|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Cytat:
idzia jeszcze nie zmierzylam tego wozka
|
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
Oliath - opisywałam to trochę wyżej , może przeoczyłaś. Tż oczywiście że zareagował prawidłowo na tą sytuację bo jemu też się to nie spodobało a 2 Marika to jego pupilek i jakby był przy tej sytuacji to nie wiem co by jej zrobił jakby to widział.
|
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
Jeny, dziewczyny dostałam dzisiaj kasę 1250zł za pobyt w szpitalu
boję się na allegro wchodzićOd dwóch dni nie najlepiej się czuję, zwłaszcza wieczorem. Tak mnie mdliło wczoraj, że spałam z miską przy łóżku, ale nie mogłam się Rano brzuch mnie bolał jak na okres, dosyć mocno, musiałam wziąć No-spe. Coraz częściej żołądek mnie boli, możliwe że mała mnie już tam uciska ![]() Ponarzekałam sobie teraz jest na razie dobrze, malutka daje znać kopniakamiMoja przyjaciółka jest w 36 tc i rozmawiałam z Nią dzisiaj i mówi do mnie, że czuję jakby Mała chciała już wyjść, tak jakby chciały jej wody zaraz odejść
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
a więc piszę jak na wizycie i zaraz idę nadrabiać
![]() z Małym wszystko w porządku. Powiedziałam mu ze nie chcę karmić piersią to powiedział ze nie ma sprawy- nikt nie ma mnie prawa zmusić i on mi przepisze tabletki przeciwlaktacyjne, które będę zażywać już od razu po porodzie. Fajne jest to, że polecił mi oprócz swojej kliniki w której pracuje również jeden inny szpital z którym nie jest związany. Powiedział, że szkoła rodzenia jeżeli mam czas jest fajna, ale potem absolutnie wszystko w czasie porodu się zapomina że tak zauważył więc to już moja decyzja. Powiedział, ze jak dziecko bedzie równe lub powyżej 4kg to cesarskie cięcie bo ponoć jestem drobna (tak, ktoś mnie skomplementował w ciąży) Hmmm no i na usg oczywiście potwierdził znowu siusiaka, zbadał wymiary- Bezik waży 593g dokładnie i zapowiada się duuuuuuży chłop. Podczas wizyty miał ręce założone z tyłu jakby leżał na plaży z drinkiem z palemką ![]() Łożysko na przedniej ścianie, więc ruchy póki co jeszcze mogą być niewidoczne przez brzuch. Obwód główki ma już 22 cm ! Także..dziękujemy za kciuki! ![]() No i w nagrodę trzeci dzien z rzędu Bezik dostał pierogi z truskawkami ze śmietaną, cukrem i malinami na wierzchu i zaczął namiętnie matkę kopać w ramach wdzięczności
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-27 o 18:29 |
|
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
97 cm Piona
u mnie na kartce z wynikami glukozy normy są na czczo 72-105 po glukozie 75g 2 godziny - max 140 Nie ma dolnej normy po glukozie, więc teoretycznie tylko na czczo mam trochę za mało, ale czytałam, że w ciąży można tak mieć, bo dziecko w nocy się odżywia i wyssa nam glukozę, więc na czczo mamy mało. Na pewno lepiej niskie wyniki niż wysokie, jedno jest pewne cukrzycy nie mamy ![]() Cytat:
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję:
1. żyję ![]() 2. wywaliło mi brzuchol na całego... (znaczy gruba jestem )3. nasze biedne dziecko ma tak oryginalnych rodziców, że wynika z tego, że nie będzie miało łóżeczka (po co mu łóżeczko skoro ma biurko nie?) W ogóle to jedna konkluzja jest taka, że złego licho nie chwyta
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie znudzi mnie oglądanie tych małych ciuszkow
A powiem wm jeszcze, że wracałam dzisiaj od siostry autobusem ok 40 minut jazdy i niestety musiałam stać. Ewidentnie wyglądam na grubą, a nie w ciąży
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jednak powinnaś złożyć wniosek o alimenty dla córeczki. Będziesz miała wtedy pewny, stały dochód. Do dziewczyn, które mają dzieci: Proszę napiszcie mi jaki rozmiar kombinezonu na zimę powinien być dobry na dziecko urodzone w lipcu? Bo znalazłam ciuchland w którym są markowe rzeczy z metkami, i tak sobie myślę jaki rozmiar powinien być dobry. Wiem, że dzieci różnie rosną i różne się rodzą, nie bedę miała pretensji jeśli okaże się zły rozm. który podacie. Chciałabym jakieś sugestie, bo wtedy będzie mi łatwiej wybrać coś. Ja i tż nie jesteśmy wysocy, myślę, że dziecko nie urodzi się jakieś gigantyczne, ale pewności wiadomo nie mam. Na usg w 21tc i 5 dniu waży ok. 430g-450g. |
|
|
|
|
#3009 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już widzę ten twój teatralny szpagat Cytat:
Za to i z maluszkowych i większych rzeczy bardzo polecam ciuszki w C&A - rewelacyjna jakość, tylko trzeba kupować ciut mniejsze niż żądany rozmiar - bo są dość spore (jak ciuchy w H&M), jedynie bielizna wychodzi odwrotnie - Norbert nosi tak na styk 116 - ciuszki z C&A ma dobre te na 110 i 116, a komplet slipek kupiliśmy 122/128... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde chyba pogrubię czcionkę, bo wyjdę na jakąś odchudzającą się wariatkę... Dziewczyny, ja mam OTYŁOŚĆ, nie nadwagę, a właśnie otyłość, ważę bardzo dużo, więcej niż chyba którakolwiek z Was osiągnie do porodu, więc akurat u mnie spadek wagi, to powód do radości, tym bardziej, że waga spada, a wyniki krwi nadal super (hemoglobina 15). W poprzedniej ciąży też tak miałam, na koniec miałam +4,5kg i HGB do porodu pow. 14... po cesarce chyba 12,8 Jem normalnie, pozwalam sobie na słodkości, fakt, że porcji nie jem bardzo wypasionych (po prostu mi się nie mieści...), ale jakbym podliczyła, to kalorycznie na pewno powyżej normy dla wagi... Dziś zjadłam rogala maślanego z masełkiem na śniadanie, 2 michałki, płatki corn flakes z żurawiną suszoną na mleku, 3 ziemniaki, kotlet z piersi w panierce a'laKFC i pół ogórka świeżego, trochę dieteycznej zupy (woda, marchew, kasza manna), bo mój zdechlak jednak ma zatrucie pokarmowe i byliśmy u lekarza. Kolacja przede mną. Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-03-27 o 18:38 |
||||||||
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3011 | |
|
Konto usunięte
|
Zjadłam zupkę i gołąbka (wegetariańskiego, kupnego
) i tak mi się ciepło zrobiło, aż mi popłynęło takie ciepło w nogi..... Bo cały dzień mi zimno, a na dworze to już myślałam, że się rozpłaczę. Wiało mi prosto w twarz i jeszcze kurtka mi się zacięła.. Mam taką zapinaną od góry i od dołu i nie chciał mi się ten dół zapiąć... Naprawdę klnęłam już na tę pogodę na czym świat stoi. Jak pójdę z koszyczkiem, to mi pewnie serwetkę zwieje :/ Cytat:
![]() I nie strasz mnie tym, że będzie duży. Nasze dzieci mają już podobne wymiary, więc stąd wniosek, że będą duże?? |
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
roxi1980 dużo, bo to nie tak do końca dwa rozmiary. Miseczka 70D jest mniejsza nić 75D, więc 75F będzie więcej niż dwa rozmiary większe od 70D. Widać dużą różnicę. Dla mnie są za duże, a na dodatek rosną nadal. No i te rozstępy.
|
|
|
|
#3013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pokaż się!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super Bezik rośnie, Główka 22cm to już całkiem spora, na pewno ma duży mózg ![]() Cytat:
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norbert urodził się 3600 i 56cm. W lipcu (6 miesięcy) miał 74 cm (sprawdziłam w książeczce), więc podejrzewam, że ciuszki nosił 74/80. |
|
|
|
|
#3016 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaki fajny przewijak Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Wybacz, ale jesli po czyms takim Twoj TZ ograniczyl sie do telefonu do mamusi, a nastepnie w ogole dopuscil do sytuacji, ze jechalas do Chorzowa z 20 pln w kieszeni, to jest kompletna doopa bez jaj z niego i tyle, nie widzisz tego? Dla mezczyzny NIE MOZE BYC NICZEGO WAZNIEJSZEGO od bezpieczenstwa kobiety, z ktora jest i dzieci, ktore pozostaja od niego zalezne. Koniec, kropka. 3. Ja nie zostawilabym dziecka gdzie indziej niz sama przebywam w sytuacji, gdy poczucie bezpieczenstwa tego dziecka jest tak powaznie zachwiane, a wrecz lezy w gruzach (brak stalego domu, brak stabilizacji, poczucie zagrozenia i tymczasowosci, dziecko tak naprawde ma TYLKO Ciebie, bo Twoj TZ jest dla niej dorywczym przyszywanym "tatą" tylko wtedy, gdy akurat jest z Wami. TYLKO Ciebie, Shestiger. )4. Prosze Cie, otworz oczy i pozbadz sie tej naiwnosci - nie macie szans na kredyt inny niz zlodziejski z Providenta czy innego gowna. Pracuje w bankowosci i jesli gdzies normalne banki daja kredyty za sama historie kredytowa, to ja widac powinnam raczej sprzatac tam, gdzie mnie zatrudniono, niz udawac ze jakas wiedze posiadam. EDIT: Ostro to zabrzmialo, przepraszam She, ale mnie po prostu fizycznie serce boli kiedy staram sie patrzec na to oczkami Mariki i wyobrazam sobie moją mniejszą córeczkę na miejscu Twojej Po prostu wg mnie za bardzo sie gmatwasz w tym, lecisz na emocjach i za malo patrzysz na dobro Mariki w tym wszystkim. Bardzo mi Was zal i choc jestes mi obca, zyczę Ci z calego serca jak najlepiej i mysle o Was duzo czesciej niz o innych osobach z forum - ale nie do konca zgadzam sie z tym co robisz, czego nie robisz... Ktos tak wrazliwy jak Ty musi miec niestety twardsza d.pe zeby decydowac sie na jakiekolwiek dzieci, Kochana...
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-27 o 18:56 |
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam... przecież Ty wiesz co ja robiłam
![]() Biurko dla Gluta składaliśmy ![]() Odwaliło nam na całego i zmieniliśmy koncepcję naszego mieszkania ![]() Zabraliśmy Glutowi z pokoju wersalkę a w prezencie oddaliśmy Mu narożnik, który zajął tak z pół pokoju + meble drugie pół ![]() Tym wspaniałym akcentem brakło jakiegokolwiek miejsca na łóżeczko ![]() Nie wiem teraz czy to słuszna koncepcja, ale Tż stwierdził, że nie będzie już wynosił narożnika bo jest za ciężki Ale dzięki temu mamy dużo miejsca w dużym pokoju i postanowiliśmy kupić stół z krzesłami, bo biedne dziecko w przyszłości nie będzie miało przy czym zjeść obiadu )
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mało limfocytów i za dużo neutrofili Lekarz mówił, że wyniki są super extra za.je.biste
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-27 o 18:48 |
|
|
|
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jeżeli on ma stałą pracę i historię kredytową to nie dadzą? Ja nigdy nie brałam więc się nie wiem.
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
żartujesz??? Ja myślałam, że te czasy już minęły... Ale 75/dobę rodzenia? czy pobytu po rodzinnym porodzie - nie kumam. Co za świr to wymyslił??
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to Cię przejrzałam z tymi meblami Klaski dla mnie za pomysłowość
|
|
|
#3026 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie ruchów- mój się rusza nisko i tam pozostaje, lekarz nie mówił nic, że to coś dziwnego zależy jak jest ułożony.Witam nową Mamusię ! Dobrze, że po początkowych trudnościach wszystko się ułożyło. Pisz z nami bo tu fajnie jest i to szczęśliwy wątek! Cytat:
No mój to pierwsze co to popatrzył na iphone'a czy lekarz ma nowszą wersję od niego, czy nie hahhahaahahaha Super ! Cytat:
To pioona jak to mówisz ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dolegliwości przejdą ![]() Cytat:
Tobie brzuchol wywaliło? w ciągu jednego dnia? ![]() Cytat:
normalnie szczypiorkiem się poczułam haha[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40011842] Bo cały dzień mi zimno, a na dworze to już myślałam, że się rozpłaczę. Wiało mi prosto w twarz i jeszcze kurtka mi się zacięła.. Mam taką zapinaną od góry i od dołu i nie chciał mi się ten dół zapiąć... Naprawdę klnęłam już na tę pogodę na czym świat stoi. Jak pójdę z koszyczkiem, to mi pewnie serwetkę zwieje :/ ![]() I nie strasz mnie tym, że będzie duży. Nasze dzieci mają już podobne wymiary, więc stąd wniosek, że będą duże??[/QUOTE] Mi ogólnie lekarze wszyscy u których byłam na usg mówią, że duże dziecko..więc raczej się już nie nastawiam na ździebełko Mam takie same odczucia co do zimy ... masakra- wiało mi po paszczy jak w kieleckim na dworcu ![]() Kolejna pocieszycielka mojego biednego krocza ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
pewnie ze 2,5
|
|||||||
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, to juz nie maja z kogo sciagac kasy tylko z mlodych rodzicow.
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w tej kwestii z Oliath- nie ma co się pchać w kredyt o ile w ogóle go dostanie. Mój Tż pracuje w największej grupie, która się tym zajmuje i gdyby dostanie kredytu było takie proste to świat byłby piękny. Ja sama przy stałych zarobkach, przy umowie o pracę, przy często wysokich premiach musiałam się gimnastykować z kredytem.. a co dopiero jak sytuacja nie jest różowa. Myślę, że naprawdę lepiej wynająć mieszkanie i zobaczyć przede wszystkim jak się wszystko będzie układało, niż potem być uwiązanym/ zależnym. Dziękujemy dziewczyny za gratki JA I BEZIK
|
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem gdzie będzie spał Cytat:
![]() Wredne to moje dziecko i jakoś tak go wykopało ![]() O mnie się nie martwcie, mówiłam, że złego licho nie bierze... Jedyne co by mi się mogło stać to, że Tż mnie przykuje do kaloryfera, żebym mu dała chwilę spokoju
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze, jesli ma smieciowa umowe (zlecenie, dzielo, czas okreslony) - juz jest zle. Ubezpieczenie duzo wyzsze, oprocentowanie bez negocjacji. Fatalne warunki o ile w ogole cos dostanie. Normalny kredytobiorca oddaje po 10 latch duzo za duzo normalnym bankom - nawet 2x wiecej niz wzial. Ryzykowny kredytobiorca oddaje wiecej - a jesli kredyt pochodzi z tzw. para-banku, rata i konsekwencje moga byc oplakane. Ja uwazam, ze priorytetem powinny byc dla She ALIMENTY. Bo to jest realne, bliskie i latwe. Btw edytowalam tamtego posta troszke...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

12.06.2010
boję się na allegro wchodzić

i zaczął namiętnie matkę kopać w ramach wdzięczności 
(znaczy gruba jestem
)

na szczęście okazało się że noszę pod sercem zdrowego chłopczyka. Czeka mnie jeszcze 04.04.2013 echo serduszka ale na połowkowym lekarz powiedział że na jego oko wygląda wszystko prawidłowo. Tak więc jestem już dobrej myśli