Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 21:28   #3151
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość

Hmm...chyba nie pamiętam a dlaczego lepsze? nie zwróciłam na to uwagi
tak mi się wydaje, że takie solidniejsze i bezpieczniejsze jeśli na końcach jest całość zabudowana.
wiadomo, że na początku będziesz używać ochraniacza dokoła, ale później to chyba wygodniej mieć całe wezgłowie. podtrzymuje lepiej poduszki itp.

a jak Wy dziewczyny myslicie??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:29   #3152
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Spoko Kochana, licytuje 8 sukieneczek, dresik ze snoopym i biala haftowana chusteczko-czapeczke na lato... takze cierpliwosci
no to widzę, że mamy podobną"chorobę"

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:30   #3153
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Spoko Kochana, licytuje 8 sukieneczek, dresik ze snoopym i biala haftowana chusteczko-czapeczke na lato... takze cierpliwosci
Oliath TY wez sie opanuj!!!

Stary 2013-03-27, 21:31   #3154
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
tak mi się wydaje, że takie solidniejsze i bezpieczniejsze jeśli na końcach jest całość zabudowana.
wiadomo, że na początku będziesz używać ochraniacza dokoła, ale później to chyba wygodniej mieć całe wezgłowie. podtrzymuje lepiej poduszki itp.

No to teraz jestem w kropce...w ogóle o tym nie pomyślałam

Kocham

Razem od 23.08.2009

Maleństwo

Nelly
Stary 2013-03-27, 21:32   #3155
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie zgadzam w 100% ze wzgledu na przytulnosc dla maluszka i wiecej intymnosci dla mamy/taty jesli lozeczko stoi poczatkowo w ich sypialni slowo honoru, ze prawde mowie

Edit: plus ochrona przed zawianiem, przeciagiem, ostrym sloncem i czym tam jeszcze
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-27 o 21:33
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:34   #3156
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze myślałam, ze sobie płaszczyk kupiłaś

Cytat:
Często w lumpku można dostać cuda tej firmy

chyba zdecyduję się na te łóżeczko:
http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-s...126796382.html

co sądzicie? szukam prostego, białego łóżeczka
ładne

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
teksty dzieciaczków są boskie. Świetne historyjki opowiadacie o tym, co mówiłyście jak byłyscie małe. U mnie krąży tylko jedna i to nie o słowach...ale chyba całkiem nieźle obrazuje moją samodzielność ) Za każdym razem, przy każdej imprezie można usłyszeć jak to dziadek musiał mnie sznurkiem za nogę do betoniarki przywiązywać bo uciekałam latać po płotach[COLOR="Silver"]

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:34   #3157
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
No to teraz jestem w kropce...w ogóle o tym nie pomyślałam
wiesz nie chciałam Ci mieszać, tylko wiem, że jak ja szukałam to myślałam, że jak dziecko będzie większe to trzeba bardziej uważać, aby nóżki czy rączki nie włozyło pomiędzy szczebelki, zawsze przez szczebelki jakieś zabawki wylatują, czy poduszki wchodzą i wypadają.
tak logicznie myśląc, ja dla siebie wole zabudowane wezgłowie, kiedy nic mi pod głową nie wypada i nie wyślizguje się.

Stary 2013-03-27, 21:35   #3158
fiazo
Zakorzenienie

uciekam na stałe do łóżka, chce jutro iść do pracy, zobaczymy jak rano się będę czuła

dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:38   #3159
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Palma Ci już odbija

Hahaha
To i ja się do czegoś przyznam zamiast "Chwała na wysokości a pokój na ziemi" mała Neni śpiewała w kościółku "Chwała na wysokości a po h.u.j na zie-mi!"
hahahaha to ja w liceum będąc wyznaczona do czytania tekstu staropolskiego i będąc jednocześnie po imprezie czytam tekst czytam i nagle było zdanie jakoś "A czuj w czas o sobie.." A ja oczywiście co? "A ch*j w czas o sobie" a miałam baaaardzo religijną i etyczną nauczycielkę, która później nie traktowała mnie zbyt miło..

Cytat:
ja jak byłam mała nie wiedziałam co to jest "rolnik sando linie" dopiero później się okazało, że to "rolnik sam w dolinie"

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj poszalałam z łazienką i domestosem. Dziś dziecko mniej aktywne, myślicie ze mogłam dziecku zaszkodzić? Wczoraj to az mi sie w glowie w pewnym momencie krecilo,
Nie wydaje mi się mela- ostatnio jak mój był taki spokojny cały dzien to się zmartwiłam, ale dzisiaj spytałam o to gina- a on mi na to, że to jest normalne na tym etapie, poza tym dziecko też ma swoje małe "fochy" jak to ujął i niekoniecznie chce współpracować z mamą

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

moj kuzyn jak był mały to zamiast" hej jadą w saniach panny przy nch Janosiki"...to on śpiewał...

HEJ jadą w saniach PANDY przy nich jadą SIKI...normalne ubaw mieliśmy na całego

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40014097]

Enleeve, ale by było fajnie, jakbyś miała produkcję czekolady

Za to moja mleczarnia ma jakiś czujnik wykrywania czystej piżamki Właśnie wzięłam prysznic, nabalsamowałam się (nowy Garnierek), założyłam czystą białą koszulkę i już dwie plamy....[/QUOTE]

No wtedy to bym mogła z Wedlem konkurować.. myślę, że nawet miałabym lepsze obroty bo cycek gratis hahahahahaha.

Twoja mleczarnia wyjątkowo inteligentna

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Pewnie zna, ale nie rozumie znaczenia.
U mnie w domu krąży legenda z pewną historią. Rzecz działa sie przy siadaniu, miałam może 4 lata, brat 10 lat

Brat dobiera się do nie wiem czy do mamy kubka z kawą i mama pacneła go po rękach i mówi
Mama: Weź te kuty (czyt. ręce) od mojej kawy.
Brat: (lekkie zdziwienie)
Ja: Właśnie, ty kutasie!

Wszyscy w śmiech, tylko ja biedna nie wiedziałam "o co kaman". Do tej pory mi to wypominają czy wszystkich uroczystościach rodzinnych.
hahahahahhahaah leżę i kwiczę

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Kopnęło!!!!!!!
No widzisz

Cytat:
super że wizyta udana. gratki!

a na drzwiach labolatorium nie masz napisane ze kobiety w ciązy mają pierwszeństwo? Ostatnio w LuxMedzie zaczęłam z tego korzystać zarówno przy rejestracji jak i laboratorium i nie tłumaczę sie, że jestem w ciąży (bo to kurde widać z moim bebzonkiem), tylko po prostu z pewnością siebie idę pierwsza. a co! póki co nikt mnie nie zbluzgał:P
A wiesz co nawet nie wiem, bo tam to jest pusto jak przychodzę więc nawet w kolejce stać (siedzieć) bym nie musiała.. a samej siebie w kolejce przecież pomijać nie będę hahahha

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor dziewczynki

Caly dzien znow stracony...niby troche mi lepiej ale gardlo nadal boli i zimne poty mnie oblewaja. To co mi lekarz przepisal prawie sie skonczylo... jak troche pogadam to znowu glos niknie

Wczoraj nadrabialam i udalo mi sie dobic do konca a dzisiaj znowu prawie 20 stron jak wy to robicie az zazdroszcze wigoru

Gratuluje udanych wizyt. Chociaz jeszcze nie przeczytalam ale napewno byly udane w naszym szczesliwym watku
Kuruj się kochana !

Tortille zrobione, Tż nakarmiony, sama połowę jednej nawet zjadłam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:40   #3160
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie zgadzam w 100% ze wzgledu na przytulnosc dla maluszka i wiecej intymnosci dla mamy/taty jesli lozeczko stoi poczatkowo w ich sypialni slowo honoru, ze prawde mowie

Edit: plus ochrona przed zawianiem, przeciagiem, ostrym sloncem i czym tam jeszcze
Pewnie macie rację

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
kurcze myślałam, ze sobie płaszczyk kupiłaś

ładne

Teraz zakupy robię przeważnie Nelly chociaż Ona ma już większą garderobę niż ja

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
wiesz nie chciałam Ci mieszać, tylko wiem, że jak ja szukałam to myślałam, że jak dziecko będzie większe to trzeba bardziej uważać, aby nóżki czy rączki nie włozyło pomiędzy szczebelki, zawsze przez szczebelki jakieś zabawki wylatują, czy poduszki wchodzą i wypadają.
tak logicznie myśląc, ja dla siebie wole zabudowane wezgłowie, kiedy nic mi pod głową nie wypada i nie wyślizguje się.
dziękuję za dobrą radę

Kocham

Razem od 23.08.2009

Maleństwo

Nelly
Stary 2013-03-27, 21:41   #3161
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Belle no nie chcemy Cię namawiać czy przekonywać do naszych racji, po prostu przemyśl sprawę, pogadaj z tż i sami ustalcie. Aby nie było na nas i będziesz żałować))
przepraszam jeśli namieszałam Ci w głowie!

Stary 2013-03-27, 21:42   #3162
Neni1984
Zakorzenienie

Dobranoc
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:43   #3163
rasha90
Raczkowanie

Witam z powrotem

A więc, lekarz zaliczony, od początku lutego przybyło mi 2,5 kg, więc nie jest źle. Co ważniejsze, moje Dziecię w końcu posłuchało mamy i ładnie proszę o wpisanie do różowej grupy, chociaż WIKTORI A na pewno nie będzie lubiła tego koloru, w innym przypadku będę mieć podejrzenia, że nie jest moim dzieckiem do końca tygodnia będę się chyba śmiać do wszystkiego i wszystkich

a teraz idę ponadrabiać świat jest taki piękny...
Stary 2013-03-27, 21:44   #3164
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Belle no nie chcemy Cię namawiać czy przekonywać do naszych racji, po prostu przemyśl sprawę, pogadaj z tż i sami ustalcie. Aby nie było na nas i będziesz żałować))
przepraszam jeśli namieszałam Ci w głowie!
Nic się nie stało, po to Was zapytałam,żeby poznać ewentualne za i przeciw dziękuję prześpię się z tym

Kocham

Razem od 23.08.2009

Maleństwo

Nelly
Stary 2013-03-27, 21:46   #3165
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

szczerze mówiąc też nie zwróciłam uwagi na to czy łóżeczko jest zabudowane przy główce czy nie. W sumie po pierwsze sporo jest zabudowanych i raczej takie mi sie widzi bardziej, ale to chyba dlatego, że jakoś mi się kojarzą takie właśnie. Nie ma to jednak jak posiedzieć wieczorem na wizażu i poczytać mądrzejsze koleżanki.

fiazo: jak będziesz się średnio czuła to jednak zostań w domu. Dobrej nocy!

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

rasha: gratulacje!! no i kolejna dziewuszka się objawiła:P

a ja wrócę z tematem śpiworków (głównie do doświadczonych mamusiek) - jak się sprawdzały? czy takie na ramiączka czy z pełnym rękawkiem? rozpinane po całości? jak wasze dzieciaczki reagowały?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:46   #3166
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:

mnie się też bardziej te zabudowane podobają, a sama mam szczebelkowe... Będziemy ręcznik zarzucać w razie czego

A tak nawiasem... poduszka wogóle nie jest zalecana dzieciakom do +/- 2 roku życia - mój Norbert spał na podusi wcześniej, ale... niestety inaczej ulewało mu się. Do tego przez pierwszy okres miał pod materacem u wezgłowia dwie książki (Tołstoj i Dostojewski :P), żeby materacyk tworzył klin i głowa była wyżej bez obecności poduszki... Jak było u Was???

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:48   #3167
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hahahaha to ja w liceum będąc wyznaczona do czytania tekstu staropolskiego i będąc jednocześnie po imprezie czytam tekst czytam i nagle było zdanie jakoś "A czuj w czas o sobie.." A ja oczywiście co? "A ch*j w czas o sobie" a miałam baaaardzo religijną i etyczną nauczycielkę, która później nie traktowała mnie zbyt miło..
A pieśni kościelne to myślę, że do dziś przekręcam
Ale... jednej historii mojej NIKT nie przebije.
Otóż spytałam moją własną rodzicielkę, co oznacza (zasłyszane od zboczonych kolegów) walić konia....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:50   #3168
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
szczerze mówiąc też nie zwróciłam uwagi na to czy łóżeczko jest zabudowane przy główce czy nie. W sumie po pierwsze sporo jest zabudowanych i raczej takie mi sie widzi bardziej, ale to chyba dlatego, że jakoś mi się kojarzą takie właśnie. Nie ma to jednak jak posiedzieć wieczorem na wizażu i poczytać mądrzejsze koleżanki.

a ja wrócę z tematem śpiworków (głównie do doświadczonych mamusiek) - jak się sprawdzały? czy takie na ramiączka czy z pełnym rękawkiem? rozpinane po całości? jak wasze dzieciaczki reagowały?
ja to sobie czasami notatki robie z naszych rozmow, haha!!
tz tylko patrzy i sie nadziwic nie moze

ja to normalnie wiecej czytam i notuje teraz o dziecku niz jak bylam na studiach!

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
mnie się też bardziej te zabudowane podobają, a sama mam szczebelkowe... Będziemy ręcznik zarzucać w razie czego

A tak nawiasem... poduszka wogóle nie jest zalecana dzieciakom do +/- 2 roku życia - mój Norbert spał na podusi wcześniej, ale... niestety inaczej ulewało mu się. Do tego przez pierwszy okres miał pod materacem u wezgłowia dwie książki (Tołstoj i Dostojewski :P), żeby materacyk tworzył klin i głowa była wyżej bez obecności poduszki... Jak było u Was???
wiem o tej plaskiej pozycji do spania, ale pisalam ogolnie, ze zabawki moga przelatywac przez szczebelki, albo pieluszka.
ja mam łóżeczko ktore po jakimś czasie może być łóżkiem dla 2-3 latki, więc pewnie wtedy będzie używała poduszki i wtedy lepsze jest to zabudowane wezgłowie.

Stary 2013-03-27, 21:50   #3169
Konto usunięte

Cytat:
Twoja mleczarnia wyjątkowo inteligentna
Sprzedałam ten tekst TŻowi, mówię mu, że ja to mam nawet cycki inteligentne
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:51   #3170
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Witam z powrotem

A więc, lekarz zaliczony, od początku lutego przybyło mi 2,5 kg, więc nie jest źle. Co ważniejsze, moje Dziecię w końcu posłuchało mamy i ładnie proszę o wpisanie do różowej grupy, chociaż WIKTORI A na pewno nie będzie lubiła tego koloru, w innym przypadku będę mieć podejrzenia, że nie jest moim dzieckiem do końca tygodnia będę się chyba śmiać do wszystkiego i wszystkich

a teraz idę ponadrabiać świat jest taki piękny...
Gratulacje!!!

Cytat:
my nie mieliśmy, teraz mi koleżanka gdzieś dopadła jeden, na ramiączkach, sama się zastanawiam czy to się sprawdzi... tak samo otulacz - dostałam dwa i nie wiem sama

Stary 2013-03-27, 21:52   #3171
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Perse: hahahhaha dobrenaprawdę

domciątko
: coś w tym jest, u mnie podobnie. Notuję, zapisuję, uważniej niż w szkole.

do spania zamiast poduszki to usłyszałam że najlepszy jest KLIN z dziurkami, ale nie obczaiłam jeszcze co to jest (akurat mąż był tylko wtedy na zajęciach). Dobrze roxi że mi przypomniałaś, idę szukać.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 21:52   #3172
roxi1980
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40016390]Ale... jednej historii mojej NIKT nie przebije.
Otóż spytałam moją własną rodzicielkę, co oznacza (zasłyszane od zboczonych kolegów) walić konia....[/QUOTE]

Stary 2013-03-27, 21:55   #3173
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Perse: hahahhaha dobrenaprawdę

domciątko
: coś w tym jest, u mnie podobnie. Notuję, zapisuję, uważniej niż w szkole.

do spania zamiast poduszki to usłyszałam że najlepszy jest KLIN z dziurkami, ale nie obczaiłam jeszcze co to jest (akurat mąż był tylko wtedy na zajęciach). Dobrze roxi że mi przypomniałaś, idę szukać.
jak znajdziesz wiadomości o tym klinie to wpisz na kolorowo, bo sama jestem ciekawa

Stary 2013-03-27, 21:57   #3174
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
W tym roku nie będzie wiosny tylko od razu lato
Nie chcę taak

Przecież mówiłam, że wczoraj miałam sen, że nagle robi się bardzo ciepło.

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Żegnam się i również. TŻ zazdrosny o was dziewczęta.
ooo!
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 21:57   #3175
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

znalazłam ofertę:
http://guguland.pl/Poduszka-Klin-Do-Lozeczka-Matex

jak szybko spojrzałam opinie na forach - mamy polecają ze względu głównie na ulewanie, żeby dziecko się nie poddusiło. A dziurki, żeby sie nie udusiło, jeśli nie daj Boże się przekręci (to już chyba takie większe).

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 21:58   #3176
Konto usunięte

Klin to taka trójkątna poduszka, którą się stosuje np. u dzieci mających refluks.

http://www.parentnik.pl/wp-content/u...uszka-klin.png
Stary 2013-03-27, 21:59   #3177
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

idzia: ja to Cie bardzo mocno 3mam za słowo.

Zmykam się kąpać i cos obejrzeć. Dobrej nocy wszystkim!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 22:00   #3178
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

http://direct.asda.com/on/demandware...ccgid=D5M6G1C1

patrzcie jaka ladna kolekcja w George

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
znalazłam ofertę:
http://guguland.pl/Poduszka-Klin-Do-Lozeczka-Matex

jak szybko spojrzałam opinie na forach - mamy polecają ze względu głównie na ulewanie, żeby dziecko się nie poddusiło. A dziurki, żeby sie nie udusiło, jeśli nie daj Boże się przekręci (to już chyba takie większe).
ah rozumiem juz))
no ale jak sie dziecku nie ulewa to nie ma potrzeby

Stary 2013-03-27, 22:09   #3179
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Masz nie ciekawą sytuację.
Chyba jednak powinnaś złożyć wniosek o alimenty dla córeczki. Będziesz miała wtedy pewny, stały dochód.

Do dziewczyn, które mają dzieci:
Proszę napiszcie mi jaki rozmiar kombinezonu na zimę powinien być dobry na dziecko urodzone w lipcu? Bo znalazłam ciuchland w którym są markowe rzeczy z metkami, i tak sobie myślę jaki rozmiar powinien być dobry. Wiem, że dzieci różnie rosną i różne się rodzą, nie bedę miała pretensji jeśli okaże się zły rozm. który podacie. Chciałabym jakieś sugestie, bo wtedy będzie mi łatwiej wybrać coś. Ja i tż nie jesteśmy wysocy, myślę, że dziecko nie urodzi się jakieś gigantyczne, ale pewności wiadomo nie mam. Na usg w 21tc i 5 dniu waży ok. 430g-450g.
moja zaczela od rozm 68 a pozniej dokupilam jej 74 a urodzila sie mala bo 3330 g i 56 cm. Wiec mnie oba wystarczyly w zupelnosci.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 22:12   #3180
karolajn1987
Wtajemniczenie

Uff! Nadrobiłam Was i moje prasowanie. Było tego chyba sprzed 2 miesięcy

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Cudowny psiak

Nie zazdroszczę jak zaczyna się "lenić"
Tu jest ten plus, że się nie leni, bo ma włosy a nie sierść leniuchuje tylko całymi dniami

Cytat:
a więc piszę jak na wizycie i zaraz idę nadrabiać

z Małym wszystko w porządku. Powiedziałam mu ze nie chcę karmić piersią to powiedział ze nie ma sprawy- nikt nie ma mnie prawa zmusić i on mi przepisze tabletki przeciwlaktacyjne, które będę zażywać już od razu po porodzie. Fajne jest to, że polecił mi oprócz swojej kliniki w której pracuje również jeden inny szpital z którym nie jest związany. Powiedział, że szkoła rodzenia jeżeli mam czas jest fajna, ale potem absolutnie wszystko w czasie porodu się zapomina że tak zauważył więc to już moja decyzja. Powiedział, ze jak dziecko bedzie równe lub powyżej 4kg to cesarskie cięcie bo ponoć jestem drobna (tak, ktoś mnie skomplementował w ciąży) i będzie to inaczej męka dla małego i dla mnie. Na samolocie w porządku, zlecił mi badanie glukozy- mam się stawić do niego za 3 tygodnie więc powiedział, żeby też tak w tych okolicach zrobic zeby był świeży wynik. Wyniki badan mu się podobały, obejrzał spirometrie oprócz ostatnio alergologa..

Hmmm no i na usg oczywiście potwierdził znowu siusiaka, zbadał wymiary- Bezik waży 593g dokładnie i zapowiada się duuuuuuży chłop. Podczas wizyty miał ręce założone z tyłu jakby leżał na plaży z drinkiem z palemką
Łożysko na przedniej ścianie, więc ruchy póki co jeszcze mogą być niewidoczne przez brzuch. Obwód główki ma już 22 cm !

Także..dziękujemy za kciuki!

No i w nagrodę trzeci dzien z rzędu Bezik dostał pierogi z truskawkami ze śmietaną, cukrem i malinami na wierzchu i zaczął namiętnie matkę kopać w ramach wdzięczności
klask i:
Mnie też lekarz uprzedza, że mała może być duża i przy 4 kg czeka mnie cesarka

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Właśnie mój Tymuś też taki wstydniś, chciałam nagrać telefonem, żeby TŻ zobaczył, ale jak włączyłam to przestał się ruszać, jak wyłączyłam to znów kopał... No cóż pozostaje mi polowanie na kopniaczki, myślę, że kiedyś w końcu uda się to uchwycić
Mnie się udało dziś w końcu pokazał falujący brzuch Tżtowi, bo nagrać wstydnisi się nie da

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Melduję:

2. wywaliło mi brzuchol na całego... (znaczy gruba jestem)
Czyli, że w końcu zaczynasz być w ciąży?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Nadrobiłam... przecież Ty wiesz co ja robiłam
Biurko dla Gluta składaliśmy

Ale dzięki temu mamy dużo miejsca w dużym pokoju i postanowiliśmy kupić stół z krzesłami, bo biedne dziecko w przyszłości nie będzie miało przy czym zjeść obiadu )
Przyszłościowe myślenie jest bardzo ważne. Liceum już wybraliście?
Cytat:
dziewczyny ja wlasnie zakupilam przed internet pokrowiec ochronny na materac, kocyk i flexi bath
ale sie ciesze jak glupia!!! hahaha
za zakupy

Cytat:
Często w lumpku można dostać cuda tej firmy

chyba zdecyduję się na te łóżeczko:
http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-s...126796382.html

co sądzicie? szukam prostego, białego łóżeczka
Bardzo ładne. Ja kupuję Radek II

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
domcia - u nas George jeśli nówki - bardzo drogi, za to używane z Wysp są w ilościach hurtowych na Allegro i w Lumpkach - za grosze, a jakość super! Tak jak Next, Mothercare, EarlyDays
Ja mam u siebie dwa takie duże lumpki z ciuchami z UK, często są nówki

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Witam z powrotem

A więc, lekarz zaliczony, od początku lutego przybyło mi 2,5 kg, więc nie jest źle. Co ważniejsze, moje Dziecię w końcu posłuchało mamy i ładnie proszę o wpisanie do różowej grupy,
Witamy kolejną dziewczynkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości