|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]()
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
dobreee!!!! mój też się interesuje pralką ale jeszcze nie wlazł do środka !! póki co zamyka i otwiera drzwiczki i przyciska guziki . u nas noc straszna... :/ od 1.30 jazda... ryk, wycie i rozpacz... w koncu koło 3 nie wytrzymałam i dałam cyca, potraktowal mnie bezczelnie jak smoczek.. :/ skonam tu niedługo... przysiegam.. gdybym sie nie odzywala przez dluższy czas, to znaczy, że mnie dziecko wykończyło. nie wiem, ale jak sie dowiesz, to daj znać, chętnie skorzystam z cudownych sposobów |
|
|
|
|
#213 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas jeszcze sa jedna-dwie małe pobudki. Ale wystarczy pogłaskać, dać smoczka i zasypia. Odnośnie soczewicy -zupę soczewicową, w przepisowym poście Agaty znajdziesz przepis, jest pycha. Albo hummus soczewicowy. Gotujesz szklankę soczewicę. Dodajesz czubatą szklankę pasty tahini. (pasta z sezamu) łyżeczkę octu balsamicznego zioła prowansalskie ząbek czosnku Miksujesz wszystko i dodajesz oliwy z oliwek, do uzyskania dobrej konsystencji. voila Pycha na kanapki.A pieluszki Przeważnie formowanki ecopi i szyte z otulaczami blueberry albo włąśnie wełnianymi franiszek (z tym, że wełnianych teraz mniej używamy. w lecie nam się bardzo sprawdzały, a teraz już tak nie trzymają, mimo lanolinowania). Mamy też parę kieszonek - one size kupione jeszcze na początku. Też ich używamy, ale jednak najbardziej nam pasują formowanki. Cytat:
Jeju, w trójce audycja z włoch.... mówią o kawie ciągle idę sobie nastawić
|
||
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurzam się tylko bo w nocy to ja wstaję do młodej, dla M. jedynym rozwiązaniem jej płaczów jest "daj jej jeść/cycka" odwraca sie na drugi bok i śpi. Nosz kurde - to ja karmię a nie on i to ja do niej wstaję a nie on. Zero wsparcia skończy mi się cierpliwość po świętach i sie za nich oboje wezmę. Młoda do swojego pokoju zostanie wyeksmitowana i to M. będzie wstawał do dziecka. O! ale mam nastrój bojowy dzisiaj... |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pola_m Antoś świetnie się mieści w pralce Super ![]() Ja znów witam się z kawką ![]() Zero motywacji na dzień. Jak ja kocham to moje dziecko że umie samo się bawić I nie muszę siedzieć z nią i bawić się Nawet czasem jak bawię się z nią to on nie chce woli sama U nas zmieniło się sposób usypiania nie huśtam jej w wózku, kładę się z nią na naszym łóżku kładzie się na boku głaskam ją po pleckach 5 min i śpi, a we wózku to 30min huśtania. No ale jest mały minus tylko mi tak uśnie, ani mojej mamie ani Tż nie uśnie tak. Musze jeszcze spróbować żeby sama zasypiała w łóżeczku. |
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie jestem z siebie dumna że się udało mam nadzieje, ze dziś też będę konsekwentna . |
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak dalej zmotywowałyście mnie, jak tylko będę miała siłę na walkę z łóżeczkowym potworem to się podejmę
|
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
anulka, doczytałam o pracy! Gratuluję!
Cytat:
My wychodzimy ok. 7.30 albo Maciuś się sam budzi, albo go budzimy. Bo jak kilka razy go nie obudzilismy, to później po tym dniu w nocy nie chciał zasnąć jak się obudził. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy bal się, że jak zaśnie i się obudzi to nas nie będzie... nie wiem, ale teraz go budzimy. Chociaż już teraz prawie zawsze budzi się sam przed 7.Jak będzie troszkę starszy to nie będziemy budzić, ale póki co teraz jeszcze nie za bardzo kuma o co chodzi i musimy robić tak jak robimy.
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
ok, mojej córce chyba pamięć wraca - 2o minut śpiewania, głaskania po buzi i zasnęła.... w łóżeczku
Jak zaczynała się wiercić to odwracałam jej uwagę szepcząc ![]() Zauważyłam, że w ciągu dnia jak ma drzemkę 39minut (tak, z zegarkiem w ręku tyle śpi) budzi się z płaczem i wstaje w łóżeczku. Kilkanaście razy spróbowałam wziąć ją na ręce, dałam smoczek, polulałam i znowu zasnęła na godzinę. Więc coś jest na rzeczy, że nie umie sama zasypiać. Zdarzyło się Wam tak uśpić dzieci? zaraz po przebudzeniu w dzień. |
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Bywało
![]() A Maciek miał czas, że spał równo 40 minut. Dzien w dzień.
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=justys1358;40009288]Ale wymiata- zamiata.
[QUOTE=Ewunia_1984;4001699 5]Hehe rewelacja! Jeszcze naucz go okna myć!!! ![]() [QUOTE=stokroteczka777;400 17451] Bomba ![]() zobaczy coś i zaraz chce to samo. Jeśli zaś chodzi o okna to nie głupi pomysł bo ja za bardzo nie lubię myć ich ale może poczekam z tym jeszcze trochę jak podrośnie
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic tylko wsypac proszek i nastawic pranie ![]() Szymonek od 3 nocy budził sie raz a dzis sie nie obudził,spał
|
|
|
|
|
|
#223 | |||||||
|
Raczkowanie
|
witam
po wizycie u lekarza mamy trzeci antybiotyk Cytat:
, koniec końcem i tak zrobiłam jakoś po swojemu![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby codziennie było lepiej ze spaniemCytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezenty komunijne? Moja chrześnica ma w maju komunię i nie wiem czy dać jej kasę czy lepiej prezent ![]() aaa i szukam inspiracji odnośnie jakieś sukienki, może pomożecie
Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2013-03-28 o 19:08 |
|||||||
|
|
|
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jutro wzięłam wolne sobie i jakby co to ja z nim pójdę do lekarza.
|
|
|
|
|
|
#226 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te zioła to suszone sklepowe czy jakieś świeże w doniczce? Cytat:
Bardzo się oparzyła? Nie wiem jak bardzo gorące jest takie okienko, bo ja mam od góry ładowaną. Cytat:
Paula śpi trzy razy po 30minut z zegarkiem w ręku. Jak jej się zdarzy dłużej, to pierwsza drzemka jest 1,5godz, to fajnie, ale potem nam się przesuwa kolejne spanie i nigdy nie umiem wyczuć tego momentu. Ja też sprzedawca. A wyuczony kelner bufetowy a też w tym zawodzie pracować nie chcę no i znowu będzie sprzedawca. Myślałam, że uda mi się w jakimś nie spożywczym sklepie ale nic z tego.Cytat:
My na komunię chrześniakowi męża kupiliśmy komórkę, ale zapytaliśmy siostrę męża o pomysł na prezent. Dała parę pomysłów nam i paru innym osobom, normalnie lista prezentów komunijnych i to był strzał w dziesiątkę, nie musiałam kombinować. Miałam dziś biegunkę
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||
|
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antoś świetny!
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
komórkę ma, dostała na 8 urodziny, a siostry wolę nie pytać o pomysł na prezent bo jak ją znam to mi pensji nie starczy dlatego szukam pomysłów. Mam dwie siostry, zupełnie inne jedna zjadłaby za pieniądze, a druga aby pomóc odda ci wszystko co ma
|
|
|
|
|
|
#229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Natuś codziennie je myje...językiem jest tak wylizane, że nie ma co myć![]() Pola_m zdjęcie świetne!!! Cytat:
![]() Gratuluje sukcesu, teraz to juz będą tylko przespane noce ![]() Ostatnio właśnie zapytałam mojej mamy co sie kupuje teraz na komunie bo zrobiło się już chyba szaleństwo prezentowe tzn. kupuje sie teraz dzieciom laptopy czy co? ![]() Cytat:
Życzę powrotu do zdrowia!Dziewczyny, moja Niuncia obudziła sie wczoraj o 23ej z bólem brzucha. Strasznie sie zwijała i wrzeszczała. Ja od razu podaje jej czopek(viburcol chyba sie nazywa) puszcza bąki i jej przechodzi, Wy jak robicie, co podajecie bo zawszze jak podam jej coś nowego do jedzenia to jest potem problem
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2013-03-28 o 21:34 |
|||
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj kasę, tyle ile uważasz za stosowne i już, tylko że ja np nie lubię dawać kasy. Dziewczynce kupiłabym może kolczyki.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
|
#231 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już nigd nie wrócą czasy, że ja np. cieszyłam się z ilustrowanej biblii czy rolek. Nawet kasa mnie tak nie cieszyła z prezentów Cytat:
|
||
|
|
|
|
#232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobranoc
||
|
|
|
|
#233 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
i też nosi okulary, ale to raczej jej nie przeszkadza, bo ona okulary uwielbia. Jeżeli chodzi o pierś, to pobolała, pobolała i przeszło Nic się z tego nie zrobiło i mam nadzieję, że tak zostanie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem jak jest ciężko, bo mój biznes kiepsko teraz stoi i zastanawiam się nad rozszerzeniem działalności, ale nie mam pomysłu ![]() Cytat:
Mnie też to nie martwi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
anulka gratuluję pracy ![]() Celinka zaczęła gaworzyć, jupi Tyle tylko, że jej pierwsze słowo, to "baba", haha
|
|||||||||
|
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() No i po co to się człowiek chwali Szymon uznał iż mamie jedna noc bez pobudek wystarczy na kolejne 10 miesięcy Dziś się budził tyyyle razy że nie jestem wstanie pamiętać ile.
|
|
|
|
|
#235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hoho, widzę, że zima wszystkich wykurzyła i jestem pierwsza!
![]() U nas dziś też ponuro i deszczowo. Poza tym znowu jakieś zęby idą (na górze - ciekawe kiedy wyjdą ) i maruda była wczoraj i dzisiaj rano też. W nocka też nie najlepsza. Myślałam, że teraz już luzik i każda będzie tylko lepsza i zdążyłam się przyzwyczaić (szybko, nie?) do wysypiania się. Antoś obudził się trzy razy - raz mocniej popłakał, nie jakoś strasznie długo ale intensywnie i dwa razy były takie kwęki.Udało mi się też wczoraj zbić butlę olejku eterycznego... Piję właśnie kawkę, może się ożywię. Bo nie mam ochoty na żadne sprzątanie ani pisanie czegokolwiek (a takie miałam plany). Cytat:
![]() Przyzwyczaisz się szybko ![]() Cytat:
Odnośnie prezentu komunijnego - my mamy komunię męża chrześniaka - i przyjeżdżamy do Polski. Kupujemy mu takie mini plantetarium, że konstelacje się wyświetlają itd. chłopaczek się mocno zafascynował gwiazdami itd ostatnimi czasy. (129euro) A mojej chrześniaczce dwa lata temu kupiliśmy mini wieżę i jakieś płyty, żeby się dobry gust muzyczny kształtował. To też ze 400zł. Ja generalnie zawsze jestem za prezentem, ewentualnie kartą podarunkową. Kase pewnie zabiorą rodzice - no i wtedy nie ma pamiątki. Może jakiś zestaw książek? Albo coś z biżuterii? A za sukienką ja tez się jeszcze nie rozglądałam Różnie. Generalnie lepsze są świeże, zwłaszcza takie liściaste typu bazylia czy pietruszka czy liściowa kolendra. Tymianek czy rozmaryn są ok suszone. |
||
|
|
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest biała, jak nigdy Tylko to chyba zależy, z jakiego materiału masz firankę. Ja gotowałam taką http://allegro.pl/firana-klasyczna-z...108916634.htmlHania nie oparzyła się tak, żeby mieć jakiś ślad, tylko dotknęła się i cofnęła rączkę z dźwiękiem "yyyy" Czyli poczuła, że gorące i więcej się nie dotknęła. To okienko jest bardzo gorące podczas gotowania.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2013-03-29 o 09:53 |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja dziś nie wyspana, mała od nie pamiętać czasów może tak jak miała 2 miesiące budziła się w nocy co chwilę... Zaczęło się od tego że po raz kolejny nie chciałam mleka na noc, któryś już raz z kolei, choć nic nie jadła od 17. Więc o 20 przygotowałam jej mleka, a ta może z 2 razy pociągła i wrzask, wypluwanie butelki, wyrzucanie.... Więc nie wmuszałam , bo już kiedyś tak miałam, że na wieczór nie zjadała całą noc przespała, więc miałam nadzieję, że tym razem też tak będzie, ale było inaczej..... zasnęła o 21, a o 23 już płacz przez sen, nie pomagała głaskanie, wzięłam ją na ręce uspokoiła się, odłożyłam do łóżeczka i na nowo.... No to wzięłam ją do naszego łóżka wtuliła się we mnie i od razu zasnęła. Co ją odłożyłam obok to był płacz straszny, nigdy jej nie widziałam tak płaczącej Później obudziła się o 5 znów z płaczem, usiadła zrobiła "Allaha" i tak spała złożona w pól śmiesznie to wyglądało A później był przewrót na bok i spanie dalej do 7. Coś mi się wydaje że będa nam trzonowe zęby wychodzić, i to było przyczyną nocnych przygód. No i ma 37,7 temperatury. A i rano też mleka nie chciała jeść. Nie ma zielonego pojęcie czym ma jej zastąpić mleka. Na śniadanie zjadała bułkę z masłem. Macie coś sprawdzonego co zamiast mleka?? |
|
|
|
|
#238 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za gaworzenieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałąm przed chwilą, co się dzieje w Lublinie... No masakra jakaś...
U nas też nie za super. Ciągle sennie. Antek zasnął przed chwilą na cycku:/ Nie zauważyłam, że zasypia, bo się zaczytałam. |
|
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie jakoś świątecznie się robi, jakoś skupiłam się bardziej w tym roku na przygotowaniach kulinarnych zamiast porządkowych i dobrze mi z tym ![]() Na razie nie mam czasu doczytać, choć wiele nie ma, ale wpadłam już z życzeniami! Spokojnych, Rodzinnych, Zielonych i Ciepłych Świąt Wielkanocnych, Smacznego Jajka oraz Kropniętego Dyngusa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

Zaczynam od jutra,wyjdę do ludzi
Tego sie boję najbardziej ale jessst pełno plusów,przede wszystkim wypłata a nie smieszny kuroń,mój dochód się powiekszy prawie dwukrotnie

A wczoraj gotowałam firanki (90stopni), a Hania sobie otworzyła szafkę (pralkę mam w kuchni w zabudowanej szafce), dotknęła okienka i się oparzyła :/

Życzę powrotu do zdrowia!