|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Cytat:
dla męża! A Ty się nie forsuj, tylko odpoczywaj Cytat:
She strasznie się u Ciebie zamotało i mota nadal.. Mam nadzieję, że w końcu znajdziecie swoją bezpieczną i szczęśliwą przystań |
|||
|
|
|
#3242 |
|
Rozeznanie
|
Oliath-To nie jest tak że TŻ mnie puścił, bo błagał bym tego nie robiła, bał się okrutnie o mnie, ale to ja powiedziałam basta i ruszyłam dupę. Małą dałam do byłego dla jej dobra bo wiem że póki co tam będzie miała lepiej, nie będzie słyszała dogryzek mojej matki ani widziała mojego zdenerwowania a za tatą też tęskni, więc to była najlepsza opcja dla niej. Tęsknie za nią bardzo bo zobaczę ją dopiero w sobotę bo były pracuje od rana do wieczora ale ja sobie dam rade a Ona tam też odpocznie od wszystkiego, chociaż Ona ma pewne lokum. Najbliższe dni pokażą co będzie dalej. Póki co moja mama mi dogryza że tak mi najlepiej oddać dziecko i basta a jak jej tłumacze dokładnie to oczywiście mnie nie słucha i dalej swoje gada..
enlevee- tak były mi dawał, no teraz nie da bo mała jest u niego. TŻ będzie gadał z szefem żeby ten wyłożył mu na 1 czynsz, zobaczymy jak to się potoczy Rockyyy - cisne go cisne, dla niego to też priorytet jest. Wybywam do koleżanki na trochę, dawno jej nie widziałam a w niedzielę pewna sesja brzuszkowa więc jak coś dostanę to wrzucę do albumu i na klub ![]() p.s. POCZĄTEK 23 TYGODNIA
Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-03-28 o 08:54 |
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() No i gratki za wszystkie nowe tygodnie ![]() Ja mam za sobą ciężką noc - nie spałam prawie w ogole bo tak bolały mnie jelita!!! w ruch poszła no-spa i espumisan. Generalnie od paru dni mam kłopoty z wypróżnianiem i do tego dochodza wzdęcia![]() Od dzisiaj zaczynam pic siemię Idę nadrabiać bo żeśta trochę po spamowały....
|
|
|
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak szkoła rodzenia?? Cytat:
trzymam za Ciebie i pozostałe wizytujące! ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Chciałam się przywitać z Margoś,a jej znowu nie ma?
|
|||
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
Idę się ogarnąć, kawa już się skończyła i do roboty
![]() Zajrzę dziewczęta do was później.
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40019365]
Jeszcze Ci nie gratulowałam: strasznie się cieszę, że u Was wszystko dobrze. Ja wczoraj ustaliłam z ginem, że zrobię też te d-dimery, więc następnym razem pojadę do tego lepszego lab i zrobię: - glukozę - morfologię - d-dimery - krzepliwość - bad. wątrobowe - mocz Pewnie 100 nie będzie moja, ale co zrobić, Mały najważniejszy.[/QUOTE] Dziękuję Perse! Rób badanka, trudno, że kasa stopnieje, ale lepiej się zbadać niż żyć w niepokoju. Będę trzymać kciuki, żeby wszystkie badania były dobre! Cytat:
za wiek!Mam nadzieję, że Cię nie rozłoży na amen na święta. Zdrówka! A ja mówię dzień dobry! Wierzę, że taki będzie Mam plan iść do ZUSu z pismem, żeby kaskę mi wysłali na konto, a nie pocztą. Idę wymyślić śniadanko i dziś będę sprzątać łazienkę u rodziców, bo obiecałam :P takie wkupne za mieszkanie u nich
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() od rana się zdenerwowałam: Zbulwersowalam się, ale cholera czy media nie potrafią przekazywać rzetelnych informacji?? dzisiaj w Dzień dobry TVN "Wegetariańskie śniadanie". Myślę sobie ok, posłucham...i co? co chwilę powtarzają wegetariańskie, wielki napis WEGETARIAŃSKIE, żeby człowiek się nie pomylił a oni mówią o WEGAŃSKIM. I potem się dziwić, że jedziemy do dziadków (czy do znajomych) a oni panikują, bo my nie jemy jajek, masła, majonezu itd!! Co za bzdura. Wegetarianizm i weganizm to dwa różne pojęcia i dwa sposoby odżywiania się. ROŻNE. No! musiałam to z siebie wyrzucić
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na pewno już zapamiętam
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Słonka
![]() ![]() Cytat:
Media powinny być źródełem rzetelnych informacji, ale jak widać różnie z tym bywa
|
|
|
|
|
#3250 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już dzisiaj lepiej, więc to był chwilowy kryzys.. następnym razem wezmę jego łapę i sama dotknę nią brzucha haha Cytat:
Hahahaha mi też przykro jak pies wybiera rękę Tżta do głaskania Cytat:
Właśnie mi wczoraj nie zacytowało Twojej wypowiedzi o tekście dziewczynki w przedszkolu- uśmiałam się, miła dziewuszka- nie ma co ![]() Cytat:
Cytat:
Mój też mi mówi, że sapię i dyszę ale jakoś tego nie słyszę Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40019365] Powiem Ci, że faceci po prostu tacy są. Ja wiem, że może ich usprawiedliwiam, ale obserwuję ich od długiego czasu, bo sama mam takiego introwertyka i upewniam się tylko, że wielu z nich takich jest. Tak jest chyba najczęściej jednak, że kobieta dużo mówi i mówić musi, a facet powie raz i wystarczy. U nas rozmowy wyglądają tak, że ja powiem 1000 słów, TŻ 10 i tak w kółko. A jak go proszę, żeby odpowiedział na moje pytanie, które już zresztą zadałam tylko w innych słowach, to się wkurza, że już to mówił przecież. U niego nie znaczy nie, tak znaczy tak, nie ma 1000 odcieni jednego słowa i są raczej proste komunikaty. Co do brzucha - u nas jest trochę inna sytuacja, ale w pierwszej ciąży TŻ też się jakoś specjalnie nie garnął do tego. Jak mu powiedziałam, to przyszedł i popatrzył, dotknął, ale tak sam od siebie raczej nie. Wiesz co, oni podchodzą do tego zadaniowo. Przynajmniej mój: mamy mieć dziecko, a więc teraz muszę zapewnić jego mamie wszystko, co najlepsze (lekarz, pomoc w domu, itd.) + zarobić na jego potrzeby. A dla nas to jest nasz kochany dzidziuś, który się rusza, który nas kopie, który na pewno już rozumie, co do niego mówimy i że mu puszczamy muzyczkę i że mu czytamy bajeczki i że go głaszczemy Po prostu zupełnie inne podejście, ale nie oznaczające wcale mniej troski ani miłości. [/QUOTE] Macie rację dziewczyny.. oni zupełnie inaczej myślą i wcale nie oznacza, że gorzej. Jesteśmy po prostu inaczej skonstruowani i tak już jest ![]() Dzięki dziewczyny, narobiłam tu lamentu i wszystkie mi pomogłyście ![]() Cytat:
Dzień dobry ! ![]() Dzisiaj mamy pracowity dzień- znowu mam 2h jazdy doszkalającej (jutro egzamin, o Boże... ) i potem na obiad do babci.Trzymam za dzisiejsze wizyty i gratuluję nowych tygodni !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#3251 |
|
Konto usunięte
|
Elaine, oglądam to DDTVN i oni tam wiecznie mówią takie bzdury, że włączam to tylko dla Prokopa, bo lubię jego poczucie humoru
![]() OK, wybrałam zdjęcia, zaraz się zbieram do sklepu i je wywołać
|
|
|
|
#3252 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy się umówić, że jak jakieś dłużej nei bedzie to się nei martwimy, bo to goście, to pakowanie to coś...i nie kazda da radę zaglądać na wizaz... AHa..no i umawiamy się coby mało spamowac przez Święta takie me życzenia swiąteczne:P![]() Cytat:
JAkei te dzieci są mądre!!! Cytat:
i mówię do mojego ...w razie jakbym zasnęła to jak się skończy prac..to powieś....i co.... obudziłam się ok 24..pralka zamknięta...mężul wychodzi z łazienki do spania ja wchodzę do łazienki i wnerw.....mówię dzięki...na Tobie można polegać.... (ale dostał powera bo mu głupio się zrobiło)....ale tak sobi epóżneij myśle..kurde bedzie dziecko o coś poprosze a ten zapomni...no ale bede nad tym pracować...OSTRO!!! Cytat:
chyba mamy ten sam problem![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40016390]A pieśni kościelne to myślę, że do dziś przekręcam Ale... jednej historii mojej NIKT nie przebije. Otóż spytałam moją własną rodzicielkę, co oznacza (zasłyszane od zboczonych kolegów) walić konia....[/QUOTE] HEJ DZIEWCZYNKI ![]() smieję się juz od rana z tych opowieści z lat młodości ![]() Perse wyobraziłam sobie minę Twojej mamy ...bezcenne ![]() SHe gratuluję poczatku nowego tygodnia ![]() A gdzie Kalisto, czarowniczka nasza? nooo ufff nadrobiłam
|
|||||
|
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Odzyskałam laptopa i będę mogła być z wami na bieżąco Zrobiłam sobie śniadanko i pędzę was nadrobić
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
domciatko jakie są ceny ubrań Nexta w UK? Jeśli wiesz to podaj jakieś przykłady. Czy to prawda, że w UK rozm. jest zaniżona? Mój szwagier wylatuje do UK po świetach i złożyłabym u niego zamówienie, ale musze mu konkrety podać, co i ile. On się nie orientuje w cenach. Myślę, że są tańsze niz w Pl.
|
|
|
|
#3255 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz prechlapane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i niech dzidziol sprawi matce przyjemność i pokaże co ma między nóżkami ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40019365]Jeszcze Ci nie gratulowałam: strasznie się cieszę, że u Was wszystko dobrze. Ja wczoraj ustaliłam z ginem, że zrobię też te d-dimery, więc następnym razem pojadę do tego lepszego lab i zrobię: - glukozę - morfologię - d-dimery - krzepliwość - bad. wątrobowe - mocz Pewnie 100 nie będzie moja, ale co zrobić, Mały najważniejszy.[/QUOTE] Lepiej wydać kaskę i potwierdzić, że wszystko jest wporządku, niż cały czas się zamartwaić czy coś jest nie tak ![]() Cytat:
OMG Później postaram się zrobić zdjęcia to same zobaczycie![]() Cytat:
:rotfl" Cytat:
i szybkiego powrotu zdrówka życzęZaciskam za dzisiejsze wizyty |
||||||||
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaJa mam często tak, że o coś poproszę, a jak widzę po przypomnieniach, że dalej jest niezrobione bo "zaraz zrobi" to po prostu sama biorę i to robię dla świętego spokoju, bo nie lubię się prosić. Wstyd powiedzieć, ale w zachowaniu mojego Tżta wkurzają mnie DOKŁADNIE te same rzeczy, których sama nie robiłam mieszkając w domu (leń patentowany niestety )No- ale się pochwalę znowu, bo tak się tym cieszę jakbym szczyty jakiejś góry zdobyła- dalej ważę tyle ile ważyłam, czyli moja waga się zastopowała na 9,5 kg i oby już nie ruszyła z takiego galopu jak przez ten ostatni miesiąc ![]() Paulinka777- jak tam remont? już na wykończeniu? A maluch? Widzę, że podczytujesz ale nic z nami nie piszesz
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-28 o 09:46 |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/multimedialne-eduk...113782245.html
pierwszy raz takie coś widze i baardzo mi sie to podoba, wydaje się że maluch w tym sie nieziemsko moze zmeczyc
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najedziesz na dane ubranko to pojawia się cena
|
|
|
|
|
#3259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry kochane
u mnie dalej sroga zima tz te 2 cm sniegu buhahahaahaCytat:
a na koniec najnowszy gadzet rodzicielski http://dzieciowo.pl/2013/03/the-best...z-go-miec.html
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do czułości faceta do naszych ciąż i brzuszków, to mój podobnie.. na palcach jednej ręki mogę zliczyć kiedy sam z siebie dotknął brzucha..przy czym cierpliwości do oczekiwania kopniaczków ma na 30 sekund może Wczoraj jak już do łóżka wlazłam mały strasznie buszował.. co chwile czułam jak się pod skórą prześlizguje i kopie.. próbowałam w subtelny sposób zachęcić męża, żeby przyszedł i sam poczuł, tzn. co kopniaczka wydawałam okrzyki radości, zaskoczenia, zdziwienia siłą Małego..no i co? męża radowały moje reakcje, ale do Dziecia nie podszedł ni razu
|
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że jednak zdam się na swój niezawodny węch
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
lecę sprzątać
Wstawiam Wam Fi - zdjęcie profilowe I powiem Wam, że patrzę na niego i nie mogę się doczekać aż wezmę go w ramiona i utulę
|
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Ja się witam znów z mojej bazy, ale zaraz lecę do spa się ogarnąć przed wizytą... co prawda wizyta dopiero o 18stej ale mam jeszcze kilka rzeczy na dziś zaplanowane więc czas działać Niestety nadal się źle czuje, już sama nie wiem czym mam się leczyć, drapie mnie gardło, mam zatkany nos i takie piekące oczy. Gorączki brak, nie mam pojęcia co zrobić, aby mi przeszło jadłam kanapki z czosnkiem, piłam herbatę z sokiem malinowym, trochę psikam to gardło tantum verde bo zawsze mi pomagało, ale staram się jak najmniej używać takich specyfików... Jakby ktos znał super receptę na moje dolegliwości to proszę o pomoc... tylko dziś nie używam nic śmierdzącego typu czosnek czy cebula bo wybieram sie do gina i między ludzi to nie chcę śmierdzieć na kilometr..
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z nas czeka na te nasze kochane maleństwa Ja jestem też strasznie ciekawa jak będzie wyglądała buźka..kopia nas samych.. miksior
|
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki za wszystkie wizyty i za rozpoczęte tygodnie
|
|||
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczynki Najgorzej z tą rozmiarówką jest, bo słyszałam, że tam jest zaniżona, czyli np. na noworodka nie ma sensu kupować 52, bo to musiałoby być malusie dziecko. Z kolei w PL rozmiarówka jest większa |
||
|
|
|
#3268 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czego to jeszcze nie wymyśląCytat:
![]() Cytat:
Powiem wam, że wczoraj już się trochę stresowałam bo drugi wieczór pod rząd nie czułam ruchów małej i myślałam już nad IP, ale na szczęście dła znać o sobie. Nawet jak tż wrócił o 3 nad ranem to mi spać nie dała tak porygiwała
|
|||||
|
|
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na problemy z gardłem mąż mi zawsze każe płukać wodą z solą.. nie zaszkodzi a w naturalny sposób oczyści gardło z różnych świństewek.. A na katar roztwór soli morskiej..chyba bezpieczniejszych kropelek się nie znajdzie.. za wizytę oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ach te tatusie..niby mniej zaangażowane w ciąży, a jednak maluchy lgną do nich
|
|||
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

I jeszcze paczke podkładów poporodowych-stwierdził ze niech sobie leżą
Kochany jest.
dla męża! A Ty się nie forsuj, tylko odpoczywaj 

w ruch poszła no-spa i espumisan. Generalnie od paru dni mam kłopoty z wypróżnianiem
i do tego dochodza wzdęcia

moze powiedz mu wprost ze fajnie byscie sie z Bezikiem czuli jakby od czasu do czasu pogłaskał brzuch i przybił synusiowi piątke ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

masz prechlapane