Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 12:36   #3451
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Dzisiaj spałam na lewym boku.. Budzę sie patrzę na brzuch a tu cała prawa strona takie ciałko a lewa pusta Nawet mi pępek z prawej strony wywaliło tak się wypiął

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja też uważa , że wszytsko powinno się na ostatnia chiwilę kupować ale ja jakoś mam inne podejście. Nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Ze ślubem też tak było ze sukienka za wcześnie, że to że tamto, Nie ma się co przejmować.
o to moja zupełnie odwrotnie wszystko woli mieć wczesniej zrobione, kupione, załatwione.... ale ja też wole mieć załatwione niż myśleć o tym, że jeszcze coś..

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jak jesteś wcześnie w domu i możesz ugotować to super, u nas jkaby zaczęła to na 18 by obiad był:
na 18 to jeszcze spoko, jak mieszkałam w innej dzielnicy i dojeżdzałam 1h do roboty to obiad jedliśmy o 20.. ale ja akurat lubię gotować, więc mi to nie przeszkadza.. chociaż najbardziej lubię jak gotuje TŻ bo wtedy jest takie pyszniusie

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:36   #3452
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dzisiaj spałam na lewym boku.. Budzę sie patrzę na brzuch a tu cała prawa strona takie ciałko a lewa pusta Nawet mi pępek z prawej strony wywaliło tak się wypiął[COLOR="Silver"]

o to moja zupełnie odwrotnie wszystko woli mieć wczesniej zrobione, kupione, załatwione.... ale ja też wole mieć załatwione niż myśleć o tym, że jeszcze coś..

Moja matka to cieżka sprawa...generalnie wolę jak jest w robocie i nie mam jej w domu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:36   #3453
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ogolnie ksiazki pisane przez lekarzy,pelna profeska, z dodatkiem wlasnie takich swietnych rysuneczkow headcase design
te rysunki są super
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:41   #3454
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
lezy z nia dziewczyna której maleństwo zmarło dzień po urodzeniu miało jakieś ukryte wady i nic nie wiedzieli
to ja wam jeszcze gorszą historię opowiedzieć mogę. z pierwszej ręki - szwagierka pielęgniarka-instrumentariuszka opowiadała mi, jaką to operację musieli przeprowadzić na bloku...
była kobitka w praktycznie donoszonej ciąży, ale się okazało u lekarza, że dziecko po prostu nie żyje - nie wiadomo dlaczego. no więc lekarz od razu posłał ją na cesarkę. i robili, ale dziecka nie mogli wyjąć, bo główka utknęła w kanale rodnym - czyli kobita już chyba rodziła, ale się nie zorientowała albo ignorowała zbyt długo czy co no w każdym razie nie mogli wyjąć i musieli dzieciaczka... podzielić, i główkę wyjąć dołem...
cały zespół był psychicznie wykończony, instrumentariuszki nie wyrabiały kompletnie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:43   #3455
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dzięki za życzonka...
dokładnie tak samo tygodniówki sobie robię a i tak za mało...
u Nas 350 tygodniowo na samo jedzenie ale w czwatrek dobieram już na weekend z drugiego tygodnia i tak w kólko tyle że Ja ma dorastającego już mężczyznę w domu... on nie je..on pochłania ogromne ilości i ciągle chce więcej
moja mama pociesza mnie że to jeszcze jakieś 4 lata takie jego "pożądanie" na jedzenie będzie...eh...a drugi głodomorek to Ja!!! i mój bziuś

trzymam mocno za nereczkę Jureczka

za kolejny tydzień już z 3 z przodu..brawo!

łazienka jedna wyszorowana...uwielbiam rezultaty mojego szorowania mleczkiem i błyszczących kafli
noooo .... dalej do roboty z doskoku będę z Wami ...jakoś raźniej mi się sprząta...
rezultaty sa najlepsze, chociaz u mnie odkad jest suka widac je na krotko heheh
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
2 miesiące... Niby długo, ale szybko zleci... jak cała ciąża

Dzięki

Mam jakiegoś świra... martwię się trochę tym ciągłym wierceniem... to dziecko wcale nie śpi Aż zapytam gina czy to normalne
ty sie nie mart nadmiernymi ruchami tylko sie z nich ciesz, moj mi tak cala ciaze daje ale co jakis czas robi przerwe dobowa i ostatnio tak mialam ze az sie wystraszylam, i prosilam zeby sie porozciagal nawet jak by mialo mnie to bolec , i posluchal mamusi i znowu nawala noc czy dzien heheh niewazne

aaa przypomnialo mi sie ze jak doktor wypisywal mi skierowanie na usg to jakis skrot tam napisal i podkreslil i teraz zagladam a tam PIH , oczywiscie google a tam zatrucie ciazowe ( boje sie ze niestety moje dziecie nie bedzie moglo posiedziec w brzuszku do konca (( i ten lekarz delikatnie staral mi sie to oznajmic ..... ach no zobaczymyyy
teraz doczytalam ze to nie zatrucie tylko nadcisnienie indukowane ciaza wiec nie jest chyba tak zle ehhe

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-03-28 o 12:54
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:45   #3456
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
marchewka strasznie dużo tych badań zabierasz do szpitala, ja czytałam że ma być tylko ostatnia morfologia, mocz i kiła.
wzięłam to ze strony mojego szpitala.. widać co szpital to obyczaj.. a lekarka z tego szpitala to mówila, żeby w ogóle wziaśc wszystkie badania jakie się robiło.. to jak będą czegoś potrzebować to oni sobie juz znajdą.. ale przede wszystkim, zęby mieć oryginal grupy krwi..i ja tak będę brała to wszystko bo i tak mam poukładane datami w segregatorze..

Wojtek
Stary 2013-03-28, 12:45   #3457
metropolitan
Zadomowienie

poszłam w nocy do małej: ogień, mierzę temperaturę: powyżej 38 stopni. Czopek, spadło tylko trochę, teraz niedawno miała 38,5. Znowu czopek. Dałam mleczko i poszła spać. Biedaczysko i żadnych innych objawów. Czyżby za długo już nas choróbska omijały???

ja się zisiaj czuję, jakbym miała zaraz urodzić, ciągle boli. Nie wiem, czy jest się czym martwić, czy to psychika mi funduje po wczorajszej wizycie... ale zdołowana trochę jestem i ogarnia mnie panika na myśl, że nie mam nawet torby spakowanej i nie mam wszystkiego dla bejbika. Tż kochany wczoraj wracał ze szkolenia z Warszawy i podjechał do ikei po kilka rzeczy dla Kubusia, Boże, co ja bym bez tego mojego kochanego chłopa zrobiła.... na rękach go powinnam nosić. Ale i tak jeszcze brakuje, a na zakupy prędko się nie wybiorę.
Przyjechała moja psiapsióła z Abglii, miała przyjść, przez ten stan małej musiałam odwołać nasze ploty
ehh co za dzień..
Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 34 tydzień

Zaciskamy jeszcze nogi do 10.04 (kończy mi się okres karencji w PZU) i już potem mogę rodzić.
hehe, ja Blankę urodziłam 31 sierpnia, a na następny dzień czyli 1 września mi się kończył okres karencji i 1000 zł poszło się......

Cytat:
koleżanka mojej przyjaciółki urodziła wczoraj w uniwersyteckim w Krakowie i powiem Wam krótko - masakra, urodziła w nocy przez cc i dopiero o 16 kolejnego dnia jej dali dziecko, bo leżała na pooperacyjnej bo nie mieli miejsc:/ dziewczyna ryczała strasznie widziała małą chwilę tylko po porodzie i nie karmiła a teraz mała nie chce piersi:/ aż się nóż w kieszeni otwiera
edit: nie widziała dziecka do 16 w ogóle :/ nie było żadnego kangurowania, powiedzieli tylko, że dziewczynka, męża też do niej nie wpuścili do 16
wiesz co, to jest skandal, chyba bym pozabijała ich normalnie!!!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w tej mojej klinice też dali raz tatusiowi do pokangurowania. facet dumny zdjął koszulę, rozsiadł się wygodnie i dostał dzieciaczka - mamusia zdaje się była zbyt wypluta, po cesarce, no coś tam było że nie mogła. no i dzieciaczek bidny na ślepo zaczął szukać cyca u tatusia i ten łebek jak u kurczaka, szuka... a tu ciągle jakieś kłaki przeszkadzają się dzieciak podobno poważnie wkurzył i zaczął płakać
ale sweet. Ten odrych szukania cycusia jest boski po prostu, taka mordka mała i na ślepo cycusia szuka...

Cytat:
ja w książce mam że normalne sa takie :
kolor:
żółty
zielony
brąz
mix

konsystencja:
luźne
gęste
luxne z grudkami

mniammmmmm
na szczęście kupale tych dzieci na piersi nie śmierdzą. Na początku
Potem proponuję zaopatrzyc się w paklanki na kupy!!!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:47   #3458
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
My w castoramie przy wyborze farby zaliczylismy z (jeszcze wtedy nie) mężem pierwszy kryzys poklocilismy się o farbę skończyło się że mąż się wkurzyl na maksa, wrzucił dosłownie jakąkolwiek farbę do wózka i tyle. I wiecie jaki super kolor wyszedł? Najładniejszy w całym mieszkaniu
no my przy remontowaniu/meblowaniu mieszkania dopiero poznaliśmy jak odmienne mamy gusta.. z wyborem farby też była wojna..
ale suma sumarum jakoś się dotarliśmy kolorystycznie i oboje jesteśmy super zadowoleni z rezultatu..

a najlepsza w tym wszystkich była moja mama..pokazuje jej, że np. mi się te meble podobają, ale nie wiem czy takie kupimy bo TZ nie widział i jak mu sie nie spodobają to trzeba bedzie szukać innych.. A ona jak to się mu nie spodobają?? to on w ogóle na jakieś kolory patrzy?? Tacie to ja pokazuje co kupić i jemu się wszystko podoba bo on jak twierdzi się na kolorach nie zna..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-28 o 12:51
Stary 2013-03-28, 12:51   #3459
xal
Zakorzenienie

Cytat:
teściówka w niedzielę będzie.. familijne święta..
Moja będzie w poniedziałek na obiedzie a my u niej w niedzielę na obiedzie.
W niedzielę po obiedzie pakujemy teściową do auta i jedziemy do kuzynki na %, tzn kto może ten może ...
Przyszedł mój zamówiony termometr z microlife NC 100. Mierzyłam kilka razy i pokazuje tak samo 36,5 więc chyba wszystko ok.
Zdecydowaliśmy, że bierzemy tańszy (97 zł z przesyłką) a nie techmed, który wyszedłby najtaniej około 125 z przesyłką. Lonely bo ty się wahasz, mąż przestudiował neta i stwierdził, że różnią się czasem mierzenia, bo microlife 5 sekund a tech-med troszkę krócej. U kuzynki widzieliśmy go w akcji tego microlife więc wzięliśmy tańszy, a duzo osób ma sprawdzone.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:52   #3460
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Kurde, nam już przyjść dzisiaj MC, nad tym Cybexem się zastanawialiśmy, ale przez brak opinii zrezygnowaliśmy...
ależ nie masz się czym przejmować! ja szukałam testów i wychodzi mi tak, że aton 3 jest na poziomie maxi cosi pebble, potem aton 2 jak cabriofix pod względem bezpieczeństwa, no i aton bez numerku to taki odpowiednik citi sps. ogólnie żaden fotelik nie jest zły, tylko te coraz to nowsze modele są ulepszane i coraz bardziej ułatwiają życie rodzicom. wiadomo, na bezpieczeństwo też to ma wpływ - materiały, jakieś poduchy, montowania... trzeba patrzeć na to, co dla kogo bardziej się liczy - ten będzie lżejszy, ten ma sens tylko z bazą, bla bla...
warto zwrócić uwagę na to, czy mamy odpowiednie auto do danego fotelika:
np. jak auto jest małe i nie ma funkcji wyłączania airbaga z przodu, to będziemy musieli montować fotelik z tyłu. w małych autach tylne pasy są jednak często za krótkie, żeby zamontować fotelik tyłem do jazdy samym pasem. i wtedy jedynym rozwiązaniem jest baza i fotelik, który na takiej bazie da się zamontować.
Stary 2013-03-28, 12:52   #3461
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
rezultaty sa najlepsze, chociaz u mnie odkad jest suka widac je na krotko heheh

ty sie nie mart nadmiernymi ruchami tylko sie z nich ciesz, moj mi tak cala ciaze daje ale co jakis czas robi przerwe dobowa i ostatnio tak mialam ze az sie wystraszylam, i prosilam zeby sie porozciagal nawet jak by mialo mnie to bolec , i posluchal mamusi i znowu nawala noc czy dzien heheh niewazne

aaa przypomnialo mi sie ze jak doktor wypisywal mi skierowanie na usg to jakis skrot tam napisal i podkreslil i teraz zagladam a tam PIH , oczywiscie google a tam zatrucie ciazowe ( boje sie ze niestety moje dziecie nie bedzie moglo posiedziec w brzuszku do konca (( i ten lekarz delikatnie staral mi sie to oznajmic ..... ach no zobaczymyyy
to nie powinien Cie od razu położyc do szpitala przy podejrzeniu???

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:53   #3462
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
to ja wam jeszcze gorszą historię opowiedzieć mogę. z pierwszej ręki - szwagierka pielęgniarka-instrumentariuszka opowiadała mi, jaką to operację musieli przeprowadzić na bloku...
straszne

metro zdrowia dla Blanki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:55   #3463
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Aha dziewczyny jeszcze jedna rzecz bardzo ważna zanim kupicie fotelik koniecznie postarajcie się przmierzyć go do swojego auta. U nas okazało się że mamy za krótkie pasy z tyłu i żeby zapiąć fotelik trzebaby było go z dzieckiem przechylać do pozycji pionowej za każdym razem jakby nie to ze i tak mieliśmy kupować baze to trzeba by było przerabiać pasy (koszt około 1000zł podobno) bo ani maxi cosi ani cybex nie pasował.
o właśnie, widzę, że mnie uprzedziłaś i jeszcze nie w każdym aucie da się te pasy przerobić...
Stary 2013-03-28, 12:55   #3464
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
była kobitka w praktycznie donoszonej ciąży, ale się okazało u lekarza, że dziecko po prostu nie żyje - nie wiadomo dlaczego. no więc lekarz od razu posłał ją na cesarkę. i robili, ale dziecka nie mogli wyjąć, bo główka utknęła w kanale rodnym - czyli kobita już chyba rodziła, ale się nie zorientowała albo ignorowała zbyt długo czy co no w każdym razie nie mogli wyjąć i musieli dzieciaczka... podzielić, i główkę wyjąć dołem...
cały zespół był psychicznie wykończony, instrumentariuszki nie wyrabiały kompletnie
o matko

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 12:58   #3465
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
o boże...

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
poszłam w nocy do małej: ogień, mierzę temperaturę: powyżej 38 stopni. Czopek, spadło tylko trochę, teraz niedawno miała 38,5. Znowu czopek. Dałam mleczko i poszła spać. Biedaczysko i żadnych innych objawów. Czyżby za długo już nas choróbska omijały???

ja się zisiaj czuję, jakbym miała zaraz urodzić, ciągle boli. Nie wiem, czy jest się czym martwić, czy to psychika mi funduje po wczorajszej wizycie... ale zdołowana trochę jestem i ogarnia mnie panika na myśl, że nie mam nawet torby spakowanej i nie mam wszystkiego dla bejbika. Tż kochany wczoraj wracał ze szkolenia z Warszawy i podjechał do ikei po kilka rzeczy dla Kubusia, Boże, co ja bym bez tego mojego kochanego chłopa zrobiła.... na rękach go powinnam nosić. Ale i tak jeszcze brakuje, a na zakupy prędko się nie wybiorę.
Przyjechała moja psiapsióła z Abglii, miała przyjść, przez ten stan małej musiałam odwołać nasze ploty
ehh co za dzień..

hehe, ja Blankę urodziłam 31 sierpnia, a na następny dzień czyli 1 września mi się kończył okres karencji i 1000 zł poszło się......

wiesz co, to jest skandal, chyba bym pozabijała ich normalnie!!!

ale sweet. Ten odrych szukania cycusia jest boski po prostu, taka mordka mała i na ślepo cycusia szuka...

mniammmmmm
na szczęście kupale tych dzieci na piersi nie śmierdzą. Na początku
Potem proponuję zaopatrzyc się w paklanki na kupy!!!

zdrowka dla malej!

co to paklanki?

pozmywalam i starczy tego dobrego,syf jak jest to niech tak sobie bedzie

macalam dzis ta moja kosteczke co tak nawalala,nawet przy dotyku nie boli czyli do ginka pojade normalnie pochwaic sie zdrowa pipka ob oby oooooby se juz nic nie zmienilo.bede lezec,odpoczywac (no,zz malymi przerwami) i marze by rodzic sn!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:00   #3466
xal
Zakorzenienie

Remontowo mamy z mężem nieco inne gusta, ale dajemy radę
W sypialni i jeden pokój ja wybrałam kolory, a do trzeciego on.
Ostatnio rozmowa
- kochanie, mamy dla dziecka w sumie zielone i żółte rzeczy w większości
- pokoje do wyboru też żółty i zielony

Z meblami gorzej, bo ja chciałam jasne on ciemne, ale mamy ciemne w sypialni bo jasne nam się nie podobały w sumie.
Wojna będzie teraz z dużym pokojem, bo kolor farby wybrałam ja, meble razem, mamy dopiero szafki, ale ja chcę osobno stół do jedzenia taki 90/90 i osobno kanapa z małym stolikiem na kawę, taki z całą masą szuflad mi się marzy. Mężuś twierdzi, że to wszystko się nie upchnie razem, ale ... jak tak od roku gadam stół i stół to mu w końcu ławę uniwersalną wybiłam z głowy, czyli to co było do tej pory.
Jeszcze długa droga przed nami, bo mamy "za duże" wymagania co do kanapy i trzeba będzie przeanalizować czy wejdzie rogówka kosztem fotela, ale to jak już pomaluje pokój
Mam nadzieję, że do rozwodu nie dojdzie co najwyżej ja się zaprę, postawię na swoim a on będzie mieć focha przez miesiąc, ale w końcu mu przejdzie.

Stary 2013-03-28, 13:04   #3467
axella
Zakorzenienie

GG do axella

motto na dziś i reszte moich dni

"Nie czas wątpić gdy się wali
silniejsza ma być wiara
A przeciwności, z bara rozwalać jak taran"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-28, 13:05   #3468
xal
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie, widzę, że mnie uprzedziłaś i jeszcze nie w każdym aucie da się te pasy przerobić...
Przypomniało mi się ...
Zawsze można kupić nowy pas do tyłu, dłuższy z innego modelu. To aż tak dużo chyba nie kosztuje, wiem że w dużym kupowaliśmy, bo mąż złożył tylną kanapę, środkowy pas się zwinął i zablokował i :dupa: tylko uciąć i kupić nowy. Teraz ma na stałe węzełek żeby nie zapomnieć o tej durnej blokadzie.
Ten inny pas to mój genialny pomysł z przed chwili nie wiem czy tak można.

Stary 2013-03-28, 13:06   #3469
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
I tak szybciutko z innej beczki. Jutro macie ostatni dzień na złożenie deklaracji śmieciowej do swoich urzędów miasta/gminy i wypowiedzenie umowy z dotychczasowymi odbiorcami śmieci (najczęściej w podpisanych umowach jest trzymiesięczny okres wypowiedzenia). Tak więc ja zaraz się zbieram do urzędu miasta, a jutro do firmy śmieciowej z wypowiedzeniem. Informacja jak zwykle głęboko zawoalowana, żadnego info, żadnego ogłoszenia, mały banerek na stronie urzędu
ale to dotyczy mieszkańców domkow jednorodzinnych czy bloków też?

Wojtek
Stary 2013-03-28, 13:08   #3470
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Dziadek mówi do Babki:
- Kochanie może pójdziemy na spacer?
- Tak Chętnie, a mogę iść bez stanika ?
Dziadek wygląda przez okno chwilę myśli:
- Kochanie załóż jest straszne błoto

ide zrobic mejkapik i powoli bede spadac

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-28, 13:09   #3471
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
hej wszystkim...

witam się z Wami i życzę już teraz radosnych i spokojnych świąt!!!

u mnie wszystko w porządku...mały boleśnie się wierci i rozciąga...bolą mnie kości miednicy i okolic...szczególnie jak dużej pochodzę np..wczoraj 3 godziny w tesco..potem nie mogłam już się ruszac
bo nie wspomnę że dośc że zakupy i ogromna lista..to jeszcze absorbujący wszedzie włażący Wiktorek..w sumie to i też tż był wykończony bo mimo że byliśmy razem to i tak nie dawaliśmy sobie rady..a co to będzie przy dwójce uciekających i ciekawskich chłopców
druga załamka to na owych zakupach straciłam 650 zł..zawsze potem sumienie mnie targa..... no ale w święta zapomne o stratach..w sumie to "tylko" kasa"...(pocieszenie)

za wszystkie wizytki trzymam oczywiście kciuki...

to na razie tyle biorę się za porzadki...

pa
Tobie też wszystkiego dobrego na te Święta i nie tylko

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:09   #3472
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dziadek mówi do Babki:
- Kochanie może pójdziemy na spacer?
- Tak Chętnie, a mogę iść bez stanika ?
Dziadek wygląda przez okno chwilę myśli:
- Kochanie załóż jest straszne błoto

ehh śmieszne było do czasu, aż sobie uświadomiłam, że mnie to pewnie czeka po porodzie i karmieniu

Stary 2013-03-28, 13:09   #3473
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale to dotyczy mieszkańców domkow jednorodzinnych czy bloków też?
A jak płacisz za wywóz? Bo my to mamy w ramach czynszu i wspólnota się tym zajmuje.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:10   #3474
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
meble przyjechały i materac pochwalę się jak pokoik będzie gotowy, bo na razie w pudłach wszytsko
pochwal się koniecznie może coś odgapie a materac jaki?

Stary 2013-03-28, 13:11   #3475
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
leżę!

normalnie pokazalabym wam na google maps jak bliziunio mam do rodzicow ale po pierwsze nie umiem,po drugie wlecialy byscie zabic mi tż i byloby szkoda

ale mam bałaaaagan,a nie chce mi sie sprzatac
jakie szkoda, jakie szkoda???
DOBRZE by w końcu było
Stary 2013-03-28, 13:11   #3476
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
to nie powinien Cie od razu położyc do szpitala przy podejrzeniu???
no wlasnie co 2 tyg. badam mocz i kwas moczowy, i powiedzial ze jak cisnienie bedzie sie utrzymywalo ponad 150/90 to do szpitala poki co mieszcze si ew tej grsnicy ale dzisij juz mnie glowa boli a ma,m 144/88 zaraz tabsa wezmee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:12   #3477
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
dzieki kochana....

właśnie wyjęłam pranko z pralki i muszę jeszcze raz nastawic płukanie
nie wiem dlaczego ale źle mi wypłukała płyn..widac nalot...hmmm...może za dużo włożyłam łaszków...?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

dokłądnie tak...nic nie warte te pieniądze
a rachunki to już szczyt wszystkiego ...praktycznie dwie trzecie dochodów na rachunki trzeba wydac...eh...
Mnie też to dobija i niesamowicie wqrza niedługo weźmie się pensje kupi sie chleb i masło i będzie po pieniądzach Nam co chwile rachunki podnosza a to podatek a to śmieci tylko zarobki jakoś dziwnie w miejscu cały czas stoją

Stary 2013-03-28, 13:13   #3478
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

ehh śmieszne było do czasu, aż sobie uświadomiłam, że mnie to pewnie czeka po porodzie i karmieniu
bedziemy super laski z super cycami...
nie ma innej opcji...

a jsi nawet to zarzuci sie cyce na szyje i zaoszczedzi sie na szaliku zima

Cytat:
A jak płacisz za wywóz? Bo my to mamy w ramach czynszu i wspólnota się tym zajmuje.
wspolnota wspolnota ale u nas teraz jest 20 pln za osobe. (!!!)
debile

Cytat:
jakie szkoda, jakie szkoda???
DOBRZE by w końcu było
gdzie tam,wez wynies 80kilo mięcha

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-28, 13:17   #3479
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no wlasnie co 2 tyg. badam mocz i kwas moczowy, i powiedzial ze jak cisnienie bedzie sie utrzymywalo ponad 150/90 to do szpitala poki co mieszcze si ew tej grsnicy ale dzisij juz mnie glowa boli a ma,m 144/88 zaraz tabsa wezmee
jak mi sie utrzymywało to wysokie to szukałam postów mamy marcowej ptaszyska co urodziła tak wcześnie w wyniku zatrucia ale u niej WYSOKIE ciśnienie to było 110/80 najpierw białka w moczu nie było, ale leżała w szpitalu a nagle się pojawiło i robili cc. nie wiem jak szybko się rozwija to zatrucie ale ja się przestraszyłam jej przykładem...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:20   #3480
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
w ramach czynszu, czyli mam z banki i nie musze nigdzie łazić?

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości