|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
dużo zdrówka dla RCytat:
jaka słodkaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obawiam się, że Leoś tez będzie uciekał![]() Cytat:
Dużo z Was wyjeżdża na święta. Zazdraszczam
|
|
#4172 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Junior przeuroczy ![]() Ja nie kupiłam jeszcze nocnika, bo mój nie siedzi ![]() Cytat:
A'propos głupich sytuacji za kierownicą- to już będąc doświadczonym kierowcą wsiadłam pierwszy raz do renaulta kangura teścia i pojechałam na stację benzynową, w nim sie inaczej wrzuca wsteczny o czym nie wiedziałam, podjechałam za daleko od dystrybutora i nie umiałam cofnąć, wiec wyjechałam ze stacji, nawróciłam na skrzyżowaniu i wjechałam jeszcze raz. Panowie ze stacji musieli mieć ubaw z blondynki Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie: wszystkiego najlepszego dla Emila!
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, ile chorych dzieciaczków ! Zdrówka dla wszystkich !!
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Hrj zdrowka dla chorowitkow.
U nas zabkowanie na calego. Sol nie przejmuj sie podczas mojej pierwszej jazdy jz z prawkiem wjechalamndo rwu i rozwalilam exowi zderzak a podczas chyba czwartej skasowalam ojcu pol samochodu wjezdzajac z hukiem w sciane na wstecznym. Nie pytaj mnie jaknto zrobilam. Do dzis nie wiem. Jednak dziw uważam ze jestem dobrym kierowcą. I jeżdżę nawet po lewej stronie :P |
|
|
|
#4176 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie szał.Cytat:
Cytat:
masz słodką małą córeczkę .Super .U nas też idą zęby, coś na górze i na dole dwójka. Dziś przez to chyba była troche luźniejsza kupka. Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
![]() A czy warto teraz sadzać? Może tak a może nie. Ja Kaję sadzałam w tym wieku i parę razy zrobiła na nocniku a potem nie chciała siedzieć nawet chwilki. Nauczyła się, jak miała 2 latka. Wszystko zależy od dziecka. Teraz jeszcze nie próbowałam. Cytat:
Ja prawko mam dopiero od 1,5 roku i na początku bywało kiepsko. Nawet teraz czasem idzie nie tak, jakbym chciała. Kieruj ile tylko będziesz mogła a wtedy szybciej się oswoisz. Na wszystko trzeba czasu .
|
|||||||
|
|
|
#4177 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() za ząbka!Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
. Ważne, żebyś nabrała wprawy i pewności siebie za kierownicą i uwierz mi pokochasz prowadzenie auta. Ja jak jeździłam do pracy i poza pracą rocznie robiłam około 40-45 tys. km i wprawa przyszła z czasem. Teraz jak potrzebuję gdzieś jechać to nie muszę się nikogo prosić tylko biorę kluczyki i jadę . Trzymam kciuki za doskonalenie tej umiejętności!Cytat:
![]() żeby ząbki szybko i bezboleśnie wyszły.
|
||||
|
|
|
#4178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oooo, imprezka ![]() Musze się przemęczyć... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia dziś była bardzo "mamowa", normalnie do przesady. Nic nie mogłam zrobić. Jak gdzieś szłam, to leciała za mną jęcząc. Jak coś robiłam, to wisiała mi na nodze i zawodziła.
I cały czas ryczy(nie chodzi o płacz), jak ten niedźwiedź .Uderzyła się dziś mocno w czoło. Ma fifkę i guza. Jeszcze stary siniak dobrze nie zszedł a tu kolejny. Biedna tak mocno płakała, że już myślałam, że zaraz się zaniesie. |
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka:-*
Dotarlismy spokojnie w 7,5h czylu czad super Lili byla grzeczna spala wiele Dzis spotkala sie juz z kilkoma osobami-Babcia Ciocie Wujek-zero strachu humor wspanialy ![]() Dostala fuuure ciuszkow Ja sprzatam i zaraz sieklade bo jutro kolejny absorbujacy dzien 100lat i duzo zdrowia dla Emila!!! Duzo zdrowka dla Chorowitek:-* :-* :-* KarolinaPW w sobote droga na pewno sie powiedzie:-*
|
#4182 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze Stfora uszyłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za wszystkie miłe słowa w yarisce tak nie było... Boje się nim jeździć a jechałam drogą pod las, z mamą, żeby nikogo nie było
|
||||||||||
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
![]() Mówisz i masz . W załączeniu brzuszek, jutro zaczniemy 21 tc .
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Słodki
Chociaż sama pomyślę o staraniach za jakieś... 5 lat
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe ale słodki brzuszek.
Sol u mojego ojca w lagunie jest że jak obroty za bardzo spadają to samochód lekko przyspiesza. |
|
|
|
#4186 |
|
Zadomowienie
|
Bebe, słodka Małgosia i Jaś też
![]() Sol, współczuję, ale wierzę że będzie lepiej... tylko nie poddawaj się tak łatwo. Zdrówka dla Rozi i Jasia ![]() Szybkiego wyklucia się ząbków, boleśnie ząbkującym ![]() Wszystkiego naj dla Emila i dla niego też zdrówka ![]() My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy wypadek, Sara uderzyła się w dziąsełko o stół i krew się polała... na szczęście zęby całe. Ale ja jak zobaczyłam krew w buzi to myślałam ze zejde... I już przebiła się troszkę druga dwójka górna ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Aga miałam się jeszcze zapytać ile stosowałaś tą maść na te "odparzenia" które nie były odparzeniami... bo na opakowaniu pisało, że kontynuować smarowanie przez conajmniej miesiąc po ustąpieniu objawów(nie widzi mi się stosować tak długo na niej jakiś leczniczych maści). Chyba trafnie sięgnęłam po nią, bo dziś 3 dzień stosowania i pachwinki wyglądają baaardzo przyzwoicie w stosunku do tego co było. Myślę że to ona podziałała, a może to też się przyczyniło że teraz przy każdej zmianie pieluszki myję dupkę pod biezącą wodą. Miała to tak poranione, że nie dało się wycierać wacikami mokrymi, bo uciekała, widać że bolało... a tak tyłek pod kran i szybko umyte i dziecko szczęśliwe że mama moczy dzisiaj rano jak miałam ją myć i siedziała mi okrakiem na biodrze z gołym tyłkiem posypały się na podłoge i moje kapcie kupki, chyba czas kupić nocnik i próbować sadzac
|
|
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas też była taka akcja, łącznie z krwiakiem na wardze za ząbka
|
||
|
|
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy w PL ![]() a gdzie foto stfora??? jaaaki śliczny Cytat:
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Sol ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz, a będzie lepiej
(powiedziała ta, co to boi się jeździć jak ognia) A tak serio ja żałuję, że miałam tak długą przerwę w jeżdżeniu (na studiach jak nie miałam autka) i że się po tym do tej pory nie odważyłam siąść za kółkiem. No ale boję się i już ![]() Bebe śliczny brzunio Cytat:
jakieś 2 tyg może albo nieco więcej moim zdaniem jeszcze kilka dni i możesz spokojnie tą maść odstawić
|
|
#4190 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.To normalne, że jak puszczasz hamulec to samochód przyspiesza Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale miałaś przeżycie... Dobrze, że ząbki całe za nowy ząbek!---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() U mnie brzuch zaczął szybko rosnąć i przez to bardzo szybko było widać ciążę. Teraz wielkością jest podobny do gosiowego .
|
|||||
|
|
|
#4191 | ||
|
Zakorzenienie
|
proszę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym chciała jeździć Peugeotem 206, ale nie stać mnie
|
||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
jak zwykle zapomniałam fotkę dodać
|
|
|
|
#4193 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę zdrowia wszystkim chorym maluszkom.
dla eMki, Gosi i... już nie pamiętam, czy kogoś jeszcze. Wybaczcie, ale ząbkowanie trwa, a poza tym zajmuję się różnymi drobiazgami, więc czytam na raty. Sol - jeszcze będziesz Kubicą w spódnicy! Mam nadzieję, że ja też. Karolina - może M. prześpi całą drogę. Córa lubi jeździć i jak nie śpi, to patrzy z zainteresowaniem, a czasem nawet z uśmiechem na odbicia świateł w szybie, drzewa i wysokie budynki obok. Reszty raczej nie widzi, bo jeszcze jest za nisko. Chrzest będzie w rodzinnych stronach? Karolka - witamy w Polsce. R. przy innych jest bardzo towarzyska, ale jak ludzi i wrażeń jest za dużo, to w domu musi odreagować. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-03-29 o 10:00 |
|
|
|
#4195 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4196 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym wolała zostać ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() Mechanik ze mnie żaden ale moim zdaniem tak nie powinno być. A obroty wtedy rosną bez naciskania gazu? Jeśli tak to może to byc regulator obrotów biegu jałowego, tzw. silniczek krokowy. Miałam z tym problem, tylko w drugą stronę, jak nie naciskałam gazu (np. hamując, czy stojąc na światłach) samochód gasł. Śliczny, bardzo zgrabny ![]() Cytat:
Tak chrzcimy we Wrocku |
||||
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
w zamyśle miał nią być ![]() jasne ![]() Cytat:
Nie patrzyłam na obroty ja w ogóle byłam nauczona, że jak trzeba bieg zmienić, to mi miga strzałeczka zielona, że wszystko delikatnie... A tu zonk Niby umiem jeździć, a tak naprawdę nie umiem...Czas spać |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Znowu troszkę zaległości mi się nazbierało... Więc za kolejne umiejętności i za ząbki ![]() za te, które jeszcze nie wyszły, żeby pojawiły się szybko i nie męczyły no i szybkiego powrotu do zdrowia, bo znowu mamy dużo chorowitków... Biedactwa ![]() Na śniadanie ją daję od paru dni... Nestle ryżowa o smaku bananowym A na noc nie daję, jest na moim mleku i różnie jest z tym przesypianiem ![]() Spóźniłam się już, ale szczere wszystkiego naj Cytat:
Nie wiem skąd on się tego nauczył ![]() A najlepsze jak mąż wraca z pracy a mały zmierza w jego kierunku i ryczy "tata tata" a mąż mu odpowiada też tak rycząc "co?" ![]() Oj trzeba chyba przywyknąć, mój też się dziś uderzył o szczebelki w łóżeczku i już chciał się rozbeczeć, ale mąż się zaczął wygłupiać i chyba zapomniał jaki miał zamiar ![]() Cytat:
Super, że mała dobrze ja zniosła i tak dobrze się czuje tam na miejscu Miłego pobytu, bawcie się dobrze ![]() KarolinaPW Tobie życzę tego samego ![]() Coś jeszcze chciałam... Gosia, Kubuś i Fabiś ze swoim Stforkiem wyglądają przesłodko Bebe brzuszek też super ![]() Soleika tylko się nie zrażaj, nabierzesz wprawy i będzie dobrze
|
||
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
śniło mi się że nażarłam sie słodyczy Karolina, mi obroty skakały na jałowym biegu jak miałam świece do wymiany. A te przyspieszanie auta to myślę że to normalne. Jeszcze zależy w jakim aucie. Bo np u mnie tak nie ma a u mojego ojca tak. Np jak jedzie się na za wysokim biegu i obroty są niskie to auto trochę przyspiesza żeby nie zgasnąć. |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
hej
noc koszmarna. Mała o 20 zasnela a od 22.30 do 1.30 plakala prawie caly czas a reszte nocy krecila sie poplakiwala przez sen . musialam czyscic nosek co chwile wiec ja niespalam raktycznie cala noc.W dodatlu boli mnie gardlo i cala szyja z przodu nie moge przelknac sliny dzis wraca tz..... On tez jest chory
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

jaka słodka
co prawda po minucie się chwieje, ale to już postęp 

Nic nie umiałam, samochody na mnie trąbiły już na parkingu. Samochód gasł, jak puszczałam hamulec to sam przyspieszał, tak jakbym gaz wciskała. Mam dość na długo. Nie wiem czy jeszcze kiedyś odważę się prowadzić. Wyszłam z samochodu na trzęsących się nogach zapłakana 

Rozszalały się te zęby

i na dole 2. wiec pewnie lada moment beda wychodzic, i pewnie bedzie jazda...kto wie czy ta wirusowka nie z powodu zabkow... ?
. Ważne, żebyś nabrała wprawy i pewności siebie za kierownicą i uwierz mi pokochasz prowadzenie auta. Ja jak jeździłam do pracy i poza pracą rocznie robiłam około 40-45 tys. km i wprawa przyszła z czasem. Teraz jak potrzebuję gdzieś jechać to nie muszę się nikogo prosić tylko biorę kluczyki i jadę
żeby ząbki szybko i bezboleśnie wyszły.

moje początki też były trudne. Ale nie będę marudzić bo największym problemem był gasnący samochód. Na cpnie zgasł mi z 6 razy zanim podjechałam zatankować, na rondzie z 4 razy zanim ruszyłam. No ale z czasem dochodzi się do wprawy. Ja lubię jeździć i jako ja - czuje się pewnie na drodze. Nie ma co się stresować
w yarisce tak nie było... Boje się nim jeździć
a jechałam drogą pod las, z mamą, żeby nikogo nie było