Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 21:23   #4171
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziecko mi sie pochorowało. BYlysmy z rana u lekarza bo goraczkuje ma straszny katar kaszle i okazalo sie ze to wirusowka.
Cala noc nie spoala co chwile plakala..... po lekarzu chodizlam z nia na spacerze bo odsypiala dobrze jej ie oddychalo wiec zaliczyzlysmy spacer 2 godziny.

A teraz leci jej z nosa jak nie wiem....
dużo zdrówka dla R

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

chciałam się pochwalić, że Gosia już sama wstała w łóżeczku! W załączeniu fota. Musze zniżyć materacyk na 3 poziom...
jaka słodka

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mamy drugiego ząbka

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej u nas tragedia maly wciaz goraczkuje leki pomagaja na godzinke tylko;( jeczy boligo gardlo i zeby, spi tylko na rekach, nosze go wciaz juz opadam z sil
współczuję Wam obojgu

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
f wczoraj pisałam, że nie siedzi bez podparcia, ale dawno nie sprawdzałam, dziś sprawdziłam i... siedzi co prawda po minucie się chwieje, ale to już postęp
Leoś też tyle "wysiedzi"

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
My jedziemy w sobotę, to będzie pierwsza długa podróż małego i pierwszy raz w będzie w innym miejscu niż dom. Stresuję się
to ja już trzymam kciuki, żeby M zniósł wyjazd jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Helloł
jestem jestem Zmęczona jak nie wiem co ale szczęśliwa Mały grzeczniutki. Ja wracam do domu jak na skrzydłach i mimo zmęczenia chce mi się z nim być. Aż mi szkoda czasu na jedzenie
W pracy dobrze. Nawet bardzo dobrze. Jest coraz lepiej i czuję, że wracam do żywych.
super się to czyta

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
tylko on cały czas próbował uciekać czy u Ciebie te tak jest?
obawiam się, że Leoś tez będzie uciekał

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Jechałam dziś pierwszy raz samochodem. Mam traumę Nic nie umiałam, samochody na mnie trąbiły już na parkingu. Samochód gasł, jak puszczałam hamulec to sam przyspieszał, tak jakbym gaz wciskała. Mam dość na długo. Nie wiem czy jeszcze kiedyś odważę się prowadzić. Wyszłam z samochodu na trzęsących się nogach zapłakana ech....
ojej, współczuję Ale mam wrażenie, że wielu świeżo upieczonych kierowców przeżywa takie sytuacje. Nie zrażaj się. Bedzie coraz lepiej

Dużo z Was wyjeżdża na święta. Zazdraszczam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:31   #4172
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Helloł
jestem jestem Zmęczona jak nie wiem co ale szczęśliwa Mały grzeczniutki. Ja wracam do domu jak na skrzydłach i mimo zmęczenia chce mi się z nim być. Aż mi szkoda czasu na jedzenie
W pracy dobrze. Nawet bardzo dobrze. Jest coraz lepiej i czuję, że wracam do żywych.

Balbinko, pytałaś o sadzanie małego na nocniku. Naprawdę sadzam i udaje się złapać. Dziś mąż złapał 2 razy jedynkę i 1 raz dwójkę Jest coraz lepiej i według mnie warto sadzać dziecko. Może rzeczywiście wkrótce będzie jeszcze bardziej chciał się przemieszczać ale i tak niech się przywyczaja. A na dowód junior na nocniczku
Fajnie czytać, że Ci się tak dobrze pracuje
Junior przeuroczy i gratki za korzystanie z nocnika
Ja nie kupiłam jeszcze nocnika, bo mój nie siedzi
Cytat:
Hej. Jechałam dziś pierwszy raz samochodem. Mam traumę Nic nie umiałam, samochody na mnie trąbiły już na parkingu. Samochód gasł, jak puszczałam hamulec to sam przyspieszał, tak jakbym gaz wciskała. Mam dość na długo. Nie wiem czy jeszcze kiedyś odważę się prowadzić. Wyszłam z samochodu na trzęsących się nogach zapłakana ech....
Ej kochana, nie od razu Kraków zbudowano Przecież wcześniej jeździłaś z instruktorem, egzaminatorem a teraz musisz przywyknąć do tego że jedziesz sama i sama o wszystkim decydujesz, to nie zadzieje się od razu, zobaczysz nabierzesz wprawy to będziesz śmigać

A'propos głupich sytuacji za kierownicą- to już będąc doświadczonym kierowcą wsiadłam pierwszy raz do renaulta kangura teścia i pojechałam na stację benzynową, w nim sie inaczej wrzuca wsteczny o czym nie wiedziałam, podjechałam za daleko od dystrybutora i nie umiałam cofnąć, wiec wyjechałam ze stacji, nawróciłam na skrzyżowaniu i wjechałam jeszcze raz. Panowie ze stacji musieli mieć ubaw z blondynki
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

co do sadzania dziecka na nocnik - ja jak pisałam wysadzam póki co Lu na sedes (siadam z nią i ją trzymam), i jest tak, że jak jej się chce to siedzi spokojnie, a jak nic to marudzi, pręży się, próbuje zwiewać. Z nocnikiem podejrzewam będzie problem, pewnie od razu będzie z niego ta wiercipiętka uciekać...
Wczoraj udało mi się wysadzić małą dwa razy na kupkę, dzisiaj raz, druga była w pieluchę i zupełnie nie wiem kiedy Ale powoli Lu się przyzwyczaja przynajmniej do robienia dwójeczki nie w pampka
Fajne rozwiązanie, ale ja bym się chba z moim nie zmieściła razem na muszli
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Byliśmy z małżem na przedświątecznych zakupach. Na szczęście udało nam się uniknąć tłumów.
Leosiowi idą dwójki. I dolne i górne Rozszalały się te zęby
Oby wyszły bezboleśnie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:32   #4173
Linka25
Zakorzenienie

No właśnie: wszystkiego najlepszego dla Emila!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:34   #4174
pumas
Zakorzenienie

Jeju, ile chorych dzieciaczków ! Zdrówka dla wszystkich !!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:45   #4175
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hrj zdrowka dla chorowitkow.

U nas zabkowanie na calego.

Sol nie przejmuj sie podczas mojej pierwszej jazdy jz z prawkiem wjechalamndo rwu i rozwalilam exowi zderzak a podczas chyba czwartej skasowalam ojcu pol samochodu wjezdzajac z hukiem w sciane na wstecznym. Nie pytaj mnie jaknto zrobilam. Do dzis nie wiem.

Jednak dziw uważam ze jestem dobrym kierowcą. I jeżdżę nawet po lewej stronie :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:47   #4176
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

ja też dziś dostałam w prezencie 3 h i to dwa razy potem były już pobudki co godzinę ale zauważyłam że jak więcej w nocy pije to mam więcej pokarmu i rzadziej się budzi
współczuję znajomej
No proszę proszę normalnie szał.
Cytat:
hej dziecko mi sie pochorowało. BYlysmy z rana u lekarza bo goraczkuje ma straszny katar kaszle i okazalo sie ze to wirusowka.
Cala noc nie spoala co chwile plakala..... po lekarzu chodizlam z nia na spacerze bo odsypiala dobrze jej ie oddychalo wiec zaliczyzlysmy spacer 2 godziny.

Zdrówka dla R.

Cytat:
Cześć,

chciałam się pochwalić, że Gosia już sama wstała w łóżeczku! W załączeniu fota. Musze zniżyć materacyk na 3 poziom...
Wczoraj w pepco kupiłam małej getry, tunikę i kapelusik (różowe) i od babci dostała czarne getry w białe kropki.
masz słodką małą córeczkę.
Cytat:

Mamy drugiego ząbka
Super.
U nas też idą zęby, coś na górze i na dole dwójka. Dziś przez to chyba była troche luźniejsza kupka.

Cytat:
Hej u nas tragedia maly wciaz goraczkuje leki pomagaja na godzinke tylko;( jeczy boligo gardlo i zeby, spi tylko na rekach, nosze go wciaz juz opadam z sil
Oj współczuję. Jutro pewnie będzie już lepiej.
Cytat:
u nas ok Martynce się buzia nie zamyka, gaworzy cały czas; wczoraj pisałam, że nie siedzi bez podparcia, ale dawno nie sprawdzałam, dziś sprawdziłam i... siedzi co prawda po minucie się chwieje, ale to już postęp
Dobre i to.

Cytat:

Balbinko, pytałaś o sadzanie małego na nocniku. Naprawdę sadzam i udaje się złapać. Dziś mąż złapał 2 razy jedynkę i 1 raz dwójkę Jest coraz lepiej i według mnie warto sadzać dziecko. Może rzeczywiście wkrótce będzie jeszcze bardziej chciał się przemieszczać ale i tak niech się przywyczaja. A na dowód junior na nocniczku

A czy warto teraz sadzać? Może tak a może nie. Ja Kaję sadzałam w tym wieku i parę razy zrobiła na nocniku a potem nie chciała siedzieć nawet chwilki. Nauczyła się, jak miała 2 latka. Wszystko zależy od dziecka.
Teraz jeszcze nie próbowałam.

Cytat:
Sol, nie poddawaj się tak szybko.
Ja prawko mam dopiero od 1,5 roku i na początku bywało kiepsko. Nawet teraz czasem idzie nie tak, jakbym chciała.
Kieruj ile tylko będziesz mogła a wtedy szybciej się oswoisz.
Na wszystko trzeba czasu.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:48   #4177
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Ale szczęśliwa Gosia

Mamy drugiego ząbka

za ząbka!
Cytat:
w ogole pani dr powiedziala ze mala blada, mamy skierowanie na morfo i mocz ale po swietach.` Wazy 8900 i mowila ze silna bo ona ja za raczki do siedzenia a TR od razu wstała, no ale nie ta kolejnosc bo nie siedzi. Wiec mowi ze rehabilitacja napewno pomoze, a my dzis odwolalismy pierwsza reha bilitacje bo jak chora to pewnie by plakala. Wiec po swietach zaczynamy.

No i okazuje sie ze u nas panuje zapalenie pluc i grypa zoladkowa, szpital dzieciecy podobno zawalony caly dziecmi az na korytarzu sa lozka!! masakra. Oby tylko nas to ominelo

mala dopiero zasnela. Znowu ma goraczke wiec dalam syropek.
A ja mam tyyyyyyyyle roboty

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

acha i jak pani dr otworzyla jej buzke to mowi ze gprne dziasla sa straszne ze az zeby prawie widac juz, idzie jej an gorze 4 i na dole 2. wiec pewnie lada moment beda wychodzic, i pewnie bedzie jazda...kto wie czy ta wirusowka nie z powodu zabkow... ?
Życzę dużo zdrówka i sukcesów R. po rehabilitacji. No i żeby ząbki szybko i bezboleśnie wyszły .
Cytat:
faktycznie ile dzieciaczków chorych zdrówka dla wszystkich

u nas ok Martynce się buzia nie zamyka, gaworzy cały czas; wczoraj pisałam, że nie siedzi bez podparcia, ale dawno nie sprawdzałam, dziś sprawdziłam i... siedzi co prawda po minucie się chwieje, ale to już postęp

Cytat:
Brawo!!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Jaka słodka focia

Cytat:
Nie martw się Kochana . Praktyka czyni mistrzem, więc nic tylko jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć! Nie przejmuj się innymi kierowcami - zapomniał wół jak cielęciem był . Ważne, żebyś nabrała wprawy i pewności siebie za kierownicą i uwierz mi pokochasz prowadzenie auta. Ja jak jeździłam do pracy i poza pracą rocznie robiłam około 40-45 tys. km i wprawa przyszła z czasem. Teraz jak potrzebuję gdzieś jechać to nie muszę się nikogo prosić tylko biorę kluczyki i jadę . Trzymam kciuki za doskonalenie tej umiejętności!
Cytat:
Hej

Wczoraj udało mi się wysadzić małą dwa razy na kupkę, dzisiaj raz, druga była w pieluchę i zupełnie nie wiem kiedy Ale powoli Lu się przyzwyczaja przynajmniej do robienia dwójeczki nie w pampka

Cytat:
Leosiowi idą dwójki. I dolne i górne Rozszalały się te zęby
żeby ząbki szybko i bezboleśnie wyszły.
Cytat:
jaka słodka
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 21:51   #4178
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Sol brawa dla mlodego za stanie jeszcze trochę będzie smigac.
Super spodenki zrobilas. Czy one były robione że sweterka?
Boje się tego
, to golf
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to ten nasz urwis siedział wczoraj wieczorem w łóżeczku za chwilę patrzę a ten próbuje się podciągnąć trzymając barierki, nie minęło dużo jak stanął!

Cytat:
a tak w ogóle to Emil kończy dziś 7 miesięcy
stawiam wszystkim
Oooo, imprezka
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

No przerąbane masz z tymi dziadkami.
Musze się przemęczyć...
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

fajne spodenki uszyłaś!

Cytat:

Bidulka, niech zdrowieje szybko!
Cytat:
Cześć,

Ładne spodenki. I dla Fabiego za stanie!
Jaka słodka Gosia Dawaj brzuszka foto!

Cytat:

Mamy drugiego ząbka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:54   #4179
bebe1987
Rozeznanie

VWictoria, dla Kubusia za postępy nocnikowe!

Zdrówka życzę dla wszystkich chorych dzieciaczków!!!

Cytat:
masz słodką małą córeczkę.

U nas też idą zęby, coś na górze i na dole dwójka. Dziś przez to chyba była troche luźniejsza kupka.
Dziękuję .
za ząbki!
Stary 2013-03-28, 21:57   #4180
buena
Wtajemniczenie

Nadia dziś była bardzo "mamowa", normalnie do przesady. Nic nie mogłam zrobić. Jak gdzieś szłam, to leciała za mną jęcząc. Jak coś robiłam, to wisiała mi na nodze i zawodziła.
I cały czas ryczy(nie chodzi o płacz), jak ten niedźwiedź.
Uderzyła się dziś mocno w czoło. Ma fifkę i guza. Jeszcze stary siniak dobrze nie zszedł a tu kolejny. Biedna tak mocno płakała, że już myślałam, że zaraz się zaniesie.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 22:02   #4181
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka:-*
Dotarlismy spokojnie w 7,5h czylu czad super
Lili byla grzeczna spala wiele
Dzis spotkala sie juz z kilkoma osobami-Babcia Ciocie Wujek-zero strachu humor wspanialy
Dostala fuuure ciuszkow
Ja sprzatam i zaraz sieklade bo jutro kolejny absorbujacy dzien

100lat i duzo zdrowia dla Emila!!!

Duzo zdrowka dla Chorowitek:-* :-* :-*

KarolinaPW w sobote droga na pewno sie powiedzie:-*
Stary 2013-03-28, 22:02   #4182
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas było tak samo przy ząbkach... Przytulam
Cytat:
Sol- śliczne spodenki uszyłaś Z jakiegoś wykroju czy z głowy?
I brawa za stanie Fabisia
, sama z głowy jeszcze Stfora uszyłam
Cytat:

Nie przejmuj się. Każdy się uczy i będzie lepiej z każdym kolejnym razem. Ja miałam podobne przygody po pierwszym razie. A teraz robię jakieś 30tys. km rocznie i uwielbiam prowadzić.
Będę za Ciebie trzymać kciuki
Cytat:
Sol ja mialam identyko, tez na pierwsze moje jazdy mialam wiecznie pecha jakiegos. Nawet dostalam mandat 300 zł i 13 pkt karnych

Tyle ze ja nie lubie jezdzic. Unikam tego jak nie wiem,prowadze tylko jak musze.
Cytat:
nic się kochana nie martw
początki zawsze są trudne.
Mój mąż zrobił sobie prawko a tak na prawdę dopiero zaczął jeździć po 7 latach. Pierwszą jazdę miał ze mną i moim ojcem. Ciągle pocierał nos ze zdenerwowania i jechał prawie po krawężniku jakiś chłop na przejściu tekst "no jedź pan tym pierdzikiem"
Dziś jeździ elegancko. No czasem wyjeżdżając z bramy otrze zderzak (kiedyś nawet urał) , urwie lusterko ale luz - nie no dobra, to było dawno
Wyjedź sobie w niedziele gdy wszyscy wariaci jeszcze śpią

Dziękujemy wszystkim za życzenia
Cytat:
Sol. Współczuję. Może to jest taki mały minus zdania za pierwszym razem... Zwłaszcza jak się wcześniej nie jeździło... Niestety, trzeba się uczyć na błędach. Chyba nie spodziewałaś się że od razu będziesz idealnym kierowcą? moje początki też były trudne. Ale nie będę marudzić bo największym problemem był gasnący samochód. Na cpnie zgasł mi z 6 razy zanim podjechałam zatankować, na rondzie z 4 razy zanim ruszyłam. No ale z czasem dochodzi się do wprawy. Ja lubię jeździć i jako ja - czuje się pewnie na drodze. Nie ma co się stresować prowadzenie to też umiejętność więc wiesz...
Cytat:

ojej, współczuję Ale mam wrażenie, że wielu świeżo upieczonych kierowców przeżywa takie sytuacje. Nie zrażaj się. Bedzie coraz lepiej
Cytat:

Ej kochana, nie od razu Kraków zbudowano Przecież wcześniej jeździłaś z instruktorem, egzaminatorem a teraz musisz przywyknąć do tego że jedziesz sama i sama o wszystkim decydujesz, to nie zadzieje się od razu, zobaczysz nabierzesz wprawy to będziesz śmigać

A'propos głupich sytuacji za kierownicą- to już będąc doświadczonym kierowcą wsiadłam pierwszy raz do renaulta kangura teścia i pojechałam na stację benzynową, w nim sie inaczej wrzuca wsteczny o czym nie wiedziałam, podjechałam za daleko od dystrybutora i nie umiałam cofnąć, wiec wyjechałam ze stacji, nawróciłam na skrzyżowaniu i wjechałam jeszcze raz. Panowie ze stacji musieli mieć ubaw z blondynki
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Sol nie przejmuj sie podczas mojej pierwszej jazdy jz z prawkiem wjechalamndo rwu i rozwalilam exowi zderzak a podczas chyba czwartej skasowalam ojcu pol samochodu wjezdzajac z hukiem w sciane na wstecznym. Nie pytaj mnie jaknto zrobilam. Do dzis nie wiem.

Jednak dziw uważam ze jestem dobrym kierowcą. I jeżdżę nawet po lewej stronie :P
Cytat:
Sol, nie poddawaj się tak szybko.
Ja prawko mam dopiero od 1,5 roku i na początku bywało kiepsko. Nawet teraz czasem idzie nie tak, jakbym chciała.
Kieruj ile tylko będziesz mogła a wtedy szybciej się oswoisz.
Na wszystko trzeba czasu.

Dziękuję za wszystkie miłe słowa Jechałam tym Fiatem Brava, który chciałam kupić. I tam sprzęgło jest zciachane. Wiecie... ja uczyłam się na nowej toyocie yaris, lekko popuszczałam sprzęgło i jechał, inaczej gasł... A tu prawie puszczałam je nogą, a samochód dalej stał... Do tego wsteczny jest inaczej, inaczej się siedzi... I ten hamulec. Czy to normalne, że jak go puszczam to samochód sam przyspiesza? w yarisce tak nie było... Boje się nim jeździć a jechałam drogą pod las, z mamą, żeby nikogo nie było

Bloguję
Stary 2013-03-28, 22:06   #4183
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Jaka słodka Gosia Dawaj brzuszka foto!

Mówisz i masz . W załączeniu brzuszek, jutro zaczniemy 21 tc .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130328_215700.jpg (99,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-03-28, 22:09   #4184
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Słodki i zazdroszczę go! Chociaż sama pomyślę o staraniach za jakieś... 5 lat

Bloguję
Stary 2013-03-28, 22:19   #4185
nadalka
Zakorzenienie

Bebe ale słodki brzuszek.

Sol u mojego ojca w lagunie jest że jak obroty za bardzo spadają to samochód lekko przyspiesza.
Stary 2013-03-28, 22:32   #4186
nicki86
Zadomowienie

Bebe, słodka Małgosia i Jaś też

Sol, współczuję, ale wierzę że będzie lepiej... tylko nie poddawaj się tak łatwo.

Zdrówka dla Rozi i Jasia

Szybkiego wyklucia się ząbków, boleśnie ząbkującym

Wszystkiego naj dla Emila i dla niego też zdrówka

My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy wypadek, Sara uderzyła się w dziąsełko o stół i krew się polała... na szczęście zęby całe. Ale ja jak zobaczyłam krew w buzi to myślałam ze zejde... I już przebiła się troszkę druga dwójka górna

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Aga miałam się jeszcze zapytać ile stosowałaś tą maść na te "odparzenia" które nie były odparzeniami... bo na opakowaniu pisało, że kontynuować smarowanie przez conajmniej miesiąc po ustąpieniu objawów(nie widzi mi się stosować tak długo na niej jakiś leczniczych maści). Chyba trafnie sięgnęłam po nią, bo dziś 3 dzień stosowania i pachwinki wyglądają baaardzo przyzwoicie w stosunku do tego co było. Myślę że to ona podziałała, a może to też się przyczyniło że teraz przy każdej zmianie pieluszki myję dupkę pod biezącą wodą. Miała to tak poranione, że nie dało się wycierać wacikami mokrymi, bo uciekała, widać że bolało... a tak tyłek pod kran i szybko umyte i dziecko szczęśliwe że mama moczy dzisiaj rano jak miałam ją myć i siedziała mi okrakiem na biodrze z gołym tyłkiem posypały się na podłoge i moje kapcie kupki, chyba czas kupić nocnik i próbować sadzac
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 22:33   #4187
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol u mojego ojca w lagunie jest że jak obroty za bardzo spadają to samochód lekko przyspiesza.
To może w tym też tak jest
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Sol, współczuję, ale wierzę że będzie lepiej... tylko nie poddawaj się tak łatwo.

My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy wypadek, Sara uderzyła się w dziąsełko o stół i krew się polała... na szczęście zęby całe. Ale ja jak zobaczyłam krew w buzi to myślałam ze zejde... I już przebiła się troszkę druga dwójka górna
Mam nadzieję...

U nas też była taka akcja, łącznie z krwiakiem na wardze
za ząbka

Bloguję
Stary 2013-03-28, 22:35   #4188
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Uderzyła się dziś mocno w czoło. Ma fifkę i guza. Jeszcze stary siniak dobrze nie zszedł a tu kolejny. Biedna tak mocno płakała, że już myślałam, że zaraz się zaniesie.
biedna malutka...

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
witamy w PL

Cytat:
a gdzie foto stfora???

Cytat:

jaaaki śliczny Wcale nieduży jak na koniec 20 tc. Tzn taki w sam raz, a zawsze myslałam, że w kolejnych ciążach brzuszek jest większy niż w pierwszej.

Cytat:
buuu, biedna Sara
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 22:42   #4189
agunia82
Zakorzenienie

Sol ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz, a będzie lepiej
(powiedziała ta, co to boi się jeździć jak ognia)
A tak serio ja żałuję, że miałam tak długą przerwę w jeżdżeniu (na studiach jak nie miałam autka) i że się po tym do tej pory nie odważyłam siąść za kółkiem. No ale boję się i już

Bebe śliczny brzunio

Cytat:

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Aga miałam się jeszcze zapytać ile stosowałaś tą maść na te "odparzenia" które nie były odparzeniami... bo na opakowaniu pisało, że kontynuować smarowanie przez conajmniej miesiąc po ustąpieniu objawów(nie widzi mi się stosować tak długo na niej jakiś leczniczych maści). Chyba trafnie sięgnęłam po nią, bo dziś 3 dzień stosowania i pachwinki wyglądają baaardzo przyzwoicie w stosunku do tego co było. Myślę że to ona podziałała, a może to też się przyczyniło że teraz przy każdej zmianie pieluszki myję dupkę pod biezącą wodą. Miała to tak poranione, że nie dało się wycierać wacikami mokrymi, bo uciekała, widać że bolało... a tak tyłek pod kran i szybko umyte i dziecko szczęśliwe że mama moczy dzisiaj rano jak miałam ją myć i siedziała mi okrakiem na biodrze z gołym tyłkiem posypały się na podłoge i moje kapcie kupki, chyba czas kupić nocnik i próbować sadzac
uuuu już nie pamiętam, ale na pewno za długo jakieś 2 tyg może albo nieco więcej moim zdaniem jeszcze kilka dni i możesz spokojnie tą maść odstawić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 22:49   #4190
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Dzis spotkala sie juz z kilkoma osobami-Babcia Ciocie Wujek-zero strachu humor wspanialy
Dostala fuuure ciuszkow
Super, że wszystko się udało .
Cytat:

Dziękuję za wszystkie miłe słowa Jechałam tym Fiatem Brava, który chciałam kupić. I tam sprzęgło jest zciachane. Wiecie... ja uczyłam się na nowej toyocie yaris, lekko popuszczałam sprzęgło i jechał, inaczej gasł... A tu prawie puszczałam je nogą, a samochód dalej stał... Do tego wsteczny jest inaczej, inaczej się siedzi... I ten hamulec. Czy to normalne, że jak go puszczam to samochód sam przyspiesza? w yarisce tak nie było... Boje się nim jeździć a jechałam drogą pod las, z mamą, żeby nikogo nie było
Pokaż Stfora .
To normalne, że jak puszczasz hamulec to samochód przyspiesza . U mnie tez tak jest, jednak to trwa chwilkę i jak nie dodasz gazu to zgaśnie. Każdy samochód trzeba wyczuć i się go nauczyć. Ja mam Audi a mąż BMW i każdym inaczej się jeździ (w innym miejscu jest włącznik świateł, inaczej wbija się wsteczny, jeden potrzebuje więcej gazu, drugi mniej itd...). Nauczysz się, tylko trzeba próbować!
Cytat:
Słodki i zazdroszczę go! Chociaż sama pomyślę o staraniach za jakieś... 5 lat

Cytat:
Bebe ale słodki brzuszek.

Cytat:
Bebe, słodka Małgosia i Jaś też

Ale miałaś przeżycie... Dobrze, że ząbki całe .
za nowy ząbek!

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
jaaaki śliczny Wcale nieduży jak na koniec 20 tc. Tzn taki w sam raz, a zawsze myslałam, że w kolejnych ciążach brzuszek jest większy niż w pierwszej.

U mnie brzuch zaczął szybko rosnąć i przez to bardzo szybko było widać ciążę. Teraz wielkością jest podobny do gosiowego .
Cytat:

Bebe śliczny brzunio
Stary 2013-03-28, 23:01   #4191
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

a gdzie foto stfora???
proszę
Cytat:
Sol ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz, a będzie lepiej
(powiedziała ta, co to boi się jeździć jak ognia)
A tak serio ja żałuję, że miałam tak długą przerwę w jeżdżeniu (na studiach jak nie miałam autka) i że się po tym do tej pory nie odważyłam siąść za kółkiem. No ale boję się i już
A nie myślałaś o kupieniu kilku godzin z instruktorem dla przypomnienia?
Cytat:

Pokaż Stfora .
To normalne, że jak puszczasz hamulec to samochód przyspiesza . U mnie tez tak jest, jednak to trwa chwilkę i jak nie dodasz gazu to zgaśnie. Każdy samochód trzeba wyczuć i się go nauczyć. Ja mam Audi a mąż BMW i każdym inaczej się jeździ (w innym miejscu jest włącznik świateł, inaczej wbija się wsteczny, jeden potrzebuje więcej gazu, drugi mniej itd...). Nauczysz się, tylko trzeba próbować!
proszę

Ja bym chciała jeździć Peugeotem 206, ale nie stać mnie muszę się nauczyć jeździć tym fiatem

Bloguję
Stary 2013-03-28, 23:03   #4192
Soleilka
Zakorzenienie

jak zwykle zapomniałam fotkę dodać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0586.jpg (49,7 KB, 47 załadowań)

Bloguję
Stary 2013-03-28, 23:18   #4193
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
jak zwykle zapomniałam fotkę dodać
Ładny! Wygląda mi na sówkę .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 23:29   #4194
Maciejka__
Zakorzenienie

Życzę zdrowia wszystkim chorym maluszkom.

dla eMki, Gosi i... już nie pamiętam, czy kogoś jeszcze.
Wybaczcie, ale ząbkowanie trwa, a poza tym zajmuję się różnymi drobiazgami, więc czytam na raty.

dla Emila.
Sol - jeszcze będziesz Kubicą w spódnicy! Mam nadzieję, że ja też.
Karolina - może M. prześpi całą drogę. Córa lubi jeździć i jak nie śpi, to patrzy z zainteresowaniem, a czasem nawet z uśmiechem na odbicia świateł w szybie, drzewa i wysokie budynki obok. Reszty raczej nie widzi, bo jeszcze jest za nisko. Chrzest będzie w rodzinnych stronach?
Karolka - witamy w Polsce. R. przy innych jest bardzo towarzyska, ale jak ludzi i wrażeń jest za dużo, to w domu musi odreagować.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-03-29 o 10:00
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 23:41   #4195
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
-
dla eMki, Gosi i... już nie pamiętam, czy kogoś jeszcze.
Stary 2013-03-29, 00:02   #4196
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
to ja już trzymam kciuki, żeby M zniósł wyjazd jak najlepiej

Dużo z Was wyjeżdża na święta. Zazdraszczam
Dziękuję

Ja bym wolała zostać
Cytat:
Dostala fuuure ciuszkow

100lat i duzo zdrowia dla Emila!!!

Duzo zdrowka dla Chorowitek:-* :-* :-*

KarolinaPW w sobote droga na pewno sie powiedzie:-*
Fajnie, że podróż Wam dobrze minęła, miłego pobytu

Mam nadzieję
Cytat:

Zdolna bestia z Ciebie, Stfór bardzo sympatyczny i Fabisiowi smakuje

Mechanik ze mnie żaden ale moim zdaniem tak nie powinno być. A obroty wtedy rosną bez naciskania gazu? Jeśli tak to może to byc regulator obrotów biegu jałowego, tzw. silniczek krokowy. Miałam z tym problem, tylko w drugą stronę, jak nie naciskałam gazu (np. hamując, czy stojąc na światłach) samochód gasł.
Cytat:

Śliczny, bardzo zgrabny
Cytat:

Karolina - może M. prześpi całą drogę. Córa lubi jeździć i jak nie śpi, to patrzy z zainteresowaniem, a czasem nawet z uśmiechem na odbicia świateł w szybie, drzewa i wysokie budynki obok. Reszty raczej nie widzi, bo jeszcze jest za nisko. Chrzest będzie w rodzinnych stronach?
Tak myślę, że prześpi, na krótkich trasach też śpi, najbardziej boję się jak zareaguje na nieznane otoczenie i masę nowych osób naraz.
Tak chrzcimy we Wrocku
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 00:16   #4197
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny! Wygląda mi na sówkę .

w zamyśle miał nią być
Cytat:
Sol - jeszcze będziesz Kubicą w spódnicy! Mam nadzieję, że ja też.
jasne
Cytat:

Zdolna bestia z Ciebie, Stfór bardzo sympatyczny i Fabisiowi smakuje

Mechanik ze mnie żaden ale moim zdaniem tak nie powinno być. A obroty wtedy rosną bez naciskania gazu? Jeśli tak to może to byc regulator obrotów biegu jałowego, tzw. silniczek krokowy. Miałam z tym problem, tylko w drugą stronę, jak nie naciskałam gazu (np. hamując, czy stojąc na światłach) samochód gasł.

Nie patrzyłam na obroty ja w ogóle byłam nauczona, że jak trzeba bieg zmienić, to mi miga strzałeczka zielona, że wszystko delikatnie... A tu zonk Niby umiem jeździć, a tak naprawdę nie umiem...

Czas spać

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-29, 00:42   #4198
katja_22
Zadomowienie

Hej

Znowu troszkę zaległości mi się nazbierało...

Więc za kolejne umiejętności i za ząbki
za te, które jeszcze nie wyszły, żeby pojawiły się szybko i nie męczyły no i szybkiego powrotu do zdrowia, bo znowu mamy dużo chorowitków... Biedactwa

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Jaką podajesz? Przesypia całą noc??
Na śniadanie ją daję od paru dni... Nestle ryżowa o smaku bananowym A na noc nie daję, jest na moim mleku i różnie jest z tym przesypianiem

Cytat:
a tak w ogóle to Emil kończy dziś 7 miesięcy
stawiam wszystkim
Spóźniłam się już, ale szczere wszystkiego naj

Cytat:
Nadia dziś była bardzo "mamowa", normalnie do przesady. Nic nie mogłam zrobić. Jak gdzieś szłam, to leciała za mną jęcząc. Jak coś robiłam, to wisiała mi na nodze i zawodziła.
I cały czas ryczy(nie chodzi o płacz), jak ten niedźwiedź.
Hehe rozbawiło mnie to, bo też mam takiego niedźwiadka Nie wiem skąd on się tego nauczył

A najlepsze jak mąż wraca z pracy a mały zmierza w jego kierunku i ryczy "tata tata" a mąż mu odpowiada też tak rycząc "co?"

Oj trzeba chyba przywyknąć, mój też się dziś uderzył o szczebelki w łóżeczku i już chciał się rozbeczeć, ale mąż się zaczął wygłupiać i chyba zapomniał jaki miał zamiar

Cytat:
Dostala fuuure ciuszkow
Długa droga... Dobrze, że przebiegła pomyślnie Super, że mała dobrze ja zniosła i tak dobrze się czuje tam na miejscu Miłego pobytu, bawcie się dobrze

KarolinaPW Tobie życzę tego samego

Coś jeszcze chciałam...

Gosia, Kubuś i Fabiś ze swoim Stforkiem wyglądają przesłodko

Bebe brzuszek też super

Soleika tylko się nie zrażaj, nabierzesz wprawy i będzie dobrze
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 05:57   #4199
nadalka
Zakorzenienie

Cześć śniło mi się że nażarłam sie słodyczy

Karolina, mi obroty skakały na jałowym biegu jak miałam świece do wymiany. A te przyspieszanie auta to myślę że to normalne. Jeszcze zależy w jakim aucie. Bo np u mnie tak nie ma a u mojego ojca tak. Np jak jedzie się na za wysokim biegu i obroty są niskie to auto trochę przyspiesza żeby nie zgasnąć.
Stary 2013-03-29, 07:49   #4200
prince_polo
Zakorzenienie

hej

noc koszmarna. Mała o 20 zasnela a od 22.30 do 1.30 plakala prawie caly czas a reszte nocy krecila sie poplakiwala przez sen . musialam czyscic nosek co chwile wiec ja niespalam raktycznie cala noc.

W dodatlu boli mnie gardlo i cala szyja z przodu nie moge przelknac sliny

dzis wraca tz.....
On tez jest chory

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości