Ateistki - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 09:53   #451
DariaKom
Zakorzenienie

Dot.: Ateistki

To że jest się głupim z ust wierzącej osoby to komplement...ja bym się cieszyła.. Bo nie wiem kto bardziej od wierzącego zasługuje na to określenie.
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 10:35   #452
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
To że jest się głupim z ust wierzącej osoby to komplement...ja bym się cieszyła.. Bo nie wiem kto bardziej od wierzącego zasługuje na to określenie.
To moja przyszła teściowa i już się boję co będzie po ślubie, gdyż planujemy cywilny. O żadnym kościelnym nie ma mowy, mimo że kuszą nas tym, że zapłacą za wszystko.

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 11:02   #453
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
To moja przyszła teściowa i już się boję co będzie po ślubie, gdyż planujemy cywilny. O żadnym kościelnym nie ma mowy, mimo że kuszą nas tym, że zapłacą za wszystko.
Szatan kusi wierzących, wierzący kuszą ateistów. Kogo kuszą ateiści?
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 11:02   #454
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to kibicuję, ja na polu walki z teściową poległam..
Stary 2013-03-26, 11:03   #455
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Szatan kusi wierzących, wierzący kuszą ateistów. Kogo kuszą ateiści?
Dobre pytanie

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Ooo to kibicuję, ja na polu walki z teściową poległam..
Nawet nie będę z nią walczyć. Po prostu będzie po naszemu i tyle

Stary 2013-03-26, 11:49   #456
201604250941
Konto usunięte

Odp: Ateistki

ja się śmieje z anioła głos, każdy wie ze na rozstaju dróg jest seksowna diablica, która zwodzi ku zatraceniu duszy na rzecz szatana każdy też wie, ze diabły bardzo lubią podawać się za anioły
słucham jak gościu z feela dał się oszukać w klasyczny sposób uprawiany od czasow rozwodu adama z lilith

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 16:18   #457
Chatul
ma zielone pojęcie

http://konflikty.wp.pl/kat,1020235,title,Swiat-broni-19-letniej-Tunezyjki-ktorej-ukamienowania-domagaja-sie-islamisci,wid,15444362,wi adomosc.html
Stary 2013-03-26, 16:42   #458
201604250941
Konto usunięte

Tak, dokładnie tak, a poznie Ci mowia, ze sie nie znasz, ze to taki spokojny narod, ze luz i milosc i ochrona kobiet, a kazdy kto mowi inaczej po prostu nie czytal Koranu
widzialam zdjecia z kamieniowania, robi sie zimno od nich
Stary 2013-03-26, 17:23   #459
patiasym
Zakorzenienie

Aliaa Magda Elmahdy ma swoją następczynię. Oby się dziewczynie nic nie stało.
Stary 2013-03-26, 17:27   #460
201604250941
Konto usunięte

A tak, Egipt gdzie sie obrzezuje prawie kazda dziewczynke. A obok sie imprezuje z bialymi turystkami.
Stary 2013-03-26, 20:49   #461
Maniwa
Wtajemniczenie

Ja na temat islamu się nie odzywam, bo dostanę bana na Wizaż w 30 sekund i po co mi to?
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 20:52   #462
201604190949
Konto usunięte

Na jakimś wątku o religii padło, że księża się rozbijają majbachami a zakonnice to wiecznie biedne.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...92991977_n.png
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 01:54   #463
201604250941
Konto usunięte

Odp: Ateistki

ja coś gdzie tu chyba pisałam o tym, pewnie to księdza XD albo wyjątek jakiś bo ogólnie to chodzą zima w klapkach w ramach pokuty po śniegu, przykro patrzeć na taka nierówność

ponoć historyczne był zwyczaj stawiania zakonów męskich przy żeńsKich, żeby męskie pilnowały te żeńskie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-27, 02:18   #464
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Odp: Ateistki

Nie mogłam się zdecydować gdzie to lepiej pasuje, czy na ateizmie czy na les/bi więc wrzucam i tu i tam.
http://youtu.be/OFkeKKszXTw
Stary 2013-03-27, 03:31   #465
Bela03
Zadomowienie

Hej!
Przypadkiem znalazłam wątek (1000days wspomniała na innym) a widzę, że ciekawe rozmowy tu się toczą.
W ramach wstępu, od połowy liceum jakoś jestem zdeklarowaną ateistką. Nigdy nie byłam osobą wierzącą, początkowo myślałam tylko, że jeśli uczą tej religii w szkole to znaczy, że to prawda prawdziwa, a bóg z dużą białą brodą oogląda mnie z chmurki. Bogu dzięki za dziadków, którzy mnie całe dzieciństwo wychowywali (chorowałam i rodzice mnie dziadkom podrzucali). Szantażem zostałam zmuszona do bierzmowania i od tego momentu nie postawiłam w kościele nogi (papierek dalej leży u nich) a przed każdą kolędą uciekamy z ojcem. Na szczęście tylko moja mama jest w rodzinie wierząca i oprócz bierzmowania nie robi mi najmniejszych kłopotów, widząc że mam mocniejszy kręgosłup moralny od większości społeczeństwa.
W moim towarzystwie nie mam osób "nawiedzonych", znam kilka osób z oazy ale nigdy żadna z nich nie próbowała mi narzucić swojego zdania a w sprawach polityki mają dość liberalne pojęcie, tymbardziej wnerwia mnie codzienne czytanie wiadomości. Moim ostatnim hitem jest tłumaczenie jednej z komentatorek na lewicy, że wegetarianizm jest sprzeczny z wiarą katolicką, więc nie powinien być dopuszczalny w przedszkolach.

Swoją drogą, co uważacie o używaniu zwrotów "bożnych" w zdaniach? typu "bogu dzięki", którego użyłam powyżej albo "bóg jeden wie" czy "o jezu/boże". Mój dziadek zawsze mawia "bóg zapłać jak to ateiści zwykli mawiać"
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 09:53   #466
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Ja na temat islamu się nie odzywam, bo dostanę bana na Wizaż w 30 sekund i po co mi to?
Też bym dostała bana, gdybym wyraziła swoją opinię o tej religii. Zresztą dla mnie każda religia jest szkodliwa i uważam, że życie byłoby o wiele piękniejsze bez tego.

Stary 2013-03-27, 10:34   #467
patiasym
Zakorzenienie

Przyznaję, że podziwiam te sympatyczki Femenu z krajów arabskich. Naprawdę ryzykują sporo.
Stary 2013-03-27, 11:55   #468
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
Hej!

Swoją drogą, co uważacie o używaniu zwrotów "bożnych" w zdaniach? typu "bogu dzięki", którego użyłam powyżej albo "bóg jeden wie" czy "o jezu/boże". Mój dziadek zawsze mawia "bóg zapłać jak to ateiści zwykli mawiać"
Ja używam.. "dzięki bogu" (co oznacza nic więcej jak "na szczęście") i innych tego typu...to kwestia przyzwyczajenia wyniesiona z domu.. podejrzewam, że nikt w mojej rodzinie używając tych sformułowań nie myślał o niczym wznioślejszym jak zwykłe powiedzonko. Traktuję to jak przysłowia, "bóg jeden wie" używam zamiennie z "cholera wie" hihi także nic to dla mnie nie znaczy- przyzwyczajenie.
Stary 2013-03-27, 12:20   #469
201604190949
Konto usunięte

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...44393409_n.png

Zgadzam się z Darią. Czy powiem "O cholera!" czy "O k**wa!" czy "O Jezu!" wynika tylko z tego co mi się na język nawinie, ewentualnie czy jestem w miejscu publicznym i z kim A bardzo lubię mówić "Jesus fuckin Christ", uwielbiam brzmienie tych słów i ich zestawienie ^^ Do tego ostatnio jeszcze dochodzi http://youtu.be/qy03EDdDsBw bo to takie piękne!
I tak w temacie http://4.bp.blogspot.com/_9PP_jlFUla...bog+zaplac.jpg

"Bóg zapłać" mówię tylko do ojca i to jest nasz taki prywatny żart, mówię to wtedy kiedy on robi dla mnie coś, co mu się zupełnie nie opłaca
Bóg wie - nie bardzo, wolę tam członka męskiego albo kija wstawić lub "któż" - znów, zależy gdzie jestem i przy kim to mówię.
Bogu dzięki nie, mówię "na szczęście".

Ale ogólnie nie pilnuję się, żeby tego nie mówić. Ot, powiedzonka, które mnie otaczały od dzieciństwa. Ale jak ktoś tak mówi to czasem reaguję Np. zdałam za☠☠☠iście trudny egzamin, przygotowywałam się do niego długo, ba, nawet wzięłam dwie godziny korków u kolegi z roku wyżej, zdałam na 5. Pochwaliłam się babci a ona "Och! Dzięki Bogu!" :| No to tu sobie nie darowałam...
Stary 2013-03-27, 12:40   #470
201604250941
Konto usunięte

Ah Betty Bowers Wiecej takich jak ona.
Ja ogolnie ze znajomymi uprawiamy poganskie wielobostwo. Ale w sumie ciezko dojsc kto co bo tam sie przewija na zmiane Thor, Odyn, Tryglaw, Mokosz, Zeus i spolka, Amaterasu i spolka. Na zasadzie im wiecej tym ciekawiej. Mielismy nawet w lesie takiego drewnianego idola Swiatowida, ale chyba ktos go scial ;/ bo jednak stawiamy akcent na lokalnych, przym Thor i Odyn sa bardzo lokalni tu gdzie jestesmy
Stary 2013-03-27, 14:18   #471
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...44393409_n.png

Zgadzam się z Darią. Czy powiem "O cholera!" czy "O k**wa!" czy "O Jezu!" wynika tylko z tego co mi się na język nawinie, ewentualnie czy jestem w miejscu publicznym i z kim A bardzo lubię mówić "Jesus fuckin Christ", uwielbiam brzmienie tych słów i ich zestawienie ^^ Do tego ostatnio jeszcze dochodzi http://youtu.be/qy03EDdDsBw bo to takie piękne!
I tak w temacie http://4.bp.blogspot.com/_9PP_jlFUla...bog+zaplac.jpg

"Bóg zapłać" mówię tylko do ojca i to jest nasz taki prywatny żart, mówię to wtedy kiedy on robi dla mnie coś, co mu się zupełnie nie opłaca
Bóg wie - nie bardzo, wolę tam członka męskiego albo kija wstawić lub "któż" - znów, zależy gdzie jestem i przy kim to mówię.
Bogu dzięki nie, mówię "na szczęście".

Ale ogólnie nie pilnuję się, żeby tego nie mówić. Ot, powiedzonka, które mnie otaczały od dzieciństwa. Ale jak ktoś tak mówi to czasem reaguję Np. zdałam za☠☠☠iście trudny egzamin, przygotowywałam się do niego długo, ba, nawet wzięłam dwie godziny korków u kolegi z roku wyżej, zdałam na 5. Pochwaliłam się babci a ona "Och! Dzięki Bogu!" :| No to tu sobie nie darowałam...
Mój mąż mnie zawsze upomina, że przecież ja w boga nie wierzę..to mu mówię, że o boga ateistów mi chodzi
Stary 2013-03-27, 17:22   #472
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
Witaj!

Mi rzadko zdarza się używać coś "bożego" w zdaniu. Jeśli już to palnę w afekcie jakieś "ło Jezu". A tak przeważnie leci "matko z córką", albo tradycyjna k*rwa. Mam znajomą agnostyczkę co pisze często "bukzapłać" albo "buk z Tobą", albo "borze liściasty". No, tego ostatniego też zaczęłam sama używać i jest dość wesołe

Cytat:
Też bym dostała bana, gdybym wyraziła swoją opinię o tej religii. Zresztą dla mnie każda religia jest szkodliwa i uważam, że życie byłoby o wiele piękniejsze bez tego.
Co fakt to fakt.

Cytat:
Przyznaję, że podziwiam te sympatyczki Femenu z krajów arabskich. Naprawdę ryzykują sporo.
Amina jest niesamowita. Podziwiam jej akcję, pojechała po bandzie, mówiąc potocznie. Naprawdę ma sporo odwagi i mam cichą (ale mocną) nadzieję, że otworzy to w jakiś sposób oczy muzułmankom. Wiem, że tak do końca nie jest to możliwe, ale niech coś się zacznie zmieniać, niech Amina będzie tym kamyczkiem co wywoła lawinę. Ci muzułmanie co jej grożą śmiercią, są świadomi tego, że kobiety mogą się w końcu wku*wić, zjednoczyć i obalić męskie rządy. OBY.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja ogolnie ze znajomymi uprawiamy poganskie wielobostwo. Ale w sumie ciezko dojsc kto co bo tam sie przewija na zmiane Thor, Odyn, Tryglaw, Mokosz, Zeus i spolka, Amaterasu i spolka. Na zasadzie im wiecej tym ciekawiej. Mielismy nawet w lesie takiego drewnianego idola Swiatowida, ale chyba ktos go scial ;/ bo jednak stawiamy akcent na lokalnych, przym Thor i Odyn sa bardzo lokalni tu gdzie jestesmy
Uwielbiam pogańskie/pierwotne wierzenia.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 18:44   #473
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Przypadkiem znalazłam wątek (1000days wspomniała na innym) a widzę, że ciekawe rozmowy tu się toczą.
Witaj widzę że znów się spotykamy
Cytat:
Dzięki....przypadkowi - nie, nie bogu - wychowałam się w kompletnie ateistycznym domu i możecie wierzyć lub nie (pewnie nie wierzycie ) ale kompletnie nie używam tych zwrotów. Za to bywa, że jak to nazwała Maniwa "tradycyjna k*rwa" pojawia się u mnie w co drugim zdaniu.
Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Amina jest niesamowita. Podziwiam jej akcję, pojechała po bandzie, mówiąc potocznie. Naprawdę ma sporo odwagi i mam cichą (ale mocną) nadzieję, że otworzy to w jakiś sposób oczy muzułmankom. Wiem, że tak do końca nie jest to możliwe, ale niech coś się zacznie zmieniać, niech Amina będzie tym kamyczkiem co wywoła lawinę. Ci muzułmanie co jej grożą śmiercią, są świadomi tego, że kobiety mogą się w końcu wku*wić, zjednoczyć i obalić męskie rządy. OBY.
Kolejna Tunezyjka - Meriam - dołączyła do protestu. Wspomniana przeze mnie wcześniej Egipcjanka Aliaa też nieźle daje - przed ambasadą Egiptu w Sztokholmie, w dodatku z egipską flagą. Powrót do Egiptu dla niej byłby wyrokiem śmierci. Ale boję się że islamiści (z trudem powstrzymuję się od inwektyw) i w Europie mogą ją dopaść.

A propos - 4 kwietnia FEMEN ogłosił dniem międzynarodowej akcji solidarności z Aminą.
Stary 2013-03-27, 20:03   #474
201604250941
Konto usunięte

Ja ich nie podziwiam, uwazam to za skrajna glupote. Ukamieniuja je i tyle z tego bedzie. I zrobia to jeszcze celowo na zlosc protestujacym Europejczykom. Jak chca cos zmienic to moze lepiej malymi krokami a nie od razu na nagim ciele wypisac cos obrazliwego. Mysmy tez nie od razu wszystkie prawa dostaly.

Co innego mnie wkurza tez w tej kwestii, Indie i zwyczaj zabijania wdów. Jak mąż umrze to żona tez powinna. Jak maz byl wazniejszy to sie ja zywcem palilo z nim na stosie, nie wiem dokladnie jak to teraz wyglada. Ogolnie daje im sie chwile czasu na samobojstwo, jesli do pogrzebu tego nie zrobia to staja sie wyklete a to dosc ciezki los.
Stary 2013-03-27, 20:27   #475
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ich nie podziwiam, uwazam to za skrajna glupote. Ukamieniuja je i tyle z tego bedzie. I zrobia to jeszcze celowo na zlosc protestujacym Europejczykom. Jak chca cos zmienic to moze lepiej malymi krokami a nie od razu na nagim ciele wypisac cos obrazliwego. Mysmy tez nie od razu wszystkie prawa dostaly.
Czyli de facto proponujesz to co Dubcek w 1968 w Czechosłowacji, socjalizm.. pardon, islam z ludzką twarzą. Jakoś nieszczególnie się to wtedy skończyło. Co to za różnica zginąć za małe kroki (islamiści nie zgodzą się na żadne, ale to żadne ustępstwa) czy za jazdę po bandzie. Pozwól że zostanę przy swoim zdaniu - ja tam będę je popierać ze wszech sił.
Cytat:
Co innego mnie wkurza tez w tej kwestii, Indie i zwyczaj zabijania wdów. Jak mąż umrze to żona tez powinna. Jak maz byl wazniejszy to sie ja zywcem palilo z nim na stosie, nie wiem dokladnie jak to teraz wyglada. Ogolnie daje im sie chwile czasu na samobojstwo, jesli do pogrzebu tego nie zrobia to staja sie wyklete a to dosc ciezki los.
Sati zabronione jest od 1829, co nie oznacza że pojedyncze przypadki wciąż się nie zdarzają. W Indiach raczej należy się bać takich sytuacji, jak głośny niedawno zbiorowy gwałt i morderstwo młodej dziewczyny (nie był to wcale odosobniony przypadek), niż powrót barbarzyńskiego zwyczaju sati.
Stary 2013-03-27, 20:41   #476
201604250941
Konto usunięte

Za mniejsze kroki dostajesz baty, nie kamieniowanie. Młoda dziewczyna swiadomie podpisala na siebie okrutny wyrok a nic w ten sposob nie zmieni. Zostawaj przy swoim, oczywiscie, ale mozesz conajwyzej o niej cieplo pomyslec.
Ciezka sprawa z tymi ludzmi, nic na nich nie dziala. Chociaz teraz ludzie sie zachwycaja, bo w Dallas jest protest muzulmanskich mezczyzn przeciwko przemocy wobec kobiet. Wiec juz niektorzy oglaszaja, ze czas zmienic myslenie, ze juz sa cacy. Bo na drugiej stronie kuli Ziemskiej ktos narysowal plakacik.
Stary 2013-03-27, 20:41   #477
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Używam do woli, nie przejmując się które to tam przykazanie łamię. Nie widzę sensu się powstrzymywać, to są tylko frazeologizmy, nie oznaczają deklaracji wiary. To tak jak się mówi że słońce wschodzi i zachodzi, chociaż wiemy, że to Ziemia się rusza.
Stary 2013-03-27, 20:46   #478
Bela03
Zadomowienie

Wg. mnie bardziej liczyłyby się embarga dopóki nie dostosują się do praw człowieka. Ale ja całkiem nie jestem w temacie niestety.
Co do tych boskich okresleń to staram się nie używać, żeby nei wymsknęły się przy osobach wierzących (nie chcę słuchać marudzenia). I dosyć dobrze mi idzie, dużo częściej przeklinam i wkurzam się po angielsku
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 20:49   #479
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Za mniejsze kroki dostajesz baty, nie kamieniowanie.
Nie wierzę, że w to wierzysz.
Stary 2013-03-27, 21:04   #480
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Wg. mnie bardziej liczyłyby się embarga dopóki nie dostosują się do praw człowieka. Ale ja całkiem nie jestem w temacie niestety.
Co do tych boskich okresleń to staram się nie używać, żeby nei wymsknęły się przy osobach wierzących (nie chcę słuchać marudzenia). I dosyć dobrze mi idzie, dużo częściej przeklinam i wkurzam się po angielsku
Zeby oni nam na rope nie nalozyli embarga ;/

Cytat:
Nie wierzę, że w to wierzysz.
Mam cicha nadzieje.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości