|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Co do zachcianek to i ja też mam niestety ( w pierwszej ich nie miałam) odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży skusiłam się dwa razy na kebaba w picie i dużą porcję frytek. Pochłaniam ogórki kiszone a dzisiaj kupiłam sobie śledzie, bo mam straszną ochotę. Horror. Ciekawe co będzie później.
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję!! u mnie w dziewiątym tygodniu tez jeszcze dokładnie nie było rączek widać.. powiedział mi Gin że czasem tak jest, ze nawet za godzinę może być już widać albo doiero w 10t. więc się nie przejęłam. Usłyszałam, że serduszko jest i główka i że wszystko ok i się cieszę
![]() Cytat:
![]() Cóż.. co jeść.. witaminki i to na co masz w sumie ochotę oprócz surowego mięsa ( tatar) wędzonych rzeczy i niepasteryzowanych produktów. Chyba na to głównie trzeba uważać Nie pić za dużo kawy ![]() A czytać.. hm.. polecam edziecko.pl tam masz napisane co dzieje się akurat w tym dniu u Ciebie i Twojego dziecka więc możesz sobie czyta co teraz się dzieje/ będzie działo No i ja łykam kwas foliowy 4T6D .. zyli praktycznie jutro kończysz 5 tydzień Byłaś u ginekologa? Widziałaś już coś na USG?
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj TŻ coś opowiada i przeklnął i mówię do niego, nie klnij przy Żabie...
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczaki z Maca frytki hamburgera z Maca Wieprzowinę w 5 smakach - w Chińskiej restauracji Cebulę smażoną A dzisiaj zjem smażone pieczarrki z jajkiem i cebulą ![]() Następnie pozwalam sobie zjadać płatki śniadaniowe, zazwyczaj kółeczka w miodzie Oprócz tego jem notorycznie gorące kubki bo mam w pracy o 2 stopnie więcej niż na dworze i siedzę w kurtce, więc to na rozgrzanie.. Poza tym, uwielbiam włożyć do bułki jajko sadzone i tak jem +szczypior ehh.. ale jakiś dziwnych zachcianek typu ogórek kiszony+ czekolada to nie mam
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję, kiedy kolejna wizyta?
![]() Cytat:
U mnie w rodzinie też były bliźniaki ale jak widać na mnie nie trafiło
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie ciąża była zaskoczeniem a jeszcze ............... Ja nie mam nic przeciwko ciążom bliźniaczym ale ja siebie w tej roli jakoś nie widzę. Ja z jednym dzieckiem miałam problem a z dwójka naraz to nie wiem cobym zrobiła. A teraz mając jedno jeszcze dwoje |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyczytałam, że u Nas w piątek będą rosły już paznokcie
no i że ustępują nudności i wymioty.. ale ja ich nie mam .. no i się właśnie zastanawiam cczy to coś ze mną nie tak czy jak ..? bo jako takich nie mam objawów
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Ja to wszystko mam z mdłościami raz jest mi niedobrze a raz wcinam takie śmieci. Szkoda jest mi figury bo przed ciąża straciłam parę dobrych kg i wiem ile mnie to kosztowało a teraz....
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ma żadnych zachcianek... ani koknretnie smaków na coś
Z objawami też u mnie słabo...ale się cieszę, że mnie te najgorsze omijają ![]() Ginka mi powiedziała, że nie każdy musi mieć objawy i tego się trzymam
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
misia332 wyczytałam na wrzesniowych mamuśkach że znasz się na śląskich szpitalach
może powiesz mi coś o tym naszym położniczym w bytomiu ? ;>
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ryba91;40012851]misia332 wyczytałam na wrzesniowych mamuśkach że znasz się na śląskich szpitalach
może powiesz mi coś o tym naszym położniczym w bytomiu ? ;>[/QUOTNa Batorego ?
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szok zawsze jest i nieważne, czy jest to pierwsza, druga, czy kolejna. Z czasem powoli przyzwyczaisz się do tej myśli. Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki.
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
edytte-ja cie doskonale rozumiem.Moj mial kolki-i jakbym miala dwa takie wrzeszczace cala noc maluchy przez 3 miesiace,to chyba bym osiwiala.A potem jak zaczynaja raczkowac i trzeba miec oczy wokol glowy i nie wiadomo ktorego pilnowac..Da sie,ale trzeba miec kogos do pomocy.Ja nie mam rodziny wiec zdana bym byla na siebie, nie dalabym rady
Mnie tez wzielo na ostre skrzydelka z kfc...ale jemy 2 razy do roku wiec wybaczam sobie.Ciekawe czy zostanie w zoladku czy znow w nocy zwroce ![]() Chyba skocze na chwile na stepper by troche tych kalorii zgubic. |
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=misia332;40012881]
Cytat:
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mdłości miałam przez jakieś 2 tyg a teraz spokój wiec schizy mi się załączają czasami...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
17 kwietnia nastepna
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nena, to podobnie do mnie ja jestem w 5 tyg ![]() Dziewczyny dzisiaj byłam w przychodni, złożyłam podanie do położnej ( tu się takowe składa ) pani doktor zapytała tylko czy robiłam test i czy był pozytywny żadnych badań, zaleceń, nic tysiące ulotek, papierków, a USG dopiero okolo 20 tyg chyba jednak wybiorę się do polski... Na mdłosci polecam herbatkę z imbirem
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie
widziałam dzidziunię i pięknie bijące serduszko Witm wszystkie nowe zafasolkowane ![]() Co do bóli żołądka o których pisałam to lekarz polecił mi pić mleczko takie z apteki oczywiście więc jeśli którejś dotyczy ten przykry objaw to może to pomoże![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze te odległe wizyty, ja mam średnio co 3 tygodnie.. i tak przez te 3 tygodnie się martwię czy z dzidzią wszystko ok. No bo tak, ruchów nie czuje bo za wcześnie, nie mam też możliwości sprawdzania czy bije serduszko. Do tego dochodzą czasem jakieś bóle w okolcy jajników.. no i to że nie mam typowych objawów ![]() Macie coś takiego, że nie czujecie głodu ale jak zobaczycie coś do jedzenia to chcecie to zjeść mimo że nie jesteście głodne a jak zaczynacie jeść to Wam się odechciewa? Bo ja mam tak często i chyba przez ostatnie dwa tygodnie nie zjadam ani śniadania ani obiadu ani kolacji całej. Nie mówiąc o "przekąskach" . Trochę mnie to martwi, bo jakoś przed ciążą to jadłam normalnie cały obiad i czasem dokładkę brałam jak byłam głodna.. i wydaje mi się że mało jem Np. dzisiaj zjadłam miseczkę 220 ml płatków z mlekiem o 7:30 i o 12 bułkę z jajkiem i pomidorem. I do tej pory nie mogę jeść.. A na kolację zaplanowałam pieczarki z jajkiem i cebulką i też nie wiem czy zjem ![]() Wczoraj zjadłam miseczkę płatków i obiad o 17 pół talerza . i więcej nic i tak prawie codziennie jem miseczkę płatków i potem bułka albo coś na ciepło jakiś mały obiadek Bo teraz to chyba powinnam dużo wpierniczać dla dzidzi.. Czasem to mi szkoda nawet kupować jakiś ciepły posiłek w pracy bo i tak tortilli zjadam 5 kęsów, hamburgera z maca tylko jednego, frytki to zaden obiad a jak mam obiad w domu to ledwo go dotknę a już odstawiam
|
|
#1341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o taaaak, moje porcje zrobiły się dużo mniejsze, a jem max 3 razy dziennie ( ale to juz przyzwyczajenie) Mój TŻ mnie karmi cały czas
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ef2f829a970211e2a73f22000a9e28ad_7.jpg dziękuję |
|
|
|
|
#1343 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgubilam w 3 miesiace.W tej ciazy mialam sie hamowac, ale zajadam mdlosci malutkimi porcjami ale czestymi.No i tez juz 3 kg na plusie.
|
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się tego troszkę obawiam, sporo cwiczylam przed ciążą, podobają mi się wysportowane sylwetki - a teraz zamiast kaloryferka bedę miała bojler http://dzidziusiowo.pl/images/storie...ga-w-ciazy.jpg Właśnie pije sok z jabuszka, selera naciowego i pietruszki a do tego truskaweczki z bitą smietaną ![]() ![]() :mni am:![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki 03.2015 - wkladki 475 cc 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-03-27 o 21:39 |
|
|
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
jaki ruch się zrobił i mamy już bliźniaki wątkowe Gratulacje dla nowych mam i za piękne zdjęcia usg ![]() mi wczoraj wyskoczyła straszna opryszczka wargowa ![]() dobrej nocy
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem w tej pierwszej opcji wagowej, więc mogę przytyć w 1 trymestrze 4 kg. No nic może już się zatrzymam
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Rozeznanie
|
witam nowe mamusie
przepraszam, ze nie odniose sie imiennie do kazdej ale nie mam sił sprawdzać co do której, podczytuje was na komorce, bo jak któas tu wspominala od komputera mnie tez bardzo mdli iw chodze tlyko zeby cos napisac. u mnie koszmar ciągle wymiotuje i to po wszytskim, wiec co do diety w ciąży to moja przypomina ta u bulimiczki, czyli jem na co ma ochote a konretnie to na co moge popatrzec i mi nie smierdzi a potem i tak to zwraca, z tymże bulimiczka powoduje wymioty a ja tego robic nie musze ![]() włąśnie się zastanwiam, gdzie jest granica normlanych ciążowych wymiotów a gdzie już trzeba zgłosić się do szpitala, słyszałam, ż ejak powyżej 3 razy dziennie, to ja to już dawno przekroczylam, martwie sie bo można się dowodnic itd a tu swieta sie zaczynaja... moze cos doradzicie... mam leki ale dopiero po drugiej tabletce z trudem udaje mi sie nie zwrocic posiłkuco do usg mi tam nie przeszkadza obecnosc meza, i tak stal z boku i byl zapatrzony w monitor, a to dopochwowe robi sie jakos tak chyba do 11-12 tygodnia ciąży, bo potem istnieje ryzyko uszkodzenia pęcherza płodowego no a dzidziusia juz przez brzuch widac ladnie ![]() aha i gratuluje blizniakow, na pewno bedzie dobrze, obiecuje pmauetac w modlitwie i gratuluje wam wszystkim udanych wizyt ![]() mnie moja czeka 10 kwietnia a dzis udalo mi sie dotrzec na badanie krwi i moczu jestem z siebie dumna
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałaś jeść w łóżku najpierw parę sucharków albo krakersów ? Pij też zimną wodę małymi łykami, pomaga. A ja jutro idę na badanie krwi, i boję się, że nie dam rady nie zemdleć, strasznie się boje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

)

wcześniej jakoś się dzieciaczki kryły 

chyba jednak wybiorę się do polski... 
a jak mam obiad w domu to ledwo go dotknę a już odstawiam