|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciuchomaniaczki ![]() ja sie lepiej nie zapisuje do takiej grupy, bo to mogloby sie bardzo zle skonczyc dla stanu konta ![]() Cytat:
![]() zaciskam mocno kciuki za Was, by Leon szybko wyzdrowial ![]() Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
mozliwe, ze w szpitalu juz sie dzieci zarazily ..? ehh Cytat:
z tego co poczytalam, tak na szybko, to polecane sa Hoppediz, Didymos i te co ma Strippi Natibaby ![]() a przy okazji znalazlam forum chustomaniaczek, mozna poczytac opinie ![]() http://chusty.info/forum/forumdisplay.php/57-Chusty
![]() |
![]() |
#722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() OC serdecznie Ci gratuluję. Dziedzic chłopak na schwał, musi od razu się wyróżniać ![]() Czekam na więcej wiadomości i dużo zdrowia dla Was! ![]() ![]() --------------------------------------- A tak wogóle rozpakowane cukrzycówki - możecie mi powiedzieć, czy po P potrzebna jest jeszcze insulina? Bo widzą,że kończą mi się i igły i insu i nie wiem ile mam kupić, zostało mi 11 dni do cc. Czy po P już tylko pomiary i kontrol?
![]() |
![]() |
#723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
bzinka skad ty wytrzasnelas te piekne filcowe ptaszki na sciane?
![]() ![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
OC - duży chłopiec! No Mamusia - GRATULACJE!
Mokka - bardzo to przykre, że maluszek chory, ale jestem pewna, że wyjdzie z tego bardzo szybko. Szczęście w nieszczęściu, że zostało wykryte dość szybko i trafił pod fachową opiekę. Szepnę Panu B. słówko w czasie modlitwy. ![]() Aga - ale masz już dużą córeczkę - WOW - jak napisałaś wagę, to aż się zdziwiłam - taki był z niej malutki okruszek. CzF- Piękny Chłopiec. Szybko wróciliście, znaczy wszystko pod kontrolą -odpoczywajcie.
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie, ze moje ilosci insuliny sa homeopatyczne (2 jednostki przed obiadem i kolacja) i mam odstawic zaraz po porodzie. Po P troche mdlalam i zanim zrobili mi morfologie krwi (i wyszla anemia wtorna), to mnie terroryzowali cukrzyca. Tak po mnie jechali ze zapomnialam o wskazaniach diabetologa i dwa razy podalam insuline. Po jednej dobie cukry sie unormowaly. Musisz to po prostu kontrolowac.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
------------------------- Dziewczyny widziałyście? Są stawki "co łaska" za chrzest .... http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...?ticaid=1104f1
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-03-28 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrazenie ze u mnie nikt sie specjalnie na cukrzycy nie znal. Bali sie jak diabli, ale na mnie "zrzucili" odpowiedzialnosc za dawkowanie, decyzje...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Nie, na Ujastku. Zostało mi około 60 jednostek w penie, jakbym dawała 10 j dziennie, to na 6 dni jest, więc i tak, do porodu mi nie starczy, więc raczej muszę skombinować receptę na novorapid i po prostu liczyć na to,że w szpitalu mi powiedzą co dalej.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... która może mi polecić jakiś dobry nawilżać powietrza? Na co zwracać uwagę przy kupnie takiego sprzętu?
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyglądają jak milion dolarów ![]() strippi napisz jak bedziesz na forum jak z jakoscia tych chust Natibaby i czy sa lekkie (na lato) ![]() wysylaja za granice, wiec chyba sie zdecyduje.. za dwie z Natibaby (wiazana i na kolko) mam tylko jedna Hoppediz ![]()
![]() |
![]() |
#735 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() Czarny Flamaster, śliczny synek! Cytat:
![]() Cytat:
![]() GRATULACJE! Szkoda, że od razu cc nie zrobili. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po długiej nieobecności spędziłam w szpitalu 11 dni wczoraj w końcu wróciliśmy do domu. Nie dam rady nadrobić wątku nowego a nie mówiąc już o starym.
Filipek dostał żółtaczkę i dlatego tak długo Nas przytrzymali, dzisiaj skończył 1 tydzień. Niestety wskaźnik bilirubiny wczoraj był w górnej granicy i we wtorek do kontroli mamy jechać do neonatologa. Na telefonie nie mogłam się połączyć z internetem więc nawet Was nie podczytywałam. Gratuluję nowym mamusiom, widziałam, ze przybyło kilka na pierwszej stronie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w tym słonecznym dniu,
OC serdecznie gratuluję, ale duży synuś ![]() Mokka trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze, pomodlę się za Was. Ja nadal w dwupaku, widzę zresztą, że nie tylko ja. Pełnia nie pomogła, ale już niedługo na pewno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#739 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ważne że odkryli co i jak i Mały będzie szybko wracał do zdrówka trzymam mocno ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze miec przejechana juz trase :d Cytat:
![]() Cytat:
Mam jeszcze wzór Safarii, właśnie na lato ![]() Cytat:
Cytat:
Michaś ma ciemieniuchę :/ W ogóle ale się wyspałam, po tych 3 nocach co wstawałam o 4:00 dziś Michaś dał pospać do 7:00 szok. Poszłam spać przed 22:00, pobudka o 2:00 do 3:30 i potem spaliśmy do 7:00 ![]() z tego wszystkiego wyszorowałam piekarnik i drzwiczki receptura PPD ![]() ![]() Korzystając, że Michasia zapakowałam w rożek i włożyłam do huśtawki plus bujanie ustawiłam dość mocno, to śpi - idę poukładać w szafkach w kuchni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Hello i od razu gratuluje OC dziedzica
![]() Chyba dzis sa jakies zle fluidy bo jak osa chodze i tylko czekac kiedy na z☠☠☠ki id kigis idwaznego sie zalapie...no i jeszcze ten dzisiejszy apetyt...pozeram wszystko...musze sie jakos opanowac bo w tym temoie to w tydz z 5 kg przytyje...ake chyba juz po prostu nie wytrzymuje tego oczekiwania i pierd...lca dostaje... Moze ma ktoras jakies sprawdzone sposoby na nie zwariowanie....??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Póki Filip śpi to napisze jak to było u mnie...
W niedzielę 17.03 pojechaliśmy na IP ponieważ całą noc bolał mnie brzuch a do tego rano wymiotowałam. Mały się nie ruszał więc stwierdziliśmy, że lepiej sprawdzić. Na miejscu przyjęli mnie na odział wzięli na porodówkę, zrobili ktg skurcze jakieś tam były ale minimalne i nie porodowe. Przewieźli mnie na salę przedporodową i tam miałam czekać. Po południu przy rutynowym mierzeniu temperatury okazało się, że mam 38,2st pobrali mi krew na badania i wyszło, że mam jakąś infekcję. Kazali się spakować i wracać na porodówkę, padła decyzja o CC niestety zjadłam o 16 pół mandarynki i musiało minąć 5h aby anestezjolog zgodził się mnie uśpić. CC miała być o 21, zrobili mi lewatywę, podali mi 1litr płynów nawdniających, antybiotyk i antybiotyk na paciorkowca, przez myśl mi tylko przechodził roczny macierzyński urodzić dzień przed pal licho ale 2-3h przed to już trochę załowałam... Na szczęście przez te 5h które musiałam czekać temperatura spadła i zrezygnowali z cc do dnia następnego. Wróciłam z bagazami na salę przedporodową. W poniedziałek po obchodzie miałam badanie, rozwarcie na 2 palce stwierdzili, że będę rodzić naturalnie, nie kazali już nic jeść, kazali mi się spakować i czekać, za chwilę przyszła położna i powiedziała, ze jednak mogę jeść bo nie rodzę dzisiaj. We wtorek i środę nie miałam badań więc tak sobie leżałam, miałam codziennie 2 razy ktg ale nic się nie pokazywało. W czwartek po badaniu rozwarcie na 2,5 palca więc decyzja, że dzisiaj już będę rodzić, więc znów pakowanie i na porodówkę. (Miałam dość już tego pakowania i przenoszenia tych toreb ![]() O 9 zrobili lewatywę, podali oksytocynę (w miejscu gdzie miałam wenflon zrobił się siniak i nie chciało lecieć, założyli mi kolejny wenflon na drugiej ręce, tam też nie leciało bo igła do żyły podobno dotykała, więc trzeba było dociskać cały czas igłę aż zleci wszystko), podali antybiotyk na paciorkowca i ok 10 miałam już bolesne skurcze, skakałam na piłce ale ledwo dawałam radę. Jak zobaczyłam pensetę do przebijania wód płodowych tak się zdenerwowałam, że dziecku od razu tętno spadło podali mi maskę z tlenem i jakoś się uspokoiłam. Po przeniesieniu się na łóżko podpiełi mnie do ktg ciężko było wytrzymać, wtedy już krzyczałam z bólu. W pewnym momencie krzyczałam że nie dam rady, mój lekarz obiecał mi, że do pół godziny urodzę, zapytałam o godzinę była 11:30, zaczęliśmy rodzić. Mój lekarz bardzo mi pomagał, dociskał nogi mówił co mam robić,naciskał na brzuch delikatnie. Po 20 minutach na brzuszku miałam moje Kochane maleństwo, takie szczęście niesamowite ![]() Zabrali go i dali za chwilę jeszcze raz w beciku już, dostał 6/7 punktów ponieważ był bardzo zmęczony. Nagle nad sobą zobaczyłam lekarza i pielęgniarkę założył mi maskę na buzie i zapytał czy go słyszę, więcej nie pamiętam (nie wiedziałam, że mnie będą usypiać, myślałam, że dostanę znieczulenie miejscowe na szycie) Jak zaczęłam się budzić widziałam jakąś lampę, która się strasznie kręciła, próbowałam podnieść głowę ale spadała mi spowrotem, nie wiedziałam co się dzieję. Podobno bardzo długo się budziłam nawet lekarz zazartował do męża, że do świąt się nie obudzę, bo takie mam spanie, kiedy wkońcu oprzytomniałam zawieźli mnie na korytarz i tam zawołali męża. Długo leżałam tam ponieważ na położniczym nie było ani jednego wolnego miejsca i musiałam czekać aż kogoś wypiszą ![]() Cdn. bo maluch się obudził. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
ale Cie przegonili w tym szpitalu.. w te i z powrotem..
![]() ale fajnie, ze juz po ![]() a w koncu po co Cie usypiali po porodzie, do szycia czy usuniecie lozyska? Cytat:
![]() oby udalo sie Wam szybko opanowac ciemieniuche ![]() a po czym poznalas? smarujesz czyms?
![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo dla was
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a do nas zaraz wpadną na chwile dziadki ![]() u nas to tradycja ze maly w dzien nie bardzo spi. niestety nie wdal sie w spiocha mamusie ![]() ciekawe jak to bedzie jak zostane sama ![]()
![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Safari mi się mega podoba właśnie taki letni wzór ![]() Ciemieniuchę bardzo łatwo poznać, to taka łuska na głowie. Ma taką delikatną na czubku głowy, wygląda trochę jak płatki łupieżu. http://mojniemowlak.pl/pielegnacja/c...ia-radzic.html
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-03-28 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
Kochane wstawiam moje 6 tygodniowe ciasteczko
![]()
![]() |
![]() |
#749 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje!! Liwka: jakie słodziuchne ciasteczko ![]() Strippi: Mam nadzieję, że ciemieniucha szybko Michałkowi zejdzie. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-03-28 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
![]() Jestem po wizycie. I co, gin przepowiada że urodzę wcześniej niż 28 ![]() ![]() ![]() Idę was nadrabiać i pocytowac trochę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.