|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
#3542 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() Na szczęście póki co w ogóle nie wtrąca się w moją ciążę ani nic nie narzuca
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
A i w ogóle po 7 latach mieszkania w Wawie znalazłam chleb który mi smakuje.. nie jest pompowany, nie jest krojony i zapakowany w folię, nie sypie się następnego dnia, nie można nim zabić po 2 dniach, po 3 dniach pachnie jeszcze jak chleb i się zsycha a nie pleśnieje!! No i nie kosztuje dżiliardy zlotych.. 3,2 zl za 650g
Sklad: zakwas z mąki żytniej, mąka żytnia, woda, sól, płatki ziemniaczane, siemie lniane. Chleb zdrówko dla alergików.. |
|
|
|
#3544 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() No to czekamy na relację. Ja powoli spadam, zjem obiad i czas szykować się do gina Zbysia
|
|
#3545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam dwa, jeden to dla mnie za mało Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---- Wróciłam od babci jutro ona wpadnie i ugotuje mi żurek
|
|||||
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Axella co do karmienia
życzę Ci aby Zuzka chciała cyca co trzy godziny a nie częściej choć na początku chyba każde dziecko chce częściej ![]()
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
krótki opis wizyty.Wszystko jest ok. Szyjka bez zmian. Dodatkowo na plus, ze w końcu nie mam żadnego zapalenia ![]() Dziś mam 33 tydzień + 6 d. a młody wg pomiarów na nim wykonanych... wychodzi 37 t.c. ![]() A teraz famfary... waży prawie 3300 ![]() Czyli przybrał na wadze przez 3 tygodnie 1 kilogramKolejną wizytę mam za 3 tyg czyli 18go kwietnia (Jenny proszę o zapisanie ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Zurekkkk - fajna babcia
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholera to jak będziesz miała trzecie dziecko to ze 6kg będzie ważyło ja mam nadzieję, że Bartek mi się urodzi z wagą ok. 3300 |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale brawa za brak infekcji! |
|
|
|
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kawał chłopa z niego
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile mojj dowiem sie za tydzien wtedy bede 34 tc 0dni i mam nadzieje ze ze 2. 5 bedzie wazylll
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to nasze pierwsze święta tylko we dwoje (no, w trójkę w sumie!), bo do nas nigdy nikt nie przyjeżdża, a ja jeździć tak daleko nie dam rady. no i na budowie trzeba gonić...prócz jajek na miękko na śniadanie to pewnie nic świątecznego nie zrobię ciasto pewnie takie w stylu american apple pie - niesłodzone... żeby było zdrowiej no i na lepsze żelazo jakiegoś wypasionego steka. ale wszystko to tak raczej typowo weekendowe, a nie świąteczne. ale co tam!2. też słyszałam o tym trendzie. w sumie jeśli ma to wpłynąć pozytywnie na maluszka i laktację, to chciałabym spróbować. chcę karmić długo, bo to najlepsza ochrona przed alergiami. a ryzyko u nas niestety wysokie... 3. napisz na biało ku przestrodze może... ja tamtą historię, co opisałam, długo trzymałam dla siebie. ale sobie pomyślałam, że te co chcą niech przeczytają. ku przestrodze właśnie - lepiej czasem panikować i się dopominać o swoje, bo jak widać różnie się kończy........
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo mamoooo aleee wielkolu :d dobrze go zywisz :d gratuluję
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego wczoraj TŻta na śpiewanie wzięło.. Łaził po mieszkaniu i śpiewał żono moja, serce moje nie ma takich jak my.. troje
|
|
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taki żytni chlebuś na zakwasie to super sprawa Cytat:
może ty jesteś faktycznie już w 37.tc i na następnej wizycie nici z ustaleń, tylko od razu na porodówkę? ![]() no, ale z tym brakiem infekcji to super! gratuluję!
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Justi - ja chcę kupić jeszcze jeden kocyk, ale jakoś się zebrać nie mogę
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Dziewczyny ale mam dzisiaj zgage |
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
cloche-to nie wiem kto byłby ojcem
![]() Michaś dziękuje za oklaski wszystkim ciociom A co do żywienia-to maluch je ile chce i przybiera na wadze jak chce. Tzn moja gin tłumaczy to tak, ze choćbym jadła chleb z wodą to on i tak będzie rósł jak mu się podoba
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
któraś tu pisała, że jakaś babka jadła same jabłka a i tak urodziła dziecko 5kg
|
|
|
|
|
#3561 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
szaleństwo kocykowe. ja mam w sumie 2 polarowe, 1 bawełniany i dwa w spadku po siostrzeńcu tż.Cytat:
gratki za słusznej wagi maluszka. mój Bartik pewnie też będzie ważył coś koło tego. dobrze że wszystko ok!wysłałam małza po syrop na zaparcia, bo dzisiaj myslałam ze urodze na kibelku. pewnie synus doopka sobie uciska na jelita i zalega mi tam wszystko. masakra przyszedł mi filc. zielone kolory NEONOWE!!! foty zafałszowały odcienie i zamiast pistacji i trawy mam kamizelke odblaskowa i soczysta limonke za to posciel superowa, dzisiaj przyszła.identyczna jak na zdjeciu jeszcze tylko czekam na wanienke. Edytowane przez angie83 Czas edycji: 2013-03-28 o 16:06 |
|||
|
|
|
#3562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i puytałam o ból spojenia to powiedziała, ze to normalne i mam się nie martwić tym bardziej że i tak będę mieć cc... Cytat:
![]() Pokaz pościel
|
|
|
#3563 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosuję rano (mam 10% roztwór wit C w wodzie destylowanej), na to filtr i spoko. Gdzieś czytałam, że lepsza jest wit c pochodzenia roślinnego, a nie syntetyczna - dlatego olej różany jest taki fajny dla skóry. Ale stosuję go tylko na noc. Kupiłam tą sproszkowaną vit.c więc korzystam Mam nadzieję, że krzywdy mi nie zrobi ![]() Cytat:
Szuka usprawiedliwienia dla siebie w taki sposób...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak on to robi, przy Twoich całociążowych wymiotach, że tak rośnie, to ja nie wiem! No cóż, chłop jak dąb! ![]() Cytat:
Pamiętacie pisałam Wam kiedyś, że moja koleżanka urodziła martwe dziecko bo się łożysko odkleiło. Otóż to nie tak było, jak się okazuje. Nie znam dokładnych szczegółów tej choroby, była to jakaś wada genetyczna, polegająca na tym, że pępowina na styku z łożyskiem miała dziurę... Żadne USG tego nie wykryło. Przepływy były prawidłowe. Dopiero jak rozpoczęła się akcja porodowa to połączenie sie przerwało i maleństwo nie miało dopływu tlenu i zmarło zanim je mama dojechała do szpitala... Rodziła naturalnie martwego synka... Widziałam się z nią niedawno, powolutku dochodzą do siebie (to było w listopadzie) i chcą rozpocząć kolejne starania... Jest im tym ciężej z tym wszystkim, bo w tym samym czasie jej siostra była w ciąży i w styczniu urodziła zdrowe maleństwo. Oczywiście wszyscy sie cieszą, ale wiadomo, dziewczyna przeżywa jeszcze mocniej swoją stratę... Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Byłam dziś u mamy i przywiozłam 50 wiejskich jajeczek
od pani sąsiadki! Mam nadzieję że wystarczy na moje plany ![]() Przy okazji spotkałam w sklepie koleżankę z brzuszkiem, no może jakiś miesiąc po mnie (czerwiec???) ale nie zagadałam i teraz zastanawiam się czy czasem jej nie ma tu na forum ![]() JESTES???? CAN!!! Aż takie wielkie dzieciątko, wg mnie nie urodzisz ponad 4 kg, urodzisz 3,5 kg przed terminem. Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-03-28 o 16:18 |
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
candace WOW to kawał chłopa w brzuchu siedzi
Ale Ci zazdroszczę, bo właściwie to możesz rodzić Zdradź co jesz, że tak urósł? Ja choćbym nie wiem co jadła, to moje dzieci jakieś takie drobne.Ashyshka no "cyckanie" to było ulubione zajęcie mojego synka Myślę, że na cycu dziecko nie wytrzyma 5 h przerwy. Nawet jak w dzień spał po 6 h ciurkiem co się zdarzało, to co 2-3h budził się na cyca.ada zazdroszczę zakupów. Też bym się wybrała, ale już ledwo chodzę. Dzisiaj poszłam do lekarza i myślałam, że mi Julek dołem wyskoczy.... Dalej kaszlę, pewnie z mojej szyjki już nic nie zostało...i mogę tylko jakiś cienki syropek, bo w sumie nic poważnego się nie dzieje....no nic, tylko kaszlę jak gruźlik. marchewka u nas w tym roku skromnie. Zrobimy mazurek, sałatkę, nafaszeruję(może) jajka i upiekę karkówkę na kanapki. Reszta jedzenia normalna. Do tego święta spędzamy samotnie, bo moja mama dostała zapalenia płuc...cieszę się tylko, że mój Leoś powoli zdrowieje. Ah....ja chcę ciepło i wiosnę i pozbyć się już brzucha.... No...to jak zwykle ponarzekałam ![]() Dzisiaj przyszalałam, kupiłam w aptece podkłady seni, ale wykorzystam je do karmienia, albo wietrzenia dziecka, żeby nie plamiło mieszkania No i zamówiłam na all 8 tys. ( tak, tak) płatków kosmetycznych Tanio były Ostatnio przydały mi się do wycierania pupy małemu, bo ciągle miał odparzenia i chusteczki nawilżane się nie nadawały, poza tym jak nie do pupy to ja będę miała do twarzy
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ogladam rozmowy w toku dzisij jest odcinek nie dla nas ale jakos ogladam i ryczeeeeeee na maxaaa
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie miałm banka pisać by nie oglądać a sama oglądam i becze
|
#3569 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WOW ![]() rośnie jak na drożdżach ! nieźleCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie wyhodowany "maluszek" ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

tym bardziej, że nie ma to wpływu na czas w jakim pępek odpadnie, tak wyrokuję po danych zebranych od dzieciatych koleżanek i info z SR

ogólnie temat rzeka, w ogóle mi się wydaje że karmienie piersią jakieś 25 lat temu było wręcz niemodne, bo ona mi mówiła że wszyscy wtedy tylko mieszankami karmili.

Czyli przybrał na wadze przez 3 tygodnie 1 kilogram

Ślub 27. X. 2012