|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Dzień dobry
![]() Czytam tak o tych zachowaniach Waszych partnerów i włos mi się jeży na głowie. Normalnie jak dzieci,jak gówniarze. Tak jak już było napisane,to Wasze wspólne dziecko i oboje macie brać odpowiedzialność za jego wychowanie. Faceci są zmęczeni po pracy,a my to co? Lezymy cały dzień odłogiem? Nie! Pracujemy cały dzień. Niech oni w końcu to zrozumieją! Trzymam za to kciuki i dziękuje Bogu że ja mam cudownego męża. Pomaga mi bardzo,dzwoni milion razy dziennie z pytaniem jak Jego Cora się sprawuje,krzyczy żebym odpoczywała jak ona śpi a nie biegała że ścierką mam nadzieję że i Wasi przejrzą na oczy. Jestem z Wami całym sercem! ![]() Co do teściowych to też widzę temat rzeka. Moja się nie wtrąca za bardzo może dlatego że od porodu widziałam ją może ze trzy razy. Ale nie tęsknię. Z reszta my x mężem od początku naszej znajomości nauczyliśmy wszystkich że zawsze robimy tak jak my uważamy i chyba wszyscy się do tego przyzwyczaili. Kiedyś Wam to opowiem,bo to dłuuuga historia. A teściowe mają rację bo : 1. Są starsze a przecież mądrość przychodzi z wiekiem Co my małolaty możemy wiedzieć o życiu. 2. Najlepiej to wychowywało się dzieci za czasów komuny,nic nie było i jakie cudowne dzieci urosły ![]() 3. Teściowa to już synonim wtrącalskiej ![]() Pocieszę Was że my też kiedyś będziemy teściowymi i będzie można sobie ulżyć za tą traumę ![]() Nie chciałam nikogo urazić,dużo ironii w tym co napisałam
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
To tak jak radzilyscie zaczęłam rozmowę. I co ? Skończyło się kłótnia, mąż zaczął się wydzierac ,ją się z nerwów poryczalam. Oczywiście wyszło jak zwykle że ją kłamie, przeinaczam fakty, a on ma rację . Teraz się nie odzywamy do siebie.
Wiedziałam że tak będzie. wiedziałam że lepiej nie rozmawiać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
nawijko, fewcia zimno!! Moze zle pytanie sformulowalam: co do jedzenia psu podawala?
I jeszcze pytanie. Dzis moj debiut z laktatorem. Ile prawie szesciorygodniowe dziecko zjada na raz pokarmu matki. Wychodze wieczorem na kilka godzin inie wiem, ile dla Yae odciagnac. Wiem, ze lepiej wiecej niz mniej, ale chodzi mi o rzad wielkosci? 50? 100? 150ml? |
|
|
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Meneq może sushi?
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz ci dawała bomnie skręca z ciekawości ![]() Aga szczerze Ci współczuję...
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
mogę Ci jakoś pomóc??
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() my mamy za sobą ciężką noc... zasnęła ok. 20, wstała minute po tym jak my się położyliśmy, czyli po 21 no i ryk, ale straszny, chyba ja brzuszek bolał ;( zasnęła na Tżcie ok 22, wstała o 0.30...pojadła troszkę i płacz...zastosowaliśmy suszarkę...no i usnęła razem z nią i spała do 5.30, czyli ponad 4 godziny...wstała zadowolona, popłakała podczas kupki, więc to chyba to ją męczyło, bo w sumie w nocy nie zrobiła...i teraz staram się ja położyć spać a w międzyczasie: http://www.youtube.com/watch?v=3yicvXejknk wypiłam kawkę rozpuszczalną, bo bym zdechła, a mąż dziś na noc idzie, ale później ma 3 dni wolnego ![]() aaa właśnie, czy zostały którejś z Was po ciąży hemoroidy?? ;( czego używacie?
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2013-03-29 o 07:55 |
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4001 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty byś nie chciała córeczki?Cytat:
Jakaś podpowiedź? Bo ja te myslalam ze sushi ale jak nie to sie poddaje
Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-29 o 07:57 |
||||
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mama nawet nie wchodziła, czym mnie bardzo zdziwiła, ale teściówka i babcia to pieerwsze były. Co do pampków to na szczęście nie udało jej się ich ponownie użyć Cytat:
zazdroszcze u mnie jednak i z karmieniem długo schodzi i do tego usypianie ![]() Cytat:
Jak już mówimy o teściowych to ja jeszcze opowiem Wam dwie sytuacje: 1. na początku ciąży: poszliśmy powiedzieć dziadkom tż, że będą pradziadkami. I babcia tż tekst: "to teraz się oszczędzaj, bo szkoda by było zmarnować to jak T. tak się namęczył" 2. po porodzie najazd rodziców i teściów, ja jeszcze mega obolała, ledwo mogę siedzieć na tyłku, w kroczu szwy, nie myślę nawet o seksie a już tym bardziej o kolejnym dziecku i teściowa z tekstem: "Kubuś jest taki piekny, tak Wam wyszedł, że szkoda by było marnować takie geny, zabierajcie się zaraz za drugie" fewciu my teściową widzieliśmy dwa razy po porodzie (na szczęście mieszka daleko ) ale to było o dwa za dużo, poza tym, codziennie jest na telefonie z tż i trzeba jej zdawać relację. Przed porodem pisałam Wam, że mam super teściową, nic się nie wtrąca bo tak było, dopiero jak się Mały pojawił to się zmieniło. Tak samo jak z moją mamą, w ciąży udzielała mnóstwo rad, co robić i jak, a teraz w ogóle się nie wtrąca i w ogóle to brakuje mi mamy, żeby ze mną pobyła trochę miała przyjechać w sobotę ale się pochorowała
|
||||
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
illusion w trakcie kp raczej tego unikacie. Wiecej nie podpowiadam.
fewcia myslisz, ze dobry hint? ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- nancykenator a w polskich szpitalach nie ma takich poduszek z otworem, zeby po porodzie mozna bylo siedziec wygodnie? |
|
|
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tak samo jest. Już najlepiej,żeby było drugie. A kasa sama się zarobi! Oni myślą że to tak hop siup i jest i się utrzyma. A ja chcę pracować, jestem pracoholikiem i nie wyobrażam sobie np. 2-3 lat bez pracy. Tyle,że ja mam zawsze dobry argument,że jestem po cc i przez przynajmniej dwa lata nie mogę być w ciąży. A co do informacji, to rodzice TŻ byli obrażeni,że dowiedzieli się przez telefon. Niby nie mieszkają daleko,ale mąż był taki szczęśliwy że chciał się jak najszybciej pochwalić. To momentalnie sprowadzili Go na ziemię! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Specjalnie dla nieogarniętych TŻtów...
http://www.youtube.com/watch?v=lr5xDuLlqLQ |
|
|
|
#4010 |
|
Konto usunięte
|
Croissantem karmila? :-D
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba,że coś nam odbije i się przeprowadzimy do Warszawy
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TZ powiedział,że teraz chce znowu syna a czwarte córkę chyba kuźwa nie ze mną a tak serio to mogłoby byc całkiem realne ale wtedy musiałabym zrezygnować z pracy a ona daje mi niesamowitą satysfakcję więc szkoda,że dziś mamy takie czasy,że nie da się mieć ciastko i zjęśc ciastko![]() Meneq- to zdradź w końcu co psina jadła bo ja juz chyba nie zgadnę ![]() a co do ściągania mleka to ja od początku po porodzie ściągałam 120 i zawsze zjadał, teraz troszkę podnoszę poprzeczkę bo widzę,że mu malo(Leonard ma 3 i 1/2 miesiąca) i myślę,że jeszcze z miesiąc i będę musiala dobić do 150 ml |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i gdyby bardzo mi przeszkadzał to pewnie bym sie wzieła za niego![]() ale noc, jak sie kladłam to mały jeszcze zjadl na spiocha i obudził sie dopiero po 4, z tym, że wziełam go na łózko do siebie bo strasznie sie rozgadał i nie chciało mi sie przy łóżeczku warowac ![]() wstal poł godz temu, teraz rozmawiamy i grzechocze z bujaczka ![]() SYPIE, świata nie widac w ogóle tych swiąt nie czuje... pogoda dupiata, a co do jedzenia: ciast nie bede jesc bo na mleku głównie, z sałatek to chyba tylko jarzynowa zostaje ( a fe ) bo w kazdej a to korniszon, a to cebula.... z dan gorących tez wybór niewielki.... no to ponarzekałam z rana, ide rybe wyjąc
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, biorę młodego i lecimy na ciuchy bo dostawa dzisiaj. Kurde uzależniłam się chyba
no ale tam takie cudeńka są że szok, może znowu coś z H&M upoluję.
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak studiowałam w CK to chodziłam koło kościoła Św. Krzyza, tam znajdowałam perełki czasami |
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jak wychodzą smaruje maścią a jak nie są dla mnie upierdliwe to mam w ![]() Black-pisałaś że jak ktoś chce makijaż na "zamówienie" to możesz zrobić skoro lubisz wyzwania to jestem ciekawa jak wykonałabyś makijaż ala Jaskółka co ty na to?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

mam nadzieję że i Wasi przejrzą na oczy. Jestem z Wami całym sercem! 

wiedziałam że lepiej nie rozmawiać 

my za tydzien bedziemy sie szczepic to tez sie dowiem 

w ogóle tych swiąt nie czuje... pogoda dupiata, a co do jedzenia: ciast nie bede jesc bo na mleku głównie, z sałatek to chyba tylko jarzynowa zostaje ( a fe
) bo w kazdej a to korniszon, a to cebula.... z dan gorących tez wybór niewielki....