|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Dzisiaj spałam na lewym boku.. Budzę sie patrzę na brzuch a tu cała prawa strona takie ciałko a lewa pusta
Nawet mi pępek z prawej strony wywaliło tak się wypiął![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
wszystko woli mieć wczesniej zrobione, kupione, załatwione.... ale ja też wole mieć załatwione niż myśleć o tym, że jeszcze coś..---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Moja matka to cieżka sprawa...generalnie wolę jak jest w robocie i nie mam jej w domu.
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była kobitka w praktycznie donoszonej ciąży, ale się okazało u lekarza, że dziecko po prostu nie żyje - nie wiadomo dlaczego. no więc lekarz od razu posłał ją na cesarkę. i robili, ale dziecka nie mogli wyjąć, bo główka utknęła w kanale rodnym - czyli kobita już chyba rodziła, ale się nie zorientowała albo ignorowała zbyt długo czy co no w każdym razie nie mogli wyjąć i musieli dzieciaczka... podzielić, i główkę wyjąć dołem...cały zespół był psychicznie wykończony, instrumentariuszki nie wyrabiały kompletnie
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aaa przypomnialo mi sie ze jak doktor wypisywal mi skierowanie na usg to jakis skrot tam napisal i podkreslil i teraz zagladam a tam PIH , oczywiscie google a tam zatrucie ciazowe ( boje sie ze niestety moje dziecie nie bedzie moglo posiedziec w brzuszku do konca (( i ten lekarz delikatnie staral mi sie to oznajmic ..... ach no zobaczymyyy teraz doczytalam ze to nie zatrucie tylko nadcisnienie indukowane ciaza wiec nie jest chyba tak zle ehhe
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-03-28 o 12:54 |
||
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam to ze strony mojego szpitala.. widać co szpital to obyczaj.. a lekarka z tego szpitala to mówila, żeby w ogóle wziaśc wszystkie badania jakie się robiło.. to jak będą czegoś potrzebować to oni sobie juz znajdą.. ale przede wszystkim, zęby mieć oryginal grupy krwi..i ja tak będę brała to wszystko bo i tak mam poukładane datami w segregatorze..
|
|
|
|
#3457 | ||||
|
Zadomowienie
|
poszłam w nocy do małej: ogień, mierzę temperaturę: powyżej 38 stopni. Czopek, spadło tylko trochę, teraz niedawno miała 38,5. Znowu czopek. Dałam mleczko i poszła spać. Biedaczysko i żadnych innych objawów. Czyżby za długo już nas choróbska omijały???
ja się zisiaj czuję, jakbym miała zaraz urodzić, ciągle boli. Nie wiem, czy jest się czym martwić, czy to psychika mi funduje po wczorajszej wizycie... ale zdołowana trochę jestem i ogarnia mnie panika na myśl, że nie mam nawet torby spakowanej i nie mam wszystkiego dla bejbika. Tż kochany wczoraj wracał ze szkolenia z Warszawy i podjechał do ikei po kilka rzeczy dla Kubusia, Boże, co ja bym bez tego mojego kochanego chłopa zrobiła.... Przyjechała moja psiapsióła z Abglii, miała przyjść, przez ten stan małej musiałam odwołać nasze ploty ![]() ehh co za dzień.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na szczęście kupale tych dzieci na piersi nie śmierdzą. Na początku ![]() Potem proponuję zaopatrzyc się w paklanki na kupy!!! |
||||
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
ale suma sumarum jakoś się dotarliśmy kolorystycznie i oboje jesteśmy super zadowoleni z rezultatu.. a najlepsza w tym wszystkich była moja mama..pokazuje jej, że np. mi się te meble podobają, ale nie wiem czy takie kupimy bo TZ nie widział i jak mu sie nie spodobają to trzeba bedzie szukać innych.. A ona jak to się mu nie spodobają?? to on w ogóle na jakieś kolory patrzy?? Tacie to ja pokazuje co kupić i jemu się wszystko podoba bo on jak twierdzi się na kolorach nie zna.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-28 o 12:51 |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Moja będzie w poniedziałek na obiedzie a my u niej w niedzielę na obiedzie.
W niedzielę po obiedzie pakujemy teściową do auta i jedziemy do kuzynki na %, tzn kto może ten może ... ![]() Przyszedł mój zamówiony termometr z microlife NC 100. Mierzyłam kilka razy i pokazuje tak samo 36,5 więc chyba wszystko ok. Zdecydowaliśmy, że bierzemy tańszy (97 zł z przesyłką) a nie techmed, który wyszedłby najtaniej około 125 z przesyłką. Lonely bo ty się wahasz, mąż przestudiował neta i stwierdził, że różnią się czasem mierzenia, bo microlife 5 sekund a tech-med troszkę krócej. U kuzynki widzieliśmy go w akcji tego microlife więc wzięliśmy tańszy, a duzo osób ma sprawdzone.
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto zwrócić uwagę na to, czy mamy odpowiednie auto do danego fotelika: np. jak auto jest małe i nie ma funkcji wyłączania airbaga z przodu, to będziemy musieli montować fotelik z tyłu. w małych autach tylne pasy są jednak często za krótkie, żeby zamontować fotelik tyłem do jazdy samym pasem. i wtedy jedynym rozwiązaniem jest baza i fotelik, który na takiej bazie da się zamontować.
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() metro zdrowia dla Blanki
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze nie w każdym aucie da się te pasy przerobić...
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrowka dla malej! co to paklanki? ![]() pozmywalam i starczy tego dobrego,syf jak jest to niech tak sobie bedzie ![]() macalam dzis ta moja kosteczke co tak nawalala,nawet przy dotyku nie boli ob oby oooooby se juz nic nie zmienilo.bede lezec,odpoczywac (no,zz malymi przerwami) i marze by rodzic sn!
|
||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Remontowo mamy z mężem nieco inne gusta, ale dajemy radę
![]() W sypialni i jeden pokój ja wybrałam kolory, a do trzeciego on. Ostatnio rozmowa - kochanie, mamy dla dziecka w sumie zielone i żółte rzeczy w większości - pokoje do wyboru też żółty i zielony ![]() Z meblami gorzej, bo ja chciałam jasne on ciemne, ale mamy ciemne w sypialni bo jasne nam się nie podobały w sumie. Wojna będzie teraz z dużym pokojem, bo kolor farby wybrałam ja, meble razem, mamy dopiero szafki, ale ja chcę osobno stół do jedzenia taki 90/90 i osobno kanapa z małym stolikiem na kawę, taki z całą masą szuflad mi się marzy. Mężuś twierdzi, że to wszystko się nie upchnie razem, ale ... jak tak od roku gadam stół i stół to mu w końcu ławę uniwersalną wybiłam z głowy, czyli to co było do tej pory. Jeszcze długa droga przed nami, bo mamy "za duże" wymagania co do kanapy i trzeba będzie przeanalizować czy wejdzie rogówka kosztem fotela, ale to jak już pomaluje pokój ![]() Mam nadzieję, że do rozwodu nie dojdzie co najwyżej ja się zaprę, postawię na swoim a on będzie mieć focha przez miesiąc, ale w końcu mu przejdzie.
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
motto na dziś i reszte moich dni
![]() "Nie czas wątpić gdy się wali silniejsza ma być wiara A przeciwności, z bara rozwalać jak taran" |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można kupić nowy pas do tyłu, dłuższy z innego modelu. To aż tak dużo chyba nie kosztuje, wiem że w dużym kupowaliśmy, bo mąż złożył tylną kanapę, środkowy pas się zwinął i zablokował i :dupa: tylko uciąć i kupić nowy. Teraz ma na stałe węzełek żeby nie zapomnieć o tej durnej blokadzie. Ten inny pas to mój genialny pomysł z przed chwili nie wiem czy tak można.
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Dziadek mówi do Babki:
- Kochanie może pójdziemy na spacer? - Tak Chętnie, a mogę iść bez stanika ? Dziadek wygląda przez okno chwilę myśli: - Kochanie załóż jest straszne błoto ide zrobic mejkapik i powoli bede spadac
|
|
|
|
#3471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh śmieszne było do czasu, aż sobie uświadomiłam, że mnie to pewnie czeka po porodzie i karmieniu
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
A jak płacisz za wywóz? Bo my to mamy w ramach czynszu i wspólnota się tym zajmuje.
|
|
|
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może coś odgapie a materac jaki?
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DOBRZE by w końcu było
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie co 2 tyg. badam mocz i kwas moczowy, i powiedzial ze jak cisnienie bedzie sie utrzymywalo ponad 150/90 to do szpitala poki co mieszcze si ew tej grsnicy ale dzisij juz mnie glowa boli a ma,m 144/88 zaraz tabsa wezmee
|
#3477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma innej opcji... a jsi nawet to zarzuci sie cyce na szyje i zaoszczedzi sie na szaliku zima ![]() Cytat:
debile ![]() gdzie tam,wez wynies 80kilo mięcha |
||
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi sie utrzymywało to wysokie to szukałam postów mamy marcowej ptaszyska co urodziła tak wcześnie w wyniku zatrucia ale u niej WYSOKIE ciśnienie to było 110/80 najpierw białka w moczu nie było, ale leżała w szpitalu a nagle się pojawiło i robili cc. nie wiem jak szybko się rozwija to zatrucie ale ja się przestraszyłam jej przykładem...
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
w ramach czynszu, czyli mam z banki i nie musze nigdzie łazić?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

Nawet mi pępek z prawej strony wywaliło tak się wypiął

Ślub 27. X. 2012
no w każdym razie nie mogli wyjąć i musieli dzieciaczka... podzielić, i główkę wyjąć dołem...
tyle że Ja ma dorastającego już mężczyznę w domu...
już z 3 z przodu..brawo!
z doskoku będę z Wami ...jakoś raźniej mi się sprząta...
( boje sie ze niestety moje dziecie nie bedzie moglo posiedziec w brzuszku do konca
Dziś kończymy 34 tydzień 

..zawsze potem sumienie mnie targa...