Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 14:01   #3511
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
ooo a takie pytanie jak nie ma oddziału neonatologii w oby dwóch szpitalach w mieście a rodzi się taka kruszyna to co przewożą do innego miasta?
w niemczech na pewno. w polsce chyba też?
dzwonią najpierw, rezerwują miejsce, i jest szybki przewóz
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:03   #3512
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Mnie to dopada jak jest ciepło na dworzu...Także wiem co czujesz. Ciężko zapleść nawet dłonie ze soba?!
Ale teraz też mam spuchnięte ale nie jakoś tragicznie i już ze 2 tygodnie nie noszę nic na palcach.
czasami tak, zwłaszcza rano... najgorzej ze mi nigdy nic nie puchło więc dla mnie to takie dziwne uczucie..

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a co gin na to? czy nie wie jeszcze?
wiesz, ogólnie to jak zgiąć palcy nie idzie, to znak, że człowiek się już najadł
a propos zagniatania ciasta... idę do kuchni zrobić kisz eee znaczy się ten tam... quiche... z łosiem. no, łososiem!
no własnie nic, najpierw mówila, że trzeba morfologię zrobic, a potem ze trzeba zrobić ale dopiero za 2 tygodnie.. więc chyba nie ma tragedii bo by się jakoś bardziej przejęła?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:03   #3513
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dokłądnie tak...nic nie warte te pieniądze
a rachunki to już szczyt wszystkiego ...praktycznie dwie trzecie dochodów na rachunki trzeba wydac...eh...
Przeczytałam, że jedna trzecia idzie Wam na rachunki i już chciałam pisać, że zazdroszczę.

Cytat:
to ja wam jeszcze gorszą historię opowiedzieć mogę. z pierwszej ręki - szwagierka pielęgniarka-instrumentariuszka opowiadała mi, jaką to operację musieli przeprowadzić na bloku...
była kobitka w praktycznie donoszonej ciąży, ale się okazało u lekarza, że dziecko po prostu nie żyje - nie wiadomo dlaczego. no więc lekarz od razu posłał ją na cesarkę. i robili, ale dziecka nie mogli wyjąć, bo główka utknęła w kanale rodnym - czyli kobita już chyba rodziła, ale się nie zorientowała albo ignorowała zbyt długo czy co no w każdym razie nie mogli wyjąć i musieli dzieciaczka... podzielić, i główkę wyjąć dołem...
cały zespół był psychicznie wykończony, instrumentariuszki nie wyrabiały kompletnie
Oh no.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
co to paklanki?
Takie pachnące woreczki na obkupkane pampersy.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja bym chciała zobaczyć męża z synkiem w takim układzie muszę mu zapowiedzieć jeszcze że jakbym ja nie mogła to ma ściągać koszulkę i kangurować Ignacego
Ja też bym chciała, ale moje oczy wyobraźni widzą, jak on patrzy na małego, jak na jakiegoś kosmitę nie wiadomo skąd.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:08   #3514
ankaaa206
Wtajemniczenie

ale mam lenia dziś, byłam w przychodni, potem zaszłam do sklepu na zakupy i brzuch mi się spina znowu, ehh

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
tak i maluszek wtedy jedzie taką specjalną karetką neonatologiczną

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:08   #3515
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
pokazywali kiedyś taką akcję w Galileo jak to wygląda w Niemczech właśnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:10   #3516
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Niby tak, ale matka wariatka zawsze znajdzie powód do zastanawiania się

Wrzucam zakupki Antosiowe

1. kocyk Ikea
2. 3-pak kocyków z Ikei
3. kocyk - Babyono
4. znowu kocyk - Babyono
5. leśna rodzinka
6.lampka

Jakoś brzydko powychodziły te zdjęcia...
Mogę wiedzieć ile kosztował ten 1??

Ja mam na razie 1 z netto 75x102 i jeden polarowy z tygryskiem z kubusia puchatka 110x160 ale ten to raczej jako prześcieradełko do gondoli, a nie do przykrywania. Koleżanka powiedziała, że jeden mi kupi w ramach prezentu dla małej.

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ja też bede jadła truskawki jak bede karmić oczywiście najpierw zjem kilka i poobserwuje maluszka. Moja siostra jadła truskawki tonami jak karmiła i siostrzeńcowi nic nie było
Też bym tak chciała móc jeść bo uwielbiam truskawy

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:10   #3517
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
.

ooo a takie pytanie jak nie ma oddziału neonatologii w oby dwóch szpitalach w mieście a rodzi się taka kruszyna to co przewożą do innego miasta?
Ale to przecież wcześniej wiadomo że jest kruszyna
Tutaj dziewczyny od takich maluchów jak tylko na usg im wyszła mała waga to od razu były kierowane tutaj.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:13   #3518
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dobrze wiedzieć w razie "W". tzn domyślałam się, że tak jest, ale u mnie najbliższy oddział neonatologii 50 km ;/ powinni od razu na poród tam wieść...
Swoją drogą w mieście,które kiedyś było wojewódzkie powinna być neonatologia a nie Obym nie musiała korzystać...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale to przecież wcześniej wiadomo że jest kruszyna
Tutaj dziewczyny od takich maluchów jak tylko na usg im wyszła mała waga to od razu były kierowane tutaj.
no ale nagle jak zaczyna rodzić...
To pewnie i tak nie rodzi się tak szybko, więc tak jak mówię powinni przewozić do szpitali z takim oddziałem.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:14   #3519
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
druga załamka to na owych zakupach straciłam 650 zł..zawsze potem sumienie mnie targa..... no ale w święta zapomne o stratach..w sumie to "tylko" kasa"...(pocieszenie)
U mnie jedyne pocieszenie, że święta w tym roku spędzamy tak jak spędzamy (tzn. tylko we dwoje, a w dodatku TŻ pracuje w niedziele i poniedziałek od 14 ),że chociaż finansowo tego nie odczujemy Dziś niby zrobiliśmy zakupy a la świąteczne: artkuły na 2 sałatki i 2 "ciasta (wafle - Axella, zainspirowałaś mnie; i pascha) i wyniosły nas 60zł
Ale będzie mi jednak smutno w niedziele, jak się TŻ do pracy zawinie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
meble przyjechały i materac pochwalę się jak pokoik będzie gotowy, bo na razie w pudłach wszytsko
Nie mogę się doczekać!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Melduję, że żyję. Podczytuję Was regularnie, ale mam tak "przecudowny" humor i tak "cudownie" się czuję, że nie mam ochoty na klikanie... Przepraszam...

Więc już wstępem napomniałam co u mnie słychać, więcej nie będę się rozpisywała, bo nie chcę psuć świątecznego nastroju.
Ogólnie dzisiaj wizytujemy, więc wstałam "w miarę" nastrojona, że podejrzymy Kubusia, ale humor popsuł mi teściu, który już któryś raz z rzędu wpadł przed 9, bo był w pobliżu i stwierdził, że wpadnie na kawę... Ja Go na prawdę lubię, ale kuwa, nie sypiam prawie w nocy, doleguję rankami i takie wizyty mi średnio na rękę...

Witamy się z Kubusiem w 30 tc! 3 z przodu brzmi jakoś tak poważnie...

Trzymam za wszystkie brzuszki i ich mieszkańców, kolejne tygodnie i wszystkie wizyty!

A tymczasem idę ogarnąć jakiś obiad no i muszę jakoś (przerażają mnie te depilacyjne akrobacje) zadbać o dół, coby lekarz się nie wystraszył
Kurcze, Szprotka, chciałabym wreszcie przeczytać, że u Was ok... Bardzo mi przykro, że ciągle coś Wam się na głowę wali
Trzymam za wizytę!

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja znów z doskoku i nie nadrobię... ech.

Dziś na 15:30 mamy usg, oby z nerką było ok!
Obie z Sofcią ściskamy mocno kciukasy za nereczkę Jurka

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
idę za chwilę podciąć grzywkę i na hennę
Przypomniałaś mi, że muszę sobie brwi wyskubać! Już zarosłam niesamowicie, a miałam do tego nie dopuścić po ostatniej wizycie u kosmetyczki

Cytat:
a jak z piciem kawy przy karmieniu piersia?
bo jak czytam,ze malenstwo moze chciec jesc co 3h to nie powiem,troche mnie to przeraza bo luuubie sie wyspac..
Wg. najnowszych trendów (tak, wiem, wiem, że zaraz się pewnie zmienią ) zaleca się karmić na żądanie, ale nie rzadziej jak co 3h. Jak dziecko śpi dłużej to ponoć trzeba je budzić... Sprzyja to podobno samej laktacji, no i jest dobre dla maluszka... Więc chyba nie ma co liczyć, że będziemy po 6h ciągiem spać. Ja to mam chociaż nadzieję, że z karmieniem będę miała jak z wc w nocy - wracam do łóżka i śpię od razu... Zobaczymy

Cytat:
to ja wam jeszcze gorszą historię opowiedzieć mogę. z pierwszej ręki - szwagierka pielęgniarka-instrumentariuszka opowiadała mi, jaką to operację musieli przeprowadzić na bloku...
Straszne... i to co Mysia pisała też....... Niestety ja też mam jedną taką historię. Kiedyś Wam co nieco wspominałam, ale teraz znam szczegółów więcej. Ale może Wam kiedyś napiszę, jak już wszystkie urodzimy...

Cytat:
1. kocyk Ikea
2. 3-pak kocyków z Ikei
3. kocyk - Babyono
4. znowu kocyk - Babyono
5. leśna rodzinka
6.lampka
Leśna rodzinka to mój faworyt! Cudownie Antoś będzie miał w swoim leśnym zakątku
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:21   #3520
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Wg. najnowszych trendów (tak, wiem, wiem, że zaraz się pewnie zmienią ) zaleca się karmić na żądanie, ale nie rzadziej jak co 3h. Jak dziecko śpi dłużej to ponoć trzeba je budzić... Sprzyja to podobno samej laktacji, no i jest dobre dla maluszka... Więc chyba nie ma co liczyć, że będziemy po 6h ciągiem spać. Ja to mam chociaż nadzieję, że z karmieniem będę miała jak z wc w nocy - wracam do łóżka i śpię od razu... Zobaczymy
ja staroświecką metodą planuję karmić na żądanie. zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2013-03-28, 14:29   #3521
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Jak dziecko będzie prawidłowo przybierać na wadze to na pewno będzie OK Boje się trochę tego karmienia i moich biednych sutków
Stary 2013-03-28, 14:31   #3522
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie na żądanie, nawet jak nie będzie żądania przez powiedzmy 5h? Bo ja też chcę karmić na żądanie, ale pewnie będę budzić małą, jak zapomni, że chce jeść przez jakieś długie godziny Ale co my się martwimy, pewnie nasze malce najchętniej będą cały czas na cycu wisiały
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:31   #3523
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Aż tyle kocyków dla 1 dziecka? Ja mam tylko jeden ...
Wiem... jestem chora ... ale one wszystkie takie ładne

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mogę wiedzieć ile kosztował ten 1??

Ja mam na razie 1 z netto 75x102 i jeden polarowy z tygryskiem z kubusia puchatka 110x160 ale ten to raczej jako prześcieradełko do gondoli, a nie do przykrywania. Koleżanka powiedziała, że jeden mi kupi w ramach prezentu dla małej.

Ten pierwszy był najdroższy - 49,99.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Leśna rodzinka to mój faworyt! Cudownie Antoś będzie miał w swoim leśnym zakątku
Może wyrośnie mi na leśniczego
Stary 2013-03-28, 14:32   #3524
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

ja bym chciała zobaczyć męża z synkiem w takim układzie muszę mu zapowiedzieć jeszcze że jakbym ja nie mogła to ma ściągać koszulkę i kangurować Ignacego
Mój Tż jak na SR o tym mówili to był jak najbardziej bardzo chętny jak sobie to wyobraziłam to sie oczywiście poryczałam

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:39   #3525
maarchewka
Zakorzenienie

ej a co u Was jest na Wielkanocnych stołach?? bo u mnie to się niewiele różni od każdej innej "imprezy" tzn jest żurek/barszcz biały plus drugie.. Najczęściej jakiś schabowy z ziemniakami, albo jakiś inny kotlet..
A na stole ze 2 sałatki i moja mama jeszcze robi jajka faszerowane, wędlina swojska, czasami sledź bo u mnie bardzo lubią, potem jakieś udka z pieczarkami na gorąco..

Muszę cos do teściowej zrobic i chyba zrobię sałatke. W tamtym roku zrobiłam jajka faszerowane z łososiem to prawie nikt nei zjadl, bo oni tam za bardzo łososia nie lubią.. tzn Ci co lubią łososia nie lubią jajek, a Ci co jajka lubią nie lubili łososia ale przynajmniej nikt mi nie zarzucil, ze się nie postarałam i przyszłam na gotowe

Wojtek
Stary 2013-03-28, 14:43   #3526
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie na żądanie, nawet jak nie będzie żądania przez powiedzmy 5h? Bo ja też chcę karmić na żądanie, ale pewnie będę budzić małą, jak zapomni, że chce jeść przez jakieś długie godziny Ale co my się martwimy, pewnie nasze malce najchętniej będą cały czas na cycu wisiały
nie planuję stać z zegarkiem w ręku, no chyba że będą pojawią się problemy z przybieraniem na wadze czy coś takiego. zresztą jak prześpi czasem nawet 5h bez żadania jedzenia, to będzie błogosławieństwo :P aczkolwiek przypuszczam że to będzie raczej w drugą stronę działać i mały będzie zasysał ile wlezie

Cytat:
Może wyrośnie mi na leśniczego
Stary 2013-03-28, 14:47   #3527
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

1. kocyk Ikea
2. 3-pak kocyków z Ikei
3. kocyk - Babyono
4. znowu kocyk - Babyono
5. leśna rodzinka
6.lampka

piekne az tyle kocyków ... sliczne
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
u nas 38

Cytat:
Ja mam 110, podziel się ze mną ...
Pewnie tak, ciekawe czy producent ma różne opcje dokupienia pasów?

Aż tyle kocyków dla 1 dziecka? Ja mam tylko jeden ...
no problem zabieraj ile chcesz hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:51   #3528
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ej a co u Was jest na Wielkanocnych stołach?? bo u mnie to się niewiele różni od każdej innej "imprezy" tzn jest żurek/barszcz biały plus drugie.. Najczęściej jakiś schabowy z ziemniakami, albo jakiś inny kotlet..
A na stole ze 2 sałatki i moja mama jeszcze robi jajka faszerowane, wędlina swojska, czasami sledź bo u mnie bardzo lubią, potem jakieś udka z pieczarkami na gorąco..

Muszę cos do teściowej zrobic i chyba zrobię sałatke. W tamtym roku zrobiłam jajka faszerowane z łososiem to prawie nikt nei zjadl, bo oni tam za bardzo łososia nie lubią.. tzn Ci co lubią łososia nie lubią jajek, a Ci co jajka lubią nie lubili łososia ale przynajmniej nikt mi nie zarzucil, ze się nie postarałam i przyszłam na gotowe
u nas typowo będzie żurek, jaka sałatka, babka i 3 bit na grubsze żarełko jedziemy do teściów, babcia akurat w niedziele ma urodziny 80 lat więc będzie dużo pyszności

Julka
Stary 2013-03-28, 14:51   #3529
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ej a co u Was jest na Wielkanocnych stołach??
u mnie żurek jest na obiad (u teściowej taka dziwna rosołowata zupa z chrzanem, ziemniakami i kiełbasą), a wieczorem na stole to co było w koszyczku (jajka, chrzan, wędlina, pieczywo), do tego jakaś sałatka, pascha i jakieś ciasta
Stary 2013-03-28, 14:53   #3530
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
jak uważają że mogą sobie nie poradzić z maleństwem to przewożą

Cytat:
Przypomniałaś mi, że muszę sobie brwi wyskubać! Już zarosłam niesamowicie, a miałam do tego nie dopuścić po ostatniej wizycie u kosmetyczki
ja mam jedną brew "bardziej niż drugą" jak to określiła dziś kosmetyczka bo pytałam co mam robić bo jakoś takoś się zorientowałam że jedna jest wyżej niż druga stwierdziła że zapuścić porządnie i przyjść za dwa miesiące na regulację. nie wytrzymam tyle

Ash - pytanko - wiem że nie tu o tym pisałaś ale tu mi wygodniej zapytać o tą witaminę C na twarz i kremy robione - czy takie coś z wit.C można nakładać na buzię wiosną/latem? bo się zastanawiam czy sobie nie zamówić czegoś takiego...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:54   #3531
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
nie planuję stać z zegarkiem w ręku, no chyba że będą pojawią się problemy z przybieraniem na wadze czy coś takiego. zresztą jak prześpi czasem nawet 5h bez żadania jedzenia, to będzie błogosławieństwo :P aczkolwiek przypuszczam że to będzie raczej w drugą stronę działać i mały będzie zasysał ile wlezie

a mnie wkurza moja mama, już mi mówi żebym kupiła mleko modyfikowane, bo to róznie z karmieniem, bratową co chwilę napastowała gdy mały płakał: pewnie jest głodny, daj mu butle, daj mu smoczka itp masakra (oczywiście mama nigdy nie karmiła nas piersią więc to takie wyssane z palca)

Julka
Stary 2013-03-28, 14:58   #3532
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie żurek jest na obiad (u teściowej taka dziwna rosołowata zupa z chrzanem, ziemniakami i kiełbasą), a wieczorem na stole to co było w koszyczku (jajka, chrzan, wędlina, pieczywo), do tego jakaś sałatka, pascha i jakieś ciasta
nigdy nie jadłam paschy..

Wojtek
Stary 2013-03-28, 15:00   #3533
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
a mnie wkurza moja mama, już mi mówi żebym kupiła mleko modyfikowane, bo to róznie z karmieniem, bratową co chwilę napastowała gdy mały płakał: pewnie jest głodny, daj mu butle, daj mu smoczka itp masakra (oczywiście mama nigdy nie karmiła nas piersią więc to takie wyssane z palca)
masakra
Stary 2013-03-28, 15:04   #3534
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Powiedz mamie, że to będzie wasze dziecko i to wy musicie go najpierw poznać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 15:05   #3535
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze no mam napady głodu normalnie..
Wcześniej miałam tak, że tak łaziłam coś mi się chcialo, głodna nie byłam ale szamałam.. a teraz to zjadłam obiad i normalnie w brzuchu czuje jakbym nic nie jadła.. Może jakoś mało kalorycznie jem albo co?? Dzisiaj od rana zjadlam:
3 kanapki z białym serem, 3 jabłka, 2 banany, 2 kromki chleba, 10 dag sera żółtego (ser sam ze sobą, oraz talerz spaghetti bolonage

Wojtek
Stary 2013-03-28, 15:05   #3536
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy nie jadłam paschy..
ja uwielbiam przypomina mi taki delikatny sernik na zimno z mnóstwem bakalii już się nie mogę doczekać
Stary 2013-03-28, 15:07   #3537
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam przypomina mi taki delikatny sernik na zimno z mnóstwem bakalii już się nie mogę doczekać
u mnie to nawet nie wiem czy ktoś w regionie w ogole to robi.. Ash u nas się robi pasche?

Wojtek
Stary 2013-03-28, 15:08   #3538
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

czytam o zaleznosci aktywnosci dziecka w brzuchu do aktywnosci po porodzie..

jakby sie spradzalo to mialabym tak cudne dziecko jakim bylam ja, jeść/spać/kupa/jeść/spać/kupa.. moja mama zawsze mówi,ze sie przy mnie nudziła
musze ja spytac czy tez bylam leniuchem w brzuchu
Ponoć to prawda.
Właśnie rozmawiałam o tym z moją ginekolog dziś bo pytała w jakich godzinach mały jest najbardziej aktywny - ja m owię, że w nocya ona "to współczuję"

Cytat:

1. kocyk Ikea
2. 3-pak kocyków z Ikei
3. kocyk - Babyono
4. znowu kocyk - Babyono
5. leśna rodzinka
6.lampka

Śliczne zakupy

Wróćiłam z wizyty.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 15:08   #3539
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedz mamie, że to będzie wasze dziecko i to wy musicie go najpierw poznać.
dobrze że mieszkamy dość daleko od siebie ja tam tylko się śmieję z tych teorii mojej mamy, ale ona tak już ma, modli się o cesarkę dla mnie bo ona miała ogólnie temat rzeka, w ogóle mi się wydaje że karmienie piersią jakieś 25 lat temu było wręcz niemodne, bo ona mi mówiła że wszyscy wtedy tylko mieszankami karmili.

Julka
Stary 2013-03-28, 15:10   #3540
karolina2121
siedzę i myślę

Też nigdy nie jadłam paschy... Już się nie mogę doczekać niedzieli Będę jeść aż pęknę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości