówią, że duże dziecko..więc raczej się już nie nastawiam na ździebełko
Mam takie same odczucia co do zimy ... masakra- wiało mi po paszczy jak w kieleckim na dworcu

Cytat:
Ale wielki
Kolejna pocieszycielka mojego biednego krocza

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Super Bezik rośnie, Główka 22cm to już całkiem spora, na pewno ma duży mózg
no 3 tygodnie temu mózg miał ewidentnie po Tżcie- całe 2cm hahaha dzisiaj to nie wiem pewnie ze 2,5

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 18:57   #3027
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
o kurcze, to juz nie maja z kogo sciagac kasy tylko z mlodych rodzicow.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 19:00   #3028
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
No ale jeżeli on ma stałą pracę i historię kredytową to nie dadzą? Ja nigdy nie brałam więc się nie wiem.
Z tego co pisała Shestiger Jej Tż nie ma umowy o pracę, a pracę zależną od ruchu- sezonówkę, czyli zapewne umowę- zlecenie/ o dzieło.

Zgadzam się w tej kwestii z Oliath- nie ma co się pchać w kredyt o ile w ogóle go dostanie. Mój Tż pracuje w największej grupie, która się tym zajmuje i gdyby dostanie kredytu było takie proste to świat byłby piękny. Ja sama przy stałych zarobkach, przy umowie o pracę, przy często wysokich premiach musiałam się gimnastykować z kredytem.. a co dopiero jak sytuacja nie jest różowa.

Myślę, że naprawdę lepiej wynająć mieszkanie i zobaczyć przede wszystkim jak się wszystko będzie układało, niż potem być uwiązanym/ zależnym.

Dziękujemy dziewczyny za gratki
JA I BEZIK

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 19:03   #3029
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem że szanowny Glut będzie od małego spał na wielkim narożniku
No to Cię przejrzałam z tymi meblami Klaski dla mnie za pomysłowość

Nie wiem gdzie będzie spałNa pewno nie z rodzicami bo zamieniliśmy wielki narożnik na małą wersalkę
Cytat:
No, jesteś ! Martwiłyśmy się o Ciebie !
Tobie brzuchol wywaliło? w ciągu jednego dnia?
No
Wredne to moje dziecko i jakoś tak go wykopało

O mnie się nie martwcie, mówiłam, że złego licho nie bierze...
Jedyne co by mi się mogło stać to, że Tż mnie przykuje do kaloryfera, żebym mu dała chwilę spokoju

Mały
Stary 2013-03-27, 19:04   #3030
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zalezy ile, na ile i na jakich warunkach
Po pierwsze, jesli ma smieciowa umowe (zlecenie, dzielo, czas okreslony) - juz jest zle.
Ubezpieczenie duzo wyzsze, oprocentowanie bez negocjacji. Fatalne warunki o ile w ogole cos dostanie.
Normalny kredytobiorca oddaje po 10 latch duzo za duzo normalnym bankom - nawet 2x wiecej niz wzial.
Ryzykowny kredytobiorca oddaje wiecej - a jesli kredyt pochodzi z tzw. para-banku, rata i konsekwencje moga byc oplakane.

Ja uwazam, ze priorytetem powinny byc dla She ALIMENTY. Bo to jest realne, bliskie i latwe.

Btw edytowalam tamtego posta troszke...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości