Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 20:23   #3121
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40014097]

Za to moja mleczarnia ma jakiś czujnik wykrywania czystej piżamki Właśnie wzięłam prysznic, nabalsamowałam się (nowy Garnierek), założyłam czystą białą koszulkę i już dwie plamy....[/QUOTE]

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Kopnęło!!!!!!!
Stary 2013-03-27, 20:25   #3122
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Kopnęło!!!!!!!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:29   #3123
Rockyyy
Zakorzenienie

Żabki uciekam sie kąpac i leżec grzecznie.Do juterka ,paaaaaaaa
Słodziutkich snów
Stary 2013-03-27, 20:31   #3124
madi82
Zakorzenienie

Ja już też zmykam.
Śpijcie spokojnie i nie chrapcie

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:32   #3125
mela1234
Zakorzenienie

Dobrej nocy, ja jeszcze chwilka i znikam stąd.
Ale to, że raz kopnęło to i tak mnie nie uspakaja.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:32   #3126
magdalennne
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Na początek tekst jednego z dzieci w przedszkolu Robiłam im mini aerobik, żeby się trochę zmęczyli, bo byli rozbrykani niesamowicie. A że generalnie nie jestem w stanie już z nimi tak hulać, to pokazałam tylko co mają robić, a potem tylko liczyłam albo mówiłam co robią, żeby tempo utrzymywali. I mówię im, że nie mogę już tak skakać, wiec muszą sami. Na co jedna dziewczynka mówi mi tak: "No Pani to już nie da rady z tym brzuchem ćwiczyć i ciężko będzie Pani go tak zrzucić"

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Do mnie przyszly ciuszki dla sredniej corci dla odmiany. UWAGA, bo pogladowo zamieszczam ideal stroju codziennego 5letniej mlodej damy z metalowo-hippie domu, wychowanej przez rodzicow NIE holdujacych różom i cekinom, o slusznych pogladach politycznych, wpajajacych potomstwu od zarania zycia zasady dobrego smaku, rozsadku i umiaru :
ładne, no co Dziewczynki w jej wieku mają takie fazy. Przejdzie jej

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40007958]Hej Dziewczyny,
Zaraz nadrobię, u nas wszystko OK, mały waży 570 g.
Tylko mam pytanie - miałam robioną cytologię i wymaz na bakterie znowu. I jak wróciłam do domu, to zauważyłam na wkładce ciemnożółty/beżowy śluz. Myślicie, że może tak być? Miała któraś z Was tak?[/QUOTE]

za wizytę. Z ślub pewnie po badaniu. Jeśli będzie długo to jedź na IP.

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Witam
Dołączam do sierpniowych mamusiek Może napiszę coś o sobie tak żebyście wiedziały z kim macie "do czynienia". Piszę ze śląska i jestem w 20tc, termin mam na pierwszą połowę sierpnia. W brzuszku rośnie mi Synuś! Moja ciąża przez 2 miesiące była wielką tragedią- złe wyniki usg genetycznego i testu PAPPA, później amniopunkcja i okres wyczekiwania na diagnozę na szczęście okazało się że noszę pod sercem zdrowego chłopczyka. Czeka mnie jeszcze 04.04.2013 echo serduszka ale na połowkowym lekarz powiedział że na jego oko wygląda wszystko prawidłowo. Tak więc jestem już dobrej myśli Powiem Wam że czas nieubłagalnie pędzi a ja póki co nie robię jeszcze żadnych zakupów. Mamy troszkę szalony okres bo w niedzielę powiemy sobie TAK w USC Mała nerwówka. Wracając do dzieciaczków. Zastanawiałam się nad wózkiem. Sierpień wrzesień październik szybko zleci, Młody pewnie będzie szybko rósł więc rozglądałam się za szerszą gondolą, a te przeważnie mają 35 cm. Na moje oko to mało zważając na to że dziecko ma przejeździć w gondoli zimą. Znalazłam jedynie gondolkę o szer. 43 cm tj. babyActiv Elipso. Czy macie jakieś inne propozycje? W Smyku dostałam katalog 2012 i są tam tez gondolki 61 cm ale to już "krowa". Pozdrawiam
Witaj. Miałaś niezłe przejścia... I jesteś kolejnym dowodem na to, jak lekarze mogą człowieka zdołować.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja tylko na chwilkę- meldujemy się po wizycie u ginekologa w Polsce
Adaś pozostał Adasiem, waży już 670g i ma cudowny, mały nosek (udało nam się go zobaczyć w 3d).
Wszystkie pomiary w normie, pięknie się rozwija, moje wyniki też ok, szyjka długa, zamknięta więc tylko niepotrzebnie mnie w UK przestraszyli
Pozdrawiam, odezwę się na dłużej jak tylko nacieszę się Polską
I super, że wszystko ok

Cytat:
Nawiasem mowiac my oboje jestesmy grupowo ubezpieczeni i oboje zgarniamy kaske z okacji nowego dziecka z tym, ze mnie do ubezpieczenia sklonilo raczej doswiadczenie smutne... moja Mama ciezko zachorowala i zmarla w ciagu 3 miesiecy i gdyby nie PZU i AXA, tato stracilby pewnie dorobek zycia nie bedac w stanie sam splacac kredytow, ktore wspolnie mieli. U nas jest tak, z racji kredytu hipotecznego, ze gdyby jedno z nas zmarlo nagle, drugie moze od razu strzelic sobie w leb, bo nie uniesie zobowiazan. Ubezpieczenie na zycie daje choc minimum komfortu w kwestiach materialnych wtedy, gdy w rozpaczy i depresji po stracie najukochanszej osoby nie ma sie glowy do spraw nawet duzo drobniejszych niz zapewnienie bytu sobie lub co gorsza sobie i dzieciom... dla mnie absolutne must have, nie wyobrazam sobie inaczej...
I wg mnie to bardzo dobre podejście. Opłata miesięczna nie jest kosmiczna, a w razie W może dużo zmienić. Mój TŻ ma ubezpieczenie grupowe w pracy i na urodzenie dziecka chyba ma stamtąd z 1300zł. Mi wykupiliśmy polisę tylko ze względu na planowaną ciążę i mam znacznie więcej na tą okazję. Bo w pracy nie mamy grupowego.

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka jest w 36 tc i rozmawiałam z Nią dzisiaj i mówi do mnie, że czuję jakby Mała chciała już wyjść, tak jakby chciały jej wody zaraz odejść
Ciekawe jak to się czuje

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a więc piszę jak na wizycie i zaraz idę nadrabiać
za wizytę. A skoro lekarz twierdzi, że jesteś drobna, to zapewne tak jest.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A powiem wm jeszcze, że wracałam dzisiaj od siostry autobusem ok 40 minut jazdy i niestety musiałam stać. Ewidentnie wyglądam na grubą, a nie w ciąży Rozpięcia płaszcza, wypchanie brzucha do przodu nie pomogły, nikt mi miejsca nie ustąpił
Robiłyśmy na studiach takie badania, jak ludzie reagują na ciężarne. I generalnie mało kto ustępował. A jeśli już, to kobiety - faceci głęboko gdzieś to mieli. Wyobraźcie sobie, że nawet jak koleżanka udająca ciężarną mówiła do drugiej głośno, że jej słabo i zaraz zemdleje, to ludzie patrzyli i nic...

Cytat:
uwaga uwaga,

Moje zdebilenie ciążowe sięgnęło zenitu. Mam na sobie bluzkę + bluzę i nagle patrzę, a tu cycek jeden cały ciemnobrązowy... pierwsze co to pomyślałam, że ta siara to już przesadziła i o ile się pojawiła, o tyle ciemnobrązowa to już gruba przesada.. dotknęłam tego i powąchałam, a to czekolada z ciasteczek, które przed chwilą jadłam
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:32   #3127
Charlize89
Rozeznanie

Żegnam się i również. TŻ zazdrosny o was dziewczęta.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:33   #3128
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no super uczucie
jak dziecko, ktore sie cieszy z prezentu dla mikolaja!
ciesze sie bardziej niz z rzeczy kupionych dla siebie
DLA Mikolaja, Domi?...
Cytat:
Dziewczyny wczoraj poszalałam z łazienką i domestosem. Dziś dziecko mniej aktywne, myślicie ze mogłam dziecku zaszkodzić? Wczoraj to az mi sie w glowie w pewnym momencie krecilo,
Cytat:
Tyle, że to było wczoraj. Martwię się czy nie zaszkodziłam dziecku bo się nawdychałam! Tfu tfu tfu ale się martwię.
Nie, nie zaszkodzilas; gdyby Domestos mial szkodzic, moja Lilo bylaby mutantem po tej ilosci ACE, jaka zuzylam celem zamordowania grzyba na scianie w kuchni tydzien temu (wyzerajac sobie dziurki w palcach do krwi, no bo po co komu rekawice gumowe .)

Kopie, co ma nie kopac
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-27 o 20:36
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:35   #3129
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath no widzisz ciążowy mózg:P

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

poza tym to DLA mikolaja, to taki test, sprawdzalam kto czyta ze zrozumieniem:P

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:36   #3130
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
(wyzerajac sobie dziurki w palcach do krwi, no bo po co komu rekawice gumowe .

Kopie, co ma nie kopac
Ja używam rękawic bo ja mam tak suche dłonie, że nie chcę im dokładać jeszcze tego.
Stary 2013-03-27, 20:41   #3131
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Pewnie zna, ale nie rozumie znaczenia.
U mnie w domu krąży legenda z pewną historią. Rzecz działa sie przy siadaniu, miałam może 4 lata, brat 10 lat

Brat dobiera się do nie wiem czy do mamy kubka z kawą i mama pacneła go po rękach i mówi
Mama: Weź te kuty (czyt. ręce) od mojej kawy.
Brat: (lekkie zdziwienie)
Ja: Właśnie, ty kutasie!

Wszyscy w śmiech, tylko ja biedna nie wiedziałam "o co kaman". Do tej pory mi to wypominają czy wszystkich uroczystościach rodzinnych.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Na początek tekst jednego z dzieci w przedszkolu Robiłam im mini aerobik, żeby się trochę zmęczyli, bo byli rozbrykani niesamowicie. A że generalnie nie jestem w stanie już z nimi tak hulać, to pokazałam tylko co mają robić, a potem tylko liczyłam albo mówiłam co robią, żeby tempo utrzymywali. I mówię im, że nie mogę już tak skakać, wiec muszą sami. Na co jedna dziewczynka mówi mi tak: "No Pani to już nie da rady z tym brzuchem ćwiczyć i ciężko będzie Pani go tak zrzucić"

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Ja używam rękawic bo ja mam tak suche dłonie, że nie chcę im dokładać jeszcze tego.
ja zawsze do łazienkowych prac mam rękawice

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:42   #3132
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie w domu krąży legenda z pewną historią. Rzecz działa sie przy siadaniu, miałam może 4 lata, brat 10 lat

Brat dobiera się do nie wiem czy do mamy kubka z kawą i mama pacneła go po rękach i mówi

Wszyscy w śmiech, tylko ja biedna nie wiedziałam "o co kaman". Do tej pory mi to wypominają czy wszystkich uroczystościach rodzinnych.
U mnie w rodzinie wszyscy wspominają jak mała Madzia usłyszała w TV słowo prostytutka i koniecznie chciała się dowiedzieć kto to jest. I oczywiście wtedy w domu byli goście, a Madzia nie dała się przekonać stwierdzeniem "później ci powiem" tylko musiała wiedzieć tu i teraz
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:42   #3133
mela1234
Zakorzenienie

Idę spać. Dobrej nocy.
Stary 2013-03-27, 20:43   #3134
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
coś się czepiłą tego biurka:P

PS. A po co Wam biurko tak szybko...przeca za 6 lat to ono już bedzie stare:P
Bo w zestawie było to mieliśmy wyrzucić?
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Palma Ci już odbija

Hahaha
To i ja się do czegoś przyznam zamiast "Chwała na wysokości a pokój na ziemi" mała Neni śpiewała w kościółku "Chwała na wysokości a po h.u.j na zie-mi!"
Ja mówiłam zamiast z Maryi dziewicy -ze zmarłej dziewicy i też nie wiedziałam o c chodzi
Cytat:
Dziewczyny wczoraj poszalałam z łazienką i domestosem. Dziś dziecko mniej aktywne, myślicie ze mogłam dziecku zaszkodzić? Wczoraj to az mi sie w glowie w pewnym momencie krecilo,
Raczej wątpię
Moje jest przyzwyczajone do zapachu domestosa.... bardzo

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:44   #3135
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Wróciłam z narady wspólnoty, a wy tu widzę od mega porządnie poważnych tematów do głupawek. I Margosia wróciła ze składania biurka... Margoś,a może małe w szufladzie na początek będzie spało?

Cytat:
a więc piszę jak na wizycie i zaraz idę nadrabiać
super że wizyta udana. gratki!
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

W ogóle to jedna konkluzja jest taka, że złego licho nie chwyta
Zaintrygowałaś mnie tym stwierdzeniem po pierwszym wpisie, ale sobie poczytałam kolejne i już wiem to, o co chciałam dopytać a brzuchem sie pochwal, pewnie jednodniowe wzdęcie znowu
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A powiem wm jeszcze, że wracałam dzisiaj od siostry autobusem ok 40 minut jazdy i niestety musiałam stać. Ewidentnie wyglądam na grubą, a nie w ciąży Rozpięcia płaszcza, wypchanie brzucha do przodu nie pomogły, nikt mi miejsca nie ustąpił
za malutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
nie straszę, ale TO ZALEŻY... ja w ciąży z N. malutko przytyłam, rozstępy w ilości kilku szt. pokazały się gdzieś w 36 tygodniu... po porodzie wyszło z 50 nowych i to nie malutkie, różowiutkie niteczki tylko szerokie na 1cm baciory - jak się uda foto zrobić, to Wam pokażę bok mojego podbrzusza - koszmar po prostu i po 4 latach wyglądają tak samo...
wiem nieestety że to zależy, przyznam szczerze że się tym za mocno nie przejmuję. Z mojej strony robię co trzeba aby zminimalizować straty, a wyjdzie jak wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja muszę mieć codziennie bielizne, skarpetki i koszulkę, w spodniach pare dni chodzę bo mam tylko 2 pary na teraz
skarpetki też zmieniam codziennie, żeby nie było..:P potraktowałam je w swoim wpisie jako bielizne

Cytat:

no nie, jeszcze nie.. ale to może dlatego, że badania robię w enel medzie gdzie kolejek nie ma w ogóle
a na drzwiach labolatorium nie masz napisane ze kobiety w ciązy mają pierwszeństwo? Ostatnio w LuxMedzie zaczęłam z tego korzystać zarówno przy rejestracji jak i laboratorium i nie tłumaczę sie, że jestem w ciąży (bo to kurde widać z moim bebzonkiem), tylko po prostu z pewnością siebie idę pierwsza. a co! póki co nikt mnie nie zbluzgał:P

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Znowu moj sluz zrobił sie ciemnyyyy dzwoniłam do gina.Nic mnie nie boli wiec podejrzewamy ze moze sie troszke przy sprzątaniu przeforsowałam i mam lezec i odpoczywac ........
Jak na razie jest ok i sie unormowało ale juz palcem nie kiwne ,niech chata jest jaka jest....Tż cos ogarnie .
Kupił mi na moje smutki olejek Babydream,nowy szampon do włosów i wydał ponad 100 zł na moje witaminki ,globulki,kupił w promocji Lacibios Feminę z majtkami gratis I jeszcze paczke podkładów poporodowych-stwierdził ze niech sobie leżą Kochany jest.
dom niech zarośnie, lepiej nie sprzątaj tylko odpoczywaj!
Cytat:
ten sam wpis co do Rockyy. Kochana, odpuść tak mocne środki czystości. Myślę, że nie zaszkodziło, ale chemia to chemia szczególnie tak silna, lepiej odpuścić. Wiem, że mąż Twój ma mega sporo pracy i jego to pewnie nie ma nawet jak zagonić, ale może póki co jakieś łagodniejsze środki czyszczące używaj?

Cytat:
Mój mąż też się czasem skarży, że zdarza mi się chrapać, co dla mnie jest dziwne, bo nigdy nie chrapałam. Sytuacja nie jest na tyle dramatyczna, aby wyprowadzał się z sypialni. Ale mruczeć to wiem, że mruczę. Sama czasem się zbudzę tym moim mruczeniem
Tak po raz kolejny rzuciły mi się Twoje daty w podpisie. Ja swojego męża poznałam 13 lipca 2009, 25 czerwca 2010 oświadczył sie, a 1 października 2011 wzięliśmy slub. Zbliżone te nasze daty

Cytat:
Kopnęło!!!!!!!
uufff

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:56   #3136
BelleFramboise
Raczkowanie

Dziewczyny zastanawiam się czy do pokoju małej wstawiać drzwi? były wcześniej, ale są stare i psują tylko cały wystrój i zawadzają, a w nowe teraz nie zainwestuję tak naprawdę są one potrzebne? będziecie miały w pokojach swoich maleństw drzwi?ale mam problem ale najchętniej bym je wywaliła

aaa no i płaszczyk zakupiłam
http://allegro.pl/george-plaszczyk-w...html?source=oo

idę się kąpać

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 20:58   #3137
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40013202]Mój TŻ ma kręcone włosy, a ja miewam zgagę.
Przeczuwam: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...vqjdRX4-Pbb5DA Dobra, idę pod prysznic :P[/QUOTE]
o kurcze to ciekawe jaki rozmiar czapki będzie wasz syn musiał mieć z taką czupryną

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A to Ty nie wiesz???!!
Ma być lato stulecia
Już wiatrak sobie kupiłam
też o tym lecie słyszałam będzie rzeźnia
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Kobitki zaczełam nadrabiac ale mi wizaz swiruje

Znowu moj sluz zrobił sie ciemnyyyy dzwoniłam do gina.Nic mnie nie boli wiec podejrzewamy ze moze sie troszke przy sprzątaniu przeforsowałam i mam lezec i odpoczywac ........
Jak na razie jest ok i sie unormowało ale juz palcem nie kiwne ,niech chata jest jaka jest....Tż cos ogarnie .
Kupił mi na moje smutki olejek Babydream,nowy szampon do włosów i wydał ponad 100 zł na moje witaminki ,globulki,kupił w promocji Lacibios Feminę z majtkami gratis I jeszcze paczke podkładów poporodowych-stwierdził ze niech sobie leżą Kochany jest.
kochana leż i odpoczywaj, nie ma co się nadwyrężać, zdrowie twoje i dzidzia najważniejsze
Cytat:
dziewczyny nie wiem czy juz nie bylo tego pytania
ale..

w co ubieracie dziecko na wyjscie do szpitala w lipcu??

body i pajacyk?
czy pajacyk i kocyk?
czy body, pajacyk, sweterek?

czy co zalozyc?
dobre pytanie, tez się zastanwiałam nad tym
Cytat:
uwaga uwaga,

Moje zdebilenie ciążowe sięgnęło zenitu. Mam na sobie bluzkę + bluzę i nagle patrzę, a tu cycek jeden cały ciemnobrązowy... pierwsze co to pomyślałam, że ta siara to już przesadziła i o ile się pojawiła, o tyle ciemnobrązowa to już gruba przesada.. dotknęłam tego i powąchałam, a to czekolada z ciasteczek, które przed chwilą jadłam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:00   #3138
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

z zaległości:

Oliath: piękny strój jak dla dziewczynki z takiego domu) hihihi

Belle; to miło, że kaskę dostałaś jakaś rekompensata.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 21:00   #3139
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane Tż wrócił i oczekuje obiado- kolacji więc kucharka musi iść
Że też on się nie może zadowolić muesli z mlekiem tak jak ja z Beeezem.
a pytałaś czy by nie zjadł muesli??? może to tylko Ty myślisz, że go to nie zadowoli...?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
moj kuzyn jak był mały to zamiast" hej jadą w saniach panny przy nch Janosiki"...to on śpiewał...

HEJ jadą w saniach PANDY przy nich jadą SIKI...normalne ubaw mieliśmy na całego

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Co do dechy, nie zaglądałam, ale wkładu drewnianego raczej nie ma. Ale jest dość miękka i stabilna, stawiam ją na zwykłym drewnianym stole albo na łóżku Super zakup
pytałam dlatego, że ja mam ogromną "stojącą" deskę, która pod tym pokrowcem, na którym się prasuje ma taką metalową kratownicę. I wszystko fajnie, bo ta gorąca para przez nią przechodzi, a nie jak w drewnianych, że deska gnije, ale... Ostatnio prasowałam na siedząco, bo mnie plecy bolały i obniżyłam ją na maxa, dosłownie na 80cm nad ziemią i nie dość, że para mi waliła po kolanach, to jeszcze tak ustawiłam deskę, że częściowo pod nią był róg ławy i po prasowaniu był mokrutki. Mam więc obawy, czy ta powierzchnia, na której ustawisz deskę się nie zniszczy od tej pary wylatującej dołem? Mam nadzieję, że wiesz, o czym piszę???

Cytat:

Cytat:
Kopnęło!!!!!!!
uffff, na pewno będzie ok
z chemią ja też muszę uważać i koniecznie w rękawicach - ostatnio psikałam ścianę bangiem i nie szorowałam, nie dotykałam, a rękę mam obsypaną jakąś pokrzywką

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:01   #3140
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Belle widzę, że firma George coraz częściej na polskim rynku )
niektóre ciuszki piękne za grosze powiedziałabym

Stary 2013-03-27, 21:05   #3141
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Często w lumpku można dostać cuda tej firmy

chyba zdecyduję się na te łóżeczko:
http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-s...126796382.html

co sądzicie? szukam prostego, białego łóżeczka

Kocham

Razem od 23.08.2009

Maleństwo

Nelly
Stary 2013-03-27, 21:15   #3142
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
domcia - u nas George jeśli nówki - bardzo drogi, za to używane z Wysp są w ilościach hurtowych na Allegro i w Lumpkach - za grosze, a jakość super! Tak jak Next, Mothercare, EarlyDays

Cytat:

Bardzo mi się podoba to łóżeczko

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:16   #3143
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

teksty dzieciaczków są boskie. Świetne historyjki opowiadacie o tym, co mówiłyście jak byłyscie małe. U mnie krąży tylko jedna i to nie o słowach...ale chyba całkiem nieźle obrazuje moją samodzielność ) Za każdym razem, przy każdej imprezie można usłyszeć jak to dziadek musiał mnie sznurkiem za nogę do betoniarki przywiązywać bo uciekałam latać po płotach

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

belle: b ładne łóżeczko

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 21:16   #3144
Oliath
Zakorzenienie

ZACHWYCALYSCIE SIE DZIS LEGGINSAMI CALZEDONIA, no więc uwaga wrzucam linka do okazji w r. L
http://allegro.pl/calzedonia-leggins...127708331.html

edit: Bosheee, mam 92 w pasie na wys. pępka
Kubulek
Stary 2013-03-27, 21:18   #3145
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

a nie wolisz bez szczebelków na głowie i nogach?
lepsze są z taka całą deska, jak ja pokazywałam.
pamiętasz??

Stary 2013-03-27, 21:19   #3146
Katerine2
Raczkowanie

Dobry wieczor dziewczynki

Caly dzien znow stracony...niby troche mi lepiej ale gardlo nadal boli i zimne poty mnie oblewaja. To co mi lekarz przepisal prawie sie skonczylo... jak troche pogadam to znowu glos niknie

Wczoraj nadrabialam i udalo mi sie dobic do konca a dzisiaj znowu prawie 20 stron jak wy to robicie az zazdroszcze wigoru

Gratuluje udanych wizyt. Chociaz jeszcze nie przeczytalam ale napewno byly udane w naszym szczesliwym watku
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:20   #3147
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oliath: zmierz się rano przed śniadaniem

Katerine: kuruj się zdrówka życze!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 21:20   #3148
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
domcia - u nas George jeśli nówki - bardzo drogi, za to używane z Wysp są w ilościach hurtowych na Allegro i w Lumpkach - za grosze, a jakość super! Tak jak Next, Mothercare, EarlyDays
W UK dwie marki PRIMARK i GEORGE to bardzo tanie ciuszki, głównie z scieciówek jak tesko czy biedronka.
tanie i mają opinie słabych jakościowo.

natomiast NEXT MOTHERCARE czy H&M juz lepsze jakosciowo i drozsze.

takze ludzie ktorzy sprzedaja drogo GEORGA drogo, robia niezla kase na tym.

Stary 2013-03-27, 21:25   #3149
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:

Bardzo mi się podoba to łóżeczko
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

belle: b ładne łóżeczko
Miałam wątpliwości, ale jak mówicie że ładne to jutro chyba zamówięmuszę jeszcze Tża poinformować o moim zamiarze
Cytat:
ZACHWYCALYSCIE SIE DZIS LEGGINSAMI CALZEDONIA, no więc uwaga wrzucam linka do okazji w r. L
http://allegro.pl/calzedonia-leggins...127708331.html

edit: Bosheee, mam 92 w pasie na wys. pępka
Myślałam, że kolejny, udany łup

Ja mam 95cm

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
a nie wolisz bez szczebelków na głowie i nogach?
lepsze są z taka całą deska, jak ja pokazywałam.
pamiętasz??
Hmm...chyba nie pamiętam a dlaczego lepsze? nie zwróciłam na to uwagi

Kocham

Razem od 23.08.2009

Maleństwo

Nelly
Stary 2013-03-27, 21:27   #3150
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Myślałam, że kolejny, udany łup
Spoko Kochana, licytuje 8 sukieneczek, dresik ze snoopym i biala haftowana chusteczko-czapeczke na lato... takze cierpliwosci
Kubulek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości