|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
to chyba nie mozliwe zeby dziecko było już znacznie nad pepkiem co nie?? jakoś dziwne wypychanie czułam prawie że przy mostku, jakby sie dzieco wyprostowało na chwile, jest to możliwe??
|
|
|
|
#3362 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wybaczyłabym sobie nigdy, gdyby się okazało, że przez moją chęć oszczędności coś zostało przeoczone, bo trafiłam do lekarza na nfz, któremu się nie chce, coś przeoczył i ma 2 minuty na pacjentkę. Jeśli ma się dostęp do dobrego gina na nfz, przychodnie w której jest usg, to myślę, że warto chodzić i korzystać z nfz. W naszym mieście wszystkie moje koleżanki chodziły prywatnie, bo na nfz są niezbyt dobrzy lekarze, a jak dobrzy to trudnodostępni. Ja na początek chcę kupić huśtawkę taką 3w1 z leżaczkiem i w tej huśtawce karmić. Nie wiem czy krzesełko będę kupować, bo to zależy od dziecka czy polubi w nim siedzieć. Siostra TŻ kupiła krzesełko dość drogie a mała skorzystała może kilka razy bo nie chciała w nim siedzieć. I krzesełko stoi na strychu, być może nam pożyczą to wtedy będzie wydatek z głowy. ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Cytat:
Chyba musicie z powrotem przytachać ten narożnik
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ruchy czuje ledwo ledwo a to było jakby całą główke chciała mi przez skóre wyciagnąc, może sie powtórzy jeszcze
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Ogarnęłam siebie, zjadłam kanapki, a teraz lecę sprzątać... Może lepiej się poczuję jak będę coś robić, a nie leżeć
|
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My nie mamy zamiaru bo krzesełko już mamy- takie zwykłe z ikei ale sprawdza się świetnie Stoi u rodziców i zwieziemy je jak małe zacznie stabilnie siedzieć![]() Wystarczy posprzątać Byłam od rana z psem na polku ![]() Tż powiedział, że przyniesie na swoją stronę płytki chodnikowe, może na początek wystarczy
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wymalowałam kaloryfer i futrynę w pokoju córci
jestem taka dumna no nic trzeba to dzisiaj zrobić bo jak Tż załatwi transport to wjadą już meble do pokoju |
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaoszczędzić to ja sobie mogę na perfumach, kosmetykach i innych pierdach, a nie na lekarzu. Kasy na lekarza/ badania w ogóle nie liczę.
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały lata już po całym brzuchu.
|
|
#3369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wszystkie to wszystkie
![]() Idę sprzątać ![]() A Glut ma czkawkę
|
#3371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym znała dobrego lekarza na nfz pewnie bym do niego poszła, ale niestety w moim mieście jak już taki jest, to bardzo ciężko się do niego dostać..za dużo ciąż naraz i nie biorą kolejnych. No i tak jak Ewusia napisała czekanie w kolejkach na wizytę i loteria czy się uda dziś dostac czy nie, to również nie dla mnie (moja koleżanka poszła do takiego i zdarzało jej się nie raz czekać 2-3 godz po czym dowiadywała się, że lekarza dzisiaj nie będzie )Cytat:
Cytat:
Chciałabym takie krzesełko i pewnie będziemy myśleć.. ale to decyzja na dłuższe potem
|
|||
|
|
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja historia: miałam jakieś dwa latka, może z paroma miesiącami, a jako dziecko PODOBNO bluzgałam jak szewc (co mi przypomniało o drugiej historyjce, ale to za moment). Siostra maleńka - dwa lata młodsza więc kilka miesięcy mogła mieć. I podobno było tak, że ona płakała sobie w wózku czy coś takiego i mama mi kazała pójść ją pobujać. Na co ja, wielce obrażona i z wielką wadą wymowy "Chojeja jaśna, zjobiliśta se dzieciaka, to go teraz bujajta'........... po czym poszłam i tak ją 'pobujałam' że z wózka razem z wyposażeniem wyleciała na podłogę (na szczęście najpierw pościel a potem ona) i obie w ryk.... ![]() Druga: dobry wujek chciał pokazać siostrzenicy jak wygląda chór w kościele i zabrał mnie na górę. Po czym ktoś się pyta jak mi się podobało, na co Asia ładnie odpowiedziała, że 'na h.uju grał komunista'.......... Kupiliśmy chrześniaczce Męża na chrzciny, bo sobie zażyczyli. My byliśmy za tym właśnie drewnianym, bo moi rodzice wcześniej kupili kuzynkowi i super się sprawdziło, ale kolega się uparł na takie plastikowe stojące, co zrobić... w efekcie zakupu dokonała chrzestna (zrzutka) i jak oni tam wsadzili Lilkę to się normalnie bałam że to się przewróci wszystko, a ona jeszcze nie siedziała wtedy, i podobno teraz też nie bardzo chce w nim siedzieć, a w kwietniu kończy rok
Zapraszam serdecznie <ciach_reklama> Edytowane przez rasha90 Czas edycji: 2013-03-28 o 13:08 |
|
|
|
|
#3373 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do własnej ciazowej osoby to moze lepiej z ginem pogadac.... Cytat:
Cytat:
za wszytskie wizyty ![]() Cytat:
Koniecznie odpoczywaj u tesciow bo jestes za bardzo pracowita oczywiscie w najlepszym tego słowa znaczeniu bo jestes nam wzorem ![]() Cytat:
Ja już też nie śpię. Zaraz podleję moje kwiatuszki i biorę się za wybieranie zdjęć, które chcę powiesić na ścianie w ramce. Mam już nowe meble, to teraz mogę dekorować Na dworze świeci słońce, a więc korzystam chociaż z pozorów lepszej pogody, bo domyślam się, że jest zimno :/ [/QUOTE] U mnie słonce ale piździiiiii Uwielbiam takie dekorowanie Cytat:
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Wam za odpowiedzi
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
iwona: cieszę się
)rasha: hahah dobra historia ) dobrze ze siostrze nic się nie stało
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znoszę pełni
|
|
#3377 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
moj nawet jak tak mowilam to nie patrzal wiec odpuscilam ![]() Trzymam kciuki za wizytacje
|
|
#3378 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jestem zazdrosna o Psy Cytat:
Wiec z mej strony zawsze zmniejsze ciutke spam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A gardełko mozesz płukac Gargarinem lub Salviaseptem...... święte słowaCytat:
![]() Cytat:
![]() przyjmij me gratulacje Cytat:
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
mój brzuch:
22 tydzien i 24 |
|
|
|
#3380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
Jeezuuuu dziewczyny straszny dzis bedzie temat w "Rozmowach w toku" przy zwiastunie ryczalam
|
#3382 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Warstwa cebuli w piórka, warstwa czosnku w plasterki, sok z pól cytryny i zalać miodem i takim sposobem kilka warstw jeszcze. Postawić pod przykryciem aż puści sok. Ja co idę do kuchni to pije po 2 łyżki stołowe. Szczerze mówiąc bardzo mi on smakuje. I działa bo dzisiaj juz bez bólu gardła Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż ja tez nie skacze z radości na myśl o moim pepku... Cytat:
Ja chodzę prywatnie bo nie lubię czekać w kolejce płace 100 zł za wizytę, wszelakie badania i zawsze mam USG w cenie. Badania w labo mam za darmo. Na wizycie u gina jestem tyle ile JA potrzebuje. Moj gin przyjmuje tez w przychodni i przed ciąża tam do niego chodziłam. Nie widać u niego różnicy na NFZ czy prywatnie. Mam jednak tak dużo pacjentek w przychodni ze wole prywatne![]() Wiadomo trafi sie czasem jakiś lekarz do d.upy ale ogólnie to myśle ze kobiety w Polsce maja bardzo dobra opiekę w ciazy ![]() Cytat:
nie mam pojęcia jaka główkę ma noworodek A twoja czapeczka wyglada jak ta która oglądałam
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- [QUOTE=misiaczka555;40024 Dużo sie w Polsce zmieniło na plus, dłuższy macierzyński, darmowy dentysta w ciazy, każda kobieta nie ubezpieczona może korzystać za darmo z opieki ginekologa w ciazy. Ja chodzę prywatnie bo nie lubię czekać w kolejce płace 100 zł za wizytę, wszelakie badania i zawsze mam USG w cenie. Badania w labo mam za darmo. Na wizycie u gina jestem tyle ile JA potrzebuje. Moj gin przyjmuje tez w przychodni i przed ciąża tam do niego chodziłam. Nie widać u niego różnicy na NFZ czy prywatnie. Mam jednak tak dużo pacjentek w przychodni ze wole prywatne![]() [/QUOTE]no i dobrze ze ostatnie lata takie duze zmiany niosa ze soba, a ma byc jeszcze lepiej. oby! |
|
|
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() a ja właśnie robię listę zakupową, ogólnie dziś mam jakiś zmulony dzień ;/ umylam okno, posprzatałam troche i teraz piję kawke rozpuszczalną z mlekiem, może po niej zrobi mi się lepiej ![]() w ogólne mam lenia na całego ;p wczoraj wieczorem brzuch mnie bolal, tzn podbrzusze, oczywiscie caly czas czuje jakbymmiala tam zakwasy i w kroczu tez,a co bedzie dalje,nie mam takiego duzeo brzucha, ba wczesniej mialam brzuszek wiec jestem do tego przyzwyczajona ![]() a my ciagle odkladamy kupienie lozeczka, wozka musumy to zrobic w kwitniu bo w sumie w czerwcu juz trzeba sie przygotowac na godzine zero jak o tym pisze to troche strach mnie ogarnia, do tej pory jakoś nie bałam sie porodu i tak jest nadal, ale chyba im blizej tym bedzie ciekawe ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- oj widać, rośnie rośnie zazdroszczę takich okrąglutkich
|
|
|
|
#3385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dotkaaa twe modły wymiatają ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie wykańczam nadrabianie Was, bo przez kilka dni nie mogłam w ogóle do Was zajrzeć, a staram się chociaż czytać. Remont- jeszcze trwa, ale mam nadzieję że za 1,5-2 tyg będzie po wszystkim i zostanie już tylko meblowanie. Maluszkowi za to Mamusia wczoraj zapewniła trochę wrażeń Dopadła mnie grypa żołądkowa i od wczorajszej nocy moje samopoczucie sięga dna. Całe szczęście dziś jest już o niebo lepiej. W dodatku o 6 rano dowiedziałam się, że moja przyjaciółka urodziła zdrowego chłopczyka niestety skończyło się na cesarce, bo poród stanął na 3cm rozwarciu (było wywoływanie, termin miała na 21.03 chyba).Podczytuję Was cały czas i podziwiam jakie cudeńka kupujecie swoim maluszkom A ja nawet płci jeszcze nie znam i jak patrzę na tą listę na pierwszej stronie, gdzie wszystkie wokół mnie już mają niebieski lub różowy kolorek to utwierdzam się w przekonaniu, że mam w brzuszku Wredziocha . Całe szczęście, że wyprawki ubrankowej to ja już sporo mam po rodzince, ale przywiozę rzeczy dopiero w maju, jak już będzie gdzie to wykładać w pokoiku maleństwa
|
|
#3387 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis w Rozmowach w Toku o rodzicach, ktorym zmarło dziecko
nie wiem czy tylko to bedzie, ze po porodzie czy o poronieniu tez... Ja nie będe tego oglądac- zbyt wiele przezyłam z moim Aniolkiem...
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okazuje sie ze zgodnie |
|
|
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
co do checi wczesniejszego porodu to tez bym chciala, oczywiscie wtedy kiedy ciaza bedzie uznawa za donoszoną
czyli gdzies w polowie czerwca chciałabym bardzo bo w lipcu pewnie upały i w ogóle . w czerwcu bedzie to samoo zapewne ale bede miala wiecej czasu na to zeby pospacerowac z malym latem ogolnie tego najbardziej nie moge sie doczekac.dzis w nocy jak szlam do wc to mega dziwne glupie i w ogole zle mysli miala. a mianowice czy dobrze zrobilismy ze zdecydowalismy sie juz teraz na dzeicko ja 23 tz 25 lat. cale zycie przed nami a my teraz do konca bedziemy sie martwic o to czzy nasze dziecko dobrze wychowamy itp, czy moze moglismy poczekac te kilka lat i pozniej sie starac, mielibysmy te lata tylko dla siebie.... jestem glupia, wiem, dlaczego ja mam takie mysli?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

ja ruchy czuje ledwo ledwo a to było jakby całą główke chciała mi przez skóre wyciagnąc, może sie powtórzy jeszcze
) a pare dni pozniej mialam polowkowe i bezproblemu dalo sie zrobic zdjecie- place wymagam)))
i 

Koniecznie odpoczywaj u tesciow bo jestes za bardzo pracowita

)