|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Melduję, że żyję. Podczytuję Was regularnie, ale mam tak "przecudowny" humor i tak "cudownie" się czuję, że nie mam ochoty na klikanie... Przepraszam... Więc już wstępem napomniałam co u mnie słychać, więcej nie będę się rozpisywała, bo nie chcę psuć świątecznego nastroju. Ogólnie dzisiaj wizytujemy, więc wstałam "w miarę" nastrojona, że podejrzymy Kubusia, ale humor popsuł mi teściu, który już któryś raz z rzędu wpadł przed 9, bo był w pobliżu i stwierdził, że wpadnie na kawę... Ja Go na prawdę lubię, ale kuwa, nie sypiam prawie w nocy, doleguję rankami i takie wizyty mi średnio na rękę... ![]() Witamy się z Kubusiem w 30 tc! 3 z przodu brzmi jakoś tak poważnie... ![]() Trzymam za wszystkie brzuszki i ich mieszkańców, kolejne tygodnie i wszystkie wizyty!A tymczasem idę ogarnąć jakiś obiad no i muszę jakoś (przerażają mnie te depilacyjne akrobacje) zadbać o dół, coby lekarz się nie wystraszył
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znów z doskoku i nie nadrobię... ech.
Dziś na 15:30 mamy usg, oby z nerką było ok!
|
#3394 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wydatków - nic nie mów. Mam wrażenie, ze każda suma to za mało, normalne tygodniowe zakupy za 200 zł kończą nam się obecnie w połowie tygodnia, więc ja już do końca nie ogarniam ile wydajemy na jedzenie... Dobrze, ze świeta u rodziców spędzamy, jak zawsze kazali nic nie przywozić, więc wiozę tylko 2 ciasta i trochę napojów, bo mi gooopio ![]() Cytat:
Zamelduj się po powrocie, może ci gin zdradzi, ile twój chłopczyk waży |
||
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i daj znać później co tam u Jurka słychać
|
|
#3396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli dobrze pamiętem, to chodziło o to,że twój Mały miał pełny pęcherz na usg? Kurcze moja gin powiedziała ostatnio, ze wszystko ok bo w pęcherzu jest mocz i to znaczy że nerki pracują... |
|
|
|
|
#3397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idz sie ogol i do pana doktora lec heheh a my czekmy na relacje i za 30 tc Cytat:
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
VVGH
![]() zrobilam 3zalegle plakaty
|
|
|
|
#3399 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
![]() Wreszcie dzisiaj dzień wizyty ![]() Mamusia póki co ładnie przybiera... 10kg na plusie ![]() Trzymam kciuki za pozostałe wizytujące
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
39dni do końca
odwoluje ta impreze....
|
|
|
|
#3401 |
|
siedzę i myślę
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
2mce
![]() u mnie jeden ![]() mialam dzwonic do zus ale mam placzliwy humor i chyba zrobie to pozniej.. nie chce beczec w sluchawe bez sensu
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już niedługo przytulisz Zuzię
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co raz blizej .....
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
dzien dobry, dzisiaj dzien "lekarski", wiec troche mam zalatwien. najpiew endo, trzeba zmierzyc guzka, pozniej gin, a po nim kino
nie wiem czy przetrwam. teraz z rana jeszcze zalatwienia zusowskie i inne takie...trzeba spiac poslady i troche sie sprezyc, bo w obecnym tempie zolwim kiepsko to widze relacje od lekarza zdam na pewno, ale pewnie po 22:00, (kino na 20) wiec prosze nie panikowac ciekawe czy Nela dobila do 2kg...orientuje sie ktoras jak to jest z likwidacja zakladu pracy? czy trzeba przepracowac tam jakis konkretny czas zeby przyslugiwal macierzynski? bo moj pracodawca chce mnie przyjac od jutra i mialo byc do porodu, no ale zaczal sie zastanawiac czy w maju firmy nie zwinac...kurcze, znow komplikacje i dla Mariolki twarda babeczka, dzidzius ma charakter po mamusi, wiec szybko sie wygrzebia z problemow a porod, faktycznie "na zyczenie" hehe.
|
|
|
|
#3407 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I tak szybciutko z innej beczki. Jutro macie ostatni dzień na złożenie deklaracji śmieciowej do swoich urzędów miasta/gminy i wypowiedzenie umowy z dotychczasowymi odbiorcami śmieci (najczęściej w podpisanych umowach jest trzymiesięczny okres wypowiedzenia). Tak więc ja zaraz się zbieram do urzędu miasta, a jutro do firmy śmieciowej z wypowiedzeniem. Informacja jak zwykle głęboko zawoalowana, żadnego info, żadnego ogłoszenia, mały banerek na stronie urzędu
|
|
#3408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Axella, u mnie 29 ....
i nadal nie dociera do mnie że może być w sumie w każdej chwili ... Cytat:
![]() Cytat:
a remont mieszkania był od podstaw, czyli burzenie ścian, stawianie nowych, instalacje itp + cały wystrój.idę za chwilę podciąć grzywkę i na hennę
|
||
|
|
|
#3409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że byłam samochodem na zakupach, bo mała cały czas ma kręciołka jak nigdy. Jak leżę to tak, ale przy chodzeniu był spokój, a tu stoję w kolejce a ta dawaj i swoje pukanie. Jakiś ma dzisiaj taki dzień i szaleje, to wolę w domu siedzieć, niż zwinąć się po kopniaku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze o czymś takim nie słyszałam, ja mam długie pasy - fotelik był sprawdzany u mnie, a mąż też ma długie pasy z tyłu bo rowery przypinaliśmy.
|
|
#3410 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie tak samo tygodniówki sobie robię a i tak za mało... u Nas 350 tygodniowo na samo jedzenie ale w czwatrek dobieram już na weekend z drugiego tygodnia i tak w kólko tyle że Ja ma dorastającego już mężczyznę w domu... on nie je..on pochłania ogromne ilości i ciągle chce więcej![]() moja mama pociesza mnie że to jeszcze jakieś 4 lata takie jego "pożądanie" na jedzenie będzie...eh...a drugi głodomorek to Ja!!! i mój bziuś Cytat:
Cytat:
już z 3 z przodu..brawo!![]() łazienka jedna wyszorowana...uwielbiam rezultaty mojego szorowania mleczkiem i błyszczących kafli ![]() noooo .... dalej do roboty z doskoku będę z Wami ...jakoś raźniej mi się sprząta...
|
|||
|
|
|
#3411 |
|
siedzę i myślę
|
2 miesiące... Niby długo, ale szybko zleci... jak cała ciąża
![]() Dzięki ![]() Mam jakiegoś świra... martwię się trochę tym ciągłym wierceniem... to dziecko wcale nie śpi ![]() Aż zapytam gina czy to normalne
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
czytam sobie artykuly "pierwsze dni z dzieckiem w domu"
i zaczyna mnie to stresować.. przecież jak czegos nie bede umiala zrobic,to nie zjawi sie wróżka ktora zrobi to za mnie do Was tez nie wpadne spytac ![]() mała będzie krolikiem doswiadczalnym troche ![]() (dziś ubralam misia,nawet pampersa ma musiałam obcykac czy bluzinki sie dobrze rozciagaja,te dziury na główkę )druga rzecz ktorej sie boje, ze bede sia bala by tż robil cos przy dziecku i w efekcie bede wsyzstko robic JA a potem narzekac ze nie pomaga a jak z piciem kawy przy karmieniu piersia? bo jak czytam,ze malenstwo moze chciec jesc co 3h to nie powiem,troche mnie to przeraza bo luuubie sie wyspac.. mimo wszystko,jaram sie strasznie na mysl,że cos innego niz problemy bedzie absorbowac moj czas ![]() to nic ze beda to kolejne problemy (nie jest glodna? czemu placze? moze jej zimno?) ale zato jakie |
|
|
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu masz takie coś: Na podstawie art. 177 § 3 k.p umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. W takim przypadku pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy. Jednakże od zasady tej określono dwa wyjątki: - możliwe jest wypowiedzenie umowy o pracę z powodu ogłoszenia upadłości lub likwidacji zakładu pracy (art. 177 § 4 k.p.), oraz - w przypadku rozwiązania umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownicy (art. 52 § 1 kodeksu pracy). W sytuacji rozwiązania przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży z powodu ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy pracownicy której nie zapewniono innego zatrudnienia, przysługuje do dnia porodu zasiłek w wysokości zasiłku macierzyńskiego jak to wynika z art. 30 ust. 3 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U z 2005 r., Nr 31, poz. 267). Podstawa prawna: - ustawa z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U z 2005 r., Nr 31, poz. 267). RC |
|
|
|
|
#3414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś z nimi nie tak czy co![]() Auto: Skoda Octavia .Też się zdziwiliśmy może dlAtego jak go kupowaliśmy to w standardzie montowali Isofixy bo pasy krótkie jakby nie mogli dać 0,5 m wiecej
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że nam zrobili bo o ile w innych wózkach bardziej podoba mi się plastik tak do naszego szprychy bardziej mi pasują Axella, Vil to już tak blisko u nas 54 dni lecę do babci Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-28 o 11:58 |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziemy chodzić jak małe zombie co do kawy podobno nie wolno, ale myślę że jak raz na kilka dni zapodam sobie 3w1 rozcieńczoną mlekiem i to zaraz po karmieniu to nic się nie stanie. w sumie wytrzymałam pół roku bez kawy od początku ciąży do niedawna więc dam radę. bardziej się martwię że czekolady nie wolno podobno
|
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz nie moge-ale do rodziców mam bliziunio i poza tym całą reszte czasu leżę!! Cytat:
normalnie pokazalabym wam na google maps jak bliziunio mam do rodzicow ale po pierwsze nie umiem,po drugie wlecialy byscie zabic mi tż i byloby szkoda ale mam bałaaaagan,a nie chce mi sie sprzatac
|
||
|
|
|
#3419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moja matka to potrafi mi zepsuć humor z samego rana... Ja się pilnuję bo w rodzinie mojego taty jest taka dziwna tendencja, że zadna z kobiet po ciązy nie schudła prawie wcale a już na pewno nie wróciła do swojej sylwetki sprzed ciązy dlatego tak mi zależy, żeby jak najmniej przytyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nereczkę i dla wszystkich wizytujących. Cytat:
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

za wszystkie brzuszki i ich mieszkańców, kolejne tygodnie i wszystkie wizyty!

..zawsze potem sumienie mnie targa...
.. no ale w święta zapomne o stratach..w sumie to "tylko" kasa"...

i nadal nie dociera do mnie że może być w sumie w każdej chwili ...
ale coś nieczęsto. jakoś tak spokojnie u nas...
Ślub 27. X. 2012