Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 19:59   #3691
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jestem już po usg !
Przeszczęśliwa
Dzidzia ma 6 cm, lekarz powiedział że wyniki książkowe
Mąż myślałam że wejdzie w monitor
Zachwycony był!
Lekarz za dopłatą nagrał nam płytkę w 4 d i z biciem serduszka no cuddddo będziemy mieli film na Święta dla rodziny
super wieści !

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja lubię na TLC pooglądać np. Porodówke. W sumie na tym kanale dużo takich programów leci.
Na razie nie spotkałam takiego odcinka, żeby coś się stało, albo z dzieckiem było źle.

I najbardziej mnie śmieszy jak jest cała rodzina przy porodzie, tzn. np. mamusia (ona chyba jest obowiązkowo), tata, mąż, przyjaciel, przyjaciółka. I jak wyjdzie główka dziecka to położna woła wszystkich żeby zobaczyli i wszyscy patrzą na jakże piękny widok
Rodząca ma lusterko i też może popatrzyć.
oOOOOOOOO i tyle powiem, nie no przerażające

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
Czesc Moje Kochane Mamuski!

Na wstepie baaardzo Was przepraszam, ze nie bylo mnie tyle czasu ale zaraz pokrotce opowiem i wytlumacze Wam sie czemu... na swoje usprawiedliwienie mam, ze mimo wszystko jestem jednak z Wami na biezaco bo lubie wiedziec co u Was)

Na początek niestety dwie smutne sprawy... kilka tygodni temu moja niedoszla tesciowa trafila do szpitala.. jest po wycieciu krtani, ma tracheotomie (nie wiem czy tak to sie pisze) wiec kazde glupie zapalenie pluc jest dla niej powazna choroba.. lezala w szpitalu.. tam sie nia zajmowali bylo lepiej, gorzej ale w koncu wypuscili ja do domu... w tym czasie ja i TŻ bylismy we Wladyslawowie (bo stamtad jest moj TŻ) wiec nie mialam glowy, zeby pisac.. tymbardziej, ze tata TŻ zupelnie nie dawal sobie z tym rady wiec przejelam obowiazki Pani Domu... no ale po jakims czasie wrocilismy...
i wtedy stala sie tragedia...
moj TŻ zerwał więzadła krzyzowe- jesli, któras z Was ma TŻ zawodowego sportowca to wie jaka to jest dla niego kleska.. moj jest zawodowym koszykarzem i niestety dla niego sezon sie skonczyl.. w domu mielismy po prostu katastrofe.. na kazdym kroku mruczenie jaki to on jest beznadziejny i w ogole... no ale przeszedl operacje, niedlugo rehabilitacja i bedziemy walczyc zeby byl gotowy na przyszly sezon..
....i wtedy dowiedzielismy sie ze tesciowa znow trafila do szpitala... moj TŻ pojechal juz sam... dwa dni później zmarła, wyciete raczysko dalo przezuty na węzly chlonne i pluca ;( ;( ;( ;( ;(
wiec ja w samochod i znow do Wladka... jednak moj TŻ jakos sie trzymal... jedyne co to troche zle to wplynelo na noge ale wiadomo.. sa rzeczy wazne i wazniejsze...

teraz jestesmy juz u nas w domu.. TŻ naprawde jest dzielny, juz powoli ćwiczy.. ze śmiercią mamy caly czas sie oswajamy...

pozytywna po tym czasie byla jednak moja dzisiejsza wizyta u ginki.. jestem w 16tc+3dn.. wszystko jest w jak najlepszym porzadku i na 80% będzie to DZIEWCZYNKA- Pola)) TŻ prawie zemdlał ze szczęscia)

Chciałam Wam wszystkim pogratulowac wizyt i poznania płci niektorych bobasów!!!

Fajnie, że zawsze tu jesteście....
hej
niestety też miałam do czynienia z zerwanym wiązadłem, mój były był piłkarzem i niestety zerwał to wiązadło, później miał rekonstrukcje, męczył się, straszne to jest... a ja miałam ale naderwane, skonczyło się bez operacji ale 8 miesiącami zabiegów i rehabilitacji. Ale Twój tż da radę, faceci jakoś to w miarę znoszą, tymbardziej, że ma mobilizacje aby wrócić do kosza
bardzo przykro mi jednak z powodu teściowej kurcze przykra sprawa że tyle rzeczy stało się u Was w bardzo krótkim czasie, 3maj cie sie, wspierajcie nawzajem
napewno takim światełkiem dla tż było zobaczenia maleństwa

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko

Jestem... pewnie martwilyscie sie o mnie... widze ze w czasie mojej nieobecnosci odnalazla sie nasza LADAN! Ladan co z Toba??

Musze sobie napisac numer telefonu do ktorejs z Was, bo nawet nie mialam jak poinformowac co sie dzieje niestety szpitalny net mi nie odbieral na komorce

Wiec tak w poniedzialek poszlam na wizyte i oczywiscie znowu mialam za wysokie cisnienie... niby mialam notatki z pomiarami ktore wykonuje w domu, ale lekarz nie podszedl do nich entuzjastycznie tylko kazal mi jechac do szpitala, bo z tym nie ma zartow... mialam jechac w poniedzialek tylko zapytac czy przyjma mnie we wtorek rano... ale jak juz mnie wpuscili to nie chcieli wypuscic... no i tak polezalam do dzisiaj - przed chwila dopiero mnie wypuscili...cisnienie niby mam w porzadku, ale i tak kazali mi lykac jakies proszki i teraz mam dylemat... bo mam rano 120/70 a oni mi tu z tabletkami wyjechali... i pytalam czy przy takim cisnieniu tez to tez mam brac i koniec... na szczescie z dzidzia wszystko w porzadku w poniedzialek stala na glowie widzialam ja dwa razy

w szpitalu dali mi pokoj z laska ktora wlasnie w pierwszej nocy dostala boli przedporodowych (miala porod wywolywany jakims coctajlem bo malec nie chcial wyjsc) wiec mialam okazje zobaczyc meki przedporodowe i mialam krotka lekcje opieki nad maluchem... z jednej strony kiepsko bo 1 nocy prawie nie spalam bo ona caly czas lazila do kibla, a drugiej nocy dopiero w nocy urodzila i zwalila sie z dzieckiem i mezem do naszego pokoju... no ale z drugiej strony troche oswoilam sie z tematem i wiecej wiem haha a jej syneczek byl przeslodki

postaram sie was ponadrabiac ale chyba nie wszystko mi sie uda bo pewnie duzo napisalyscie...
hej dobrze, że jesteś!
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:08   #3692
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam taką.. nazywam ja Panem Fasolkiem:P a moj TŻ sie śmieje, ze go zdradzam z nią bo baaardzo mi wygodnie
No, taka parówa!

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Dziewczyny, a co polecacie jako WARZYWO do jedzenia np. na obiad??? Ja mam problem, że w ogóle nie jem warzyw Strasznie mi źle z tego powodu, ale nie mam żadnego pomysłu na warzywa....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:09   #3693
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
No, taka parówa!
proszę mi tu nie mówić o parówie, bo jestem na głodzie
Stary 2013-03-28, 20:10   #3694
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a co polecacie jako WARZYWO do jedzenia np. na obiad??? Ja mam problem, że w ogóle nie jem warzyw Strasznie mi źle z tego powodu, ale nie mam żadnego pomysłu na warzywa....
nie wiem ja lubię warzywa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:12   #3695
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
No, taka parówa!

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

duszone mini marchewki ze śmietaną

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no to zapodaj coś
Stary 2013-03-28, 20:12   #3696
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
ja też lubię, tylko nie wiem, jak i co przygotowywać, żeby było wartościowe

Stary 2013-03-28, 20:12   #3697
Larysa88
Zakorzenienie

Inwersja przeczytałam o Waszych zmaganiach z mieszkaniem, jednak dla mie to czarna magia, nie miałam z tym nigdy do czynienia także i w niczym nie poradzę ale podtrzymać na duchu jakoś napewno wiem, że to i psychicznie wykańcza, takie chodzenie to tu to tam i pytanie i dowiadywanie się i oglądanie, ale pomyśl jaka będziesz szczęśliwa jak już będzie PO tak jak Ladanse napisała będzie to Wasz kąt! trzeba to jakoś przetrzymać

a ja się pochwalę że przyszły mi ciuszki które wylicytowałam na all ))))))))))) i jestem mega zadowolona, są prze cudowne! i tak mnie to nakręciło, że kupilabym następne, ale powstrzymuje mnie jednak to, że nie znam płci byle do 15 kwietnia!

i zamówiłam też ten zestaw z Aventu, Ladanse
Stary 2013-03-28, 20:15   #3698
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Fajny jest, też go wczoraj oglądałam, ale zamówię sobie później

Stary 2013-03-28, 20:15   #3699
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
no to zapodaj coś
warzywa na patelnię, ale robione na parze np z łososiem
sałatka warzywna sałatka grecka

Stary 2013-03-28, 20:18   #3700
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
warzywa na patelnię, ale robione na parze np z łososiem
sałatka warzywna sałatka grecka
fetę można?

Stary 2013-03-28, 20:19   #3701
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
fetę można?
tą z mlekovity np tak, bo jest z mleka pasteryzowanego

Stary 2013-03-28, 20:20   #3702
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Inwersja przeczytałam o Waszych zmaganiach z mieszkaniem, jednak dla mie to czarna magia, nie miałam z tym nigdy do czynienia także i w niczym nie poradzę ale podtrzymać na duchu jakoś napewno wiem, że to i psychicznie wykańcza, takie chodzenie to tu to tam i pytanie i dowiadywanie się i oglądanie, ale pomyśl jaka będziesz szczęśliwa jak już będzie PO tak jak Ladanse napisała będzie to Wasz kąt! trzeba to jakoś przetrzymać

a ja się pochwalę że przyszły mi ciuszki które wylicytowałam na all ))))))))))) i jestem mega zadowolona, są prze cudowne! i tak mnie to nakręciło, że kupilabym następne, ale powstrzymuje mnie jednak to, że nie znam płci byle do 15 kwietnia!

ja też 15 kwietnia!
ja dziś ten zestaw chyba z 3 razy oglądałam
Stary 2013-03-28, 20:21   #3703
brooter
Raczkowanie

Cytat:
tą z mlekovity np tak, bo jest z mleka pasteryzowanego
ja też ją pochłaniam
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:26   #3704
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

tylko kurcze problem polega na tym, że my mamy mało kasy i nie ma wyboru w tych cenach na ruinę i remont nie stać nas, kredytu hipotecznego nie dostaniemy. jedynie nieduży gotówkowy i to,teraz,bo jest wymóg, że trzeba mieć umowę min na 6msc do przodu. tż ma do 15. listopada, więc trzeba się spieszyc

znów mnie głowa od tego boli, a nawet apapu nie mam żeby wziąć
Stary 2013-03-28, 20:30   #3705
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
tylko kurcze problem polega na tym, że my mamy mało kasy i nie ma wyboru w tych cenach na ruinę i remont nie stać nas, kredytu hipotecznego nie dostaniemy. jedynie nieduży gotówkowy i to,teraz,bo jest wymóg, że trzeba mieć umowę min na 6msc do przodu. tż ma do 15. listopada, więc trzeba się spieszyc

Stary 2013-03-28, 20:30   #3706
brooter
Raczkowanie

Cytat:

wiem, ze to nie bedzie latwe ale moze sprobuj sie polozyc na chwile.. poloz sobie mokra szmatke na czolko i sprobuj zapomniec o problemach... choc na chwile... "na końcu zawsze wszystko układa się dobrze, jesli nie jest dobrze- tzn, ze to nie koniec"
Stary 2013-03-28, 20:30   #3707
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Czesc Moje Kochane Mamuski!

Na wstepie baaardzo Was przepraszam, ze nie bylo mnie tyle czasu ale zaraz pokrotce opowiem i wytlumacze Wam sie czemu... na swoje usprawiedliwienie mam, ze mimo wszystko jestem jednak z Wami na biezaco bo lubie wiedziec co u Was)

Na początek niestety dwie smutne sprawy... kilka tygodni temu moja niedoszla tesciowa trafila do szpitala.. jest po wycieciu krtani, ma tracheotomie (nie wiem czy tak to sie pisze) wiec kazde glupie zapalenie pluc jest dla niej powazna choroba.. lezala w szpitalu.. tam sie nia zajmowali bylo lepiej, gorzej ale w koncu wypuscili ja do domu... w tym czasie ja i TŻ bylismy we Wladyslawowie (bo stamtad jest moj TŻ) wiec nie mialam glowy, zeby pisac.. tymbardziej, ze tata TŻ zupelnie nie dawal sobie z tym rady wiec przejelam obowiazki Pani Domu... no ale po jakims czasie wrocilismy...
i wtedy stala sie tragedia...
moj TŻ zerwał więzadła krzyzowe- jesli, któras z Was ma TŻ zawodowego sportowca to wie jaka to jest dla niego kleska.. moj jest zawodowym koszykarzem i niestety dla niego sezon sie skonczyl.. w domu mielismy po prostu katastrofe.. na kazdym kroku mruczenie jaki to on jest beznadziejny i w ogole... no ale przeszedl operacje, niedlugo rehabilitacja i bedziemy walczyc zeby byl gotowy na przyszly sezon..
....i wtedy dowiedzielismy sie ze tesciowa znow trafila do szpitala... moj TŻ pojechal juz sam... dwa dni później zmarła, wyciete raczysko dalo przezuty na węzly chlonne i pluca ;( ;( ;( ;( ;(
wiec ja w samochod i znow do Wladka... jednak moj TŻ jakos sie trzymal... jedyne co to troche zle to wplynelo na noge ale wiadomo.. sa rzeczy wazne i wazniejsze...

teraz jestesmy juz u nas w domu.. TŻ naprawde jest dzielny, juz powoli ćwiczy.. ze śmiercią mamy caly czas sie oswajamy...

pozytywna po tym czasie byla jednak moja dzisiejsza wizyta u ginki.. jestem w 16tc+3dn.. wszystko jest w jak najlepszym porzadku i na 80% będzie to DZIEWCZYNKA- Pola)) TŻ prawie zemdlał ze szczęscia)

Chciałam Wam wszystkim pogratulowac wizyt i poznania płci niektorych bobasów!!!

Fajnie, że zawsze tu jesteście....
Bardzo ci współczuję i tżowi i jego tacie. Raczyska są podłe, tak szybko zabierają tych bliższych i tych dalszych...ale ty się ciesz maleństwem co ci tam rośnie, gratuluję córci Smutne święta trochę w tym roku pewnie będą dla was z jednej strony, a z drugiej jak piękne, bo już z nowym życiem w tobie Buziaki i uściski
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:36   #3708
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Bardzo ci współczuję i tżowi i jego tacie. Raczyska są podłe, tak szybko zabierają tych bliższych i tych dalszych...ale ty się ciesz maleństwem co ci tam rośnie, gratuluję córci Smutne święta trochę w tym roku pewnie będą dla was z jednej strony, a z drugiej jak piękne, bo już z nowym życiem w tobie Buziaki i uściski
dziekuje Magic
no właśnie też sie troche boje.. ale bedziemy u moich rodzicow, ktorzy w sumie dla mojego TŻ tez juz sa jak rodzice.. chcielismy, zeby jego Tata przyjechał do nas ale powiedział, ze w koncu ma motywacje odwiedzic swoich rodzicow..
Stary 2013-03-28, 20:36   #3709
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Czeszko

Jestem... pewnie martwilyscie sie o mnie... widze ze w czasie mojej nieobecnosci odnalazla sie nasza LADAN! Ladan co z Toba??

Musze sobie napisac numer telefonu do ktorejs z Was, bo nawet nie mialam jak poinformowac co sie dzieje niestety szpitalny net mi nie odbieral na komorce

Wiec tak w poniedzialek poszlam na wizyte i oczywiscie znowu mialam za wysokie cisnienie... niby mialam notatki z pomiarami ktore wykonuje w domu, ale lekarz nie podszedl do nich entuzjastycznie tylko kazal mi jechac do szpitala, bo z tym nie ma zartow... mialam jechac w poniedzialek tylko zapytac czy przyjma mnie we wtorek rano... ale jak juz mnie wpuscili to nie chcieli wypuscic... no i tak polezalam do dzisiaj - przed chwila dopiero mnie wypuscili...cisnienie niby mam w porzadku, ale i tak kazali mi lykac jakies proszki i teraz mam dylemat... bo mam rano 120/70 a oni mi tu z tabletkami wyjechali... i pytalam czy przy takim cisnieniu tez to tez mam brac i koniec... na szczescie z dzidzia wszystko w porzadku w poniedzialek stala na glowie widzialam ja dwa razy

w szpitalu dali mi pokoj z laska ktora wlasnie w pierwszej nocy dostala boli przedporodowych (miala porod wywolywany jakims coctajlem bo malec nie chcial wyjsc) wiec mialam okazje zobaczyc meki przedporodowe i mialam krotka lekcje opieki nad maluchem... z jednej strony kiepsko bo 1 nocy prawie nie spalam bo ona caly czas lazila do kibla, a drugiej nocy dopiero w nocy urodzila i zwalila sie z dzieckiem i mezem do naszego pokoju... no ale z drugiej strony troche oswoilam sie z tematem i wiecej wiem haha a jej syneczek byl przeslodki

postaram sie was ponadrabiac ale chyba nie wszystko mi sie uda bo pewnie duzo napisalyscie...
Samba noooo, ciebie też nie było hohoho, ale dobrze, że z dzidzi wszystko OK, no i ciśnienie pod kontrolą. Moim zdaniem jak będziesz miała niższe ciśnienie z rana to powinnaś wziąć tylko połowę porcji tych tabletek, żebyś za dużego spadku nie miała po całości.
Stary 2013-03-28, 20:37   #3710
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaW22 Pokaż wiadomość
Hej dzieczyny
ja tylko na chwilę. Byłam dziś na usg i dowiedziałam się, że będę miała dwóch chłopaków liczyłam na dziewczynki, ale cieszę się, że moje chłopaki są zdrowe i ładnie rosną zadzwoniłam do męża i powiedziałam, żę ma na święta dodatkowe 4 jajka i 2 kiełbaski :P teraz czekam, aż wróci z pracy może z jakimś bukietem kwiatów, że w końcu potwierdziło się, żę będzie miał upragnionych synów
a oto zdjęcia
na pierwszym udało się załapać chłopaków razem, a na drugim jeden z zaznaczonym siusiakiem
o maj gad! jakie śliczności
serdecznie gratuluje! bliźniaki to marzenie a dwóch chłopaków to już w ogóle superowo
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:40   #3711
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, ze to nie bedzie latwe ale moze sprobuj sie polozyc na chwile.. poloz sobie mokra szmatke na czolko i sprobuj zapomniec o problemach... choc na chwile... "na końcu zawsze wszystko układa się dobrze, jesli nie jest dobrze- tzn, ze to nie koniec"
Inwersja, lepiej mokry ręczniczek na kark

Stary 2013-03-28, 20:43   #3712
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje Magic
no właśnie też sie troche boje.. ale bedziemy u moich rodzicow, ktorzy w sumie dla mojego TŻ tez juz sa jak rodzice.. chcielismy, zeby jego Tata przyjechał do nas ale powiedział, ze w koncu ma motywacje odwiedzic swoich rodzicow..
Tylko żeby tato tża faktycznie spędził święta ze swoimi rodzicami, żeby nie był sam, jemu będzie najtrudniej...
No a ty się odzywaj w miarę możliwości
Stary 2013-03-28, 20:44   #3713
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dzięki dzięki jak uda ci się dotrzeć to przeczytasz a jak nie to powiem Ci, że miałam bardzo ciężki czas i bardzo nie chcę do niego wracać.. obecnie jestem od poniedziałku u rodziców... ze mną i z dzidzią lepiej
doczytalam ciesze sie ze juz lepiej przelecialam was troche bo jak chcialabym wszystko czytac to do rana bym nie skonczyla... a tu jutro trzeba sie wziac za porzadki i gotowanie, bo caly tydzien umknal mi niewiadomo gdzie...

Cytat:
Samba dobrze, że już jestes i ok z dzidzią

napisałaś, że widziałaś ją i już myślałam, że będziesz miała córeczkę hih
ją znaczy dzidzię co do plci to lekarz powiedzial ze prawdopodobnie na nastepnej wizycie cos sie uda stwierdzic... ale ostatnio byla taka ruchliwa ze masakra

Cytat:
Samba noooo, ciebie też nie było hohoho, ale dobrze, że z dzidzi wszystko OK, no i ciśnienie pod kontrolą. Moim zdaniem jak będziesz miała niższe ciśnienie z rana to powinnaś wziąć tylko połowę porcji tych tabletek, żebyś za dużego spadku nie miała po całości.
no nie wiem.... ja przy niskim bym nie brala wcale... ale wczoraj i przedwczoraj mialam w szpitalu cisnienie ksiazkowe a i tak mnie faszerowali... gdybym nie byla w ciazy to bym to olala (od zawsze mialam chorobe bialego kitla i mam w domu conajmniej kilka rodzajow tabletek na cisnienie, ktorych nie biore) no ale teraz zwyczajnie sie boje i nie wiem co robic... tylko ze wiem na 100% ze w domu mam ok cisnienie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:45   #3714
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

gdzieś ten Wasz kącik jest, trzeba może jeszcze chwilę go poszukać, w końcu któryś musi być odpowiedni
jutro wstaniesz rano z nowymi siłami, dzisiaj już jesteś zmęczona tym także już nie męcz sobie tym głowy bo zapewne dzisiaj już wszystko będzie na nie
Stary 2013-03-28, 20:47   #3715
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
doczytalam ciesze sie ze juz lepiej przelecialam was troche bo jak chcialabym wszystko czytac to do rana bym nie skonczyla... a tu jutro trzeba sie wziac za porzadki i gotowanie, bo caly tydzien umknal mi niewiadomo gdzie...
oj taak..
Stary 2013-03-28, 20:49   #3716
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
gdzieś ten Wasz kącik jest, trzeba może jeszcze chwilę go poszukać, w końcu któryś musi być odpowiedni
jutro wstaniesz rano z nowymi siłami, dzisiaj już jesteś zmęczona tym także już nie męcz sobie tym głowy bo zapewne dzisiaj już wszystko będzie na nie
jutro tż jedzie pociągiem do swoich rodziców, na Święta. dawno nie był w domu, a ma daleko... do mnie ma przyjechać ojciec, po Świętach zaraz ode mnie jedzie na 3tyg do senatorium. ale prawdę powiedziawszy chętnie zostałaby sama,może odpoczęłabym od tego wszystkiego. kompletnie nie mam sił ani nastroju na świętowanie..
Stary 2013-03-28, 20:50   #3717
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Tylko żeby tato tża faktycznie spędził święta ze swoimi rodzicami, żeby nie był sam, jemu będzie najtrudniej...
No a ty się odzywaj w miarę możliwości
tak tak już wiemy, ze tam jest bo wczoraj zawiozl go brat TŻta..
Stary 2013-03-28, 20:51   #3718
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
jutro tż jedzie pociągiem do swoich rodziców, na Święta. dawno nie był w domu, a ma daleko... do mnie ma przyjechać ojciec, po Świętach zaraz ode mnie jedzie na 3tyg do senatorium. ale prawdę powiedziawszy chętnie zostałaby sama,może odpoczęłabym od tego wszystkiego. kompletnie nie mam sił ani nastroju na świętowanie..
to nie spędzacie świąt razem z mężem?

Stary 2013-03-28, 20:51   #3719
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:

ją znaczy dzidzię co do plci to lekarz powiedzial ze prawdopodobnie na nastepnej wizycie cos sie uda stwierdzic... ale ostatnio byla taka ruchliwa ze masakra

no nie wiem.... ja przy niskim bym nie brala wcale... ale wczoraj i przedwczoraj mialam w szpitalu cisnienie ksiazkowe a i tak mnie faszerowali... gdybym nie byla w ciazy to bym to olala (od zawsze mialam chorobe bialego kitla i mam w domu conajmniej kilka rodzajow tabletek na cisnienie, ktorych nie biore) no ale teraz zwyczajnie sie boje i nie wiem co robic... tylko ze wiem na 100% ze w domu mam ok cisnienie...
Samba, bo z lekami od nadciśnienia jest tak, że aby był efekt to trzeba je brać regularnie, nie tak na doraźnie, tylko wtedy, gdy skoczy ci ciśnienie. A jak będziesz miała bardzo niskie, tam przykładowo 100/60, to nie bierz. A jak masz te 120/80 to bierz jak ci kazali, chyba że będzie ci za bardzo zawsze potem spadać, mniej więcej po godzinie sprawdzaj i jak będzie niskie to zgłoś się do lekarza, czy do tego szpitala, niech ci po prostu zmniejszą dawkę.
Stary 2013-03-28, 21:01   #3720
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
to nie spędzacie świąt razem z mężem?
no niestety nie,tak wyszło...

ja nie mam jak jechać do teściów,a on kilka miesięcy nie widział się z rodzicami

ta w ogóle to dzięki za wielkie wsparcie, bo tylko przychodzę tu i smęcę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości