|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Dałam Nadce drewnianą łychę i plastikową buletlkę, więc mam chwilę na wizaż
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
I za wstanie.Cytat:
.Nadia chce się budzić koło 6!!! Dla mnie to straszna godzina. O 7 to ok, ale 6 I już zaczyna się nogi czepiać . O jeszcze sobie poszła. No ale czuję, że trzeba przebrać pieluchę...
|
||||
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Nel_a
Najlepszego!
|
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Młody zasnął wczoraj po 20 i obudził sie o 9 Dzisiaj w planach okno i zakupy. Ciekawa jestem jaka pogoda jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4144 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
tak się zastanawiam czy mam coś ciekawego do napisania i chyba nie mam gratuluje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w innym wypadu stoi pod drzwiami i płacze a ja nie mogę wyjść fajne spodenki uszyłaś! ![]() Cytat:
ale jeszcze muszą poczekać, nie mam firanek więc mnie to denerwuje ale w takie zimno no way!Cytat:
potem były już pobudki co godzinę ale zauważyłam że jak więcej w nocy pije to mam więcej pokarmu i rzadziej się budziwspółczuję znajomej ![]() Cytat:
gratuluje nowych umiejętności ![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziecko mi sie pochorowało. BYlysmy z rana u lekarza bo goraczkuje ma straszny katar kaszle i okazalo sie ze to wirusowka.
![]() Cala noc nie spoala co chwile plakala..... po lekarzu chodizlam z nia na spacerze bo odsypiala dobrze jej ie oddychalo wiec zaliczyzlysmy spacer 2 godziny. A teraz leci jej z nosa jak nie wiem....
|
#4146 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
chciałam się pochwalić, że Gosia już sama wstała w łóżeczku! W załączeniu fota. Musze zniżyć materacyk na 3 poziom... Wczoraj w pepco kupiłam małej getry, tunikę i kapelusik (różowe) i od babci dostała czarne getry w białe kropki. Wczoraj zamówiłam na dodomku.pl zapas mleczka. Jest tańsze niż w sklepie ![]() Cytat:
.Cytat:
Ładne spodenki. I dla Fabiego za stanie! za ząbek! I zdrówka życzę Cytat:
za wstawanie!Cytat:
za wstanie!![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Ale szczęśliwa Gosia
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Maciejko, pisałaś że klaszczenie (klaskanie? ) językiem zbiegło się z wychodzeniem górnych jedynek. Widzę że Iga ma opuchnięte te dziąsełka od jakiego czasu, a z czasem opuchlizna schodzi coraz niżej. Teraz jest może nie cały milimetr od krawędzi dziąsła. To mogą być zęby? ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Mamy drugiego ząbka |
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole pani dr powiedziala ze mala blada, mamy skierowanie na morfo i mocz ale po swietach.` Wazy 8900 i mowila ze silna bo ona ja za raczki do siedzenia a TR od razu wstała, no ale nie ta kolejnosc bo nie siedzi. Wiec mowi ze rehabilitacja napewno pomoze, a my dzis odwolalismy pierwsza reha bilitacje bo jak chora to pewnie by plakala. Wiec po swietach zaczynamy.
No i okazuje sie ze u nas panuje zapalenie pluc i grypa zoladkowa, szpital dzieciecy podobno zawalony caly dziecmi az na korytarzu sa lozka!! masakra. Oby tylko nas to ominelo ![]() mala dopiero zasnela. Znowu ma goraczke wiec dalam syropek. A ja mam tyyyyyyyyle roboty ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- acha i jak pani dr otworzyla jej buzke to mowi ze gprne dziasla sa straszne ze az zeby prawie widac juz, idzie jej an gorze 4 i na dole 2. wiec pewnie lada moment beda wychodzic, i pewnie bedzie jazda...kto wie czy ta wirusowka nie z powodu zabkow... ?
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś jest z tą jelitówką bo i mały i ja i oboje dzieciaczków szwagrów to samo paskuda straszna
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Emil lepiej?
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, lepiej
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas tragedia maly wciaz goraczkuje leki pomagaja na godzinke tylko;( jeczy boligo gardlo i zeby, spi tylko na rekach, nosze go wciaz juz opadam z sil
|
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
jeju ile dzieciaczków chorych
zdrówka dla wszystkich
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie ile dzieciaczków chorych
zdrówka dla wszystkichu nas ok Martynce się buzia nie zamyka, gaworzy cały czas; wczoraj pisałam, że nie siedzi bez podparcia, ale dawno nie sprawdzałam, dziś sprawdziłam i... siedzi co prawda po minucie się chwieje, ale to już postęp
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka duzo ![]() Cytat:
|
|
#4158 | ||||
|
Zadomowienie
|
Brawo
![]() Dziękuję, chyba jednak ząbki- wpycha łapki do buzi, nie wiem czy mogłoby to być coś innego ![]() Dobre i to Cytat:
Szczęśliwej drogi ![]() My jedziemy w sobotę, to będzie pierwsza długa podróż małego i pierwszy raz w będzie w innym miejscu niż dom. Stresuję się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najlepsze życzenia Cytat:
![]() Zjadło mi cytaty ![]() Sol- śliczne spodenki uszyłaś I brawa za stanie Fabisia ![]() Maciejka- my jedziemy na panadolu non stop prawie, jak go chcę przetrzymać żeby nie dawać mu tego za często to się kończy tak jak kilka ubiegłych dni i nocy- ryk nie do opanowania
|
||||
|
|
|
#4159 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
![]() jestem jestem Zmęczona jak nie wiem co ale szczęśliwa Mały grzeczniutki. Ja wracam do domu jak na skrzydłach i mimo zmęczenia chce mi się z nim być. Aż mi szkoda czasu na jedzenie ![]() W pracy dobrze. Nawet bardzo dobrze. Jest coraz lepiej i czuję, że wracam do żywych. Cytat:
Nie bój się. Ja się bałam bardzo, a nie było czego. Jest naprawdę super. Szerokiej drogi i do przeczytania Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też mam głęboko w nosi stan moich okien w taką pogodę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Balbinko, pytałaś o sadzanie małego na nocniku. Naprawdę sadzam i udaje się złapać. Dziś mąż złapał 2 razy jedynkę i 1 raz dwójkę Jest coraz lepiej i według mnie warto sadzać dziecko. Może rzeczywiście wkrótce będzie jeszcze bardziej chciał się przemieszczać ale i tak niech się przywyczaja. A na dowód junior na nocniczku
|
||||||||
|
|
|
#4160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Posadziłam dziś M na nocniku bo wydawało mi się, że będzie dwójeczka i zupełnie przypadkowo udało mi się złapać siuśki tylko on cały czas próbował uciekać czy u Ciebie te tak jest?
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
szybkiego powrotu do zdrowia
;[/QUOTE] dziekujemy. Slodkiego masz synka Mała spi. NAmarudzila sie, nie nadazam wyciagac jej z noska masakra. leci jej jak niewiem.Do tego ciagle lzawia jej oczka. I mimo ze sie usmiechala itp to wyglada tak sutno ![]() ehhh
|
#4163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie pierwsze kilka razy to nic nie było.Mały siedzi ale daję mu zabawki w koło i on się tym bawi i chyba tylko dzięki temu nie ucieka choć po jakimś czasie i to przestaje działać Będzie coraz lepiej, zobaczysz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Jechałam dziś pierwszy raz samochodem. Mam traumę
Nic nie umiałam, samochody na mnie trąbiły już na parkingu. Samochód gasł, jak puszczałam hamulec to sam przyspieszał, tak jakbym gaz wciskała. Mam dość na długo. Nie wiem czy jeszcze kiedyś odważę się prowadzić. Wyszłam z samochodu na trzęsących się nogach zapłakana ech....
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja w przelocie bo dzisiaj dzień w biegu a ja jeszcze nie do końca zdrowa :/ teraz się pakuję, bo jutro jedziemy do moich rodziców. dla Emilaco do sadzania dziecka na nocnik - ja jak pisałam wysadzam póki co Lu na sedes (siadam z nią i ją trzymam), i jest tak, że jak jej się chce to siedzi spokojnie, a jak nic to marudzi, pręży się, próbuje zwiewać. Z nocnikiem podejrzewam będzie problem, pewnie od razu będzie z niego ta wiercipiętka uciekać... Wczoraj udało mi się wysadzić małą dwa razy na kupkę, dzisiaj raz, druga była w pieluchę i zupełnie nie wiem kiedy Ale powoli Lu się przyzwyczaja przynajmniej do robienia dwójeczki nie w pampka
|
#4166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Będę za Ciebie trzymać kciuki |
||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Sol ja mialam identyko, tez na pierwsze moje jazdy mialam wiecznie pecha jakiegos. Nawet dostalam mandat 300 zł i 13 pkt karnych
![]() Tyle ze ja nie lubie jezdzic. Unikam tego jak nie wiem,prowadze tylko jak musze.
|
#4168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Byliśmy z małżem na przedświątecznych zakupach. Na szczęście udało nam się uniknąć tłumów. Leosiowi idą dwójki. I dolne i górne Rozszalały się te zęby![]() Leoś identycznie Cytat:
![]() Cytat:
doczytałam, że dostał antybiotyk... Oby choróbsko minęło jak najszybciej.Cytat:
![]() za wstawaniesto lat!sto lat!
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
początki zawsze są trudne. Mój mąż zrobił sobie prawko a tak na prawdę dopiero zaczął jeździć po 7 latach. Pierwszą jazdę miał ze mną i moim ojcem. Ciągle pocierał nos ze zdenerwowania i jechał prawie po krawężniku jakiś chłop na przejściu tekst "no jedź pan tym pierdzikiem" Dziś jeździ elegancko. No czasem wyjeżdżając z bramy otrze zderzak (kiedyś nawet urał - nie no dobra, to było dawno ![]() Wyjedź sobie w niedziele gdy wszyscy wariaci jeszcze śpią ![]() Dziękujemy wszystkim za życzenia
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-03-28 o 21:17 |
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Sol. Współczuję. Może to jest taki mały minus zdania za pierwszym razem... Zwłaszcza jak się wcześniej nie jeździło... Niestety, trzeba się uczyć na błędach. Chyba nie spodziewałaś się że od razu będziesz idealnym kierowcą?
moje początki też były trudne. Ale nie będę marudzić bo największym problemem był gasnący samochód. Na cpnie zgasł mi z 6 razy zanim podjechałam zatankować, na rondzie z 4 razy zanim ruszyłam. No ale z czasem dochodzi się do wprawy. Ja lubię jeździć i jako ja - czuje się pewnie na drodze. Nie ma co się stresować prowadzenie to też umiejętność więc wiesz... Wiktoria, dużo jeździsz. Ja rocznie robiłam ok. 10tys jak jeszcze Igi nie było. Teraz malutko pewnie wyjdzie 3-5tys. U nas nocnik na pewno by nie wypalił. Mała bawiąc się nie umie usiedzieć a co dopiero na nocniku ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Mi moimi samochodami nie trafiła się żadna obcierka z mojej winy. Ale za to stłuczki z czyjejś tak. Kiedyś w mazdę tyłem wjechał we mnie niemiec. Dostałam 800zł . Za obecnego dostałam 1,4tys bo baba wjechała we mnie bokiem . Kiedyś jak byłam świeżo po egzaminie, to ex dał mi poprowadzić swoje bmw to tyłem przewróciłam 2 śmietniki ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Kiedyś była rozmowa o tym po której stronie powinny być foteliki. Kiedy miałam stłuczki to za każdym razem walili mnie od mojej strony. Więc Igi fotelik jest za pasażerem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

.
za wstanie.

Najlepszego!

zamiast się cieszyć z wyjazdu, to mam doła
ale jeszcze muszą poczekać, nie mam firanek więc mnie to denerwuje ale w takie zimno no way!
. U nas nadal bez zmian. Ale dzisiejszej nocy zdarzyła się nawet 3 godz. przerwa. Dziecko mnie rozpieszcza