|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
U nas tez śnieg pruszy, ja chce juz wiosnę
![]() Na Boże Narodzenie nie było śniegu ale na Wielkanoc będzie ![]() Całe szczescie w tym roku świecenie pokarmów mamy w sobotę a nie w niedziele jak rok temu
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nasza piąta Wielkanoc tutaj, a tylko raz byłam ze święconką W tym roku pojedziemy, ale tylko dlatego że będzie mój brat. Wszak nie święcenie jajek jest w tych Świętach najważniejsze
|
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki ksiądz tu był ![]() Ja będę tutaj 3 raz na Wielkanocy i przykro to pisać ale coraz mniej czuć te święta w Polsce jakoś bardziej przyzywalam ten okres a teraz...
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie mam czasu.
Hania ja nie Pumas ale jajka sparzyć trzeba. W ten sposob zabija sie ewentualna salmonelle. |
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dziećmi idę do kościoła w piątek, niedzielę i poniedziałek. W czwartek i sobotę jest łączona msza polsko-szkocka ale za późno żeby zabrać na nią dzieci Zapomniałam napisać-jedyne co mam posprzątane to łazienka Musze pochwalić męża Nie wiem o której wstał, ale jak ja wstawałam po 8 to wychodził do pracy, a łazienka lśniła ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mampy pierwszy zabek
|
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
nie mam czasu więc tylko wpadłam się przywitać i powiedzieć , że o Was pamiętam gratuluję ząbków ciastek będzie dobrze zobaczysz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
ładby panprzyniosl mi rachunek i czekolade
a czekolade mial tylko dla mnie a dla sasiadow nie
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu cisza
byłam dzisiaj na basenie a potem za zakupach spożywczych. Oczywiście w sklepie dużo ludzi jak to przed świętami. BardZo się ciesze że my na święta idziemy w gości. Phdwao gratulujemy zabka ![]() Ciastek masz wielbiciela ![]()
|
|
|
|
#4120 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() jestem ale zmęczona. Jutro ostatni dzień do pracy i święta No ale po świętach we wtorek znowu tyram Cieszę się, że wróciłam. Naprawdę się cieszę ![]() No i z ciekawszych rzeczy to w pracy mówią na mnie "żyleta" ze względu na to, że jestem dość ostra wiecie, 90% zalogi to mężczyźni więc popuścić nie można bo mi na glowę wejdą No i ponoć odkąd mam dziecko to już mnie nie traktują jak totalną gówniarę moje akcje poszły w górę. Z tymi informacjami był u mnie kolega.Cytat:
Poza tym jak widzę, że mały zaczyna cisnąć to od razu go sadzam. No i w ciągu dnia, tak jak pisała Karolka, po drzemkach i w między czasie. Nie zawsze coś się trafi ale dziś posadziłam go dwa razy i dwa razy była i jedynka i dwójka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla męża ![]() W taką pogodę (u nas jakieś -5) myjesz okna? Podziwiam! Ja nie robię takich rzeczy. Ale skoro prosisz to Cytat:
![]() Cytat:
No i za stanie
|
||||||
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście coś cicho dzisiaj, czyżby wszystkie mamy sie na święta szykowaly??
Ja dzisiaj zdążyłam ogarnąć mieszkanie, tzn podłogi zostały mi jeszcze okna w sypialni i kuchni, może jutro pogoda będzie łaskawa ![]() Wvictoria fajna ksywa dobrze, ze nie dajesz sie chłopakom, niech wiedza ze nie można z Tobą zadzierać
|
#4122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nic ciekawego, więc tylko nadrabiam. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super te spodenki! ![]() dla Fabisia---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() super ![]() zazdraszczam. Ja jak przed każdymi świetami mam kupę roboty
|
|
#4123 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Karolina współczuję przejść z ząbkowaniem. A może to nie przez ząbki?
Trzymajcie się Ciastek, kilka spotkań na rehaibiltacji i pewnie wszystko będziez R. dobrze. Malwina, dobrze że to nic poważniejszego. ![]() Cytat:
. Zawsze zostawiam otwarte drzwi, jak jesteśmy same i za mną łazi. Przyszła i jęczała na kolnach, to na chwilę ją wzięłam.Czasem ma tak, że zaśnie a po kilku minutach się przebudzi z rykiem. Jak zobaczy/usłyszy, że jestem, to się uspokaja. Cytat:
Cytat:
. Mój małżon w łazience, to tylko kabine umyje, ale dobre i to .![]() Cytat:
.Nadia w kółko wstaje, choć nogi ma jeszcze dość słabe. Niech ćwiczy... Ciekawa jestem kiedy pójdzie. Ostatnio mniej je. Zjadała już spore porcje a dziś np. zjadła kilka łyżeczek obiadku, rano tylko trochę owsianki , kaszki na kolację też niewiele. Idą jej zęby,więc to może przez to? Mam nadzieję, że jej minie. Aaa Linka, zazdroszczę przesypiania nocek . U nas nadal bez zmian. Ale dzisiejszej nocy zdarzyła się nawet 3 godz. przerwa. Dziecko mnie rozpieszcza .Dziś moja znajoma pojechała do szpitala ze swoją 4,5 miesięczną córką. Pojechały, bo mała miała niepokojący, duszący kaszel a okazało się że prócz tego mała ma chyba wodogłowie. Lekarz prowadzący jej małą nie zauważył za dużych ciemiączek. Teraz ona biedna przeżywa w szpitalu. Do tego jej mąż leży w szpitalu na zapalenie płuc a mają jeszcze starszą córkę w wieku mojej Kai. Współczuję dziewczynie. |
||||
|
|
|
#4124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój tylko gary do zlewu potrafi wstawiać
|
|
#4125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Część planów zrealizowałam, a reszty przed świętami i tak nie zdążę, więc wracam trochę szybciej, jednak córa jest bardzo absorbująca, więc i tak brakuje mi czasu. Cytat:
ale podziałało tylko za pierwszym. Bebilonu 2 wszędzie brakowało w grudniu, czyli przed solidną podwyżką. Cytat:
* Też zwróciłam uwagę na ten brak konsekwencji. Cytat:
Karolina - jak było bardzo źle, to podawałam 1/3-1/2 dawki Pedicetamolu. Brawa dla Fabiego. za stanie i J. za ząbek. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-03-27 o 22:28 |
|||
|
|
|
#4126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurde naprawdę już sadzasz na nocniczku???? może i ja spróbuję???? ALe oczami wyobraźni widzę już jak mi obesrane dziecko ucieka po dywanie i nie daje się wytrzeć.... Teraz zwykłe przewijanie to u nas niezłe akrobacje, a co dopiero nocnik... ale jak nie spróbuję to się nie przekonam ![]() Ano okna myłam i u mnie też było zimno okna były ostatnio myte jeszcze hoho przed porodem więc domyślasz się jak wyglądały, a że we wtorek wracam do roboty to umyłam- nie było po co tego odkładać bo wątpię żeby mi się bardziej chciało po powrocie do pracy---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Z Wielkanocy najbardziej lubię jajka w majonezie Poza tym nie czuję klimatu.---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------
Będę mamą w sumie to już jestemEdytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2013-03-27 o 22:15 |
||
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Sol fajne te spodnie
i brawa dla zięciunia za stanie ![]() Cytat:
) i póki co powiem tyle - o wiele czystsza jest pupa i łatwiej dziecko umyć niż po kupce zrobionej w pieluchę
|
|
#4128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas czasem jest mega napinka i widać że coś się dzieje a czasami nic i tylko smród idzie Spróbuję w każdym razie.
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zdecydowanie wolę, jak załatwi się do sedesu
|
|
#4130 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hejka,
Ostatnio czasu brak na wszystko. Nad porządkami nawe się nie zastanawiam. M jest tak absorbujący.. Idą chyba następne zęby bo ślina leje się hektolitrami i brak humoru. Do tego jak pochłaniał ok. litra mleka tak teraz jest 400/500 ml. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przy zębach podawałam paracetamol w czopku na noc, podobnie po szczepionce.Czytam, że Maluchom podajecie taką zróżnicowaną dietę a ja to w tej kwestii jestem w lesie. Chciałabym mu gotować sama, ale tak naprawdę nie mam nawet czasu na zakupy. Nie mam rozeznania gdzie mogę kupić dobre mięsko i jarzynki. Jestem du... wołowa. Przyjaźnimy się z nocnikiem od stycznia. Łapiemy i dwójkę i jedynkę. Ale słowo łapiemy, jest na miejscu, bo póki co M nie sygnalizuje potrzeb ale też nie ucieka na widok nocnika. Jest to dla niego frajda, która przy okazji kończy sie niespodzianką w postaci klaskania, zachwytów i całusów Mamy, Taty czy Babci. Czekam na cieplejsze dni... tęsknię za wiosną, słoneczkiem i pogodą. Dołuje już mnie ta szarówa za oknem. |
||||
|
|
|
#4131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego
Cytat:
![]() Ja nie mogę go tak puścić i mieć otwartych drzwi, przez dziadków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fabi ogólnie chce być na rękach. U byle kogo Cytat:
![]() Bawełna z nylonem ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- |
|||||
|
|
|
#4132 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
my już spakowani i gotowi ![]() Małż już śpi od ponad godziny, ja wyszykowałam resztę i też się kładę, bo o 3 wstajemy, by o 4 ruszyć....oby droga była w porządku i Lilka dała radę-trzymajcie kciuki ![]() :pros i:Vicki-ja nie wracam do pracy, ja ją zaczynam chyba od września, jak się wszystko powiedzie....na razie o tym nie myślę, bo się boję ![]() Sol-ale chodzi mi czy się nie będzie pruć??no i za stanie![]() Phdwao za ząbka U nas chyba idzie górna jedynka, bo dziąsło dziwne a w paszczę nie da sobie zajrzeć![]() Maciejko nie strasz.....było i tak jakieś o 1 euro tańsze niż wcześniej, a teraz braki i musiałam kupić w drogim sklepie, drożej o 1,5 niż zwykle.... KarolinaPW a do tego całe mleko Małż wyniósł do samochodu, teraz o 23 karmiłam Lilkę i nie miałam jej co dać, to znalazłam próbkę Bebilonu-całkiem inny smak ok więc dobrej nocy i do czytania w PL
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-27 o 23:28 |
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie. Górę spodenek, czyli ten ściągacz nie obrobiłam specjalnie, żeby zobaczyć jak się zachowa
![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawka i po malyn sniadanku. Jestem wykonczona. Masakra spalam tylko 6 godzin co dla mnoe jest zdecydowanie za malo.
Dobrze ze jutro wolne uffff... |
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas czapa ;( malemu nic nie zbija temperstury, idzirmy o 8 do przychodni biedak;( spalismy 2h:/
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my dzisiaj u mamy a to oznacza że będę Was podczytywac bez pisania.
Sol brawa dla mlodego za stanie jeszcze trochę będzie smigac. Super spodenki zrobilas. Czy one były robione że sweterka? Phdwao współczuję nocki. Karolka spokojnej podróży i udanego wypoczynku. |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie urok to sr..
a tak w ogóle to ten nasz urwis siedział wczoraj wieczorem w łóżeczku za chwilę patrzę a ten próbuje się podciągnąć trzymając barierki, nie minęło dużo jak stanął!
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
A jednak nie dosc ze ida jedynki to mamy chore gardlo i antybiotyk od razu :/ jestem zmuszons go podac bo maly jest kiepski a nie moge pozwolic ze w swieta sie pogorszy tfu tfu, ech;(
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to Emil kończy dziś 7 miesięcy
![]() stawiam wszystkim
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, odwołuję to co mówiłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

W tym roku pojedziemy, ale tylko dlatego że będzie mój brat. Wszak nie święcenie jajek jest w tych Świętach najważniejsze
taki ksiądz tu był
w Polsce jakoś bardziej przyzywalam ten okres a teraz...

a co dopiero wyjście do ubikacji...
ale podziałało tylko za pierwszym.